Çok değerlisiniz, bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak ben de savcılık hayali kuruyorum. Umarım nasip olur
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, umarım arzunuz gerçekleşir.
@erkamozturk30814 ай бұрын
Çok iyiydi. Hele o son cümleleri söylerkenki bakışlar ve ironi😄😄
@tugrulyilmazofficial4 ай бұрын
😅🙈
@gulcangulcan33852 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Kesinlikle ihtisas mahkemeleri olmalı. Hakim- savcılar mümkün olduğunca en az 30 yaş üzeri, avukatlık mesleğini fiilen icra etmiş, uzmanlaşmak isteyeceği yönü belirleyebilecek öngörüye, görece hayat ve iş tecrübesine sahip kişilerden seçilmeli. Staj, mutlaka spesifik bir konuda tez yazımı ile bitirilmeli ve adeta yüksek lisans yapar gibi sürekli olarak sunumlar ve örnek dosya incelemeleriyle (münazara şeklinde ve bireysel) desteklenmeli diye düşünüyorum.
@elifyasar60482 жыл бұрын
Sizi kendime yakın hissettiğim için abi demende bi sakınca yok sanırım daha lise okuyorum ama sizin gibi değerli hakimler beni her geçen gün daha çok motive ediyor çok teşekkür ederim Tuğrul abi sizden savcılıkla alakalı daha çok bilgi almak isteriz
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Elif. “Hakim mi Büyük Savcı mı?” videosu da ilgini çekebilir o zaman. Selamlar.
@melikecoplu86602 жыл бұрын
Sayın hakimim, mesleğinin henüz çok başında olan bir stajyer avukat olarak videolarınızı büyük gıpta ile izlediğimi belirtmeliyim. Videolarınızda parmak bastığınız hususlar çok büyük önem taşıyor. Sizin videolarınızı daha sık görmek beni çok mutlu edecektir. Saygılarımı sunuyorum.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok çok teşekkür ederim. Bunları duymak beni çok mutlu etti. Daha sık video paylaşmak için ya çok çalakalem metin yazmam, ya da tamamen boşa çıkmam gerekir ki, şimdilik hakimlik dönemine nazaran daha fazla vaktim olsa da, yeni bir kariyerle şu anda mümkün görünmüyor. Selam ve sevgilerimle…
@yusufgoktepe105 Жыл бұрын
Emeğiniz için teşekkürler. Çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Kitabınızı hediye etmek isterseniz ben gönüllüyüm :)
@erenkalkan373 Жыл бұрын
Sayın hakimim öz ve bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak sizlerden faydalanmak bizim için büyük bir şans. Meslektaş olma dileğiyle diyelim :)
@mervebaser5028 Жыл бұрын
Bir insan her konunun uzmanıyım diyorsa ondan korkmak lazım
@onemsiz83362 жыл бұрын
Hakimim daha sık video atma imkanınız varsa çok güzel olur. 🖐️
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok daha sık video atabilmek için hem zamanınız olmalı, hem de sunabileceğiniz içerikler hazırlamanız gerekiyor. Haftalık paylaşımdan daha sık bir video periyodu benim için pek mümkün görünmüyor. Selamlar.
@murat3152 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Çok kaliteli içerikler.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@kor4y Жыл бұрын
Tuğrul Hocam hukuk hakimliği - ceza hakimliği farklarını da anlatır bir video bekliyorız 😊
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Bunu hukuk öğrencileri biliyordur diye düşünüyordum. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız tabii ki çekeriz.
@kor4y Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Hocam özellikle uygulamadaki farkları (Delillerin değerlendirilmesi, avukatların dosya kapsamındaki etkisi ve görevi gibi) işlerseniz her iki kürsüyü de görmüş bir tecrübe olarak, çok değerli olacağı kanaatindeyim
@n_b_n_b2 жыл бұрын
Açıkçası “Hakim-Savcı Yardımcılığı” olması şart, o kesin!
Erzincan Otlukbeli’ndeyim artık, Erzurum’a geldiğimde bir cağ kebabına bir kitap imzalarım valla :)
@kekekekdkzixieje2 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial :)) tamamdır Tuğrul bey inşallah
@mustafasen1963 Жыл бұрын
Sayın hakimim yani bu yetkilendirme geçişleri hakim ve savcılara sormadan otomatik mi yapılıyor ? Ve bunu hangi kurum yapıyor?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Mahkemeler arasında hangi mahkemeye bakacağına dair yetkilendirmeyi HSK yapar. Boş mahkemelere bir kaç günlük geçici görevlendirme ise Komisyon Başkanlığı tarafından yapılır. HSK tarafından yapılan müstemir yetkilendirme tayinlerden bir süre sonra yılda bir iki kez yapılır. Talep ile olabileceği gibi talep olmaksızın hizmet gereği olarak re’sen de müstemir yetkilendirme HSK tarafından yapılabilir. Takdir ve yetki kurulda.
