احیا طلا از طریق الکترولیز وذوب آن

  Рет қаралды 4,513

Creative Persian

Creative Persian

Күн бұрын

Пікірлер: 61
@alizeinadinymeymand-wo6nw
@alizeinadinymeymand-wo6nw 5 күн бұрын
سلام تشکر از کلیپ های آموزشی خوبتون برای تعیین سطح مقطع الکترود ها در الکترولیز و همچنین فاصله الکترودها از هم و همچنین مقدار الکترولیت فرمول خاصی داره؟اگه میشه راهنمایی کنید ممنون.
@محسنرضوانپور
@محسنرضوانپور Ай бұрын
سلام خانم مهندس لطف میکنید یک دستگاه خوب الکترولیز خانگی چقدر ولتاژ میخواد امپر .ولت ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
@محمد-ر5ه6ج
@محمد-ر5ه6ج 2 ай бұрын
خسته نباشید ممنون از شما بابت این محتوای زیبا
@shahsarab9759
@shahsarab9759 9 күн бұрын
با درود بسیار عالی بود ❤❤❤
@محمد-ر5ه6ج
@محمد-ر5ه6ج 2 ай бұрын
ببخشید از برق مستقیم وکاتودهای استیل میشه استفاده کرد یا ترانس های جوشکاری که قابل تنظیم باشه.
@creativepersian803
@creativepersian803 2 ай бұрын
درود برشما. بله دستگاه های جوشکاری قابل تنظیم رو میتونید استفاده کنید ولی در خروجی دستگاه جوش از دیودهای یکسو کننده حداقل 20 آمپر میشه. در مورد ورقهای استیل هم بله میتونید در کاتد از اون استفاده کنید. موفق باشید.
@محمد-ر5ه6ج
@محمد-ر5ه6ج 2 ай бұрын
@@creativepersian803 درود برشما زنده باشید 😍😍
@alizeinadinymeymand-wo6nw
@alizeinadinymeymand-wo6nw 6 ай бұрын
سلام وقت بخیر ممنون از کلیپ آموزشی شما.برای الکترولیز محلول طلا باید از چه ولتاژ و از چه آمپری استفاده کنیم؟
@creativepersian803
@creativepersian803 6 ай бұрын
درود برشما. سپاس از لطفتان. اگر صبور هستید بهترین ولتاژ برای کار بین 1 تا 6 ولت است و مثلا در ظرف 1 لیتری بیشتر از 5 آمپر در نظر نگیرید و در صورتی که ظرف بزرگتر بود برای هر دی سی متر مربع حداقل 4 آمپر در نظر بگیرید .موفق باشید.
@نسترنایراندوست
@نسترنایراندوست 5 ай бұрын
@@creativepersian803 سلام و وقتتون بخیر اگر بخواهیم کلیه ی فلزات موجود در محلول را رسوب بدهیم از چه ولتاژو آمپری برای یک ظرف 1 لیتری نیاز هست؟
@creativepersian803
@creativepersian803 5 ай бұрын
درود برشما. در صورتی که بخواهیم تمام فلزات را رسوب دهیم باید بدانید که یون فلزات طبق خاصیت احیا که دارند به نوبت از فلزاتی که خاصیت احیا شوندگی بالاتری داشته باشند رسوب کرده و یون فلزات دیگر در این رقابت شرکت نخواهند کرد مثلا یک یک لیتری5 آمپر برایش کاملا کافیست البته منظورم حداکثر5 آمپر مثلا در صورتی که یون مس در محلول شما وجود داشته باشد و شما از کاتد و آند مناسب استفاده کرده باشید به سرعت کل واکنش شما قبل از یک ساعت تمام واکنش به اتمام میرسد امیدوارم متوجه سوال شما شده و جواب مناسبی داده باشم.
@alizeinadinymeymand-wo6nw
@alizeinadinymeymand-wo6nw 5 ай бұрын
ممنون از پاسخ شما. اگه امکان داره شماره تماستون رو برام بفرستین.
