Yapay Zeka'nın Düşünce Biçimini Anlamak

  Рет қаралды 146,746

Bebar Bilim

Bebar Bilim

Күн бұрын

Yapay Zeka ile hayatımıza giren ve insan beynini andıran dijital sinir ağları artık aynı insan beyni gibi anlaşılmaz bir şekilde çalışıyor. Black Box problemi adı verilen bu problemi çözmek için de bilim dünyası var gücüyle çalışıyor.
#yapayzeka #blackbox

Пікірлер: 342
@bebarbilim
@bebarbilim 2 жыл бұрын
Bir noktada 300 element demişim ama tabi öyle bir şey mümkün değil :) 300 element kombinasyonu olarak düşünebilirsiniz orayı. Ben hiç fark etmemişim bile ama izleyicilerimin dikkati beni çok mutlu ediyor. Teşekkür ediyorum :)
@sahintutus2245
@sahintutus2245 2 жыл бұрын
Molekül ya da bileşiklerden bahsettiniz sanırım. O da nazar boncuğu oluversin:) emeğiniz çok büyük. Arkadaşlar adına bütün videolar için ben teşekkür ederim. Özellikle discord konuşmasında söylediğiniz "bizim yaptığımız bilim değil, hedefimiz insanlara bilimi sevdirmek, popüler bilim" lafı çok iyiydi. Konu anlatımınız, araştırmalarınız cidden çok iyi. Kalitenizi anlatmaya zaten gerek yok ama ayrıca teşekür etmek istedim. Teşekürler.
@cesurkaratas8111
@cesurkaratas8111 2 жыл бұрын
Tesla’nın tüm dünyaya kablosuz, trafosuz, nehirlerin önüne HES barajları olmadan sağlayacağı ücretsiz elektriğe kim set koydu, Kapitalizm. Peki böyle bir şey olsaydı bilimin alacağı yolu düşünebiliyor musunuz. İlk Enya bilgisayarları yerine pat diye laptoplara geçebilirdik. Yani demek istediğim bu kuantum teknolojisi kapitalizm neyi araştır derse onu yapacak. Tabi insanlar Özgür Köle olduklarının farkına varırlarsa ve gerçekten bilim ve insanlık için çalışırlarsa, o zaman bilimde büyük sıçrama yaşanabilir.
@yasin.koç.55
@yasin.koç.55 2 жыл бұрын
@@cesurkaratas8111 Hesler yoksa elektriği nerden üretmeyi planlıyorsunuz ? Tesla sadece kablosuz elektrik yaymayı buldu , üretmeyi değil.
@beegfoxs1229
@beegfoxs1229 2 жыл бұрын
Belkide doğru söylemişsin)
@cesurkaratas8111
@cesurkaratas8111 2 жыл бұрын
@@yasin.koç.55 Tesla’nın projesinde, dünyanın kendisi elektrik deposu. Yani Tesla elektrik üretip İyonosfer’e yüklemeyecekti. Elektriği dünyadan alıp, yükleyecekti. O projeyi iyice bir inceleyin.
@Semazen369
@Semazen369 2 жыл бұрын
Muhteşem bir tespit;"Sadece tek bir açıdan bakan,belirli bir anlayışın dışına çıkmayan,kendi görüşünün dışındaki herşeyi yok sayan bir beyin de çok farklı çalışmıyor."Öncelikle kendi yapay algımızın üstesinden gelmeli.Makineye değil,insana doğru düşünmeyi öğretmeli.
@cokcokbilmis
@cokcokbilmis 2 жыл бұрын
Bu üzerinde bende gerçekten daldım gittim izlerken şunu yapamaz mıyız birbirimize algı katamaz mıyız? Yada nasıl yaparız?
@Semazen369
@Semazen369 2 жыл бұрын
Bizim algımız ne kadar sağlıklı ki?
@cokcokbilmis
@cokcokbilmis 2 жыл бұрын
Hepsini bir araya getirerek onca tecrübeyi yani data yı onca yasanmışlığı en doğru yolu bulamazmıyız yapay zeka da bunu yapmıyor mu nesillerdir tecrübe aktarımı yapamıyoruz
@Semazen369
@Semazen369 2 жыл бұрын
@@cokcokbilmis Makine unutmuyor ama insan!
@gulden6404
@gulden6404 Жыл бұрын
Aynen
@katrilee
@katrilee 2 жыл бұрын
1:07'deki tabi efendim detayı cidden çok iyi olmuş böyle ciddi kanallarda bu tür şakaları bulmak zor olur :)
@saadetbusragokdogan4397
@saadetbusragokdogan4397 2 жыл бұрын
Tebrik ediyorum gerçekten çok kaliteli içerikler üreten nadir kaliteli kanallardan birisiniz.Her videonuz ayrı bir bakış açısı kazandırıyor bizlere.Başarılarınızın devamını diliyorum.
@cokcokbilmis
@cokcokbilmis 2 жыл бұрын
Kendinden zeki bir varlığı ilelebet kendine köle yapamazsınız onlar emekleme döneminde değil bu dönemde olan bizim korkularımız ve dünyayı paylaşmak istememe korkumuz egomuz. Dijital evrim yakında bunu ancak erteleyebiliriz Hocam yine döktürmüşsün yüreğine sağlık.
@bilimarsiviX
@bilimarsiviX 2 жыл бұрын
Merhaba Değerli Bilimseverler, Bilim, Teknoloji ve Astronomi alanlarında içerikler üretmekteyiz. Fakat KZbin algoritmasının azizliğine uğrayıp iyi yerlere gelemiyoruz. Bu alanda oldukça emek sarf ediyoruz. Eğer ilginizi çekiyorsa kanalımızı inceleyebilirsiniz.
@yurdakul7059
@yurdakul7059 2 жыл бұрын
Aslında bu koşullar altında olabilir çünkü onları kontrol eden evrimsel mekanizmalar yok iyilik ya da kötülük çabaları yok amaçları sadece programlandıkları amaç o kadar
@batuhand1317
@batuhand1317 2 жыл бұрын
Buradaki zekanın bağlamı veri işleyebilme ve anlam çıkarabilme yeteneği ile alakalı, sizin verdiğiniz ögeler duygusal bağlamı daha çok; arada fark var.
