Türkiyede sizin gibi hakim daha çok bulunmalı bende hukuk okumayı düşünüyorum umarım sizin gibi başarılı bir hukukçu olurum
@OkuyucuOkuyucu Жыл бұрын
Sayın Hakim bilgiler için teşekkür ederiz,Sizin gibi Hakimler çok olmalıdır!✨️🫶
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
O zaman kıymetli olmaz ki 😊🙈
@OkuyucuOkuyucu Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Tamam Hakimim dilediğiniz gibi 🫶✨️
@omerkacar76182 жыл бұрын
Yine harika bir video Tuğrul Bey.Çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@kerembuyuk24242 жыл бұрын
Ağzına yüreğine sağlık değerli abim
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Adem kardeşim.
@TheYanivaturi2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık Sayın Hakimim. 👏👏
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Sağol varol Muhammed 💐
@murat3152 жыл бұрын
Emeğinize sağlık.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@farukguler61602 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık 👏👏
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@saadetnur83502 жыл бұрын
Hakim savcılık mesleğinin yaşam tarzı, sorunları, tüm zorlukları, güzellikleri vb. ile ilgili hakim-savcı konuk ederek bir içerik hazırlar mısınız bence çok ihtiyaç var buna özellikle de benim :)
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Tabi ki değerlendirmeye alalım önerinizi. Selamlar…
@saadetnur83502 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Teşekkürler, benden de selamlar :)
@mehmetsogancoglu91742 жыл бұрын
Emeğinize bilginize sağlık abim çok teşekkürler ederiz
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Mehmet bey.
@n_b_n_b2 жыл бұрын
Hakim bey, hukuk sistemimizin her ne kadar eleştirilecek tarafları varsa da bugüne kadar adliyeler ne kadar güzel işler görmüş, onları da söylemek lazım tabi.
@emineuyan3632 жыл бұрын
İzlemeden beğeniyorum hemenn
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Teşekkür ederim hemşerim 👋
@emineuyan3632 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial 😊
@esra-kp2de Жыл бұрын
Vatandaşlarımıza hukukun bir teknik işi olduğunu aşılamamız gerekiyor savaş meydanına silahsız (avukatsız) çıkılmaz hele hele hukuk davalarında bilhassa avukatın önemi göze çarpıyor mesela geçen bi avukat arkadaşa müvekkil geldi “ biz karımla anlaşmalı boşandık anlaşmada eşya almayacağımızı yazdık şimdi karım ben evi arabayı alabilirim ortak olabilirim “ diyır ama anlaşma var nasıl olacak diye sordu bilmiyor ki hukuki pratikte eşya kavramından Ziynet anlaşılır bi avukata yaptırmamışlar anlaşmayı maalesef sonuçta dedik ki bu Protokole göre karın zamanaşımına da uğramadığından evet ortak olabilir “ama biz oraya eşya yazdık ,ev araba girmiyor mu diyor “ :) sözleşmelerde taraf iradeleri tabi ki değerlendirilecek ancak bu oldukça zor bir süreç olurdu nihayetinde karşı taraf “ hayır Ziyneti kasdettik evi arabayı kasdetmedik” diyecek müvekkilin zina iddiası da vardı ancak anlaşmalı boşanma olduğundan kusur konusu da bariyer gibi dikilecek 😢 özetle vatandaşlarımız” avukatı falan boş ver kadıya varam kadı hakkımı yere komaz “ mantalitesi ile hareket ediyorlar oysa hukuk böyle bir şey değil adalet böyle aranmaz
@mustafasen1963 Жыл бұрын
Sayın hakimim ceza mahkemelerinde toplanan delillere ramen hâla netleşmeyen hususlar varsa vicdani kanaat kullanılır dediniz bunun örnekleri nelerdir ? Toplumumuzda çok fazla “hakim vicdanına göre karar veriyor hakimin canı ne isterse o” düşüncesi çok fazla var ben kendi anneme dahi anlatamıyorum yav anneciğim mevzuat neyse ona göre karar veriyorlar onun dışına çıkamazlar çıkarlarsa denetimciler var diyorum anlatamıyorum 😅 . Saygılar hayırlı akşamlar
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Videodan anlaşılmadıysa benim eksiğim var demektir. Taraflar, kolluk ve yargılama fotoğrafın 75 ini ortaya çıkardıysa, tüm araştırmalara rağmen gerisi flu kalmışsa, mevcut delillerle çelişmeyecek ve hayatın olağan akışına uygun olacak şekilde takdir hakkı kullanılarak olay netleştirilir. Ceza verirken de alt sınır ya da daha artırarak ceza vermek de takdir kullanmak anlamına gelir. Takdir hakkı keyfi kullanılamaz.
