Μια θεωρία που δεν επιβεβαιώνεται είναι πολύ κοντά στην μεταφυσική.
@VirtualChemeng18 күн бұрын
Ωραία τα Animations! Αλλά μπερδέυεις το νόμο του Fourier με του Fick...
@jony668423 күн бұрын
Ax astronio 😅
@KarampoutakisFotis16 күн бұрын
😅
@ΚωσταντίνοςΚατσαβουνηςАй бұрын
... 😅
@videoman21000Ай бұрын
0:05 Meanwhile, εγώ το όνομα Φιμπονάτσι το άκουσα πρώτη φορά στο prison break😂
@vasilisdaifotis1513Ай бұрын
Μπράβο σας. Εξαιρετικό.
@phantnick2 ай бұрын
👍🏼
@cortlinux2 ай бұрын
Ενώ ξεκινά πολύ ωραία καπου χάνεται στην μέση . Ειδικά στην διαδικασία του υπολογισμού των λογαρίθμων απλά χάθηκα. Επίσης ισως θα χρειαζόταν ένα ρεαλιστικό παράδειγμα για να δούμε το πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται. Εννοείται ότι σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση.
@ΠαναγιώτηςΚαπλάνης-β6ζ2 ай бұрын
Αγαπητοί μου φίλοι τό ερώτημα θα ήταν όχι γιατί χρησημεβουν αλλά κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν δυστυχώς ακόμη πολύ λίγο δηλαδή κάτω τού,1, τίς 💯, άρα τά μαθηματικά υπάρχουν για ένα και μοναδικό λόγο να ερμηνεύσουν τά πάντα αλλά με πολύ αργό Ρυθμό χωρίς τέλια και παύλα και προπαντός περιστροφές τέλος αγαπητοί μου φίλοι από έναν καθηγητή ναυπηγικής του Πολυτεχνείου Αθηνών τέλος,,,,,,❤❤❤❤❤
@akiratoriyama13202 ай бұрын
Με πόνεσε το κεφάλι μου! 😂 Αλλά ήταν φοβερό βίντεο!!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις λεπτομέρειες και το χρόνο που ξοδεύεις!! Καλό καλοκαίρι!!
@KarampoutakisFotis2 ай бұрын
Συγνώμη για αυτό 😅 Σ’ ευχαριστώ πολύ! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
@Απήμων2 ай бұрын
Υπεροχογράφημα* !
@KarampoutakisFotis2 ай бұрын
🤔
@kpkp8972 ай бұрын
Οι παίκτες κάνουν το σύστημα άμπαλε
@alexandroskokkalis28023 ай бұрын
Συγχαρητήρια!
@KarampoutakisFotis3 ай бұрын
Σημείωση: στο 1:05 ενώ λέω πως το α μπορεί να είναι θετικό, γράφω "0>" , ενώ το σωστό είναι "0<". Ευχαριστώ τον @ThanosNikolopoulos για την παρατήρηση.
@ThanosNikolopoulos3 ай бұрын
Στο 1.05 βέβαια ο συμβολισμός παραπέμπει σε αρνητικό αριθμό. Απλά το αναφέρω (ίσως για μελλοντική διόρθωση)
@KarampoutakisFotis3 ай бұрын
Πωω ναι, έχεις δίκιο. Δυστυχώς δεν το παρατήρησα ότι το είχα ανάποδα. Τώρα, για διόρθωση δύσκολο είναι. Θα καρφιτσώσω ένα σχόλιο. Ευχαριστώ πολύ πάντως.
@constantinospapachristofor59663 ай бұрын
Πολύ ωραίο βίντεο! Ίσως μία καλή ιδέα για μελλοντικό βίντεο να είναι μια ιστορική αναδρομή σχετικά με την ανάπτυξη της γραμμής άλγεβρας (ναι είδα το βιβλίο στο ράφι!)
@stefanoukios3 ай бұрын
Πολυ δυνατό βίντεο με κατανοητή, ενδιαφέρουσα πληροφορία που έχω δει μόνο στο εξωτερικό, μπράβο που το φέρνεις και στο ελληνικό Ίντερνετ
@ΧαϊτίδηςΜιχάλης3 ай бұрын
Με πηγές 12 χρόνια πίσω
@StockholmianZ3 ай бұрын
τι ωραίο βίντεο! Μπράβο!
@angelostsirimokos81043 ай бұрын
Ένιωσα ντιπ γέρος ακούγοντας ότι «συμβουλεύονταν» οι άνθρωποι τους πίνακες, «έβρισκαν» σε ποιον αριθμό «αντιστοιχούσε» ο τάδε λογάριθμος, κλπ., όλα στον παρατατικό. :) Η γενιά μου (η «του Πολυτεχνείου», όχι πως εγώ είχα την παραμικρή ανάμιξη στα γεγονότα) πρέπει να είναι η τελευταία που τα έκανε όλα αυτά, που χρησιμοποίησε λογαριθμικούς πίνακες και λογαριθμικούς κανόνες (έχω ακόμα και τους μεν και τους δε!)