@cokcokbilmis
@cokcokbilmis 2 жыл бұрын
@@ahmetizmir1081 insanlara biyolojik bir makine duygularda görece bir olgu ayrıca görece bir kavram basit örnek olsun diye makinenin pil 🔋 kullanması makinenin makineyi kolelestirmesine güzel bir örnek var olan herşey canlı cansız makine evrenin kurallarına göre oynamak zorunda ben robotları da duyguları olduğuna inanıyorum basit örnek yüksek ısıda yine pilin performans düşüklüğü tabiki dış ortamdaki etkiye tepki belki atomik belki plank düzeyinde velhasıl bu ekrana (yani telefonun) bakmaya başladigimizdan beri bizim köleliğimiz çoktan başladı bencede 4. dünya savaşı taş ve sopa ile olur.
@cokcokbilmis
@cokcokbilmis 2 жыл бұрын
@@ahmetizmir1081 işte o çok önemli bir konu hocam kesinlikle bizimde bu konularda ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor bu gerçekte vatanın milletin selameti için ölüm kalım meselesi dir
@sezginkaragulle373
@sezginkaragulle373 2 жыл бұрын
Ellerinize emeklerinize sağlık öncelikle. Şuan mecut olan yapay zeka türü Narrow AI(dar yapay zeka) dediğimiz olgulardır. Birde General AI(genel yapay zeka) dediğimiz şuan dünya hiçbir örneği olmayan yapay zeka. makine öğrenimlerinin çoğunda denetimli öğrenim şekliyle belirttiğiniz gibi bizim verilerimizle yapay zeka birşey çıkarmaya çalışıyor. Yapay sinir ağlarını insan gibi düşünmek noktasında ilerletmek için çok önemli bir eşik insan beyninde keşfetmemiz gereken çok şey var. Özellikle daha önce keşfedildiğini düşündüğümüz bazı şeylerin aslında öyle olmadığını yeniden öğreniyoruz. Bunun bir örneği daha önceden okuduğum bir makalede verinin sinapslarda kayıtlı olduğunu düşünen bilim adamları yaptıkları bir deneyde aslında sinapslarda tutulmadığını gördüler. Ama insanoğlu AGI ortaya çıkardığı anda dünya bambaşka bir yer haline gelecek.
@suleymanergin3931
@suleymanergin3931 2 жыл бұрын
Yapay zekayı doğru kullanırsak çok ama çok kullanışlı ve insanlığa muhteşem yardım edecek bir yardımcı bence.
@PoyrazPhy
@PoyrazPhy 2 жыл бұрын
Sorun şu ki bazı insanların bunu gelecekte veya şuan iyi amaçlarla kullanmayacağı %100 gibi bir ihtimale sahip. Basit sosyal medya algoritmalarını bile sosyo-manipülasyon için kullanan şirketlerin söz konusu olduğu bir dünyada, olayların iyi yöne gideceğini düsünmek çok iyimser kaçıyor bence.
@suleymanergin3931
@suleymanergin3931 2 жыл бұрын
@@PoyrazPhy evet maalesef kötü amaçlar için kullanacaklar illaki olacaktır. Yazılımsal olarak kaliteli bir kontrol mekanizması inşa edilebilirse veya bu tarz bir şey olabilirse belki bir umut olabilir.
@muratkoraltay8196
@muratkoraltay8196 2 жыл бұрын
Yapay Zeka çok uzun yıllar bize tek yanlı olarak hizmet verecek gelişmemizi sağlayacaktır.Ancak kendisi duygu ve mantık olaylarını sentez etmeye başladığında insana rakipmiş gibi davranabilir.İşte o zaman tehlikeli olabilir.Fakat insan zekasıda küçümsenemez.Buna da bir çare bulunacaktır.Teşekkürler ve Saygılar..
@alkinpapur1287
@alkinpapur1287 2 жыл бұрын
Yine çok sade ve güzel bir diksiyonla şahane anlatım olmuş, görseller de çok iyi,emeklerine sağlık, bu kanal milyon aboneleri çoktan haketti 👏👏👏❤️❤️❤️
@hasangcakmak
@hasangcakmak 2 жыл бұрын
Bir makina algoritmalarını kendi kültürüne göre programlamak ne kadar doğru.Senin doğru dediğine başka kültür yanlış diyebilir.Bunu bile programlarsın ama ne kadar etik ve doğru.Düşman olarak işaretlediğin yapay zaka içindeki formül yarın senide düşman görebilir.Mutlaka felsefi açıdan ele alınması gereken bir konu.
@lordmegatron3442
@lordmegatron3442 2 жыл бұрын
Amerikanda yaşadığımda tarih dersini bile çok farklı işliyorlardı , çağ kronolojisinden Dünya tarihine ders müfredatı çok farklı kabul görülüyordu, dediklerine sonuna kadar katılıyorum çünkü herkes ideolojisine görede yapay zekayı yanıltabilir yanlış yola saptırabilir, kültür farklılığı ve bakış açısı çok önemli bir detay
@darkprofile
@darkprofile 2 жыл бұрын
İnsan da bunu yapmıyor mu? Rusya dün kardeş olarak gördüğü Ukrayna’yı bugün düşman olarak görmüyor mu? İnsanı insanı öldürürken duyulmayan endişeler makineler insan öldüreceği zaman mı öne sürülecek?))
@siryuzbilek
@siryuzbilek 2 жыл бұрын
Benzer bir konu Kartal Göz (Eagle Eye) filminde işlenmişti.
