Yliopistoissa ajetaan punavihreää politiikkaa opiskelijoiden nimissä

  Рет қаралды 11,688

Joakim Vigelius

Joakim Vigelius

Күн бұрын

Пікірлер: 82
@paavosalin9806
@paavosalin9806 3 жыл бұрын
Hyvä, selkeä ja informatiivinen pätkä, kiitos siitä! AMK-opiskelijana en todellakaan halua järjestelmän laajentuvan omiin opintoihini. Mielestäni koko systeemi on todella vastenmielisen kuuloinen, toivottavasti menisi purkuun vielä tulevaisuudessa.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Kiitos! AMK-puolellahan teillä on hyvä tilanne, kun pakkojäsenyysperinnettä ei ole ja yritykset tunkea sitä kouluihinne on todettu perustuslain vastaisiksi. Yliopistoissa taas vedotaan pakkojäsenyyden historiaan ja ''perinteikkyyteen'', minkä varjolla opiskelijoiden yhdistymisvapauden loukkaaminen sallitaan.
@parsapalsami2242
@parsapalsami2242 3 жыл бұрын
Näistä asoista todellakin pitäisi puhua enemmän! Kiitos.
@HardKokki
@HardKokki 3 жыл бұрын
Erittäin sairasta, joskin ei yllättävää.
@jane673
@jane673 3 жыл бұрын
Olet ihanan selkojärkinen nuori mies! Jes👏
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Paljon kiitoksia!
@Maaseudulla
@Maaseudulla 3 жыл бұрын
Teet tärkeää työtä nyt! Tuo peli ei vetele, mitä yliopistolla tapahtuu! Aktivoitukaa muut yliopistolaiset, jotka näette tämän megalomaanisen ongelman. Tälle on laitettava loppu, siihen tarvitaan nyt jokaista yliopistolaista, jotka näkevät tämän ongelman. Itse en opiskele siellä, olisi mennyt jo ikä ja terveys tuollaisessa ympäristössä, missä ei voi ajatella tai ilmaista asioita vapaasti.
@JormaX
@JormaX 3 жыл бұрын
Mä alotin opiskelee uutta alaa yliopistos syksyllä. En nuorempana miettinyt näitä, enkä ees muista tarkalleen millane SYLin meininki oli viimeksi ku opiskelin joskus 5-10v sitten. Tästä ois kyl hyvä järkätä jokin mielenosoitus, ihan valtakunnallisesti opiskelijoiden kesken. Varmasti moni opiskelija ei huomioi näitä taustoja, mutta hyvä kun otat kissan pöydälle! Salakavala, perusoikeuksia loukkaava järjestelmä. Toiv tää asia ei jää tähän. Mielestäni lukuvuosimaksusta pitäisi saada pilkotumpi versio, sitten voi halukkaat sitoutua haluamansa tavalla ja toiset sitten irtisanoutua poliittisesti.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Näinpä juuri. Lukuvuosimaksuissa on paljon löysää rahaa, joille opiskelijat eivät saa vastinetta.
@MikoBergbom
@MikoBergbom 3 жыл бұрын
Toka
@markkutorvinen2474
@markkutorvinen2474 3 жыл бұрын
Hieno KZbin video... Pelkkää asiaa...
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Kiitos Markku!
@annimolari7299
@annimolari7299 3 жыл бұрын
Amen ja awomen! 🙌
@Maaseudulla
@Maaseudulla 3 жыл бұрын
Moi Anni! Olet omalta osaltasi tehnyt erittäin hyvää työtä! 👍
@annimolari7299
@annimolari7299 3 жыл бұрын
Kiitos! ❤️
@mirokristian
@mirokristian 3 жыл бұрын
miks tällä on niin vähä näyttökertoja?
@parsapalsami2242
@parsapalsami2242 3 жыл бұрын
Hyvä pointti kun niin hyvää asiaa. Veikkaukseni on että pieni kanava vielä tällähetkellä. Mutta jos haluaa auttaa youtube algoritmeja, suosittelen tilaamaan, tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan sisältöä aktiivisesti, niin pääsee vielä trendaavien kautta suuremman yleisön tietoon.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
@@parsapalsami2242 Juurikin näin. Tarkoituksena on jatkossa tehdä lisää videoita eri aiheista, niin kerrytellään sen myötä hiljalleen myös yleisöä.
