Welkom in de commentaarsectie bij deze uitzending!
@FritsKist6 ай бұрын
Wat uit de conversatie duidelijk wordt is onduidelijkheid. Is materie de grens van betekenis en is niet-materische determinatie vanuit dit perspectief onmogelijk? Zal de oorsprong van energie onkenbaar blijven?
@CS-lp6gw Жыл бұрын
Respect, voor beiden. Helder, informatie en zelfs een soort spannend. 🤓
@DeejayMatthiasBelgium Жыл бұрын
Prachtig!!! Fenomenaal! Ik heb wel al wat literatuur achter de kiezen over de kosmologie maar de raakvlakken en interacties die er zijn tussen Thomas, de fysicus en wiskundige en Rogier als filosoof en 'leek' zijn opmerkelijk zorgvuldig en met een opvallende beleefdheid en respect voor elkaars "wetenschappelijke vrijage". Een bijzonder moeilijke oefening om een heel abstract begrip anderhalf uur te weten/laten boeien voor die zogenaamde geïnteresseerde leek in een 'getolereerd vakjargon'. 🥰😍
@alexlucassen8489 Жыл бұрын
Interviewer deed goed mee, dat is best een prestatie.
@pe0sat Жыл бұрын
Wat een prachtig gesprek, mijn hersencellen zijn weer eens in overdrive kunnen gaan. Dit is verslavend.
@PimVree Жыл бұрын
Interessant? Lees dan deel 1 van mijn trilogie 'Zijn in vree'.
@mrraimundotouwrb5489 Жыл бұрын
Meer van dit soort gesprekken over fundamenteel onderzoek op nog begrijpbaar nivo. Zeer van genoten!
@63RobWanders Жыл бұрын
Waanzinnig interessant!
@Mikeey22 Жыл бұрын
Geweldig gesprek! Ik had hier nog wel een paar uur naar kunnen luisteren.
@strange4you Жыл бұрын
Jij als wappie wel ja hahahahaha
@GQ2593 Жыл бұрын
Machtig interessant. Ook helder uitgelegd door onze geleerde Zuiderbuur!
@plinckaertploinkt7096 Жыл бұрын
Zelf ben ik Alpha noch Beta of Alph + Beta. Deze tak van kennis/-sport vindt ik al vele decennia zo verschrikkelijk boeiend; m'n broer was een echte wetenschapper -biochemicus- in hart en nieren; hij heeft mij veel geleerd. Zelf ben ik een autodidact: veel lezen, volgender wetenschappen die voor mij te bevatten waren. Ook veel van gedachten wisselen/discussieren etc. Bedankt voor dit boeiende gesprek, m.n vanwege de dynamiek tussen de twee heren + wijlen mr. S.Hawking. Bedankt! Verfrissend!
@domi71718 ай бұрын
Prachtig gesprek, we waarderen het méér dan. Hartelijk Dank aan De Nieuwe Wereld, en beiden.
@marcsetmais7598 Жыл бұрын
Interessant gesprek. De natuurkunde gaat toch over de diepste essentie van het leven. Het is een misverstand, en dit gesprek bewijst het, dat je daar voor leken niet op een begrijpelijke manier over zou kunnen spreken. Rogier van Bemmel, op wie ik wel eens wat mopper in de comments, is hier een goede gesprekspartner voor Thomas Hertog. Hertog zelf kan het onderwerp echt naar een breder publiek brengen.
@johangielis4126 Жыл бұрын
Biologen, filosofen en zeker wiskundigen, hebben altijd met de nodige argwaan gekeken naar de Theorie van Alles zoektocht van de natuurkundigen. Goed dat gezond verstand terugkeert.
@dirkvanderlaan31 Жыл бұрын
Prachtig interview! Hoe de wetenschap van (mens-loos) deterministisch denken, via (mens als waarnemer) kwantumdenken uiteindelijk bij (menselijk) holistisch denken uitkomt! Holistische wetenschap - mens en natuur/kosmos als één geheel bestuderen. Hoe mooi is dat!
