Triple masonry - all you need to know about three-layered walls

  Рет қаралды 30,519

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Пікірлер: 73
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@constantinadam7255
@constantinadam7255 2 жыл бұрын
Salut. Eu imi construiesc o casa pe cadre cu acest tip de zidărie si singurul motiv este estetica si durabilitatea in timp a fațadelor.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, merci de parere.
@alex.toader
@alex.toader Жыл бұрын
Motivul pt care ma int este ca izolatia exterioara se degradeaza in timp si ii scad si proprietatile izolante. Mai ales daca nu e facuta calumea si clar nu o sa fie facuta calumea. Deci in cativa ani, se umezeste si se degradeaza, apare mucegai, scade valoarea casei. Asa cu un sistem dinasta, ma gandesc ca are viata la fel de lunga ca si caramida.
@floringhita907
@floringhita907 2 жыл бұрын
salut. in Spania se foloseste cel mai mult acest tip de constructie din 3 straturi,uneori doar camera de aer sau cu vata,iar zidul din interior este de doar 3-5 cm ,daca gasesc certificatull energetic al apartamentului meu il pot trimite in privat sa vedeti exact grosimile, la mine zidul interior are 4 cm iar camera 25 cm din care are un 10 cm de vata,ma gandeam sa umplu tot acest gol,tinand cont ca zidurile sunt din caramida ati recomanda si o bariera de vapori sau nu, precisez caramida exterioara este vizibila nu are tencuiala sau orice altceva ,zona este la poalele muntilor dar in Spania nu avem iernile ,frig sau umiditatea asa mare in casa,ms frumos pentru orice raspuns,continuati cu ceea ce faceti,ne este de foarte mare ajutor tuturor
@vladutandreimiron
@vladutandreimiron Жыл бұрын
În uk se folosește intens aceasta metoda!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Stim, in viitor o sa revenim cu alt video la subiectul dat unde o sa explicam de ce aceasta metoda nu e buna pentru Moldova, Romania, pe cand in UK e okay sa faci asa.
@macoveim2001
@macoveim2001 6 ай бұрын
Va rog explicati de ce nu e bine pt Romania
@bogdan9
@bogdan9 4 жыл бұрын
Vatada ventilata are si un strat de 10 cm de vata bazaltica aplicata pe zidarie. Aerul circula intre vata si fatada. E gandita ca termoizolatie pentru perioada calda.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Daca avem termoizolatie e okay, insa cititi comentariul meu catre dnul Iulian Oanta, am explicat ce am avut in vedere.
@predacorneliu
@predacorneliu 9 ай бұрын
Cât de rezistent este stratul 3 exterior din cărămidă, într-o zonă seismică cum este București sau Vrancea? Pare sortit unei prăbușiri sau crăpături iremediabile.
@predacorneliu
@predacorneliu 9 ай бұрын
Am o casă izolată cu polistiren de 5 cm si as dori montarea suplimentar a unui strat de izolare de 10cm, datorită unei difuzii bune a vaporilor de apă este mai bine un strat de vată minerală bazaltica decât un strat de zidărie?
@stirbanioanflorian
@stirbanioanflorian 4 жыл бұрын
Buna seara !Foarte bune informatiile date ! Ce parere aveti despre sistemul ICF? ...cofrajele dinpolistiren EPS intre care se toarna beton ...este tot un sandwich format din polistiren +beton+ polistiren ! Poate fi considerat acesta o zidarie tripla ? Ce minusuri credeti ca are ? Multumesc !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Buna seara, merci de apreciere. Personal nu am o parerea prea buna despre acest sistem. Daca chiar se vrea o casa din beton, e mult mai corect si cred eficient pe termen lung sa aveti pereti beton si termoizolatie la exterior, decat polistiren+beton+polistiren.
@dignitas1980
@dignitas1980 4 жыл бұрын
Confunzi termenii! Double brick wall sau double brick cavity wall se refera la zidaria dubla, caramida-caramida sau caramida-caramida beton/boltar, ancorate, cu sau fara izolatie. Izolatia nu o poti considera strat de zidarie, nici in Uk, nici in Romania, nici in Congo.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Pai eu nici nu socot termoizolatia ca strat de zidire, ci la un strat/element component al unei zidarii. Matale daca stii doi termeni nu inseamna ca esti matale cel destept, si restul nu. Consulta manualele de constructie si o sa vezi ce inseamna zidarie dubla si zidarie tripla (cei drept si in manuale diferite am gasit formulari diferite, asa ca va inteleg). Sanatate si tie in UK, si celor din Romania si celor din Congo!
