Biri bana yardımcı olsun 4 senelik bi bölümdeyim ama memnun degilim gerek sinif olarak gerek dersler olarak. İcten ice mutsuz oldugumu biliyorum ve suan gibi bazen o kadar dank ediyor ki yani yok istemiyorum ama ne yapacağımida bilmiyorum. 4 yillik bir bölümden 2 yıllık daha cok istedigim bi bolum icin tekrar sinava girsem mantikli olur mu kesinlikle ne hayal ettiğim bir ortamdayim nede hayal ettiğim benligime ulastim kisacasi biktim yine cok sukur ailem yanimda ama yapamiyorum mutlu degilim
10 күн бұрын
@@oliv2497 şu an ne okuduğun ve geçeceğin bölüme de bağlı, çoğu bölüm herhangi bir meslek kazandırmıyor insana ona dikkat etmek lazım zaten işi işte öğrenmen gerekecekse boşuna yok okulu bırak sonra tekrar kazan oku patinajına girme, direkt iş hayatına gir iş öğren, meslek edin.
@oliv249710 күн бұрын
Acikcasi okulun bana kattığı ve öğrettiği bisey yok bilgisayar kullandigim bi bolum ve evde kendimde calisarak yapabiliyorum simdi soyle ne kadar mantikli olur bilmiyorum ama gorsel iletisim tasarimi benim bolumum ve ben lisede grafik okudum memnundumda cunku daha cok illüstratör indesign gibi programlarla tasarim yapiyoduk ve korona yuzundende pek verim alamadim ama neyse sonra gorsel iletisim tasarimi daha genis kapsamliydi ve onu secmis bulundum. 3. Sinif olarak derslerde web kodlama photoshop 3d modelleme video edit falan var. Video editlemeyi seviyorum ama kendi kendime yaparken ve Adobe premiere proya pek ısınamadım ben daha cok yayinevinde kitap kapağı tasarlama dergi tasarlama vs yapma istiyorum maatbaya yonelik. Yani grafik tasarım alanina gitsem daha anlamli olmaz mi benim hatam 4 yila aldanip bu bolume gecmemdi herne kadar benziyor denilsede grafik tasarim gibi degil bence ve sosyal anlamdada sansima uyumsuz insanlar ciktigi icin sinifimida pek sevmiyorum ve kendimi cok saldım bu sebeplerden dolayi okuldan cok soğudum burası psikologta degil biliyorum okuduysaniz buraya kadar tesekkur ederim ama dogru yolu bulmak lazim ve bunun icin yaridma ihtiyacım var ve en kotusu aileme ne dicem nasil ikna edicem nasil bir yol bulucam deliricem resmen
10 күн бұрын
@@oliv2497 bu tarz şeyler için okulun çok bir kritikliği yok artık, herhangi bir şey bitir geç çok okula takılı kalma, kendine bir iş yeri bul başlarda gerekirse kısa süre staj, gönüllü staj vs. bile olsa işi öğren sonra da her gün üstüne koyarak devam edersin , okulu da geçecek kadar yap geç takılma çok. Okulluk pek bir şey yok. Çok göremiyorum bu yorumları vs. başarılar dilerim şimdiden.
@yunusdusunceliАй бұрын
Ben okumak istediğim bölümü biliyordum, ailemin baskısıyla başka bir bölüm okudum, şimdi olgunlaşınca bana saygı duymadıkları için kendimi çok kötü hissediyorum.
@lalegul16Ай бұрын
Dangalaklar çokk😂😂❤❤❤❤❤
@lalegul16Ай бұрын
Allah razı olsun. Hayırlı insan ❤❤❤
Ай бұрын
@@lalegul16 eyvallah, çok teşekkürler.
@ebruorak9388Ай бұрын
Emeğinize sağlık.
@karakartal1402Ай бұрын
2022'den beri iktidar ve küçük ortağı onun yanında tuik'in her açıklamaları yalan olduğunu biliyoruz, bunlar Allah bir deseler acaba mı, kardeşi, annesi, babası varmı diyecek duruma gelebiliriz. bu yüzden akp genel başkanı, MHP genel başkanı bunların yanında TÜİK de dahil sakın allah bir deyip bizi tereddüt'te bırakmasınlar artık. adamları 100 kelimesinden 99.99999 yalan.
@mineguler47492 ай бұрын
El hareketleriniz çok fazla olduğu için dikkatim dağıldı.
