Hocam yapay zeka videolarına girmen harika olmuş, gençler için yeterli türkçe kaynak yoktu.
@yasinsahin12164 жыл бұрын
bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bu konu benim için tamamen merak konusuydu ve dediğiniz gibi türkçe kaynak bulmak gerçekten zor olanlarda tam anlaşılır değil.Anlattığınız bilgiler türkçe olarak özellikle altın değerinde belki dahada değerlidir.Bu yaptığınız işle belki çoğu arkadaşa bende dahil bir olanak bir imkan sağlamış oluyorsunuz.dertten tasadan uzak olmanız dileğiyle teşekkür ederim.
@oguzhankaraman76887 жыл бұрын
Hocam siz ne kadar güzel bir insansınız gerçekten. Hayatım boyunca yazılımın kelime anlamı dışında ilişkisi olmayan bir adamdım nedir ne değildir diye araştırırken sizi buldum vidyolarınızı izleye izleye az çok bir bilgim oldu şimdi bildiğiniz öğrenmeye karar verdim siz olmasaydınız ve bu kadar öğretici anlatmasaydınız asla hayatım boyunca aklımdan bile geçmiycekti bu kararı vermek sizin sayenizde bu işi başarabiliceğimi gördüm size nasıl teşekkür etsem ne kadar iltifat etsem az kalıyor. Öğrendiğim ve anladığım kadarıyla yazılıma nerden başlıycağını bilmek için ne yapmak istediğini önce bilmek gerekiyor ama ben aslında mobil uygulama yazabilmek yada bunun nasıl birşey olduğunu öğrenmek amacıyla bu işe girişmiştim şimdi ise yapay zeka çok fazla ilgimi çekiyor Bu vidyo serisinde bir vidyoda bu dersin 4. sınıfta verildiğini ve bazı temel bilgiler bilinmeden öğrenilemiycek(yada zorlanıcak tam hatırlayamadım) olduğunu söylemiştiniz ama ben nedir bu yapay zeka diye girdim ve hipnoz olmuş gibi bu vidyoya kadar geldim ve dr racket şuan bilgisayarımda ve buraya kadar olan kısmını anladığımı düşünüyorum. Sizce devam etmeli miyim? Benim konumumda birisi burdan başlayıp bir yol kat edebilir mi yoksa bu mantıksız bir hareket mi olur eğer öyleyse tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Amacımın yapay zeka öğrenmek olduğunu düşünürsek.
@admininloglar81436 жыл бұрын
tek bir insan nasıl olur da binlerce öğrenciye fayda sağlar konulu video. iyi ki varsınız.
@seyirci335 жыл бұрын
Merhabalar hocam, ilk önce biz ilgililere ücretsiz bir başlangıç eğitimini sunduğunuz için teşekkür ediyorum, ayrıca bu yapay zeka 3 dersinde lisp den bahsederken ki hevesli anlatımınız bizleri de heveslendiriyor :) Bir sorum olacak, Geliştirilen bir yapay zeka geliştirenin zekası ile kısıtlı mıdır? Yoksa zaten gelişebildiği için kendisini yapan insanın zekasını aşabilir mi?
@emr8625 жыл бұрын
Hocam lisp eskidi biraz alternatif olarak ne kullanabilirim bu konu icin
@yakupdurmaz6084 жыл бұрын
Hocam iyi günler . Yapay zeka ve diğer videoların güncel versiyonlarını çekecek misiniz acaba? Büyük bir heyecanla sizi takip ediyoruz iyi çalışmalar....
@havalandir6 жыл бұрын
Hocam bu arada Learning Agents var o da onemli bir agent cesidi...
@umutercinbas27644 жыл бұрын
Lispin sözdizimi benim için C, python, JS dillerine alışmış biri olarak fazlasıyla garip
@emreturan15258 жыл бұрын
Hocam GNU Toolchain üzerine bir video serisi çekmeyi düşünür müsünüz?
@sutofana9 ай бұрын
hocam sizce ben yazılım ile tıpı birleştirip ne yapabilirim?
@vVe7s6 жыл бұрын
Common lisp ile lisp ayni mi yoksa lisp den türeme bir alt dili mi? İnternette bu konu hakkinda türkçe kaynak yok.Bilgilendirme yaparsaniz sevinirim.
