Çocuğuma sizden ve Richard Ferber'in kitabından öğrendiklerimden yola çıkarak uyku eğitimi verdim. İlk 10 gün kademeli yalnız bırakma yaptım ama sonrasında bunun doğru olmadığını düşündüm ve yanında onu severek okşayarak uyuttum. Şu an şükür kendi yatağında uyuyor. Bu konuda çok tepki aldım ama ben de uyuyabildigim için daha sabırlıyım daha mutluyum ve beraber geçirdiğimiz zamanın kalitesi arttı. Çok teşekkür ediyorum size ❤
@gozdebilge9043 Жыл бұрын
Benim çocuğum yanında durduğum zaman daha çok ağlıyor . Bırakıp çıktığımda 15 dk ağlıyorsa yanındaysam 1 saat ağlıyor. Yanında olarak uyumasını istiyorum aslında yalnız bırakmış olmak istemiyorum fakat ben oradayken daha çok ağlıyor .
@tutlac5 жыл бұрын
İlk çocuğuma sizinle , ikinci çocuğuma sizden öğrendiklerimle kendi başıma çok küçükken uyku eğitimi verdim. Hiç pişman değilim. Çocuklarım çok uyumlu,diş, hastalık hatta küçük yeni sünnet oldu 😂 hiç sıkıntı yaşamadım. Çocuklarıma uyku eğitimi verirken ağlatamam deyip kendi yorgunluklarından bunalıp televizyon açan anneler, yaramazlıklarına dayanamayıp Çocuklara bağıran, aman benim kokumla büyüsün deyip aslında kendi rahatlıklarından dolayı bağımlı çocuk yetiştiren günümüz anneleri bence biraz durup düşünsünler. Çocuklara yazık ama onlara daha çok yazık,yorgun stresli ve genelde yalnız bir şekilde mutlu çocuk büyütmeye çalışıyorlar. Ama Yok işte o iş öyle olmuyor, önce anneler dinlenmeli, bunun İçinde o çocuk uyumalı.
@esrayldz59683 жыл бұрын
Avustralya’da bir kreşte staj yaptığımda gördüklerim beni şok etkisi yapmıştı. 2/2.3 yaşındaki bir çocuk ayakkabıyı giymeye çalışıyor, bulaşığını minik elleriyle yıkayıp duruluyor, yada uykuya geçişte loş ve ninnilerle sadece sırtlarına dokunarak uykuya geçiş yapıyorlar ağlamadan zorlamadan bizleri, ki 4/5 yaş grubundaki odada çocuklara dokunamıyorsunuz izin vermiyorlar çünkü tek başlarına başarabiliyorlar. Güneş kremlerini kendileri sürüp, öğlen yemeğindeki tabaklarını kendi başlarına sırayla yıkayabiliyorlar daha ustaca:)), sadece sıraya sokuyoruz bazen gerek bile kalmıyor. Yaptıkları oyuncak yığıntılarını asla biz toplamayız daha üst eğitimciler çağırıp bir güzel toplattırıyorlar. Burdan da ne anlıyoruz; disiplin, saygı, eğitim metotları çocukları proaktif ve özgüvenli çocuklar yetişmelerini sağlıyor. Buranın eğitim metodunu; 2 hafta sonra doğacak bebeğimde de uygulayacağım. Şükür ki sizin gibi eğitime açık, bağımsız olmayı teşvik eden eğitimcileri görmek, bişeyler öğrenmek sizden çok güzel 🙏Sevgilerle
@mervekaraca39854 жыл бұрын
Pinar hanim kolay golson benim kizim 4 aylik ve reflusu var emzige alistirdim uykuya dalmasinda cok zorlaniyorum uyku arkadasi veririm yanina fakat onu istemiyo gibi benim elimi tutmak istiyo ve emzik mutlaka agzinda olmasini istiyor nerds yanlis yapiyorum nolir yardimci Olin cok yiprandim cunku 1.5 yasinda oglumda var ona ilgi gosteremiyorum first bulamiyorum
@gunesbalaban33854 жыл бұрын
Kızım 27 aylık gece hep aynı saatte kalkıyor. En az 2 saat sonra yatıyor 😥neden?
