güzel video teşekkürler.. yıldız kampüsünde spor faaliyetleri kulüp etkinlikleri oluyor mu yoksa her şey davutpaşada mı mesela yıldız kampüsünde tenis kortu var mı
@asrnalpincesu32024 ай бұрын
@@ft1905. Merhaba, Evet basketbol sahası ve tenis kortu var. Sportif ve kulüpsel faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Ancak oransal olarak Davutpaşa kampüsünün çok daha büyük olması sebebiyle orada daha fazla.
@isayibonsy21 күн бұрын
merhaba, bir soru sormak istiyorum, bu yıl yks ye gireceğim ve kimya mühendisliği kazanmak istiyorum. seninle aynı bölümü, aynı üniversitede okuyan başka öğrencileri de dinledim, onlar ders hocalarından memnun değillerdi ve mezuniyet sonrası yıldız mezunu olmanın hiç bir faydasını görmediklerini söylediler, kısacası acı çekiyorlarmış. bu kişiler kimya mühendisliğini beceremediği için mi bu şekilde konuşuyorlar? Ayrıca bölümü bitirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, sence o arkadaşlar gibi acı çeker miyim yoksa senin gibi mutlu olabilir miyim?
@asrnalpincesu320221 күн бұрын
@@isayibonsy Merhabalar, Belki o arkadaşlar %30 ingilizcede olabilirler hoca kalitesi o noktada değişiyor ama orda da arkadaşlarım vardı ve gayet memnunlardı. O kişilerin neden acı çektiğini özellikle yıldız mezunu olmanın faydasını neden göremediklerini anlamakta zorlanıyorum çünkü çevremdeki neredeyse herkes yıldız mezunu olmaktan çok mutlu. Kimya mühendisliği zor bir bölüm okurken bayağı acı çekebilirsin belki de bundan muzdariplerdir ben de çektim açıkçası ama zor buna yapacak bir şey yok. Belki de kendilerini ders dışında geliştirip iyi yerlere gelemediler ve okulun faydasını da göremediler. Yıldız gelişimini düşünenler için çok büyük fırsatlara dahil bir okuldur. Bölümü okurken zorlanabilirsin ki zorlanacaksın, ancak videoda da baksettiğim üzere kendini ders dışında da geliştirirsen sonrasında meyvesini alırsın ve mutlu olursun. Yıldız’da kendini geliştirip okulunu bitirdiğinde iş bulamama ya da mutlu olamama olasılığın düşüktür. Kimya müh mezunu arkadaşlarımın çoğu çok iyi yerlerdeler. Ayrıca mutluluk hayattan beklentilerinle de bağlantılı. Umarım istediğin olur. Başarılar.
@isayibonsy19 күн бұрын
@@asrnalpincesu3202 YTÜ ile alakalı kafamdaki olumsuz soruları cevaplamış oldun, bana geri dönüş yaptığın için çok teşekkür ederim.
@bedirhan9463 ай бұрын
Videoda cok aciklayici anlatmissin emegine saglik , ben hazirligi bitirdim bolumum kimya muh %100, yeni yeni acaba makineye myp yapsam mi diye dusunuyordum fakat tarihlerin kacirdigimi fark ettim 1. Sinifin sonunda yaparsam sayilan derslerin disindakileri makinede alirken ustten ders almak mantikli olur mu ya da senin gibi cap yapmayi planlarsam hangi donemde yapabilirim turkiyede hangi sektorler bazinda nasil bir avantajım olur, 1 sinifi okurken makine müh iyice incelemeyi planliyorum bu noktada nasil bir yol izleyebilirim yardimci olursan cok sevinirim
@asrnalpincesu32023 ай бұрын
@@bedirhan946 Merhaba Bedirhan, Yatay geçiş düşünürsen derslerin çok büyük çoğunluğu sayılacaktır zaten ilk sene tüm mühendisliklerde birkaç ders harici aynıdır. Dolayısıyla bence hazırlık sonu geçmemen iyi olmuş çünkü bölümü biraz tanımış olursun hem kimya mühendisliği okumak istemiyorsan geçersin, derslerin çoğu sayılır ve kalan derslerinle devam edersin bu tamamen senin tercihin. Makineye geçmek istersen 2-3 tane dersin olur en fazla sayılmayan onları da alıp normal kimya mühendisliğinde devam eder gibi 2.sınıftan devam edersin. Çap yapmak istersen birinci sınıf sonu ve ikinci sınıf sonu başvurabilirsin tavsiyem birinci sınıf sonu