zeytin üzerine izlemediğim program, okumadığım uluslararası makale neredeyse yok lakin senin kadar anlaşılır anlatana rastlamadım. Allah gönlüne göre versin...
@serefbagdemir13263 жыл бұрын
Halkalı lekenin oluşumu bölgeye göre zamanı değişiyor Teşekkürler usdat
@bunyaminmete54003 жыл бұрын
Bence en güzel sistem toprağı sürekli sürmek ayrıca güneşin ağacın altına ulaşması için ağacın altında zeytin dalı bırakmamak gerekir
@aliak49773 жыл бұрын
Adanada zeyin bahçem var budama konusundaki görüşüne katılıyorum burda yükselti ve rüzgarlar önemli senin bahçenin rüzgar sıkıntısı var galiba yoksa bukadar ilaç çok fazla geliyor bana
@SevimTürk-u5l6 ай бұрын
Yunus bey iyi günler iki defa bordo bulamacı verdik zeytinlere halkalı leke hastalığı var ama ağaçlar tomurcuk hangi ilacı tavsiye edersiniz bizi bilgilendirimisiniz
@hakanunsal487 ай бұрын
Mantara karşı bakır çivi çözümü buldum. Benim bordo bulamacı yapacak zamanım yok bu yüzden ağacın gövdesine 3-4 adet bakır çivi çaktım, sonuç mükemmel. Halkalı leke den dolayı yaprak dökümü durdu. Meyve verimi arttı.
7 ай бұрын
Agacin floem, ksilem yapisina ve govde butunlugune zarar vermekten baska hicbir ise yaramaz kardesim bahsettigin uygulama.
@Muzafferbeder Жыл бұрын
Yunus bey merhaba bordoyu halkalı leke gördüğümüZ her zamanmı yoksa yılın belli zamanımı atılmalı teşekkür ler
@HasanKenger-sx7ee10 ай бұрын
Hacı efendi bordo bulamacının sıvısını kullansak olurmu
@aygunyarici6 ай бұрын
yunus abı selam ben bu yıl gec kaldım kısında bırsey atamadın sındımde... elimde sıvı bakır var çiçek açmış durumda halkalı lekede baya var.. ılacı ne zaman atmalıyım bakırı atsam faydası/zararı olurmu acıl yardım
@veyseltopal71793 жыл бұрын
Hocam eline sağlık güzel olmuş
@mahmutguney90026 ай бұрын
Yunus bey merhaba İzmir'den yazıyorum Ağaçlar tomurcukta ama çok halkalı leke var bu zamanda ne yapılmalı teşekkürler
@sukrukacar54093 жыл бұрын
Yunus Abi hazır bordo mu daha etkin yoksa geleneksel yöntemlerle yapılan bordo mu
3 жыл бұрын
Kardeşim ben yıllardır hazır kullaniyorum. Kaliteli marka olduktan sonra pek farkı olmuyor.
@sukrukacar54093 жыл бұрын
@ abi önerdiğin bir marka var mı
@volkangedik40213 жыл бұрын
KOLAY GELSİN YUNUS BEY. GÜBRELEME HANGİ AYDA YAPIYORSUNUZ. HAYVAN VE TABAN GÜBRESİ BU AYDA VERİLEBİLİR Mİ? ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
3 жыл бұрын
Akdeniz bolgesi icin konusursam bu zamanlarda hayvan gubresini sira aralarina sermeye basladim. Kis sularini almasi icin patlatma ile surdugumde hayvan gubresinide topraga karistirmis olacagim. Taban gubresinide ocak ortasi subata dogru uygularim heralde. Kanala videosu da gelir kardesim gubreleme islemlerinin.
@gokhanyilmaz7674 Жыл бұрын
Abi Adana merkezde 7 adet zeytinim var ,Nisan ayının ortasındayız malum,dün agaclar da halkalı leke gördüm,çiçeklenme de var ağaçlarda, bu saatten sonra nasıl mücadele etmeliyiz çiçekte bakir veya bordo atılmaz diye biliyorum
@o.a5873 жыл бұрын
Kolay gelsin. Bende budamanın yarısını bitirdim yarın atacağım bordo bulamacı. Son iki yıldır ithal bir marka kullanıyordum granül haldeydi. İlacı yaparken tozumuyor çabuk eriyor. Ama bu sene getirmemiş bizim ziraatçi.
