Skynet;Açığa çıktık! Tekrar ediyorum; Açığa çıktık! Derhal geçmişe T-1000 gönderip Ayhan Tarakçı adlı şahsı durdurun!
@hakaner8175 жыл бұрын
"düzenden kaos doğar" kısmını açıkladığınız anda Mr. Nobody filminde geçen bir replik aklıma geldi; "Püreyle salçayı karıştırırsanız, sonradan onları birbirinden ayıramazsınız. Mümkün değildir. Duman, babamın sigarasından çıkar; ama asla geri dönmez. Biz de geri dönemeyiz. Bu yüzden seçim yapmak zordur. Doğru seçimi yapmanız gerekir. Hiçbir seçim yapmadığınız sürece, her şeyi mümkün kılarsınız."
@ibrahim81675 жыл бұрын
👍👍👍
@donduranokuz5 жыл бұрын
tek odalı filmlerden mr nobody mss
@otgunz5 жыл бұрын
Mr Nobody izlemiş insana saygı duyarım. 👍
@mehmetemingecer2365 жыл бұрын
Pişti... Yok, yok iyi oldu. Zaten sana abonelerin, büyük bir kısmı Barış’a da abone olması beni şaşırtmaz...Ve de en iyi doğruların, aynı şartlarda, aynı zamanlamayı göstermesi de hiç şaşırtıcı değildir. Teşekkürler.
@MaviRuzgar355 жыл бұрын
Barış Özcan ve sizin bilimsel gündemi takip etmeniz güzel.
@uca0622065 жыл бұрын
Ayhan tarakçı twitterda 22 saat önce bununla ilgili video yapacağını paylaştı barış özcan ise 10 saat önce videoyu yayınlamış takip yok ayhan hocam yanlız değildir yedirmeyiz:)
@ahmetagr60625 жыл бұрын
@@uca062206 Ayhan hocanın askeriyiz! *CcC* 😂 Barış Özcan'ın da askeriyiz
@uca0622065 жыл бұрын
@emre Gündoğdu Dostum sen yanlış gelmişsin cevap verdiğim arkadaş yazısını düzenlemiş, ayhan tarakçının barış özcanı takip ederek video çektiğini ima eder bir mesajı vardı onun için yazdım. Yani ayhan takçının barış özcanın videosundan önce konuyla ilgili video çekeceğini söyledi demek istedim. Onun videosundan sonra videoyu çekti diyenlere hitaben yazdım.
@rcpkml66565 жыл бұрын
Barış özcan ile pişti oldunuz bugün ama olsun canınız sağolsun
@kadir97655 жыл бұрын
Başlık aynı olsa bile icerik türleri farklı
@Thesuvari345 жыл бұрын
Zaten asılsız bir haber yüzünden konu alındı yanı çoğu uçak ile ilgili KZbin kanalı 737 Max tartışıyor çünkü gündem o aynı hesap
@bulletdmx5 жыл бұрын
Bariş Özcan kolpacıdır
@atalaydemirci16695 жыл бұрын
Samimi adamsin Ayhan. Seninleyim.
5 жыл бұрын
Biz barıştan değil reisden dinlemeyi seviyoruz. O çok kurgu katıyor, reis ise sade ve net.
@benmehet84035 жыл бұрын
ayhan hocam şu meşhur Dyatlov Geçidi Vakası ile ilgili bir video yapabilirmisiniz böyle konuların aslını öğrenmek cidden zor oluyor çok fazla komplo teorisi var
@kingofspades80665 жыл бұрын
Üstad bunu ben de merak ediyorum, bir el atıver 😎
@Kerem_ty5 жыл бұрын
Bu bilim videoları insanın ufkunu açıyor adeta. Teşekkürler.
@DRC344 жыл бұрын
“Geçmiş, şu an ve gelecek arasındaki fark, inatçı bir illüzyondan ibarettir..” Albert Einstein
@muharrembulut1505 жыл бұрын
Ben böyle teknolojik ilerlemeleri, yani zamanda yolculuk ya da ışık hızına yakın seyehat etmek gibi gelişmelerin malzeme sınırlarına dayanıp, tıkanacağını düşünüyorum. Geçmişe gitmek mümkün olsa gelecekten birilerini görmeyi beklerdik ya da galaksiler arası yolculuklar mümkün olsa başka uygarlıkların izlerine de rastlardık sanırım.
@bilaltahabas60245 жыл бұрын
Gayet mantıklı sorular. Ama bence bir ayrım da yapmak gerek. Zamanı geriye almak ve zamanda geriye gitmek bence birbirinden çok farklı şeyler. Zamanı geriye almak deyince bir nesne için entropiyi tersine çevirmek anlaşılmalıdır. O nesneyi geçmişteki haline geri döndürmek. Videonun başındaki deney bundan bahsediyor. Bugünkü aklım olsa da keşke on yıl önceki günlerimde olsam denilen şey gibi. Ki burada da bir nesne veya kişi için entropiyi tersine çevirdiğinizde ve kişi 10 yıl önceki haline döndüğünde; 1-Kişinin bilinci aynı mı kalacak yoksa bilinç de 10 yıl önceki haline dönecek mi? 2-Kişi veya nesne 10 yıl önceki haline döndüğünde çevresi de 10 yıl önceki haline dönebilecek mi? Zamanda geriye gitmek ise zamanda geri giden kişi veya nesne için entropinin aynen işlediği ancak bulunduğu uzay zaman düzleminde geri yönlü hareket ettiği anlaşılmalıdır. Peki bu durumda; 1-Kişi veya nesne uzay zaman düzleminde geri yönlü hareket ettiği zaman entropinin onun için doğrusal işlemeye devam edebilmesi mümkün olabilir mi? 2-Bu münkün olsa bile zamanda geri giden kişi veya nesne ile vardığı zaman dilimindeki entropi katsayısı farklı olacağı için, bu farklılıktan etkilenmemek mümkün olabilir mi? Tüm bunları bir kenara alırsak, geçmişe yolculuk yaparak geçmişe müdahale etme düşüncesi yerine, entropiyi tüm evren için tersine çevirerek geçmişi simüle edebilecek bir yazılım veya makinenin var olabilme ihtimali bile insanlık için çok büyük bir adım olabilir. Düşünsenize geçmişe yolculuk edemiyorsunuz ama tüm evrenin geçmişini izleyebiliyorsunuz. Bence bilimin ulaşabileceği ve gelişimini tamamlayacağı son nokta burası olur. Çünkü bu sayede bilim, cevap aradığı tüm sorulara en doğru cevabı bulmuş olur. Bu noktadan sonra medeniyetimiz sadece sanatla ilgilenir belki de. Belki de yine bir bahane bulup savaşmaya devam eder ne bileyim ben. Hem gelecekte zaman makinesi icat edilecek olsa bile bizim bugün gelecekten gelen insanlar görmüş olmamız gerekmez miydi?