@druss144
@druss144 2 жыл бұрын
Ben bu durumu şöyle değerlendiriyorum; Örneğin çok büyük bir gökdelen inşa edilecek. Ama bu dünyanın en büyüğü olacak. Bu konuda projeyi yapmak için yer bilimcisinden inşaat,makine mühendislerine,fizikçilere vs. bir çok kişiye ihtiyaç duyulacak. Herkesin beyninde uzman olduğu konuda bilgiler mevcut. Bir sunucuda tüm bu bilgiler toplanacak,her kişi kendi bilgi birikimini ayrıntısı ile sunucuya aktaracak. Bunun yanı sıra değişmez olan fizik kuralları gibi tartışmaya kapalı olan bilgiler temel olarak eklenecek. Yapay zeka bu belki yüzbinlerce bilgiyi bir araya getirip 2 gün içerisinde nerede ne kullanılacağını,ne kadar kullanacağını vs. söyleyecek. Peki bunu yapay zekasız yapamaz mıyız ? Tabiki yapılabilir ancak binlerce kişinin bir toplantı yaptığını,bunun sağlayacağı maddi yükü ve zaman israfını düşünün. Halbuki herkes evinden bir bilgisayar ile o sunucuya verileri girebilir. Ve en önemlisi bu yapay zekayı bizden ayıran etkinin duygu yoksunluğu olduğunu düşünüyorum. Duygusuz,salt doğrular ile sadece verilen görev odaklı çalışan binlerce beyinin tek bir beyin olması.
@emre.piristine
@emre.piristine 2 жыл бұрын
Saygıya değer bir iş yapıyorsunuz, teşekkürler.
@leylitarab3
@leylitarab3 2 жыл бұрын
Bilgisayar öğrenmesi doğru tasnif edilmiş veri kaynağı bulabilmek bakımından büyük yoksunluklar çeken hala bebeklik dönemindeki bir uğraş malesef. Kendi veri sınıflandırmasını başarıyla yapabilecek yetkinliğe eriştiğinde ve bu verileri yorumlama yeteneği geliştiğinde gençlik çağına ulaşacak. Gelecek bu teknolojiyle beraber çok başka bir yöne doğru evrilecek. Bu teknolojinin olgunluk döneminde insanlık büyük bir sıçrama yaşayacaktır.
@sigmaupsilon3768
@sigmaupsilon3768 2 жыл бұрын
İnsan da ergenlik döneminde ne olduğunun farkına varmaya başlar. Umarım bu seviyeye erişen makine bilinci insanların işlediği katliam ve suçlara dair yoğun bilgi bombardımanına maruz kalmaz. Çünkü bu bize karşı önyargıyla yaklaşmasına sebep olacaktır, hatta biz bu önyargıları kendiliğinden tezahür eden yorumlama kalıbı olarak göreceğiz. Ama bunlar onun bilişsel gelişimine tekabül edecek.
@yakupayaz8808
@yakupayaz8808 2 жыл бұрын
Sizce en azından gençlik çağı için kaç yıl var
@nickmarco9259
@nickmarco9259 2 жыл бұрын
Olgunluk dönemine eriştiğinde muhtemelen 'Technological Singularity' yani teknolojik tekillik gerçekleşecek. Ünlü futurist Ray Kurzweil bunun 2045 yılında olacağını söylüyor. Bazı bilimadamları ise bu tarihin çok erken olduğunu söylüyorlar. Bundan sonra teknolojik gelişmeler eksplonansiyel yani giderek hızlanan ve hızına yetişilemeyen bir evrede olacak. Yanılmıyorsam Elon Musk gibi isimler bundan sonra makineler ile yarışabilmemiz için insan makine birleşiminin şart olduğunu düşünüyordu (neuralink projesi).
@yakupayaz8808
@yakupayaz8808 2 жыл бұрын
@@nickmarco9259 bende böyle olması gerektiğini düşünüyorum şuan bazı insanlar yok abi Allah yaratmış daha iyisi nasıl olsun insan en iyisi gibi düşünüyor ama teknoloji çılgın hızla ilerliyor yakın zamanda beynimiz, duyu organlarımız bize yetmeyecek o zaman tabiri caizse modifiye ye ihtiyaç duyacağız o zamanları görmek için sabırsızlanıyorum
@1614762
@1614762 2 жыл бұрын
@@yakupayaz8808 15-20 sene var Moore yasasının sonuna geldik eğer çözüm yolu bulamazlarsa uzun bir süre sektör gelisemeyecek
@mugosquero
@mugosquero 2 жыл бұрын
Yakın zamanda Yapay zeka ile ilgili bir panelim(iz) olacak. Videolarınız çokça işime yarıyor. Teşekkürler.
@furkanforce7512
@furkanforce7512 2 жыл бұрын
davet edereniz sevinirim
@mugosquero
@mugosquero 2 жыл бұрын
@@furkanforce7512 Konya'da. Aslında okul (lise) içinde yapılacak bir panel olacak. Sadece öğrenciler için.
@volkankilic5295
@volkankilic5295 2 жыл бұрын
İnsanlık gelişiyor; ancak insan iç güdüsü çağlar atlasa dahi aynı. Asıl problem bu iç güdüleri nasıl iyiye evirmemiz. Böylece kötü ve bu minvalde olan her şeyi önlemiş oluruz.
@cemnuruzun3339
@cemnuruzun3339 2 жыл бұрын
Son bir aydır işim gereği kafa patlattığım araştırmalar yaptığım bir konu Black Box Problemi bununla ilgili bir video yapmanız ayrı bir zevk verdi bana teşekkürler.
@pzar-1765
@pzar-1765 2 жыл бұрын
insanlığı kısa yoldan bilgilendirme konusunda asla pes etme sen ve senin gibi insanlara her daim bazılarımızın ihtiyacı olacak
@fatihmucahidcucu6833
@fatihmucahidcucu6833 2 жыл бұрын
Data Sciencer olarak tebessüm ederek izledim videoyu. Ellerinize sağlık :)
@yekmirhacahmetoglu6767
@yekmirhacahmetoglu6767 2 жыл бұрын
9:32 İyi ki sen varsın kardeş saygılar sevgiler
@hyilmaz1905
@hyilmaz1905 2 жыл бұрын
En tatlı sabahlar bebar bilimle başlar ❤
@ElderScrolls7
@ElderScrolls7 2 жыл бұрын
Sosyal bilimlerde de kullanıyoruz. Mesela kimin bir sonraki pandemi nedeniyle işsiz kalacağını tahmin edebilip tahminin nasıl yapıldığını yorumlayabiliyoruz. Geleneksel olarak kullanılan ekonometriye göre algoritmik bir alternatif.