@mustafasen1963 Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial sayın hakimim müstemir yetki nedir tam olarak , o yetkiye nasıl sahip olunur? normal hakimle farkı nedir?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
@@mustafasen1963 müstemir yetki; hsk tarafından hakime verilen hangi mahkemeye bakacağına dair yetkidir. Geçici yetki boş kalan mahkemede işler aksamasın diye bir kaç günlüğüne komisyon tarafından verine yetkidir.
@Burak_Taha.2 ай бұрын
Merhaba sayın hakimim. Acaba hukuk öğrencilerinin öğrencilik hayatında yazdığı hukuki makaleler hakim olmasına katkı sağlarmı? yani mülakatlarda bir ayrıcalık sağlarmı? şimdiden teşekkür ederim.
@tugrulyilmazofficial2 ай бұрын
Tabii ki. Bunu, o kişinin iyi bir hukukçu olduğunun bir emaresi saymak gerekir
@Burak_Taha.2 ай бұрын
@@tugrulyilmazofficial dönüş yaptığınız için teşekkür ederim sayın hakimim.
@esra-kp2de Жыл бұрын
Değerli hocam ,çocuk mahkemeleri ve asliye ticaret için uzmanlık gerekmiyor muydu hakimlikte uzmanlık mahkemeleri diye hatırlıyorum yoksa kıdem şartı mı aranıyordu asliye ticaret ve çocukta
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Mahkemeler uzman ama hakimler için uzmanlık yok. HSK seni o mahkemeye yetkilendirdiğinde mecburen öğrenip uzmanı oluyorsun o işin. Uzmanlık kadrosu yok hakim-savcılıkta maalesef.
@esra-kp2de Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Teşekkür ederim ,Tuğrul Bey
@gokhant4387 ай бұрын
Sayın hakimim size nasıl ulasabilirim
@tugrulyilmazofficial6 ай бұрын
Ulaşmışsınız ya, buradan yazabilirsiniz.
@gokhant4386 ай бұрын
@@tugrulyilmazofficial çok teşekkür ederim sayın hakimim şimdi olayı şöyle anlatım mobingden dolayı işi biraktim ve müdür bana dedi sen kendin çıktığın için tazminat hakkın yok ama işsizlik maaşı alman için yardımcı oluruz peki dedim bana evrak imzalattılar hiç birşey almadım ve ardında gerçekten çikisi iş veren tarafından çıkarılmış olarak verdiler daha sonra tekrar çalışmam için ısrarcı oldular fakat ben kabul etmedim çalışmam dedim böyle.oluncada tekrar bir mesaj geldi işçi kendisi çıkmıştır diye yani bu şekilde bir haksızlık yapıldı hakimim napabilirim bana gelen mesajlar mevcut ama hala duruyor silmedim dava açsam birşey tuttururmuyum hakimim şimdiden teşekkürler
@korayinyo2 жыл бұрын
Gereksiz bilgilerin bizi boğduğu mecrada verdiğiniz bu bilgiler çok değerli. Kitabınızı da videoyu izlediğim gibi aynı zevkle okuyacağıma eminim. Nereden ulaşabileceğime dair link v.s. varsa belirtebilir misiniz? Teşekkürler.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kitabı 📕 judge.tugrul@gmail.com adresine mail atarak isteyebilirsiniz.
@onemsiz83362 жыл бұрын
Hakimim sizin önceki videolarınıza göz attığımda baktıklarım emekli olmadan öncekiler olsa gerek-hepsinde sakalınız var, bir kısa açıklama yapar mısınız?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Emekli olmadan önceki son yılımda sakal bırakmıştım. Son sene böyle çalıştım. Kısa derli toplu bir sakal idi zaten. Bir sıkıntı da olmadı.
@getssssssme Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial hocam hakim-savcılar sakal bırakamıyor mu? böyle bir hüküm var mı yoksa teammüller gereği mi?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
@@getssssssme müfettişler bırakamaz diyor, tek tük sakallı hakim-savcı var. Hakim-savcılar da bırakamaz diye düşünüyorlar sanırım.
@getssssssme Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial hocam istanbul hukuk son sınıfım. mezun olup hemen savcılık sınavlarına girmeyi ve kirli sakallı bir savcı olmayı düşünüyorum. hızlı yanıtınız için çokk teşekkür ederim. yeni keşfettim bütün videolarınızı sırayla izliyorum.
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
@@getssssssme başarılar dilerim. İnşallah dileğiniz gerçekleşir. Aslolan şekil değil zaten. Ne yaptığınız daha önemli. Başarılar…
@mertkaratay88522 жыл бұрын
Sayın hakimim yanlış anlamassanız hangi universite hukuk fakultesi okudunuz sadece merakımdan sordum bende ilerde savci olmak istiyorum.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
İstanbul Hukuk mezunuyum. Başarılar dilerim.
