Wat is waarde? Triage is een vorm van optimalisatie en daarmee gevaarlijk als je niet definieeert (niet nadenkt) over waarop je optimaliseert. Willen we zoveel mogelijk mensen? Willen we zo lang mogelijk leven? Of willen we alle levende mensen een zo prettig mogelijk leven geven terwijl we het aantal mensen juist beperken? En waarom willen we dat? Welke (empathische) angst zijn we aan het proberen te lenigen? Wat is de grotere vraag: in welk opzicht wij de wereld willen verbeteren en waarom precies dat aspect voor ons belangrijk lijkt en in hoeverre het belangrijk is en of voor welke termijn het doel eigenlijk wenselijk is.
@Mastersteef123 Жыл бұрын
Ik ben 28 en ben nu pas eindelijk in een positie, afgestudeerd en wel, om te gaan sparen. Ik heb vrienden en kennissen die uit families komen met ontzettend veel geld, meerdere huizen in bezit hebben, noem het maar op. Mijn moeder werkt al haar hele leven als maatschappelijk werker, heeft ook de donkere kant van goede organisaties gezien. De voedselbank, wat op papier een prachtig initiatief is, maar als je je erin verdiept je er achter komt dat er weer een handjevol mensen zijn die er enorm aan profiteren. Ik ben zelf arts nu, vond het grappig om het Manchester Triage systeem te zien. Ik begrijp enorm goed hoe belangrijk het is om te triëren, ook in de zin van wereldproblemen, of in ieder geval op grotere schaal, ook binnen landen of organisaties. Het probleem vind ik alleen dat bepaalde (wereld)problemen die veroorzaakt zijn door anderen, nu opeens hun pakkie-an is. Neem bijvoorbeeld de kolenindustrie, iets wat Groot-Britannië groot heeft gemaakt in toenmalige kolonie India. India, nu 'onafhankelijk' van Groot-Britannië, maar nog steeds enorm afhankelijk van de door Britten gebrachte kolenindustrie. En zij moeten nu maar 'eens stoppen daarmee'. India, een land waar zo verschrikkelijk veel armoede en ziekte is. Er zijn enorm veel voorbeelden te noemen.
@theboss100 Жыл бұрын
CBDC in begin 2024 = GAME OVER met uw toekomst en geld..
@valerievangeffen49963 жыл бұрын
Het is een manier van kijken.. Het ethische vraagstuk vind ik het bepalen wat 'de meeste' waarde heeft? Als voorbeeld: is een ongelukkig, maar wel lang leven, waardevoller dan een kort en gelukkig leven? Is het leven van 1 mens waardevoller dan dat van 1000 olifanten? Of 100 uitstervende zeeschildpadden? Waardebepaling is m.i. heel menselijk én persoonlijk. De natuur oordeelt niet.
@loveelies69796 жыл бұрын
"Dan gaan ze je nog 15 keer doorverbinden, allerlei hele moeilijke woorden later..." heerlijke omschrijving 😂
@jeweetzelf72066 жыл бұрын
85 procent bestaat uit wachten bijvoorbeeld het openbaar vervoer zie "knelpunt" ja voor jezelf ben je prioriteit nummer 1 en zie je jezelf als urgente. Maar spoed is niet goed doe lekker rustig aan en neem je tijd laat je niet meesleuren in het tempo waar de maatschappij om draait zie verder "burn out"
@gsopoagmle5 жыл бұрын
Ik zal haar verhaal samenvatten. Met je spaargeld gaan banken iets financieren die in de toekomst wellicht niet goed uitpakt voor je. Zo je hebt weer een kwartier van je tijd bespaart.
@roons24246 жыл бұрын
Dit is wel echt dope. niet alleen in de hulp maar ook in de politiek is dit toe te passen!
@leonvandelaan22046 жыл бұрын
Neem 1 dikke vette tip van me......echt....verdiep je niet te diep in dergelijke materie ,want je verliest alleen jezelf ....en je veranderd in een compleet ander mens.... blijf positief blijf je zelf geniet van dit leven want vele kunnen het echt verklooien voor je
@IndigoStar6 жыл бұрын
Het probleem is dat de meeste arme landen ook gelijk oorlogslanden zijn en onze hulp vaak door warlords wordt ingepikt dus eigenlijk heeft het bedrijven van ontwikkelingshulp geen enkele zin. en daarbij de aarde is al overvol en als er steeds meer mensen in leven gehouden worden gaat dat nog sneller.
@oscarvanwalstijn69022 жыл бұрын
Die arme landen zijn arm omdat de vs ze een wurglening heeft opgedrongen. Ook die oorlogen zijn geïnitieerd door het westen om de wapenhandel te stimuleren....
