Yapay Zeka 2 : Akıllı Ajanlar (Intelligent Agents)

  Рет қаралды 78,270

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

Пікірлер: 49
@altaykaan
@altaykaan 5 жыл бұрын
Çok Teşekkürler hocam Mekatronik Müh. mezunuyum(şuan arge mühendisiyim) ve yazılımla da ilgileniyorum. Üniversitede programlama, veri yapıları, veri tabanı gibi dersler aldık. Her nekadar bizim bölümü kötülensede puanları sürekli düşsede özünde yararlı,dolu bir bölüm olduğunu düşünüyorum.
@muharremozmen8711
@muharremozmen8711 5 жыл бұрын
Hiç bu kadar yorumlarda övgü alan bir kanal görmemiştim sizi geç tanıdım keşke önceden tanısaymışım müthiş bir hocasınız büyük emek vermişsiniz bizide bilgilendirdiğiniz için size ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAHA EMANET OLUN 🤗
@InMemoryOfNeo
@InMemoryOfNeo 7 жыл бұрын
Saygılar hocam. Bilgiler muhteşem. Gelecek yapay zeka ve robotikte. Girişimcilik ve gelişim için çok güzel sektörler bunlar.
@ahmet-cagatay
@ahmet-cagatay 5 жыл бұрын
PEAS Bir devlet başkanı için, Performance Measure: Ekonomiyi ayakta tutmak, toplumu inandırmak. Envoirements: Halk, politik çevreler, iş adamları, diğer devletler, askeriye, emrindeki insanlar. Actuators: Vergi almak, hizmet etmek, ülke adına en doğru kararı vermek. Sensors: Mikrofon, medya analizi, analist şirketler, bakanlıkların geri bildirimleri.
@tugcetoktay6244
@tugcetoktay6244 Ай бұрын
Ağzınıza sağlık hocam çok güzel anlattınız anlaşılır ve yapıcı emeğinize sağlık
@bugra4101
@bugra4101 3 жыл бұрын
PEAS Agent:Tezgahtar Performance measure:Müşteri memnuniyeti,ürünleri hızlı okuma,para üstünü hızlı ve doğru verme,Indirimli ürünleri tavsiye, Enviroment:Market,pazar Actuators:Okuduğu parayı söylemek,para üstünü söylemek Sensör:para algılayıcı,ses algilayici
@bdot7187
@bdot7187 Жыл бұрын
Taksi sürüşü hayatın akışı içindeki episodik bir durum
@havalandir
@havalandir 6 жыл бұрын
Hocam insallah bir Tesla Model S P100 D sahibi olursunuz. Size en cok uyacak araba budur bence ...
@kenanniyazov2548
@kenanniyazov2548 7 жыл бұрын
cok yardimci oldunuz her videonuzda teşekkür ederim muellim
@onuryuksel195
@onuryuksel195 7 жыл бұрын
hocam benim problemim rastgele harfleri kullanarak rasyonel kelimeler olusturmak bunun icin python kodunu yazdim ve kelimelerinde rasyonel olup olmadigini denetleyebiliyorum ancak bu kelimelerin basari orani 3 harfte dahi yuzde 5 civarinda kaliyor. ben makinenin tipki t9 larin tahmin yaptigi gibi bir harfi random olarak attiktan sonra hangi harfi getirirsem mantikli olur diye dusunmesini istiyorum. bana bu ders serisi yardimci olur mu? not: lise ogrencisiyim ve bilgisiyarls ilgili bir bolumde okumuyorum.
@HalilErenbey
@HalilErenbey 5 ай бұрын
şuan neler yapıyorsun
@heyyofey6251
@heyyofey6251 8 жыл бұрын
Anlatımınız harika, teşekkür ederim
@havalandir
@havalandir 6 жыл бұрын
Hocam bu arada Learning Agents ta var o da onemli ajan tiplerinden bir tanesi.
@servernumber7684
@servernumber7684 5 жыл бұрын
sadi bey derslerin devamı varmı??
@bildircint62
@bildircint62 Жыл бұрын
Super🎆🇹🇷
@Pikseller
@Pikseller 8 жыл бұрын
hocam kullandığınız macbook özelliklerini paylaşırmısınız
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
niye ne yapacaksınız ki? yeni macbooklardan 16GB ram olan versiyonu (galiba listedeki en iyisiydi).