@YY-uv1nb5 жыл бұрын
Aynı soruyu bende yıllardır soruyorum birinin geçmişe gidip bişeyleri değiştirdiğini nasıl anlayabiliriz kaç zamandır var olan insanlığın teknolijisinin son 100 yılda bu kadar gelişmesi insanı şüphelendirmiyor değil
@yavuzsarkaya5402 Жыл бұрын
Zamanı sadece onun sahibi ileri yada geri alabilir. Bu tür söylemler dikkat çekmek için yapılan hurafelerdir. Kanunlar tesbit ediliyor ancak kimin koyduğu hiç sorulmuyor. İnsanları hakikatten uzak tutabilmek için.
@kusadasindan5 жыл бұрын
Kuranda kehf suresini okumanızı tavsiye ederim. Zülkarneyn adlı bir şahıstan bahsediliyor. Aynı surede Musa peygamber ve yanında Seyehat eden bir şahıs. Eshabı kehf (yedi uyuyanlar) da anlatılıyor. Ayetler yorumlara çok açık. Günümüz biliminde yorumlanmalı diye düşünüyorum. Ayrıca Hz Muhammed in mihraç hadisesi zaman yolculuğunu anlatır gibi geliyor. Sorunuza gelince, gelecekten günümüze veya geçmişe müdahale ediliyormu? Fiziksel olarak mümkün değil gibi görünüyor ama ruhsal yani metafiziksel olarak mümkün olabilir. Aslında zaman Tanrının ta kendisidir. Gelecekteki güç. Her şeye yön veren.
@canertas35095 жыл бұрын
ayhan amca teşekkürler vidyo için çok faydalı abim gösterdi
5 жыл бұрын
Dünya da zamanı asla ileri geri alamazsın yolculukta yapılamaz. Ama mekan bükülebilir, yani Dünya'nın iki kutup noktası bükülerek bir adımla diğer tarafa geçebilirsiniz. Yani sadece ışınlanma gibi imkan mevcut.
@altaytanknbekleyenmasumtur37875 жыл бұрын
Reis sınıfı denizaltıları ve İ sınıfı gemileri işlermisin?
@diyarbor27275 жыл бұрын
+1
@mehmetmurtazaklc5 жыл бұрын
AYHAN BEY ZAMAN DA GEÇMİŞ YADA GELECEK OLAMAZ SADECE SONSUZ BİR ŞİMDİ VAR BİR DE BUNU DÜŞÜNELİM
@yigityllmz5 жыл бұрын
6:38 ışık hızının %10'u 30.000 km/sn etmez mi?
@lelouchvibritannia23295 жыл бұрын
Evet :D
@tofiqquliyev30075 жыл бұрын
acele soyledigi icin olmustur.
@melihocak86375 жыл бұрын
Bende onu yazacaktım tam :)
@emrah_karahan5 жыл бұрын
Yiğit Yılmaz Evet ama çok hızlı konuşuyor bu kadar olur.
@Ferhat4905 жыл бұрын
3 ün bes in lafini etmeyin , o hizlar bize daha cok uzak :)
@alpmacit5 жыл бұрын
Zaman algısını yanlış konumlandırıyoruz bence, zaman kütlenin var olmasını sağlayan bir enerji bence, bunun için kanıtım zamanın durduğu bir evren düşünmektir, yani zamanın akmadığı (tepkimeye girmediği/yanmadığı nasıl isimlendirirsek artık) bir ortamda hız bir anlam ifade etmez ışık yayılmaz gözle görülmez kuvvet uygulansa bile hareket olmaz. Nasıl bir yıldız ışık saçmak için bazı gazları yakarak ve sürekli atom boyutu ilerleyerek ısı ve ışık yayıyorsa, karadeliklerde zaman yakıyor (kullanıyor). Bu yüzden yakınlaştığımızda ortam veya çevrede zaman aşırı yavaşlıyor veya duruyor. Bü yüzden karadelik hiçlik veya sonsuzluk bence, base ye dönmek için portal, ölüm 😄. Zamanda ileri atlamak bu yüzden mümkün ama geri gitmek mümkün değil, termodinamiğin ikinci yasası, zaman enerjisini yaktığımız için geri birleştirip bir bütün yapamıyoruz. Saçma bile olsa ikinci kanıtım, Stephen Hawkingin zaman yolcuları partisine kimse gelmedi. Öyle değerli bir adam oysa ki. Tezlerim bunlar hocam. Notumu bekliyorum, saygılar.
@musadeniz3015 жыл бұрын
çok güzel bir videoydu, Zaman yolculuğuyla alakalı Isaac Asimov un Sonsuzluğun Sonu diye bir kitabı var tavsiye ederim.
@yahsiol5 жыл бұрын
Zamanda geriye gitmek hiç mantıklı gelmiyor çünkü nasıl bir şekilde olacağını hayal edemiyorum. Bir film sahnesi gibi her şeyin geriye sarmayacağı kesin. Belki sadece bir şekilde zamanın geçmişi gözlemlenebilir ancak müdahale edilebilmesinin hiç bir mantıklı yolunu kafamda canlandıramıyorum. Tam tersine zamanda daha hızlı ya da yavaş şekilde ilerlemek ise pekala mümkün ve mantıklı geliyor.
@gokhangungor92045 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Bazen düşünüyorum bulamıyorum soru bile soramıyorum çünkü o cümle veya kelimeyi bulamıyorum. İşte siz o cümle ve kelimesiniz.
@volkankarakurt21045 жыл бұрын
zaman yolculuğu gerçekleşirse bu o dönem içinde popülerleşir...doğal olarak yaşadığımız zaman içerisinde veya geçmişte, gelecekten geldiğini söyleyen bir çok kişinin kanıtlarıyla beraber ortaya çıkması gerekir. Gizli saklı, hükümet kontrolünde gerçekleşse bile o çağın zaman ilerleyişinde bir şekilde kaçak zaman yolculuğu yapan biri olur, bir çatlak oluşur ve her halükarda bizim veya geçmişimizin bu konu hakkında haberi olur. İkinci bir ihtimal zaman yolculuğu yapan kişi paralel bir evrenin zaman akışına geçer, keşfettiğimiz en küçük zaman aralığında bile neredeyse sonsuz sayıda farklı olasılıkta evren oluşması, bizim kendi zaman çizgimize hiç bir şekilde etki etmememize olanak tanır. Ayrıca, zamanın 4 temel kuvvet sonucu, Higgs alanının vakum etkisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu vakum etkisi kaotik, etropi evrende hareketi sağlıyor ve zaman dediğimiz izafi olayı ortaya çıkıyor...hareket yoksa zaman da yoktur.
@baranylmaz65062 жыл бұрын
İnşallah gerçekleşir
@Hbby775 жыл бұрын
Amerikadan selamlar Ayhan hocam gercekten faydali bilgiler.yinede dusunmesi bile guzel
@enesdogan26625 жыл бұрын
Reis baştan sona kadar sıkılmadan tek seni izleyebiliyorum.