@Marfix_ds Жыл бұрын
4 jaar later… en de aarde is niet meer overvol. De wereldbevolking groeit nog maar nauwelijks, we lijken de top al veel eerder te bereiken dan dat we eerst dachten. Welvarende landen gaan als eerst weer dalen en daar moeten we voor oppassen. Welvaart wordt in verband gebracht met de afnemende stijging van de wereldbevolking, die uiteindelijk de daling van de wereldbevolking zal worden. Veel wetenschappers waarschuwen hiervoor omdat we in veel landen dan niet het draagvlak hebben onder de jongere generaties om de ouderen te kunnen voorzien. Dus de gedachte dat er te veel mensen zijn kan wel weer de wereld uit worden geholpen. Als we de top hebben bereikt moeten we proberen deze in stand te houden anders hebben we toch wel een flink probleem
@doortjeD7 ай бұрын
Ooit gedacht aan AI?
@JorntNL2 жыл бұрын
De banken vernietigen onze toekomst met ons spaargeld, had een passender titel van dit filmpje geweest..
@ronnie9187 Жыл бұрын
Goede presentatie! Kellie is een bijzondere vrouw die je met een mooi verhaal aan het denken zet.
@raisklose67852 жыл бұрын
Wat een mens. Respect.
5 жыл бұрын
Vreemd verhaal. De titel sprak me aan maar de inhoud was ronduit zwak. Een aantal redenen waarom spaargeld niet handig is zijn het volgende: De belasting op spaargeld / De juridische eigendom van spaargeld bij een bank / Het waardeloze rendement van spaargeld / De verlaging van toeslagen als er spaargeld is etc
@henro49694 жыл бұрын
Ik ben oprecht geschokt door het technisch onbenul van veel reageerders. Geen wonder dat we zo mak van het aardgas af gaan en andere averechts werkende "milieu maatregelen"
@rudigerbrightheart73044 жыл бұрын
Eerlijk gezegd had ik na het lezen van de titel iets anders verwacht van deze video, dat het niet goed is om te sparen vanwege de lage of zelfs negatieve rentes en dat het beter is je geld ergens anders op in te zetten, en zoja waar dan?
@JeroenDoes6 жыл бұрын
De titel zegt dat het zou gaan over je eigen waarde. Het gaat eigenlijk over goede doelen en de toekomst in het algemeen. Leuke intressante video maar niet de beloofde informatie. Het enige wat mij boeit wat de bank doet is mijn geld vasthouden.
@petepetersen54186 жыл бұрын
1. U zet spaargeld op de bank 2. Uw bank investeert in McDonalds 3. McDonalds gebruikt dat geld voor marketing 4. Uw kind gaat door die grappige reclame naar de McDonalds ... 10 jaar later.. 5. Uw kind heeft diabetes, nu moet u uw zieke kind verzorgen. 6. Uw eigen waarde is nu verminderd, gefeliciteerd.
@yoRRnl6 жыл бұрын
Ben jij er zo 1 Marian die overal zijn Christelijke overtuiging bij iedereen naar binnen propt!
@nielsh53396 жыл бұрын
yoRRnl doe normaal man, ze haalt alleen iets aan waar meer tips in staan dan in bovenstaande video.
@autohmae6 жыл бұрын
"Het enige wat mij boeit wat de bank doet is mijn geld vasthouden." Euh, als het geld bij de bank staat is het wettelijk niet meer jouw geld, wist je dat ? Het geld is eigendom geworden van de bank. De bank heeft nu een schuld die zij aan jouw kunnen inlossen. Als je geluk hebt en de bank kan in de tussentijd alles doen wat ze maar willen met dat geld. Vasthouden is er daar in de praktijk bijna nooit 1 van. Het geld wordt uitgegeven.
@Samplesurfer6 жыл бұрын
U zet uw spaargeld op de bank. Uw bank leent het uit aan uw nieuwe buurman, die een hypotheek heeft genomen. Even recht voor zijn raap. Banken zijn geen beleggingsfondsen, die in McDonalds stappen of zo. McDonalds krijgt elke dag namelijk genoeg cash binnen en heeft hoogstens een kredietlijntje voor werkkapitaal of om wat fluctuatie op te vangen. Dat is marginaal vergeleken met hun omzet. Ik ben lichtelijk verbijsterd over deze video, niet vanwege de "triage", dat verhaal vat ik wel. Maar de verbijstering hier is het volslagen onbegrip over waar banken geld aan uitlenen en hoe 'leningen aan bedrijven' echt functioneren. Bedrijven die vreemd vermogen nodig hebben gaan juist naar die banken toe, waar bijna geen consumenten hun spaargeld binnenbrengen. Hebben ze eigen vermogen nodig, dan halen ze dat bij eigen vermogen verschaffers op en dat zijn vrijwel nooit banken. Bancaire cultuur / systemen verschillen overigens sterk per land. In Duitsland wordt de lokale industrie (Mittelstand) bancair gefinancierd. Als je daar je spaargeld weghaalt bij de lokale bank, duw je mogelijk één of meer van je dorpsgenoten de werkloosheid in. Maar in Nederland werkt het niet zo.