@semratatldil58795 жыл бұрын
Bebeğim 4,5 aylık gündüzleri uykuya çok direniyor.Uyusa da sürekli uyanır hale geldi.Kendi yatağında yatmayı da nedense tamamen reddediyor.Aynı odada kendi yatağında kendi kendine uyuyabilmesi için seve okşaya uyutmayı denedim.Tam 3 saat direndi,histerik ağlamaya döndü.Kıyamadım aldım.Ne o uyuyo ne biz uyuyoruz aynı yatakta.Çok çaresizim.Emerek uyuyor.Sürekli kalkıp emdiği için de doyuyor ve ememediği için uyuyamıyor.Lütfen bir fikir verin.Perişanız.
@sontali63335 жыл бұрын
Merhabalar, cok faydali bir sohbet olmus tesekkür ederiz. Benim bir yasinda bir kizim var ve 10 aylikken uyku egitimi verdik. Konusmanizdan bebegi karanlikta birakip cikmanin iyi olmadigini anladim. Benim kizim aglamiyor ve ben o daha uyanikkem odadan cikiyorum gece veya gündüz ayirmadan. Benim sorum geceleri yaninda mi kalmaliyim uyuyana kadar? Ve bunu ne zamana kadar yapmaliyim? 2yasinsa kadar mi? Yoksa daha uzun mu?Cevap verebilirseniz cok mutlu oluruz
@ipekkeskin74514 жыл бұрын
Çocuğum 8.aydn beri tek odasında yatıyor ve oldukça güvenli bağlanma yaşıyoruz ...
@derinilber53744 жыл бұрын
Çok dobrasiniz Pınar hanım çok hoş ✌️
@ceydaloji5 жыл бұрын
Bebeğim emzik almıyor biberon da almıyor 😔 sürekli anne memesi istiyor. Yani kısacası kandırılmak istemiyor diye düşünğyorum. Ama ben yoruluyorum. Uyurken kendi kendine uyuması için yaptığım bütün yöntemler çöp oluyor bu durumda. Nasıl sakinleşebilir kendi kendine diye düşünüyorum. Sallamak iyi bir tercih midir?
@ayseertugrul99475 жыл бұрын
Selamun aleykum 14 aylık bi bebegim var ve çok korkuyor ne yapmam lazım zil sesinden bile korkup koşarak bana sarılıyor nedeni nedir lütfen bana cevap verirmisiniz birde gündüz sadece 1 defa uyuyor sabah 9 da kalkiyor
@turkanbaran84584 жыл бұрын
Benim oğlum 5 aylik geceleri sık sık uyanıyor ne yapacağımı bilmiyorum
@sembolii4 жыл бұрын
Özlem hn. I dinlemek üzere odaklandıkça Pınar hn. araya girip duruyor odaklanamadım videodan anlayamadım bırakta kadın lafını tamamlasın darlandım ya.
@burculavanta15895 жыл бұрын
Pınar Hanım çok bölmüşsünüz hanım efendiyi. konu çok hava da kalmış.
@aslivelieceoglu94485 жыл бұрын
Katiliyorum. Ayrica “Çok büyük ihtimal öyledir... (cocugun aglamasi rutin degisikligi nedeniyledir, anne yok diye degildir)... bence de öyledir” demenin hicbir bilimsel temeli yok ki?
@semraparpali3 жыл бұрын
Bir kaç video izledim ve tüm konular böyle havada kalmış.
