Olen laittanut tricoa vuosittain koivuntaimikkoon toukokuussa ja syyskuussa. On toiminut. Nyt 5v taimikko alkaa olla niin isoa että levitystä ei varmaan enää tule jatkettua. Mulla 10L kanisteri on riittänyt tuohon 0.9ha taimikkoon 5v ajan. Aluksi levitin pienellä kädessä pidettävällä pumppuruiskupullolla. Viime vuodet olen käyttänyt paavopuuntuottajan vinkkaamaa pensseli-jatkovarsi yhdistelmää . Pensseli toimii varsinkin syksyllä paljaisiin runkoihin.
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve Pekka! Kiitos omien kokemuksien jakamisesta. 👍🏻 Hyvin riittoisasti olet saanut sitä kyllä käytettyä. Täytyy itsekin pohtia saisiko sitä sopivalla tavalla säännösteltyä ja kasvun myötä voi tulla tuollaisille yhdistelmillekin käyttöä.
@mukamas_5 ай бұрын
Kuinkahan tuo yhteyttäminen luonnistuu kun rasvat lehden pinnassa?
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve! Kiinnostavaa pohdintaa! On se varmasti mahdollista, että jotain haittaa kasvulle olisi, mutta tässä vaiheessa kesää ei liene kovin suuri ongelma. Myöskään lampaanrasvan peittävyys ei ole totaalinen, joten aika paljon sinne kyllä jäi vielä puhtaita lehtipintoja.
@juhapekkasiitonen55645 ай бұрын
Kiitoksia mielenkiintoisesta videosta ! Tuli mieleen, entä jos käsittelis ko. aineella puuntaimet jo ennen istuttamista kun ne ovat säilytyslaatikossa ?
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Kiitos JP! 👍🏻 Ihan kiinnostava ajatus! Siinä ei olisi paljon kulunut ainetta ja olisi ollut valmiiksi pahanmakuinen taimi istutuksen jälkeen. Aika tahmaavaa tuo aine on, joten istutusvaihe olisi ollut hieman sotkuisempaa. Parhailla taimilla kasvu on ollut ensimmäisenä vuotena niin runsasta, että en ole varma olisiko käsittelystä kovin paljon ollut apua tai olisiko aina jäänyt sinne maan pinnan tuntumaan.
@karimykkanen81195 ай бұрын
Ensi vuonna vaatii toisen käsittelyn, jolloin saattaa riittää ja taimikko pääsee vauhtiin....mulla siten onnistui.....
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve Kari! Hienoa kuulla! Täytyy katsoa miten taimien pituudet ovat kehittyneet ensi vuonna ja toimia sen mukaan.
@seppotervo97835 ай бұрын
Moro. Oliko Trico astiassa ihan korkkaamaton kun aloitit kaatamisen reppuruiskuun. Näytösti enempi nestemäiseltä kun itselläni kolme-neljä vuotta ollut tavara jota kyllä vieläkin 30 l jäljellä. Mulla oli ainakin niin tahmeeta se neste(liisteri), että hyvä kun sai suuttimista tulemaan läpi. Erittäin sotkevaa ainetta. Tuo sinun Trico näytösti hyvinkin juoksevalta. Liekkö kiljua piru ollut? Olisko vähän tullut aineen koostumukseen muutoksia? Tätä ei tarinat kerro.
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve Seppo! Joo, oli ihan korkkaamaton tuo Trico-purkki. Kävin hakemassa sen Bernerin varastolta edeltävänä päivänä. Tuossa reppuruiskussa oli se suodatin säiliön päällä ja vähän huolestutti, että meneekö se siitä läpi. Kyllä se onneksi siitä valui vaikka jotain pientä siihen tuntui jäävän. Pumppasin säiliön ihan tyhjäksi käytön päätteeksi ja kaadoin sinne pariin kertaan vettä ja taas pumppasin tyhjäksi. Täytyy toivoa, että noin toimiessa reppuruisku pelaa myös ensi vuonna. En tiedä onko tuotekehitystä tapahtunut Tricolle vuosien kuluessa, kun en ole sitä aiemmin käyttänyt. Joka tapauksessa kiinnostava tuo havainto, että sinulla se vanhempi Trico on tuntunut olevan jämäkämpää.
