#1453

  Рет қаралды 43,949

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Rogier van Bemmel, Sybe Schaap, Anne van der Meer en Jelle van Baardewijk bespreken het nieuws van de week, waaronder vuurwerk, Tetris, de stand van zaken m.b.t. de formatie, de grondwet, het vervallen van de auteursrechten op Mickey Mouse, Oekraïne en Rusland en de zaak Epstein.
Bronnen en links bij deze uitzending:
Het boek 'Politiek in een maalstroom, Over het lot van de representatieve democratie' van Sybe Schaap: www.damon.nl/boeken/383-polit...
Het vorige gesprek (van vele) met Sybe Schaap bij DNW: • #1352: Rutte, Timmerma...
Een eerder gesprek met Anne van der Meer: • #597: 'Accepteer coron...
De integrale eindejaarsuitzending: kzbin.infoeICZ2wAzZEA
Het openluchtmuseum te Arnhem: www.openluchtmuseum.nl/
NRC-artikel van Marnix Eysink Smeets: www.nrc.nl/nieuws/2024/01/02/...
Ingezonden brief over vuurwerk: www.nrc.nl/nieuws/2024/01/04/...
Tetris eindelijk uitgespeeld na 34 jaar: • Oklahoma 13-year-old b...
Rechtsstatelijke doorrekening PVV-programma door Wim Voermans: www.universiteitleiden.nl/bin...
De oudejaarsconference van Micha Wertheim: npo.nl/start/serie/oudejaarsc...
Bob de Wit over Society 4.0: • Video
NRC-interview met Onno Eichelsheim www.nrc.nl/nieuws/2024/01/02/...
--
Alle beetjes helpen ons om u ook in het nieuwe jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023 of direct op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld óf word patroon petjeaf.com/denieuwewereld. Alvast hartelijk bedankt.
--
00:00 Introductie
00:59 Lief & leed
6:30 Vuurwerk: primitieve instincten of overgangsritueel
18:03 Tetris eindelijk uitgespeeld
25:55 VVD, PVV, NSC, de grondwet en immigratie
1:02:32 Mickey Mouse, auteursrechten, patenttrollen, genetische modificatie en AI
1:33:15 Discussie over Oekraïne
1:56:50 Nieuwe ontwikkelingen in de zaak-Epstein
2:04:22 Afronding
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 1 400
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 6 ай бұрын
Welkom in de commentaarsectie. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. Wij waarderen discussies en verschillen van inzicht, maar houd het netjes en speel niet op de man. Wilt u ons steunen? Alle beetjes helpen ons om u ook in het komende jaar dagelijks van interessante gesprekken te kunnen blijven voorzien. Doneer op www.gofundme.com/f/dnw2023. Alvast hartelijk bedankt.
@zaniwoob
@zaniwoob 6 ай бұрын
Mijn nieuwe buitenhof, zo fijn.
