Twistgesprek: de jeugd heeft het zwaar | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)

  Рет қаралды 578,694

De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO

De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO

Жыл бұрын

Jongeren hebben het steeds zwaarder, hoor je vaak. Maar is dat wel zo? Tex en Jonathan voeren een genuanceerde discussie.
Kijk de hele uitzending hier: bit.ly/deavondshowmetarjenlubach
'De Avondshow met Arjen Lubach' zie je iedere maandag tot en met donderdag om 22.10 uur op NPO 1 en dit kanaal.
Volg 'De Avondshow' op Instagram: / deavondshow. .
Volg 'De Avondshow' op Twitter: / deavondshowvpro
Arjen Lubach duikt in 'De Avondshow met Arjen Lubach' via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws.
www.vpro.nl/deavondshow
#VPRO

Пікірлер: 730
@ruudraijmakers7090
@ruudraijmakers7090 Жыл бұрын
Jammer dat dit half serieus wordt behandeld. Dit onderwerp was beter geweest om te behandelen in 'Tot op de Bodem'. Vorig seizoen was er ook een klein item hierover en toen werd het ook maar weggelachen. Neem het serieus!
@MeMichaelGames
@MeMichaelGames Жыл бұрын
Gelukkig is t allemaal niet zo serieus! Ja de maatschappij is veranderd, maar kansen zijn er nog net zo veel :)
@DavidJonRandom
@DavidJonRandom Жыл бұрын
@@MeMichaelGames Dat is feitelijk onwaar. Opwaartse mobiliteit daalt al jaren en neerwaartse mobiliteit stijgt. De rijkste 1% wordt steeds rijker terwijl de meeste mensen steeds armer worden en steeds minder kansen hebben om hun sociale positie te verbeteren. De huizenmarkt is hier een mooi voorbeeld van, waar er steeds minder kansen zijn voor mensen om een huis te kopen.
@psychwolf7590
@psychwolf7590 Жыл бұрын
De probleemstelling geeft wel te denken. Ik denk dat beide waar is: de maatschappij is zowel te hard voor jongeren als dat het onderwijs ze niet opleidt tot weerbarstige persoonlijkheden die in de echte wereld kunnen functioneren. Die combinatie zorgt ervoor dat hun welzijn steeds verder verslechtert.
@MelkisgoedvoorJan
@MelkisgoedvoorJan Жыл бұрын
@@DavidJonRandom Onze koopkracht is alsnog vele malen hoger dan dat van onze ouders, dit overleven we prima
@HielkeK21
@HielkeK21 Жыл бұрын
​@@psychwolf7590 kom je zelf uit het onderwijs? Wat een kortzichtige redenering.
@sebastianhuvenaars6537
@sebastianhuvenaars6537 Жыл бұрын
Ik heb wel het idee dat ik tijdens mijn jeugd veel meer tijd had om wat te niksen. Kinderen van nu lijken zowat elk moment van de dag iets gepland te hebben staan. Gewoon even de ruimte hebben om je te vervelen en je gedachten te laten varen is zeldzaam en het laatste beetje vrije ruimte in je hoofd wordt vervolgens nog geclaimd door social media en andere digitale prikkels. Saaie middag zou een vak op het basis onderwijs mogen zijn, ik beleefde de leukste momenten van mijn jeugd met vriendjes in de woonwijk die ook niks te doen hadden.
@martijn2246
@martijn2246 Жыл бұрын
Vervelen is ook heel belangrijk voor ontwikkeling van creativiteit bij kinderen.
@Harregarre
@Harregarre Жыл бұрын
Social media doen ze zichzelf aan. Als ze niet op TikTok zaten, zouden ze zeeen van tijd hebben.
@horowitz8680
@horowitz8680 Жыл бұрын
@@Harregarre ...Ah yes, alsof ouders geen zeg kunnen hebben in het smartphonegebruik van hun 9-jarige.
@JD-jl4yy
@JD-jl4yy Жыл бұрын
@@Harregarre Slap argument. Dit is de 1e generatie wat social media heeft.
@timonsmeets387
@timonsmeets387 Жыл бұрын
Klopt maar dat is ook grotendeels hun verantwoordelijkheid. Het is niet alsof iemand het hun verplicht, het is meer hun mindset.
@ChristianZee-qv1rx
@ChristianZee-qv1rx Жыл бұрын
Maar even serieus, zou het niet interessant zijn als er een "tot op de bodem" komt waarin er dieper wordt ingegaan op de kansenongelijkheid en psychologische druk die er is gekomen op de pechgeneratie (studenten die onder het leenstelsel vallen)?
@chavosuijkerbuijk3281
@chavosuijkerbuijk3281 Жыл бұрын
Ben het met je eens dat het wel beter uitgezocht mag worden. Maar ik deel de visie over de pech generatie en het leenstelsel niet. Jongeren kunnen na de middelbare school of na een mbo/hbo gewoon prima een tijd gaan werken en dan later studeren. Ik ben 24, heb geen afgeronde study na mijn middelbare en 3 jaar geleden mijn eerste huis, alleen, kunnen kopen. Hoe? Werken werken werken. Nu heb ik nog Alle tijd om te gaan studeren. Ik vind het een verkeerde volgorde. Straks heb je 25 jarige artsen met forse study schuld en eigenlijk buiten studeren weinig levens ervaring. Het kan aan mij liggen maar ik zie het logische er niet van in.
@ikbintom
@ikbintom Жыл бұрын
Een studieschuld van 50.000 in plaats van 35.000 (grofweg het verschil als je een basisbeurs hebt) is nogal wat. Dat mag je best een pechgeneratie noemen.
@Qrulez
@Qrulez Жыл бұрын
@@chavosuijkerbuijk3281 ik werd toen ik 22 was al met druk geadviseerd door onderwijsinstellingen om vooral niet bij hun te gaan studeren, omdat ik veel te oud was, geen aansluiting zou krijgen bij medestudenten van een paar jaar jonger, en nooit een baan zou vinden omdat alle werkgevers zo jong mogelijke afgestudeerden willen hebben ivm minimumjeugdloon. Je kunt maximaal 1-2 jaar wachten tussen middelbare school en studie, anders wordt het je echt heel moeilijk gemaakt. Er is bijna geen universiteit of hogeschool die een oudere student wil hebben, want hun reputatie hangt heel erg op hoe snel en hoeveel van hun afgestudeerden een baan hebben in hun vakgebied.
@oom_boudewijns6920
@oom_boudewijns6920 Жыл бұрын
dit filmpje was niet informatief inderdaad, tot op de bodem vind ik veel interessanter voor dit onderwerp
@ankavoskuilen1725
@ankavoskuilen1725 Жыл бұрын
​@@ikbintom Ze zijn die schuld wel zelf aangegaan. Ook voordat je gaat studeren mag je je verstand gebruiken hoor.
@jermeyyy3526
@jermeyyy3526 Жыл бұрын
Ik denk dat elke generatie het ontzettend moeilijk heeft gehad. Alleen hebben wij meer mental health support en zijn we meer open over hoe we ons voelen en wat ons dwars zit, we drukken het niet meer zo snel weg en we streven voor een toekomst waar we ons goed voelen, dus zetten we meer tijd in voor ons zelf dan werk of school. Ook is de huizenmarkt en inflatie een groot probleem. Om je open te stellen is niet 'zwak' en we 'zeuren' niet, wij laten zien hoe we ons voelen en dat is in het lange termijn veel gezonder dan het op het laatst laten openbarsten. Ik begrijp dat het moeilijk is om mee om te gaan en daarom is simpel weg liefde voor je medemensen de makkelijkste manier om te de jeugd te helpen. Weet dat wij niet emotioneler zijn, maar dat we het simpel weg meer laten zien.
@JPeetjuh
@JPeetjuh Жыл бұрын
Zit een hoop waarheid in je comment, maar weet wel, het is tegelijkertijd tevens waarom gen Z's zwak worden genoemd. Millenials en hun voorgangers hebben dergelijke gevoelens ook gehad, maar "gingen gewoon door" want het leven ging door. Maar gen Z's zijn niet uniek in dat ze zich "graag goed willen voelen", dat wilden de eerdere generaties ook. Mijn vermoeden is dat de toename in welvaart er indirect voor heeft gezorgd dat we meer tijd hebben dan ooit om stil te staan bij onze issues en bijbehorende gevoelens. . Met je openheid/zwakheid ben ik met je eens en ik vind het mooi dat je hebt over liefde voor je medemens, want tot nu toe komt gen Z niet op die manier op mij over. Ik vind het bijv. ronduit bizar en walgelijk dat gen Z openheid en kwetsbaarheid lijken te commercialiseren. Je bent dapper, "brave", als je voor je zwakten/gender/geslacht/voorkeur uitkomt. Influencers strooien er te pas en te onpas mee en worden dan massaal geliket op alle socials. Maar oh wee als die voorkeur niet woke is, dan word je gecanceld en moet men eigenlijk verstoten worden uit de maatschappij. Dat soort extreme emotionele meningen en dat een afwijkende mening niet schijnt te mogen bestaan is waarom ik wat argwanend ben bij dat bericht van "liefde voor je medemens". . Huizenmarkt, inflatie, studieschulden en sociale druk door social media zijn inderdaad drie keer kut.