@christelgroenier2723 Жыл бұрын
Prachtig gesprek, mooi hoe dit door beide heren vorm werd gegeven met lichtheid. Verrassend dat deze "moeilijke kost" zo begrijpelijk kan zijn
@lucnijs2205 Жыл бұрын
Top, ik hou van mensen die moeten zuchten als ze nadenken. Gebeurt te weinig.
@johnmmmrs Жыл бұрын
Een hele mooi uitzending, heel makkelijk uitgelegd, zodat een leek als ik het zelfs een heel klein beetje begrijp, ik kijk uit naar meer van dit soort uitzendingen...
@vancewinditz9009 Жыл бұрын
Wow, boeiend! Het geeft me als natuurkundig leek de ruimte om de tijd abstracter te zien. Zonder er direct woorden aan te hoeven geven. Mijn grote probleem met het begin van de tijd, waarbij 'ervoor' niet bestond, is namelijk het einde van de tijd. Want als tijd (in die zin) eindig is, dan komt er een moment dat tijd ophoudt te bestaan. Niet meer bestaat. En hebben wij nooit bestaan. En als wij ooit nooit bestaan zouden hebben, dan bestaan we nu ook niet. Natuurlijk is het voorgaande wat simplistisch uitgedrukt. Maar het is zoals aan het einde van gesprek wordt verwoord: deze nieuwe kijk raakt allerlei denkniveaus. Dus ook aan mijn lekenniveau. Dank hiervoor!
@Wuppie624 ай бұрын
Waarom zou je, wetende dat een zeepbel ontstaat, zweeft, en weer uiteenspat (en dus ophoudt te bestaan), concluderen dat die zeepbel nooit heeft bestaan, of dat die zeepbel niet bestaat ten tijde dat deze zweeft/zweefde? Lijkt mij kolder. Misschien kun je tijd zien als iets dat kan bevriezen en ontdooien, vloeien, en vice versa, zoals de verhouding tussen ijs en water.
@bennieamsing7 ай бұрын
ik heb wel is een droom gehad en 5 jaar later liep ik daar op de zelfde plek als in de droom, wij mensen zijn tot veel meer in staat blijkt dan toch.
@kristandevries4835 Жыл бұрын
'Niets' kan niet bestaan...dus is 'alles' er !😮
@iwanvanderheiden3831 Жыл бұрын
Mooi verhaal en zeer boeiend. Echter ging een deel echt boven mijn pet!
@Hdhehejejrkrjjr8 ай бұрын
Ik vermoed dat het universum heel eenvoudig begonnen is en dat het pas complex wordt dankzij de gedachten van haar waarnemers. Een ster was gewoon een visuele stip. Pas toen men ernaar ging kijken bleek het te stroken met de gedachten van waarnemers. Zo ook bijv. het menselijk lichaam. We bedenken de werking eerst en vinden dan bevestiging na onderzoek. Zo creēeren onze gedachten de uitleg voor de werking. Het lijkt dus precies omgekeerd alsdat we, op het eerste gezicht, zouden denken.
@lievelive. Жыл бұрын
2 sympathieke mannen 🙂
@andejong1823 Жыл бұрын
Interessante ontmoeting, waarin vanuit verschillende taalvelden een brug werd gebouwd tussen twee takken van wetenschap die tegenwoordig amper nog raakvlakken lijken te hebben. Wanneer wetenschappers zich meer laten leiden door de 'amor mundi' waar Hannah Arendt over spreekt, dan kan verwondering - anders dan nieuwsgierigheid - hun drijfveer zijn en ontstaat er weer ruimte voor ethisch besef.
@benp12-ik4wn Жыл бұрын
Fijn forum de nieuwe wereld
@alexlucassen8489 Жыл бұрын
Ik vermoed dat we dit decennium nog een aantal grote wetenschappelijk verrassingen gaan beleven.
@casaamaril Жыл бұрын
Dat denk ik ook
@marcozegikniet93019 ай бұрын
Hoop ik wel. Zijn we meteen van dat god onzin en religie af.