@serdareke38062 жыл бұрын
Keyifle izliyoruz. Birlikte durusmaya cikma ve calisma ozlemimi de dile getirmek isterim. Hos sohbetinizden bu mecrada istifade etmeye devam edecez. Basarilar..
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Teşekkür ediyorum Serdar. Selamlar…
@YagmurVefa9 ай бұрын
Hakim bey, Cumhuriyet Savcısı da soruşturma dosyasında vicdani kanaat veya inisiyatif kullanarak karar verebilir mi ? inisiyatiften kastım dosyada toplanan ve işlenen suçu sabitlemesine rağmen atk raporuna itibar etmeyip şüpheli yönünden takipsizlik verilmesi vicdani kanaat ya da inisiyatife dahil olabilir mi
@tugrulyilmazofficial9 ай бұрын
C.Savcısı kanaat kullanmaz. Kanaati mahleme/hakim kullanır. Savcı, suç işlendiğine dair yeterli şüphe bulursa iddianame ile kamu davası açar. Yargılamada duruşmaya katılıyorsa, delillerden edindiği kanaate göre mütalaasını verir ve cezalandırma/beraat talep eder. Yine kanaati mahkeme/hakim kullanır.
@gizem-rc1dl2 жыл бұрын
Hakim bey başka bir video da idari hakim ve adli hakim karşılaştırması yapabilir misiniz?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
İnşallah, bir başka arkadaşımızın da aynı yönde talebi vardı. Gündemimizdeki videoların ardından yapalım inşallah.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
İdari hakimlik videosu yayında 😊
@onemsiz83362 жыл бұрын
Hakimim bir kanun maddesinde-CMK'yi okurken olması lazım-şuna benzer bir yazı görmüştüm:"Hakimler, mahkemeler bağımsızdır. Hiçbir makam, mercii ya da yetkili emir veremez, talepte dahi bulunamaz. Hakimler kararlarını vicdani kanaatlerine göre verir." tarzında cümleler var idi. Burada biraz kafam karışmıştı aslında. Vicdani kanaat olarak ne dediğini tam olarak anlamamıştı . Ama şuan daha iyi anladım, kafamda netleşti. Neyse, kitaba devam o zaman. 🖐️🙏
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Teşekkür ederim kardeşim. Selamlar.
@mehmetsogancoglu91742 жыл бұрын
Sn hakim bey sabah 6 da baskın yapıldı evde arama yapıldı ele geçen malzeme yada el konulan listesini kolluk kuvvetleri vermek zorundamı vermediler polis jan beraberdi sakıncası yoksa rica etsek
@alipcakc60 Жыл бұрын
Sayın hakim bey kanalızı yeni buldum. Görevdemisiniz acaba?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Hoşgeldiniz. Bir yıl önce emekli olup noterliğe geçtim.
@alipcakc60 Жыл бұрын
Cevabınız için tşk ederim sayın hakim bey. Kanalınızı yeni buldum zevkle izliyorum tşk ederim emeğiniz için.
@turkturk75392 жыл бұрын
Tuğrul bey, merak ettiğim bir husus var. Malum olduğu üzere kanunlarımızdaki maddelerin bazıları, yönetmelikler sürekli değişim içinde. Hakimler karar verirken değişen kanunları nasıl takip ediyor? Bunun için herhangi bir site var mı? Ayrıca yıllar önce açılmış bir davada, o tarihte yürürlükte olan kanunlara göre hüküm verileceğine göre bu durum nasıl hallediliyor?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Her hakim kendi mahkemesindeki davaları ilgilendiren kanun değişiklikleri dışında Yargıtay’ın içtihat değişikliklerini bile takip eder. Uyap üzerinden sorgulayarak bunlara ulaşabilir. Mevzuatı zaten elinin altındaki bilgisayardan ve uyap sisteminden takip edebilir. Bir de aynı tür mahkemelere bakan hakimler sürekli bu konuları kendi aralarında konuşur ve tartışırlar zaten.
@ahmetturansu33092 жыл бұрын
Sevgili hakim bey adalet sistemimiz hakkında yine aydınlattınız teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Kısa zaman önce siyasiler tarafından bahsedilen küresel dijital hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu konuda bilginiz var mı.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. Küresel dijital hukukla ilgili hiç bir bilgim yok maalesef.
@fatmabingol53452 жыл бұрын
İdari yargı?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Akşam vekalet verip sabahında “bizim dava ne oldu avukat bey?” diyen müvekkil gibisiniz Fatma hanım 😊 Zamanla değerlendireceğiz inşallah. Elimizde 5-6 bölümlük çalışma var. Günlük iş yapma şansımız yok maalesef.