@jermeyyy3526
@jermeyyy3526 Жыл бұрын
Je hebt gelijk, millennials hadden ook gevoelens en gingen er anders mee om, de tijd was gewoon anders en dat heb ik niet meegemaakt. Ik kan er niet veel over zeggen. Maar ik vindt het ook wel raar hoe (vaak) millennials Gen Z zwak noemt, de tijd is anders en net als elke generatie veranderd er wat in de maatschapij. Verandering hoeft niet slecht te zijn en neemt wat tijd om te accepteren (nou zeg ik niet dat je het MOET accepteren). Zelf ben ik voor de 'woke' meningen, dus seksualiteit en geslacht en zulk spul, en zelf wordt ik ook niet al te blij als er haat wordt gestrooid naar zulke mensen. Maar ik ben er mee eens hoe 'cancel culture' bijna niemand laat zien hoe ze zijn veranderd, of hoe ze GAAN veranderen. iemand cancelen voor misdaden en illegale dingen is begrijpelijk, maar voor een mening verschil vindt ik ook een beetje ver gaan. Mijn mening is dat als je het er niet mee eens bent, hoef je niet perse gelijk HAAT te geven, maar gewoon een normaal gesprek over de verschillende perspectieven en meningen hebben (en daar gaan millennials EN Gen Z de grond in, mening verschil heeft door de geschiedenis heen voor zoveel haat gezorgd, het zit gewoon in ons als mens) Ik ben het mee eens dat er weinig liefde is voor de medemens, van elke generatie ook, jeugd of niet. Maar ik denk er altijd zo over na.. Als ik niet begin met liefde geven begint niemand, er is altijd een kans dat door mijn openheid en liefde dat anderen er ook mee beginnen. Soms is het inderdaad moeilijk om liefde te tonen naar iemand die niet bepaald aardig is, maar wat ik altijd denk is "waar komt deze haat vandaan?" want soms heeft het geen eens met mij te maken. Deze mindset is niet voor iedereen bedoelt, en ik kan heel goed zien hoe deze mindset bereiken praktisch gezien onmogelijk is voor sommige mensen. Maar zelfs een beetje liefde kan de grootste dingen veranderen, het zou je verbazen :) Beide generaties hebben goede en slechte punten, soms gaat emotie voor en andere keren logica. Maar wat het belangrijkste is dat we uiteindelijk allemaal plezier hebben Ik spreek niet voor heel Gen Z of Millennials. Maar ik spreek op individueel niveau
@JPeetjuh
@JPeetjuh Жыл бұрын
@@jermeyyy3526 Ben zelf niet van de woke meningen, maar haat is wat mij betreft ook uit den boze. Vrijheid van meningsuiting is een waardevol recht in dit land. Dat er haat ontstaat omdat iemand een afwijkende mening heeft is wat mij betreft compleet kansloos. Je mag het er niet mee eens zijn en je mag het niet leuk vinden en er een beetje boos om worden, maar haat en de agressievormen die daar vaak mee gepaard gaan zijn ronduit walgelijk. Cancellen vind ik principieel een walgelijk concept, of het nou over meningen gaat of over misdaden. Met misdaden is het absoluut begrijpelijker, maar het gevaar van cancellen is het idee van "trial by media", waarbij social media "judge, jury and executioner" speelt. Dit vertaalt zich ook rechtstreeks naar het idee van de trias politica, dat de macht over meerdere organen verspreid is. En het gevaar van cancellen is al meerdere malen zichtbaar geweest omdat er al mensen al meermaals op social media aangewezen werden als verkrachter of moordenaar en dat dan later blijkt dat ze het helemaal niet gedaan hebben. Maar ondertussen hebben ze zo'n stormvloed van haatberichten en bedreigingen over zich heen gekregen dat ze er trauma's van oplopen. Een rechtssysteem moet lekker bepalen wie schuldig is en wat een gepaste straf is voor iemand weer mag meedoen in de maatschappij. Met trial by media, wanneer mag iemand weer deelnemen aan de maatschappij? Iedereen liefde geven gaat mij ook een beetje ver, maar ik probeer mensen met een andere mening in ieder geval in hun waarde te laten en het liefst ook nog even begrijpen waarom ze een dergelijke mening aanhouden. Leuke discussie!
@Tr786hala
@Tr786hala Жыл бұрын
"Alsof Brabant niet kan opschalen..."😂
@joehoe222
@joehoe222 Жыл бұрын
De druk is verplaatst. We hebben nog nooit zo veel welvaart gehad, maar ook nooit zo veel afleiding van onnatuurlijke dingen, een ontploft hoge druk en een dysfunctioneel systeem. Vroeger was je lichamelijk moe van je werk. Nu ben je geestelijk moe van van alles en nog wat. De samenleving is gebouwd op volwassen zijn op je 18e, terwijl je dan nog niet eens klaar bent met school en nog niet eens echt gewerkt hebt. Dát is het wat het zo zwaar maakt.
@jordanpetersonsthiccgrandm5892
@jordanpetersonsthiccgrandm5892 Жыл бұрын
'We' hebben minder welvaart dan voorheen. De welvaart is steeds meer verplaatst naar de allerrijksten onder ons en de rest moet het met minder doen.
@paul.g5828
@paul.g5828 Жыл бұрын
Voor een groot deel ben ik het met je eens. Maar dat de welvaart toe neemt ben ik het niet mee eens. Vroeger kon vaak een één verdiener een heel gezin ondersteunen. Dat terwijl de productiviteit veel lager lag door gebrek aan automatisering. Nu in deze tijd hebben tweeverdieners het al lastig om aan een huis te komen en ze hoeven niet uit hun hoofd te halen om kinderen te nemen. Dat terwijl we veel productiever zijn geworden dankzij o.a. automatisering. Fabriek Medewerkers kunnen in het algemeen veel meer, veel efficiënter en met minder arbeid dingen produceren. De opbrengsten in landbouw is veel hoger geworden als je kijkt per vierkante meter. Kortom, in welke sector je ook gaat kijken zul je zien dat de productiviteit heel erg is toegenomen. De mensen die wel wat van de 'toegenomen welvaart' hebben gemerkt, zijn de mensen die tot de hoogste verdieners horen. De opbrengsten van de toenemende productiviteit gaat vooral naar de coöperaties.
@joehoe222
@joehoe222 Жыл бұрын
​@@paul.g5828 Dus klopt mijn stelling. De welvaart is hoog, maar het systeem is disfunctioneel.
@MasterofNRG
@MasterofNRG Жыл бұрын
Ja en nee. Ik denk dat kinderen van jongs af aan veel meer hebben dan vroeger. Als in uitjes, speelgoed en bepaalde luxe. Het probleem zit hem meer in een stuk toekomst visie. Als je al je ouderlijk huis uit komt, heb je het veelal minder goed dan toen je thuis woonde. Het is veel lastiger om een huis te kopen of zelfs te huren en dus wat voor jezelf op te bouwen. Daarnaast ligt er vanaf jongs af aan al heel veel druk om binnen de hokjes van school te presenteren. Ik merk dat al bij mijn zoontje toen hij naar de basisschool ging. Daarnaast is er veel meer sociale druk, je moet wat leuks doen anders ben je saai. Je “moet” reageren op berichten binnen afzienbare tijd. Je word de hele tijd lekker gemaakt door influencers en het lijkt alsof iedereen het allemaal goed voorelkaar heeft en jij hebt zelf nog helemaal niets. Daardoor krijgen jongeren het idee dat ze falen.
@MSchipper
@MSchipper Жыл бұрын
Dat moeten is iets wat mensen zichzelf opleggen. So what als anderen je saai vinden? Dat is dan toch het probleem van die ander? School draaide vroeger ook al om presteren, maar niet teveel want dan werd je uitgescholden voor 'leerpik'. Ouders en school zouden gewoon aan jongeren moeten leren dat wat ze op social media zien, voor 80% gefaket is. En leren om offline te leven. Daar gaat niemand dood van, integendeel.
@dsmeckt2283
@dsmeckt2283 Жыл бұрын
Vroeger was het ook gewoon moeilijk om aan een huis te komen. Daarin is niks verandert. Mensen zijn meer luxe gewend als vroeger en willen niet inleveren.
@thotmorgana
@thotmorgana Жыл бұрын
Maar dat is precies het punt, de boomers hadden het beter dan hun ouders, dus die groeiden op met niks maar konden daarna enorm groeien, dat voelt goed. De millenials en gen Z groeien op in het ruime huis van hun boomer ouders, maar zij zijn de eerste generatie in langere tijd die het slechter hebben dan hun ouders. Dat betekent dat ze verwend opgroeien met luxe en comfort in hun ouderlijk huis maar zodra ze het huis uit gaan nergens kunnen wonen en nauwelijks kunnen rondkomen zonder uitzicht op betere omstandigheden in de toekomst. Dat is deprimerend. Het is sowieso fijner om wel uitzicht te hebben dan geen uitzicht en het is altijd lastiger om een stap terug te nemen dan een stap vooruit te nemen.
@banned2911
@banned2911 Жыл бұрын
Ja precies. Ik denk zeker dat social media een van de grootste verschillen is met toen, en het maakt zeker stress en prestatie druk hoger.
@BalboaBaggins
@BalboaBaggins Жыл бұрын
We leven in een zieke maatschappij, met een extreem verouderd schoolsysteem. Kinderen van nu geven aan dat dit systeem niet deugt en dat het anders MOET. Juist mooi die verandering.
@tomw1508
@tomw1508 Жыл бұрын
De sociale druk is vele malen hoger door alle social media. Het wegvallen van de basisbeurs zorgde ook voor veel onzekerheid bij de studenten van de pechgeneratie en een betaalbaar huis krijgen is ook onmogelijk.
@voiceofstem
@voiceofstem Жыл бұрын
Tip: stop met social media.
@NH-ge4vz
@NH-ge4vz Жыл бұрын
Waar deze generatie veel gelijk heeft met stress merk ik ook dat mensen vaak te snel schuld willen leggen op andere dingen dan henzelf en dat via sociale media deze slachtofferrol aangewakkerd wordt door kudde-gedrag. Ik zeg hier niet dat deze generatie meer of minder stress ervaart.
@Xenpen6
@Xenpen6 Жыл бұрын
Plus de wereld gaat anar de kloten en aangezien wij jongere generatie zijn betekent dat wij he toeten gaan oplossen of moeten gaan leven is een kapotte wereld dat wij niet kapot gemaakt hebben
@BeukerHarriede
@BeukerHarriede Жыл бұрын
Niemand verplicht je om op social media te gaan. Om maar eens met Doe maar te spreken "hé er zit een knop op je PC (of mobiel) die helpt je e zo uit de puree, druk m in en ga maar mee, de bloemen buiten zetten".
@user-d32658
@user-d32658 Жыл бұрын
Welke suffe muts gaat dan meteen een huis kopen na z’n studie? Dan ben je niet wijs. Ga eerst maar eens de wereld ontdekken.