@JackyHeijmans
@JackyHeijmans 6 ай бұрын
Beste heren van de Nieuwe Wereld, die meneer met de grijze haren, en zwart jasje, Sybe?, kan ik niet serieus nemen, het lijkt wel of hij in een heel andere wereld leeft dan ik. Waar heeft hij het over? In het algemeen. Maar Rusland verslaan? Meneer Poetin is alles schuld? Misschien moet hij eens verder kijken??? Eens luisteren naar mensen die er meer vanaf weten??? Wat een ongelooflijk dom gezwam, sorry hoor! Vooral voor mensen die in de politiek zitten vind ik toch dat jullie je veel breder zouden moeten informeren dan ik doe. En ik lijk er als primitieve burger wel heel wat meer vanaf te weten! Wat betreft mensen die Nederland binnen willen zijn niet te stoppen.. Als ik met een Amerikaan zou willen trouwen, en hem hier heen zou willen brengen, dat is ontzetttend moeilijk. Dus het is wel degelijk mogelijk om het moeilijk te maken om hier te komen wonen. In bijvoorbeeld Australië geven ze een goed voorbeeld, ik kom daar ook niet zomaar binnen, (als het niet veranderd is), je moet een beroep hebben dat ze daar nodig hebben, en jezelf een hele tijd kunnen redden, dus geld mee brengen. Er is van alles mogelijk, kijk naar andere landen die ze zoveel mogelijk buiten houden. Ik zou ook zeggen, als ze hier zijn, en zich niet gedragen, donder ze er weer uit. Het lijkt wel of hier iedereen welkom is. Even over vuurwerk. Waar ik woon, (en ik durf dat niet eens hier te zeggen), wordt het hele jaar door vuurwerk afgestoken, heel veel enorme bommen, waar de ruiten van rinkelen. Vanaf September begint Oud op Nieuw, dagelijks vuurwerk, wat opbouwt naar December toe. Kerstmis is een groot geknal, en daarna breekt gewoon de hel helemaal los. Ik ga er al zo'n 15 jaar aan kapot. Mijn dieren zijn er jaren aan kapot gegaan. Er wordt ook vaak vuurwerk naar katten en honden toe gegooid, ook naar mensen. De politie hier doet haar best, maar het barst hier van de paadjes, ze komen makkelijk weg. Ik heb altijd mensen hun plezier gegunt, een één dag per jaar, of zelfs een paar dagen rond Oud op Nieuw, is te doen, maar het hele jaar door is gewoon gek makend. Al die knallen, ik ben er vóór November al helemaal allergisch voor, het is gewoon veel te veel. Dat heeft met een traditie niks meer te maken. Als je ze vriendelijk verzoekt ergens anders heen te gaan, of de traditie in ere te houden, maken ze jouw leven tot een hel. Als zoveel mensen zich niet kunnen gedragen, en nergens respect voor hebben, dan mag het van mij ook helemaal verboden worden. Het spijt me dan echt voor die mensen die zich wel aan de regels houden. Sorry, maar het is voor heel veel mensen en ontzettend veel dieren ECHT niet leuk meer.
@cebruthius
@cebruthius 6 ай бұрын
Misschien leuk om een keer Dr. Gerard Alberts van de UvA uit te nodigen om te vertellen over de rol die games hebben gespeeld in vanaf het begin van de ontwikkeling van informatietechnologie.
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 6 ай бұрын
Dus als Poetin na een ondemocratische staatsgreep en een jaar of 7 geduld een buurland binnenvalt is hij een Hitler, maar als de Amerikanen landen binnen vallen waar hen niet gezinde democratisch gekozen regeringen zitten dan vinden we dat normaal. Tsja, iemand die dat vindt is zo ver heen, die is niet meer te redden.
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 6 ай бұрын
Mijn genuanceerde reactie over Poetin is helaas verwijderd. Ik neem aan door KZbin. Toch jammer dat we aan zo'n Amerikaans gecensureerd platform vast zitten.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 6 ай бұрын
Deze man is wereldvreemd en begrijpt niks van de Russen en de gehele geopolitiek treurig maar duidelijk waar hij staat .
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Sybe heeft wat betreft Rusland en de oorlog 100% gelijk.
@maus3454
@maus3454 6 ай бұрын
Sybe heeft helemaal gelijk. Niets vreemd aan
@koenzijlstra3827
@koenzijlstra3827 6 ай бұрын
De Krim werd bezet omdat anders de Russische vloot geen toegang meer zou krijgen tot de Zwarte Zee bij Navo lidmaatschap van Oekraine. Waarom is niet gelij heel Georgië bezet? Omdat het daar niet om ging. Domme man inderdaad als je dat niet kan begrijpen.
@koenzijlstra3827
@koenzijlstra3827 6 ай бұрын
Nee simpele, Baltische staten zijn lid van de Navo
@Henk136
@Henk136 6 ай бұрын
Die leest veelvuldig NRC, oid.😅
@VeronEK1988
@VeronEK1988 6 ай бұрын
Die Sybe is echt heel bijzonder. Wat een vreemde man. Hij is totaal wereldvreemd.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik vind dit een van de vele schokkende reacties met leeftijddis criminatie. Schofferend en afserverend
@gerardbenikgerard9477
@gerardbenikgerard9477 6 ай бұрын
Een echte politicus die Siebe. Hij luistert niet naar de ander alleen naar zichzelf
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat onterecht!