çünkü dersler daha kolay ve ortalamayı yüksek yapmak daha kolay tabi. hem de boşa ders almazsın kimya mühendisliğinden fazladan. Öncelikle yatay mı yapmalıyım çap mı yapmalıyım konusunda kimya mühendisliği okumaya hevesli ve istekli değilsen direkt makineye geçebilirsin ancak kimya mühendisliği okurum makineye de ilgim var dersen çap a başvurabilirsin ve bu tabi ki yatay geçişe göre sana çok daha fazla katkı sağlar neticede iki mühendissin. Sektörleri sormuşsun neredeyse her sektörde avantajın olur çünkü kimya ve makine sektörlerin %90’ıdır zaten. Bence kimya mühendisliği okumak istiyor musun seviyor musun kararından sonra zaten bir seçenek eleneceğinden ÇAP için şansını denersin. Ancak unutma, ÇAP olma garantisi yok dolayısıyla makine okumadan mutlu olamayacaksan makineye direkt geçebilirsin.
@oykuaydn8245 ай бұрын
çok bilgilendirici olmuş
@batuhanaydn80215 ай бұрын
Ytü’nün başarılı öğrencilerinden Asrın bir, Fatih Altaylı iki. Bilgilendirici video için teşekkürler 🎉❤
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
Odtülü arkadaşın da hiçbir farkı yok sağolasın ;)
@caferaslan.4 ай бұрын
Merhaba, çap yaptığın dönem not ortalaman ve sıralaman neydi acaba? Harita mühendisi olarak tüm mühendisliklere çap yapabiliyor muyum?
@asrnalpincesu32024 ай бұрын
@@caferaslan. merhaba, tüm sayısal programlarla yapabilirsin. Ben 3.55 agno ile çap yaptım. Sıralamamı açıkçası tam hatırlamıyorum çok zaman oldu ancak hatırladığım kadarıyla makine ve kimyanın ikisinde de tutuyordu.
@sowajery5 ай бұрын
biyomühendislik nasıl acaba bi fikriniz var mıdır? oraya gelip kimya mühendisliğiyle çap yapmak istiyorum kimya mühendisliğine sıralamam yetmeyecek gibi çünkü
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
Merhaba, biyomühendislik hakkında pek bilgim yok maalesef :/
@itüvızvız5 ай бұрын
Hocam sence 2. Sınıf makinenin sonunda endustri ile çap yaparsam okul kaç dönem uzar?
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
O ortak derslere bağlı ikisini hızlı götürürsen ortak derse de bağlı olarak beraber götürebilirsin. Bizim kimya mühendisliğinden arkadaş endüstri ile yapıp 1 sene uzatıp bitirdi.
@itüvızvız5 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 peki bu arkadaşın 1 in sonunda mı yoksa 2 nin sonunda mı çap başvurusu yapmıştı?
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
@@itüvızvız 1 sonunda başladı o hatırladığım kadarıyla. Ama maksimum 2 sene uzatır bitirirsin.
@Jagalmai4 ай бұрын
Merhaba birkaç sorum olacaktı bende bu sene Ytü de makine mühendisliği düşünüyorum. İlk olarak mühendislik açısından çift anadal yapmışsınız peki kariyer hedefiniz neydi yani neden makine ve kimya mühendislikleri hangi alanda çalışmayı planlıyorsunuz? Açıkçası ben ne kadar makine istesemde genel fabrika da sahabaşı çalışmak istemiyorum daha çok prototip üretimi ve geliştirme, tasarım, ürünleri simülasyonda test etme yani kısacası bu gibi alanlarda çalışmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? hangi sektör buna daha uygun? çift anadal yapacaksam hedeflerim doğrultusunda nereye yönelebilirim ve bunu yapabilir miyim(makinenin zor bir bölüm olduğu herkesin dilinde)? ayrıca İstanbul da üniversite okumak çok masraflı mı yıldızın kendi yurtlarına girebilir miyim ne yapmam gerekiyor olmadı kykya başvuracağım eğer ikisi de olmazsa ne yapabilirim? cevaplarsanız mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
@asrnalpincesu32024 ай бұрын
@@Jagalmai merhaba. asrinalp.incesu@gmail.com ‘a mail atabilir misin? Soru sormuştum KZbin’dan diye kendini hatırlatırsan oradan detaylı cevap vereyim.