@kamberorhan4468
@kamberorhan4468 Жыл бұрын
Als je het hoog- en laagopgeleid noemt, dan willen mensen idd studeren ipv met hun handen werken. Dit was voor mij ook een drijfveer om te studeren en dit bracht prestatiedruk met zich mee
@borgiobesieger2806
@borgiobesieger2806 Жыл бұрын
@@dsdf_fdp1858In de gulden tijd verdiende je zo 5000 gulden netto per 4 weken. Dus ook een 13e maand en per jaar nog 10 a 15 duizend gulden vakantie bonnen. In de bouw 🤷🏼‍♂️ Nu kan je blij zijn met 2000 netto euro als je het haalt per maand. Dan 1 x per jaar vakantie geld 1500 netto euro 😱 Dus ja en salaris achter uit gegaan en alle kosten meer als verdubbeld 🤣 Ja dat motiveert niet om je eigen uit de naad te werken 🤣
@sophieee090198
@sophieee090198 Жыл бұрын
dit.
@henkie221ify
@henkie221ify Жыл бұрын
En ik ben "laagopegeleid" ,werk al 10 jaar bij dezelfde baas en heb een huis kunnen kopen
@Pjamjam
@Pjamjam Жыл бұрын
​@@dsdf_fdp1858 hoeft niet hoor, hangt vooral af van de sector
@MeMichaelGames
@MeMichaelGames Жыл бұрын
@@dsdf_fdp1858 ik denk dat iemand met een mbo elektrotechniek meer geld weet binnen te harken dan iemand die social work papieren heeft.
@hareofficial5568
@hareofficial5568 Жыл бұрын
boomers: ‘vroeger was alles beter’ ook boomers: ‘vroeger hadden we het veel zwaarder’
@real_christioa
@real_christioa Жыл бұрын
Als student zijnde zie ik heel veel mensen om mij heen die het heel zwaar hebben en lijden aan mentale problemen. Ik kan er geen vinger op leggen of het komt door zwaardere tijden of dat de jeugd mentaal minder sterk is. Wat ik wel weet, is dat je verschillende tijdperken niet kunt vergelijken. Werkdruk ligt nu veel hoger, terwijl mensen vroeger fysiek zwaarder werk deden. Ik geloof dat iedereen het zwaar heeft (gehad), maar het gaat erom hoe je er mee om gaat. Je zult mij nooit horen klagen wanneer ik het wat drukker heb dan normaal, maar ik respecteer anderen wel als ze uiten dat ze het zwaar hebben. 1 ding wil ik nog mee geven: geniet ook van het leven. Tussen de drukke tijden door, moet je ook leuke dingen doen
@franknick1374
@franknick1374 Жыл бұрын
als een willekeurige 13 jarige die nog maar net op de middelbare is, heb ik het nog fucking makkelijk. Maar als ik kijk naar mijn familie is het een andere verhaal, bijvoorbeeld mijn broer van 18 jaar heeft bijna nooit vrije tijd, want hij moet leren voor school, moet werken voor geld en ervaring voor een baan, en hij blijft maar kalm, wat ik niet weet hoe hij het voormekaar krijgt. Het gene waar ik me zorgen over maak is mijn leeftijdsgroep, die niks kunnen incasseren, niet willen verbeteren, en hun tijd weggooien aan tiktok. Dat worden later de mensen die nooit hebben gedacht over wat ze echt kunnen berijken en nooit willen proberen.
@pyro934
@pyro934 Жыл бұрын
Jij komt er wel
@matthijsweststrate5552
@matthijsweststrate5552 Жыл бұрын
geniet ervan
@ayaselmani932
@ayaselmani932 Жыл бұрын
Ik leerde pas stress kennen in het examen jaar en mijn vervolg opleiding 😢
@zouteranja4041
@zouteranja4041 Жыл бұрын
SO naar je broer, koop een milka reep voor hem
@zietjebr5929
@zietjebr5929 Жыл бұрын
De jeugd is gewoon aan het veranderen maar het school systeem verandert niet mee
@Halllookooohlhh
@Halllookooohlhh Жыл бұрын
​@@smitty347 heb jij ook zo'n slabbetje
@Sirinxbella
@Sirinxbella Жыл бұрын
​@@smitty347 Heb jij ooit gehoord van een therapeut? Een mobiel op school verbod maakt niks uit als de verslaving zelf nog steeds een actief probleem is.
@bowel_movement
@bowel_movement Жыл бұрын
​@@smitty347 dus om een verandering in het schoolsysteem te voorkomen vind je een nog grotere cultuurverandering realistischer 🤔
@joostvanrens
@joostvanrens Жыл бұрын
Alles moet veranderen
@Yander_van_der_wurff
@Yander_van_der_wurff Жыл бұрын
​@@smitty347 hallo meneer smits😂
@lodevermeiren3152
@lodevermeiren3152 Жыл бұрын
"11 september 2001: Nog steeds verdrietig om Take That :( :(" is echt legendarisch!
@arjenvandervelde4739
@arjenvandervelde4739 Жыл бұрын
Waarschijnlijk niemand opgevallen, was 2001 trouwens niet 2011
@lodevermeiren3152
@lodevermeiren3152 Жыл бұрын
oeps typefoutje
@arjenvandervelde4739
@arjenvandervelde4739 Жыл бұрын
@@lodevermeiren3152 kan gebeuren
@FoxxyLucy
@FoxxyLucy Жыл бұрын
Waarschijnlijk niemand opgevallen dat 11 september 2001 ex president bush zijn land verraade om oorlog te voeren in Afghanistan. 9/11
@BeukerHarriede
@BeukerHarriede Жыл бұрын
Denk dat veel "jongeren" 'm niet eens door hadden.
@arjanvrijland6655
@arjanvrijland6655 Жыл бұрын
Afgelopen week reed er een kleuter vol in op mijn winkelwagentje. Die reageerde ongeveer zoals in dat zwart wit filmpje. Geen dramatisch gehuil ofzo. Ook toegesproken door vader dat ze dan ook niet op haar step in intercity snelheid door de supermarkt moet rijden. Er is dus hoop mensen!😊
@LuukVerheijen
@LuukVerheijen Жыл бұрын
Ik denk dat een belangrijk argument is dat zelfs als jongeren inderdaad systematisch mentaal minder weerbaar zijn, dat dat ook ergens een systematische oorzaak heeft, en dus niet de schuld kan zijn van het individu Mijns inziens zou dat vooral sociale media zijn, en specifiek de normalisering van wat "nodig" is om een goed leven te leiden; dure etentjes, tripjes, drankjes, feestjes, kleding, abonnementen op Netflix, spotify, en natuurlijk actief zijn online, en het telt allemaal op. Aan de andere kant is ons hele leven ingefluisterd dat we hoogopgeleid moeten zijn terwijl dat misschien helemaal niet bij de persoon past. Dat is allemaal niet nodig voor een gelukkig leven, en vaak zelfs nadelig. Wel is er een daadwerkelijk woningprobleem, ik denk niet dat iemand dat kan ontkennen, en gezond eten wordt ook steeds minder betaalbaar. Daarbij komt ook dat veel banen voor hoogopgeleiden volledig nutteloos voelen, of zelfs kwalijk. Deze laatste drie zijn echt wel slechter nu dan in het recente verleden denk ik
@blokschaaf8941
@blokschaaf8941 2 ай бұрын
Jij verdient meer likes voor deze comment, hier heb je er eentje
@EquiliMario
@EquiliMario Жыл бұрын
Ik heb bijzonder weinig geleerd van dit item. Het enige wat is besproken zijn de twee kampen. En dat was allemaal al bekend.
@RamjeProductions
@RamjeProductions Жыл бұрын
Iedereen is maar druk bezig met een ander afzeiken. Het is gewoon tijd om te accepteren dat het kut gaat voor iedereen die niet bezig is met wereld een stukje beter maken. Niet incasseren en internaliseren maar complimenteren en elkaar helpen verbeteren. Zo, to zo ver mijn gezeik over zeikende mensen.
@Eikenhorst
@Eikenhorst Жыл бұрын
Het gaat kut met iedereen die niet bezig is met de wereld een stukje beter maken??? Eerder gaat het kut met die mensen die dit wel proberen maar depressief raken omdat ze hierin constant falen vanwege de meerderheid die dit geen reet kan schelen, niet?
@Harregarre
@Harregarre Жыл бұрын
"iedereen die niet bezig is met wereld een stukje beter maken." Wat versta je hieronder? Jongeren een klimaatdepressie aanpraten is de wereld beter maken? Piemels en borsten laten afsnijden vanwege geestelijke gestoordheid maskererend als transgenderidentiteit is de wereld beter maken?
@athousandIQ
@athousandIQ Жыл бұрын
Juist! Als je elkaar afzeikt, dan ben je de saamhorigheid kwijt die nodig is om de wereld revolutionair te kunnen veranderen... Niet meer doen dus....
@kittyvlekkie
@kittyvlekkie Жыл бұрын
helemaal mee eens
@silasprins3861
@silasprins3861 Жыл бұрын
Serieuze vraag, hoelang loop je met dit idee rond? Is het iets dat in de laatste maanden is ontwikkeld?
@ItsRickLopez
@ItsRickLopez Жыл бұрын
Ik vind Twistgesprek echt een leuk item. Mag wel vaker komen wat mij betreft!
@pieredepleintdedordogne8013
@pieredepleintdedordogne8013 Жыл бұрын
dit
@sirflaps7619
@sirflaps7619 Жыл бұрын
Zeker!
@jamiespruijt3369
@jamiespruijt3369 Жыл бұрын
Leuk ja maar op deze manier wordt er geen duidelijke conclusie getrokken en Jonathan had alleen maar k*t argumenten en tuurlijk is dat satire maar dat haalt wel de duidelijkheid weg van tex
@oleander1705
@oleander1705 Жыл бұрын
Aan alle studenten -> het moeten doen van een bestuursjaar, een buitenlandstudie of extra vakken: het is allemaal niet waar. Geen werkgever kijkt hiernaar, het is niet interessant. De enige mensen die deze druk aan je opleggen, zijn je medestudenten. - 29, wo opgeleid, 3 werkgevers gehad.