@RimonDahan
@RimonDahan 6 ай бұрын
Sybe Schaap zet even 2.5 miljoen PVV kiezers weg. Irritante gast die kerel.
@nellekeoomens2447
@nellekeoomens2447 6 ай бұрын
Die Sybe weet niets van de wereld problematiek en al helemaal niet over de Amerikaanse. Volgens mij kijkt hij alleen maar de MSM
@Elly-1512
@Elly-1512 6 ай бұрын
​@@RimonDahanHeb me idd groen en geel geërgerd aan die Sybe!! Het begon al met z'n verhalen over die pharma-commissie waar ie inzit. Maar het werd helemáál onhoudbaar toen ie over Oekraïne en Rusland en vooral Putin begon! Wat een vreselijk belachelijke ideeën houdt die man er op na, man man man. Hij zou eens wat vaker naar de betere alternatieve media als The Duran en Redacted moeten luisteren! Maar dat doet ie niet natuurlijk, want hij WIL helemaal niet luisteren naar anderen - hij vindt zelf dat ie álle kennis en kunde heeft - kennelijk omdat hij in Oekraïne heeft gewoond....!? Hij is op geopolitiek vlak echt gewogen en véél te licht bevonden met z'n vastgeroeste ideeën! En Jelle, NIET alle baby boomers zijn zo halsstarrig vastgeroest als deze Sybe......! Jelle, jij hebt méér kijk op de realiteit in de situatie Rusland-Oekraïne dan Sybe! Blijf daar vooral aan vasthouden!
@michiel8600
@michiel8600 6 ай бұрын
Ik waardeer het feit, dat hij zich als (ex-) VVD-er bloot geeft en de discussie hier aangaat. Ik denk alleen, dat hij zichzelf als "wakker" ziet m.b.t. de autokratische tendens die het Westen onder leiding van de VS (heeft hij trouwens niet door gezien zijn observatie over het respect voor de grondwet in de VS) gedurende 20-60 jaar heeft plaatsgevonden. De macht in het Westen wordt bepaald door (vooral US-) oligarchen, die thinktanks, lobbyisten en inlichtingendiensten onder hun controle hebben. Hij zal nog vele muren moeten slechten voordat hij echt vrij wordt in zijn observatie en analyse. Zoals elders wordt aangegeven, te beginnen met het luisteren naar alternatieve media. Maar het is een begin.
@hansoutblue1943
@hansoutblue1943 6 ай бұрын
Jelle… fantastisch 🙏 Zo moeilijk, discussiëren met lieden die alles geloven wat er in de krant staat en op radio/tv wordt gepropageerd. En dat is dan het niveau van onze bestuurders (=> dijkgraaf/1e kamer) Team DNW, dankjewel voor jullie uiteenzettingen en inzichten!
@jandospace
@jandospace 6 ай бұрын
veel te makkelijk om te zeggen dat Sybe maar de media napraat, hij heeft gewoon een helder en doordacht standpunt wat botst met dat van Jelle.
@Simmonique
@Simmonique 6 ай бұрын
@@jandospace Zijn standpunt vind ik levensgevaarlijk. Zo komt er geen vrede door de oorlog te blijven aanmoedigen en voort te zetten. Het gaat al fout door zijn aanname dat Poetin niet wou onderhandelen. Poetin heeft dat duidelijk aangegeven door zelfs de papieren te tonen (op beeld) waar de afspraak in stond, maar toen werd Boris Johnson meteen daarheen gestuurd om dat te verhinderen. Het is een uitgelokte oorlog door Amerika. Dankzij de zogenaamde vredelievende NATO/NAVO zitten wij er maar mooi mee. Miljarden belastinggeld van hardwerkende Nederlanders gaat letterlijk in rook op. Om nog maar te zwijgen over alle omgekomen mannen aan weerszijde kanten. Het zijn ook mannen van vlees en bloed met vaders en moeders, met vrouwen en kinderen die van hen houden. Het doordachte standpunt van Sybe komt precies overeen met wat de media al 3 jaren verkondigen. De media geven de voorgeschreven werkelijkheid. Net als bij C-19 Uiteindelijk komt toch alles uit.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@jandospacemee eens. Er is hier niet 1 algemeen belang maar 2. De oudste generatie ziet het ene algemeen belang en de aanwezige jongere generatie leunen zwaar op traditie, ongeacht de huidige weerzinwekkende gevolgen. Maar wellicht worden ze verlicht als vertegenwoordigers van hulpdiensten aan tafel komen, wat het slimme voornemen nu is van degene die dat voorstelde. Ik meen de heer van Bemmel.