2 ай бұрын
@@mineguler4749 bir dahakine inşallah sabit tutarım.
@gokhani.11182 ай бұрын
güzel anlatmışsınız.
@canuygun18202 ай бұрын
Size nasıl ulaşabilirim?bir yetişkin olarak..
2 ай бұрын
@@canuygun1820 LinkedIn: Onur Kemal Koç, linkedin’den ekleme talebi yollarken konuyu da eklerseniz not kısmına daha iyi olur.
@erdicansenel28712 ай бұрын
Bu martavalları gidin bebeklere anlatın türkiyede başka meslek seçseydim çoktan devletde işteydim ataması olmayan ya da birden azalan bir meslek okuduğunda istediğin kadar bilgi sahibi ol beş para etmez bunun altına imza atarım iş bulmanın şu zamanda bilgi ile alakası yoktur tecrübe 1 aydan fazla değildir
@hasanylmaz15652 ай бұрын
Hocam merhabalar, ben kamu fabrikasında yeni atandım lise de CNC ve önlisans makine mezunuyum amacım askerliği ertelemek için işletme okumaktı. İşletme bölümünü (uzaktan) DGS ile kazanmışım . Bugün tercih hakkın son günü sizin fikriniz nedir.
@nisaergul25992 ай бұрын
Açıktan 2 yıllık işletme bölümünü okuyup işte kendini geliştirmek mi yoksa 2 yıllık işletmeden mezun olduktan sonra işte çalışmak mı sizce?
2 ай бұрын
@@nisaergul2599 Ben bir işte verimli çalışmayı ve uzmanlaşmaya çalışmayı her zaman daha önde tutmuşumdur.
@nisaergul25992 ай бұрын
Teşekkür ediyorum cevabınız için 😊
@sentimentalskyscraper2 ай бұрын
4 yıllık daha mantıklı bence
@nisaergul25992 ай бұрын
@@sentimentalskyscraper 2 yıllık geldi
@suleymanuysal86532 ай бұрын
Teşekkür ederim.
@mtopcuoglu2 ай бұрын
Durum çok acil ise; O kısımda çalışan müsait olan(genelde daha yeni personel olur) ona görev verilebilir. Gel beraber yapalım hem sistemi bir hatırlamış olurum vb. Gibi konuşulabilir. Yoksa ve hayır diyebilme konusunda çekincemiz yoksa; Bu seferlik yapılır ve toplantı/sunum sonrasında ekiple konuşulur ve ikili takipli bir sistem oluşturulur. Satış günü mesai bitişi sahada olmayan personel verileri girebilir. Belli günlerde sistem bilgileri kontrol edilir güncel mi diye.
@idemirtas3 ай бұрын
Mevcut maaşı olduğundan yüksek söylesek bunu görebiliyorlar mı acaba?
@kaan73283 ай бұрын
ruukiye ne ya duyduğum en kötü telaffuz hatalarında ilk sıraya yerleşti. önce biraz diksiyon öğrenin sonra dersler verirsiniz.
@msamiluysal30703 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Onur Bey değerli bilgi ve tecrübelerinizi çok güzel bir dil ve akıcılık ile aktardınız emeğinize sağlık
@ozgess223 ай бұрын
Bankalarda aöf mezunu işletme çalışabiliyor mu
@Türk-n9u3 ай бұрын
Dogunun nesi var mk m@li
@xavroleth53933 ай бұрын
Abi yeni video yüklemeye devam et senden başka bu tür videolar çeken kimse yok . Arkadaşlarıma ve bana çok faydan dokundu . Videolara devam etmeni çok istiyoruz .
3 ай бұрын
@@xavroleth5393 vallla aklımda kanal hep de hem iş hem bebek derken çok dağıldım kardeşim. İnşallah bir geri dönüş yapacağım.
@xavroleth53933 ай бұрын
İnşallah abi . İzlenme sayılarının düşük olmasına aldanma ülkeye ve gençlere katkın sandığından çok daha fazla oluyor .