@creativepersian803
@creativepersian803 5 ай бұрын
@alizeinadinymeymand-wo6nw درود برشما این لینک اینستاگرام ماست لطفا به دایرکت پیام بدید instagram.com/creativepersian0?igsh=dzR0YzIwaWpwaW43
@HoseinNoorzayi
@HoseinNoorzayi 6 ай бұрын
سلام و درود برای ذوب طلا در خانه اگه بوراکس در دس رس نبود میشه از جوش شیرین استفاده کرد به جای بوراکس ؟ ممنونم میشم راهنمایی بفرمایید
@creativepersian803
@creativepersian803 6 ай бұрын
درود برشما. جوش شیرین هم به مانند بوراکس یک قلیایی قوی میباشد ولی به خاطر نقطه ذوب بالاتری که دارد و حالت زمختی که در هنگام ذوب شدن به خود میگیرد به هیچ عنوان نمیتواند کارایی بوراکس را داشته باشد پس تا میشود از بوراکس به عنوان روانکننده و فلاکس اصلی استفاده کنید.
@مهرداددری
@مهرداددری 9 ай бұрын
سلام و خسته نباشید سوال داشتم ایا برای گرفتن فلز از رسوب خاک و سنگ استفاده از شیشه کمک کننده هست اگر هست میشه راهنمایی بفرمایید
@creativepersian803
@creativepersian803 9 ай бұрын
درود برشما. تا آنجایی که من برداشت کردم از سوالتون نه این امکان پذیر نیست توجیه هم ندارد شما اول خاک خود را لیچ و فراوری میکنید عنصر مد نظر خود را شناسایی جدا وبعد ذوب میکنید ماقبلا مراحل این فرایند را در ویدیویی شرح دادیم.
@مهرداددری
@مهرداددری 9 ай бұрын
@@creativepersian803 مچگرم لطف کردید
@frifosilfosili4968
@frifosilfosili4968 2 ай бұрын
درود برشما من هم همینکارارو کردم اما دراخر رسوب طلایی که گرفته بودم به صورت شیره آبکی درامد واصلا به فلز تبدیل نشد دلیلش چی میتونه باشه؟والان با این شیره چیکارکنم؟
@creativepersian803
@creativepersian803 2 ай бұрын
درود برشما. شیره ای که به دست آمده را آبزنی کنید بعد با اسید کلرید شستشو دهید شستشویی که حدود حداقال 5 دقیقه ای آن شیره در اسید کلرید بماند بعد اسید کلرید را تخلیه و شیره را آبزنی کنید اینبار با اسید نیتریک با حجم یک به یک مخلوط کنید در این موقعیت اگر گاز قهوه ای طوری در محلول تولید شد کمی آب به واکنش اضافه کنید در حد نصف نیتریک اضافه شده ، و آن را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید بعد از تمام شدن واکنش و فعل وانفعالات اگر محلول به دست آمده آبی طور بود نگه دارید در غیر این صورت تخلیه و آبزنی کنید اگر جامداتی باقی مانده بود تیزاب سلطانی بزنید و بعد در صورت آنکه مقدار به اندازه بود خواستید الکترولیز کنید در غیر این صورت میتوانید بعد از خنثی سازی نیترات به راحتی با یک ماده کاهنده طلا را احیا کنید، البته اگر طلایی وجود داشته باشد.
@frifosilfosili4968
@frifosilfosili4968 2 ай бұрын
@@creativepersian803 سپاس از شما حتما این کار را انجام خواهم داد ...مقداری سرب داخل اون شیره ذوب کردم سرب به رنگ زرد طلایی درامده آیا امکان دارد طلا را به خود گرفته باشد ؟اگر اینگونه باشد چطور طلارا از سرب جدا کنم؟
@creativepersian803
@creativepersian803 2 ай бұрын
درود برشما. رنگ زرد طلای که شما دیدید طلا نیست همان فلز سرب هست که در حرارتی خاص بدین شکل در می آید. در صورتی که با کمی بوراکس یا کربنات دو سود آن عنصر را حرارت دهید باز به سرب فلزی تبدیل میشود.
