Dag Jozef, Is er een reden waarom je de premie van de zonnepanelen en de warmtepomp aftrekt van de de kostprijs van je batterij? Waar mensen naar op zoek zijn is een praktijk voorbeeld en niet enkel de commerciële marketing van de bedrijven. Hoeveel brengen je zonnepanelen op in de winter? Hoeveel kan je er zelf van gebruiken en hoeveel dien je in de winter nog van het net te halen? Dank je voor het maken van je filmpjes! Mvg, Steve
@jozefvanbouwel19802 жыл бұрын
Hoi, Steve. Je kan met de premie doen wat je wil, koop er iets leuk of nuttig van geen probleem. Ik zie deze premie als onderdeel van mijn complete energie-investering versus opbrengst, die is er natuurlijk niet doch de energie-factuur verlagen (bijna nihil) is in deze wel gelukt. Zou ik beschikken over gas-verwarming, dan kan je een vergelijk maken en dan kan je spreken over een eventueel verdienmodel. Zoals je gezien hebt is mijn energieverbruik verrassend laag , vermoedelijk en wel met deze extreme zomer gaat mijn factuur nog flink naar beneden, een teruggave is NIET onmogelijk! En dit voor verwarming, tv, radio, vaatwas, wasmachine, expresso enz enz enz Wat nog vreemder is, verkoop ik de woning binnen zeg maar 5 Jaar, dan zal deze installatie de verkoop-prijs flink verhogen en dit terwijl ik nauwelijks stroom heb betaald ?! Bedankt voor je reactie. Weer stof om over na te denken.
@Maksimum32 жыл бұрын
Dag Jozef, Bedankt voor het filmpje! Ik denk dat je de terugverdientijd WEL kunt uitrekenen. Wanneer je weet hoeveel kWh stroom je Warmtepomp (WP) per jaar gebruikt. Mijn WP hou ik al een paar jaar in de gaten en die gebruikt 2700 kWh per jaar (verwarming + warm water). Wanneer ik dan kijk dat de WP en COP van 4 dan zou je dus normaal een 10.000 kWh hebben gebruikt (1000 m3). Me de huidige prijzen in Nederland zou mij dat een 3000 euro per jaar kosten. Dus wanneer je weet hoeveel je extra hebt moeten investeren, in jou geval 15.000 euro. Dan kun je die delen door je besparing 15.000 / (3000 - 500 euro) = 6 jaar. Maar goed door je zonnepanelen bespaar je ook nog stroom kosten. Dus misschien bespaar je wel 5000 euro per jaar? Dan is de terugverdientijd 3 jaar.
@jozefvanbouwel19802 жыл бұрын
Bedankt voor je reactie, jouw redenering is correct en komt bijna overeen met mijn installatie (WP en COP) De terugverdientijd is allicht nog slechts enkele jaren, zeker als de stroomprijzen zo hoog blijven; mvg Jozef
@ZeelandSport2 жыл бұрын
waar heb je de batterijen gekocht?
@luke11472 жыл бұрын
Als u subsidies heeft ontvangen voor uw batterij dan zou die gedurende 10 jaar steeds gekoppeld moeten zijn aan uw digitale teller. Indien dit niet zo is zal je de premie op een bepaald moment terug gevorderd zien. Betreft uw opmerking van comfort , dat had je anders ook want je had ook gas of elektriciteit toch ? Dus 'meer' comfort zou ik het niet noemen maar een verschuiving vanwaar de energie komt met jou zonnepanelen / batterij. In de heel goede zomer maanden die we dit jaar gekend hebben zal je inderdaad een teruggaven of kleine kost hebben. Met 10Kw aan batterij zal het krap worden in de winter om de batterij voldoende te kunnen opladen gezien je ook energie nodig hebt die niet voldoende uit de panelen zal komen. Ben benieuwd naar het moment dat je de batterij een volledig jaar in gebruik hebt om dat je een beter overzicht zal hebben.
@jozefvanbouwel19802 жыл бұрын
Bij de aanvraag werd deze vraag gesteld, het betreft een retro-fit installatie en dat blijkt "voorlopig" geen probleem. Deze goede zomer resulteert zoals u vermeld in een aanzienlijke teruggave (min-factuur)! Voor de nakende winter hoop ik op enkele zonnige 'koude' dagen wat reeds gebeurd is waarbij de batterij 10Kw geladen is, dit lukt/kan van ongeveer 8u tot 14u, daar kan de pomp ( 's nachts) dan weer enkel uurtjes mee verder. De warmte-pomp 2,4 Kw draait nooit full-continu, de max in-schakelduur staat momenteel op 20 min, dit om de levensduur van de compressor te verlengen. Maar dan is er ook geen sprake van full-continue belasting van 2,4 Kw en kan de batterij bij 10 kw toch een flink aantal uurtjes stroom leveren. Nadeel : De batterij mag nooit compleet ontladen worden, en/of ze gaat stuk en (beslist) de levensduur verkort, dus in realiteit kan ik maar beschikken over 8,4 Kwh. Een jaaroverzicht zal ook voor mij interessant zijn zeker voor wat de batterij betreft. Bedankt voor uw reactie.
@luke1147 Жыл бұрын
@@jozefvanbouwel1980 Ben benieuwd naar het verloop van de opbrengst / verbruik verloop. Ik weet natuurlijk niet of je dit reeds een jaar in gebruik hebt.