3 ай бұрын
@@xavroleth5393 eyvallah kardeşim sağ olasın. İzlenme sayıları yıllarca düşüktü o hiç sorun değil de bebeğim falan oldu, işten bebekten kafayı zor kaldırıyorsun 😂
@kaancakaroglu55283 ай бұрын
Valla kusura bakmayın ama 11:00'inci dakikada bahsettiğiniz olayı ben yaşadım artık isyan etmiştim firmalara. Daha sonra yorumlarda iş teklifleri geldi ve 2 senedir bir firma ile çalışıyorum bazen böyle durumlar oluyor onu belirtmek istedim :)
@ahmetondersan4 ай бұрын
Ağzına sağlık kardeşim
4 ай бұрын
@@ahmetondersan eyvallah teşekkürler
@nnisa014 ай бұрын
bu serinin kesinlikle devamı gelmelii
4 ай бұрын
@@nnisa01 inşallah diyelim :)
@ulasercok58274 ай бұрын
Hocam merhaba AÖF mezunu biri başka bir üniversitede Tezli yüksek lisans yapabilir mi?
@ozlemzlm4 ай бұрын
Mezuniyet ortalamanız tutuyor ve paranızda varsa tabiki yaparsınız
@AbdullahMuhammed-bm6nq4 ай бұрын
Bir dakikada resmen konuyu ozetledi
@bars32614 ай бұрын
hocam merhaba yks tercih dönemindeyim kafam çok karışık istediğim bölüm ybs şehir dışı tutuyor ama ben hep kendi şehrimde okumak istiyodum 2.mezun senem tekrar sınava girecek mentalim kalmadı ne yapmamı tavsiye edersiniz
4 ай бұрын
@@bars3261 takılma çok bölüm işine, kariyer gelişimine odaklan. Okulla, bölümle bir şey olma olayı çok azaldı.
@Merve-ej8vr5 ай бұрын
Hocam lütfen cevaplar mısınız 😢 hocam bana yardımcı olabilir misiniz bu konuda ben çok zof bir surecteyim bu konuda
@mtopcuoglu5 ай бұрын
Onur bey merhabalar. Yayınlanan istatistikler üzerine bir kaç yorum yapacağım biraz uzun sürecek ve yanıt verirseniz gerçekten sevinirim. 1-yıl olmuş 2024, 25 yaş ve üzeri kadınların okula gitmemiş oranı gerçekten çok yüksek. Çalışma, üretim vb. gibi faaliyetlerde bulunmak istemese bile eğitimin aksatılmaması gerekiyor. Kaldı ki zaten açık öğretim gibi bir durum varken bunun açıklaması eş, aile gibi eğitime karşı zorluk çıkarma, sağlık sorunu olması harici hiç bir nedenin kabul edilmemesi gerekiyor. Tabi bu oranın nedenleri çok farklı olabilir o yüzden genel bir durumun istatistiğini çıkarmanın gerçeği yansıtacağına (hiç yoksa amacını) pek inanmıyorum. Evet kabullenilmiş bazı durumlar olabilir ama günümüzün durumunu daha açık anlatmak için sadece bu istatistikte bile 15-30 yaş arasını dahil etmek gerekebilir. 15 yaş üstü eğitime katılım istatistiğine 55 yaşındaki kadını katmak gerçeği yansıtsa da günümüzdeki şartları göz önüne sermediği için amacından şaşmış bir sonuç verecektir. 2-İş gücüne katılım oranı daha da karmaşık çünkü; bir çok etken giriyor işin içine. Ve az ya da çok olması iyi mi kötü mü yoruma açık oluyor. Örneğin istatistiğe dahil 15-16 yaşındaki bir kadının çalışmaması bence gayet makul iken erkeğinde makul fakat bu istatistiğin bakış açısı yüzünden bu da çarpıtılmaya gerçekten açık. 16 yaşındaki bir erkeğin aile zoruyla çalışması da rakamsal olarak + gözükebilir ama içsel değer olarak - olacaktır. Diğer bir problem ise iş gücüne katılma isteği. oranın %67 olmasını salt olarak problem olarak görüyorsak belki ekonomi olarak kötü görülebilir ama sosyolojik olarak bakıldığında burada önemli olan etken bence "istek" olmalıdır. Eğer ekonomi olarak değil sosyolojik olarak bakıp ciddi problem diyorsak dahil olan tüm kadınların isteği dışında çalışmadığını kabul etmiş oluyoruz (bu ne kadar doğru?) evet gerçek bu ise sadece ciddi bir problem değil aynı zamanda aşağılık bir durumdur. Bu oranı genç yaşlara indirdikçe zaten son kuşağın çalışma hevesi, maaş beklentisi, ve ülkenin ekonomik durumu gibi yine bir çok etken var. Günümüz şartlarını konuşmamız için bence yine yetersiz bir istatistiksel değer sunulmuş burada. 