@alexc.239
@alexc.239 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor atunci de ce nu socotiti și tencuiala ca strat/element component al unei zidarii?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@alexc.239 Hai sa nu vorbim alaturea cu drumul, am vorbit in video de ce nu socot tencuiala si finisajele si am vorbit in video parerea mea despre asa structura a zidariei (care in unele manuale de constructie e denumita zidarie dubla, in altele tripla, nu am inventat eu roata a doua oara).
@constantindinu1206
@constantindinu1206 3 жыл бұрын
Bună seara. Zidărie triplă este minunată...dar asta înseamnă trei ziduri efectiv. Nu se trebuie luat in calcul izolația. Iar zidul exterior și interior ...ventilat natural.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna seara, pai daca ambele ziduri sunt ventilate natural, degeaba mai avem termoizolatie, si degeaba mai avem al doilea zid exterior, care oricum functioneaza doar pentru design, nu si a oferi un aport termo-energetic.
@silviustnt5
@silviustnt5 4 жыл бұрын
Buna ziua, Ce parere aveti despre construirea unei case cu caramida plina la interior 12 cm lipita si armata de bloc ceramic de 30-40 cm si exteriorul izolat cu o tencuiala izolanta in grosime de 2 cm care are in amestec fibra de sticla ,mortar si bilute marunte din polistiren ( este un modelnou de tencuiala cred) ! Am vazut in Germania ca se construieste cu blocuri ceramice de 47 cm care se acopera cu o asafel de tencuiala izolanta in final peretele ajunge sa aiba 50 de centimetri cu tot cu tencuiala de la interior ...Din cate realizez se merge pe aceasta varianta pentru o buna izolare termica si fonica dar si pentru ca peretele sa respire mai usor si nu in ultimu rand pentru a nu mai avea polistiren care ar putea sa arda laincendii ...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Buna ziua. Ideea caramizii pline de 12 cm la interior imi place mult (daca sunt pereti de compartimentare), peretele va fi mai solid decat unul chiar 20 cm de BCA sau ipsos, si va aduce o intertie termica mai buna in interiorul casei. La fel e bine ca sa fie armata de blocurile ceramice, cu toate ca in dependenta de caz, vor fi nevoie de stalpisori de beton (depinde de proiectul dvs). Legat de tencuiala respectiva, aduce ea un aport pozitiv dpdv termic, insa nu intr-atat pentru a considera ca v-ati termoizolat. Eu recomand tot mai bine sa va termoizolati cu vreun material termoizolant de minim 10 cm pentru peretii exteriori, si apoi sa tencuiti. Iar ce tine de materialul termoizolant, alegeti un material permeabil la vapori, si la fel si o tencuiala care sa lase difuzia vaporilor de apa.
@liviugirlea6358
@liviugirlea6358 4 жыл бұрын
Salut in UK toate casele noi construite pe care le-am vazut au peretii exteriori din 3 straturi: exterior caramida 12cm, interior fortan(jumatati) iar in mijloc vata minerala...nu lucrez in constructii acestea sunt observatii proprii (aproximativ 20-30 case) chiar si casa in care locuiesc are acesttipde pereti exteriori
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Buna ziua. Stiu, Marea Britanie merge pe ideea caselor cu zidarie din 3 straturi, iar in acest sens sunt cateva motive: - Marea Britanie are norocul sa nu fie zguduita de seisme, deci multe complicatii in acest sens ale zidariilor triple sunt eliminate, fiind o varianta foarte populara pentru casele familiare si fara multe nivele; - Marea Britanie nu are inca o cultura (sa zic asa) in a termoizola foarte eficient o casa, deci nu pun mare pret pe termoizolatii la moment; - Marea Britanie are costuri de incalzire (gaz, electricitate) care sunt pe deplin suportate si de cei cu cele mai mici salarii, deci daca dau caldura mai tare si cheltuie ceva mai multi bani, pentru ei nu e o mare problema; - Marea Britanie tine mult la istorie si arhitectura lor, inclusiv la caramida lor engleza, fapt pentru care multi nici nu concep sa aiba o fatada vopsita peste un termosistem, ci aleg caramida si la exterior, iar cand ai caramida la interior si vrei si la exterior, si inca sa termoizolezi ceva, faci zidarie tripla. Ar mai fi argumente, insa acestea ar fi cele mai principale.