@Pikseller
@Pikseller 8 жыл бұрын
bende almayı düşünüyorum da malum dolar dan dolayı karar veremiyorum bir araba parasını cihaza vermeye.
@hamzaarslan6490
@hamzaarslan6490 8 жыл бұрын
hocam android uygulamasi yazmak icin kullanilan programi telefona indirebiliyor muyuz?ben bulamadim linki varsa paylasir misiniz
@emreturan1525
@emreturan1525 8 жыл бұрын
Android Studio bildiğim kadarıyla sadece PC ve Mac için var. Ama eğer Android SDK bir şekilde Android'e kurulabiliyorsa, ki Android Linux tabanlı olduğundan kurulmaması için hiçbir sebep yok, Android üzerinde bir text editor ile SDK'e yollanıp program derlenebilir. Ama çok uğraştırır yani değmez.
@hamzaarslan6490
@hamzaarslan6490 8 жыл бұрын
Tamam sagol
@ahmetklc4167
@ahmetklc4167 7 жыл бұрын
google playde ideler vartelefon için oradan android uygulamaları yazabilirsiniz.
@enesboracoban7075
@enesboracoban7075 7 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler iyi ki varsınız ben lise üçteyim bilgisayar mühendisliği düşünüyorum sizce yararı dokunurmu ve bu derslerin sonunda neler yapabilirim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
çok büyük ihtimalle dokunmaz. Şu seviyede emeğinizi vaktinizi iyi bir üniversite kazanmaya harcamanızı tavsiye ederim. Ne kadar iyi bir üniversitede eğitim alırsanız o kadar iyi. Vaktiniz artıyor ve çok merak ediyorsanız da bir programlama dili ile başlayabilirsiniz (ancak tekrar ediyorum öncelik iyi bir üniversite kazanmakta olmalı). Başarılar
@duayen_genc
@duayen_genc 4 жыл бұрын
@@Sadievrenseker_BK (Bu yoruma bakmazsınız büyük ihtimalle haklısınız çok fazla takipçiniz ve izleyiciniz var yinede belki yorumlarda birisi bilgi çıkar yazar.)Merhaba iyi günler ben lise 1 e yeni geçtim elektrik-elektronik,pc bilimi,yapay zeka ve fizikteki (parçacık fiziği,nükleer füzyon,plazma fiziği ve quantum fiziği vb) çok ilgim var ve yaşıtlarıma nazaran çok fazla şey biliyorum fizikte parçacık fiziği ile ilgili olarak leptonlar, hadronları ve bundan katlarca daha fazla bilgiye sahibim önce temelden aldım nükleer füzyonda füzyon tepkimeleri basit hesaplamalar ve fisyonla ilgilide çok fazla bilgile sahibim elektrik olarak dc akımdaki ileri terimler ve hesaplamalar dahi birçokşeyi biliyorum ac de birçok terimi biliyorum elektronikte de temelden alıp ilerledim araştırdım neredeyse bütün devre elemanlarının ne işe yaradığı çalışma prensibini ve bazı denklemleri biliyorum pcler ilgimi en fazla çeken alan olduğu için çok bir zevkle başladım ve temelden aldım ilerledim transistör nasıl çalışır bacaklar arası hesaplamalar dahi bir çok hesaplamaları denklemleri öğrendim sonra logicler ram ve işlemci modüller şemalarda kaldım aslında en başta python ile başladım sonra dedimki bu kodlama dili ile entegre kodlayıp otonom bir şey yapamam bırakıp c ye geçtim aklımı karıştıran bir şeyler olduğu için işin temeline ineyim dedim indim öğrendim ve sonra kaldığım yerden yazılıma devam ettim matlab diye bir dil buldum bu dil ile python da yazdığım kod ile c deki kodu etkileşime girdirebileceğimi öğrendim ama daha matlab e girişmedim yapay zekayada giriş yaptım ufaktan machine learing deep learing yapay nöral ağlar sistemin mantığını anladım en büyük merakım yapay zeka ile otonom kontrolü ve yapay zekanın rehberlik ve hesaplama yapması mesela