@paulpisters66811 ай бұрын
Wat ik me nu afvraag is, hadden atomen er dan ook anders uitgezien kunnen hebben? Had er dan ook materie kunnen ontstaan die er atomair anders had uitgezien? Als de natuurwetten zijn ontstaan, waren er dan ook wellicht andere mogelijkheden geweest? Vragen en nog eens vragen.
@eminentorganklausschulze3413 Жыл бұрын
in 1990 las ik het boek Parallel Universes van Fred Alan Wolf... men moet dat boek kopen mensen en lezen.
@PegasusysTarotClub Жыл бұрын
Ik ben best wel verliefd op de theorie dat ons universum in een zwart gat zit. Alsof de Big Bang een 'White Hole' is van een zwart gat in een ander universum. En de zwarte gaten in ons universum leiden dan weer tot witte gaten (of nieuwe Big Bangs) in een nieuw universum dat tegelijk met het witte gat ontstaat. Zeg maar een soort Matroesjka poppetjes. 😮
@geert-janvreeburg4573 Жыл бұрын
Mooi book om te lezen : De TAO van fysieka.
@joopvandermast Жыл бұрын
Grote denkers nog aan toe! Zeer ingewikkeld, iets binnen het bevattingsvermogen te begrijpen en er geen vat op te krijgen, vooral als er geen juiste woorden blijken te zijn, het fenomeen te benoemen. Toch maar liever geloven dat er een God is die dit alles doorgrondt en het in woord tot realisatie brengt. (Johannes 1 vers 1) Taal veroorzaakt materie. Ultieme ontmoeting geeft ruimte, hij die oren heeft, hore. Vrede zij u allen.
@milan-en-mereltje Жыл бұрын
Interessant ❤
@reinduhr Жыл бұрын
Is dit dan een kijk op de oorsprong van het universum vanuit de 3e dimensie? Ik ben maar een leek dus ik kan het mis hebben, maar iets zegt me dat alle dimensies meetellen voor het begrijpen van dit onderwerp.
@bertjankeijzerde5665 Жыл бұрын
Vermoeden, verschillen, waarschijnlijk, wellicht, mogelijk waarneembaar, vaagheid en complexie. Het meest onmeetbare gesprek sinds de oprichting van DNW.
@jan-de-buurman Жыл бұрын
Geen idee of ik het snap. Maar het proberen heeft een lekkere hallucinerende werking. 😅
@alexanderbreston9918 Жыл бұрын
Theorie; wat mensen god noemen is het punt waar 'alles' nog in superpositie staat. Een oneindige intelligentie, zelfbewust, die zich heeft gefragmenteerd in individuen(waarnemers), die de code bij zich dragen die het universum vormt. Elke waarnemer creeërt zijn eigen realiteit. Uw avatar is tijdelijk.
@alexlucassen8489 Жыл бұрын
In de basis van DNA kenmerkend voor al (!) het keven op aarde. Van de meest simpele vorm, bv eencelligen tot en met ons mensen. Stel nu dat deze DNA (code) universeel in het gehele heelal, dan zijn we ergens allemaal familie. Indien er ook leven buiten de aarde zou bestaan is de kennis of wel of niet op dna gebaseerd een bijna een goddelijke interessante vraag.
@alexanderbreston9918 Жыл бұрын
@@alexlucassen8489 de waarnemer in de theorie die ik beschreef, bevindt zich buiten het universum.
@arjanvisser6658 Жыл бұрын
Zie hier het belang van academische vrijheid. Deze vrijheid maakt het zelfs mogelijk om de big bang theorie te laten wankelen. "wijzig één onderdeel van de fundamentele krachten tussen de deeltjes en de voorwaarde voor biologisch leven verdwijnt" De vraag is dan of het aannemelijk is en is vol te houden dat het super extreme toeval zoals besproken in deze video aan de basis van het leven staat.
@paolojoosten6353 Жыл бұрын
Wat begrijp jij niet aan 'theorie'?
@dreetjeh Жыл бұрын
@@paolojoosten6353 inderdaad :) echter, voor velen is het een geloof.....