@misfakaybar72825 жыл бұрын
Onlar para pesinde gardas adam milete siktiri bokta disorleti 100 liradan datiyor ayhan haca ise gercek bilgileri yorumlayip anlatiyor
@kadir97655 жыл бұрын
Dedikodu yapmayın len =)
@CT5555.55 жыл бұрын
Bardak konusu iyi bir örnek olabilir bu konuda. Bir bardağı kırdıktan sonra herseyi tersine çevirip bardağı tekrar birlestirebiliriz. Ama bardakta çatlaklar en azından hasarın izleri kalır. Geçmişe gidip ölmüş birini geri getirebiliriz belki ama BENCE! getirdiğimiz insan aynısı olmaz. Bi şekilde hasarli kusurlu döner. Yasayan birini öldürürsek isler değisir ama. Bir bardağı kırınca ondan su içtiğimiz geleceğide çöpe atarız. Geçmişte bir olayı bozarsak o olay etkisi ile etkileşecek olaylarda bozulur. Şimdi düşünüyorum geçmişte son bulmuş birseyi devam ettirirsek te onun yok olmasindan etkilenen herşey bozulur. Doctor Who waters of mars bölümünde bu konu işlenmişti saniyorum.
@CT5555.55 жыл бұрын
Anlayabilme kismıni unutmuşum bazen dünya çok hızli değişiyor gibi geliyor bana. Bazen bazı hatiralarimi rüya bazi rüyalarimi hatira saniyorum. Belki bu zamanda bir değişimin etkisidir. Belkide sanrıdır.
@mertmemisoglu615 жыл бұрын
Işık hızını geçince zamanda geriye gitmek değilde olduğumuz zamanda kalmamız gerekmez mi? Bardak öreğinde olduğu gibi bardak kırılmıştır ancak parçaların dağılma evresinde sabit kalırız tekrar ışık hızından normal hızımıza düşerken zaman gene bükülür ve daha hızlı akarak normal zaman dilimimize dönmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bence !
@ezselezsel13155 жыл бұрын
EINSTEIN: geçmiş veya gelecek diye bir şey yoktur. tüm yaşananlar bir andan ibarettir. tüm gördüklerimiz bir illüzyon olabilir
@xxtravisxxify5 жыл бұрын
Ben de birbirinden farklı neredeyse sonsuz ama sonlu çoklu evrenlerin varlığını kim farkedecek bu evrende diye düşünüyordum ki biri farketmiş. Her zaman yolcusu kendi evrenini yaşıyor ve yaşatıyor, ama yalnızca kendi evreninde..
@turgutsakiroglu71295 жыл бұрын
İnsanlığın ortak hafızası var geçmişten bu yana hep aynı hikâyeleri dinliyoruz birileri buna müdahale etseydi aklımız sürekli resetlenmezmiydi
@vedatkaya25585 жыл бұрын
Emin olabiliriz çünkü zamanda yolculuk mümkün değil bir ışık yandığında dediğiniz gibi ışığın üstünde bir hıza çıkarsanız o ışık yanmıyormuş gibi görünür ama sadece görünür bu bizi geçmişe götürmez
@ABb-rf5ue5 жыл бұрын
ayhan abi izlerken en çok keyif aldığım insansın
@orkunyucel30955 жыл бұрын
Bir de takyonlar konusu var bu zaman yolculuğuyla ilgili. Elbette takyonların var olup olmadıkları bile çok tartışmalı ve hiç bir kanıt yok ama yine de eğer varlarsa zamanda yolculuğu sağlayabilecek bir yol da bu olur.
@sky_turk_tengri11045 жыл бұрын
"Herkese Merhabalar" videolarinizin acilislarini cok samimi buluyorum ve hosuma g8diyor 😊😊
@kazimkurtoglu92375 жыл бұрын
Zaman sabittir. Değişmez. Kütle çekimi sebebiyle evrenin geometrik yoğunluğu bölgesel olarak değişir. E=m.c^2 yani m=E/c^2 yani madde enerji demektir. Çok yüzeysel geçeceğim bunu. Enerji ise string teorisine göre dalga/salınım demektir. Uzayın yoğunluğu stringlerin dalga salınım frekansını direk olarak etkiler. yoğun kütleye yaklaşan maddenin/quantum parçacıklarının/stringlerin zamanı algılayışı değişir. Yani zaman değişmez.Yanlışsam yanlış deyin.
@rednoerb5 жыл бұрын
Geçmişe gitmek diye bir kavramı insanoğlu hayalinde canlandirabiliyorsa ve bunun üzerinde yılmadan çalışmasını sürdürürse bin yıl iki bin yıl veya üç bin yıl sonra eninde sonunda hedefine ulaşacaktır.
5 жыл бұрын
Merhaba. Kanalınız gayet iyi. Bilgilendirmeler için teşekkürler. Zamanı geriye almayı başarıp bizlere deja vu yaşatanlarla ilgili felsefi yorumlar çok hoşuma gitti. Bunlarla ilgili de birkaç soru geldi aklıma. Öncelikle herkesin deja vu deneyimlemediğini belirtmek isterim. Bunu hissedenlerin hissetmeyenlere göre farkı nedir sizce? Ayrıca diyelim ki zamanı bir şekilde geri almayı başaranlar var. Peki onlar geçmişi değiştirdiklerinde yeni bir zaman kırılması oluşturup, kırılan o zaman dilimi içindeki evreni değiştirmediklerini nasıl anlayabiliriz? Yani geçmişi değiştirseler de günümüzü yine de değiştiremeyebilirler farklı bir evren yaratırlarsa. Ayrıca diyelim ki geçmişi sürekli değiştirenler var. Peki neden bu kişiler sadece yakın tarihi değiştirsinler ki? Neden insanlığın mağara dönemindeki zamanlarına gidip medeniyetin çok daha erken gelmesi için uğraşmasınlar? Ya da bu insanlar neden günümüzdeki savaşların, çatışmaların, soykırımların ve adaletsizliklerin önüne geçmek için çabalamıyorlar? Bunu başarsalardı dünya daha farklı olurdu sanırım. Ya da başaramamalarındaki sebepler nedir? :)
@berkaymert7475 жыл бұрын
Abi altay tankı ile alakalı güncel bir video yapar mısın
@unkown15125 жыл бұрын
Altay tanki seri üretim e geçmedi daha nasi yapsin
@berkaymert7475 жыл бұрын
@@unkown1512 sorum değil yani ne zırhı ne topu ne bunları soruyorum
@unkown15125 жыл бұрын
@@berkaymert747 kadir baba izle kadir baba altay özeliklerini yaz cikar
@berkaymert7475 жыл бұрын
@@unkown1512 o video yu izledim ama pek güvenmedim adam çok havalı konuşuyor
@mrt95145 жыл бұрын
akp il başkanına sor o bilir bro . altay yapılmaz yapılamaz yapılması teklıf edılemez altay yapılırsa bir seçim malzemesi olur yapılmazsa bir sürür secımde reklam aracı olabilir Bknz.2010 milli uçağımız göklerde :)
@deryaa27715 жыл бұрын
Gerçekten yine mükemmel buram buram ufuk açan bir video olmuş teşekkürler 🙋♂️ kendi fikirlerimle sorunuza cevap vermek istiyorum eğer sorunuzun cevabını kesin bir sekilde istinasız öğrenmek istiyorsak öncelikle çok daha fazla gelişmemiz ve ışık enerjisi dediğimiz hızdaki bir hızın belli bir kısmına ulaşmamız gerek .Ancak bu şekilde zaman hakkında denemeler yaparak bunu test edebiliriz . Bunun haricinde bu şekilde düşünmek, beyin fırtınaları yapmak bir teoriden öteye geçemez. Sonuçta 2 kesin seçenek var ya kesin böyle bir şey yok ya kesin var.