@mysteryguest9938
@mysteryguest9938 Жыл бұрын
De druk die op deze samenleving rust word steeds groter , en word steeds meer van iemand verwacht , en zo zijn er nog genoeg voorbeelden
@user-ki4sd5cf7m
@user-ki4sd5cf7m 3 ай бұрын
Wie legt de druk dan op?
@mysteryguest9938
@mysteryguest9938 3 ай бұрын
@@user-ki4sd5cf7m de overheid
@dlkjAENFadlkfj
@dlkjAENFadlkfj Жыл бұрын
Iets wat me altijd irriteert is het "vroeger was het ook zo, vroeger moesten mensen ook door deze zwaarte of nog erger" argument. De hele bedoeling van een volgende generatie hebben is dat ze het better hebben dan de huidige generatie, en dat die generatie erna het nog beter heeft. Waarom zou je anders kinderen krijgen als je niet wilt dat ze het better hebben dan jezelf??
@alexcanton0
@alexcanton0 Жыл бұрын
Wat is beter?
@dlkjAENFadlkfj
@dlkjAENFadlkfj Жыл бұрын
@@alexcanton0 Dat hangt af van welke generatie je het vraag. Als je het vraag aan diegene die tijdens de koude oorlog zijn opgegroeid, zeer waarschijnlijk word het antwoord dan "geen kernoorlog-dreiging". Als je het aan iemand van de middel-eeuwen vraagt tijdens de pest, zeer waarschijnlijk zal het antwoord zijn dat de pest weg is. In de huidige generatie zijn veel van de problemen vooral rondom het klimaat, de huizen-crisis, of het huidige conflict met Rusland/Oekraïne, of gewoon China die de hele wereld zit te fucken. Of een Rutte die nog steeds aan de macht zit als je het wat meer locaal en grijpbaar wil houden. Of de zorg die tenonder gaat. Of de druk van student leningen, en de bewezen psychologische effecten van een schuld hebben op zo'n jonge leeftijd. Het is een vrij groot een breed antwoord, dat weet ik, maar hoeveel boomers en mensen met macht zeggen "oh ze zitten maar wat te zeiken" is gewoon teveel, alterwijl de hele planeet naar de klote gaat en wij het moeten opruimen - als dat ons al überhaupt lukt, want er zijn genoeg mensen van deze generatie die het graag willen doen, alleen niet kunnen door de voorbenoemde mensen met macht.
@CrunchingShark
@CrunchingShark Жыл бұрын
Zodat ze voor je kunnen zorgen op latere leeftijd? Want geloof je dat pensioenen blijven bestaan?
@joostvanrens
@joostvanrens Жыл бұрын
Als het vroeger erger was dan is het nu toch ook beter voor de volgende generatie?
@ltmcolen
@ltmcolen Жыл бұрын
Natuurlijk willen mensen dat hun kinderen het beter hebben. Dat is begrijpelijk en menselijk voor iedereen. Langs de andere kant zijn er veel mensen die denken dat te soft worden ook zijn nadelen heeft. Ik zal het proberen illustreren met en quote en een metafoor: Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.” Stel je voor dat je enorm rijk bent, denk je dat het dan het beste is om alles aan je kinderen te geven wat ze verlangen, zoals een huis, auto, enzovoort. Of, zijn ze er meer bij gebaat wanneer je ze aanleert dat ze zelf moeten werken voor wat ze willen en dat wanneer je hard werkt en zodoende leert omgaan met moeilijke situaties die iedereen onvermijdelijk tegen zal komen?
@SoSoophie123
@SoSoophie123 Жыл бұрын
Ik vind de discussie over wie het zwaarder had toch minder relevant en denk dat die hele discussie afleidt van het oplossen van de huidige problematiek. Dat iemand anders het vroeger ook zwaar had betekent niet dat dat nu dan ineens goed is.
@masr8875
@masr8875 Жыл бұрын
Bedenk dat het vroeger heel normaal was dat je een huis kon kopen met één inkomen. Dus is het zo raar dat dat meisje verwacht in elk geval >iets< te kunnen kopen met een inkomen
@manon5501
@manon5501 Жыл бұрын
Eens. Ik volg een (universitaire)studie en heb 2 maanden geleden moeten stoppen met m'n bijbaantje omdat het allemaal teveel werd. Wat er in resulteerde dat ik meer geldzorgen heb, omdat ik het inkomen van dat bijbaantje mis. Daarnaast doen veel mensen een bestuursjaar, een aantal commissies, of stage naast de studie, terwijl ik al moeite heb om zonder al die dingen mijn studie af te ronden. Laatst te horen gekregen: ''Oh en wanneer ga je een bestuursjaar ergens doen dan? Anders kom je echt nergens aan de bak na je master.''
@ariekem8088
@ariekem8088 Жыл бұрын
Ik studeer nu zelf ook en vraag me af of je zonder bestuurjaar geen baan kan vinden en als dat zo is dan vind ik niet dat studenten daarvoor zichzelf kapot moeten werken, maar dat werkgevers door de overheid moeten worden toegesproken. Dus wat ik mij eerst afvraag, is of het een feit is of dat we de lat voor onszelf hoog leggen? (Deels natuurlijk, want woningnood en bijbaantje voor woning kopen zijn mogelijk noodzakelijk). Verschil tussen arm/rijk erg groot. Sommige krijgen idd huis van ouders. Anderen moeten alles zelf financiëren.
@Aves14
@Aves14 Жыл бұрын
Heb nog nooit gehoord in mijn omgeving dat een bestuursjaar een vereiste was voor een functie. Werk zelf in de gezondheidszorg, heb het nog nagevraagd aan vrienden in consultancy, banken sector en het onderwijs en ook daar is het nog nooit gevraagd laat staan dat je er op afgewezen wordt. Ik denk dat studenten het vooral elkaar aan praten. Net als 101 andere nevenactiviteiten. Een leuk gezellig sollicitatiegesprek, kennis van zaken en hard werken met enthousiasme, daar kom je wel ver mee. Uiteraard kunnen nevenactiviteiten voor jezelf leuk zijn om je een bepaalde kant uit verder te ontwikkelen, maar doe het vanuit die insteek omdat je het leuk vind en niet als moetje. Overigens, uitzondering is misschien promoveren voor sommige wetenschappelijke posities, maar dat is dus na je studie.
@SummerLangereis
@SummerLangereis Жыл бұрын
Ik ken amper mensen die een bestuursjaar hebben gedaan en we hebben allemaal een baan. Nu iets meer dan 2 jaar een baan in m’n werkveld. Vraag me af of dat echt zo erg meetelt… Verder allemaal goed kut inderdaad. M’n studententijd was echt de meest stressvolle tijd van m’n leven.
@tomlammerse2186
@tomlammerse2186 Жыл бұрын
Ik vind dit eerlijk gezegd helemaal geen relevante discussie, ookal wordt ie blijkbaar al sinds het begin der tijden gevoerd. Als een vriend naar je toekomt en zegt dat ie er doorheen zit, dan hoor je je helemaal niet af te vragen of deze vriend zich aanstelt, dan vraag je je af hoe je hem kan helpen. Of deze generatie zwakker is dan de oudere generatie? Of deze generatie zich aanstelt en gewoon wat harder zou moeten zijn? Wie zal het weten, maar dikke boeien. Deze generatie heeft overduidelijk soms hulp nodig, dus waarom vragen we ons niet af hoe we de jeugd van tegenwoordig in hun kracht kunnen zetten en af en toe eens een handje kunnen helpen, in plaats van opmerkingen naar ze te slingeren dat vroeger alles zwaarder was. Dát is sowieso geen onderdeel van de oplossing.
@CharmedNijntje
@CharmedNijntje Жыл бұрын
Waarom moeten we überhaupt vergelijken? De wereld is anders dan vroeger, dat zal tussen elke generatie zo zijn. Ik denk dat het verschijnsel dat mensen zich direct geroepen voelen om te vertellen dat zij het OOK zwaar hadden als iemand naar hen toekomt en hen verteld dat ze het zwaar hebben een probleem is. Waarom kunnen we niet gewoon empathie hebben? En als iemand echt aan het zeuren is om niks (die mensen zitten ook in elke generatie) dan kan je dat ook gewoon zeggen zonder het met jezelf te vergelijken.
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial Жыл бұрын
Dus in de Twistgesprek intro was altijd al een stukje te zien met dezelfde setup als daadwerkelijk in deze aflevering te zien is (Tex in een school, Jonathan in een jungle en met precies zo'n hoed op)... ik hoop dat die ene met Jonathan op de maan ook nog komt 😂😂😂
@bobderuijter
@bobderuijter 3 ай бұрын
Deze week eindelijk 😉
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial 3 ай бұрын
@@bobderuijter Klopt! Het viel mij ook op, ja 😄
@bengeurden1272
@bengeurden1272 Жыл бұрын
Jonathan en Tex in één item, hoe tof!
@duncan3998
@duncan3998 Жыл бұрын
nog alleen Diederik erbij en we zijn compleet!
@atomiclena128
@atomiclena128 6 ай бұрын
@@duncan3998Je hebt je wens gekregen!
@markboer8972
@markboer8972 Жыл бұрын
de sociale druk is ook vele malen hoger. Ouders die vroeger qua school niks hebben bereikt, willen dat hun zoon of dochter wel wat bereikt. vooral als je serieus gaat studeren en alles op je bordje komt. je moet je appartementje betalen. maar je wilt ook eten. dat betekend dat je na 8 uur lang school nog 3 a 4 uur per dag aan het werk bent. tussendoor doe je je huiswerk en wil je ook nog leuke dingen doen. er staat dus best veel druk op je, als je het niet redt en een jaar over nieuw moet doen betekend dat finacieel weer een hoop kosten en ook weer dezelfde prestatiedruk. en als je alles hebt gedaan en je wilt aan het werk heb je ook een mega schuld aan een studielening om weer af te betalen. ook social media speelt vaak veel mee. alles lijkt daar perfect op. mensen zien niet dat achter die foto met geslaagd erop een hoop zweet en werk zit. dat zie je als die persoon elke keer als je ernaar kijkt. de rest ziet dat niet.