@minnamariaforsberg6613
@minnamariaforsberg6613 2 жыл бұрын
Tosi hyvä! ”Pienet pörröiset opiskelijat” 🤣
@karjala.
@karjala. 3 жыл бұрын
Aamen!
@ihuliige6776
@ihuliige6776 3 жыл бұрын
Asiaa!
@AmiApache
@AmiApache 3 жыл бұрын
Otin videon talteen siltä varalta, että on pakotettu youtuben kautta se poistamaan. Aloitan videon jakamisen ja tiedon levittämisen. Se, että Suomi on korruptoitunut aika pahasti on ollut tiedossa itsellä pitkään. Se, että se ulottuu näin syvälle ja laajenee ei ollut.
@Maaseudulla
@Maaseudulla 3 жыл бұрын
Juuri näin. Homma on muokattava uusiksi ja siihen tarvitsee puuttua ensin.
@AmiApache
@AmiApache 3 жыл бұрын
@@Maaseudulla Se, että esim. helsingin hallitus koostuu S & K-ryhmän omistajista. Heillä on intressejä, jotka eivät ole millään tapaa Helsingin Kaupungin intressi. Poliitikko, joka tukee heidän näkemystään ja antaa sille äänen saa mittavia alennuksia ryhmien palveluihin. Esim. S-ryhmän hotelleista saa 95% alennusta per yö.
@wioetuw912
@wioetuw912 3 жыл бұрын
Kunnon persupsykoosit taas päällä. Ei kukaan tällaisia videoita pakota poistamaan ja viime vuonna Suomi oli maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa.
@AmiApache
@AmiApache 3 жыл бұрын
@@wioetuw912 Suomi on korruptoitunut ja täysin.
@nikedix3947
@nikedix3947 Жыл бұрын
@@AmiApache oisko lähteitä? esim todisteita alennuksista tai nimiä omistajista
@raunokvarnberg8271
@raunokvarnberg8271 Жыл бұрын
Hyvä ! Joakim että tuot nämä viherkommarien korruption esille. Tällainen toiminta on kyllä huolestuttavaa. Ja tämä Sonta on lopetettava.🇫🇮🇫🇮👍👍 Kiitos tästä videosta joaalim👍
@Stagnating_
@Stagnating_ 3 жыл бұрын
Tätä olen itsekin pitänyt aika suurena vääryytenä, mutta yllättävän vähän asiasta on käyty keskustelua. Olisi hauska kuulla millä argumenteilla nämä yliopistokunnat puolustavat sitä, että yliopistossa opiskeleva on epäsuorasti velvoitettu tukemaan ideologioita joita ei välttämättä kannata.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Edunvalvonnalla. Opiskelijat kun eivät itse tunne omaa etuaan, niin heidät pitää pakottaa ylioppilaskunnan holhoukseen.
@marcusjarvelainen
@marcusjarvelainen 3 жыл бұрын
Onneksi sentään lukiolaisten liitossa ei ole pakkojäsenyyttä!
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Ja hyvä niin!
@eijamartinez3455
@eijamartinez3455 3 жыл бұрын
Pakkopolitiikkaa😭
@logical1677
@logical1677 3 жыл бұрын
Yllättävää, että Keskustakin on tuolla pakkojäsenyyden kannalla.
@esapahtela6218
@esapahtela6218 2 жыл бұрын
Olisiko valitus oikeuskanslerille hyvä ratkaisu? Kuten sanoit niin tuo systeemihän on laiton.