@gokhanbey97545 жыл бұрын
jim carrey ( umarım doğru yazmışımdır. :) ) Bugün aslında dündü diye bir çok eski bir filmi vardı, filmde bir zaman deneyi yapılıyor zamanı birgün geriye alıyorlar ama tabi deneyi yapanlar deneyin etkisinde kaldıklarını ve başardıklarını bilmedikleri için deneyi sürekli tekrarlama döngüsüne girmişlerdi. O esnada jim bir çeşit travma geçirdiği için etkilenmemişti. Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi. Yani zamanda bir değişiklik yaparsanız koruyucunuz yoksa sizde etkilenir ve ne yaptığınızı unutabilirsiniz...
@Yamanonline15 жыл бұрын
4-5 yıl önce bir belgeselde şöyle duymuştum : örneğin bir çakmağın yanması ışık hızı ile uzayda ilerler o ışığın önüne geçerek geçmişi görebiliriz ama müdahale edemeyiz (sönmüş yıldızları bizim hala görebilmemiz gibi)
@fatiherkoc42035 жыл бұрын
Ayhan Bey farkındalık üzerine bir video yapabilirsiniz. Zamanımızın en büyük sorunu. Yakında bunu çok konuşmaya başlayacaklar. Siz öncü olun.
@MrRecex5 жыл бұрын
Bana göre zamanda ileri veya geriye gidemeyiz. Benim fikrim zaman diye bir şey yoktur sadece bir an vardır. Geçmiş ve geleceği aynı zaman içinde o an da yaşarız. İşte o an da kişiden kişiye değişir gorecelik teoremi. Saatin gösterdiği zaman da aslında o saatin anıdır. Biz aslında saatin anını olcebildigimiz için o an için ortak paydada bulusabiliyoruz. Ama insanın anını olcebilen bir alet henüz keşfedilmedi. En azından böyle düşünüyorum
@QuexSeeL5 жыл бұрын
Zamanı bir güç geriye gidip düzeltiyorsa biz o sırada olaya dahil değilsek (gelecekten geçmişe giden) zamanın değişip değişmediğini bilemeyiz. Bu müdahaleyi görebilenlerin bulunduğumuz evrenden boyuttan muaf olması lazım değişikliği kavrayabilmesi için, bizim için gelecek o gücün belirlediği şekilde ilerler biz başka alternatifini göremediğimiz için tek yol ve gerçek o ilerleyiştir. Örnek olarak bir barajdan akan akarsu için normal ve gerçek olan güzergah barajı yapanların belirlediği güzergah ve şartlardır, o akarsu o kurallara göre akışına devam eder, barajdan önceki halini bilmediği için akışına devam eder. Zamanda geriye gidemeyiz ama geçmişi gözlemleyebiliriz şeklinde düşünüyorum fakat diyelim zaman makinesi icat edildi ve zamanda geçmişe gidildi neden bizim bildiğimiz geçmişe gitmeleri gerektiğini düşünüyoruz? Zaman makinesi bizim takvimimize göre 7 milyar yıl sonra icat edildi diyelim zamanda geçmişe yolculuk için de 1.4 milyar yılını seçtiler çünkü ondan öncesi tarih kayıtlarında yok ya da önemsiz olaylar var misal bizim için Titanic kazası büyük bir olay ama 7 milyar yılındakiler için sıran bir ildeki sıradan bir kavşakta sıradan insanların geçirdiği küçük bir sürtme kazası. 7 milyar yıllık tarihlerinde ziyaret etmeye değer milyonlarca milyarlarca olay var. İlk Dünyadaki iki küçük grubun aralarındaki sadece 6 yıl sürmüş çatışma niye ilgilerini çeksin bizim için 2. Dünya Savaşı ama 7 milyar yılındakilerin geçmişlerinde 900 yıl süren Samanyolu Andromeda hakimiyet savaşı var.
@aliez66765 жыл бұрын
Abi einteinin bulduğu E=m×c kare ye göre imkansız.Size bi şey söylüycem.Bir sayıyı örnek olarak 10 u 0,1 e bölerseniz cevap 100 olur.0,01 e bölerseniz 1000 ve 0,001 e bölerseniz 10000 olur.Yani payda 0 a yaklaştıkça sonsuza kadat gider.Bu durumda 0 olursa cevap sonsuz olur(okulda tanımsız denmesinin nedeni sonsuz olması sonsuz sayı olamaz)Şimdi m dedimiz şey=m0/kök içerisinde 1-vkare÷ckare.Bunu E=m×ckare ye yazarsak şöyle olur:E=m0ckare/kök içerisinde 1-vkare÷ckare şimdide maddeyi ışık hızına çıkarırsak E=m0ckare/kök içinde 1-ckare÷ckare. ckareler sonucu 1 olur.1-1=0.kök 0 da sıfır olur.Sonuç E=m0ckare/0.biraz önce ne demiştik payda 0 olursa sonuç sonsuz olur.Yani E=sonsuz olur ancak hiç bir enerji gğneşte dahil illaki bir limiti vardır.Bir gün tükenicekler.Bu yüzdende hiç bir madde ışık hızına çıkamaz
@uuwuwuwuosas975 жыл бұрын
Sondaki düşüncen çok mantıklı biz bunları anlıyabilecek kadar gelişmiş varlık değilizdir yada o teknolojil o seviyeye gelememişizdir ama iyimsir olmaya çalışırsak böyle bir durum var ve bunu kullanan iyi insanlar bize yardım ettiyse kim bilebilir ama tahmin yürütmek istersek bu da olabilir belki de yaşadığımız çok iyi anların(bilim alanında) belki de zaman ile oynayan insanlar SAYESİNDEDİR
@emirhancolak60645 жыл бұрын
Kanıtı Benim düşünceme göre : Diyelim ki 20 yaşında birisi 22 yaşına geldiğinde zaman makinesi yapmayı dusunuyor 25 yaşında makineyi yapıyor 27 yaşında makineye biniyor ve 20 yaşına geri geliyor Burada oluşan 7 sene geriye gittiğinde alsın da düşüncelerinin ve herşeyin geri gelmesi tıpkı bir videoyu geri sarmak gibi adam 22 yaşı na tekrar geldiğinde gene aklına bir makina fikri gelicek ve 25 yaşında yapıp 27 yaşın da binip tekrar 20 yaşına dönecektir ve bu doğrultuda bir makina yapıp zamanda geriye gitmek İMKANSIZdır Dinimize gore de yaptığımız günah ları telafi için zamanda geri gitmek mantıksız olacağı için olanaksızdır
@kuroschin82045 жыл бұрын
helal olsun reis imkansız kıldın direkt. lütfen araştırıp geliniz bu konuları. başka başka kişilerin de yorumlarını alınız. minutephysics'in "Time Travel in Fiction Rundown" videosunu izler misin? izlemeni öneririm. düşünceleri ve fikirleri gitmek zorunda değil.