@macoveim2001
@macoveim2001 6 ай бұрын
De asemenea , evitindu se tencuiala exterioara , si folosind tencuiala pe baza de var (lime) la interior , peretii rspira foarte bine si se formeaza mai putin mucegai. Casele tencuite au mai mult mucegai aici.
@mathefrancisc-andrei6411
@mathefrancisc-andrei6411 3 жыл бұрын
- Fff bun materialul și eu sunt de părere ca zidăria dubla este cel mai bun și benefic (Dc?? De ex : dacă vrei sa schimbi izolația de afara o dai jos și pui alta dar cea cu interioara("între ziduri" ce faci?? 🤔) - As avea o intrebate ,,, ??? Nu se poate face zidărie tripla ca cea dubla adica LIPITA între ele a face legătura (adica pui 2 straturi într-un fel și a 3-a altcumva, in rândul următor o schimbi și tot asa) și la exterior o termoizolație. Ar avea o rezistenta mai mare, o izolație fonica și termică mai mare (chiar dacă pui izolație exterioara) sau nu are rost??? Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de comentariu, eu tot am o asa parere, daca vrei sa schimbi izolatia peste 10-20 ani, ce faci? ))) E mai corect sa existe o termoizolatie unica, si anume exterioara. Totusi se poate si cum ziceti dvs, eu insa nu vad rostul decat in putine cazuri (in special limitari din exterior).
@mathefrancisc-andrei6411
@mathefrancisc-andrei6411 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Atuncea ziceti ca în 2 straturi /RÂNDURI /ȘIRURI pus caramida ajunge nu trebuie 3 nu are rost. Asa înțeleg ca ziceti.
@sgvclausgvclau6879
@sgvclausgvclau6879 3 жыл бұрын
Si pentru cineva care vrea neaparat sa aibe fatada casei din caramida in stil englezesc ce sistem(in cate straturi) ar trebui sa foloseasca si la ce grosimi pentru a se preta la clima din Romania?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Iata pentru astfel de cazuri inclusiv se poate folosi sistemul prezentat in acest video, ca ma rog - dorinta boierului, banii boierului, si proiectantii si constructorii se conformeaza si se gaseste solutia, care la sigur va fi mai scumpa decat varianta clasica. Legat de grosimi, totul depinde de ce eficienta energetica doreste clientul, insa cum in UE incepand cu 2021 toti trebuie sa proiecteze doar case NZEB, doar termoizolatia la zidarie ar trebui minim sa fie de vreo 15 cm.
@fasdfdsafsdafdsafdas
@fasdfdsafsdafdsafdas 5 жыл бұрын
Foarte interesant videoul. Oare cum s-ar comporta un zid din BCA și cărămidă fara izolație?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Va multumesc. Eu oricum as termoizola si zidaria din BCA si caramida.
@solaris3627
@solaris3627 5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Insusi zidaria de bca este termoizolanta. la blocurile cu structura de beton, diafragmele exterioare erau intotdeauna captusite cu BCA de ''35 sau minim 25, la asta mai adaugati grosimea diafragmei(perete de beton armat care face parte din structura de rezistenta a blocului). Acum bloc nou cu perete exterior din bca cu grosime de 20cm(!) anvelopat cu polistiren de 10 si gata, la vandut la fraieri.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
@@solaris3627 BCA este material de zidarie, nu de termoizolatie. Are BCA-ul o conductivitate termica buna (mai buna ca caramida, cotiletul, boltarii sau betonul), insa nu e corect sa se aplice cu ideea de "termoizolatie". Poate va referiti ca placile minerale (gen Multipor, Izomineral s.a.) care e in mare parte acelasi BCA, doar ca cu densitati mai mici - in cazul dat sunt deacord ca aceste placi minerale sunt materiale termoizolante. Legat de trecut, pana nu demult, nu era deloc atrasa o atentie deosebita termoizolatiei cladirilor, acest aspect fiind pe planul secund, si cum se termoizola, la nimeni nu crea intrebari. In prezent situatia e diametral opus schimbata! Legat de peretii exteriori de doar 20 cm, fie ei si de umplutura, oricum e prea putin. Zidaria trebuie sa fie zidarie (fie si ea exterioara, ca nu e pusa doar pentru a realiza functia termica, ci si alte functii), iar termoizolatia trebuie sa fie termoizolatie. Merci si o zi buna!
