Tek kelime ile harikasınız hukuk hakkında bir hakim tarafından bilgilendirmek mükemmel.Bu konudaki bilgiler hep avukatlardan dinleniliyordu .Şimdi ise bir Hakimden. Hakimlere karşı toplumun ön yargılarını da kırıyorsunuz. Teşekürler.
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Selamlar.
@ahmetturansu33092 жыл бұрын
Yine bir konuyu aydınlattınız sağol hakim bey.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Ahmet bey
@mustafademirel57692 жыл бұрын
Seni dinlemek büyük zevk
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim değerli hemşerim 💐
@aysenurugur36282 жыл бұрын
Sayın Hakimim öncelikle merhaba. Kanalınızı yeni keşfettim. Ve bir hakim tarafından içerik üretilen bu kanalın varlığına çok sevindim. Bilgiler için teşekkürler. İnşallah bir gün mezuniyet sonrası sınav, mülakat, staj ve meslek hayatınızı biz, henüz yolun başında olan öğrencilerle, paylaşırsınız. Hatta imkan dahilinde savcı konuğunuz olursa karşılaştırmalı dinlemeyi çok isteriz. Ne yazikki bu konularda belirli yazanlar dışında çok fazla bilgi sahibi olamıyoruz doğrudan bir hakimden dinlemek çok daha iyi olacaktır. Şimdiden teşekkürler.
@edonatahari2 жыл бұрын
Hakimim videolarınızı çok beğendim, benim nişanlım savcı ve daha önce yargı düzeninin y’sinden anlamazken artık kısmen bilerek hareket ediyorum. İnsanların adaletle ilgili bilmeden konuştuğu, ahkam kestiği çok şey var. Siz ise konuları o kadar açık ve naif anlatmışsınız ki videoların devamı gelsin diye bekliyorum 🙂 Emeğinize sağlık hangi konuda içerik yayınlasanız izlenir mutlaka👏
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@omerfaruksevgili14412 жыл бұрын
👏👏👏🌹🤲👍
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Teşekkür ederim abi 💐
@enginatilla40682 жыл бұрын
Merhaba, videolarınızı ilgiyle izliyorum. Merak ettiğimiz bir diğer konulardan olan "Zamanaşımı" hakkında belki bir video hazırlamak istersiniz diye düşündüm. Bilmediğimiz ve anlamlandıramadığımız bir konu.
@onemsiz83362 жыл бұрын
Hakimim yine süper, bomba gibi bir video olmuş. Haddimi aşmayacaksa eğer soru-cevap şeklinde kendinizle ve iş ile-hukuk ve süreçleri- ilgili video-videolar çekebilir misiniz?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Onu kitapta yaptık değerli kardeşim. Bakınız; 1- “Hikaye ve Diyaloglarla Yeni Başlayanlar için İşçi-İşveren Davaları” Seçkin Yayınevi. 2- “İşçi-İşveren Davalarında Patron Nasıl Kurtulur?” Dağıtım: Tuğrul Yılmaz (judge.tugrul@gmail.com)
@onemsiz83362 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial Şimdi baktım kitaba hakimim. Pelikan Yayınevi'nde buldum. Kırtasiyelerde bulabilme imkanım var mı, dağıtım olarak? Yoksa internet üzerinden mi?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
@@onemsiz8336 Seçkin Yayınevi yayın ve dağıtımını yapıyor. Ama diğer hukuk kitabevlerinde de bulabilirisiniz. İnternetten de alabilirsiniz.
@kurtcebe89402 жыл бұрын
Hakim Bey hala görevde misiniz?Mesleki suskunluğun kırılması ümit verici.
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Yeni emekli olup noterlik mesleğine geçtim. Sanırım son üç video noterliğe geçtikten sonra yayınlandı.
@n_b_n_b2 жыл бұрын
Sayın hakim bey, ast-üst ilişkisinden kaynaklı problemlerden de bir video yayınlar mısınız? Özellikle bazı hakim ve savcıların neden emri altındaki personele mobbing uygulama gereği hissettiği gibi ?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Bilal bey kardeşim, bu konuda bir değerlendirme yapmak için bilgi sahibi olmam gerekir. Bence bu konuda bilgi sahibi ve dertli bir kişi olarak siz bunu denemelisiniz. Selamlar.