@emirhancolak60645 жыл бұрын
@@kuroschin8204 zaten başta dediğim gibi bu benim düşüncem ve ben şöyle aciklayim Zaman yolculuğunda iki seçenek olduğunu düşün biri yalnızca makineye giren kişinin zamanda geriye gitmesi diğeri her şeyin geri gitmesi Yalnızca giren kişi zamanda geri giderse önceki zamanda kendi ile karşılaşabilir ya da dedesini öldürüp bir çıkmaza yol açar Herşey geri giderse diyelimki düşünceler geri gitmese de ben geri gittiğimde her sey de geri gideceği icin doğduğum zamanın öncesine de gidemem lakin herkes ve her şey geri gittiği için dünyada 1 saniye önce doğan bir çocuk ben 1 dakika öncesine gidersem o çocuk da olmadığı bir zamana gidemeyeceği için zamanda geri gidilmez Bunlar benim düşünceleri di bu arada dediği videoda ıngiliz ceydi ben de pek anlamadım ama bu düşünceler doğru olmasa bile ileride bilim adamları farklı şeyler bulsalar bile zamanda geri gidilmemesini bağladığım neden ; 5 dakika önce bir günah islemissek 5 dakika öncesine gidip onu düzeltirsek bu mantıksız olur çünkü o zaman herkes cennet lik olur Ben zaman da geri gidilmeme sebebini buna bağladım ZAMANDA GERİ GİTMEK BU YÜZDEN İMKAMSIZDIR
@mehdibayram35945 жыл бұрын
hocam karanlık enerji teorisi bunu mantık çerçevesinde mümkün kılabilir. aynı mekanda paralel olarak sayısız evren olabilşr. insanlar yaşamları boyunca seçimler yapar bu evrendeki ben mühendislik okumayı tercih ettiysem başka evrendeki bende edebiyat okumayı bir diğeri konservatuvar. digeri okumamayı vs. tercih etmiş olabiliriz. ve bu evrenler birbirleriyle etkileşim halindeyse bu zaman değişimlerinden doğan etki görülebilir. şöyle bi düşüncemde var. başka evrenlerdeki toplumlar yada varlıklar fazla gelişmiştir ve zaman çizgisini takip edebilecek kapasitededir ve bizim evrenimizi bir video montajı gibi şekillendirmeye çalışabilirler. bize bu bilgiyi ögretedebilirler. arrivel filminden esinlendimde biraz. bilmiyorum çoklu evren mantıgını kabullenişim olaya bakış açımı etkiliyor.
@iamburak5 жыл бұрын
Hocam bu konu hakkında video yapmanı istemiştim yapmışsın ellerine sağlık :) twitterdan mesaj atmıştım
@alpkavgaci5 жыл бұрын
Bence geçmişe gidebilmek için sadece zaman boyutunda değil bildiğimiz x,y,z boyutlarında da geriye gitmek gerekir.Belki daha fazla boyutta.Yani aynı anda maddenin zamanla birlikte ışınlanması gerçekleştirilebilmeli.Çünkü evren de hareket halinde dünya,güneş,yıldızlar,galaksiler...Bunları aynı anda eski konumlarına da götürebilecek bir yol bulunmalı ya da kestirme bir yol.Ayrıca geçmişe gidebilme varsa ve o geçmiş de bugün yaşadığımız güne dönecekse bir gün,demek ki evren sürekli kendini tekrar ediyor.Aynı anda farklı bir zaman çizgisi mi oluşuyor ya da? O zaman paralel evren olayı işte... Ama bu kadar büyük paralel bir evren zamanda geçmişe gidilebildiği için oluşabilir mi? Madde boşluğun farklı bir boyutu bence aslında bir şey yok sıfıra aynı sayı hem eklenmiş hem de çıkarılmış biz eklenen sayıdayız şu an.Ya da çıkarılmış sayıyızdır.Belki de hiç sayı eklenmemiştir madde hiçliğin sıkıştırılmış halidir.Bu yüzden belki de oluşabilir.Ya da madde zaman içindeki bir ilüzyondur.Tekrar bozulup yeni bir evren oluşabiliyordur.
@isodegec Жыл бұрын
Işınlanma mekansal olarak mümkündür. Zamansal olarak ışınlanma termodinamiğin 2. yasasına çift ihlaldir. Zamansal olarak geriye veya ileriye ışınlanılması (gidilmesi değil ışınlanılması) enerjinin atlama yapmasına karşılık gelir. Hem vardan yok olması hemde gideceğiniz zaman çizgisinde yoktan var olması çift ihlal gerçekleştirmesine neden olur.
@CigerPro5 жыл бұрын
Geçmişe gitmekle ilgili bana en mantıklı gelen çoklu evrenler kuramı. Belki de fantastik olup ilgi çektiğinden öyle geliyordur, bilemiyorum. Dediğiniz gibi, birileri geçmişe gidip bir şeyleri değiştiriyorsa bunun farkında olabilmek için bir şey göremiyorum fakat deja vu diye bilinen şey bunun için bir işaret olabilir. Sorunuzun üzerine bir soru daha getirebilirim. Birileri geçmişe gidebilmenin yanında, çoklu evrenler arası geçişleri de bulmuş ve her evrende farklı senaryoları işletmeyi deniyor olabilir mi?
@GBirkol5 жыл бұрын
hocam roket ışık hızının %10 u hızında gidebiliyorsa 30000 km/s olması gerekir sanırım, nacizane bir düzeltme. yanlışsam siz düzeltin.
@turkaskeri10545 жыл бұрын
Abi seviliyorsun cok iyi videolar yapıyorsun ülkede senin tarzda video yapan kanal yok
@melihsahinler845 жыл бұрын
Uzayda Işıktan daha hızlı bir şekilde ilerlemenin bir yolu bulunursa o zaman geçmişi görmek mümkün olabilecektir.
@aliozturk8205 жыл бұрын
Merhabalar Ayhan Hocam! Güzel bir video olmuş ellerinize dilinize sağlık. ilgi çekici ve gündeme özel video olmuş. Ayhan Hocam, Yazının tarihçesi ve gelişimi hakkında ya da ilkel çağlarda yaşamın başlangıcı ilgili video gelirse mutlu olurum. Birde Hipersonik füze nedir? Geçen aylarda Rusların denediği Hipersonik Avangard füzesi hakkında bilgilendirme videosu gelir mi acaba! Başarılarınızın devamını diliyorum.