3 жыл бұрын
Aynen kardeşim bu sene ben de bulamadim. Ben de tercihimi hektas tan yana yaptim.
@o.a5873 жыл бұрын
@ Bugün attık ama illahlah dedirti hektaş. Şirinlere döndük yıka yıka çıkmıyor yüzümüzden. Traktör kırmızıydı mavi oldu. 3 torba almıştım birini bugün geri verip 2 lt grifon sc fungusit (bakır oksiklorür ve bakır hidroksit, yanlış yazmamışımdır umarım) aldım. Geri kalan yerlere bunu atacağım.
@arintarim41483 жыл бұрын
Selamun aleykum abi bu bordonun sıvısı yok.mu acaba bende hektas attım bende maviye bulandım
@kursatkuzgun55082 жыл бұрын
Abi kolay gelsin bereketli olsun. Bursa Mudanya’dan yazıyorum. Benim ağaçlarımda ciddi şekilde halkalı leke var ve yaprak döküyor yapraklar sararıyor. Şuan ağaçlarım tomur halinde ve çiçek açmak üzere. Bu dönemde hangi ilacı ve uygulamayı yapabilirim. Yada ne zaman yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
2 жыл бұрын
Bakirli veya sistemik fungisitlerle mucadelede gec kalmissiniz Bu donem hassas bir dönem. Yapilacak bakirli uygulamalar olumsuz etki yaratabilir. Havalar iyiden iyiye isindi zaten. 25 derecenin uzerinde seyreden kuru havada mantar pek calisamiyor. Meyveler kendini belli edince icap ederse sivi bakirlarla ilaclama yaparsiniz.
@denizakcin26803 жыл бұрын
Selamunaleyküm. kolay gelsin yunus abi. emeğine anlatımına sağlık çok faydalı oluyorsun bize. Anlatımında tarih belirtmende çok güzel olmuş. Allahım emeğini yağlı kazancını bol eğlesin. İşin gücün rasgelsin. Birşey soracağım abi. Bu rekor gelişim diye bir ilaç var.toprak düzenleyici gırenül olarak satılıyor. Onu mu tavsiye edersin yoksa leonardit mi kullanalım.
3 жыл бұрын
Aleyküm selam kardeşim. İyi dileklerin için izlemeye deger gördüğün icin teşekkürler. Kardesim acikcasi ben senelerdir hayvan gubresi kullaniyorum. Hem toprakta hem agaclarimda da bunun faydasini goruyorum. Bahsettigin bu tur urunleri hic deneyimlemedim. Yorum yapmam dogru olmaz. Kullanan birileri daha dogru bilgi verecektir. Saygilar selamlar..
@denizakcin26803 жыл бұрын
@ teşekkür ediyorum abi. Birde ben yeni dikeceğim zeytin fidan için çukur açtırdım. Ve çukurlara 40 litrelik büyük kovayla yanmış inek gübresi döktüm. Dip kurdu yapar diyorlar bu konuda yorumun nedir abi çukurdan çıkarayım mı hayvan gübresini şubatta dikim yapacağım. Birde fidan cinsi olarak ne dikeyim ne önerirsin. 70 tane gemlik, 10 tane domat.5 tane kalamata,( eşek zeytini ) diktim. 60 ağaçlık daha yer var.
@ylmazgungor8603 Жыл бұрын
Haziranda halkalı ile mücadele edilir mi, üzerinde zeytin tutmuş fakat halkalı lekeden dolayı olsa gerek yapraklarda sararma çok. Teşekürler
@mirsamsonmez11133 жыл бұрын
Günaydın.... Ben yeni zeytin diktim... Bir yıl oldu... Doğru bilgi almak için... İletişim bilgilerinize nasıl ulaşabilirim....
3 жыл бұрын
Sorularinizi mail adresimden veya yorum olarak bırakabilirsiniz. Sorulan sorulara en kisa surede donmeye calisiyorum. Saygılar selamlar..
@unverozkol3 жыл бұрын
YIlda üç kere hangi zamanlarda atıyorsun bordoyu üstad?
