אם יש לכם שאלות אז בשמחה אשיב :-) ואיזה אבץ אתם לוקחים? ולמה?...
@israelshabtay6226Ай бұрын
שלום זה הסוג שאני לוקח בגלל אימוני כוח וגם בגלל קטרקט. האם להמשיך או לקחת סוג אחר?
@kobiezraАй бұрын
@@israelshabtay6226 מה המינון של אבץ גליצינאט שאתה נוטל בכל יום?
@israelshabtay6226Ай бұрын
@@kobiezra 10 מ"ג מסוג אבץ (בצורה של כלאט חומצת אמינו סויה) מיוצר בתהליך ביוטרון של כלציה של חומצות אמינו
@kobiezraАй бұрын
@@israelshabtay6226 במצב רגיל זה מינון יעיל, אך במצבי חוני לרוב ישנו הצורך להגביר את רמתו בשילוב מיקרונוטריאנטים אחרים וביחס אידאלי...
@user-wj4vh2kr7eАй бұрын
שלום קובי יש לי שאלה, השרירים שלי לא מצליחים להתאושש מספיק מהר, מה אני יכול לעשות כדי לתת להם להתאושש מהר? תוכל להכין סרטון על זה?
@kobiezraАй бұрын
אם עוד אנשים יבקשו בשמחה אני אכין סרטון מפורט... בכל אופן יש לבצע מתיחות קלות ושימוש בגליל לעיסוי השרירים מיד לאחר האימון. זוהי דרך פשוטה ויעילה לעזור לגוף להתאושש באופן טבעי. תרגילי גמישות: הקדש 15-20 דקות מספר פעמים בשבוע למתיחות וחיזוק השרירים העמוקים. זה יעזור לגוף להתאושש ולמנוע פציעות. להלן קישור לסרטון בנושא: kzbin.info/www/bejne/i2jYc5dtdrSrgJo&t כמובן שיש עוד רבות לעשות... אם יהיה ביקוש אכין סרטון מפורט...
@israelshabtay6226Ай бұрын
שלום אני לוקח 10 מ"ג מסוג אבץ (בצורה של כלאט חומצת אמינו סויה) מיוצר בתהליך ביוטרון של כלציה של חומצות אמינו.
@kobiezraАй бұрын
אבץ בצורה של כלאט חומצת אמינו, כגון חומצת אמינו סויה קלאט, נועד לשפר את הספיגה ע"י קשירת אבץ לחומצות אמינו. צורה זו נחשבת לזמינות ביולוגית גבוהה, כלומר קל יותר לגוף לספוג ולהשתמש בה, בהשוואה לכמה צורות אבץ אחרות. איך זה בהשוואה לסוגים נפוצים אחרים של אבץ: #אבץ_פיקולינט צורה זו נחשבת לעתים קרובות לאחת מהזמינות הביולוגית ביותר ונספגת ביעילות בגוף, בדומה לצ'לטים של חומצות אמינו. #אבץ_גלוקונט נפוץ בתוספי מזון ללא מרשם, הוא נספג בצורה סבירה, אם כי כמה מחקרים מראים שלצורות קלאטיות יש שיעורי ספיגה טובים יותר. #תחמוצת_אבץ זוהי צורה פחות יקרה אך בעלת ספיגה נמוכה יותר בהשוואה לצ'לטים או פיקולינט. #אבץ_סולפט למרות שהוא יעיל, הוא עלול לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ואינו נספג היטב כמו צורות קלאטיות. באופן כללי, צ'לטי אבץ, כמו זה שאתה נוטל, מציעים ספיגה טובה ומינימום תופעות לוואי במערכת העיכול, מה שהופך אותם לבחירה מוצקה לתוספת. תהליך קלציית הביוטרונים עשוי לשפר עוד יותר את הזמינות הביולוגית ע"י ייצוב האבץ בצורה שגופך יכול לנצל ביעילות.
@israelshabtay6226Ай бұрын
זה אבץ טוב?
@kobiezraАй бұрын
@@israelshabtay6226 כן, צריכת #אבץ יכולה להיות חיונית לתפקוד תקין של הגוף. אבץ חשוב לתהליכים רבים, כגון חיזוק המערכת החיסונית, ריפוי פצעים, ייצור DNA, וחלוקת תאים. הוא גם חיוני לשמירה על חוש הטעם והריח. עם זאת, יש לצרוך אותו במינונים מומלצים, מכיוון שמינון יתר לאורך זמן עלול לגרום לתופעות לוואי כמו בחילות, ירידה בתפקוד החיסוני, וחוסר נחושת בגוף. בדרך כלל, תזונה מאוזנת מספקת את כמות האבץ הדרושה, אבל במקרים מסוימים תוספי תזונה יכולים לעזור, במיוחד אם יש #מחסור_באבץ .
@israelshabtay6226Ай бұрын
@@kobiezra אני לוקח 10 מ"ג לפי מה שהבנתי ממך בעבר אין חשש
@kobiezra29 күн бұрын
@@israelshabtay6226 לרוב (אך לא תמיד) נכון הדבר . . .