@mrjayoareyes
@mrjayoareyes Жыл бұрын
4:20 Het fragment dat hier gespeeld wordt is eigenlijk niet eens het grootste probleem aangezien het over kopen gaat. Voor huren wordt verwacht dat je 2,5x de huurprijs in salaris hebt. Dat is gewoon zeer onrealistisch als starter met de huidige huurprijzen.. Voorbeeld een net afgestudeerde HBO verpleegkunde kan rond de 2200 per maand verwachten, terwijl een huurwoning vaak boven de 1000 zit... Maar misschien is dit gewoon weer een leuk zorg probleem...
@Whiterun_Gaurd
@Whiterun_Gaurd Жыл бұрын
Oudere mensen konden van een alleenstaand basis inkomen een huis kopen dat nu een fortuin waard is en onbetaalbaar.
@ankavoskuilen1725
@ankavoskuilen1725 Жыл бұрын
Dat gold niet meer voor de jeugd die in de jaren 80 volwassen werd. Weleens gehoord van de kreet: "geen woning, geen kroning". Dat was niet omdat de huizen voor het oprapen lagen. En werk was er ook niet voor jongeren. Het wordt allemaal heel vervelend voor je, als je alles alleen maar vergelijkt met mensen die het beter hadden. Daar word je pas depressief van.
@elineottens139
@elineottens139 Жыл бұрын
Ik denk dat er erg veel jongeren er mentaal kapot van zijn is vanwege studieschuld, klimaat en dat ze vaak niet serieus genomen worden. Ik hoor zoveel ouderen zeggen dat studenten meer moeten werken, aangezien dit vroeger ook gebeurde, maar mensen vergeten dat het leven veel duurder is geworden. Het minimumloon is amper mee gestegen met de inflatie en als je al 40 uur per week studeert, moet je er nog eens 40 uur per week bij werken om je hoofd boven water te houden. Laat de mensen die zeiken eens een maand op een studentenloon leven met alle vaste laten van een student. Kijken of ze anders piepen.
@sachadee.6104
@sachadee.6104 Жыл бұрын
40 jaar geleden verdiende ik 975 gulden netto in de maand en de huur was 350 gulden. Ik schat in dat dat ongeveer dezelfde woonlasten-percentage is als nu.
@Erik-mq2yk
@Erik-mq2yk Жыл бұрын
Leuk om het twistgesprek te zien, geeft denk ik goed weer wat er in het leven van de jeugd van tegenwoordig aan de hand is. Overigens denk ik niet dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de jeugd ligt. Ik zie bij mij op school aan de ene kant ouders die hun kinderen onder druk zetten om naar een havo/vwo school te moeten. Tegelijkertijd brengen die zelfde ouders hun kinderen met de auto naar school op het moment dat het regent. Ik denk dat de problemen waar de jeugd tegen aan loopt niet zozeer hun verantwoordelijkheid is, maar ook (misschien wel vooral) die van de ouders. Je kunt dus ook de vraag stellen of de ouders niet aan de ene kant te hoge eisen stellen aan hun kinderen en aan de andere kant alle weerstand voor hun kinderen wegnemen. Laatste leuke paradox, ouders die vinden dat hun kinderen teveel op hun mobiel zitten en dat zelf ook doen...
@ariekem8088
@ariekem8088 Жыл бұрын
Geweldige aflevering!
@shookshibe
@shookshibe Жыл бұрын
Ik ga 5 dagen naar school voor ongeveer 42 uur, plus in het weekend een baantje voor 16 uur omdat je anders een schuld moet opbouwen. Het us niet makkelijk
@wum8880
@wum8880 Жыл бұрын
Niet zo zeiken, vroeger werkten mensen veel meer
@navin_ds
@navin_ds Жыл бұрын
Jeugd vroeger werkte 12 uren 7 dagen per week
@GovernmentOfLocany
@GovernmentOfLocany Жыл бұрын
@@navin_ds da's dus bullshit want dat is al sinds de 19e eeuw verboden in nederland.
@ancovisser2424
@ancovisser2424 Жыл бұрын
@@navin_ds ja en de helft daarvan viel dood voordat ze volwassen waren.
@djan71
@djan71 Жыл бұрын
@@wum8880 Ik begrijp waar je vandaan komt maar als die mensen van vroeger waar je het over hebt, óók hadden gezegd dat het "vroeger allemaal erger was dus dat ze maar niet moeten zeiken", zouden we nu misschien nog bijna net zoveel werken. Dat het ooit erger was betekent niet dat we niet mogen willen dat het nóg beter wordt.
@Tom-vk2rv
@Tom-vk2rv Жыл бұрын
Probleem ligt ook dat we niet meer kunnen aankakken zoals onze ouders. Mark rutte heeft 7 jaar gestudeerd, nu moet dat allemaal maar in 4/5 jaar.
@232pk
@232pk Жыл бұрын
De kleine dingen zijn makkelijker maar de grote dingen zijn moeilijker. Ik kan eten bestellen maar waarschijnlijk nooits een huis kopen.
@BalboaBaggins
@BalboaBaggins Жыл бұрын
Tja, een supermarkt vol keuze en gratis films downloaden. Maar een vriendin is blijkbaar onmogelijk. Zo goed hebben wij het niet in vergelijking met vroeger.
@pyro934
@pyro934 Жыл бұрын
@@BalboaBaggins Vriendin onmogelijk?
@Combinia
@Combinia Жыл бұрын
sketches met arjen tex en jonathan alledrie tegelijk zijn wat mij betreft favoriet
@sjoervanderploeg4340
@sjoervanderploeg4340 Жыл бұрын
Nee Arjen, in het "oosten" doen de mensen het allemaal een stapje rustiger aan. Dat gehaast van onze wereld is ook om gek van te worden.
@Chris.Pontius
@Chris.Pontius Жыл бұрын
Tot je van 6-7 daagse werkweken hoort van 13 uur p/stuk.
@sjoervanderploeg4340
@sjoervanderploeg4340 Жыл бұрын
@@Chris.Pontius de wereld is niet overal hetzelfde.
@Chris.Pontius
@Chris.Pontius Жыл бұрын
@@sjoervanderploeg4340 Dat is precies mijn punt. Jij zegt dat in het oosten de mensen het allemaal een stapje rustiger aan doen. Dat is gewoon niet waar. Er zijn er zat die zich kapot werken.
@MarcLunex_99
@MarcLunex_99 3 ай бұрын
6:15 dit kan niet.... maar ik ga er wel stuk om, waarom is dit zo leuk Twistgesprek.. Dit mag vaker komen deze afleveringen.
@elvisdepelvis4431
@elvisdepelvis4431 Жыл бұрын
Jonathan is een beetje de meneer Aart van de Avondshow.
@Amitlu
@Amitlu Жыл бұрын
Ik mis Aart.
@herryhubert2706
@herryhubert2706 Жыл бұрын
Ik denk dat jongeren het tegenwoordig helemaal niet zwaarder hebben dan vroeger. Ik zie dezelfde problemen waar ik in de 80's mee te maken had nu ook bij mijn eigen kind. Woonruimte vinden: destijds waren er behoorlijk wat rellen (vooral omtrent kraakpanden). Dé slogan bij de aanstelling van Beatrix als koningin was toen ook "Geen woning? Geen kroning!". De oorzaak is ook nog steeds hetzelfde: rechts heeft ervoor gezorgd dat woningen veel minder een levensbehoefte zijn, en veel meer een winstobject. Het neo-liberalisme heeft dat nog eens flink verergerd. Nu geef ik toe dat het leenstelsel een draak van een systeem is. Maar het systeem dat Wim Deetman er in 1986 doorheen heeft geduwd was beslist ook een ramp, en heeft mij alleen al tot wanhoop gedreven. Het komt er gewoon op neer dat de rechtse politieke partijen studeren alleen mogelijk willen maken voor kinderen van bemiddelde ouders. Wellicht omdat ze bang zijn voor linkse wetenschappers. Maar als die studenten dan zulke financiele problemen hebben, hoe komt het dan dat de horecaondernemingen rond de universiteiten altijd vol zitten? Ik geef wel toe dat het onderwijs op de universiteiten afschuwlijk is geworden. Als ik naar mijn kind kijk, lijkt het wel alsof hij nog op de middelbare school zit. Het is te schools; het valt nog mee dat er geen huiswerk-overhoringen zijn. En of dat nu beter is dan de vrijheid die wij hadden. Ik kan niet echt zeggen dat ik een hoge pet op heb van de nieuwe generatie artsen en advocaten.
@Bambeakz
@Bambeakz Жыл бұрын
De helft van de stres komt omdat ze allemaal door moeten leren terwijl voor een hele groep werken met de handjes een veel beter leven zou geven. Als je heel de tijd boven je kunnen bezig bent of niet zo sterk bent in het studeren dan krijg je wel stres ja :D
@martl8615
@martl8615 Жыл бұрын
Lekker beneden modaal dingen maken met je handen. Je rug kapot op je 50e en nog steeds thuis wonen. Vrouw en ik verdienen allebei modaal, zij 2/3 part-time ivm kinderen, en zouden nu ook geen huis kunnen kopen.
@stephandelaat
@stephandelaat Жыл бұрын
@@martl8615 wat een BS. Het is een kwestie van tijd dat mensen meer met hun handen moeten gaan werken. Kantoor banen worden steeds verder geautomatiseerd. Met de toenemende vergrijzing moeten meer mensen in de zorg werken. Globalisering heeft min of meer gefaald dus we zullen echt meer zelf moeten gaan produceren. Het is simpel weg een kwestie van tijd dat “met je handen werken” veel beter betaald als een kantoor baantje. En daar is helemaal niets mis mee.
@tobindax430
@tobindax430 Жыл бұрын
@@stephandelaat Eens. Als je als vakman meer wilt verdienen dan kan dat vaak alleen maar met doorgroeien naar een leidinggevende functie (teamleider, opzichter, schooldirecteur etc). De vraag is of die mensen in hun leiddinggevende rol een grotere toegevoegde waarde hebben voor de organisatie of maatschappij.