@alexanderbreston9918 Жыл бұрын
Volgens de double slit test is er een waarnemer nodig om energie uit superpositie te halen. Bewustzijn was er vòòr materie.
@paolojoosten6353 Жыл бұрын
@@alexanderbreston9918 Dit is wellicht het meest herhaalde experiment. Wetenschappers zouden elkaar niet geloofd hebben. Wat een tijd... .
@innocenzz Жыл бұрын
@@alexanderbreston9918 En laat dat bewustzijn nu net de enigste waarnemer zijn, Alles verschijnt in het niets, en uit het niets komt alles voort. We identificeren ons als mens met de body/mind die we ervaren in de waaktoestand, maar toch ervaart dat wat wij zijn nog 3 andere stadia van bewustzijn zoals de droomstaat(waarin we een heel ander lichaam ervaren), de droomloze slaap. De laatste is een fase van volledige afwezigheid van materie en dat is tegelijk ook werkelijk wat de mens is, dit is tegelijkertijd niet aleen de bron van de mens maar voor elke vorm van materie. Er is dan alleen nog maar bewustzijn zonder enig object om te ervaren. Deze staat kan (bewust) bereikt worden via meditatie, maar in werkelijkheid zijn we hier altijd en zijn daar nooit vandaan geweest, het bevind zich buiten tijd/ruimte. Deze laatste staat, staat niet los van een andere staat en alles is uiteindelijk hetzelfde maar dit wordt in India en met name de school van Advaita Vedanta "Turiya" genoemd. Het idee of geloof dat dit niet zo is is slechts het gevolg van identificatie met objecten en de dualistische aard van onze bovenkamer die slechts kan denken in tegenstellingen. De nonduale manier van kijken is niet voorbehouden aan slechts 1 religie en is dan met name terug te vinden in elke mystieke stroming van welke religie dan ook. De Boeddha onderwees dit, grote Indiase wijzen maar ook Jezus sprak over nondualiteit, Verder in het oosten vind je het ook in het Taoisme terug, het Sufisme en ga zo maar door. Met enige regelmaat zijn er nu ook wetenschappelijk symposia/conferentie's die wetenschap proberen te rijmen met nondualiteit. kzbin.info/www/bejne/o3_dnZR3frB0sMU
@martinwillemse892311 ай бұрын
Als het heelal oneindig is, dan kun je zeggen tijd had geen begin en zal ook nooit eindigen.
@Bananenbennie Жыл бұрын
De oerknal is al lang achterhaald. Het was geen explosie. Maar een zeer gelijkmatige "opblazing".
@erikdenhouter Жыл бұрын
16:50 "Er is niets dat u toelaat om natuurwetten te laten verdwijnen". Deze uitspraak is volgens mij het tegenovergestelde van wat hij wil zeggen, maar het Nederlands wordt hier verkeerd gebruikt. Volgens mij was de inhoud: "Er is niets dat u niet toelaat om natuurwetten te laten verdwijnen". Zo'n zelfde ontkenningsfout vond ik al leerder in deze video, maar kan het zo snel niet vinden. Hier loopt een Engelse vertaling op mank. De Engelsen hebben trouwens ook zo'n double Dutch gebruik, zoals in "We don't need no education".
@robesveldt Жыл бұрын
Wat als het heelal waar wij ons nu in bevinden, niet het enige heelal is. Er wordt wel eens gezegd dat het heelal eindig is. Dan zou het ook kunnen zijn dat als je aan de grens van het heelal bevindt, eerst een stuk niets krijgt en steek je dat over kom je in een volgend heelal. Ik filosofeer maar wat.
@eminentorganklausschulze3413 Жыл бұрын
In parallel universes hebben we alle werelden tegelijkertijd in hetzelfde systeem waarbij de systemen zich separaat gedragen zoals geluidfrequenties in een kamer met lucht. Men zou op 1 glasvezelkabel naar uw tv-kastje meerdere dezelfde films af kunnen spelen met verschillende afspeelsnelheden. Door uw keuze, Uw observatie, kan men een wereld, lees tv-kanaal kiezen. Door ''storing.quantumnoise'' kan signaal van systeem a naar systeem b sijpelen, de droom ontstaat. Als men dan een snelle film kiest op tv-kastje dan heeft men een toekomstdroom. In 1990 ben ik begonnen met van alles.