@tuomashuovinen
@tuomashuovinen 3 жыл бұрын
Siis onko se pakkojäsenyys kirjattu oikein lakikirjaan, asetuksiin vai mihin? Vai onko yliopistoilla jokin sopimuksellinen velvollisuus, eli "Kun vastaanotat opiskelupaikan, niin hyväksyt samalla peruuttamattoman jäsenyyden järjestössä X?" Miten tuo voi olla muka laillista? Miten jotkin järjestöt, joita ei rahoiteta veroilla eikä kontrolloida valtion puolelta, voivat hallita verorahoilla kustannettua opinahjoa? Samantien vaan EU:hun valittamaan, niin saadaan jotain hyötyä kerrankin, jos toteavat, että menettely on laiton. Siis nuo ylioppilaskunnat pitäisi haastaa jo periaatteellisesti oikeuteen, monopoliasema, mielipiteen ja sananvapauden rajoittaminen, syitä tuli tässä videossa loputtomiin.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Perustuu yliopistolain 46 §:ään: ''Kaikki yliopiston opiskelijat, jotka on otettu opiskelijoiksi alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, lukuun ottamatta tilauskoulutukseen osallistuvia opiskelijoita, kuuluvat ylioppilaskuntaan.'' Matti Muukkonen on käsitellyt aihetta perusteellisesti tämän vuoden alussa julkaistussa artikkelissa ''Ylioppilaskunnan pakkojäsenyys - onko sille enää perustetta?''. Tutkimuksessaan Muukkonen päätyi seuraavaan lopputulokseen: ''Tämän tutkimuksen keskeisenä johtopäätöksenä on se, että ylioppilaskuntien automaatio- ja pakkojässenyys muuttui 1.1.2021 perustuslain vastaiseksi.''
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 3 жыл бұрын
Tästä aiheesta vois tehdä uuden videon. Sanna Ukkola: Kolumni: Somen palautemyrsky katkaisi Hesarin selkärangan Samalla vois kattoa noi HSn jutut siitä.
@bassgirl3597
@bassgirl3597 3 жыл бұрын
Kysyin tästä käytännöstä yliopiston toimintaa hyvin tuntevalta professorilta. Näin vastasi: "Sillä on hyvin pitkä historia alkaen ajasta, jolloin opiskelija kuului yliopiston jäsenenä yliopiston tuomiovallan piiriin eikä kaupungin. Yliopisto rankaisi esimerkiksi ilkivaltaa tehneitä opiskelijoita eikä raastuvanoikeus. Yliopistolla oli oma karsseri. Varmaan tämä muuttuu."
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Ehkä muuttuu, mutta muutos on ollut todella hidasta jo vuosikymmenet. Pakkojäsenyyttä on käsitelty perustuslakivaliokunnassa jo 1990-luvulla, mutta asiaa katsottu läpi sormien. Etenkin asian politisoitumisen myötä siitä tulee voimakkaammin nimenomaan puoluepoliittinen kysymys, mikä entisestään vaikeuttaa vallitsevan tilanteen purkamista.
@muilu3727
@muilu3727 3 жыл бұрын
Mitä jos kieltäytyy maksamasta? Käännytetään yliopiston ovilla takaisin?
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Yliopistojen luennoillehan saa lähtökohtaisesti kävellä kuka tahansa. Julkisia kun ovat. Ratkaisevaa on opiskeluoikeus, joka on sidottu yo-kunnan jäsenmaksuun. Opintopisteitä tai muita -suorituksia ei siis kerry, jos ei ole kirjoilla.
@RovanapaHuolto
@RovanapaHuolto 6 ай бұрын
Tämä tik tok höpöttäjä on tosi höpöttäjä,mistä hän keksii nämä valheet 1:41
@koirasikin
@koirasikin 3 жыл бұрын
"Ei liity mitenkään yliopisto-opiskelijoiden edunvalvontaan". Noista esimerkeistäsi ei kaikki liity, mutta jotkut ilmastoasiat voisi nähdä niinkin, että - aika merkittävä osa nuorista (yliopistoissakin) on jollain tapaa huolissaan asiasta -> voidaan lievittää huolta ja lisätä hyvinvointia - ilmastonmuutos ei ole mielipide, vaan tieteellinen fakta, jos siis tutkijoita on luottaminen - nuoret varmaan haluaa, että maailmassa on järjestys myös vajaan 20-30 vuodenkin päästä Mitä tulee vaikkapa feminismiin, niin sehän (ainakin omien sanojensa mukaan) edistää ainakin naisten ja vähemmistöjen hyvinvointia yliopistomaailmassa. Tarvitsee pelätä häirintää, rasismia tai vaikkapa homofobiaa vähän vähemmän. Ylipäätään monista asioista tuli vähän sellainen olo, että niitä vastustetaan, koska asiat mielletään yleisesti "punavihreiksi" tai punavihreät ovat ottaneet esim. feminismin omakseen. Onko siis ongelmana se, että vastustat punavihreille tärkeitä asioita vai nämä asiat itsessään on huonoja?