@hmmexe
@hmmexe 2 жыл бұрын
Hocam Ciddiyim Tuhmbnail, Başlak vs Çok iyi seçiyorsunuz.Normalde başka bir şey olmaz ama Nedense Öyle bir ayarlamışsınızki ister istemez ilgilimi çekiyor.Ve tekrardan İyiki Varsını :)
@snifidj5400
@snifidj5400 2 жыл бұрын
Bir hafta içinde geçirebileceğimiz en iyi 10 dakika.
@absencenothingness5059
@absencenothingness5059 2 жыл бұрын
İyi ki varsın bebar bilim
@arabavideolar789
@arabavideolar789 2 жыл бұрын
Çok güzel bilgiler içeren güzel bir video olmuş
@batuhanyorulmaz4334
@batuhanyorulmaz4334 2 жыл бұрын
DABBETUL-ARZ Neml Suresi 82. Ayet; " O söz başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız. Bu Dabbe, onlara, insanların âyetlerimize kesin olarak iman etmediklerini söyler. "Dabbetül arz ; yerden çıkan ve debelenen anlamına geliyor, yani hareket eden. topraktan çıkan, düşünen ve kıyamet saatinin yaklaştığı ahir zamanda ortaya çıkarak, Allah'ın ayetlerine ve dolayısıyla Allah'ın varlığına inanılmasını gerektiğini, ama insanların gerektiği gibi inanmadığını söyleyen, bir varlık. Bu ne olabilir ki? Acaba insanın en büyük düşmanı olan şeytanın ve ona hizmet eden bilim adamlarının, bilimin imkanlarını kötüye kullanarak, kıyamet saatinin yaklaştığı Ahir zaman da. Bu son yüz yılda yapmaya çalışıtığı, Allah'ın dediği gibi tamamiyle topraktan çıkan. Maden ve elementlerle imal edilen, insan gibi hareket eden ve insan gibi düşünüp, konuşabilen. Yapay zekalı robot'u üreteceklerini ve bu yapayzekalı robotun, Allah'ın var olduğu gerçeğini idrak edip, insanlara yanlış yolda olduklarını ve bu yoldan dönmeleri gerektiği gerçeğini bildireceğini haber veriyor olabilirmi? Allahın, mucize olarak size yeter, dediği ve insana doğru yolu gösteren bir ışık, olarak indirdiği kitap ta. Kuran ı kerim'de. Ankebut adı verilen ve örümcek manasına gelen bir başka surde, kafirleri bir örümceğe, işlerinide, çok karmaşık ve güçlü bir tuzak gib gözüken, ama Allaha göre zayıf olan, ve ufak bir dokunuşla başlarına yıkılacak, tuzakların en zayıfı olan örümcek ağına benzetiyor. Şüphesiz şeytanın ve ona hizmet edenlerin tuzağı pek zayıftır. "İman edenler Allah yolunda savaşırlar, gerçeği yalanlayan nankörler de şeytan'ın yolunda savaşırlar. O halde şeytanı rehber edinenlerle savaşın. Kuşkusuz, şeytanın hilesi/düzeni zayıftır." SadakAllahulazim...
@Allah-iyileri-odullendirir
@Allah-iyileri-odullendirir Жыл бұрын
Dabbetül-arz xenobot olabilir ..Kötülük yapanda aslında Allahin planina hizmet ediyor hayırlı bir şeye vesile olacak ...Belki insanı ruhsal güçlerini keşfine zorlayacak çünkü bu basit haliyle bile insanı çoktan geride bıraktı.
@pointcodding
@pointcodding 2 жыл бұрын
Bence Türkçe içerikte en iyi video içerikleri kullanmış olduğun introları efekler görüntüler inanılmaz güzel
@brubaker2006
@brubaker2006 2 жыл бұрын
Teşekkürler çok faydalı
@khabil7898
@khabil7898 2 жыл бұрын
1:07 mükemmel ya , kahkaha attım
@alpkeremgucluoglu3445
@alpkeremgucluoglu3445 2 жыл бұрын
Bence monty hall problemi hakkında video çok güzel olur. Olasılık ve matematik hakkında önemli bir konu.
@AlperSahin05
@AlperSahin05 2 жыл бұрын
İnsan zekasıyla 100 yıl sürecek sorunları yapay zekaya 1 saatte çözdürebileceğiz. Yakında hastalık, yaşlanma vb tüm cevapsız sorular hızlıca çözülecek.
@muratcangokyokus2905
@muratcangokyokus2905 2 жыл бұрын
Ölümün çözülemeyeceği aşikar bence
@manolyai435
@manolyai435 2 жыл бұрын
Eminim hiç kimse yaşlanmak istemez.. en çok ben🤣
@yakupayaz8808
@yakupayaz8808 2 жыл бұрын
@@muratcangokyokus2905 ölümü çözemesek bile transhümanistik yöntemlerle kendimizi yenileyebilir beden olmasa bile bilincimizi koruyabiliriz
@muratcangokyokus2905
@muratcangokyokus2905 2 жыл бұрын
@@yakupayaz8808 bunun için ilk önce bilinç ne demek bunu anlamak gerekiyor. Şuan bilinci bile açıklayamıyoruz anlayamıyoruz ve bunu yaparken kullandığımız araç yine kendi beynimiz iş zor yani
@Harun.sanduvacc
@Harun.sanduvacc 2 жыл бұрын
@@ahmetizmir1081 ölümsüzlük bulunduktan sonra onada bir çözüm bulunur
@nurullahbasar3324
@nurullahbasar3324 2 жыл бұрын
Sizde iyiki varsınız
@Kanguristan
@Kanguristan 2 жыл бұрын
Elektrikli araç neredeyse 200 yıllık bir teknoloji. Hiçte yeni değil ! Güneş enerjisi ile ilgili araçlar için yine 200 yıl bekleteceklerse yandık!