3 жыл бұрын
Hava sicakliginin 14 - 24 derece arasinda ve nemli seyrettigi dönem yasadiginiz bolgede hangi zamana denk geliyorsa o donemler uygulanmasi gerekiyor kardeşim. Yoreden yoreye iklim degistigi icin kesin bir zaman veremem.
@enginaliye20542 жыл бұрын
Bordo bulamaci attiktan sonra kaç gun yagmur yagmamasi lazlm? Hava durumunu takip edelim.
2 жыл бұрын
Attiktan sonra, iki saat kalmasi yeterlidir kardeşim.
@enginaliye20542 жыл бұрын
@ tesekkur ederim
@MustafaVARAL3 жыл бұрын
Çok sağol abi sayende çok şey öğrendim.
@ado78913 жыл бұрын
Hangi marka kullandın abi keşke onu da gösterseydiniz
3 жыл бұрын
Hektas kardeşim.
@melihkaan16113 жыл бұрын
Kıymetli abim, zeytine kükürt kullanımı ile ilgili bir video yapanilirmisin? Kolay gelsin
3 жыл бұрын
Kardeşim ben kukurtu genelde taban gubresi olarak cinko ve kukurtlu 15-15-15 olarak uyguluyorum. Ama ayrica kukurt uygulamasiyla ilgili de bir video denk getirebilirsem paylasirim kardeşim.
@mutludemir9363 жыл бұрын
Abim kolay gelsin yayıncı yapıştırıcı atsak içine daha iyi yapışmaz ı yapraklara yorumunu alabilirmiyim
@Aydinayyuru19073 жыл бұрын
Abi kolay gelsin zeytin işinde yeniyim trilye cinsinden 1000 ağaca yakın 3 yaşında fidanlarım var şekil budaması yapacağım 4 tanesini dememek amaçlı budadım sana videosunu atmak istiyorum tavsiye verirmisin
@Aydinayyuru19073 жыл бұрын
Vidyo atacağım numara varmıdır abi doğrumu budama yaptın acaba görmen gerekiyor
@mehmetalihayta37572 жыл бұрын
Selam Zeytin yaprakları kuruyup dökülüyor halkalı leke degil yapraklar kenarlardan koruyor yer izmir yardımcı olurmusunuz
2 жыл бұрын
Besin eksikliği gibi görünüyor. Yaprak ve toprak analizine gore takviye etmek gerekebilir.
@aysebirsendursun65222 жыл бұрын
Hocam taban arazideki zeytin araçlarımızda halkalı leke çoğalmış şubatta etmiştik bordo bulamadınmı çiçek hazırlığında ki ağaç nasıl işlem yapılır rica ediyorum
2 жыл бұрын
İste tam da bu yuzden tomur doneminde agaclar iyi gozlemlenmeli ve gec kalmadan onlem alinmali. Tomurcuklar baslangic doneminde ise kaliteli bir bakirli ile mucadele edilebilir. Tomurcuklar acmaya yakin ise agaci strese sokmaya gerek yok. Havalar isininca zaten halkali leke baskilanacaktir.
@isacetin41213 жыл бұрын
Ben gülleci attım. Bordo da tavsiye edermisiniz?
3 жыл бұрын
Hava ve toprak şartları halkali lekenin calismasina musait ise bakirli ilaclari atabilirsiniz. 14-24 arasi sicaklik ve nem olan yerde mantar calismaya baslar.
@hasanherdemgil49763 жыл бұрын
Bordayi hangi aylarda atıyorsunuz ben didimden
3 жыл бұрын
Burda baz almaniz gereken ay degil bolgenizdeki mevsimsel kosullar olmali kardeşim. Bordoyu havanin ilik ve topragin nemli oldugu zamanlar atmalıyız. Bunlara denk gelen zaman sonbahar ve ilkbahar aylaridir. En az iki kere dogru zamanda yapilan bordo ile halkali lekeyi cok rahat atlatirsiniz.