@hagglundguy
@hagglundguy 3 жыл бұрын
Ilmastoasiat ovat varmasti monelle nuorille tärkeitä, mutta eivät ole suoranaisesti millään tavalla tekemisissä yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonnan kanssa. Feminismi on ensisijassa naisten ja vähemmistön asioita ajava liike. Liikkeen idea kuulostaa jalolta, mutta yliopistoissa, joissa naispuoliset opiskelijat ovat jatkuvasti kasvava enemmistö tarvittaisiin ennemmin miesten asioita edistävää liikettä. Näen tärkeänä, että ylioppilaskunnat ajaisivat vain asioita, joista on konkreettista hyötyä vähintään 90% opiskelijoista. Itse koen myös mainitsemiasi asioita tärkeänä, mutta en halua tukea niitä yliopistoni opiskelijoiden edunvalvonnan kautta. Mielestäni on kuitenkin ok, jos yliopisto haluaa tukea erilaisiin järjestöihin kuulumista ja erilaisten asioiden ajamista, mutta pakkojäsenyyden alle kuuluvassa järjestössä en haluaisi niitä nähdä.
@koirasikin
@koirasikin 3 жыл бұрын
@@hagglundguy Itsekin olen sitä mieltä, että lähtökohtaisesti kyllä ihmisten pitäisi saada päättää, haluavatko olla mukana yliopistojen opiskelijayhdistyksessä, vai ei. Näen kuitenkin feminismin sekä ilmastoasioiden ajamisen myös opiskelijoiden edunvalvontana (riippuen tietysti, miten näitä asioista ajetaan ja kenen näkökulmasta) ja koen, että niistä on merkittävälle osalle opiskelijoista ainakin jollain tavalla hyötyä. "konkreettista hyötyä vähintään 90% opiskelijoista." Millaisia asioita ajattelet näiden olevan? Tai miten voidaan tietää, että vähintään 90% prosenttia opiskelijoista kokee ne itselleen hyödyllisiksi tai ne olisivat hyödyksi opiskelijoille? Pitäisikö olla joku äänestys, johon kaikki Suomen yliopisto-opiskelijat saisivat vastata? Pitäisikö vastaamisen olla pakollista? En totta puhuen ihan tiedä, miten tarkalleen asioista päätetään nyt, onko jotkut ns. vaalit vai mikä homma.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
Kiitos palautteesta, koitan vastata kohta kohdalta: Yliopisto-opiskelijan edunvalvonta liittyy opiskeluun ja opiskelijaelämän välttämättömyyksiin, ei ilmastotavoitteisiin. Ylioppilaskunnilla on tavoitteita esimerkiksi oman toimintansa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja niitä pidänkin ihan perusteltuina. On hyvä, jos ylioppilaskunnat vähentävät kulutustaan, kiinalaisen krääsän tilaamista ja tilakustannuksiaan. Nämä ovat pieniä mutta järkeviä toimia, jotka ovat suoraan yo-kuntien itsensä kontrolloitavissa. Kun taas siirrytään ilmastotoimiin, loppuu oma ymmärrykseni. Ne opiskelijat, jotka kannattavat tiettyyn vuosilukuun sidottuja hiilineutraaliustavoitteita tai fossiilisista energialähteistä (mainittakoon Suomella olleen arviolta _satojen miljardien eurojen_ edestä turvevaroja soissaan) luopumista, voivat ajaa näitä tavoitteita puolueissa tai muissa vapaaehtoisissa järjestöissä. Maailmanjärjestys kun ei 20-30 vuoden päästä ole riippuvainen ylioppilaskuntien linjapaperien ilmastotavoitteista. Vaikka ylioppilaskunnat pääsisivät suoraan sanelemaan, millaista ilmastopolitiikkaa Suomi tekee, sen vaikutus maailman päästöihin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan olisi täysin mitätön. Sana ''tasa-arvo'' on ollut olemassa jo iät ja ajat. Tasa-arvo ja ihmisten yksilöllinen kohtelu ovat jo vuosikymmenet ehkäisseet rasismia, häirintää ja homofobiaa. Yliopistot lienevät tässä jalossa tavoitteessa ja sen toteutumisessa yhteiskuntamme kermaa jo nykyisin. Tasa-arvon sijaan feminismi ajaa kiintiöitä, kollektivistista ajattelua, etuoikeushöpötystä, ''turvallisempia tiloja'', sensuuria, kiellettyjä sanoja ja lauluja sekä cancel-kulttuuria. Sille nimittäin on syynsä, miksi feministit kutsuvat itseään feministeiksi eivätkä tasa-arvon kannattajiksi. Myös sille on syynsä, miksi feministit tahtovat ajaa nimenomaan feminismiä eri järjestöjen linjapapereissa tasa-arvon sijaan. Nämä tavoitteet ovat sekä a) punavihreitä että b) itsessään huonoja. Ei kiitos.