karmaşık problemler çok fazla hesaplama isteyen ürünler yada yeni bir teknoloji buluş yaparken hesaplamaları yapay zekanın yapması gibi bununla ilgili projem var ama kabataslak çünkü yeterince bilgi birikimine ve yeterli bütçe ve şartlarım yok.Temel sağlam yani şuan c öğreniyorum %50 öğrendim bu anlattıklarımdan çok daha fazla bilgi ve denklem biliyorum bunları anlatmammın sebebi beni ciddiye alarak kafamdaki soru işaretini gidermek sorum şudur ben elon musk ın daha ötesine giderek daha büyük bir teknoloji şirketi kurarak girişimci/mucit/mühendis olmak istiyorum elon musk başardığıysa ben niye başaramıyayım diyorum zamanım çok fazla sabah çok erken saatlerde (4-5-6)da araştırmaya başlıyorum ve şuanda toplumun açıklarını ve kendi projelerimi üretmeye başladım bazılarını kabataslak çizmeye bazıların artık detayına inmeye başladım yeni teknolojiler bulmak istiyorum sizden istediğim ne yapmalıyım nasıl bir yol haritası izlemeliyim çevremde önemli kurslar yok şehirim küçük bir şehir var ama benim bildiğim bilgileri anlatan kurslar var çok temel kurslar yani.
@furkancan6065
@furkancan6065 3 жыл бұрын
@@duayen_genc Bilmem yardımım dokunur mu ama şunları söylemek isterim. Eğer bildiğiniz şeyler çok ileri seviye değilse ya da çok detaylı değilse ama online kursların ilerisindeyse üniversitelerde ilgilindiğiniz alanlarda verilen derslerde okutulan kitapları alıp okumaya başlamanız yararlı olabilir. Eğer ingilizceniz iyiyse mutlaka ingilizce kitaplar üzerinden çalışmanız. Genelde online olan kurslar daha genel anlatılır. O yüzden kitaplar üzerinden çalışmanız daha yararlı olur. Kitapları almakta zorlanırsanız eminim birçoğunun pdf ini bulabilirsiniz. Bir de youtubeda bazı üniversitelerin derslerinin paylaşıldığı üniversitelerin kendi sayfaları var. Onları inceleyebilirsiniz. Çalışmak istediğiniz konuları spesifik olarak konu başlıkları halinde aratırsanız eminim daha detaylı videolar bulabilirsiniz. Tabii çok büyük ihtimalle ingilizce aratmanız gerekecek. Sonra o konularla ilgili makaleleri bulup okuyabilirsiniz. Eğitim platformlarından bir diğeri de coursera dır. Orada birçok üniversitede okutulan derslerin uyarlamasını görebilirsiniz. Çok fazla alanda dersler vardır. Ama bunların ortak paydası ingilizce. O yüzden iyi bir ingilizce şart. Diyeceklerim bu kadar. Hayatta başarılar dilerim.
@kozmos7997
@kozmos7997 6 жыл бұрын
Hocam cevap verirseniz çok sevinirim burada merak ettiğim şey Lisp'de öğrendiğimiz yapay zeka algoritmalarını java'da bir uygulama yazarken ya da Unity ile bir oyun yazarken kullanabilir miyiz? Yoksa bunun için bir framework ya da kütüphane falan mı lazım? (bkz. lisp'e özgü olan kütüphaneyi java'ya entegre etmek gibi) yanıtlarsanız çok sevinirim.
@muhammedugurekmekci8805
@muhammedugurekmekci8805 2 жыл бұрын
Sorunuza cevap bulabildiyseniz bizi de bilgilendirir misiniz
@alirzabuyukbas6460
@alirzabuyukbas6460 8 жыл бұрын
Sadi hocam ben Python ile çalışıyorum. Sizin Lisp te verdiğiniz örnekleri ben Python üzerinde çalışmak istiyorum. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
@alirzabuyukbas6460
@alirzabuyukbas6460 8 жыл бұрын
Teşekkürler.
@kalptengelenmelodiler2391
@kalptengelenmelodiler2391 3 жыл бұрын
hocam ilk videodaki konulara göre serinin devamı gelecek mi? Selam ve saygılarımla...