@Nagikala
@Nagikala 7 ай бұрын
سلام. وقت بخیر الکترولیز محلول سیانید رو هم میشه توضیح بدین. سپاس از لطف شما
@creativepersian803
@creativepersian803 7 ай бұрын
درود برشما بله امکانش هست امید که در برنامه های بعدی آن را انجام دهیم. ولی اگر از سیانید آموخته کافی ندارید به هیچ وجه پیگیر آن نشوید‌
@yasharshahbazi6888
@yasharshahbazi6888 9 ай бұрын
با عرض خسته نباشید یه سوال آیا جیوه آینه با طلا تشکیل آلمگام نمیدن؟
@creativepersian803
@creativepersian803 9 ай бұрын
درود برشما. زمان زیادیست که دیگر در آینه ها از جیوه و نقره استفاده نمیشود چون صرفه اقتصادی برای شرکتها ندارد ولی اگر اینگونه نیز باشد در درجه حرارت بالای اولیه که حدود هزاروپانصد درجه نیز میرسد در صورت وجود جیوه سریعا بخار و از بوته ما خارج میشود و در آخر سپاس که به چنین نکته ای توجه کردید.🌹
@نسترنایراندوست
@نسترنایراندوست 5 ай бұрын
سلام و وقتتون بخیر با توجه به اینکه منبع تغذیه 12 ولت 2000 وات قیمتی بالایی دارد می توان از منبع تغذیه 12 ولت 30 آمپر صنعتی استفاده کرد؟ آیا باعث افزایش مدت زمان الکترولیز یا کیفیت آن تاثیر دارد؟
@creativepersian803
@creativepersian803 5 ай бұрын
درود برشما . فرمول کلی که میشه برای این کار در نظر گرفت هر دی سی متر مربع از آند وکاتد 4 الی 6 آمپر لازم دارد این را هم در نظر بگیرید تنظیم فاصله کاند وآند ما بر سرعت و تراکم رسوب تاثیر قابل توجهی دارد شما با یک آدابتور500 میلی آمپر میتوانید مثلا الکترولیز را در محلول یک لیتری انجام دهید ولی اول سرعت کار بسیار زیاد است و دوم اینکه محلول شما اصلا رمق گیری نمیشود و به گونه ای شوک باری به آن وارد نمیشود. و در مورد سوال شما هم جواب بستگی به مقدار الکترولیتی دارد که قصد انجام کار با آن را دارید و با دستگاه صنعتی میتوان کار را انجام داد.
@Alireza-vosugh575
@Alireza-vosugh575 8 ай бұрын
خیلی عالی بود، ممنون👍 (جامع و مفید!) ازسایر شیشه ها هم میتوان استفاده کرد؟ استفاده ازشیشه آینه درصد جيوه که پشت آینه کاربرده شده باعث مشکل نمیشه؟
@creativepersian803
@creativepersian803 8 ай бұрын
درود برشما سپاس از لطفتون. دلیل استفاده از شیشه آینه ثبات بهتر کریستال بدست آمده بود و در مورد جیوه سالهای زیادیست که دیگر مقرون به صرفه نیست که از جیوه در آینه ها استفاده کنند در صورتی که چنین باشد جیوه و نمکهای آن در حرارت موجود حتی قبل از اینکهرشیشه حالت خمیری بگیرد بخار میشوند و از ظرف خارج پس نگران این موضوع نباشید همچنین از شیشه های رنگی نیز میتوانید در کار استفاده کنید.
@hamedkhangahi6768
@hamedkhangahi6768 6 ай бұрын
جسارتا آند چرا انقدر زیاد مصرف میشه ..من نیتریک رو خنثی میکنم محلول رو هم رقیق میکنم اما باز خیلی زیاد از مس آند به کاتد میچسبه این طبیعیه ؟
@creativepersian803
@creativepersian803 6 ай бұрын
درود برشما ‌. یعنی یک اکسنده خیلی قوی در محلولتان وجود داردحالا این اکسنده میتواند به مانند آنیون No (نیتروژن) باشد میتواند کاتیون مثلا +Z باشد یا یک رادیکال آزاد مثل +O دقت کنید +O از طریق کاتد تولید میشود.
@turkyas
@turkyas 8 ай бұрын
درود بر شما .یه سوالی داشتم.آیا طلاهایی که تو طبیعت یافت میشه،مثلا طلای معدن خوزستان با طلای معدن کرمان فرق داره یانه.اگه بله فرقش در چی هستش.مثلا ما دوتا الماس داریم،با توجه با بررسی در آزمایشگاه متوجه میشیم درصد سختی این الماس چقدره.درسته هر دوتای این سنگ الماس و با درجه سختی بالاتری داره،اما از لحاظ فرمول شیمیش که باهم قطعیا فرق خواهد کرد.آیا این بر طلا ها هم صدق میکنه یا نه.اون درصد عیار رو نمیگم ها.
@creativepersian803
@creativepersian803 8 ай бұрын
درود برشما بله قطعا فرق میکنه بسته به عمر زمین شناسی زمین شکل پیدایشی کانی و فلز همراه طلای بدست آمده فرق میکند. البته در این باره صحبت ها زیاد است ولی به طور کلی شکل عنصری طلا در مناطق مختلف طبق شرایط فرق میکند . البته این ر ا در نظر داشته باشید عنصرطلا هر ایزوتوپ یا هر شکلی در طبیعت که باشد در آخر در آزمایشگاه میتوان آن را به فلز دلخواه خود تبدیل کرد. موفق باشید. سپاس از سوال چالش برانگیزتان.