@JoakimVigelius
@JoakimVigelius 3 жыл бұрын
@@koirasikin Yhdyn Latexin näkemykseen konsensusperusteisesta edunvalvonnasta. Kun ylioppilaskuntien jäsenistöllä ei ole mahdollisuutta äänestää jaloillaan, olisi reilua kuunnella koko ylioppilaskunnan jäsenistöä herkällä korvalla sekä perustaa päätöksenteko hyvin selvään määräenemmistöön. Yliopistojen edustajistoilta ja SYL:ltä voitaisiin edellyttää päätöksilleen vähintään 3/4:n enemmistöä.
@nollatoleranssi9177
@nollatoleranssi9177 3 жыл бұрын
Nykyinen intersektionaalinen feminismi ei aja mitenkään naisten asiaa, vaan päinvastoin. Luonto vetoaa ihmisiin, joten luontoon liittyy aina jokin iso teema. Välillä se on ollut eläinten sukupuutto, toisinaan otsonikato, luonnonvarojen käyttö, merien saastuttaminen, ilmastonmuutos. Aina nostetaan esiin jokin uusi ilmiö, joka hallitsee kaikkea julkisuutta. Näissä voi olla hyviäkin puolia. Ongelmia tulee lähinnä siinä vaiheessa, kun pitäisi miettiä eri toimenpiteiden järkevyyttä. Suomessa nostetaan bensan hinta 5e/litra, olipa sillä vaikutusta mihinkään tai lopetetaan turvetuotanto, vaikka käytössä oli prosenttiosuus kaikesta energiasta ja muualta tuodaan fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa. Suurin ongelma liittyy silti siihen, että näistä asioista tulee uskonnon kaltaisia ilmiöitä, joihin pakotetaan kaikki opiskelijat uskomaan sellaisenaan ilman mitään kriittistä näkemystä.
@riikkasalminen1412
@riikkasalminen1412 3 жыл бұрын
Kolmas
@esapahtela6218
@esapahtela6218 2 жыл бұрын
Totta turiset.
@lps_suklaaomenavohvelipiirakka
@lps_suklaaomenavohvelipiirakka 3 жыл бұрын
pakko kannattaa!
@vali11d1
@vali11d1 Жыл бұрын
Mitä helvettiä mamut, ilmasto kuuluu yliopisto-opiskeluun.
@vali11d1
@vali11d1 Жыл бұрын
Ja vielä femininismi paska!
@DmitryTrubnikovYT
@DmitryTrubnikovYT 3 жыл бұрын
kahdeksas
@Foordikka
@Foordikka 3 жыл бұрын
Eka
@jonnees98
@jonnees98 3 жыл бұрын
niin siis nythän sun pitäis tietää et se punavihree politiikka ja feminismi o kaikkii ihmisoikeuksii ja ihmisyyttäkunnioittaavaa politiikkaa ja siihe pitääki pakottaa koska esmes just ihmisoikeudet on jotai sellaista mitä pitäs olla täysin rikkomaton. ni nythä ihmisoikeuksii poletaa vaikka ja missä ku rasismi rehottaa jne jne ni punavihreepolitiikka o ainut asia mikä puollustaa ihmisen oikeuksii ja kaiken pahan poistamista
@jonnees98
@jonnees98 Жыл бұрын
@MIKAEL eipä ollu
@adolfhuovinen2848
@adolfhuovinen2848 3 жыл бұрын
Joakim,entä edullinen ja hyvin toimiva terveydenhoito sekä edullinen ruokailu? Se menkka- videosi oli ihan ajatuksia herättävä. Tämä puolestaan hyvinkin epäintellektuaalinen ja yksisilmäinen. Korkeakouluopiskelijan pitäisi pystyä analysoimaan ilmiöitä monipuolisesti. Nyt et sitä tee, vaan olet ilmeisimmin fiksoitunut erään puolueen kapeisiin ja sen popularisoituja vaalisloganeita papukaijamaisesti toistaviin teeseihin. Mielestäni melkoinen rimanalitus sinulta.