@liviugirlea6358
@liviugirlea6358 4 жыл бұрын
Apropo ce parere aveti despre constructia unei case din CLT in UK ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Inca nu am o parere pe deplin formata la ziua de azi despre casele din lemn, deci nu va pot raspunde la intrebare momentan.
@angetodac
@angetodac 4 жыл бұрын
ca ramane la latitudinea clientului, am intzeles, dar cum sa construiesti in conformitate cu codurile? asta il intereseaza pe om...si cu costuri minime, ca nu seapuca sa construiasca singur ceva din cauza ca are prea multzi bani si-i economiseste pt operatzii estetice...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Am inteles mesajul dvs. A face o treaba mai corect, mai eficient, si daca e posibil cu costuri optimizate, trebuie mai intai de toate sa fii informat, chiar si ca client. Iata anume acest canal, ofera temelia informationala pentru oamenii simpli, intr-un mod sper eu explicit si pe intelesul tuturor privind multe subiecte legate de constructii. Codurile si normativele, cer scuze, dar orice om simplu le poate gasi pe Google, de ce eu sa le dublez aici? In dependenta de caz sunt trimiteri in acestea, insa in a construi bine nu e vorba doar de coduri, ci si de experienta, de noi tehnologii, de update-uri in diferite chiar si norme de peste hotare etc.
@dorelbaiasu2804
@dorelbaiasu2804 3 жыл бұрын
Încălzirea prin pardoseala uscată face față la temperaturi de până la - 25 grade?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu e vorba de incalzirea in pardoseala uscata, umeda, calorifere sau alt gen - la temperaturi scazute nu se recomanda sa folosim sisteme care au agent termic prin tevi, ori nu stiu cazuri cand in case familiare NORMALE, sa se ajunga -25 oC in interior ))) Deja daca casa e izolata normal, in interior se poate folosi orice sistem de incalzire, care desigur se calculeaza corect. Daca doriti sa folositi asa sistem afara, sunt sisteme electrice, degivrare, care pot fi folosite si la -25 oC.
@petrepetricuta6721
@petrepetricuta6721 5 жыл бұрын
Salut! In primavara anului 2020,doresc să construiesc o casa p+1 din caramida ceramica,ce izolați ma sfătuiți să folosesc si ce grosime? Va multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Buna ziua. Va recomand sa investiti putin timp in a capata cunostintele necesare privind caramida ceramica. In acest sens, am postat 2 video-uri pe acest canal (despre avantaje si dezavantaje). Apoi v-a recomand sa vizionati video privind "Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale" - kzbin.info/www/bejne/h2G6emCKfdqFadU , pentru a va lamuri cu grosimea, si deasemenea va recomand sa vizionati toate video-urile (mai ca 30 la numar) din Playlist-ul Termoizolatii - acolo am analizat mai multe materiale de termoizolatie, cat si ate subiecte, care fiind odata intelese, o sa gasiti raspuns la intrebarile dvs. PS: Pana la urma am facut video-uri pentru publicul larg, inclusiv si pentru dvs, priviti-le! Multumesc!
@gabibratfalean8528
@gabibratfalean8528 5 жыл бұрын
Vata bazaltica!
@sufletpacatos
@sufletpacatos 4 жыл бұрын
Enciclopedia Constructiilor in toate videourile nu îți spui o părere a ta concret ce este mai bun și ce ai folosi tu ! Nu mai păcăli omu sa se uite la video degeaba . Tu o lălăi mult sa faci content , lasă de dorit ceea ce faci , sincer , părerea mea !