@netional51542 жыл бұрын
Als je kijkt naar de waarde die iemand heeft gecreëerd, scoren de mensen achter het World wide web ook hoog. Uitgedrukt in waarde onnoemelijk veel miljarden. De encyclopedie Britannica x 1000 via je mobiel en dat is nog maar een klein stuk. Maar dit zijn wel non-profit mensen geweest in o.a. W3C foundation.
@robiebol5 жыл бұрын
Damn. Die Tweet op het laatste. Goede video.
@TakanashiYuuji6 жыл бұрын
Het doel van een bank is niet om hun geld to nuttig mogelijk te beleggen. Ze willen gewoon rendement, en om de klant tevreden te houden doen ze goed hun best om duurzaam te lijken. Vreemd praatje.
@74Robinos5 жыл бұрын
Zo is het maar net.
@rockroll27876 жыл бұрын
Alle bedrijven investeren, niet alleen de banken. Onmogelijk om al die bedrijven door te lichten. Zelfs goede doelen investeren in de wapenindustrie.
@Twiggy1636 жыл бұрын
Wat is dit nou voor kul verhaal? Ze beantwoordt haar hoofdvraag helemaal niet. Ik hoor alleen maar gezever over goede doelen.
@Jacco05 жыл бұрын
@Kosmos de Kosmopoliet Als jous bank jouw geld investeert in milieuvervuilende industrieën en wapens, en rijke mensen rijker maakt en de rest armer, dan vernietig je letterlijk je eigen toekomst (aka de wereld).
@Rygir5 жыл бұрын
Is het zo ingewikkeld? Banken investeren je geld in reeële dingen in de wereld. Sommige van die reeële dingen zou je zelf nooit voor kiezen omdat je weet dat ze je zouden benadelen. Dus door een bank te laten beslissen wat je spaargeld doet met de wereld wordt het tegen je gebruikt.
@ji76354 жыл бұрын
Dat is heel vaak bij deze filmpjes dat de hoofdvraag niet echt beantwoord wordt. Stom hè?
@SHov-sc8wh4 жыл бұрын
Preciessss 🙄🙄🤮🤮🤮
@jellevandenberge24945 жыл бұрын
De nuttigheid van de informatie in dit filmpje valt tevens onder het zelfde kopje als de playpump. Het lijkt een interresant onderwerp, maar achteraf blijkt de clue van het verhaal complete kul. Pas triage toe op je tijd/capaciteit om informatie op te nemen, kijk dit filmpje niet.
@baldyardigan5 жыл бұрын
Ik snap het verhaal over de manier van sparen wel, maar dit is niet rieel voor iemand die spaart om iets te kunnen betalen. Als je inderdaad meer dan 80.000 euro per jaar verdiendt dan kun je er misschien over na gaan denken om iets terug te gaan geven maar voor dat punt is het gewoon beter om voor jezelf te sparen. En het geld wat je opzijlegt kun je beter doorgeven aan een accountant die het voor je kan investeren in zaken waar dan triage wordt toegepast op een manier dat niet als je geld weggaat maar dat het wel de goede doelen ondersteund. Persoonlijk zou ik alleen geld investeren in lokale problemen, persoonlijk vindt ik het erger dat hier in Nederland of Belgie kinderen zonder lunch naar school moeten gaan, want dan kan ik met 1000euro een echt leven veranderen voor een langere periode dan dat ik 20.000euro naar zuid africa ga sturen waar dan 1 huis voor wordt gebouwd en je kunt daar niet controleren of dat ook echt gebeurd en of die 20.000euro niet verdwaald zijn geraakt in de organisaties zelf. In mijn opinie als je winst wilt maar ook wilt helpen dan investeer je in bedrijven met een win-win situatie (dus een soort donatie maar niet echt) via een accountant of zelf mocht je daar de tijd en zin in hebben. Wil je echt mensen helpen dan adviseer ik om lokaal iemand te helpen door bijvoorbeeld in probleemwijken te gaan helpen door een organisatie die hierin werkt te sponsoren of zelfs direct geld geeft aan een of meerdere families in nood. Mocht je echt andere landen willen helpen wat ook heel nobel maar heel vaag is dan zou ik de tijd nemen om een organisatie te zoeken waarvan je weet dat deze resultaten behaald en dat op z'n minst 50% van jouw donatie ook echt naar de mensen toe gaat en niet in de organisatie verloren gaat aan een hoop nieuwe bureaustoelen.