@theaarts1 Жыл бұрын
Hoe alles ontstaan is weet tot nu toe niemand , iedereen heeft aannames. Hoe het zit , wie of wat God is weet niemand . Alleen HIJ vertelde ons " zoek mijn liefde dan komt de hemel op aarde"! De kleinste (atoom)deeltjes zijn voor ons als mens niet inzichtelijk , De Goddelijke driehoek , Vader Zoon en Heilige Geest , samen Gods Vrede erkennen, en er naar leven ! Verder is het een mooie puzzel waar God om ons kleine verstand zal lachen . 😇
@PimVree Жыл бұрын
De vraag of absolute objectiviteit bestaat is m.i. een van de belangrijkste vragen voor de mensheid. Het antwoord daarop bepaalt namelijk hoe we ons verhouden tot de wereld, tot het leven, tot het universum en heeft verstrekkende gevolgen van hoe wij ermee omgaan. In dat verband wil ik je attent maken op het werk van wetenschapsfilosoof Bruno Latour die zich ook met deze materie diepgaand heeft bezig gehouden.
@dreetjeh Жыл бұрын
Kan geen links posten ... Ook zeer interessant in deze: The DemystifySci Podcast en DemystifySci Investigates
@HaroldKlaassen8 ай бұрын
Het is komisch om te zien dat de 'Habits of Nature' van Rupert Sheldrake steeds meer geaccepteerd worden. Het is de beste man meer dan gegund.
@eminentorganklausschulze3413 Жыл бұрын
Gerard ‘t Hooft heeft ook eens een lezing gehouden waarbij hij het gedachtengoed van fysicus Fred Alan Wolf toepastte. (het was haast plagiaat...)
@addhoc2569 ай бұрын
31:30 . Snap ik het goed? .. quantum beïnvloedt tijd en ruimte. En dan heb je geen multiversa nodig. Gelukkig! we hebben maar 1 universum. En als je dan andere natuurwetten krijgt komt dat doordat die omgebogen zijn. Leuk.
@janklaas688510 ай бұрын
📍1:03:20
@hardklik Жыл бұрын
Zomergast ook.
@andresluyter7553 Жыл бұрын
ruimte en tijd bestaat niet. door te bewegen creeer je ruimte en tijd.
@DeNieuweWereldTV Жыл бұрын
Dus dan wordt er iets niet-bestaands gecreeërd?
@Bukkakenist Жыл бұрын
Ik zit op mijn krent en toch gaat de tijd door.
@eminentorganklausschulze3413 Жыл бұрын
Het zijn natuurwetmatigheden !
@janne-mans8295 Жыл бұрын
het tijdruimte weefsel is altijd eender, het enig veranderlijke is het referentiestelsel daarbinnen Plato en Newton zouden Hawking en deze Belg alle hoeken laten zien
@robheusd Жыл бұрын
Het idee dat tijd zelf een begin zou kunnen hebben gehad is paradoxaal, want zou betekenen dat er een tijd was waarin de tijd nog niet bestond, een moment waarop de tijd begon te ontstaan, en een tijd waarin tijd bestaat. Maar dat is uiteraard onmogelijk, omdat tijd pas bestaat nadat het is ontstaan en niet voordat de tijd is ontstaan of tijdens het ontstaan ervan. Ik hen geen enkele verklaring gezien hoe men deze logische paradox kan oplossen.
@mabusestestament Жыл бұрын
Je doet zelf allemaal aannames, dat betekent nog niet dat men die aannames moet bewijzen, want het zijn gewoon jouw aannames.
@hydeparkist Жыл бұрын
De bodem van de put bestaat niet want dat zou betekenen dat dit punt zowel de put als de ruimte daaronder is?
@robheusd Жыл бұрын
@@hydeparkist De put bestaat wel, maar de ruimte onder de put bestaat ook, er is ook geen begin van de ruimte, idem voor tijd.