@turkyas
@turkyas 8 ай бұрын
@@creativepersian803 خواهش میکنم.ممنون که جواب دادین. یه سوالب دارم که میخوام از طریق ویس براتون توضیح بدم.لطفا یه اپلکیشن مجازی بگین که اونجا ویس بفرستم.
@creativepersian803
@creativepersian803 8 ай бұрын
بادرود اینستا: instagram.com/creativepersian0?igsh=dzR0YzIwaWpwaW43
@aalikh254
@aalikh254 9 ай бұрын
لطفا یک راه ارتباطی معرفی کنین تا یه سوال ازتون بپرسم چون چون تو اینستا پرسیدم نگاه نکردین؟
@creativepersian803
@creativepersian803 9 ай бұрын
درود برشما. پوزش به خاطر کوتاهی حتما اینستا را پیگیری میکنم و با شما در ارتباط خواهم بود
@aalikh254
@aalikh254 9 ай бұрын
@@creativepersian803 مرسی ممنونم🙏🙏🙏
@Abdolreza-jy1qm
@Abdolreza-jy1qm 9 ай бұрын
استاد ضمن تشکر از شما من 1یک ساله هر کاری میکنم بعداز تیزاب از سنگ وخاک وقتی سولفات اهن میزنم نقره حل شده زیادی رسوب میکنه شما که گفتید تیزاب نقره حل نمیکنه پس چرا اینطور میشه
@amin3590
@amin3590 9 ай бұрын
قبل از تیزاب کاری خاک پودر شده رو حرارت بده تا کاملا همه چیز اکسید بشه توی اسید نیتریک بجوشون تا فلزات مزام حذف بشن در ضمن نقره توی تیزاب حل میشه چون تیزاب شما خیلی قوی هستش
@creativepersian803
@creativepersian803 9 ай бұрын
درود برشما . همانطور که قبلا هم عرض کردیم شما باید مراحل را یکی یکی به جلو ببرید فلزات مزاحم را حذف کنید بعد عمل تیزاب زنی را انجام دهید ساده بگویم شما در صورتی که که خاک تشویه لازم داشت آنرا انجام داده بعد در اسید سولفوریک لیچ میکنید باز آبکشی کرده کار را دوباره در اسید سولفوریک رقیق تقریبا ۵۰ درصد لیچ میکنید دوباره بعد از آبکشی اینبار محصول را در اسید نیتریک لیچ میکنید و بعد از آبکشی اینبار اقدام به تیزاب زنی میکنید و در آخر در صورتی که که درصد نقره شما بالاست شما اولویت استخراج را باید نقره در نظر بگیرید و طلا را فلز جانبی این کلیات کار بود
@AlirezaSardar-e4n
@AlirezaSardar-e4n 7 ай бұрын
درود بر شما فوق العاده بود بی زحمت در مورد ذوب سمانته و مقدار اند و کاتد وزن‌شان و نخاله بجا مانده بعد از سانته گیری . و کوره خانگی و درصد بالا و پایین آمدن اسید سولفوریک بعد سمانته گیری برنامه بزارید . سپاسگذارم
@creativepersian803
@creativepersian803 7 ай бұрын
درود برشما.قسمتی از آن را قبلا توضیح دادیم ولی چشم با جزییات بیشتر برنامه ای خواهیم گذاشت.