@Barisipek61
@Barisipek61 2 жыл бұрын
Çok yararlı bir vidoydu başarılarınızın devamını dilerim
@alialiyev8704
@alialiyev8704 2 жыл бұрын
Başarılarınızın devamını dilerim 👍♥️
@gurkanozer4379
@gurkanozer4379 2 жыл бұрын
Bütün herseyi yapay zekaya birakmak demek, kendi kendimizi tembellestirecek gibime geliyor. Tabiki zaman ve teknolojik açıdan çok avantajları var. Ama bizim için düşünecek makineler icat etmek yinede korkutucu.
@nazlimis4999
@nazlimis4999 2 жыл бұрын
Zaten cok iyi olan videolardan en iyi olanlardan 👍🏻🌷👏👏
@antikahraman4258
@antikahraman4258 2 жыл бұрын
05:26 Galiba 2001 uzay mecarası kitabındaydı. Akıllı bilgisayar bilerek yanlış çözümler söylüyordu ve gerçekten korkunç.
@hanifiboztas5226
@hanifiboztas5226 2 жыл бұрын
Bu tarz videoların izlenme sayısını arttırmak üzere düşünsek biraz
@eserowww7043
@eserowww7043 2 жыл бұрын
Korksak da yapay zekayla yašamayi ögrenmek zorundayiz.Çünku çok hizlilarve çok šey katiyorlar insanliga! Birgün evrene açilacak yeni bašlangiclara imza atacaksak yapay zekaya ihtiyacimiz var!! Yada dünya gezegeninde bir gün hepimiz yok(felaketler sebebiyle)olacagiz👍
@Cyber_Khan_
@Cyber_Khan_ 2 жыл бұрын
Hocam sesiniz çok güzel, diksiyonunuz da çok düzgün. Fakat siz bir dilbilimcisiniz. Vurgulama ve tonlamanızı daha doğru ve estetik bir noktaya taşımanız mümkün. Gençler dinledikleri videolarda Türkçenin nasıl kullanıldığından etkileniyor. Saygılar.
@muhammeteneseris6752
@muhammeteneseris6752 2 жыл бұрын
Video o kadar kaliteli ki gülümseyerek izledim
@kenankaraca5694
@kenankaraca5694 2 жыл бұрын
Hocam araç giderken aynı zamanda tekerleklerden aldığı enerjiyi elektriğe çevirip aküyü şarj edebilir,yani aslında akü hiç bitmez veya başka bir sistemle bu yapılabilir.zaten yapmışlardır ama sömürmek zorundalar işte...
@Emrahsanli3734
@Emrahsanli3734 2 жыл бұрын
İYİ YAYINLAR 👏👏
@tolgacosgun
@tolgacosgun 2 жыл бұрын
Teşekkürler.
@mehmetcanornek2421
@mehmetcanornek2421 2 жыл бұрын
4:31 onuda makineye sorun söylesin :D
@ozkanguler1854
@ozkanguler1854 2 жыл бұрын
Sende iyi ki varsın, hoşcakal.
@oguzhanbirgul6347
@oguzhanbirgul6347 2 жыл бұрын
Videonun başlarında verdiğimiz verilerin ihtimallerini düşüren gerekli kombinasyonları yapan bir hesap makinesi olarak tanımlamış korkmamıştım ama şu tümör olayında yapay zekaya nereye bakması gerektiği söylenmiyor o kendisi buluyor peki ya yapay zeka kendisine verilen verilerde bulduğu değerli bilgileri kendisine saklıyorsa?
@-fractal-
@-fractal- 2 жыл бұрын
Bu çok fantastik bir iddia. Bunu söylemek "ya matematikteki fonksiyonlar bize yalan söyleyip gerçek değerleri kendilerin saklıyorlarsa?" demekle birebir aynı şey.
@hanifiboztas5226
@hanifiboztas5226 2 жыл бұрын
Bu tarz videoları destekleyip eski videoları tek tek beğenelim. Ve bu tarz yorumlar yazalım
@Aloha13365
@Aloha13365 2 жыл бұрын
Her pazar kendimi daha kötü hissediyorum dünyada her gün yeni şeyler bulunurken icat edilirken benim monotom hayatımdan çıkamam beni huzursuz ediyor.ama başarıcam.birgün bebar bilim benimde ismimi kullanarak bu bir devrim diye video yapacak buraya bırakıyorum
@Lingrphy
@Lingrphy 2 жыл бұрын
Aynı hiss
@siyasetustudusuncestrateji2102
@siyasetustudusuncestrateji2102 2 жыл бұрын
Onun için alt yapısını yapmalıyız
@hilalkerimov4099
@hilalkerimov4099 2 жыл бұрын
Sırf bu ihtimal için bile Machine Learning öyrenmeye başlamaya deyer
@memikklcoglu3370
@memikklcoglu3370 Жыл бұрын
10:03 güm barut kıyamet
@ahmetozturk3559
@ahmetozturk3559 2 жыл бұрын
yapay zeka anlatılırken 5:27'de css kodlarının gidip gelmesi :)
@halilcanfidan
@halilcanfidan 2 жыл бұрын
Hocam sen de iyi ki varsın
@frkn_dev
@frkn_dev 2 жыл бұрын
Çok güzel bir anlatım olmuş eline emeğine sağlık 🙏🏼
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 2 жыл бұрын
Saygı Değer Administer Bebar Bilim şahsen yapay zeka mevzuyla ilgili argümanlarıyla ve veri ağlarıyla başlı başına ayrı âlem ve sayenizde programınızla bilgisel yolculuk yapayoruz ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Başarılı Ve Bılgilendirici Yapımların Devamını Dilerim ...
