Upptäckte just hemsidan! Så härligt att se ett så fint sortiment i Norden!
@hoggif2 жыл бұрын
Varmasti hyvä setti, vaikka mun makuun naniwat on vähän turhan kovia. Atomaa ei voi kehua liikaa. Vaikea kuvitella miten tulisi toimeen ilman Atoma 140 (ja 400), kun on niihin tottunut. Ne tekevät toistuvasta tasauksesta todella nopeaa ja jos tasaa hieman joka käytöllä kuten minä, ei ikinä ole isoa tasoitusurakkaa ja noilla se käy hetkessä.
@hello.itsme.56352 жыл бұрын
Very informative Video! Thank you. I'm always laughing when someone states that 3 stones are enough. Of course it's true but then I think of all those stones I want to get soon although I have so many stones already...
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
I have a lot of clients who have an extensive collection of stones. Of course, as a stone dealer, this is a positive problem. However, the bigger problem is that many users want to get by with as little stone as possible and the coarser stone often goes unpurchased, hence my recommendation for a third stone.
@poppamies59909 ай бұрын
itsellä on käytössä wz400, Naniwa pro 800, Naniwa pro 3000 ja Naniwa superstone 8000 + stroppi. vielä häätyy hommata pykälää karkeampi kivi tai tuo timantti niin saa alkupäähän tehoa lisää. mutta erittäin hienoa että tämänkin alan ammattilaisliikkeitä Suomesta löytyy... :)
@HIOMAKIVIFI9 ай бұрын
Omat suosikit karkeaan päähän Suehiro LD-21 #180, Shapton Kuormaku 220 tai miksi ei Imanishi Arato 220.
@demokraatti2 жыл бұрын
Viimeksi tilaamani Suehiro Debado 180 on osoittautunut todella mieleiseksi karkeaksi kiveksi. Hankalinta minulle on ollut löytää mieleinen karkea kivi. Miellyttäviä hienompia kiviä löytyy mielestäni paremmin. Tuossa Suehirossa on juuri sopiva kovuus - tehoa löytyy, vaikka kivi ei ole pehmeä tai janoisa. Reilun koon tuoma massa vakauttaa kiveä ja antaa tilaa näpeille. Kovuus ja koko antavat varmasti pitkän käyttöiän. Tuon jälkeen ihan mielenkiintoinen vaihtoehto jatkaa on Suohiro Limited 500/1500 -kivi, jonka hienompi puoli on erittäin kova, tiivis ja oikeastaan käytössä kulumaton poltettu keraaminen kivi (valmistajan termein Gokumyo). Tämä kivi yhdessä tuon karkean Debadon kanssa kattaa jo tosi monta tarvetta. Olisiko tuossa 500/1500 karkeuksisessa ainesta Hiomakiven valikoimiin?
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
Gokumyon kiviä on tulossa lisää, mutta menee tammikuun/2023 puolelle tuo toimitus. Nämä kivet tulee erilliskivinä.
@keijoylonen35182 жыл бұрын
Hyvä video. Teroitin aikoinaan puukkoa, eikä materiaalista ollut tietoa. 1000 asti meni ihan hyvin, mutta 3000 terästä murtui aina purse irti ja homma piti aloittaa alusta. Tein teroituksen vuoroin eri puolilta purseen minimoimiseksi alusta asti, mutta ei onnistunut. En ymmärrä miten sileämpi kivi voi rikkoa terän.
@demokraatti2 жыл бұрын
Melkein kaikessa käytössä purse kuuluukin saada pois. Se on aivan normaalia, että karkeammat kivet tekevät ison purseen, joka lähtee sitten ohuemmilla kivillä pois.
@keijoylonen35182 жыл бұрын
@@demokraatti joo mutta purseen lähdettyä terä oli taas samassa tilassa kun ennen teroituksen aloittamista, eli purseen irrottua terä oli taas tylsä. Siksi tässä kyselenkin, että onko kukaan törmännyt materiaaliin mikä käyttäytyy noin? Kyseessä oli jonkunlainen lihakirves tjsp
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
Tämä on tyypillinen ongelma tiettyjen terästen kanssa. Ongelma poistuu kun et teroita samaa puolta niin pitkää, eli periaatteessa et päästä kierrettä kasvamaan liian isoksi. Useampikin asiakas on tämän raportoinut esim Viktorinoxin kohdalla ja myös Fiskarssin pehmetä metallit käyttäytyvät näin vaikka sinä en puhu kierteestä vaan sulaneesta metallin möykystä, joka irrotessa vie ns terän mennessään..
@thomasvirta7904 Жыл бұрын
Hei, minua kiinnostaisi vertailu NANIWA PROFESSIONAL STONE 800 vs. SUEHIRO DEBADO MD-100 #1000. Itse näytät suosivasi Naniwaa (?).
@HIOMAKIVIFI Жыл бұрын
Nämä on vaikeita vertailuja. Kun on vuosia käyttänyt Naniwa Pro kiveä; tulee se otettua käteen melkein aina kun asiakasteroituksia tekee. Pitää oikein pakottaa itsensä käyttämän jotain muuta ja käyttökertoja pitää olla useita että oppii tuntemaan ne todelliset erot eikä pelkästään ensikerran tuntemukset. Tällähetkellä pyrin tutustumaan kunnolla Shin Naguran kiviin, voin sitten hypätä LD ja MD kiviin. LD-101 on mulle enemmän tuttu , MD-100 on päässyt pölyttymään tuolla hyllyssä, pitääkin katso mitenkä se poikkeaa LD-101 kivestä. Palataan asian.
@derekburge52942 жыл бұрын
Moi! What stone would you recommend for maintaining an ax or similar tool?
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
This is a vast question, and there are many possible answers. The size, quality, and especially the ax's condition will affect the stone's choice. The ones I have to sharpen are almost without exception, in horrible condition, so I use a coarse stone when necessary, but often I have to use my belt grinder 2x72 and go from there e.g., HAIDU HCZ 250 stone to the front. I usually finish my axes in the 1000 class. I would recommend a hard stone for this task, like Wästikivi.