@aliagha.huseynli
@aliagha.huseynli 6 жыл бұрын
Tesekkurler ))
@MUCAV_COM
@MUCAV_COM 3 жыл бұрын
Hocam bu bölüm kontrol sistemleri olmuş
@tywindampsey7686
@tywindampsey7686 8 жыл бұрын
ilk ne zaman program ve ya yazılım yapıp sattın? ve ne kadara sattın? sana iyi bir gelir sağladı mı?
@ismetbeyazpnar2615
@ismetbeyazpnar2615 6 жыл бұрын
hiç tanımadığınız bir insanla konuşuyorsunuz. hiç görmediğiniz selamlaşıp muhabbet etmediğiniz bir insanla konuşuyorsunuz. 1- sen, yaptın, sattın tarsı senli konuşmalar çok itici. 2- kazandığı parayı sorman ayrı bir irrite ediyor.
@tywindampsey7686
@tywindampsey7686 8 жыл бұрын
abicim ingilizceyi nerde öğrendin ? öğrenmen zaman aldı mı?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/l3THZp2bpdeqbZI
@ragnarlothbrok53
@ragnarlothbrok53 Жыл бұрын
Hiç bir şey anlamıyorum
@berzan8160
@berzan8160 3 жыл бұрын
Hadi hayırlısı insansı çalışan bir AI yapma hedefim var bakalım başarabilecek miyim
@serhatcall907
@serhatcall907 9 ай бұрын
başardın mı?
@muslumyildiz5694
@muslumyildiz5694 8 жыл бұрын
Hocam, 2. Bölümüde sitemde yayınladım.. Yayınlamaya devam ediyorum.. Hoşunuza gitmeyen bölüm yada eklemek istediğiniz birşeyler olursa mussem17@hotmail.com a yazabilirsiniz.. Saygılar..tr.artificialbrain.xyz/yapay-zeka-2-zeki-akilli-ajanlar-intelligent-agents/
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
gayet başarılı, çok teşekkürler, umarım birilerinin işine yarar.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
ayrıca videonun altına açıklama kısmına da ekliyorum.
@muslumyildiz5694
@muslumyildiz5694 8 жыл бұрын
Teşekkür ederim hocam. Daha öncede bahsettiğim gibi ben Ankara Üniversitesinde Bilgi ve Belge Yönetiminde Doktora öğrencisiyim. Doktora tezimi yapay zeka ile ilgili bir konuda yapmak istiyorum. Sizin videolarla hem kendimi yetiştiriyor. Hemde bu konuya merak duyanlara yardımcı olma niyetim var.. Teşekkür ederim.Saygılar..
Yapay Zeka 3, Dr. Racket (Lisp) Giriş
17:45
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 49 М.
Yapay Zeka 1: Giriş, Dersin İçeriği ve İnsan / Rasyonellik Ayrımı
43:43
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 214 М.
Quando eu quero Sushi (sem desperdiçar) 🍣
00:26
Los Wagners
Рет қаралды 15 МЛН
It’s all not real
00:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 20 МЛН
Мен атып көрмегенмін ! | Qalam | 5 серия
25:41
黑天使只对C罗有感觉#short #angel #clown
00:39
Super Beauty team
Рет қаралды 36 МЛН
Yapay Zeka Güncesi (2024 Kasım)
1:13:46
Oğuz Ergin
Рет қаралды 20 М.
Yapay Zeka 11: Genetik Algoritmalar
46:44
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 49 М.
What are AI Agents?
12:29
IBM Technology
Рет қаралды 1 МЛН
Ateistlere ve Deistlere Bazı Sorular
2:55:24
Dücane Cündioğlu
Рет қаралды 89 М.
Evren'in 13.7 Milyar Yıllık Hikayesi.. Dünyanın Oluşumu..
3:42:53
HT Bilim Tarih Felsefe
Рет қаралды 4,6 МЛН
Yapay Zeka 4: Arama Problemleri
38:46
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 50 М.
Quando eu quero Sushi (sem desperdiçar) 🍣
00:26
Los Wagners
Рет қаралды 15 МЛН