@faruknane8 жыл бұрын
guzel bir video olmuş. bir sonrakini merakla bekliyorum. bir sorum olacak. tip tanımlamasını compile timeda mi yapıyor yoksa run timeda mi? bu videoda fonksiyonel programlamanin pek bir artisini goremedim biraz kod kisaliyor ve insani sınırlandırıyor gibime geliyor
@faruknane8 жыл бұрын
Gerçekten gözle görülür bir artisi nasil olcak tahmin edemiyorum bilmediğim bir faydayi öğrenmekten zevk duyarım
@caglar_ylmz8 жыл бұрын
Hocam Lisp kullanma sebebimizi fonksiyonel programlama ve lamda calculus olarak belirttiniz. Artık JAVA' nın da desteklediğinden bahsettiniz. Java destek veriyorsa neden bunu Java ile öğrenmiyoruz. Hali hazırda bildiğimiz bir dil. Bu konuda Java da hazır kütüphanler v.b mi yetersiz kalıyor yoksa Java mı yetersiz kalıyor?
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Hayır, java ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar lisp gibi bir dil olamaz. Belki python bu açıdan prolog ve lisp gibi yapay zeka programlama dillerine güzel bir alternatif olabilir. Son yıllarda bu alanı hızla doldurduğunu da görüyoruz. Ancak yine de her dilin kendisine özel farklılıkları vardır.
@Mert-ed4xv7 жыл бұрын
Hocam MIT'de artık Python üzerinden anlatım yapıyormuş sanırsam lisp de yapabiliceğimiz herşeyi python'da da yapabilir miyiz?
@aliceyhunsahin36923 жыл бұрын
hocam lisp yerine başka bir dil kullanamaz mıyız?
@Englishpleasee6 жыл бұрын
Hocam süpersiniz!
@emreaksoz83425 жыл бұрын
NEden bu dil. pyton değil ?
@TanGuven8 жыл бұрын
Dynamic type yani javascript gibi. Yanlis anlamadisa?
@MuhammedAliErbir6 жыл бұрын
thanks sir, I benefited much
@semursuleymanov96638 жыл бұрын
oncelikle selam hocam inshallah iysinizdir..hocam size bi soru sormak istiyorum yardimci olursaniz ve ya bir istikamet gosterirseniz sevinirim..hocam ben google cevrim gibi cevrim wep sitesi yapmayi dusunuyorum ama burda iki dil olucak ingilizce olmayacak.kullandigim dillerin tercumanligini kendim yapacagim. bunun icin ne yapa bilirim..detayli yazarsaniz sevinirim..onceden tesekurler hocam
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
siteyi kodlamak mı istiyorsunuz? yani kodunu yazacaksanız öncelikle tercüme sistemleri üzerine biraz çalışmanız gerekiyor (mesela doğal dil işleme gibi (ve onun için de yapay zeka ve onun için de temel programlama, veri tabanı, veri yapıları, algoritma analizi vs. konuları), yani doğal dil işleme bizde 4. sınıfta veya yüksek lisansta okutulan bir ders) sonrasında istediğiniz bir programlama ortamında istediğiniz seviyeden kod yazabilirsiniz (şurada biraz doğal dil işlemeden bahsetmiştim: kzbin.info/www/bejne/l2qsZ4COnNNreJY Ancak kod yazmadan sadece tercüme kısmı ile uğraşacağım diyorsanız, o zaman hazır bir yazılım bulmanız gerekiyor demektir (ki benim bu konuda çok fikrim yok, google translate kullanıyorum ben de, dolayısıyla bu bir alternatif olabilir).
@batusak52608 жыл бұрын
hocam merhabalar ben lise son sinif ogrencisiyim size olabildigince takip etmeye calisiyorum derslerim cok yogun. bilgisayar muhendisligi istiyorum istanbul universitesi marmara universitesi ve yildiz teknik universitesi isteklerim arasinda. Bu universiteler hakkinda dusuncelerinizi alabilir miyim? Yardimci olursaniz cok sevinirim
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Şu videoları izlerseniz düşüncelerimi anlarsınız: kzbin.info/www/bejne/sJTcoqV5nL94sLM isim vermeden üniversite tercihi yapacak arkadaşlara faydalı olabilmesi için bu konulardaki düşüncelerimi anlatmaya çalıştım. Başarılar dilerim.
@ahmtnzrhncr75957 жыл бұрын
Merhaba benim bir sorum olacaktı. DrRacket yerine matlab ile çalışılabilir mi ?
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
elbette çalışılabilir.
@dilarailhan7308 жыл бұрын
yazılım mühendisliğinde birinci sınıfım seneye yandal yapmak istiyorum bölümüme en uygun en faydalı alan neler olabilir sizin tavsiyeniz nedir
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Tamamen, mezuniyet sonrası ne istediğiniz ile ilgili bir soru.
@anldemirel84294 жыл бұрын
Teşekkürler hocam...