@robheusd Жыл бұрын
@@mabusestestament Het gaat niet om aannames maar om hoe het begrip tijd wordt gedefinieerd. Materiele processen veranderen in de tijd, tijd kunnen we dus meten door verandering te meten ten opzichte van een als constant beschouwde verandering (bijv. het tikken van een klok). Materiele verandering doet zich dus voor in de tijd, maar de tijd zelf is geen materieel proces, en tijd kan in die zin dus niet zijn ontstaan.
@mabusestestament Жыл бұрын
@@robheusd Het gaat uitaard wel degelijk ook om aannames. Bij het bedrijven van wetenschap is het altijd belangrijk te kijken welke aannames je allicht doet zonder dat je het weet. Anders zoek je allicht naar schijnantwoorden op vragen die eigenlijk schijnvragen zijn. Je komt met een (poging tot) ‘logische redenatie’ aanzetten die vol aannames zit en je gaat ervan uit dat die aannames kloppen en dat die redenatie klopt. Waarom ga je daarvan uit?
@bennieamsing7 ай бұрын
Ik denk dat licht een intelligentie op zich zelf is dit omdat het door de tijd kan de spirit net als in mijn doom
@dennisvvugt Жыл бұрын
Kan CMB Cosmic Microwave Background ook gravitatiegolven veroorzaken? Had begrepen dat het heelal twee keer zo oud was 26 Miljard ipv 13, 7 nog wat kzbin.info/www/bejne/aaWmfpdnrtmpjck
@sandorrabe5745 Жыл бұрын
De Heere God heeft tijd, ruimte, het universum met alles daarin geschapen, zoals beschreven in het boek Genesis. Bekeer u van uw zonde en neem Jezus Christus aan als uw verlosser; uw enige weg naar verzoening met de Heere en het eeuwige leven. Ga daarna vooral door met het observeren en beschrijven van het heelal en alles wat zich daarin bevindt.
@hoidoei941 Жыл бұрын
En wie heeft god geschapen? Of was die er altijd al en is tijd daarmee een illusie? Dan zou ook het universum niet door een god geschapen hoeven te zijn. Monotheisme/christendom is evengoed een verzinsel (adapt van allerlei heidense geloven)van de mens. Als er al een god bestaat gaat zoiets logischerwijs meer in de richting van wat bijv. Spinoza beschrijft dan een bijbel (hetgeen slechts een selectie is uit allerhande oude geschriften).
@doortjeleupens9079 Жыл бұрын
Hawkins.. hmmm begin van AI?? Heb er erge vraagtekens bij
@AvdVelden Жыл бұрын
Onze handelingen zijn ethisch maar daarin speelt wel degelijk een biologische achtergrond, omdat niet elk brein informatie verwerkt op dezelfde manier. Dus holistisch gedacht is daar tussen geen absolute scheiding.
@ieldepiel9 ай бұрын
Ook n hoofdstuk over epstein Island?
@leoscholtheis3194 Жыл бұрын
Ik kan er geen chocola in 3 dimensies van maken. Pluto zal voor mij wel verkeerd staan, ik bedoel dat hondje van Goofy, hij tilt zijn pootje op en dan wordt de grond nat..
@vandeberg6499 ай бұрын
We weten niks met al.
@lauqerianne1896 Жыл бұрын
Waarom maar anderhalf uur?
@fransnahapiet2872 Жыл бұрын
Waarom wordt hier nog gerefereerd naar de Oerknal? Er zijn sterren gevonden die veel ouder zijn dan het moment van de oerknal. De theorie van de oerknal was al uiterst dubieus en intuitief ongeloofwaardig en is hiermee volledig onderuit gehaald.
@Bukkakenist5 ай бұрын
Zouden de Aliens ergens verderop in een sterrenstelsel hetzelfde over het heelal denken?
@connectedonline1060 Жыл бұрын
Oerknal is nooit bewezen, maar wordt wel beweerd.
@pietbuizer16869 ай бұрын
de ethiek is niet een scherpe omschrijving. . het leunt/ik zoek voor mij meer naar quasi mystieke/religieuze thermen
@JoukjeSok Жыл бұрын
zoveel onzin, het bizarre is dat die man zichzelf lijkt te geloven.