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
CEL MAI EFICIENT ESTE CU 2 PEREȚI ȘI IN INTERIOR GOL DE AER ,DEOARECE VATA DACĂ AJUNGE UMIDITATE ÎNCEPE SA FACĂ MUCEGAI ȘI NU MAI SCAPI NICIODATĂ
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Inafara de vata exista o sumedenie de alte materiale, pe canal am analizat deja vreo 14-15 materiale de termoizolatie. Golul de aer nu e termoizolator atat cat se crede, sunt multe mituri care circula pe internet.
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor MITURILE SUNT MITURI ,DAR STICLA DE TERMOPAN NU MAIESTE MIT CHEAR IN ȚĂRILE NORDICE SE PRACTICA ASTFEL DE PEREȚI OARE DE CE???
@tehnicianenergetic869
@tehnicianenergetic869 5 жыл бұрын
Ce efecte are 2 pereți de zidărie cu spațiul intere pereți ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Un raspuns partial il gasiti in acest video. Iar aditional, va pot spune ca nu e o idee deloc fezabila si eficienta, acel spatiu de aer nu este termoizolant deloc, ci un simplu tampon. Aerul incepe a fi termoizolant doar la dimensiuni mici, sub 5 mm, ori intre 2 ziduri, sunt cm intregi, nu 5 mm in milioane de goluri.
@adrianbadea1179
@adrianbadea1179 4 жыл бұрын
Are efecte de mucegai.. In UK sunt cei mai multi bonlavi de asthma din Europe.. Locuies in UK... Casa este facuta din 2 straturi de zidarie.. Intra aer la baza podelei.. Cand fumeaza vecinul.. Intra fum de tigare... Varza sistemul.. Plus am mucegai toata iarna.. Am dat cu tot felul de antimucegai.. Vopsea... Etc.. Trebuie tencuit sau izolat la interior si pus plasterboard...
@danielimobiliareby-imb7378
@danielimobiliareby-imb7378 4 жыл бұрын
E bun sau nu in 3 straturi?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 жыл бұрын
Eu parerea mea am desfasurat-o pe deplin in acest video. Va recomand sa il vizionati cap-coada pentru a o afla.
@simonelsimonel8062
@simonelsimonel8062 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor stii ca unii chiar si de vizioneaza tot clipul nu ca stii daca e bibe sau nu in 3. E mai simplu sa zici Da ssu Nu
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@simonelsimonel8062 Inteleg faptul ca unii nu inteleg, doar ca daca se urmarea tot video, eu la inceput si sfarsit am zis clar "eu mai bine as merge pe pereti in 2 straturi, adica zidarie + termoizolatie, nu in 3 straturi despre care e acest video". Cred ca nu e vorba de a viziona video, e vorba de lene si de tendinta oamenilor de a da SKIP si viziona un video de 10 minute, intr-o minuta - aici deja nu e treaba mea ca cuiva ii e lene sau nu are dorinta. Cine vrea, gaseste resursele, nu scuzele. Merci!
@simonelsimonel8062
@simonelsimonel8062 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor e adevarat si asta
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@simonelsimonel8062 ;)
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
CEA MAI EFICIENTA ZIDĂRIE ESTE ZIDĂRIE CU 2 PEREȚI ,IAR GOL DE AER ÎNTRE EI ,CUM SE FACE GEAMUL DE LA TERMOPAN !!!
@costincristian18
@costincristian18 5 жыл бұрын
...asta este solutia la englezi.... toate casele sunt pline de mucegai ., nu inteleg de ce folosesc solutia asta ., probabil sa isi conserve arhitectura ...????!!!!
@DemoNiq
@DemoNiq 5 жыл бұрын
la englezi problema nu e frigul, ci umezeala, de aia si mucegaiul.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
Este adevarat, englezii tin foarte mult la arhitectura caselor din caramida. Deasemenea pentru ei, raportat la costul salariilor si costul utilitatilor pe gaz si energie, nu e o mare problema consumul mai mare de caldura pentru a crea un regim termic bun intr-o casa. Si in al treilea rand, Marea Britanie are norocul sa nu fie bantuita de cutremure, deci nu prea au grija aceasta in cazul zidariilor triple.