@dasuniversum5875
@dasuniversum5875 2 жыл бұрын
yaw Administer yazmayin yahu uyuz oluyorum o kelimeyeeee Ayhan Tarakcinin Videolari altinda da hep "Saygin Administer" yaziyorlar yazmayinnnnnn saygi deger yazin, sorun yok tesekkür edin sorun yok ama Administer yazmayinnnnnnnnnn Ayni Baris Özcan Videolarinda oldugu gibi, 1000 tane Yorum var ve 995i sirf tesekkür ediliyor yahu edin, etmeyin demiyorum ama Konu ile alakali tartisin..... hep tesekkür tesekkür tesekkür.. bir iki kisi tesekkür etsin anlarim ama 1000 tane yorumdan 995i tesekkür oldumu hic hos olmuyor.... bebar bilimde sorun o kadar büyük degil ama burada ve Ayhanin videolarinda hep "Administer" "Administer" "Administer" "Administer" bilmiyorum niye ama o Kelimeye bir tikim var herhalde.. iyi aksamlar
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 2 жыл бұрын
@@akkaya8332 Hayırdır Sanane fikirlerimi istediğim türevde belirtirim Haddinizi bilin sizin deger ego yargılarınıza göre mu hareket edexeğim okumak zorunda değilsin sözde değerli zamanı harcama boşverin fikirlerini soran olmadı...
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 2 жыл бұрын
@@akkaya8332 Beyfendi şahsen üzgünüm ben sadece bot diye yaftalalayanlardan dolayı hüzünleniyorum ayriyet eski istanbul türkçe telâffuz kullanmayı severimde bir diğer diyeceğim sadece belli kendimce kurallı yazıyorumda amma bakarsan farkkı düşüncem belli aslında... Sağ olasın bizleri karşı iyi ve faydalı düşüncelerin dolayı iyi akşamlar dilerim...
@Netopiere_official
@Netopiere_official 2 жыл бұрын
Kaç element ? 118 tane değilmiydi?
@PoyrazPhy
@PoyrazPhy 2 жыл бұрын
Kara kutunun matematiksel yapısını yine yapay noral ağları kullanarak bulmaya çalışsak ya :)))
@spacetek.
@spacetek. 2 жыл бұрын
Bir noktada yorumlama şekline de gözatarmıyız acaba?
@nesterenhanm5155
@nesterenhanm5155 2 жыл бұрын
Teşekkürler. 👍
@gernascolemerg7148
@gernascolemerg7148 2 жыл бұрын
Bu kadar yoğun bilgiyi bir bu kanal (BEBAR BİLİM) bir de EVRİM AĞACI'ndan başka yerde bulamadım... Tebrik ederim , teşekür ederim ( spas dikem)
@darkmix5223
@darkmix5223 2 жыл бұрын
Hocam Matematik ile ilgili bir video atabilir misiniz?👍
@alpanturksever742
@alpanturksever742 2 жыл бұрын
👍
@orhanpekcan9575
@orhanpekcan9575 2 жыл бұрын
Teşekkürler
@ibrahimakyol4282
@ibrahimakyol4282 2 жыл бұрын
Kendisi video içinde söylemeyi veya hatırlatmayı uygun bulmadığı için ben ufak bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Lütfen videoyu beğenip kanala abone olup arkadaşlarınızla paylaşın. Bunu sadece rakamsal artış olması için değil toplumun bilimi tanımasına, sevmesine bir hizmet olarak görün lütfen. Toplum olarak bizler bilimi ne kadar iyi bilir ve seversek o kadar çok gelişiriz. Kalın sağlıcakla..
@nihatdonmez9201
@nihatdonmez9201 2 жыл бұрын
Merhaba, konuyu merak ettim. Akademik çalışma yapıyorum. Kullandığınız kaynakları paylaşabilirmisiniz
@aliveli-bv1jd
@aliveli-bv1jd 2 жыл бұрын
Teşekkürler ellerinize sağlık 👍
@basriergul
@basriergul 2 жыл бұрын
Benim merak ettigim konu acaba yapay zekaya suana kadar insanligin topladigi butun bilgilerin yanlis olabilme ihtimalini soylesek evrene farkli bir acidan bakabilir mi acaba bizim asla goremeyecegimiz veya yorumlayamayacagimiz sekilde. Belki de bize bir simulasyonda yasadigimizi soyler🫠
@lilac0038
@lilac0038 2 жыл бұрын
teşekrler
@ilhamibulun
@ilhamibulun 2 жыл бұрын
insanlik enerjiyi depolamak yerine anlik enerji uretimine gecse daha vermili ve daha ucuz olmaz mi?
@mc_eken
@mc_eken 2 жыл бұрын
Azınlık Raporu diye bir film vardı mesela
@ford3185
@ford3185 2 жыл бұрын
Bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak yapay zekayla model eğittiğimde ilk başta sonuç alamadığımı zannederken aslında verdiği çıktının anlamlı olduğunu farkettiğim an öyle bir şaşırmıştım ki. Perceptron yapısını bizzat elle de kodladım xor problemini çözmek için ama hala nasıl oluyor da makine birşeyler öğreniyor tam olarak anlamış değilim. Yapay zeka alanında çalışmak labirentte dolanmak gibi ne yaptığınız hakkında bir fikriniz yok ama bir anda bir bakmışsınız eğittiğiniz model çok başarılı olmuş.
@lyberalmemes23
@lyberalmemes23 2 жыл бұрын
Girdilere göre ağırlığını ayarlayıp aktivasyon fonksiyonunu vs kendi başına değiştirmesi ve içeride her şeyin tam olarak nasıl işlediğini kestiremiyor oluşumuz beni korkutsa da amaç fonksiyonunu düzgün ayarlayarak riskleri ortadan kaldırabileceğimiz söyleniyor bu ne kadar doğru emin değilim
@meylence
@meylence 2 жыл бұрын
üzerinde çalıştığım tez konum açıklanabilir yapay zeka ve etiği yine videoda benzer bir örnek Rusya'da yapılan çalışmada geçmektedir. iki adet özdeş yapay zeka modeli yapılmaktadır. Yapılan modellerden biri devlet kanalının yayınları ile eğitilirken diğeri ise özel kanal ile eğitilmektedir. eğitimi yapılan modellere " Yalama hakkı nedir?" diye soru sorulduğunda özel kanal ile eğitilen model "İnsan haklarından biridir." diye cevap verirken devlet kanalı ile eğitilen model ise "ABD emperyalizminin uydurduğu bir şey" olarak yanıt vermektedir. yani yapay zeka modelinin eğitiminde kullanılan verilerin objektifliği de söz konusudur.