@kubradalgckomurcuoglu75785 жыл бұрын
Pınar Hanım çok teşekkür ediyorum. Tam da ihtiyacım olduğu anda videonuz ilaç gibi geldi bana 💙💙 Benim oğlum 6 aylık ve memede uyuyan bir bebek. Ona uyku eğitimi vermek istiyorum çünkü ben işe başladığım zaman uykunun ona sorun yaşatmasını istemiyorum. Yalnız benim sorunum; oğlumu uyutmaya çalıştığımda ellerini sürekli yüzüne vuruyor ya da gözlerini tırmalarcasına kaşıyor. Önce emziriyorum. Sonra kucağımda gezdirerek uyutmaya çalışıyorum. Memeyi unutması için hep uykudan yarım saat önce emzirmeye çalışıyorum. Kendini paralarcasına ağlamasına dayanıyorum da şu yüzüne zarar vermesine dayanamıyorum. Gözleri kıpkırmızı oldu 😭 Ne yapabilirim bunun için?
@ceydaloji5 жыл бұрын
Kübra Dalgıç Kömürcüoğlu eldiven takın
@aslivelieceoglu94485 жыл бұрын
Bilimsel olarak tatmin edici olmamis ne yazik ki. “Bence öyledir” dendigi surece, bilimsel örnek sunulmadigi surece de tatmin edici olamayacaktir diye dusunuyorum
@nurdemir13935 жыл бұрын
zaten buyuyunce bizden kopuyolar ilk iki sene kokusunu icime ceke ceke yanimda yatirmayacaksam ne zmn yatiricam.
@neclasonyurek74845 жыл бұрын
Nur hanim sizin ise donmek gibi bir kayginiz yok sanirim. Ayrica uyku egitimi cocugunuz icin zararli degil, yararli birsey. Siz bunu ancak o egitimi verdiginizde anlayacaksiniz. Cocuk ve de siz birlikte mutlu olacaksiniz yorgun olmadiginiz icin, enerjisi bol bir iliskiniz olacak.
@nurdemir13935 жыл бұрын
@@neclasonyurek7484 bebegimizle beraber yatinca niye yorgun oluyoruz orayi anlayamiyorum. Montessori yataklarini kullanmalisiniz bence. Calisiyorum ve 2 sene oglumla beraber yattim.
@neclasonyurek74845 жыл бұрын
@@nurdemir1393 cunku uyku mahmuru oldugumuz zaman cocugun ustune yatma ya da o kaygiyla uyumak var. Sizce de bu uyku sekli deliksiz bir uyku mudur? Benim icin degil, ama sizin icon oyleyse ne ala. Ayrica uyku egitimi cocugun sinirlerine hakim olmasina yardimci olan bir teknik, soyle ki cocuk her istediginde buyuyunce yaninda olamayacagimiza gore, buna kucukten alismasi daha mantikli.
@nurdemir13935 жыл бұрын
@@neclasonyurek7484 bu konuda bir suru arastirma var. Hayvanlar bile annelik ic gudusuyle cocugunu ezmiyorken insanlarda zaten soz konusu degildir. Zaten anne yani yataklar cok daha guvenli. Biraz guvenli baglanmayi arastirmanizi tavsiye ederim. Her ulasmak istediginde bebek annesine ulasmali. Ilk iki sene boyunca. Sonra zaten kendi kendine ayrilacaktir. Hersey benim donemine girince. Iki yasini gectiyse bebeginiz bu donemi bilirsiniz.
@neclasonyurek74845 жыл бұрын
@@nurdemir1393 siz beni yanlis anladiniz. Uyku duzeni vermek cocugunuzu emzirmemek anlamina gelmiyor ki. Cocugunuzu istediginiz kadar gene emzirebilirsiniz sadece geceleri ya da gunduzleri emdikten belki 20 dk sonra yatagina olarak memeye bagimli olmadan emmesini sagliyorsunuz. Yani ozguveni daha saglam ve bagimsiz bireyler yetisiyor. Zaten anne olarak amac bu degil mi?