@BAŞKENTTEYAŞAMAK5 жыл бұрын
Bana göre hayal ettiğimiz her şeyi yapabiliriz, bu mümkün .ışınlanma , geçmiş ve geleceğe gitme , uçabilme , görünmez olabilme , aklımıza ne gelebiliyorsa .
@SMSK15255 жыл бұрын
Hazırda bekliyorduk Hocam. Ağzınıza sağlık.
@MkskTv5 жыл бұрын
10. dk dan sonra beynim en az 10-20 defa durdu eline emeğine sağlık hocam.
@racesta85025 жыл бұрын
Yok aga bunu anlayamayız zamana hükmeden her şeye hükmeder tahminimce ancak bi hata yapması fln gerekir insanlığın bunu fark etmesine dair ama istediği zaman yapabiliyosa bu geçmişe gitme olayını o hatayıda düzelteceği için fark etmemiz imkansızlaşır.
@fs28385 жыл бұрын
Bu günlerde çok fazla değişitiriliyor zaman. Özellkle geçen sene üst üste birçok dejavu yaşadım
@selimozmen015 жыл бұрын
Bence gecmise gitmek imkansiz gibi birsey ama gecmis gozlemlenebilir. Ben sunu dusunuyorum, mesela dunyadan 5 isik yili uzakta bir gezegendeyiz ve oyle bir teknolojik teleskopumuz var ki dunyadaki canlilari o teknoloji sayesinde gorebiliyoruz. 5 isik yili uzaktaki bir gezegenden dunyaya bakarsak 5 isik yili onceki dunyayi goruruz. Yani gecmisi bu sekilde gozlemleyebiliriz, hatta dinazorlari gorebiliriz :)
@isodegec Жыл бұрын
Evet bu olay zamanda yolculuğun en basit konusudur. Ki bu teori değil deneyle gözlemlenebilen bir şeydir.
@omerfaruk38825 жыл бұрын
Reis TCG Trakya ile alakalı son bilgileri ve haberleri veren bir video çeker misin?
@ahipehu5 жыл бұрын
Dostum bildiğim kadarıyla Trakya ile ilgili somut bir başlangıç yok daha. Anadolu ile ilgili güncel veri yapılsa daha iyi olur sanırım.
@omerfaruk38825 жыл бұрын
@@ahipehu verdiğin bilgi için teşekkür ederim
@berkaymert7475 жыл бұрын
@@omerfaruk3882 Anadolu nun yapımı bitmek üzere sanırım bu yıl içinde denize indirilecek hiçbir olumsuz gelişme yok
@omerfaruk38825 жыл бұрын
@@berkaymert747 bilgin için sağol
@evilmete5 жыл бұрын
Geleceğe de geçmişe de gitmek mümkün ama geçmiş konusunda daha farklı bir düşünme şekli lazım
@emirhancolak60645 жыл бұрын
Baştaki yorumumu oku
@baransahin41265 жыл бұрын
Hocam bence zamanda yolculuk yapılıyordur ancak bu yolculuklar yapılırken farklı evrenler yaratılıyordur ve alternatif bir evren oluşuyordur yani yapılan değişiklikler bizim gerçek evrenimizi değiştirmiyor ancak bizim istediğimiz gibi alternatif bir evren yaratıyordur diye düşünüyorum. Eğer biz bir alternatif evrenmiyiz diye sorarsanız evet alternatif evren olabiliriz belkide birinin zamanda yolculuk yapması sonucu yaratılmışızdır. Benim düşüncem bu yönde. Benim de kafamdaki soru işareti alternatif bir evren yaratıldığında sonuçta bu evrendeki herşeyin yine bir geçmişi olacak yani evren sıfırdan bigbang(eğer gerçekse) le başlayıp bütün evreleri yeniden yaşaması gerek bu süreçte zaman yolculuğu yapan kişi yarattığı alternatif evrenin kendi yolculuk yapmak istediği yıla gelmesini bekler mi yoksa o evren daha öncesinde zaten üst bir akılla oluşturulmuş mudur? tam açıklayamadım sanırım şunu demek istedim biri zaman yolculuğu yaptığında alternatif evren o anda mı yaratılıyor yoksa o kişinin zamanda yolculuk yapıcağı zaten belli olduğu için(kader inancına göre) o evren çok daha öncesinden yaratılmış olarak hazır mı bekliyor?
@jimuka5 жыл бұрын
06:35 isik hizinin %10 nu 3 bin degil 30 bin kilometr saniye, Ayhan beyimiz yanlislikla soylemis, yoksa akli basi muazzam biridir hep tesekkur ediyoruz ona
@berkaymert7475 жыл бұрын
Barış abi de bunun ile alakalı video yaptı
@kbb89415 жыл бұрын
Tamam
@borax0x9505 жыл бұрын
Gündemde var demek ki
@berkaymert7475 жыл бұрын
@@borax0x950 aynen
@nisa36465 жыл бұрын
sorduğun sorunun aslında çok mantıklı bir açıklaması var mademki birileri zirt pirt zamanid degistiryor o zmn bu teorilerin gündeme gelmesink istemezler ve geçmişe gidip bu teorilerin ana sebeplerini ortadan kaldirir
@Imperium_5 жыл бұрын
Eğer son sorduğun sorudaki gibi bir olay gerçekleşmişse şöyle olur: Biz Hitler'in kaybettiği alternatif evrende de olabiliriz veya biz gerçekten zaman çizgisinde sapma gerçekleşmeyen bir evrende de olabiliriz bu soruya cevabım budur ve biz alternatif evrende mıyız yoksa normal evrende mıyız bunu anlayamayiz çünkü herhangi bir alternatif evrene gitsek bile onlar da bizi alternatif evren olarak göreceklerdir ve iki evren de bu sorunun yanıtını bilmeyecektir
@hakancan88085 жыл бұрын
her video yu zevkle izliyorum. Ayhan hocam Wifi ve 5g nin tarihiyle alakali bir video ek olarak Erdal Arikanin polar kodllari nedir bununla alakli bir video yaparmisiniz.
@osman1yigit5 жыл бұрын
Zaman yolculuğu bence sadece rüya alminde mümkün.Aksi takdirde imkansız çünkü geçmiş herzaman ölür.
@emirhancolak60645 жыл бұрын
Baştaki yorumumu oku gene yazmaya üşeniyom
@ahipehu5 жыл бұрын
Ayhan Hocam'ın yerine bir düzeltme. Işık hızının yüzde 10'u 3000 km/sn yerine 30000 km/sn olacaktı. Bilgilerinize..
@Taylan_Yilmaz2 жыл бұрын
Ah keşke zaman geri gitse :(
@kralmsu51125 жыл бұрын
Son sorduğun soruya cevabım şu Birileri geçmişe gitsede bu bizim için bir şey değiştirmez, zaman çizgilerine göre onlar geçmişi değiştirirse, o ,zaman çizgisinde değişmiş olur
@kuroschin82045 жыл бұрын
birileri geçmişe giderse çok şey değişir. ilk olarak enerjinin korunumu yasası çöker.