@Stormfox936 жыл бұрын
Mevrouw kijkt met haar ideaal beeld naar de wereld, maar ziet niet de werkelijke wereld. Ze spreekt steeds over maximaal potentiële waarde creëeren, maar die waarde betekent voor haar: moreel gedrag, beter milieu, diervriendelijk etc. Waarde betekend voor banken: hogere omzet, meer winst, hoger rendement en investeerders tevreden houden. Banken hebben een verdienmodel. Dat verdienmodel houdt geen rekening met jouw meningen of waarden. Als jij vindt dat een bank zijn/haar geld in de verkeerde bedrijven investeerd, pech gehad, zoek maar een andere bank. Er bestaat geen morele bank, waar alleen in de 'goede' dingen wordt geïnvesteerd, omdat 'goed' een relatief begrip is. Wat voor mij 'goed' is, kan voor een ander 'fout' zijn. Een bank dat wel moreel zou willen handelen zou ten onder gaan aan de moordende concurrentie. Bedrijven (en banken) bestaan in eerste instantie om winst te maken, daarna komt de rest wel, dan planten we wel een boompje op de hei voor het milieu. Welkom op de werkelijke wereld.
@Pituzer5 жыл бұрын
Inderdaad, banken kijken op korte termijn en deze vrouw kijkt op lange termijn. Als we over 1000 jaar nog een functionele wereld over willen houden, dan kunnen banken beter investeren in het behouden van onze planeet, in plaats van het uitmelken ervan.
@StefanHendriks6 жыл бұрын
Leuke gedachtegoed, de vraag is alleen: "wat is waarde". Hoe definieer je "waarde"? Hoe uit zich dat? En, wat voor de een "waarde" is is voor de ander dat wellicht niet.
@ronaldderonde3 жыл бұрын
Alles van waarde is weerloos.
@Prutswerk6 жыл бұрын
Dit is voor mij veel te elitair. Mijn spaargeld is al vernietigd voordat het begint te vormen.
@74Robinos5 жыл бұрын
Een Kellie met Dr. ervoor zie je ook niet vaak. Ook niet bij de voornamen Shirley en Vanessa.
@jackpotsearlytapes5 жыл бұрын
Goed opgemerkt, het is ook een bullshit verhaal. Het probleem zit in fractional reserve banking en de nooit in circulatie gebrachte rente die “we” aan de banksters moeten dokken. Opvallend hoe ons onderwijs totaal tekort schiet als het om geld etc. gaat. Waarom zou dat nou zijn?
@oscarvanwalstijn69022 жыл бұрын
Precies, ze houden ons dom.
@harmhoeks59966 жыл бұрын
Ze mist een paar denkstappen: - er wordt belegd op rendement - ongezonde eindproducten (cola, burger) moeten duurder worden - vervuilende eindproducten (cement, staal) moeten naar rato duurder worden afhankelijk van broeikasuitstoot
@robiebol5 жыл бұрын
Nee. Jij mist het punt. Vervuilende eindproducten worden meegerekend in waarde. Die vernietigen waarde. Maat daar tegenover staat dat er bijvoorbeeld 80 jaar lang energie mee kan worden opgewekt (een dam van beton bijv.) en dat er 80 jaar geen kolen worden verbrand. Dat verschil is de uiteindelijke creatie van waarde of afbraak van waarde.
@theredhead19006 жыл бұрын
Maar waarom is triage na 5 minuten de standaard en enige toegestane manier van denken
@PaardekooperJoris6 жыл бұрын
TheRedHead dit wordt niet gesuggereerd.
@Ronaldus816 жыл бұрын
Triage zorgt ervoor dat van de 30 wachtenden waarvan er bijvoorbeeld 10 hartproblematiek hebben en 20 gebroken benen, maar de hartpatiënten pas later binnen komen, er in plaats van zeg 9 dode hartpatiënten (even hypothetisch gezien), er nog maar 1 zal zijn. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt geldt niet wanneer het doel is van een medische dienst om zo weinig mogelijk mensen te laten overlijden. Het is een hele pragmatische kijk op hulpverlening die efficiënt is. Of het het eerlijkst is, kun je over discussiëren, maar ik zou persoonlijk met mijn gebroken been niet de dood van enkele hartpatiënten op mijn geweten willen hebben. Verder zorgt het er ook voor dat mensen met kleine makkelijk op te lossen probleempjes niet zo snel meer de huisarts overslaan (en van die “ik ga direct naar de spoedeisende hulp!” mensen zijn er helaas genoeg).
@JK-Visions6 жыл бұрын
Zat ik ook al te denken, maar ja das zo ....not done.