@nigmewaheb6550Ай бұрын
היי קובי קודם כל תודה רבה 🍃 אני תמיד מנסה להבין איך נוטריאנטים משפיעים על הגוף שלנו, והסרטונים שלך פשוט מסקרנים אותי עוד יותר🙏 האם כשישנה עליה ברמת הקריאטינין כתוצאה מבעיה מטבולית או מתפקוד לקוי של הכליות, זה ישפיע על ספיגת ריבופלאבין הנחוץ לספיגה מיטבית של אבץ ? כי בעצם אבץ גם ריבופלאבין ספיגתם תלויה ברמת החלבון ״אלבומין״. ריבופלאבין משמש כקו פקטור לאנזימים ולייצור אנרגיה מחלבונים, שומנים ופחמימות. חוסר שלו בעצם גם פוגע בהפיכת טריפטופאן לניאצין ומכאן חשיבותו להפיכת הומוציסטאין למתיונין. ועוד שאלה שמעניינת אותי ברשותך: האם צריכת תוספים היוצרים סביבה בסיסית בדם כמו מגנזיום, אבץ פוגעת בספיגת ויטמין b2 העמיד לחומצה ורגיש לסביבה בסיסית? תודה, אשמח למענה.
@kobiezraАй бұрын
ראשית רוב תודות על המחמאות :-) ולשאלתך, הקשר בין רמות קריאטינין מוגברות, הקשורות בדרך כלל לבעיות מטבוליות או פגיעה בתפקוד הכליות, לבין ספיגת ריבופלאבין (ויטמין B2) ואבץ היא שאלה מעניינת, שכן ספיגת אבץ וריבופלבין אכן יכולה להיות מושפעת מרמות חלבון כגון אלבומין. #קריאטינין #תפקוד_כליות וספיגה: עלייה בקריאטינין כתוצאה מתפקוד לקוי של הכליות יכולה להשפיע על ספיגת חומרי הזנה, לרבות אבץ, שכן הכליות מעורבות בשמירה על איזון ברמות האלקטרוליטים והתזונה. #ויטמין_B2 או #Riboflavin פועל כקו-פקטור לאנזימים המעורבים בייצור אנרגיה ומטבוליזם של חומרים מזינים (חלבונים, שומנים ופחמימות). ספיגת האבץ, בחלקה, מסתמכת על התקשרותו לחלבונים כמו אלבומין. אם רמות #אלבומין נמוכות עקב תפקוד כליות לקוי, זה עלול להשפיע על ההובלה והזמינות הביולוגית של אבץ וריבופלבין כאחד. שעלול להוביל לספיגה פחות יעילה של שניהם, ולהשפיע בעקיפין על מסלולים מטבוליים הדורשים ריבופלבין, כגון הפיכת #טריפטופן לניאצין ומטבוליזם של #הומוציסטאין ל- #מתיונין השפעת תוספי מזון אלקליין על ספיגת ריבופלבין: אז ה-Riboflavin ידוע כיציב בסביבות חומציות אך רגיש לתנאים בסיסיים. אם אתה נוטל תוספי #מגנזיום או #אבץ שיכולים ליצור סביבה בסיסית יותר, הדבר עלול להפחית את היציבות של ריבופלבין ואולי את ספיגתו, שכן ריבופלבין נספג בקלות רבה יותר בסביבה החומצית של הקיבה. עם זאת, מכיוון שמגנזיום ואבץ נספגים בעיקר במעיים, השפעתם הכוללת על ספיגת ריבופלבין עשויה להיות מינימלית אלא אם כן נלקחים בכמויות גדולות מאוד שמשנות באופן דרסטי את רמות ה-pH במערכת העיכול. לסיכום ניתן לומר שבעיות קריאטינין וכליות מוגברות עלולות להשפיע על ספיגת האבץ והריבופלבין כאחד עקב שינויים ברמות האלבומין, החיוניים להובלה ולזמינות הביולוגית שלהם. בנוסף, נטילת תוספי מזון ליצירת אלקליין כמו מגנזיום ואבץ עשויה ליצור סביבה פחות טובה לספיגת ריבופלבין בשל רגישותו לתנאים בסיסיים.
@nigmewaheb6550Ай бұрын
תודה לך על התשובה המהירה ,תמיד אשמח ללמוד ממך 👌🏻 אני בתור נטורופתית חושבת גם על כך: מקווה שהחשיבה שלי נכונה 🙏ריבופלאבין בעצם נספג במעי הדק ובחלקו הראשון של המעי הדק מופרשים חומרי רבים מכיס המרה ומהלבלב. החומרים האלה כוללים אנזימי פירוק (מהלבלב) ומפרקי שומנים (מכיס המרה). הפעילות האקסוקרינית של הלבלב מתבטאת ביצירת מיצים שמופרשים דרך תעלות אל מערכת העיכול. מיצי הלבלב מכילים אנזימים המסייעים לעיכול,כגון עמילאז, טריפסין, קרבוקסיפפטידאז וליפאז. אנזימים אלו נחוצים לעיכול של פחמימות, שומנים וחלבונים. אז מומלץ לקחת ויטמין b2 עם האוכל .(בזמן ארוחה ישנה עלייה בהפרשת חומצת קיבה ומצד שני הפעילות האקסוקרינית של הלבלב וכיס המרה גם נחוצה לספיגתו) יכול להיות שכך יהיה שיפור בספיגת ריבופלאבין הנחוץ לספיגת האבץ.