@stephandelaat
@stephandelaat Жыл бұрын
@@tobindax430 die vraag mag je je zeker stellen. Van veel managers vraag ik me af wat de toegevoegde waarde is.
@martl8615
@martl8615 Жыл бұрын
@@stephandelaat we zijn het eens dat het BS is, en nog steeds verdient een lasser of timmerman minder dan een gemiddelde kantoor-medewerker. En dat moeten, mee eens, maar wie wil nou zijn lichaam slopen voor een beneden-modaal salaris?
@JustinRM20
@JustinRM20 Жыл бұрын
Geniale twist op Chubby Checker.
@michaelg8193
@michaelg8193 Жыл бұрын
Jaaaaaaa! 'Even Stevphen' de Nederlandse versie!
@NoomStuff
@NoomStuff Жыл бұрын
erg blij dat Twistgesprek terug is
@flipnshifty
@flipnshifty Жыл бұрын
terug?
@patrickscholten222
@patrickscholten222 Жыл бұрын
weer top, als ik mag zeuren
@JD-jl4yy
@JD-jl4yy Жыл бұрын
De twee grootste intellectuele titanen van hun generatie.
@leleleleon
@leleleleon Жыл бұрын
Jammer dat het onderwerp niet echt behandeld wordt. Niks geleerd nu en volgens mij ziet er veel in. Gemiste kans.
@wimschoenmakers5463
@wimschoenmakers5463 8 ай бұрын
Wij moesten vroeger gewoon hard werken, en hadden geen tijd voor onzin. 🤣
@justintrines4522
@justintrines4522 8 ай бұрын
😂
@justintrines4522
@justintrines4522 8 ай бұрын
Ik werk in de fabriek als operator (in opleiding) het is leuk werk. 😀
@wimschoenmakers5463
@wimschoenmakers5463 8 ай бұрын
​@@justintrines4522Ik ben ook 42 jaar bij hetzelfde bedrijf operator geweest! Ben nu met pensioen! 😉
@Alexander27463
@Alexander27463 Жыл бұрын
Heerlijk dit
@juultjeisdebestegames5644
@juultjeisdebestegames5644 Жыл бұрын
Top onderwerp
@gino-qd1oy
@gino-qd1oy Жыл бұрын
Ik ben zelf 22, en mijn antwoord is nee, de jeugd heeft het absuluut niet moeilijker dan de vorige generaties. Wij hebben een veel beter leven dan mensen die opgegroeid zijn in de jaren 60 of 70. Maar dat neemt niet weg dat de meeste jongeren zeker wel problemen en flinke zorgen hebben waar de oudere generaties meestal lacherig en neerbuigend naar kijken. Met name grote zorgen omtrent de huidige woningmarkt, klimaatsverandering, de economie en toch ook wel de oorlog in Oekraine en alles daaromheen. Vooral qua het klimaat maak k me best druk, ik hoor al vanaf dat ik peuter ben dat de aarde naar de klote gaat en dat we moeten veranderen en tot op heden gebeurd er niks. Ik ben in dat opzichte opgegroeid met de gedachte dat dr mensheid ten dode is opschreven, en dat doet echt wel iets met je. Het korte antwoord is NEE, de jeugd van nu heeft het absoluut beter dan de jeugd van vroeger maar we moeten alsnog wel zoeken naar oplossingen voor onze problemen van nu en niet de huidige jeugd negeren en belachelijk maken, want er zijn alsnog genoeg grote problemen waar we ons zeker zorgen om moeten maken
@martijnkoning6564
@martijnkoning6564 Жыл бұрын
Dus mentaal is het zwaarder. De leefbaarheid is beter, maar dan heb je ook weer de materiële kant van geen huis kunnen kopen. De jeugd heeft het niet beter, dat komt letterlijk uit het onderzoek. Wanneer de wereld verbeterd door technologie en dat alsnog de conclusie is moeten we gewoon reëel zijn dat ergens iets niet goed gaat
@jopxxl9900
@jopxxl9900 Жыл бұрын
Kijk dit nu net weer een keer terug, maar wil toch even melden dat in Hoofddorp toch echt maar 1 KFC staat xD
@sophiewaller
@sophiewaller Жыл бұрын
Misschien leidt verwend zijn juist tot ongelukkigheid?
@202misha
@202misha Жыл бұрын
De gemiddelde huizenprijs is in minder dan 25 jaar bijna 500% gestegen. Daarentegen is het modaal inkomen met 62% gestegen in dezelfde tijdsperiode. Something ain’t mathing and I don’t know what🤷🏽
@michalovesanime
@michalovesanime Жыл бұрын
Maak me sinds 9/11 diepe zorgen over de wereld. Sinds mijn 15 klimaatverandering.. Dan kwam de 2009 crisis. En vooral kijkend naar de volwassenen die het moeten regelen en snappen dat ze het zelf niet willen /snappen. Daarnaast zijn smartphones ook een bron van constante informatie, wat ook zwaar weegt.. Ik verwacht niet dat ik een pensioen heb. Ik heb echt een slechter dan beide van mijn ouders, die beide niet gestudeerd hebben. Het idee van solliciteren en NIETS terug horen was vreemd voor mijn ouders. Want in hun tijd waren er banen genoeg, en kregen ze altijd een respons.
@ditnooitweer
@ditnooitweer Жыл бұрын
hahahahaha!
@MSchipper
@MSchipper Жыл бұрын
Ten eerste betalen banen zoals loodgieter, stuccadoor en electriciën veel beter dan een studie sociologie of (*bibber*) Algemene Letteren. Ten tweede, in de jaren 80 was het ook crisis, waren er ook zorgen om het milieu, was er woningnood en was er ook nog eens een Koude Oorlog. Leg je smartphone gewoon eens een uurtje weg en ga een stuk wandelen. Ik moest ook zelf bellen nadat ik had gesolliciteerd. Wordt je nix minder van hoor. Het pensioen waar ik al jaren voor werk, wordt mij straks afgenomen met de nieuwe pensioenwet. Ik heb er 15 jaar over gedaan om mijn studieschuld terug te betalen. Kortom, je hebt het niet slechter of beter dan de generatie voor jou.
@noLuckyStrike09
@noLuckyStrike09 Жыл бұрын
Kom in het onderwijs, de zorg of neem een opleiding gespecialiseerd vakmanschap, metaalbewerking, elektricien, monteur van watdanook, zweminstructeur, transport, belastingadviseur, in de advocatuur? Er is meer werk dan ooit op dit moment. Welke opleiding heb je gedaan?
@DanDek
@DanDek Жыл бұрын
😂😂😂😂😂😂😂
@BlighterProductions
@BlighterProductions Жыл бұрын
@@noLuckyStrike09 true.
@Zuperman80
@Zuperman80 Жыл бұрын
Wat ik soms mis, ook bijvoorbeeld in de discussie bij het wel/niet kunnen kopen van een huis, is het uiteindelijke doel. Ik denk uiteindelijk dat we allemaal opgroeien en willen leren op ons zelf te kunnen vertrouwen. Dat is ook wat onze ouders willen en waar ik zelf ook naartoe wil. De kernvraag die we denk ik vaak missen, is welke zaken we graag weer door de staat opgepakt zien worden en waar we met zijn allen van vinden dat burgers hier zelf verantwoordelijk voor zijn. Er kan ongelofelijk veel in dit land en uiteindelijk komen we echt allemaal op onze pootjes terecht, hoewel naïf is dat wel wat ik zelf gelukkig nog geloof. We kijken allemaal enorm graag naar de overheid, en dat mogen we ook zeker van haar vragen, maar ook zelf kunnen we enorm veel. Laat deze generatie verder groeien en onthoud wat je nu nodig hebt. Op een dag zit iedereen die nu de avondshow kijkt (hopelijk) op een plek waar je invloed hebt op deze zaken. Neem dit dan mee en neem het serieus! We kunnen dit mensen 💪🏻
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial Жыл бұрын
Ik wil jullie bedanken voor het maken van een nieuw Twistgesprek. Dat is zo'n beetje alles wat ik echt nog van seizoen 3 wenste. Nu ben ik helemaal klaar voor de laatste week; kom maar op met die eindsprint! :D
@TheSegert
@TheSegert Жыл бұрын
dit is de meest bot account reactie die ok ooit gelezen heb.
@Semx11
@Semx11 Жыл бұрын
​@@TheSegert ja beetje pijnlijk om van een show je persoonlijkheid te maken
@TheSegert
@TheSegert Жыл бұрын
@@Semx11 Het valt mij op dat er de laaste tijd vaker van zulke super uber postieve comments geplaatst word en ze de meeste likes krijgen. Vind ik vreemd.
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial Жыл бұрын
@@TheSegert Oh sorry, het was niet mijn bedoeling om de gemiddelde kwaliteit van de comments of top comments omlaag te halen :( Het ding is gewoon: een nieuwe Twistgesprek is zo'n beetje alles wat ik nog van de Avondshow wilde, omdat die rubriek nog vastzat als een eenmalige, terwijl ik het juist een potentiële toprubriek vond. Dus ik ging gewoon wild toen ik een nieuwe zag verschijnen. Ik denk ook dat de enige reden dat de comment veel likes heeft is omdat ik zo vroeg was, want verder heeft de comment geen inhoud inderdaad. Maar ik ben dan ook niet uit op top comments behalen maar wil gewoon mijn gedachten delen in de comments dus ik weet niet zeker wat ik eraan had kunnen doen dat hij zo veel likes kreeg. Maar nogmaals sorry hiervoor dan :)
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial Жыл бұрын
@@Semx11 Oh nee daar heb ik niet mijn identiteit van gemaakt hoor, ik heb eigenlijk een ander kanaal met meer dan 500 subs en dat is meer mijn online identiteit. Alleen ik wilde ook Avondshow content maken (compilaties, playlists, etc. van de echte avondshow video's) en daarvoor heb ik dit aparte kanaal aangemaakt om het gescheiden te houden van mijn grote kanaal, waar ik een totaal ander soort video's maak. Maar ik snap de verwarring ;)
@ArjenArchief_unofficial
@ArjenArchief_unofficial Жыл бұрын
Wauw de tweede aflevering waar Jonathans passie voor schuimparty's op Bali naar boven komt (wat dat ook mag betekenen)
@Anonymous-sb9rr
@Anonymous-sb9rr Жыл бұрын
Die hoge prestatiedruk praten mensen elkaar maar aan, je hoeft helemaal niet zo goed te presteren. Je kan een prima leven leiden terwijl je matig presteert.
