Soru 1: Hocam Bakteri çeşitliliğini artırmak amacıyla, sizin bu solisyona hava vermeden hemen önce, 1/10 oranında ekmek mayası ve 1/10 oranında sirke de ilave edersek herhangi bir zararı veya faydası olur mu? Soru 2: bu solisyonu; taze haldeki, yarı sulu durumdaki büyükbaş gübresine atıp karıştırıcı ile karıştırıp yazın 24, kışın 48 saat bekletip toprakaltı organik sıvı gübre olarak kullanabilir miyiz?
@AskPatatesi9 ай бұрын
@Noki5110 Birinci soru hic gerek yok . Bu solusyon yararli bakterileri hem yapraklarda cogaltip zararlilara karsi korumak icin hemde topraktaki yararli bakterileri cogaltmak icin. ikinci soru gulgede bkletirsen kullanabilirsin ama sure olarak daha cok bekletmen gerekir. Ama unutma eger topragi saglikli hale getirirsen ve yararli bakterileri cogaltirsan zaten sivi gubre vermene gerek kalmiyor. Tabiki birde topragi surmemen yada alt ust etmemen gerekiyor cunku buda yasam alanlarina zarar veriyor.
@alikahveci47318 ай бұрын
Yağmur suyu yoksa normal sudan elde edebilir miyiz?
@AskPatatesi8 ай бұрын
Sebeke suyunda klor var olmaz
@alikahveci47318 ай бұрын
@@AskPatatesi hocam o zaman kaynak suyu olur. Çok teşekkür ederim
@yucelayyildiz44986 ай бұрын
Merhaba videonuzu yeni seyrettim ve abone oldum diğer videolarinizida seyrederek sizin bilgi ve birikimlerinizden faydalanmak istiyorum. Bu tarifinizi 1 dönüm alana hangi ölçülerde yapmalıyım. Müsaitseniz direk veya vatsap mesajı ile görüşebilir miyiz
@mesuttezel8 ай бұрын
Laktik asit bakterileri oksijensiz ortamda çoğalan bakterilerdir . Oksijen verince durumları ne olur
@AskPatatesi8 ай бұрын
Ben laktik asit bakterilerini oksijen vermeden komposta sIkIyorum ki kompostun olusumunu hizlandirsin diye, yani oksijen vermeden anaerobic tir ve kompost olusumunu hizlandirmak icin cok iyidir, oksijen verince aerobic yani yararli bacteriler olusuyor onuda yapraklara puskurtuyorum hastaliklardan ve zararlilardan korusun diye koklere damlayanlarda kok etrafinda yararli bakterileri cogaltiyor buda daha iyi fotosentez yapmasini sagliyor ve gubre vermeye gerek kalmniyor, umarim aciklayici olmustur @mesuttezel
@mesuttezel8 ай бұрын
@@AskPatatesi eyvallah üstadım.
@JHoNALi1VaTaN17 ай бұрын
@@AskPatatesi Abim ben bu bakterilere çok meraklıyım, erken yaşta tarıma merak saldım. EMA'yı falan biliyor musunuz? EMA oksijensiz ortamda çoğaltılıyor, bu konuda fikiriniz nedir?
@AskPatatesi7 ай бұрын
@@JHoNALi1VaTaN1 Evet yararli bakterilerin biledkesine deniyor. Ne kadar cok yararli bakteri demek o kadar az zararli demek. Yontemlerden birisi curumus agac talasindan elde edilen yari olgunlasmis kompostu bir bez parcasina koyarak bezide suyun icine koyarak suya besin maddesi ekleyerek ( deniz yosunuda olabilir organik seker kamisi pekmezide olabilir) suya 24 saat oksijen verirsen milyarlarca yararli bakterilerle dolu bir sivi elde edersin. Kore permaculture profosoru ormanda agac altlarina bir kutu icine princ koyarak da cesitli yararli bakterileri topluyor. Bir cok yontemi var.
@JHoNALi1VaTaN17 ай бұрын
@@AskPatatesi Abi senin bunları biliyor olman beni çok mutlu etti. Dediğin yöntemle ilgili birçok video izledim, birçok makale okudum. Gerçekten şu mikroorganizma olayı muhteşem bir şey!
@tamerer203 Жыл бұрын
👍
@AskPatatesi Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ayselozel7819 Жыл бұрын
Peynir suyu ve pirinç suyu ayrı şişelerde mi bekletmemiz gerekiyor ve bir de hava saldığınız bidonun içine herkes de bu düzeni yapamaz bir bidondan öbür bidonan
@AskPatatesi Жыл бұрын
Pirinç suyu ve süt aynı kavanozda bir hafta bekleyecek. Akvaryum hava motoru ile hava verebilirsiniz
@egemensanliemler2097 ай бұрын
Sut cig mi olacak kaynamis mi
@AskPatatesi7 ай бұрын
ciğ
@huseyinyuce31495 ай бұрын
Süt çiğ süt mü pişmiş süt mü? Pekmezin sülfürlü veya sülfürsüz olduğu nasıl bilinir.
@AskPatatesi5 ай бұрын
çiğ süt, melas diye satıyorlar , şeker kamışından yapılan sülfürsüz
@huseyinyuce31495 ай бұрын
@@AskPatatesi köyde üzümden kendimiz yaparız ama sülfürlü mü sülfürsüz mü bilemedim pekmezi