3- 15 yaş ve üzeri kadınlarda yüksek öğretim mezunu olup iş gücüne katılmayanların oranı ; problemin kaynağına inmemiz gerekiyor. Ailesinin okumaya izin verdiği birisi, evliyse erkeğin eşinin okuduğunu bilmesi gibi bir durum ortada ve bunlar varken çalışmamak iş sahasındaki "kadının beceriksizliği" düşüncesinden değil de, kadının kendi isteği ile çalışmaması olarak, okuma nedeni de yine mahalle baskısı gibi bir sürü nedenle açıklanabilir. İstisnai bir durum var kadının eşi okuduğunu bilmesine rağmen kadının çalışmasına engel olması. Bu gerçekten diğerlerine bakılınca çok düşük oranda olduğu günümüzde aşikardır fakat kadının da eşini bu tarz insanlardan seçmesi belli bir yere kadar kendi sorumluluğundadır. Yoksa okumuş kadın çalışmak istemiyorsa ve eşi de problem yapmıyorsa bence ortada hiç bir problem yoktur. Fakat bu istatistikte diğerlerinde olduğu gibi sanki kadınlar çalışmak istiyor ve sırf KADIN oldukları için çalışmasına izin verilmiyor gibi ya da iş sahasında kadın olduğu için istihdam sağlanmıyor gibi bir anlatım mevcut. Oysa zaten kadınların istihdam istediği sektörler erkeklere nazaran çok daha dar(örnek asistanlık iki cins içinde yapılabilir ama kanalizasyon temizliği işi gibi ağır işlerde erkek yoğunluğunun fazla olması) ve ülkenin ekonomik şartları bu seçilimde daha da rekabetçi olunuyor. TORPİL kıstasını hiç katmıyorum. 3- internete erişimi olmayanların oranı; internet üzerinden kişisel kullanım amacıyla hizmet siparişi veren ya da satın alan kişi oranı %20 ne kadar doğru bir oran? çoğunluk zaten babasının ya da eşinin üzerine olan hat/sabit interneti kullanıyor. Ailedeki erkek bireylerin internete sahip olup baskı ve zorla kadına interneti kullandırmayanların oranı ne kadar yüksek olabilir? Detaya bakmayınca erişimi olmayanların 2 katı gibi bir yorum yapmak bence hiç makul değil. 4- TBMM milletvekillerindeki kadın oranı; %17.3 Bu kıstası ülke genelinde değil de şehir şehir yaparsak İzmir gibi cinsiyetçilik konusunda dikkat kesilmiş bir şehirde 28. dönem mv. listesine baktığımızda 28 M. vekilinden 6 tanesi kadınmış (%21,42) diğer Ege, Akdeniz ve Trakya bölgesinde de oranlar yakın. Buradaki problem sırf kadın olduğu için seçilmemesi mi yoksa liyakat'ta işin içine giriyor mu? kadın oranının 0 olması eğitim, seçim özgürlüğünde gibi haklarda eksiklik yoksa kötü bir durum mudur? *** örnek bir şirkette 7 erkek 3 kadın toplamda 10 aday başvuru yapıyor ve 5 kişi alınacak. 7 erkeğin 4ünün cvsi ve mülakatı çok güzel geçti 3 kadının 2'sinin iyi geçti ama diğer erkeklerden daha kötü. İş'e 4 erkek 1 kadın alındı oran %20 kadın istihdamı olarak yorumlanıyor ama içsel şartlarına baktığımızda bu cinsiyetçilik kaynaklı mı yapılıyor sizce? bence kesinlikle hayır. *** *** örnek yıl 1990'larda kadınlar için pozitif ayrımcılık belki yapılması gerekirdi ama günümüzde bu gerekli mi? bu pozitif ayrımcılık standardı nedir? ne kadar oranda ve ne kadar sürede yapılmalı? engelli vatandaşlarımız için ayrı bir durum var fakat fikirsel olarak bir soğukluk ve muhalefet yoksa bence gerekli olmaz. Günümüzde LGBTQ vatandaşlar için evet gerekir ama kadın için hayır. LBTQ vatandaşlar içinde şartlı pozitif ayrımcılık gerekir bir vasfı yoksa ve istiyorsa ilk olarak vasıflandırılmalı ve normal insanlar gibi cinsel yönelimi üzerinden reklam yapmamalı. ***
@mtopcuoglu5 ай бұрын