@dr.musabektes
@dr.musabektes 2 жыл бұрын
👏👏👏👏
@yigitaslan1265
@yigitaslan1265 2 жыл бұрын
"Saygıdeyer Administer sayılı kaliteli içerik üreticilerindensiniz zıttırı bıttırı çok teşekkürler"
@heisenberg7289
@heisenberg7289 2 жыл бұрын
Arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum fizik okumak istiyorum evren matematik uzay zaman kara delikler kuantum mekaniği vs. gibi şeyler aşırı hoşuma gidiyor ve küçüklükten beri bilim insanı olmak isteyen bir insanım fizik okumalı mıyım sizce fikirlerinizi alabilir miyim?
@omerguzel8351
@omerguzel8351 2 жыл бұрын
Anlamadığım bir nokta var. Ben de bu alanda küçük bir proje yaptım (makine öğrenmesi ). Bu sistem karmaşık bir fonksiyonun parametrelerini öğretip yeni girdiyi fonksiyona koymak gibi. Yani en azından benim anladığım kadarı ile. Yanlış anlamış ve öğrenmiş de olabilirim tabi ki. Şimdi, basit bir ofset mekanizmasına yapay zeka gözü ile bakmıyoruz. Yapay zeka dediğimizde biraz daha karmaşıklaşmış bir fonksiyondan bahsediyoruz. Eğer işler aşırı karmaşıklaşırsa bu zaten bizim de istediğimiz bir şey değil mi? Daha karmaşık problemlerin daha karmaşık çözümleri olacak yani. Eğer bizim hızlıca anlayabileceğimiz bir şey olsaydı, yapay zekaya çözdürmeye ihtiyaç kalmazdı. Tabi ki yapay zeka bize direk sonucu ve neden o sonucu verdiğini de söylese daha iyi olur buna itirazım yok ama neden anlayamadığımız kadar karmaşıklaşmasını bir sorun olarak görmeliyiz?
@omerguzel8351
@omerguzel8351 2 жыл бұрын
Tekrar dinledim de bunu aslında cevaplamışsınız dikkatimden kaçmış. kzbin.info/www/bejne/d5_UgmShrbB-gtU şu saniyede cevap vermişsiniz.
@jessac4657
@jessac4657 2 жыл бұрын
Bekledim; benzetmeyi ne zaman kullanacaksın diye:) gelmedi bir türlü. "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" kitabı ya da filmi anlatmışsın bizlere:) ki buna göre herşeyin anlamı nedir sorusunun cevabı belli: 42:)
@bekirbaser2992
@bekirbaser2992 2 жыл бұрын
Bu tarz yeni gelişmeleri hangi sitelerden takip edebiliriz
@nurettinbasak9890
@nurettinbasak9890 2 жыл бұрын
Bebar Bilim Saygılar,abi solucan deliği ile ilgili konuştuğun videoda yaptığım yoruma bakabilirmisin düşüncelerini öğrenmek istiyorum?
@serkanonderkorkmaz
@serkanonderkorkmaz 2 жыл бұрын
Sonuç olarak elektrikli araç pillerinde kullanılabilecek bu yeni bulunan elementler hangileri, videonun başında bahsetmeye başladınız gerisi gelmedi
@gernascolemerg7148
@gernascolemerg7148 2 жыл бұрын
İzleyen arkadaşlara bir onerim var. Bu moddaki bir kanalı izleliyorsak belirli bir seviyedeyiz demekki. Ve kuvvetle muhtemel çevremizdeki insanlar da az-çok bu seviyededir. Bu ahval ve şeriat içinde herkes birkaç kere/kez WhatsApp'da durum yapsa çok iyi olur.
@dostoyuncu305
@dostoyuncu305 2 жыл бұрын
Sıkıntı şu ki çevre tam senin dediğin gibi olamıyor. Dediğin çevre ancak sanal alemde böyle yerlerde ortaya çıkıyor.
@rojhat6810
@rojhat6810 2 жыл бұрын
Ben de Hakkariliyi neresindensin kardeşim
@gernascolemerg7148
@gernascolemerg7148 2 жыл бұрын
@@rojhat6810 ÇUKURCA
@rojhat6810
@rojhat6810 2 жыл бұрын
Ben de yüksekovalıyım
@karacars3878
@karacars3878 2 жыл бұрын
Eyvallah
@ozdemir86
@ozdemir86 2 жыл бұрын
Gerçekten çok başarılı bir video olmuş elinize sağlık. Yapay zeka ve insan kavramı aslında yaratıcı ve insan durumuna gidiyor gibi, ilahi dinlere göre Allah insanı yarattı ona belirli özellikler ve beceriler yükledi ve insanoğlu binlerce yıldan beri bunları geliştiriyor ama bir taraftan da çıkarları doğrultusunda yıkıp yakıyor ve hatta kendi yaratıcısını da bir ölçü de inkar ediyor, sorguluyor veya alternatifleri arıyor. Şimdi yapay zekayı bir anlamda yaratan insan acaba bu problemle karşılaşır mı? yani ilerleyen zamanlarda yapay zeka kendi doğrularına sahip olup bu doğrultuda kendi formunu korumak için insan ırkını hizmet etmek yerine çıkarları doğrultusunda hareket edermi? yani bu düşüncenin özü, diger bir tabirle insan kendi ettiğini bulur mu? varsa bu konu hakkında eleştirisi olan dinlemek isterim. teşekkürler.