@Jagalmai4 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 olur çok iyi olur.
@Jagalmai4 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202gönderdim. şimdiden sağolun.
@limon24405 ай бұрын
Kimya mühendisliği mezunları üniversiteden sonra iş bulabiliyor mu?
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
Üniversiteden sonra iş bulmak üniversitenin %50 üniversite kalitesi ve %50 senin aktifliğin ve sosyal aktivitelerinle alakalı. Yani sen Türkiye’nin en iyi okulunda da okusan kendini geliştirmek için bir şey yapmayıp sadece ders çalışırsan iş bulamazsın. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunuyum, çok fazla global şirkette staj yaptım. Mühendislik okumayan arkadaşlarım bile güzel yerlerde işler buldular. Ancak çok iyi yerde okuyup hiçbir proje, sosyal aktiviteye katılmayan arkadaşlarım iş bulmakta çok zorlanıyorlar. Bölümden bağımsız iyi bir üniversitede (Boğaziçi,İTÜ,ODTÜ,Sabancı,Yıldız,Koç,Bilkent) okursan ve kendini geliştirirsen kesinlikle iş bulabilirsin.
@limon24405 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 yanitladiğin için teşekkür ederim. Son olarak kimya ve kimya mühendisliği arasındaki fark nedir?
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
@@limon2440 Kimya bölümü bir temel bilim bölümüdür, kimyanın derinliklerine inerek sadece kimya bilimi hakkında eğitim görürsün bir mühendislik değildir. Kimya mühendisliği ise bir temel mühendisliktir ve adının aksine kimyanın derinlerine çok inilmemektedir ve fizik matematik ağırlıklı bir bölümdür. Kimya sektöründe yönetim, mühendislik, ar-ge gibi alanlarda çalışmak üzere mühendis yetiştirir. Ancak temel bir mühendislik olduğundan sadece kimya alanında çalışmak zorunda değilsin, yazılım olsun e-ticaret olsun bir çok alanda arkadaşlar var.
@limon24405 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 anladım, 2 soruya da yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim iyi akşamlar.
@HistoryMapping5 ай бұрын
hocam ytu econ iyi midir ytu de ea bölümü okunur mu sizce? arkadaşlarınız var mıydı o bölümlerden, yorumlarınız nelerdir?
@yusufcanozturkk5 ай бұрын
Sosyal bilimlerde Marmara veya iü bir tık daha iyi. Kaç k sıralama yaptın btw
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
Merhaba, Ytu da eşit ağırlık bölümlerinden çok arkadaşım yok. Ancak olanlar da güzel yerlerde iş bulabildiler, kendilerini de geliştirdiler. Gelinebilir. Ancak burası teknik üniversite olduğu için arkadaşın da dediği gibi Marmara İstanbul üni gibi üniversiteler biraz daha iyi olabilir.
@hakemdoven5 ай бұрын
inistanbul mu orası
@recepaydn60665 ай бұрын
Hocam yanlış tercihlerimden dolayı istediğim üniversiteye geç başladım, çift anadal yapmak istiyorum. Çift anadal yapanlar arasında yaş aralığı ne durumda, 22 yaş çok sırıtır mı?
@asrnalpincesu32025 ай бұрын
Selamlar dostum, Çift anadal yapanlar genelde zaten okulu da uzattıkları için yaşça büyük oluyorlar. Onun için bir sıkıntı olmaz ayrıca bölümlerde 30-40 yaşında insanlar bile oluyor bence bu utanılacak bir şey değil. Sen hayatına ve hayallerine bak :)
@recepaydn60665 ай бұрын
@@asrnalpincesu3202 Çok teşekkürler biraz rahatlattı bu :) Bu arada merak edip linkedin profiline baktım aynı ilçeden çıkmışız o da ayrı sevindirdi. Kariyerinde boolca başarılar diliyorum, teşekkürler tekrardan 🖐