@phyx1s11 ай бұрын
Tjonge, wat heeft ze nu eigenlijk verteld en wat heeft ze willen vertellen? Mij is dat niet duidelijk. Ik steek mijn geld voor de toekomst gewoon in een "product" waarvan ik het rendement versus risico juist gebalanceerd vindt. Ik vraag me vervolgens niet af hoeveel mensen er mee gered worden. Maw, ik ga gewoon naar die dokter die dat jongetje met z'n gespleten tong gewoon direct op de juiste manier gaat behandelen zoals ik dat dan zou verwachten.
@deheks39785 жыл бұрын
Banken geven leningen aan de wapenindustrie met je spaargeld.
@Pietje_Piraat3 жыл бұрын
Wat is er mis met wapenindustrie? Wapens zijn fantastisch man!
@lithostheory6 жыл бұрын
rijke mensen problemen...
@MischavandenBosch4 жыл бұрын
Waarom moet de gever, die in overvloed leeft en voldoende heeft om te geven aan mensen die onvoldoende heeft om rond te komen, bepalen (triage toepassen) welk project die mensen 'nodig' hebben? Geef ze geld en laat ze zelf bepalen waar ze hun geld aan besteden. Bijvoorbeeld Give Directly.
@Pietje_Piraat3 жыл бұрын
Of geef ze niks.
@willembert51273 жыл бұрын
Wat bedoelt u juist met positieve waarde creëren?
@Alger4443 жыл бұрын
Pffff ........ ik denk nog aan de tijd dat de rente 11% stond op het spaargeld en de lijfrentes. De ECB is de dader als die niets meer opkoopt dan gaat de rente weer omhoog.
@pieterstedehouder84415 жыл бұрын
Hoe vernietig je met geven aan goede doelen je eigen toekomst ;)
@zmirzabaig89965 жыл бұрын
Interessant in theorie en minder reëel praktijk 😉
@Ludifant2 жыл бұрын
Als we eerlijk zijn is het hebben van spaargeld een vorm van geen triage.. Want het is middelen vasthouden op een plek waar het op dit moment niet nodig is. Het is dus in totaal een beetje een kul-vraag waar je spaargeld zo goed mogelijk zit.
@denniso32076 жыл бұрын
Liefdadigheid en investeren kun je beter gescheiden houden.
@74Robinos5 жыл бұрын
Je kan ook niet vertrouwen op liefdes-relaties (samenwonen enz.).... is mijn ervaring. (een "vechtscheiding" van 1 jaar lang, in Den Haag (2005))
@gingerbeer9145 жыл бұрын
WIe noemt z'n zoon nou Oxo? Je noemt hem toch ook niet Maggie of Liebig?
@mr.soundguy9684 жыл бұрын
Het antwoord is 0
@ahmadalhaj-karim62792 жыл бұрын
Heel interessant verhaal! Bedankt om te delen!
@hatsjie25 жыл бұрын
Ik heb deze al een paar keer gekeken, maar ik snap nog steeds niet waarom McDonals en CocaCola nou mijn geld vernietigen. Als ze divident uitkeren (bijvoorbeeld), dan is dat toch waarde creeeren?
@MrLarryLicious3 жыл бұрын
Voor jou creëert dit inderdaad waarde. Ze probeert overigens duidelijk te maken dat je slimmer kan investeren in bedrijven die meer niet-economische waarde creëert voor hetzelfde geld. Coca cola verkoopt bijvoorbeeld ongezonde producten en is niet bepaald een milieuvriendelijk bedrijf(recycled niet echt veel flessen etc.). Dan kan je beter kijken naar een bedrijf die bijvoorbeeld gezonde producten verkoopt en milieuvriendelijker materiaal gebruikt enz.
@Pietje_Piraat3 жыл бұрын
@@MrLarryLicious wat heb je aan zon zogenaamd goed-doeners bedrijf, als ze niks geen winst maken. Geef mij maar winst. Die hippies verkwanselen mn centen toch maar.
@kootnooi13 жыл бұрын
@@Pietje_Piraat welnee. Vooral op langere termijn gaat dat echt wel schuiven. Maar als je niets met ethiek hebt, dan kan je geld wel naar wapenhandel. Jouw keus. Of naar nog lucratievere handel.
@pcdispatch Жыл бұрын
Welk bedrijf verkoopt tegenwoordig nou echt gezonde producten en is ook nog eens duurzaam? Laat je niet voor de gek houden. Niemand.
@jamato20045 жыл бұрын
Dit kun je ook in 3 zinnen vertellen waarom zo een omhaal van woorden???
@kakrekaut4 жыл бұрын
Heel mooi verteld. Complimenten
@IngeTanis11 ай бұрын
Klaus, het moois van een kerst film, moraal met een verhaal
@ronaldhofman17262 жыл бұрын
ik had ook gekozen voor playpump omdat ik rationaal nadacht , maar het is wel een aanslag op je morele kompas want zo een jongetje kun je nog iets leuks meegeven omdat die het heden voor het eeuwige verruilt.