@baphomet_FIN
@baphomet_FIN 3 жыл бұрын
Minun korviini Joakim ei tässä pyrkinyt ajamaan ylioppilaskuntia alas tyystin, vaan ainoastaan peräänkuulutti niiltä vapaaehtoisuuteen perustuvaa jäsenyyttä sekä poliittista sitoutumattomuutta. Terveydenhuolto yms. ovat juuri niitä asioita, joita uskon että myös Joakim ajattelisi kuuluvaksi vapaaehtoisen jäsenyyden etuihin.
@distrobat
@distrobat 3 жыл бұрын
Liitot ajavat Vigeliuksen mukaan opiskelijan asiaa, mutta ei kuitenkaan hänen asiaansa. Miksi maksaa jostain johon ei usko? Arvot ovat erilaisia ja ei voi todellakaan odottaa, että jokaista kiinnostaisi yli kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Videolla tuodaan mielestäni hyvin esille valinnanvapauden tärkeys ja se kuinka selvästi tätä systeemiä käytetään hyväksi. En maksaisi todellakaan tuollaista maksua jos olisin yliopistossa.
@lauri9880
@lauri9880 3 жыл бұрын
Terveydenhuolto tapahtuu YTHS:n kautta. Ei ylioppilaskuntien. Yliopisto-opiskelijat maksaa yths maksun ylioppilaskunnan maksun yhteydessä. AMK opiskelijat maksavat sen itse suoraan kelalle.
@Stagnating_
@Stagnating_ 3 жыл бұрын
Kuten Lauri jo sanoikin, terveydenhuollon kanssa ei ylioppilaskunnilla ole mitään tekemistä. Ruokalat sen sijaan taitavat suurimmaksi osaksi olla ylioppilaskuntien pyörittämiä. Yliopistolain mukaan "Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä." Tällähetkellä ylioppilaskuntien toiminnassa kuitenkin ajetaan poliittisia ideologioita joilla ei ole mitään tekemistä edellämainittujen asioiden kanssa. Tilanne ei olisi niin ongelmallinen jos näihin liittyminen ei olisi pakollista. Miltä vasemmistolaisesta opiskelijasta tuntuisi jos tilanne käännettäisiin päälaelleen ja ylioppilaskunnat tukisivat vaikkapa humanitäärisen avun vähentämistä, tukien leikkaamista ja uusiutumattoman energiantuotannon lisäämistä? Aivan samalla tavalla osa yliopisto-opiskelijoista joutuu tällähetkellä rahoittamaan poliittisia tavoitteita jotka sotivat omaa mielipidettä vastaan. Vaikka omat mielipiteeni ovat valtaosin melko vasemmistolaisia, niin vituttaa kyllä kuinka radikaaleiksi yliopistojen sisällä vallitsevat ideologiat ovat muodostuneet. Tämä on omiaan ruokkimaan vastakkainasettelua poliittisten aatteiden/puolueiden ennennäkemättömällä tavalla nykyisen some/twitter kulttuurin seurauksena.
@SebastianTuskanen
@SebastianTuskanen 3 жыл бұрын
mikäs aadolf huovinen se siellä huutelee, mee töihin siitä
Flipping Robot vs Heavier And Heavier Objects
00:34
Mark Rober
Рет қаралды 61 МЛН
黑的奸计得逞 #古风
00:24
Black and white double fury
Рет қаралды 30 МЛН
HELP!!!
00:46
Natan por Aí
Рет қаралды 34 МЛН
Halla-aho, Stubb, Haavisto? Arvioinnissa paras presidentti Suomelle
50:31
Flipping Robot vs Heavier And Heavier Objects
00:34
Mark Rober
Рет қаралды 61 МЛН