@kalkkie1
@kalkkie1 6 ай бұрын
Zou Sybe Schaap het boek imperium usa wel eens gelezen hebben. Wat heeft die man een onvoorstelbare eenzijdige kijk op de zaak.
@onelovenoname5275
@onelovenoname5275 6 ай бұрын
Precies het westen is nazisme die duitsers zijn nooit weg geweest 😂
@jokedelver9709
@jokedelver9709 6 ай бұрын
Blijkbaar is een land binnenvallen, alleen onacceptabel als het niet door de VS wordt gedaan.
@kristandevries4835
@kristandevries4835 6 ай бұрын
Tjonge...wát 'n rare kijk van die vent....inderdaad....als je kijkt naar de Imerialistische USA !
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Omdat hij een andere mening heeft? Hier is sprake van leeftijdsdiscriminatie volgens mij bij u e.a.
@sammidan
@sammidan 6 ай бұрын
Zelfs Jaap de hoop Scheffer heeft gezegd dat wij, met het optrekken van de Navo grens richting Rusland, daarmee Putin uit hebben gedaagd. Als we niet onderhandelen en maar wapens blijven sturen, slaat Rusland nog een keer terug en dan komt hij wel verder Europa in. Rutte moet stoppen. Sybe heet niet alleen schaap, hij is het ook.
@johanleeuwen332
@johanleeuwen332 6 ай бұрын
Moest wel even mijn primitieve instincten bedwingen om Schaap aan tafel uit te zitten.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Dat u die heeft geeft u toe tenminste, maar het is niettemin intolerant t.o.v. een anderende mening dan de uwe.
@suus789
@suus789 6 ай бұрын
I ook wat een onzin kraamde hij uit
@johanleeuwen332
@johanleeuwen332 6 ай бұрын
Die primitieve instincten dicht Schaap in dat gesprek een groot deel van de samenleving toe.Wanneer een grappige woordspeling van mijn kant door U al als intollerant wordt bestempeld is hartverwarmend.@@derkkeijzer6874
@frederiekbiesma
@frederiekbiesma 6 ай бұрын
had niet het geduld, kan dom gelul niet uitstaan
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 Veel schapen vinden dat er niks mis is met intolerantie en discriminatie. Dat weet ik nog uit de corona tijd, toen kwam de NSBer in het schaap naar boven.
@geertabrahams4656
@geertabrahams4656 6 ай бұрын
En dhr schaap is ontzettend naïef kan er nauwelijks naar luisteren
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Leeftijd discriminatie met giga intolerantie voor een afwijkende mening van iemand die daar gewoond heeft en ervoor ondergronds colleges heeft gegeven.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Zeer tolerant
@timmit2158
@timmit2158 6 ай бұрын
Ze zijn hier altijd geselecteerd op het hebben van haar. Ondanks oudere leeftijd. Inhoud is minder van belang.
@carlaschlagwein
@carlaschlagwein 6 ай бұрын
wat goed verwoordt Jelle meneer schaap heeft waarschijnlijk te lang in de vvd modus gezeten, te ver van de maatschappij.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een onterechte conclusie op zijn zachts gezegd.