@1LoveGame26 жыл бұрын
En wat is dat spaargeld waar ze over leuterd ? Ik hou geen cent over einde van de maand ! Als me auto ofzo kapot gaat schiet ik al in de stress want geen geld voor om te laten repareren ....
@wanteds136 жыл бұрын
"me auto"? Weet je nog? Dat men vroeger tegen je zei; "Goed opletten op school, dat is belangrijk voor je toekomst!"... Et voila! :) Maar laat me raden, de werkelijke schuld van jouw lage inkomen ligt eigenlijk gewoon bij "de gelukszoekers", toch?
@LexzieNL6 жыл бұрын
*jouw
@wanteds136 жыл бұрын
Scherp! 😉
@paullashmana6 жыл бұрын
www.taaltelefoon.be/je-jouw geeft aan dat je zowel je als jouw mag gebruiken. :)
@hvanmegen6 жыл бұрын
.. kortom: je geld is beter af in een kluis in je eigen huis dan op een bank
@DIY-zx3qq6 жыл бұрын
ja maar dan in bitcoin of goud niet in devaluerend fiat
@Kevin-im1ed6 жыл бұрын
18 inbrekers vinden je reactie leuk hoeveel?
@JK-Visions6 жыл бұрын
Enne de bank heeft geen geld, wordt gewoon uit het niets gedrukt;) Die 2-4 procent is hooguit de cash in de automaten.
@KNuyts-xl6uh5 жыл бұрын
Nee zij neemt als moeder geen verantwoordelijkheid, grijpt naar de wijnfles, verwacht dat iedereen meteen paraat staat, voor wat zij had moeten voorkomen. Ze denkt dat ze alles weet, plakt een etiket op iedereen en zet zich zelf daar bij al buiten spel. Nee je morale ik is niet op orde. Mensen halen af bij zo’n presentatie. Foute uitgangspunten en ze beantwoordt helemaal niet de vraag.
@luchof83644 жыл бұрын
Kijk cafe weltsmertz met arno wullens
@trevorz1299 Жыл бұрын
ik heb in ieder geval goedkoop kippevlees voor uw en mijn toekomst ,want ik spaar bij onze rabobank en hierdoor financieer ik een klein beetje voor de oekraiense effiecente mhp boerderij.
@dekutja5 жыл бұрын
Maar dit is dan gewoon reclame voor Kinder en Utail? Met de aannames dat de aandelenmarkt en goede doelen per definitie goede dingen in de wereld zijn? Ik denk namelijk dat triage een goed beoordelingssysteem is wanneer de oorzaak-gevolg-relatie duidelijk is: iemand komt binnen, gewond en moet geholpen worden om te genezen... Duidelijk. Ik vind dit bij goede doelen alweer dubieuzer, want staat de uitkomst wel vast? Andere werelddelen definiëren welvaart en vooruitgang anders dan westerlingen. Maar nog los van dat, als je het begrip 'dependancia' opzoekt, dan zie je dat vorige eeuw al bewezen is dat liefdadigheid passiviteit in de hand werkt: toen de VS in recessie raakte, stopte de geldstroom naar Zuid Amerika voor ontwikkelingshulp, vervolgens begonnen de economieën daar te floreren omdat de lokale overheden er plots alleen voor stonden. Je kan dus net zo makkelijke beredeneren dat je donaties aan goede doelen de toekomst kapot maken. Overigens ben ik het er wel mee eens dat het beter is om bewust en bedachtzaam keuzes te maken in plaats van impulsief op onderbuikgevoel, maar dat heet 'gezond verstand' en niet 'triage'.
@thejaramogi111 ай бұрын
Dank je wel, Kellie! Dus, het investeren van geld in McDonald's kan ons mogelijk veel meer kosten, kijkend naar onze ziektekosten
@KY-dg8gp6 жыл бұрын
Klinkt meer als reclame met een clickbait titel.
@MB-rv1lo4 жыл бұрын
Inflation is what destroys my savings.
@gooost6 жыл бұрын
Het duurde echt maar heel even of ik haakte af... blegh
@loopdelooperlouis55415 жыл бұрын
Ik zou die euro doneren aan de National Rifle Association (NRA).
@ferrysplekje6 жыл бұрын
Kletskoek !
@warlord1981nl6 жыл бұрын
Hahaha ze denkt dat een klantenservice is om vragen van klanten te beantwoorden
@JK-Visions6 жыл бұрын
Kastje van de muur heet dat.
@ercanyilmaz8108 Жыл бұрын
Je kunt hoog of laang springen. Zolang de rijkste 1 procent de 90 procent van het vernogen op de wereld bezit en voor de meeste vervuiling zorgt, zijn we nog ver van huis.