@stalincat2457
@stalincat2457 Жыл бұрын
Pak even twee weken een baan in de productie en vertel me dan dat je het zo prima tot je dood volhoud :)
@lucaslangen3059
@lucaslangen3059 Жыл бұрын
Heeeeel nice!!
@l.frozenfox9098
@l.frozenfox9098 Жыл бұрын
Wat het extra zwaar maakt is dat het een hele vreemde vorm en druk en stress is. We weten wel dat we in een welvarend land zitten, maar we hebben totaal geen toekomstbeeld. De planeet gaat naar de klote, steeds meer mensen zitten onder de armoedegrens, of je ooit een huis gaat kunnen kopen is nog een vraag en de politiek word steeds extremer. Dat op zich is genoeg stress om ongelukkig te zijn. Het lijkt op papier allemaal leuk en aardig maar in de realiteit is het zwaar klote.
@nannevisser1317
@nannevisser1317 Жыл бұрын
Weet je hoe dat komt ?. Als je een heel land laat besturen door een stelletje debielen die totaal geen ene weten hebben waar ze overpraten krijg je zo iets als Nederland en de eu. We moeten gewoon accepteren dat elk land of rijk een keer uit elkaar zal valen of zal vergaan.
@Jari_Leandertaler
@Jari_Leandertaler Жыл бұрын
Er zijn veel en veel meer prikkels dan vroeger...... Veel meer mensen en afleidingen
@laurensnieuwland4657
@laurensnieuwland4657 Жыл бұрын
Dit. Het internet heeft onze generatie veel mooie dingen gebracht, maar ik denk niet dat het effect op onze hersenen van alle social media en prikkels echt duidelijk is.
@voiceofstem
@voiceofstem Жыл бұрын
Ik denk oprecht dat je daar een groot deel van de moderne stressklachten te pakken hebt. Sinds de computer- en internetrevolutie zijn het aantal prikkels geëxplodeerd, en het menselijk brein is niet gemaakt voor zoveel prikkels. Ik kan me er ook kapot aan ergeren als ik ongelezen/ onverwerkte appjes, emails, notificaties, etc. heb. En al die biepjes en boepjes word ik ook gek van als ik al gestrest ben.
@laurensnieuwland4657
@laurensnieuwland4657 Жыл бұрын
@@voiceofstem Het is niet alleen dat, maar ook de verwachtingen die mensen aan hunzelf stellen door social media. Ik heb genoeg vrienden en vriendinnen die enorm veeleisend zijn voor hunzelf door de verwachtingen die door social media zijn gecreëerd. Dit is voor sommigen echt enorm stressvol. Laten we hopen dat mensen zich kunnen aanpassen aan het internet of vice versa met komende generaties...
@eluuktro
@eluuktro Жыл бұрын
Gast je hebt net haar op je ballen, wat weet jij nou van vroeger?
@Deveonn
@Deveonn Жыл бұрын
De jeugd heeft last van keuzestress. Ze denken alles te moeten terwijl je moet kiezen. Vroeger viel er niets te kiezen, er was niets. Je kon niet met de wereld verbinden en als iemand naar de stad afreisde moest je met brieven in contact blijven of wachten tot die terug kwam. De keuze in opleiding, partner en zelfs werk was véél kleiner. Hier begin dertig met eigen gezin en eigen huis, toen ik in 2013 een huis wilde kopen werd de verkoop uitgesteld omdat er te weinig animo was. Let wel; dat was zelf gefinancierd met een bruto jaarloon van 25k. Dat huis staat nu voor 2.5x de investering in de verkoop. Praktisch iedereen met een baan kon toen spotgoedkoop een huis kopen.
@elineottens139
@elineottens139 Жыл бұрын
"de jeugd heeft keuzestress. Ze denken alles te moeten terwijl je moet kiezen. Vroeger was dit niet." Vind je het gek, als je vanaf je 14e een studierichting moet kiezen wat invloed kan hebben op je studie. Er is op dit moment meer gehoor voor jongeren die stress hebben, aangezien er vroeger (net zoals nu nog) een beetje aan de kant gewuifd word van "stel je niet aan". De mensen van nu kunnen hun stem meer laten horen, aangezien de vaders van nu nogsteeds erg aan toe zijn met "je mag niet over gevoelens praten" en je moet werken.
@Deveonn
@Deveonn Жыл бұрын
@@elineottens139 mannen worden tot de dag van vandaag nog steeds geacht hun emoties te verbergen en sterk te zijn. Ik leer mijn kinderen echter dat het heel belangrijk is om je grenzen aan te geven en in vertrouwen over je emoties te praten. De jeugd heeft niet meer keuzes als ik destijds. We moeten we gewoon kappen met zoveel waarde aan studie hechten. Loodgieters, elektriciens en lassers verdienen goud geld terwijl callcenters gevuld raken met HBO’ers met een achtergrond in financiën.
@potje8002
@potje8002 Жыл бұрын
@@Deveonn Wat precies komt omdat de oudere generatie altijd druk heeft gezet op het doorstuderen en carriére maken. Dat beeld kun je kinderen niet kwalijk nemen. Daarbij is de huidige arbeidsmarkt uniek en niet erg houdbaar.
@Deveonn
@Deveonn Жыл бұрын
@@potje8002 je moet ooit losweken van je ouders, daarom puberen we. Lekker makkelijk om je ouders de schuld te geven omdat je zelf niet durft af te wijken van wat vroeger het beste resultaat gaf. Het gaat overigens niet om wie er schuldig is, maar zoek de oplossing altijd bij jezelf.
@xander8636
@xander8636 Жыл бұрын
@@Deveonn ik heb dat nooit geleerd. Het enige wat ik heb geleerd is dat ik me niet zo aan moest stellen en gewoon moest studeren want zonder papiertje ben je niets. er komt inderdaad een moment waarop het knapt en dat je daar niet meer in mee gaat maar dat gebeurde bij mij niet tijdens mijn püberteit. Dat was juist de periode waarbij ik last had van stress en problemen had met dat ik moest presteren op school . Sinds ik 22 ben doe ik pas wat IK wil doen in het leven en luister ik niet meer naar wat anderen willen/verwachten. Dus nee we püberen niet om tegen dat systeem te gaan sommigen misschien wel maar de meesten niet
@lucas1110
@lucas1110 Жыл бұрын
Vooral klimaatverandering gaat kut worden denk ik. Dat is alleen nu nog een beetje speculatief hoe dat zal uitpakken, maar alles wijst er op dat het stichten van een gezin hierdoor erg onaantrekkelijk wordt.
@florimond1816
@florimond1816 Жыл бұрын
Wat is volgens jou het doel van het stichten van een gezin?
@lucas1110
@lucas1110 Жыл бұрын
@@florimond1816 ik denk gelukkig worden, maar ik ga dat niet doen. Ik woon straks op mijn 30e nog thuis wss...
@Ruud18H
@Ruud18H Жыл бұрын
population collapse (geboortecijfer onder replacement rate), AI gone wrong, nucleaire oorlog dreiging, grondstof tekorten, er is zoveel zoveel aan de hand.
@Blubboh
@Blubboh Жыл бұрын
@@florimond1816 de volgende generatie een beter leven geven dan deze denk ik ofzo
@Abreaxas
@Abreaxas Жыл бұрын
​@@Blubboh voor hun ouders zorgen. ( dat is tenminste wat ik persoonlijk hoor als ik vertel dat ik geen kinderen heb of zal hebben.)
@mwStorm007
@mwStorm007 Жыл бұрын
Geweldig Jonathan😂😂😂😂😂😂 prachtig
@hacleine9439
@hacleine9439 Жыл бұрын
Had dit onderwerp liever in "Tot de bodem" gezien
@ellize1998
@ellize1998 Жыл бұрын
Het is ook wel een beetje makkelijk gedacht dat omdat al onze materiële behoeften voldaan worden dat dit dan ook betekent dat mensen gelukkiger zijn. Natuurlijk kan iemand die in onze westerse maatschappij leeft niet ineens terug in een oerwoud leven. Maar is het echt zo raar om te denken dat dat misschien wel een meer gelukkige manier van leven is? Mensen leven samen met elkaar. Onder kapitalisme worden mensen steeds individueler. Mensen zijn minder gelukkig omdat ze zich niet verbonden voelen. Daarnaast zijn ze ver verwijderd van de natuur. Studies laten zien dat stress en depressies afnemen door meer tijd in de natuur door te brengen. Dan kan je denken van uhm ja wij hebben hier ook gewoon een bos waar je naartoe kan gaan maar het probleem is dat onze hele systeem hier niet naar werkt. Van jongs af aan wordt ons al ingeprent dat alles wat we doen nuttig moet zijn. Als mensen eenmaal een jaar of 30 zijn dat is alles wat ze doen bedoelt om meer sociale status te verkrijgen of door een werk titel te hebben die mooi klinkt. Regelmatig tijd in de natuur door brengen past daar niet in. Ik ben op redelijk veel plekken op de wereld geweest en het viel mij elke keer weer op dat in armere landen mensen helemaal niet ongelukkiger zijn. Ze komen juist veel gelukkiger op mij over. Het idee dat meer ontwikkeling = meer geluk is echt bullshit
@DripSeason
@DripSeason Жыл бұрын
hahahahahaha Jonathan en Tex wel echt geweldig
@tijgertjekonijnwordopgegeten
@tijgertjekonijnwordopgegeten Жыл бұрын
Het twistgesprek is een van de grappigste items, maar het is niet de beste manier om een onderwerp te behandelen. Het is best wel duidelijk dat Lubach (en dus de redactie van de avondshow) het altijd eens is met Tex en dat ze daarom de kant van Jonathan slechte argumenten geven in plaats van de betere argumenten die er meestal ook zijn voor dat standpunt.