@tommske
@tommske 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 zijn instinct om de pvv kiezers buiten te sluiten is in ieder geval verwerpelijk.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@tommskeik denk niet de kiezers, maar dat hij de heer Wilders afrekent op eerdere uitlatingen en hij nu eenmaal de PVV vormt. De heer Schaap hecht aan democratie binnen een partij. Voor kiezers op PVV hoeft dat niet. Wilders bepaalt en wie dat wil helpen uitvoeren kan solliciteren als Kamerlid. Bevalt dat na 4 jaar niet, dan stemt men op een andere partij. Aldus gezien is het voor kiezers een democratische stem op PVV.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Zucht...het zijn 30 zwevende kiezers. Als er nieuwe verkiezingen komen gaat BBB torenhoog met Mona Keijzer en slinkt PVV naar de vaste basis en zal ook NSC sterk inslinken. Partij democratie heeft een interne verdeling in zich. Omtxigt in zijn eentje kon alles bepalen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@tommskedat doet hij niet. Wilders=PVV en heeft anti rechtstatelijke uitspraken en initiatieven gedaan. Omrtzigt is principieel, net als de heer Schaap. Zelf wil ik dat Wilders een herkansing krijgt als hij aan afspraken houdt. Het vertrouwen daarin is niet denderend, gezien het afhaken eerder.
@NRGY4U
@NRGY4U 6 ай бұрын
Dhr. Schaap, hemeltergende oorlogsretoriek die bij voorbaat alle diplomatie uitsluit. Je zou meer inzicht verwachten van iemand met zijn ervaring..
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Hij heeft helaas 100% gelijk.
@NRGY4U
@NRGY4U 6 ай бұрын
Het probleem is dat de diplomatie om te komen tot vrede veel moeilijker is dan oorlog maken. Het eerste vergt namelijk wijsheid.
@hennyheikens8637
@hennyheikens8637 6 ай бұрын
Dat had u al gezegd ;)​@@janjorgendevries2927
@basvlot
@basvlot 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927Hij is gek. Rutte gaat Schaap wel helpen om tot een wereldoorlog te komen. Dat is wat de VS al lang wil. Rusland en Europa verzwakken. Dan China nog aanvallen om Taiwan en de VS kan weer 100 jaar de baas van de wereld zijn.
@jacobabuitendijk7307
@jacobabuitendijk7307 6 ай бұрын
en ook wat meer inzicht....
@The.world.has.gone.crazy...
@The.world.has.gone.crazy... 6 ай бұрын
Het gesprek met Siebe over Oekraïne had gerust een hele podcast op zichzelf mogen zijn. Lang geleden dat ik zo met iemand heb gelachen!😂😂😂 Die man is doorgedraaid of betaald door een of andere lobby.
@DBMMMMM
@DBMMMMM 6 ай бұрын
Ik ben daar nog niet, dat komt nog later in het gesprek maar Syb heeft geen contact meer met de maatschappij. Vindt onderwijs superbelangrijk, is blij met een paar Iraniërs in de klas, en JA, Marokkanen die er al zijn terugsturen zou Nederland heel goed doen. En grenzen dicht 'kan niet'? Whahah wat een dommerik. Lekker paspoorten en gratis woningen blijven uitdelen dan. En meld je aan bij D66
@dnaindex
@dnaindex 6 ай бұрын
VVD'er zie ik. Ik ben er nog niet maar ik hou mn hart vast op een potje ergerlijkheid.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Sybe heeft 100% gelijk.
@jacobabuitendijk7307
@jacobabuitendijk7307 6 ай бұрын
dat zeker. weet weinig over de ware toedracht.....