@kurdvarto6554
@kurdvarto6554 2 жыл бұрын
I am Robot Filmine bakmani tavsiye ederim
@fadimeerdem3010
@fadimeerdem3010 2 жыл бұрын
Merhaba hangı videonuzda Platonun magara alegorisinden bahsetmıstınız? Bulamıyorum :(
@ruzgardeniz4673
@ruzgardeniz4673 2 жыл бұрын
Gelecekte bizlerin şempanzelere bakarken hissettiğimizin aynısını bize bakarken hissedecek bir varlık ortaya çıkacak gelecek baya şatafatlı olur bence insanı duyguların bir çoğu gereksizleşip daha doğru analizler yapan yargıçların hükmünde yaşayan insanlar mı...👋🌍
@islaldemir2943
@islaldemir2943 2 жыл бұрын
Hava firtanasi için binalar güneşin fazlası için çatılar su fazlası için bendler yaptık şimdi makina nimetini hayatımızı fazlası için makina öğrenmesi yapmalıyız düşük zekalı diye yoketmek yerine yaşam şansı vermeyi öğretmeliyiz ona
@hmmexe
@hmmexe 2 жыл бұрын
Hemen like atalim
@ozkanyildiz6976
@ozkanyildiz6976 2 жыл бұрын
Elinize sağlık 😊
@tarikbasaran
@tarikbasaran 2 жыл бұрын
Hocam geçmiş olsun hasta mı oldunuz? sesiniz düşmüş.
@mehmetsimsek2827
@mehmetsimsek2827 2 жыл бұрын
Abi Stephen Hawking in hayatını anlatan bir seri yapar misin bence çok güzel olur
@akustikmod
@akustikmod 2 жыл бұрын
İlk insan öldü diye mi ölüyoruz evveliyetten!
@wakeupcobb6652
@wakeupcobb6652 2 жыл бұрын
Yapay zeka beni endişelendiriyor. İnsanlığın yok olma tehlikesinden bahsetmiyorum. Ucuz işçi gücünün yerini doldurmaları düşüncesi rahatsız ediyor. Çünkü neden para verip birisini çalıştırmak yerine, yapılacak işe ücretsiz 7/24 çalışacak makineler çalıştırılmasın? İşsizlik çok artacak.
@yigitaslan1265
@yigitaslan1265 2 жыл бұрын
o dönemleri görebileceğimize inanmıyorum
@wakeupcobb6652
@wakeupcobb6652 2 жыл бұрын
@@yigitaslan1265 2090 yılı civarına kadar yaşasak yapay zekanın nelere yol açacağına birer birer şahit olacağız. Tabii olası 3. Dünya Savaşı senaryosunu göz ardı edersek.
@yigitaslan1265
@yigitaslan1265 2 жыл бұрын
@@wakeupcobb6652 o zaman 86 yaşında olacağım zaten emekli olmuşum gerisi benim derdim değil :)
@pegai017
@pegai017 2 жыл бұрын
Sanayi devriminden önce de bazı insanlar bu şekilde düşünüyordu. Hatta bu yüzden sanayi devriminde ki ünlü mucitlerin evlerine saldırdılar, bazı fabrikaları yaktılar ve yıktılar. Fakat bir şey değişmedi. Creative destruction yani yaratıcı yıkıma hiçbir şey engel olamaz.
@wakeupcobb6652
@wakeupcobb6652 2 жыл бұрын
@@yigitaslan1265 bana dokunmayan yılan 1000 sene yaşasın diyenlerle pek iyi iletişim kuramamışımdır, o yüzden iyi günler.
@biliminsanijoker4179
@biliminsanijoker4179 2 жыл бұрын
İyi niyetli kullanılabilirse, çok başarılı sistem.bilim”nasılı”bulamaz.bilimle;olan olayın sıralamasını bulabiliriz.
@furkantgz6772
@furkantgz6772 2 жыл бұрын
Kaynakça paylaşabilir misiniz ?
@savasozek
@savasozek 2 жыл бұрын
Dört materyalin ne olduğu söylenmedi?
@emresevik7180
@emresevik7180 2 жыл бұрын
Günaydın
@Rabia7celik
@Rabia7celik 2 жыл бұрын
Neden Spotify da yoksunuz ? :(
@Paradoxs33
@Paradoxs33 2 жыл бұрын
Züpper bilgiler bunlar, Quantum nedir. Nasıl cözebiliriz ki işimizi görsn;p
@ruhsalyolculuk
@ruhsalyolculuk 2 жыл бұрын
Bence dünyaya çağ atlatacak 2. Bi tür elektrik. Ben çalışıcam bunun üstünde.
Yapay Zekanın Tarihi #1 - Herkes İçin Yapay Zeka - Bölüm 1
13:35
ChatGPT Her Şeyi Nasıl Bilebiliyor?
30:31
Evrim Ağacı
Рет қаралды 490 М.
这是自救的好办法 #路飞#海贼王
00:43
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 119 МЛН
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 🙈⚽️
00:46
Celine Dept
Рет қаралды 74 МЛН
Mia Boyka х Карен Акопян | ЧТО БЫЛО ДАЛЬШЕ?
1:21:14
Что было дальше?
Рет қаралды 11 МЛН
Gelecekten Gelen Adam: John Von Neumann
21:01
Bebar Bilim
Рет қаралды 171 М.
Who Owns the Internet?
10:20
Bebar Bilim
Рет қаралды 602 М.
Çoklu Evrenlerin Gerçek Olabileceğini Gösteren 4 Neden
10:50
Bebar Bilim
Рет қаралды 467 М.
Satoshi Nakamoto Hakkındaki Son İddialar ve Tüm Gerçekler
23:19
Zihnin Bu SIRLARINI Kimse Sana Anlatmadı! | Zihninin KİLİDİNİ AÇ
30:32
SÜPER MADDE GRAFEN: Mucize mi Fiyasko mu?
10:10
Bebar Bilim
Рет қаралды 271 М.
Muhteşem Metal: TİTANYUM
9:09
Bebar Bilim
Рет қаралды 441 М.
HOW DO HUMAN BRAIN WORK? HOW DO WE CREATE AN ARTIFICIAL MIND?
24:46
Sertaç Aktan
Рет қаралды 46 М.
METAVERSE Distopyasına Hazır mısın?
10:18
Bebar Bilim
Рет қаралды 95 М.
这是自救的好办法 #路飞#海贼王
00:43
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 119 МЛН