@Bananenbennie Жыл бұрын
Wat is dan onzin volgens jou?
@joostonline5146 Жыл бұрын
Heel eerlijk gezegd komt deze man niet zo wijs over. 'Hij en Hawking' die onderzoek deden is meer iemand die opschreef wat Hawking verzon/vertelde. Iemand met echte diepgaande kennis klinkt meer zo kzbin.info/www/bejne/gIDTh4RnhM13sLM
@Needlestitch Жыл бұрын
Was Houwking Auwsom? Ja, Hij deed ook aan Star Trek mee.😊
@adlicious1009 ай бұрын
Waarom was hawking op Epstein island ? ...roept u maar ...of heeft u nog geen onderzoek gedaan ? ...
@marcoblanken7169 Жыл бұрын
Kwats verhaal
@robesveldt Жыл бұрын
Waar komt de oorsprong van de oorsprong van het heelal vandaan. Of heeft de oorsprong van de oorsprong, ook weer haar eigen oorsprong.
@fransnahapiet2872 Жыл бұрын
Ik vind het hoofdzakelijk zwak gezwets van de interviewer. Het noemen van een aantal natuurkundige clichees (trein voorbeeld of voorbeeld van licht is een golf en een deeltje) en dan de vraag "mis ik een complexiteit die ik mis".
@vrijbuiterspartei2715 Жыл бұрын
De oerknal, dat kann toch gewoon niet 🤷
@robertmartin7202 Жыл бұрын
Voor een kosmoloog, die het steeds heeft over ruimte en tijd moet je zo hard mogelijk voor wegrennen. Tijd en ruimte zijn namelijk geen afzonderlijke entiteiten. Zullen we eens wedden, dat deze meneer niet eens in staat blijkt om de inflatie van het heelal te verklaren. En waar komt al deze ruimtetijd eigenlijk vandaan? Laat deze meneer eerst maar eens uitleggen wat gravitatie precies is. Wedden dat ie dat nog niet eens kan. En hier zit ie te praten over het ontwikkelen van een model om het ontstaan van het heelal te verklaren.
@eminentorganklausschulze3413 Жыл бұрын
Ach ja, Ken je Fred Alan Wolf? Hugh Everett III David Deutsch De TIQM van John Cramer?
@robertmartin7202 Жыл бұрын
@@eminentorganklausschulze3413 Nee niet echt! Geven zij het antwoord op bovenstaande vragen?
@GQ2593 Жыл бұрын
De beste stuurlui staan aan wal. Jij bewijst het weer!
@robertmartin7202 Жыл бұрын
@@GQ2593 Ik begrijp jouw antwoord niet helemaal. Ik poneeer slechts een aantal stellingen waarop de wetenschappelijke wereld tot nu toe nog steeds geen antwoord op heeft. Dit gesprek kun je als volgt zien: Men heeft de auto al gemaakt, maar alleen de motor en de stuurinrichting ontbreken nog en moeten nog worden uitgevonden. De ruimtetijd als entiteit is al reeds een bewezen feit. Op de vraag wat een electron precies is klappen vrijwel alle kosmologen dicht. Maw de basis wordt nog niet echt begrepen. Dat is niet beter weten, maar een constatering
@Arnoud-nf6iz Жыл бұрын
darryl anka heeft beste content over dit hele onderwerp the rabbit hole goes very very deep
@dennisgoris72609 ай бұрын
Jullie kennen er niks van😂 en maar intelligent doen😂
@DeNieuweWereldTV9 ай бұрын
De volgende keer zullen we u uitnodigen.
@JgnhB Жыл бұрын
Believe in God, Allah
@marcozegikniet93019 ай бұрын
Hopelijk kan godje en religie snel de prullenbak in. Alleen maar ellende wat daar uit voorkomt.
@Hondenkop11 ай бұрын
Ik snap nu wel waarom de snoeperd steven zo pud is geworden als heel wat kinderen op zn zak zijn gaan zitten