@arnoutvanderpol50266 жыл бұрын
Boeiend verhaal, er valt hier zeker iets uit mee te nemen. Een (lange termijn) belegger wil uiteindelijk dat de investeringen die hij doet duurzaam zijn, i.e. echt waarde toevoegen. Klassieke fundamentele waarde analyses schieten hierin tekort. Weet iemand hoe die club uit Oxford heet ?
@JK-Visions6 жыл бұрын
Nee maar ze had het over de Util methode.
@mjrzwanenburg5 жыл бұрын
maak eerst maar een video met HOE hou je spaargeld over...
@tirlamont Жыл бұрын
Goede doelen zijn vooral feelgood uitgaven voor mensen zoals deze mevrouw. Er wordt structureel bijzonder weinig opgelost. Alleen het geeft een luxe leven aan de Ngo gemeenschap. Die pomp spreekt aan bij de donor maar ging dus niets doen voor de lokale bevolking. Lokale mensen hebben vooral geld nodig om hun eigen problemen op hun manier op te lossen.
@didijaime98574 жыл бұрын
Dank..
@NootNooot Жыл бұрын
geld word geinvesteerd in zaken die geld opleveren, fucking simpel. als je dit niet wil moet je bedrijven op politiek niveau aanpakken, niet de investeerders. kapitalisme moet nou eenmaal doorgaan
@pascalv55876 жыл бұрын
volgens mij heeft ze aandelen in goede doelen.. Ze kan beter eerst haar hypotheek aflossen en minder op vakantie gaan , of zou ze dat bedoelen met triage??
@VriendelijkeZoonVanGod Жыл бұрын
Goed en lang verhaal. Alleen de vraagstelling is niet beantwoord.
@JohnvL6 жыл бұрын
5:27 Hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen? Dus eerst een situatie creëren/niet verijdelen en dan voor de gevolgen daarvan een oplossing zoeken? Nog ff ga ik nog boos worden ook! Wel eens van een schadebeperkingsplicht gehoord? Als een verzekeraar nu zou zeggen we keren niet uit, snap ik dat nog. Nog los van het feit dat het kind voor de rest van zijn leven invalide blijkt te worden. En wij maar betalen aan zorgpremies. Onbegrijpelijk wat een kut verhaal. Maar goed dat ik niet in het publiek zat. Ik had je geschoren.
@PaardekooperJoris6 жыл бұрын
John vL hoe bedoel je een situatie creëren/niet verijdelen?
@kristelsouthpark16 жыл бұрын
Spaargeld? Welke spaargeld? Ik dacht dat de belasting het allemaal al had afgepakt!
@zieverinkpatrick6 жыл бұрын
Met de steun van Shell...
@a.bakker642 жыл бұрын
Goed verhaal zeg! Why, how, what.
@JanBolhuis5 жыл бұрын
Geven aan goede doelen is belangrijk, maar bespaar 17 minuten door deze video niet te kijken. Slechte informatie van iemand die in mijn beleving niet weet hoe je met je geld om moet gaan. Je kunt echt iets veel beters doen in 17 minuten. Lees bijvoorbeeld een aantal bladzijden uit het boek Think and Grow Rich (Napoleon Hill) of De Rijkste Man van Babylon (Clason). Dan leer je echt goed hoe je met je geld (en vele andere zaken) om "moet" gaan.
@tergy5 жыл бұрын
Bedankr voor tutorial
@tonbodaan45283 жыл бұрын
M.i. is er een oplossing voor veel van deze problemen. Veel minder kinderen en een geleide bevolkings opbouw wereldwijd. 5 miljard mensen is zat.
@090Karma6 жыл бұрын
Dit is waarom we de Blockchain technologie nodig hebben.
@TakanashiYuuji6 жыл бұрын
Ja, heeft Willem Vermeend een boek over geschreven XD
@TimVerweij6 жыл бұрын
TakanashiYuuji Bloktsjeen en de introsinks.
@MadelonVos_6 жыл бұрын
Eens! 🚀
@djurivermeer58875 жыл бұрын
Klopt Dat is het belangrijkste verschil Voor de toekomst Blockchain is betrouwbaar Mensen niet
@74Robinos5 жыл бұрын
Drank, drugs, prostituees en gokken.... je bent zo van je spaargeld af.
@yoRRnl6 жыл бұрын
Dat was even links zeg.
@harrienak89052 жыл бұрын
vreemd verhaal. alsof iedereen te veel geld heeft en aan "goede doelen" geeft. meeste mensen maken zich meer druk hoe ze eind van de maand halen.
@marceltenhoope99986 жыл бұрын
Als ze de marketing niet goed hebben gedaan had ik misschien ook geen spaarpot gekregen. Kan je Euries in beleggen enzo. Sparen ja. Vet man.