5-yönetici pozisyonundaki kadın oranı; sayılar üzerinden yorum yaptıkça tekrarlamaya girecek bu gibi istatistiklerde ne kamu ne şirketleri algıyı yıkmak için bazı yerlere pozitif ayrımcılıkla getirmek zorunda hissetmek bence kabul edilebilir bir durum değil. İş hayatına adapte vb. için kolaycılık oluyor onun yerine rekabet ortamının daha adaletli olması üzerine yoğunlaşmak daha kabul edilebilir. Kaldı ki hemen her alan ve konuda pozitif ayrımcılıktan bahsediyorsunuz fakat bu kadar ayrımcılık bazı kişiler için kolaycılığa neden olmaz mı? Ve OECD ülkeleri ile ülkemiz arasındaki farka ve nedenlerine gelirsek. Bahsedilen ülkelerde eğitim ve öğretiminde farkını hesaba katıyor muyuz? diğer videoda bahsettiğiniz gibi sadece seçerken pozitif ayrımcılık kontenjanı olarak değil de yöneticilikte de bunu uygulamak sizce kolaycılık ve pozitif doğruculuk olmuyor mu? daha kabul edilebilir bir sistem/düzen kurmaya çalışmak yerine zaten kadın ve erkeklerde sadece hak/hukuk eşitliği sağlanmış ve bakış açısı olarak bile bu ön yargının kırıldığı zamanda bu pozitif ayrımcılık gerçekten de bahsettiğiniz şeylere hizmet eder mi? Gelelim 2021 algılar istatistiklerine; 6-Çalışan kadınlarda çocuklarına gerekli ilgiyi gösterebilir; gerekli ilgi yaş kriterleri nedir? çalışanın mesleği ve mesai kriteri nedir? bunlar belirsizken bu istatistikte verimsiz kalıyor. inanın haftada 2 mesaiye kalan işçi bir baba da çocuğuna gerekli ilgiyi gösteremiyordur. Bunun cinsiyetle alakası yok bunu kabul etmemiz gerekiyor (belki evde çalışanlar veya çok kısa süre çalışanları es geçebiliriz). Bu istatistiğe "sadece eğitimli kadınlar çalışmalıdır" sorusunu da ekleyerek yorumlarsak kendi içinizde çelişiyorsunuz zaten. Eğitimsiz birisi çalışacaksa çalıştığı sektör emek yoğun bir iş sektörü olacağı için(çok yüksek ihtimal) yorulacak ve gerekli ilgiyi çocuğuna ne kadar gösterebilecek, ilgi sadece pışpışlamak mıdır? eğitimini takip edecek, psikolojisini takip edip destekleyecek arkadaş ve insan ilişkilerini destekleyecek vb. bunu yapabiliyorsa kendisine zaman ayıramayacaktır, ve bu da aile ilişkileri için ne kadar yararlı olabilir? o yüzden aile kavramında her cinsiyetin ağırlıklı yaptığı/yapması gereken şeyler vardır. Bu demek değildir tüm ev işlerini kadına yüklemek. Erkekte yardım edecektir ama çok genel bir konuda çok spesifik neticelendirme bence kabul edilemez. Bunu hadi tüik istatistik yapmak için yapıyor ama kendi düşüncelerinizi anlatırken kolaycılığa kaçmış oluyorsunuz. 7-hanedeki işlerden genellikle sorumlu olan kişiler; Öncelikle Türkiyede ki evlenme yaşı kadınlar: 25 erkekler: 28 yani sorulan soruları önceki istatistiklerle yorumlamak daha doğru olacaktır. Neydi önceki istatistikler; çalışma oranları. Kadınların çalışma oranı düşükse ve ailede kadın çalışmıyor,erkek çalışıyorsa evdeki işlerden sorumlu olan genelde kadın olacaktır ve istatistik sorusunda da verilecek cevap zaten bellidir. Erkeğin çalışmayıp kadının çalıştığı durumu es geçerek aksi bir durum olabilir nedir? her iki bireyinde çalışması . Peki çalışan bireylerin işlerine bakılmış mı? mesai kavramları karşılaştırılmış mı? ev harici sorumlulukları karşılaştırılmış mı? hayır. 8-Erkek hegomonyasının günümüzde bir ağırlığı bence kalmadı özellikle refah seviyesi yüksek ülkelerde bile bunu problem varmış gibi göstermekte politik doğruculuktur ve eleştiri yapan vatandaşın eleştirisi yanlış popilist değilsiniz politik doğrucusunuz. Ailede 2 bireyde çalışıyor, ev işlerinde iş paylaşımı var, eğlence ve sosyal hayatta bir kısıtlama yok, iş hayatında rekabete fazlasıyla dahil olabiliyorlar. Yapay zeka çalışmaları genelde yüsek refaha sahip ülkelerde oluyor ve bu oranın %22'de kalmalarının sebebini kadınlar değilde erkek hegomonyası argümanını sunuyorsanız politik doğruculuğun dibini sıyırıyorsunuzdur. Evet bahsettiğiniz ön yargılar var yok denemez fakat bu algı kırıldı zaten kırıldığı duruma ayak uyduramayanlar zaten iş hayatında yeni durumlarda ne kadar ayak uydurabilecek? Bir iş yerinde kadın çalışan varsa ve 10 yöneticiden biri bile yöneticiyse bir kadının o şirkette bahsettiğiniz ön yargıya sahip olması ne kadar doğrudur?