@ellize1998
@ellize1998 Жыл бұрын
Is niet heel gek. Als je ergens hard voor werkt omdat je weet dat het de wereld beter gaat maken dan is dat motiverend. Mensen in de jaren 80 hadden het idee dat de wereld alleen nog maar vooruit kon gaan. Enorme economische groei en de kwaliteit van leven gingen steeds verder omhoog. Wij behoren echter tot een generatie waarin we weten dat harder werken alleen maar zorgt voor het nog sneller aftakelen van de aarde. Natuurlijk is werken dan zwaarder
@Dutchwheelchair
@Dutchwheelchair Жыл бұрын
het systeem is ook gewoon kut. Behalve voor de rijken
@jordydejong-vv6xb
@jordydejong-vv6xb Жыл бұрын
Deze jingle is echt chilll
@sdtok527
@sdtok527 Жыл бұрын
Wordt wel weinig inhoudelijk met dit format
@wolfjemidas
@wolfjemidas Жыл бұрын
Ik denk dat de prestatiedruk van alle tijden is, dat heeft weinig met generatie te maken. Wel is social media ervoor verantwoordelijk dat iedereen het veel belangrijker vind dan vroeger wat anderen over hen denken. Iedereen wil mee doen maar laat zich daarmee ook iedere dag beoordelen door duizenden mensen. Daarnaast is het inderdaad belachelijk wat men tegenwoordig allemaal wil hebben op jonge leeftijd. Luxe auto, eigen huis kopen, vakanties, en dat allemaal voor je 30ste. Ik ken van de oude generatie weinigen die voor hun 30ste al een eigen huis konden betalen
@larsvanzijl1060
@larsvanzijl1060 Жыл бұрын
Dit is dus weer zo'n debiele opvatting. Je hoort niemand klagen dat ze geen dikke BMW, koophuis en skivakantie hebben voor hun 30e. Het probleem is dat het betreden van de huizenmarkt praktisch onmogelijk is. Kopen is niet te doen door de bizar hoge huizenprijzen, waar bovenop nog eens je studieschuld in mindering komt bij een hypotheek. Huren is ook niet te doen, aangezien je minimaal 2,5x de huur moet verdienen voor de vrije sector (inkomen van je partner mag je niet eens volledig meetellen). Sociale huur heeft een wachtlijst van 30 jaar, waarbij statushouders en doorstromers ook nog eens voorrang krijgen. Als het je al wel lukt, zijn je vaste lasten zo hoog dat sparen voor de grote dingen in het leven (trouwen, huis kopen, kinderen) hem gewoon echt niet gaat worden. Er is simpelweg geen ruimte om een verkeerde keuze te maken, of om rustig onder aan de sociale ladder omhoog te klimmen. Je forceert jezelf een vliegende start, of je verzuipt.
@Jayjay-ef2gt
@Jayjay-ef2gt Жыл бұрын
Dit had een "Tot op de bodem" moeten zijn. Teleurgesteld dat Arjen dit net zo serieus lijkt te nemen als die kleppende mensjes in de Tweede Kamer
@BlackStarSymphony
@BlackStarSymphony Жыл бұрын
Ik wacht tot gen alpha deze planeet afbrandt. Mss worden deze problemen dan eens serieus genomen.
@ginovermeeren3447
@ginovermeeren3447 Жыл бұрын
Het leven is geen festival , daar hebben we veel te weinig xtc voor 😂
@robbo3132
@robbo3132 Жыл бұрын
Vreselijk goed 😂
@Chris.Pontius
@Chris.Pontius Жыл бұрын
Haha vroeger reden wij ook altijd met onze skeleters zo hard mogelijk tegen elkaar aan. En als je met die van mij hard genoeg achteruit reed en aan de handrem trok, kon je over de kop vliegen. Dat was trouwens niet in zwart wit.
@JamailvanWestering
@JamailvanWestering Жыл бұрын
Iedere keer als ik Tex zie heb ik het gevoel dat ik naar de jongere versie van Stephen Colbert zit te kijken xD
@Laura-ti6tu
@Laura-ti6tu Жыл бұрын
Held
@silv-janelkerbout5762
@silv-janelkerbout5762 Жыл бұрын
Er is maar één KFC in hoofddorp..... En geen budger king meer.
@beerbelien6966
@beerbelien6966 6 ай бұрын
Waar is dat nummer van hrt intordeuntje op gebaseerd?
@TheRisingIcarus
@TheRisingIcarus Жыл бұрын
Zou leuk zijn als je eens iemand als Thijs Launspach wordt uitgenodigd om het over het leven van tegenwoordig te hebben en de druk die het met zich meebrengt!
@goozerboozer8543
@goozerboozer8543 Жыл бұрын
Ik zou weleens een huis willen kopen, zoals Johan Derksen.
@jasper221176
@jasper221176 Жыл бұрын
Volgens mij als je met Jonathan een pilsje ga drinken.....ga je volledig kapot😂😂😂 Denk ook dat je na een uur het café wordt uit getrapt😅
@michaelgrossard5189
@michaelgrossard5189 Жыл бұрын
sociale media dat is het grootste probleem
@EnchWraits
@EnchWraits Жыл бұрын
Waar ik de grootste problemen mee heb is dat ik geen enkel gevoel van doel heb.
@starwie
@starwie Жыл бұрын
K zit hier lekker the "chillen" op de bank met mn burnout. Ik moet een pauze nemen maar moet ik dan stoppen met school, rijles, psygoloog of een van mijn 3 banen die ik nodig heb om alles zelf te betalen.
@joelleyoutube4412
@joelleyoutube4412 Жыл бұрын
Moet je van watjes dan verwachten dat ze zomaar ineens geen watje meer zijn?
@justintrines4522
@justintrines4522 8 ай бұрын
De jeugd van nu zien ook helemaal niks gewend. Veel te snel een burnout het bewijst hoe zwak en slap ze zijn, ik was nog nooit in mijn hele leven bij psychiater geweest dat bewijst hoe sterk ik ben, faal nooit ik zie een goeie toekomst voor me. Als je naar een psychiater gaat laat dat zien hoe zwak je bent. Ik meen dit allemaal psychiaters zijn zwakkelingen die niks gewend zijn.
@BalboaBaggins
@BalboaBaggins Жыл бұрын
We leven in een zieke maatschappij, met een extreem verouderd schoolsysteem. Kinderen van nu geven aan dat dit systeem niet deugt en dat het anders MOET. Juist mooi die verandering.
@justintrines4522
@justintrines4522 8 ай бұрын
1:25 twist gesprek 😂😂😂
@DingoAteMyMail
@DingoAteMyMail 3 ай бұрын
8:34, Sorry Jonathan, wij Brabanders hebben het de afgelopen tijd druk gehad met Carnaval, de productie zal volgende week weer op peil komen te liggen voor Paas Pop. Met Vriendelijke Groet, Jeroen Dijsselbloem namens Noord-Brabant
@ZIonDaWolfo
@ZIonDaWolfo Жыл бұрын
de titel klopt helemaal🥲
@timothynicholastopfer3564
@timothynicholastopfer3564 Жыл бұрын
Tiwstgesprek is by far het beste onderdeel van de avondshow
@Mendelian
@Mendelian Жыл бұрын
“11 September 2001, nog steeds verdrietig om Take That” - Stuk hier ✈️
@stalincat2457
@stalincat2457 Жыл бұрын
"Waar was je toen de torens geraakt werden?" "Nou thuis zoals gewoonlijk bij m'n altaar van Take That."
@rammylevy2436
@rammylevy2436 Жыл бұрын
Tex en Jonatan: GEWELDIG
Wie hebben het zwaarder: mannen of vrouwen? | Twistgesprek | De Avondshow met Arjen Lubach (S4)
11:49
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 363 М.
Kijkersvragen Militaire Editie | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)
10:17
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 396 М.
Follow @karina-kola please 🙏🥺
00:21
Andrey Grechka
Рет қаралды 26 МЛН
Joven bailarín noquea a ladrón de un golpe #nmas #shorts
00:17
Britt Dekker Plast Uit Een Hangmat  | DIT WAS HET NIEUWS
14:17
AVROTROS
Рет қаралды 226 М.
We moeten de Eerste Kamer afschaffen | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
11:14
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 417 М.
Kijkersvragen: AI-editie | De Avondshow met Arjen Lubach (S5)
19:47
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 403 М.
Tiktok | Bezorgde Boomers | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
11:07
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 849 М.
En nou is het afgelopen met de FIFA | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
12:42
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 512 М.
Hoe zit het met de Wagner-groep? | Tot op de bodem | De Avondshow (S3)
9:26
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 655 М.
En nou is het afgelopen met telefoons in de klas | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
13:18
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 887 М.
Vapen | Tot op de bodem | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)
9:02
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 1 МЛН
Kap met paardensport | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)
9:22
De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO
Рет қаралды 374 М.
BESTE outro OOIT? | DIT WAS HET NIEUWS
8:49
AVROTROS
Рет қаралды 164 М.
СҰЛТАН СҮЛЕЙМАНДАР | bayGUYS
24:46
bayGUYS
Рет қаралды 691 М.
I Made A Whole Bucket Of Popcorn Using A Straightener🤭🤯
0:24
Giggle Jiggle
Рет қаралды 20 МЛН
Trying strange combos! 🤩 Radmiru #shorts
0:18
radmiru
Рет қаралды 9 МЛН
Choices for future security! #ViviUnicornio
0:20
Vivianne Miranda
Рет қаралды 19 МЛН
Trying strange combos! 🤩 Radmiru #shorts
0:18
radmiru
Рет қаралды 9 МЛН
ОСТАЛСЯ БЕЗ МОРОЖЕНОГО?
0:39
PANORAMA360
Рет қаралды 2 МЛН
Mama cat is rescuing her daughter  #cat #cute #catstory #kitten
0:40
AiCat777 喵喵王小橘
Рет қаралды 12 МЛН