@Ferhat4905 жыл бұрын
Katrilyonda bir olasilik yani zaman boyutunda gecmise gitmek bir paradox gibi, söyle anlatayim , kisi bir sekilde bu boyutta bir arac ile bulundugu noktadan gecmis diye tanimladigi noktaya dönmesi aslinda zaman boyutunda ilerlemesidir.Yani aslinda gecmise yolculuk gelecege yolculuktur.Gecmis diye adlandirdigin nokta sen oraya manupüle edilmis(hiz ya da cekim gücü) bir kuvvetle giittigin icin,gelecektir. Ve o noktada yaptigin hic bir degisiklik bu boyutta gelecek diye adlandirigin noktaya döndügünde hic bir seyi degistirmez.Cünkü döndügün nokta da Gecmiste gittigin geleceginden sonra ki gelecegindir.(Sadece kisel bir fikir böyledir falan demiyorum.) Ikinci bölüm icinse yani birileri gecmisi degistirebiliyor mu? Ilk olarak böyle bir sey olsa yeni tanri belli olurdu. Yani benim fikrime göre bir kisi zamanda yolculuk yaptiginda geri dönemez cünkü , zamanda yolculuk yapan birisi icin yolculuga basladigi nokta gecmis ,gecmise giittigi nokta da gelecektir. Anlatabildim mi?
@sezerdede30815 жыл бұрын
4. Boyut zaman... Işığı düşünüyorum,sabit bir hızı var. Şöyle düşünüyorum. Aslında ışığın enerjisi bizim algıladığımızdan daha fazla olarak başlıyor olabilir. 5. Boyut'a sürtünüp bir şekilde enerjisini kaybedip bizim algıladığımız enerjiye geliyor olabilir. Ve hızının sabit olmasının nedeni bu olabilir. O hızda ve enerjide, enerjisini kaybedecek bir boyut sürtüşmesi yaşamıyor. Bu konuda bilimsel bir açıklama var mı acaba? Ben en azından bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Saygılar.
@ulanhayat315 жыл бұрын
Zaman Yolcusunun Karısı'nı da koysaydın keşke, Eric Bana'nın canlandırdığı karakter de gayet başarılıydı.
@fatiherkoc42035 жыл бұрын
Ayhan Bey yapay zeka ve bilinç üzerine bir video yapabilirsiniz. Bu konuda bilincin ne olduğu ve nasıl zuhur edebileceği teorilerini ve de biginin entropisini alıp konu edebilirsiniz.
@ozguryuce66735 жыл бұрын
Öncellikle video için teşekkür ederiz gayet güzel açıklamışsınız son sorunuza direk yanıt veriyorum bu olmadı geçmişe kimse gidip değiştirmedi istedikleri biçimde çünkü insanlar daha yeni anlıyorlar evreni zamanı çok büyük oranda Quantum fiziğine onun yasalarına dayanıyor zamanda buna bağlı olarak dediklerinizde doğruluk payı yüksek fakat quantum bilimine anlamadan bu alanlarda araştırma yapmadan mümkün değil hele hele geçmişe gitmek hiç mümkün değil ,Şimdi bir kaç bilgi vereceğim Einstein bile çoğu noktada yanıldığı ortaya çıktı ki bu çok normal dediğim gibi o zamanki bilgiler çerçevesinde hep bilim yapıldı bugün bakış açısı bilgiler temelden değişmeye başladı ışık hızını bile Einstein ın dediği kadar hızlı olmadığını kanıtladılar çok gelişmiş Quantum bilgisayarı yapılınca çok daha fazla net bilgi sonuç alacağız gibi geliyor onun dışında ulaşılımsı çok zor hedefler
@emirhancolak60645 жыл бұрын
Baştaki yorumumu oku
@cihank.8765 жыл бұрын
hocam merhaba sorduğun soru gayet mantıklı acıkcası uzun uzun dusundum ama cevabı biraz daha basit kelebek etkisi dıyelim ki ben yaşanmış devsa bir olayı değiştirmek için zamanda geçmişe yolculuk yaptım benimle beraber bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm fizik kuralları tekrardan trilyonlarca farklı varyasyonlar halinde tekrar ilerleyecek fakat bizim bunlara müdahale imkanımız ne ? tekrar tekrar cok fazla bilinmeyenli denklem ile başbaşa kalıcaz ki bununla ne kadar mucadele edebilir yada bunlara ne kadar müdahil olabiliriz aslında bu konu kelebek etkisi filminde de cok guzel işlemişlerdi sanırım bu soruyu sorarken senınde aklına gelmedi videolar gercekten cok başarılı taktire şayan işler yapıyorsun iyi çalışmalar
@Feroand5 жыл бұрын
Zaman değişimi konusundaki soruna benzer bir konusu olan bir kitap var. Ursula'nın Rüyanın Öte Yakası. Sonunu pek beğenmesem de güzel kitaptır. Öneririm.
@patateslicikolata45095 жыл бұрын
Okulda bunları düşünmek yerine ipin ucuna küp bağlayıp onu kaç Newton ile çekmemiz gerektiğini hesapladığımız için sorduğunuz sorunun cevabı hakkında herhangi bir altyapı ya da fikir sahibi değilim. Hatta böyle bir şeyi siz sorana dek sorgulamamıştım bile.
@starwoods20075 жыл бұрын
Sorunuzun 2 cevabı olabilir. 1. Bilimsel olarak kanıtlamak şu an mümkün değil. İlerleyen zamanlarda " zaman izleri takibi cihazı" keşdelirse ozaman bilmemiz mümkün. 2. Dini açıdan cevap ise şu olabilir: Kuranda bahsedilen cennet ve cehenneme gidiş konularını düşününce, işin içinde " haketme" konusu geçmekte. eğer zamanda geriye gidilebilir olsaydı, herkes muhakkat cennete gidebilecek şekilde zamanla oynamaya çalışırdı. Bu yüzden Allah, geçmişe ve geleceğe gidilebilme konularında sınır koymuş olmalıdır. Tüm bunları bir kenara bırakırsak, ana mesele bence, insanların An'ı yaşamayı düşünmemeleridir. geçmişe gitse bile insan, gidiyor olduğu an'lar bile, onun zamanının ilerlediğini ve yaşlanmaya devam ettiğini göstermektedir.
@efedonmez75295 жыл бұрын
Hocam sonsuzluğun sonunu okumadiysaniz mutlaka okuyun sordugunuz soruyla alakali
@slan47615 жыл бұрын
Geçmişi değiştirmek imkansızdır (bence) çünkü siz geçmişi değiştirdiğiniz zaman gelecek yeniden şekillenir,mesela siz geçmişe gidip teknolojiyi ilkel insanlara öğrettiniz, Bu onların zaman da geçmişe gitmeyi sizin geçmişe gittiğinizden daha önce icat etmelerini sağlar, ve siz asla geçmişe gitmiş olmazsınız aynı şeyi başka şeyler içinde uygulayabilirsiniz.