@angelostsirimokos81043 ай бұрын
To αξιοπερίεργο είναι ότι ο Napier (που προφέρεται Νέιπιερ, γι' αυτό μιλούμε για νεπέρειους λογαρίθμους) ΔΕΝ επινόησε τους λογαρίθμους ως συνάρτηση αντίστροφη της εκθετικής. Αν το έκανε έτσι, θα είχε εφεύρει τους δεκαδικούς ή ίσως τους δυαδικούς λογαρίθμους όχι τους νεπέρειους ή φυσικούς, που έχουν βάση e=2,7182818...
@tilemaxosvakou3 ай бұрын
Ο καλύτερος....
@theofanisnikos3 ай бұрын
Πολύ προχωρημένα όλα αυτά για κάποιον που δεν έχει εξοικείωση με τα μαθηματικά, ειδικά αν πρόκειται για πρόσωπο με "κλασσικές" σπουδές, που έχει αναπτύξει και κάποια μικροαπέχθεια από τα νιάτα του για τα μαθηματικά. Μεγαλώνοντας πάντως ενδιαφέρεται όλο και πιο πολύ για αυτές τις "μαγικές" έννοιες και θέλει να μάθει περισσότερα. Για μένα μιλάω φυσικά. Να υποκριθώ ότι κατάλαβα πολλά; Δεν νομίζω. Ποθούσα να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτοί οι... άμπρα-κατάμπρα λογάριθμοι, που τόσο σημαντικοί είναι στους υπολογιστές και αλλού. Κατάλαβα ότι είναι μια μέθοδος που διευκολύνει τους υπολογισμούς, αλλά την κεντρική ουσία των λογάριθμων, το "είναι" τους, δεν το έπιασα. Θα συνεχίσω να προσπαθώ. Φαντάζομαι ότι οι λογάριθμοι είναι βασικοί και για τη στατιστική, σωστά;
@tanysths3 ай бұрын
επειδή ανέφερες τους υπολογιστές ίσως συγχέεις την έννοια του λογαρίθμου με την έννοια του αλγόριθμου που είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Οσο αφορά την ουσία των λογαρίθμων ίσως να στραφείς προς την έννοια της εκθετικής αύξησης, ενα φαινόμενο που περιγράφετε με την βοήθεια των λογαρίθμων. Θα σου πω ενα ανέκδοτο έχουμε μια λίμνη με νούφαρα που καθε μέρα διπλασιάζονται σε 100 μέρες έχουν καλύψει την μισή λίμνη σε πόσες μέρες θα έχουν καλύψει όλη την λίμνη; η σωστή απάντηση είναι στην 101 μέρα (την επομένη μέρα) . χρειαστήκαν 100 μέρες για να καλύψουν την μίση λίμνη και μονό μια μέρα για να καλύψουν το υπόλοιπο μισό και συνεπώς όλη τη λίμνη . αυτο το φαινόμενο που περιγραφεί μια όλο και επιταχυνόμενη αύξηση ανήκει στην κατηγορία της εκθετικής αύξησης. το ίδιο συμβαίνει και με το ποσό που χρωστάς στην τράπεζα εάν δεν πληρώνεις τις δόσεις :-)
@angelostsirimokos81043 ай бұрын
Κακά τα ψέματα, το βίντεο είναι λίγο συγκεχυμένο. Η βασική έννοια του λογαρίθμου είναι απλή¨είναι το αντίστροφο του εκθέτη. Ο (δεκαδικός) λογάριθμος του 100 είναι το 2, διότι 10²=100· ο (δεκαδικός) λογάριθμος του 1000 είναι το 3, διότι 10³=1000· κοκ. Επεται ότι ο λογάριθμος του γινομένου ή του πηλίκου δύο αριθμών είναι το άθροισμα ή η διαφορά των λογαρίθμων τους -- και είναι βέβαια πολύ πιο ευκολο να προθέτουμε ή να αφαιρούμε πολυψήφιους αριθμούς παρά να τους πολλαπλασιάζουμε ή να τους διαιρούμε. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τους αριθμούς που δεν είναι δυνάμεις του 10, πώς βρίσκουμε δηλαδη π.χ. τον (δεκαδικό) λογάριθμο του 100 είναι το 2, διότι 10²=100 ή του 3 (είαι 0,30103 και 0,47712 αντιστοίχως). Την απορία αυτή την είχα κι εγώ μαθαίνοντας για τους λογαρίθμους πριν από 60 χρόνια -- και τα σχολικά βιβλία δεν μας πολυφώτιζαν, δίδασκαν απλώς πώς να συμβουλευόμαστε τους πίνακες.Μία απάντηση είναιότι κάποιοι άνθρωποι (ο Napier και ο Bürgi πρώτα, o Briggs, o Pitiscus και άλλοι στη συνέχεια, αφιέρωσαν τη ζωή τους υπολογίζοντας διαδοχικές δυνάμεις κάποιου αριθμού ελάχιστα διαφορετικού από το 1· μια άλλη απάντηση χρειάζεται ανώτερα μαθηματικά (που δεν είχαν ακόμα αναπτυχθεί τον καιρό του Napier!)