@adrianbadea1179
@adrianbadea1179 4 жыл бұрын
Problema la englezoii este mentalitatea... Nu vor sa construiasca modern.. Urmareste emisiunea Grand Design.. Nu este vorba doar de architecture..
@macoveim2001
@macoveim2001 6 ай бұрын
Pararerea mea este ca in anglia casele au mucegai din cauza ploii. Locuiesc de 20 de ani. Casele sunt vechi , caramida is pierde proprietatile de a fi rezistenta la ploaie chiar dupa 1 an, ploaia , vintul, lipsa soarelui , acoperisurile fara streasina si mai ales infiltratiile de la hornurile semineilor nefolosite. Personal consider acesta zidarii buna pt anglia daca este facuta corect: perete interior , izolatie , gol de aer de 3 cm pt ca izolatia sa nu preia umiditatea peretelui exterior si apoi peretele exterior care neaparat trebuie sa aibe "weep vents" niste scurgeri pt apa care se infiltrraza de la ploaie. Deci nu cref ca tehnica e rea ci executarea ei. Multe constructii se fac pe ploaie fara acoperis si izolatia se uda si cumperi casa noua cu mecegai. Casele trebuie construite cu respinsabilitate. Nici in uk nu se mai construieste cu responsabilitate. Dar stilul asta de constructie permite totusi o respiratie a peretului ceea ce e mai bine decit in peretii tencuiti cu tencuiala pe baza de ciment. Inainte chiar si mortarul la caramizi se facea cu tencuiala pe baza de var care respira si scotea umiditatea afara.
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
CU CÂT SUNT MAI MULTE MATERIALE CU ATÂT SUNT MAI MULTE TRANSFERURI ȘI UNCTE TERMICE MAI NEBENEFICE UNEI CONSTRUCȚII % !!!!SA NU UITAM CĂCI NICI O STRUCTURA DE BETON NU SE FACE CU DCALAJ MARE AL CALITĂȚI , DEOARECE TREBUIE O STRUCTURA MAI SOLIDA PENTRU ZIDĂRIE DUBLA CU GOL DE AER !!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Depinde de fiecare caz modelat in parte.
@victorbejenari5468
@victorbejenari5468 5 жыл бұрын
Nu prea ești hotărî, ba asa e mai bine ba nui asa
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 жыл бұрын
A fi obiectiv reprezinta abilitatea de a expune informatia din toate punctele de vedere, si cum acestea deseori sunt opuse, eu le prezint asa cum este. Plus va sugerez sa fiti mai atent la video, am spus de cateva ori, ca eu expun informatia asa cum este, iar fiecare deja isi creeaza parerea sa asa cum doreste.
6 Reguli de AUR la termoizolarea casei
19:27
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 261 М.
SISTER EXPOSED MY MAGIC @Whoispelagheya
00:45
MasomkaMagic
Рет қаралды 18 МЛН
Хасанның өзі эфирге шықты! “Қылмыстық топқа қатысым жоқ” дейді. Талғарда не болды? Халық сене ме?
09:25
Демократиялы Қазақстан / Демократический Казахстан
Рет қаралды 355 М.
Bricklaying Mortar Mix Explained
7:16
Brickright building & landscaping
Рет қаралды 136 М.
Reguli la constructia unui beci sau pivnita
19:39
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 363 М.
Punctul de roua, condensul si termoizolatia casei - ce trebuie sa stii
10:54
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 39 М.
How to Save Money when Building a House? Part I - Analysis of existing tips
16:59
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 46 М.
CĂRĂMIDA PLINĂ - DEZAVANTAJE
7:40
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 2,9 М.
Cinci greșeli de evitat când îți faci o casă
14:47
Sabin Gherman Oficial
Рет қаралды 321 М.
Cum zidesti corect peretii din blocuri ceramice Brikston, Porotherm, Cemacom, Soceram etc
14:17
Construcție foișor.Ep 20 /Finalizare zidarie blat și arcuri
8:31
Cornel Construct
Рет қаралды 6 М.
How you can calculate the thickness of the insulation required for your home
22:49
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 159 М.