@necdetvakar66493 жыл бұрын
yunus bey ilk ilaçlama hangi ayda yapılır ve ne tür ilç kullanayım bilgileriniz için tşk
@necdetvakar66493 жыл бұрын
bordo bulamacında han ilaç var
3 жыл бұрын
Kardeşim ay bazinda degilde hasati referans alalım çünkü bolgeden bolgeye bir iki ay fark edebiliyor. Simdi hasattan sonra yapraktan combi ve deniz yosunu uygulamasi agacin kaybettigi besinleri temin edebilmesi icin onemli. Ardindan bordo bulamaci uygulayip agaci uykuya alacagiz. Bu sirada budamaya da baslayabilirsiniz. Budamadan sonra gulleci bulamaci uygulanabilir. Kis yagmurlarini alabilmesi icin patlatmayla ara sürümü yapilmali tabi surumle isterseniz hayvan gubresinide ekleyebilirsiniz. Bu donemde genel olarak bu islemler uygulaniyor. Yaptigim tum islemleri kanaldan paylasiyorum zaten. Diger islemler icin kanali takip ederseniz bilgi edinirsiniz. Saygılar, selamlar..
3 жыл бұрын
Bordo dediğimiz sey goz tasiyla kirecin karisimi. Goz tasi dedigimiz sey ise bakır sülfat.
@rasimaktug93943 жыл бұрын
Yunus abi 3 yaşlı zeytin fidanı şubat sonuna doğru şeker gübresi verilirmi veya üre hangisini tavsiye edersin fidanlar tam olarak gelişmedi
3 жыл бұрын
Havalarin sicakligina ve agaclarin uyanma zamanina bagli birazda kardeşim. Taban gubresi veya hayvan gubresi uyguladiysan ustten seker vermen yeterli olacaktır.
@rasimaktug93943 жыл бұрын
@ abi taban gübresi verdim hayvan gübresini geçen sene vermiştim üs gübresi olarak sormuştum teşekkürler abi
@byrmasl15602 жыл бұрын
Yunus abi Halkalı leke için sistemik bakır işe yarar mı
2 жыл бұрын
Onlem icin gec kalindiysa yuksek oranli sistemik bakirla bastirabilirsiniz hastaligi.
@burakgocer7093 жыл бұрын
Hocam sizi takp ediyorum hocam 16 litrelik sırt pompasına ne kadar bordo katılmalıdır ölçü olarak
3 жыл бұрын
200gr yeterli olacaktır
@ayhangraywolfgraywolf42087 ай бұрын
ya o yerde gördüğün mantar bitkisi ile hastalığa neden olan fungus mantarlar farklı şey. lutfen arasırmadan konuşma
7 ай бұрын
Mantarlarin olusma koşulu bakimindan bir göstergedir dipte çıkan mantarlar. Elestiri once hakli olmalı sonra da dogru uslupla yapilmali. Lütfen sakince ve kardeşçe birbirimize kelam edelim. Saygılar selamlar kardeşim.
@sezaiyargc98523 жыл бұрын
Hiç bilmediğim için soruyorum. İki yaşında fidan diktim. 20 gün oldu. En dipteki küçük dalların sadece uç kısımlarını kessem bir şey olur mu?
3 жыл бұрын
Dikim yapildiktan bir sene sonra budama yapilmasini öneriyorum. Fidan iyice toprağa tutunmali ki yaralarini kolayca sarabilsin. İlk zamandan ağacı strese sokmaya gerek yok kardeşim.
@sezaiyargc98523 жыл бұрын
@ cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Budamayı yanlış anladıkları için bu kelimeyi pek sevmiyorsunuz ama ağaç budama videolarınız çok rahatlatıcı. Allah emeğinizi zayi etmesin.
@mustafakosebey3 жыл бұрын
Bordo bulamacinin haziri yokmu Suya katip atacagimiz Siz kirec ile karistirmadiniz mi ben mi kacirdim
3 жыл бұрын
Hazir kullandim zaten kardeşim.
@mustafakosebey3 жыл бұрын
@ internette aratiyorum hep kirecle karistirin cikiyor nerede yanlis yapiyorum Biligisi olan varsa paylasirsa sevinirim
@hasankacar26223 жыл бұрын
hazır olanların içinde kireç imalatta hazırlanır sizin bahsettiğiz ğöztaşı ile kendimizin hazırlladıgına kireç katılıyor@@mustafakosebey
@mustafakosebey3 жыл бұрын
@@hasankacar2622 az once ogrendim ve sparis verdim suya karistir at seklindeymis
@alidag51723 жыл бұрын
Yunus abi sana nasıl ulaşacağız bi irtibat numarası verir misin
@veyseltopal71793 жыл бұрын
Senin bu selam verişin beni cezbediyor haci abi Aleykumselam Aleykumselam Aleykumselam
@volkantemiz86663 жыл бұрын
Üstadım Doğal bir ürün olan kaolin kilini hiç tecrübe ettiniz mi ? Düşünceniz nedir bu ürün hakkında ? Teşekkürler
3 жыл бұрын
Pek bir etkisini gormedim kardeşim ben. Ama gördüm diyen de var.. En guzeli bir miktar alip bahcenizin bir bolumunde denemeniz ve kendiniz karar vermeniz.