@rezabig5581
@rezabig5581 5 ай бұрын
Very good
@frifosilfosili4968
@frifosilfosili4968 8 ай бұрын
درود این عالی بود خدا خیرت بده
@masir-re3alat
@masir-re3alat 8 ай бұрын
درود برشماوهمراهان.کامل و واضح 👏🙌
@محمد-ه8غ1ز
@محمد-ه8غ1ز 5 ай бұрын
ممنون بسیار عالی ❤❤❤❤
@mehdi_www7708
@mehdi_www7708 7 ай бұрын
سلام و عرض ادب و احترام من بیننده با تکرار کلیپهاتون هستم و خواهشی که دارم انواع روشهای استخراج طلا با روشهای به صرفه تر و راحت ترین روش تهیه لوازم استخراج رو درج بفرمایید من شغلم باستان هست ولی به استخراج و کارهای ازمایشگاهی علاقمندم و امیدوارم درخواست بنده رو اجابت بفرمایید ضمنن موارد و وسایل استخراج رو خودتون میتونید برا من بفرستین من ساکن توابع تبریز شبستر بندرشرفخانه هستم منتظر جواب شما میمونم❤
@creativepersian803
@creativepersian803 6 ай бұрын
درود برشما.دو منطقه در ایران خدای زمین شناسی و استخراج فلزات هستند یکی جنوب شرق ایران و دیگری شمال غرب پس شما در مکان مناسبی از لحاظ زمین شناختی قرار دارید پس احتمال زیادی وجود دارد که بتوانید به خواسته خود برسید. و اما چگونگی استخراج و فراوری طلا بسته به نوع کانی یا سنگ طلاییست که به دست می آورید هرچه عیار بالا تر فراوری راحتتر، تا آنجایی که میتوان مستقیم آن را ذوب کرد. ما قبلا کلیپ هایی در این باره آپلود کردیم و یک کلیپ دیگر نیز به صورت جزئی تر در دست بررسی داریم که به زودی آپلود میکنیم. اما وسایلی که برای شروع لازم است تا بتوان فلزات را از هم تفکیک کرد سه نوع اسید هستند اسید سولفوریک. اسید نیتریک. اسید هیدروکلریک. که هر سه را در گرید صنعتی به قیمت بسیار مناسب از لوازم شیمی ها میتوانید تهیه کنید البته دقت کنید به هیچ وجه گرید آزمایشگاهی نگیرید چون قیمت بسیار بالاست و به کار شما نیز نمی آید.
@JamalRezvani
@JamalRezvani 9 ай бұрын
مرسی.از.شما
@mortezanajjan2464
@mortezanajjan2464 6 ай бұрын
❤ عالی بود ممنون
@سیدجلیلمیرکاظمنژادفروهی
@سیدجلیلمیرکاظمنژادفروهی 5 ай бұрын
سلام استاد شما فرمودید برای سهولت بیشتر کار کاتد رو طلا انتخاب میکنیم ولی فلز اند رو نفرمودید وبرای رسوب طلا که از دو صفحه مسی و تغییر ان جهت رسوب در کف ظرف حالا تغییر طلا واون فلز اند که بفرمائد چیست فاصله زمانی این تغییر را توضیح دهید متشکرم
@creativepersian803
@creativepersian803 5 ай бұрын
درود برشما ما میخواهیم یک جابه جایی انجام شود یعنی یون موجود که طلا باشد را به فلز تبدیل کرده و فلز دیگری را جایگزین آن کنیم در اینجا مس گزینه خوبیست درست است که سرعت واکنش مس نسبت به Zn و Al و Sn و... در این واکنش بسیار پایین تر است ولی رادیکالهای آزاد کمتری را به جا میگزارد و خود به صورت فلزی و آلیاژ شده با ذرات طلا مخلوط نمیشود. پس مس را در Anode به کار میبریم.
@ArjNegahban
@ArjNegahban 9 ай бұрын
درود برشما هرروزتان نوروز نوروزتان پیروز .نوروز باستانی وشاهنشاهی داد بر شما مبارک باد فر ومنش شما فروهر باد
@creativepersian803
@creativepersian803 9 ай бұрын
درود برشما. به امیدی که گرمای آتش جمشید در این سال نو وجود تمام مردمان ایرانشهر را گرمای امید و پایداری ببخشد . به امید روزهای شاد برای شما.
@ahmadSherwani-s3s
@ahmadSherwani-s3s 6 ай бұрын
خیلی خوب بود❤❤❤❤❤❤❤
@talasazitabarestan
@talasazitabarestan 9 ай бұрын
شما عالی هستین خسته نباشی ok
@JamalRezvani
@JamalRezvani 9 ай бұрын
مرسی.از.شما
گرفتن فلزات گرانبها از خاک
16:52
Creative Persian
Рет қаралды 3,5 М.
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 67 МЛН
How Strong Is Tape?
00:24
Stokes Twins
Рет қаралды 96 МЛН
Сестра обхитрила!
00:17
Victoria Portfolio
Рет қаралды 958 М.
Gold Refining
13:22
Lithic Metals
Рет қаралды 181 М.
چگونگی احیای طلا از طریق الکترولیز(1)
13:02
Creative Persian
Рет қаралды 2,3 М.
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 67 МЛН