@murat3152 жыл бұрын
Emeğinize sağlık. Hakimliğe geçmek isteyen genç bir avukat olarak hâkimlerle sohbet ettiğimde birçoğu mesleği önermiyor. Herkes dediğiniz gibi iş yükünün çok fazla olduğunu söylüyor. Avukatlık mesleğinin ilk yıllarının maddi açıdan çok zor olduğunu söylememe rağmen sabret zamanla çevren olur yılda 15 - 20 dava alırsın bizim kadar kazancın olur bizler gibi 1000 dosyaya bakmazsın diyor değerli hâkimlerimiz. Sayın hâkimim bu kadar dosya yükü mesai saatleri içinde halledilebiliyor mu? Eve iş getirdiğiniz oluyor muydu? Gelecekte bakanlığın hâkimlere düşen dosya sayılarını azaltmaya yönelik bir çalışması olur mu sizce? Malumunuz telafisi olmayan tek şey zaman bu nedenle kendime ve aileme zaman ayırmak mesleğimden önce gelir.
@turkturk75392 жыл бұрын
Bunu bende merak ediyorum. Ayrıca diğer ülkelerle kıyaslandığında hakim savcı sayımız çok az
@MY.12345 Жыл бұрын
Evet eve dosya götürüyorlar.
@farukdemir8181 Жыл бұрын
Sayın hakim bey ceza davası bir derdest davası kaç ayda ne zaman sonuçlanır not müştaki olarak katılıcağım dayak yediğim adli tıpta kırığım tespit edildi şikayetten vazgeçtim dava kamu davası olarak açılırmı yoksa genel af çıkar dava düşermi önümüzde seçimler var ya genel af yada kısmı bir genel tarzı asrın affı çıkarsa dava görülmez dimi
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
Kemik kırığı varsa şikayete bağlı olmaz. Kamu davası olarak devam eder. Büyük illerde iş yoğunluğu nedeniyle iki yıl sürebilir, küçük yerlerde bir yılda biter.
@farukdemir8181 Жыл бұрын
Sayın hakim bey ifadeyi kendim düştüm dedim sonradan değiştirdim benim aleyhimde başka bir iddianame hazırlanırmı
@farukdemir8181 Жыл бұрын
Sayın hakim bey cevaplarsanız çok sevinirim bu derdest dosyası hala haber gelmedi bunla ilgili savcıyla konuşabilirmiyiz ,kızarmı bize,hızlandırmasını istesek olurmu
@tugrulyilmazofficial Жыл бұрын
@@farukdemir8181 dosya “derdest” ise yargılama aşamasındadır ve ne zaman karar vereceği hakimin takdirindedir. Görüşmeniz ters tepebilir hakimler böyle taleplerden hoşlanmazlar. Avukatınıza sorun o ne zaman karara çıkacağını bilir.
@muhammeddoganmd2 жыл бұрын
İyi günler Tuğrul abi. Uzun zamandır merak ettiğim ama cevabını bulamadığım bir şeyi soracağım. Savcıların cübbesinde bulunan sarı örgü kordonun anlamı nedir? Onun dışında videoların çok güzel. Kanalın büyümeye çok müsait.
@egemen24662 жыл бұрын
Hakim Bey ben 14 yaşında bu sene lise sınavına girecegim. Savcı olmak hayalim olduğu için sosyal bilimler lisesine tercih yapacağım . Savcı olmayı araştırırken sizin videolarınızı dinledim, 8\10 yıl başka görev yerlerinde bulunmak hala zorunlu mu merak ettim ? Sadece beni bu biraz düşündürdü. Bir de bişey merak ediyorum savcılıkta cübbe renkleri değişiyor mu ?
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Yine 6-7 yıldan az olmamak üzere taşrada çalışma yapmak durumunda kalırsınız. Bunu göze almanız gerekecek. Savcı cüppeleri kırmızı yakalı hakim cüppeleri gibi. Farkı sadece omuzda sırma oluyor.
@egemen24662 жыл бұрын
@@tugrulyilmazofficial çok teşekkür ederim.
@ozlemnuryanik93692 жыл бұрын
Bende savcı olmak için sosyal bilimler lisesi tercih ettim. Fen lisesi tutuyordu ama yine de hayalimden vazgeçmedim 😊
@oyunkolik23362 жыл бұрын
hakim bey derdesti 500 olan mahkeme batık mıdır
@tugrulyilmazofficial2 жыл бұрын
Valla Çukurca’da batıktır, İstanbul’da şeker gibi mahkemedir 😊
@MY.12345 Жыл бұрын
Mahkeme var mahkeme var. Günde 100e yakın dava açılan mahkemelerin derdesti artmasın da ne olsun.