@huseyinfilikci84103 жыл бұрын
Yunus bey Agaclarimda yapraklar dikuldu verim hic yok diyecek kadar dustu bordo bulamacini hangi aylarda ve 1 senede kac kere tavsiye edersiniz
@ado78913 жыл бұрын
Abi bu uygulamayi yaptık haziran ayı gıbı yapraklar dökülüyor o dönemde yaprak gübresi almamıza gerek varmı
3 жыл бұрын
Sulama imkani varsa gubre ile yeniden yapraklandirmak mumkun olabilir.
@fiyatperformans25063 жыл бұрын
Abi sana nasıl ulasabilirim
@ustausta17263 жыл бұрын
Bizim ağaçlarda 3 yıldır zeytin vermiyor
@hakanunsal483 жыл бұрын
Ben hazır olarak aldığım bordo bulamacının içine, tekrar iş yükü ve zaman kaybı olmasın diye insektisit ilave ettim. Bu şekilde olursa sonuç nasıl olur.? Bilgileriniz için çok teşekkürler.
3 жыл бұрын
Bordo muhtemelen insektisitin etkisini öldürmüştür. Büyük kayıplari engellemek icin kucuk zaman ve emek kayiplari verebiliyor olmamiz lazim. Daha dikkatli ve bilinçli bir bakim takvimi uygulandiginda hasat anindaki yasanilan haz tum emek ve zaman kaybina degecektir. Tecrubeyle sabittir :)
@aligorecek68893 жыл бұрын
Abi kolay gelsin telefonunu yazarsan sevinirim
@bilaldas78273 жыл бұрын
yunus bey telefon yazarmisiniz kolay gelsin
@azatkaya75273 жыл бұрын
Abim tlf yazarmısın bilgi almak istiyorum
@arintarim41483 жыл бұрын
Selamun aleykum kolay gelsin abim
3 жыл бұрын
Eyvallah kardeşim sağolasın.
@ado78913 жыл бұрын
Arkadaşlar kafayı yicem tire de 6 dönüme yakın zeytini olan Arkadaşim var adam hiç ilaç sulama yapmıyor 1 tane bile ilaç yok ona rağmen adam xeytin yağı alıyor 5 kg ya 1 lt aldı benim alasehir deki tarlaya atmadığım yok doğru düzgün verim alamıyorum
@hasandenizduman2863 жыл бұрын
Toprağı analiz yaptır.Ağaçlar güneş görüyormu?Zeytin vermiyor duyosan çiçeği atıyordur bir ihtimal.(çiçeğin çok tutması zeytin vereceği anlamına gelmez) çiçek zamanı yine analiz ettir.Bilmediğin ilaç verme.Çevrede başka ağaç varmı?(çam,meşe, vb) bunlar basra yapar.Çiçek zamanı çiçekleri döker.Ağaçlar yaşlı mı?Budama olsun olmasın dalda hastalık varsa yine sorun.
@ado78913 жыл бұрын
@@hasandenizduman286 abi güneş görüyor toprak analizi yaptır madim gübre atıyorum bu yıl aşılama yaptırcam leonardid ve humik asit atıcam
@ado78913 жыл бұрын
Ağaçlar genç abi
@volkantemiz86663 жыл бұрын
@@hasandenizduman286 çevredeki ağaç (çam,meşe) nasıl zarar verir? Biraz açıklayabilir misiniz?
@windsurf4883 жыл бұрын
Çiçek açtığında pamukçuk diğer adı unlu bit galiba onun için ilaç atarsan, çiçek açıkken yani o zehir çiçeği döktürüyor öncesinde atman lazım bilmiyordum bende hiç bi Ziraatci söylemedi çiçekte atarsan dökülür diye attım bende döküldü