@theofanisnikos3 ай бұрын
@@tanysths Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Συγχέω τους λογαρίθμους με τους αλγόριθμους. Είμαι άσχετος. Γνώριζα πάντως την ιστορία με τη λίμνη και τα νούφαρα. Για μένα ήταν ένα διασκεδαστικό παζλ λογικής. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι συνδέεται με ανώτερα μαθηματικά.
@tanysths3 ай бұрын
πολύ ενδιαφέρον το βίντεο. Στα σημαντικά φαινόμενα που περιγράφονται από λογαρίθμους και εκθετικές συναρτήσεις είναι και ο ανατοκισμός.
@KarampoutakisFotis3 ай бұрын
Σωστά! Μάλιστα μέσω ενός προβλήματος ανατοκισμού, ο Bernoulli ανακάλυψε τη σταθερά e!
@georgedakoglou29303 ай бұрын
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ Ο ΣΟΦΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΓΕΒΡΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΕΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1987 ( ΠΟΕ3 ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΟΔΟΣ 2912-2013) ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΗΚΗ-ΑΛΓΕΒΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΗ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΕΝ ΖΩΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024 ΙΟΥΛΙΟΣ
@evaggeliaporiazi55264 ай бұрын
Εξαιρετικό!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!
@hrihamp4 ай бұрын
Πολύ ωραία! Αν θέλετε μπορείτε να αναφέρετε και για την άλλη θεωρία που προσπαθεί να ενοποιήσει τις υπάρχουσες θεωρίες αυτήν της κβαντικής βαρύτητας βρογχων.
@ΙάκωβοςΠαπαμαγκανάς4 ай бұрын
Τέλειο βίντεο!!! Είναι πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνει κανείς για τέτοιους αριθμούς.
@Φαίδρα_Στεφανίδου4 ай бұрын
❤ μπράβο σου 🎉
@KarampoutakisFotis4 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ 😊
@ΙωσηφΣωτηριαδης-δ1ξ4 ай бұрын
Συγχαρητήρια τέλειο βίντεο και πολύ κατατοπιστικό!
@KarampoutakisFotis4 ай бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! 😊
@ΔημήτρηςΜαυρομματάκης4 ай бұрын
Το e εμφανίζεται αν θελήσουμε να βρούμε την θερμοκρασία ενός ποτηριού με τσάι καθώς κρυώνει..... . Είναι δηλαδή παντού.
@alexandrapeirounaki62684 ай бұрын
.
@ΒασίλειοςΑλεβίζος4 ай бұрын
Πολύ καλό! Με προσέγγιση δύο δεκαδικών είναι 2,72 και όχι 2,71 (το τρίτο δεκαδικό είναι το οχτώ).
@River13684 ай бұрын
Οκ αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι το κανάλι σου απευθύνεται σε ανθρώπους αρκετά διαβασμένους με τα μαθηματικά αν ναι οκ
@KarampoutakisFotis4 ай бұрын
Δε θα έλεγα ότι κάποιος χρειάζεται εξεζητημένες γνώσεις μαθηματικών για να καταλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό των περισσότερων βίντεο!
@evaggeliaporiazi55264 ай бұрын
Μπα δεν θα το έλεγα ,κάποιος που έχει απλά βγάλει το Λύκειο -ψιλοσκράπας στα μαθηματικά όπως εγώ- μια χαρά καταλαβαίνει τον Φώτη.
@evaggeliaporiazi55264 ай бұрын
Κάποιος που έχει βγάλει το Λύκειο( ψιλοσκράπας στα μαθηματικά όπως εγώ) μια χαρά καταλαβαίνει τον Φώτη.
@elena_basileiad4 ай бұрын
μπορειτε να κανετε και ενα βιντεο σχετικα με τις παραγωγους?
@KarampoutakisFotis4 ай бұрын
Θα το έχω στα υπόψη μου 🫡
@ΜατθαίοςΟρφανιώτης4 ай бұрын
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ!!!