@misteriosa00245 ай бұрын
Çok teşekkürler emeğinize sağlık net ve açıklayıcı bir sunum olmuş. 🙏🏻🙏🏻
5 ай бұрын
@@misteriosa0024 teşekkürler 👍
@gizem01095 ай бұрын
Yararlı bir içerik ve bilgiler için teşekkür ederiz. Bu alanda bilgi edinmek isteyen kişiler için katkısı çok büyük 🙏 verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bir yazı hazırladım sizden degerlendirme almayı cok isterim
Benim istediğim spesifik bir bölüm yok Ankara’da orta halli bir okulda ama iyi bir mühendislikte okuyorum yurt dışı olanakları kötü olan bir üniversite açıkçası bundan dolayı daha iyi bir üniversite için hazırlansam mı diye düşünüyorum
5 ай бұрын
@@yedamluv kariyer yap boş ver okulla bir şey bir yere kadar oluyor.
@sakfff5 ай бұрын
10:57
@sakfff5 ай бұрын
14:00
@labidinlebeni31086 ай бұрын
Bilgilendirici ve gayet faydalı videonuz için teşekkür ederim.
@Orman9526 ай бұрын
Orman Mühendisliği düşünen var mı?
@azranniex6 ай бұрын
Merhaba anlatımınız için çok teşekkürler, birkaç sorum olacaktı. 1-GP de arabalar neye göre sıralanıyor? 2- Arkada olan arabalar dezavantajlı olmuyor mu? 3- Bütün arabaların hızı aynı mı, aynı değilse bunun da dezavantajı olmaz mı? şimdiden teşekkürlerr.
6 ай бұрын
Merhaba, 1) evet, sıralama turu oluyor her GP’de önce. Örneğin yarış pazarsa genelde cumartesi sıralama olur. (Sprint yarışlar ya da bazı gp’ler gün olarak farklılık gösterebilir nadiren) 2) ee tabii sıralama turunun amacı o zaten 3) Hayır. f1’de farklı, f2’de benzer araçla çıkarlar. F1’de örneğin RB aracının hızıyla gücüyle dayanıklılığıyla Haas’ınkini bir tutamazsın. Harcadıkları bütçeler çok farklı fakat belli kurallar, formüller, bütçe kısıtları var yani örneğin ben Ferrari’yim, Mercedes’im buraya kafama göre on milyarlarca dolar fazla dökerim uçarım kaçarım yapamıyorsun, bir şekilde rekabeti korumaya çalışıyorlar ama yine de fark var tabii araçlar arasında.
@azranniex6 ай бұрын
Anladım sağolun, peki araba sıralaması neye göre oluyor?
@ichliebelh5 ай бұрын
@@azranniex Araba sıralaması sıralama turlarıyla oluyor. Q1'de 20 araçtan tur başına en yavaş süreyi yapan 5 araba elenir. Q2'de kalan 15 aracın 5'i daha tur başına en yavaş süreleriyle elenir. Kalan 10 araç ise Q3'e kalır. Q3'te herhangi bir elenme durumu söz konusu değil. En iyi turu yapanlar sırasıyla ilk 10'a göre sıralanırlar. Q3'te en iyi süreyi yapıp yarışa birinci olarak başlamaya pole pozisyonu deniyor.