@hannurasanen5 ай бұрын
Tuo on aika vetelää ainetta. Muutama vuos sitten oli aika mönjää,ei meinannu tulla ulos kanisterin suulta. Rypsi öljyllä piti laimentaa,ennenkuin alko reppuruiskun suuttimesta mennä läpi. Oisko jotain tuotekehittelyä ollu valmistajalla. Kun nuin hyvin tuli kanisterista ulos.
@seppotervo97835 ай бұрын
Siltä se tosiaan kuvan perusteella vaikutti, että juoksevaa oli vs muutama vuosi sitten olleeseen Trucoon. Oli kait ne jossain päin maailmaa lantranneet vedellä ohennusta 20% siihen liisteri-Tricoon jotta sais ruiskut pelittämään paremmin ja sais enempi sumumaisena annokset puille. Säästää näin myös ainetta ja riittosuutta tulee lisää. Pohjois-Suomessa hyviä kokemuksia hirvituhojen estämisessä myös pelkällä lampaanvillalla. Villasta tehään tuppoja tms olomuotoja ja niitä lampaanvillatuppoja sijoitellaan taimikoihin jokainen oman kiinnitysversion mukaisesti. Näin myös alueella hirvieläinten mielestä vastenmielinen tuoksu. Kuka sen sitten tietää sen hirven ajatuksen ja tuoksumaailman? Mutta sanotaan nyt niin, että lampaanvilla tuoksuisi hirville samalta kun polttoöljy ihmisille. Polttoöljyllä maustetut esim puuesineet ripustettuna puihin roikkumaan luovat maastoon sellaisen tuoksumaailman, ettei siellä viihdy enää maanomistajakaan.
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Kävin katsomassa purkista, että oli valmistettu 4/2024 eli varmaan on resepti sitten hiukan jalostunut viime vuosina. 👍
@hannurasanen5 ай бұрын
@@Metsanomistaja Suurin osahan jää lehtipuita ruiskutettaessa lehtiin.muutaman viikon jälkeen lehet tippuu puista. Meneekö hukkaan aineet. Sitä en tiijä. Maan pinnallehan tipuu kyllä. Männyn taimikkoon oon mie yhtenä syksynä levittänä. Paljon myöhempään tosin levitin. Oli yö pakkasia. Kyllä se toimi sen talven että ei hirvet käyneet taimikossa. Mutta seuraavana talvena palasivat. Oli taimikossa hirven jälkiä lumessa. Muutamia latvuksia olivat syöneet. Vuoden kasvun. Oisko ollu että ei vuuvwn kasvussa enää tuntunut se haju. Mutta yhtään ei ollu hirvi emo katkassu kaulallaan jälki kasvulle eli vasalleen. Yhen talven se toimii kylkä. Suosittelen!
@ramimaki-tulokas5 ай бұрын
Mahtaako hirvet vielä edes noteerata noin lyhyitä taimia
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve! En ole varma mikä niitä on ensimmäisenä kesänä käynyt napsimassa, mutta yhdet tuoreet hirven jäljet näkyi ja lisäksi pienempien eläimien jälkiä.
@timo70935 ай бұрын
Koivu kyllä korjaa tuossa vaiheessa syödyt latvat. Voi tulla vielä vaikka erikoistyvikoivu.
@Metsanomistaja5 ай бұрын
Terve Timo! Ollaan siis toiveikkaita! 👍🏻 Aika näyttää miten ne tuosta lähtevät kehkeytymään ja kuinka hyviä tyviä syntyykään. Istutusasento on paikoin varsin tiheä, joten poistumalle on onneksi varaa.