@ekserlk2 ай бұрын
common lisple bu aynı şey mi
@kubraabanuz26128 жыл бұрын
17 yasindayim lisede bilisim ve teknolojileri web tasarimi ama bunu okumak istemiyorum yazilimci olmak istiyorum gelecegimle ilgili ne gibi tavsiyeleriniz var
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
Evet katılıyorum, yazılımcı olmak için programlama dillerini ve programın çalışma mantığını anlayama başlayabileceğiniz iyi bir noktadır, web programlama (hem basittir hem sonuçları hemen görürsünüz hem de size çok şey öğretir). Sonra hiç web programlama yapmasanız da çok şey öğretir.
@kubraabanuz26128 жыл бұрын
Tesekkurler kendimi geliştirmek için sizce neler yapmalıyım hocam
@mehmetsonmez49382 жыл бұрын
Ne durumdasın şimdi
@sinancalsr7268 жыл бұрын
Hocam merhabalar, oncelikle video icin tesekkurler. Yanlis anlamazsaniz bir tavsiyem olacakti.Simdi bu yapay zeka dersleri universitelerin 3. veya 4. siniflarinda gosteriliyor. 3. veya 4. sinifa gelmis bir ogrenci zaten bir programlama dilinde ortalamaya yakin denilebilecek bir seviyeye gelmistir.Biraz bunu goz onune alarak anlatsaniz daha yararli olabilir diye dusunuyorum. Anlatiminiz biraz da programlamayi hic bilmeyen arkadaslara anlatiyormus gibi geldi. Lutfen saygisizlik ettigimi dusunmeyin. Sizin hakkiniz odenmez.
@Sadievrenseker_BK8 жыл бұрын
yok yanlış anlamam :) bütün yorumları okuyorum ve bana çok şey kazandırdığını söyleyebilirim, yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Türkiyede Dr. Racket'ı ilk kez programlama öğrenirken kullanan veya veri yapıları alırken gören üniversiteler var, (gerçi dünyada da var ama Türkiyeyi hedef aldığımız için şimdilik Türkiye diyelim), o yüzden dediğiniz gibi bir durum söz konusu ancak yine de çok fazla detaya inmeden hızlı geçiyorum (diğer programlamaya giriş videolarına göre daha hızlı gidiyor) ne yazık ki mükemmel bir hız yok (belki birebir eğitim olsa (ileride belki olur bir içerik hazırlarız ve öğrencinin hızını bir yapay zeka belirleyip içeriği ona göre kısaltır/hızlandırır veya detaylandırır/yavaşlatır))) o yüzden tahminlere dayanarak böyle bir hız belirleyip gitmek gerekiyor. Ancak tekrar eleştiriniz için çok teşekkürler. Başarılar dilerim.
@sinancalsr7268 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari Hocam yorumunuz icin tesekkur ederim. Umarim donem sonunda bahsettiginiz gibi bir proje tasarlayip vakit yettigi surece calisabiliriz.Biz de sizler gibi bu isi anlayan ve bilen insanlar oluruz. Hocam bir de yorumumdan biraz bagimsiz olarak musait oldugunuz bir zaman da IBM Watson gibi cok bilindik projelerin tasarimi ve yapim surecini genel olarak ozetleyen bir video da cekebilir misiniz ? Aslinda ben direk kaynagindan hem izleyip hem okumustum ama sizin de yorumlarinizi merak ediyorum. Tesekkur ederim.
@keremkorkmaz23267 жыл бұрын
Sinan Çalışır ben 8. sinifim :/
@abdulkerimmeral3348 Жыл бұрын
yapay zeka üretmek isteyen birisi öncelikle Lisp mi öğrenmeli yoksa Python mu?
@tywindampsey76868 жыл бұрын
İlk yapıp sattığın program veya yazılım neydi? Ne zaman sattın?
@mesutsaban7 жыл бұрын
Teşekkürler
@ozgulkocak9265 Жыл бұрын
5 Özgül Reg nedıl
@oguzhanyldrm87587 жыл бұрын
Bizim üniversitelerimizde halen nesne tabanlı yazılım nedir çok gerideyiz çok .
@oguzhanyldrm87584 жыл бұрын
@@mando2908 konu başlığı var, nesne tabanlı programlama nedir diye ondan bahsettim
@ahmetklc41677 жыл бұрын
Bu videodan anladığım. "Akdeniz Fokları çok yalnız". :)
@muslumyildiz56948 жыл бұрын
Hocam yavaş yavaş devam ediyorum. tr.artificialbrain.xyz/yapay-zeka-3-dr-racket-lisp-giris/