@JK-Visions6 жыл бұрын
Tja misschien vernietig je wel waarde door het te effectief te gebruiken. Meer mensen die overleven, meer vervuiling, ecosysteem kapot, meer oorlogen door overbevolking. Wat is waarde en voor wie? Wel goed om een nieuwe manier van kijken te presenteren, had nog nooit gehoord van de Triage manier. Misschien wat voor de zorg hier?
@johanlehrian6 жыл бұрын
Was het maar zo simpel, er is ook zoiets als rendement. Banken zijn bedrijven die winst moeten maken.
@Pituzer5 жыл бұрын
er zijn zo belachelijk veel organisaties en bedrijven, dat er ongetwijfeld dingen zijn waar in geïnvesteerd kan worden die geld opleveren én onze wereld op een duurzame manier behouden
@woof306511 ай бұрын
zo 4 min in het verhaal en er is nog letterlijk niets gezegd.. en geen conclusie in de comments.. dan maar vid speed x2 zetten
@joostvanburen34226 жыл бұрын
Het is maar wat je waarde noemt bij een bank. Daar wordt niet op in gegaan. Daarbuiten wordt gemakshalve maar even vergeten dat je bij zo’n pomp redelijke zekerheid van waarde hebt. Voor 14000€ dan krijg je 1 pomp. Maar banken hebben die zekerheid niet. Voor 14000€ spaargeld kun je 1 “pomp” krijgen, of 10 of je bent je geld kwijt, en hebt nog geen “pomp”.
@willemf98853 жыл бұрын
Eén ding is duidelijk: de overheid past deze denkwijze niet toe in het mondiale klimaatdebat😂😂😂😂
@johanneszandvliet8178 Жыл бұрын
Dank u
@TemwaJ6 жыл бұрын
Heel boeiende spreker met leuke anekdotes die erg tot de verbeelding spreken.
@pim12346 жыл бұрын
wat een gelul...
@frenkie64465 жыл бұрын
TJa je hebt maar 3 hersencellen
@SHov-sc8wh4 жыл бұрын
Babbeltje 🙄🤮🤮🤮
@sterremonstar6 жыл бұрын
Goed gesproken, boeiende vergelijkingen; een 'verhaal' dat blijft hangen.
@satyavan96316 жыл бұрын
In de jaren 70 in dienst als dienstplichtige vertelden ze me hoe ga je de gewonden helpen in oorlogs situatie. Je verdeelt ze in 3 categorien 1. ze overleven zonder direct in te grijpen, 2. ze gaan dood al help je ze en 3. als ze help dan overleven ze. Eigenlijk heel oud deze kennis, mogelijk in WW2 al bekend.
@wakker16 жыл бұрын
Het waren meer haar looks die bleven hangen eigenlijk haha. Goed verhaal wel.
@Pituzer5 жыл бұрын
wat een leuke vrouw
@janshegers7667 Жыл бұрын
Moeilijk om de aandacht erbij te houden. En ik wat is nu de reden waarom mijn spaargeld mijn toekomst vernietigt?
@jamato20045 жыл бұрын
Bovendien van de titel snap ik niks van heb hier niks over gehoord dat mijn spaargeld mijn toekomst vernietigt???? Samengevat het gehele verhaal in een zin: Onderzoek de goede doelen organisaties voordat je er geld instopt!
@jblvandegiessen36056 жыл бұрын
Verhaal voor rijke mensen. Zijn die er nog..!?
@maxkoers97 Жыл бұрын
Oke leuk, en wat moet ik dan nu met mijn spaargeld?
@Spitje11 ай бұрын
Wow goed en sterk verhaal! Dank je wel. Dit geeft mij stof tot nadenken!
@viwesvideos2 жыл бұрын
Mijn spaargeld vernietigd duidelijk niet mijn toekomst, ik voorkom dat gewoon door helemaal geen triage te doen, ik besluit gewoon niet :-)
@djuni242 жыл бұрын
dan ben je op dit moment onderhevig aan zo'n 10% opgelegde vernietiging van je spaargeld middels inflatie.
@imadhaha15 жыл бұрын
4:58 waar ze zich zelf wit noemt
@Linda-vq8nw5 жыл бұрын
Banken lenen geen deposito's uit.
@ymene6 жыл бұрын
13:10 weet iemand waar ik meer kan vinden over deze 'u tale' methode?
@yassinefujiwara82473 ай бұрын
nee sorry man
@TheKangaroo11116 жыл бұрын
Als je het niet eens bent met de investeringen die de bank maakt met je spaargeld kun je het toch gewoon zelf investeren in aandelen. Ik vind tabak trouwens een prima belegging. Het betaalt meestal een goed dividend en hopelijk remt het de bevolkingsgroei in de derde wereld wat af, wat leidt tot een hogere levenskwaliteit voor degenen die kiezen om niet te roken.