@busee6937 Жыл бұрын
Merhaba ben 11. sınıf öğrencisiyim ve hakime olmak istiyorum ancak internette merak ettiğim soruları ve bunların asıl yanıtlarını bulamıyorum . Sizlere birkaç sorum var ve yanıtlarsanız çok çok memnun olurum . 1. Hakimlerin tayin işleri nasıl oluyor , bir bölgede istedikleri kadar kalabiliyorlar mı ? 2. Hakim olabilmek için liseden itibaren ne yapmalıyız , hukuk kazandıktan sonraki süreç nasıl ilerler ? 3. Ağır ceza hakimi nasıl olur ? 4. İnsanların söylediği gibi bütün hukuk kitaplarını , anayasamızı ezbere bilmemiz gerekiyor mu ?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Merhaba, hakim olmak istediğiniz için siz tebrik ediyorum. Bu konuda video çekmiştim. “Her yönüyle hakimlik” videomuzu izlemenizi öneririm.
@gelecegin_savcisi2023yks2 жыл бұрын
Hakimim umarım cevap versiniz lise son sınıf öğrencisiyim hayalim savcılık savcılığı en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum bunun için savcılık mülakatları da vs. iyi bir üniversite orta düzey bı üniversite ayrımı var mı acaba ? Saygılar çok seviliyorsunuz .
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Sahura iken iki mesajını da okudum. Ben hakim olursun umarım demiştim ama sen savcı olmak istiyormuşsun. İnşallah öyle olur. Hakimlik-savcılık mesleğine alınırken hangi fakülte mezunu olduğuna değil senin hukuk nosyonuna ve mesleği temsil kabiliyetinin olup olmadığına bakarlar. Bizim işte fakülteye bakılmaz. Çok sevildiğimi söylemişsiniz, bunu duyduğuma çok sevindim. Aldığım en güzel yorum bu güne kadar. Çok teşekkür ederim. Selamlar 👋👋
@gelecegin_savcisi2023yks2 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Çok teşekkür ederim ADALET için hayallerimin peşinden koşacağım
@ferdisokmen2824 Жыл бұрын
Hocam merhaba ben kamuda sürekli işçi güvenlik görevlisiyim... güvenlik kimliğim iptal edilmişti karar verildi iptal ve yürütme durdurma verildi...şimdi göreve iade için bazıları iş mahkemesine gidiceksin diyor benim avukat idari yargı bakar dedi ordan açtı davayı doğru mu yaptı acaba ?
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Dava güvenlik kimliğinin iptali işleminin iptali davası ise idare mahkemesi sadece bu iptal işleminin hukuka uygun olup olmadığına karar verir. İşe iade davası için gerekli süre geçmiş. Siz aldığınız kararla kuruma başvurup işe alınmanızı talep edeceksiniz. Almazsa o yazı ile işe alınmama kararının iptali için yeni bir idari dava açmak gerekecek.
@ferdisokmen2824 Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial sağolun hocam Allah razı olsun... işe iade içinde idari mahkemede davamız var 10 gün önce açtık..ama sendika diyor sen gel seni baslaticaz...heralde davayı çek başla diyecekler nasıl olacak bende bilmiyorum tam olarak
@ferdisokmen2824 Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial hocam birde teleconn diye bir uygulama var Google Play'de orda avukat hakim savci olup avukatlık hizmeti verenler bilgileri dakika başı ücretle insanlara yardımcı oluyor eğer düşünürseniz dakikasıni sizin belirlediğiniz gelir kapısına dönüşür hemde insanlar sizden bilgi alarak daha iyi aydinlanirlar..ben şahsen sürekli arardım 😂
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
@@ferdisokmen2824 işi ticarete dökelim diyorsun 😅 Noterlik mesleği ile aynı anda gelir getirici bir iş yapılamıyor maalesef.
@ferdisokmen2824 Жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficialdoğrudur hocam..size bazen sorular soruyoruz.. karşılığını dua ile veriyoruz Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için...eksik olmayın
@strickerinlaw2 жыл бұрын
bilişim hukuku, siber suçlar gibi alanlarda uzmanlaşmış savcılar yok mudur?? yani uzmanlaşmış demeyeyim öyle bir kademe vs olmadığını anladım ama bunlar için özel kadro yok mudur, ihtiyaç yok mu? bilmediğimden soruyorum
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Bu suçlarla mücadele için başsavcılıklar nezdinde bürolar var tabii. Ama önceden uzmanlaşıp gelen savcı yoktur. Çalışırken uzmanlaşır meslektaşlarımız genellikle.
@strickerinlaw2 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial anladım çok teşekkür ederim