@sercanozturk31716 ай бұрын
Merhabalar... 3 hafta önce mülakata girmiştim. Bana 1 veya 2 hafta size dönüş yapacağız demişlerdi. Süreç geçti ama cevap gelmedi. Mail attım cevap gelmedi. Aradım süreciniz devam ediyor dediler. Ne yapmam lazım sizce?
6 ай бұрын
Bekle hocam, süreçler uzun sürebilir.
@sercanozturk31715 ай бұрын
Mülakat sonucum olarak değerlendirilmiş. İşte tecrübeli olmama rağmen yine de olumsuz. Saçmalık resmen. Torpilin yoksa yaş her şey ya
@yavuz140e466 ай бұрын
d
@bugraedip29826 ай бұрын
FAK AP
@BurakSAHINKAYA7 ай бұрын
baya aydınlatıcı bir video oldu, umarım mülakatımda da etkisini görürüm teşekkürler
@Magemorrison_7 ай бұрын
Agzina saglik
@akaypisken84857 ай бұрын
Onur Bey merhaba , herhangi bir firmada bir pozisyon için başvurup olumsuz dönüş alındıktan sonra yine aynı firmada başka bir pozisyon için başvuru değerlendirilirken olumsuz olan önceki başvuru değerlendirmesi yeni değerlendirme üstünde bir etkiye sahip olur mu? Olursa ne tür etkiler olur ve yeni başvuruda bu durum nasıl elimine edilebilir başvurmadan önce?
7 ай бұрын
Çok takılmamak lazım hocam. Olursa olur, bunun önüne ne geçer bir niyet mektubu yollamak mesela başvururken, ilgili pozisyonun yöneticisine ulaşıp ya da işe alımcıya mesaj atmak şöyle geliştirdim kendimi böyle yaptım son görüştüğümüzden beri demek vs.
@meryemdamlagunay93877 ай бұрын
Teşekkür ederim 😊
7 ай бұрын
Rica ederim
@emircanfilizoglu7 ай бұрын
Hocam selam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3.52 Gano bölüm 1.liği, C1 ingilizce ile bile Samsun'da 1 üretim zorunlu yaz staj yeri bulamadım. Gördüklerim özel sektörün köhneliğini gösterdi. Başvurduğum çoğu firma yalandan ilan açmış olsa gerek gitti torpilli eksi ingilizceli 2.30 ortalamalı tipleri aldı staja. Son çare KPSS çalışmaya başladım şahsen. CV'mi çoğalttım Organize Sanayi Bölgesine gidip güvenliğini aşabildiğim firmalarla yüzyüze görüşeceğim artık son çare.
7 ай бұрын
Çok takılma hocam Samsun, torpil olayına falan dünya bambaşka bir yere gidiyor. Kendini lokal konulara çok kaptırma.
@schulebal7 ай бұрын
anlatım için teşekkürler. I tipi, t tipi bir yana iş hayatında hepimizin iyi tiplerle karşılaşması umuduyla 🤓
@00aaa417 ай бұрын
Yeni mezun olarak nasıl anlayabiliriz kurum kültürünü? Big four için nasıl davranmak gerekiyor bilginiz var mıdır?
7 ай бұрын
Merhaba, big fosur kültürünü dışarıdan da olsa bir miktar anlamak adına dört şirketten de mentor bulmanı, onlara sorular sormanı önerebilirim. Linkedin’den bu şirketlerde çalışan kişilere ulaşabilirsin. Eğer ortak bir özelliğiniz varsa aynı lise, Üni mezuniyeti, ortak tanıdık, ortak özel bir hobi vs. daha rahat olabilir kabul etmeleri. Bunlar olmasa da bazen sırf bir gence yardımcı olmak adına bile kabul edebiliyorlar insanlar.
@zncrc8 ай бұрын
Çok teşekkürler Onur bey. Bilgilendirici bir video olmuş 🙌
8 ай бұрын
Rica ederim, beğenmene sevindim.
@EnverCeyhan8 ай бұрын
elinize sağlık hocam, çok iyi bir video olmuş
@elifonal85448 ай бұрын
👍🏻👍🏻👍🏻
@beyzag6368 ай бұрын
çok güzel video, teşekkür ederiz
8 ай бұрын
Rica ederim.
@FxFyFz8 ай бұрын
Mrb slaytları paylaşabilir misiniz link falan :)
8 ай бұрын
Slayt şeklinde hazırlamamıştım, ipad’te bir program vardı onunla hazırladım.