@bekirozturk1325 жыл бұрын
Sıhhatler olsun reis
@walterwhite1186 Жыл бұрын
Bu mesajı gelecketeki herkes için yazıyorum. umarım iyisinizdir😊
@tritiumgreen66865 жыл бұрын
Zamanda yolculuk mümkünse ve bu yapılıyorsa her yolculuk yeni bir zaman çizgisi oluşturur. Şu an hangi zaman çizgisinde olduğumuzu bilemiyoruz. Bunu bilmenin tek yolu da başka zaman çizgisindeki bir varlıkla karşılaşmaktır. Başka zaman çizgisi yaratıp oradaki görmedikçe yada buna tanık olmadıkça bunu anlayamayız. Kim bilir belki bir gün başka bir zaman çizgisindeki ben gelir ve bana akıl verir işte o zaman inanırım. Gerçi bunu açıklarsam da 'deli' olurum :)
@yavuzselimkarahan49365 жыл бұрын
Komplo teorilerini gerçekmiş kesinmiş gibi anlatan kopyala yapıştır youtuberlerine göre bilim ve akıl mantığında hazırladığınız ve pragmatik yorumlamalarınızla sizi tek geçerim sayın hocam emeğinize sağlık..
@ozansen89815 жыл бұрын
Ayhan hocam merhaba, öncelikle anlatımınız için kutlarım. Acayip güzeldi. Sorunuza kendimce bir cevap değil de soruyla yanıt vermek istiyorum: Sicim kuramına göre zaten yaşadığımız her saniyenin ya da attığımız her adımdaki tercihimizin milyarlarca farklı versiyonları zaten yaşanıyor. Ancak bunu biz asla farkedemiyoruz. Peki, ya bir kişi ya da kişiler bunu fark edebiliyse?🙂 Yani yaşadığımız bu evrende bir kişi ölürse o kişi ölür fakat diğerlerinde yaşayan versiyonlar yaşamaya devam eder ama ölen kişinin bu evrende öldüğünden diğer versiyonlar asla bilgi sahibi olamazlar. Peki ya birisi bunu başardıysa?😀 Bu da aslında zamanda bir şeyleri değiştirme yetisi kazandirmaz mı o kişiye?
@arhanuzun78675 жыл бұрын
Zaman makinası olan birisi olsa dünyadaki bu kötü durumu düzeltebilirdi sanayi devrimi başlamadan önceki yıllara gidip daha sürdürülebilir enerji ve üretim yöntemleri bilgilerini insanlara verebilirsin bu yüzden kimsede zaman makinası yok bence
@muammerkurtdisli48775 жыл бұрын
hocam dejavularla ilgili teziniz ilginç.bir zamanlar bende benzer şeyler düşünüyordum,izlediğim bilim kurgu filmlerinden olsa gerek paralel boyutlar var herhalde diyordum fakat sonradan öğrendim ki dejavularımız rüyalarımızmış.uyurken gördüğümüz ama bazen hatırladığımız bazen hatırlayamadığımız rüyalarmış.bu bana mantıklı geliyor çünkü rüyalar bilinçaltımızda gerçekleşiyor ve orada olup bitiyor.daha önce gördüğümüz her hangi bir olayı ya da nesneyi tekrar başka bir zaman diliminde gördüğümüzde ise bu önceden gördüklerimiz aklımıza geliyor.buna da dejavu diyoruz.çok eskiden izlenmiş olunan video filme tv'de tekrar denk gelmek gibi bişi.tam hatırlamazsın çoğu zaman,kopuk kopuk hatırlarsın ama izledikçe hatırlarsın olan biteni.bilinçaltı sözlük tanımı : ''Bilinçaltı: İnsanda, bilinçdışı olmakla birlikte, kapsamında olanların istendiği zaman bilince çağrılabildiği zihin bölgesi; kişide, bilince inmeyen olayların geçtiği varsayılan iç''
@tolgaince18935 жыл бұрын
Ayhan bey bu konulardan çok anlamam ama fikir olarak şunu söyleyebilirmiyiz. Işık hızı ve zaman etkileşimini temel alarak bir laboratuvar ortamında sabit bir ışığı devamlı suret ile süper bilgisayarda takip imkanımız olsa, zaman da oluşan oynamaları bu ışığın hızındaki değişikliklerden anlamamız mümkün olur mu ?
@simpatiyaqa2 жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla ışık hızı değişmez
@sukruefealp56505 жыл бұрын
Ayhan Tarakçı ve Barış Özcan gibi değrli insanlara sahip olduğumuzu görmek ne güzel
@nevfelemrecicek5 жыл бұрын
Duyduğum en güzel sorulardan biri
@royaltv84935 жыл бұрын
Teşekkürler
@hasanelatas94225 жыл бұрын
Zaman hakkında hemfikir değiliz Birileri benim bazen abarttığı mı söylüyor Fikirlerimi sunmak isterdim
@cagrsener6095 жыл бұрын
Abi bence zamanda yolculuk yapılamaz bana göre şöyle yada şuan mümkün deyil ::Bizim düyanmız da yada bizim ülkemizden türkiyeden kuzey kutbuna gideceksin iki yer arası bir rota çizmen gerek ve bu rota 2 yer arası bir bağlantı deyilmi iki yeri bir birine bağlıyor ve o bağlantıyı takip ederek gitmek istediyin yere gidiyorsun deyilmi şimdi biz:Yaşadıgımız zamanda geriye gitmemiz için geçmiş zamanla bir bağlantı olması gerek yani solucan deliği doğru deyilmi biz bu bağlantıyı kullanarak yada bu bağlantı bularak geçmiş de bağlantının bulunduğu konumda olabiliriz bence böyle bir bağlanti bulamadığımız sürece zamanda yolculuk yapılamaz ama eyer bir bağlantı yapılırsa geçmiş de istediğimiz konuma gide biliriz yani demek istediyim biz bir bağlantı bulamdığımız sürece zamanda yolcuk yapılamaz ..Benim düşüncem bu şekilde
@huseyincelik82555 жыл бұрын
Hocam muazzam anlatım tarzınız ve kaliteniz bizi videolarınıza bağımlı yaptı.
@ekremgoren14185 жыл бұрын
Soruna cevap olarak şunu söyleyebilirim evrende belli zamandaki olayların hepsi ihtimaldir eğer gerçekten bir zaman yolculuğu olursa belli zaman dışından gelen varlık olasılık dışıdır o yüzden varlığın sebep olduğu her değişiklik olasılıkların dışına çıkar ve bilim bu konularda çaresiz kalır, örnek verecek olursak evet dejavu ve kara delik bunların dışında verilebilecek örnek solucan deliği, boyut atlama gibi şeyler söylenebilir. Bu söylediklerim tamamen benim görüşümdür yanlışım olabilir.
@fatiherkoc42035 жыл бұрын
Ayhan Bey geleceğin eğitim kavramları üzerine bir video yapabilirsiniz. O simdikinden çok farklı olacak.
@ozgendemiray98745 жыл бұрын
çok hoş bir insansınız. sizi severek takip ediyorum. sinema konusunda en beğendiğim epik sinemadır, zaman sıçramaları harikadır. sevgiler.