@jokedelver9709
@jokedelver9709 6 ай бұрын
Hij is volkomen gebrainwashed
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
1:40:16 Schaap: "Mag Oekraiene niet zelf besluiten met wie ze zelf normaal wil omgaan?" Ja, mijnheer schaap, dat mag. Ze mogen ook een economisch verdrag met de EU sluiten, als ze aanpassingen maken voor het vrijhandelsverdrag dat met Rusland al bestond. Maar.... Dat mocht niet van de VS ! Yanukovich wilde tòch met de EU verder, maar zei tegen de EU: "Veel van onze bedrijven voldoen niet een EU standaarden. We moeten voor 160 miljard aanpassen. We willen wel dat U die 160 miljard aan ons geeft." Dat was een koopje voor de EU. Maar vreemd genoeg: de EU deed het niet. Toen zei Yanukovich: "Dat gaat het niet door". Maar de Oekraieners zagen zich al in westerse weelde baden, en waren dus erg boos op Yanukovich: de Maidan opstand was een oprechte opstand, door echt boze burgers. Echter: 1) Kiev zat al maanden vol met CIA en Mossad agenten. (Waterdrinker, Jeffrey Sachs, M T ter Haar hebben dit verklaard) 2) Het Oekraiense leger werd in september 2013 al getraind door westerse soldaten. 3) In november 2013 werden al drie TV stations opgericht, die later goed van pas kwamen om de Maidan Opstand heel gekleurd de wereld in te sturen. ( Hromadske TV kreeg 50.000 $ uit Den Haag!) 4) In december 2013 zei Victoria Nuland aan een groep Oekraieners in de VS: " We hebben al 5 miljard besteed aan het meer democratisch maken ( code. = ondermijnen van de huidige regering) van de Oekraïene. 5) In januari 2014 lekte een gesprek uit tussen Victoria Nuland en Geoffrey Pyatt. Nuland zei toen al wie er na Yanukovich de baas moest worden, als de coup zou zijn gepleegd en als Yanukovich was verderven. 6) In februari 2014 was er een vrede overeen gekomen: Merkel, Hollande, Yanukovich en Putin waren het eens: Enkele opstandelingen zouden direct in de regering van Yanukovich komen. En 6 maanden later zouden vervroegde verkiezingen komen waar Yanukovich niet aan mee zou doen. Blijkbaar ging dat de VS niet snel genoeg, want enkele dagen later schoten " mannen in het zwart" op zowel politie als op opstandelingen. We weten uit getuigenverklaringen dat dit niet schutters van Yanukovich waren. ( Umar Paet , waarnemer namens Estland zei het tegen mevrouw Catherine Ashton, UNHCR baas) Het waren zeer wasarschijnlijk schutters van Azov/ de VS die de coup pleegden. Yanukovich sloeg op de vlucht. De hele gang van zaken laat zich niet anders interpreteren dan: Dit was een Coup die door de VS op touw is gezet. Geheel in lijn met wat Dick Cheney zei in 1992, en war Wolfowitz zei in 1994 en wat Brzezinskly schreef in 1997 en wat het PNAC Report beschreef in 2000 en wat George Soros enkele jaren later schreef. Ik denk dat collega Schaap (ik ben ook boer) hier geen kennis van heeft. Hij weet onvoldoende, maar naar hem wordt wèl geluisterd, want ja..... Hij was bekend in de Oekraiene.... Er is geen respect voor de feiten. Mensen met status en een podium kunnen roepen wat ze willen. Het hoeft helemaal niet te kloppen. Ze worden geloofd door mensen die nòg minder weten. Als een land zo wordt bestuurd, dan loopt het mis.
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
@@janne42 Ja, dat ben ik. Maar om onbekende reden kan JV geen comments meer plaatsen op YT, dus gebruik ik een nieuwe naam. Ik kan het ook niet helpen. En Hans Janmaat zou iedereen aan het denken moeten zetten: verguisd en zelfs gebombardeerd, omdat hij 20 jaar eerder zei wat nu iedereen denkt... Maar nu is het te laat.
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
Welkom in de commentaren Hans. Profeten worden in eigen kring niet gewaardeerd. Vrede zij u allen.
@leobakker1728
@leobakker1728 6 ай бұрын
Een goede beschrijving van de geschiedenis daar . En de namen van de neocons ( neo conservatieven in het vs bewind) die daar aan het wroeten zijn . Met het doel om Rusland te breken in 3 stukken.
@andreschenk9583
@andreschenk9583 6 ай бұрын
De waarheid is voor velen niet gewenst! Maar jullie kennen het spreekwoord Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel!
@hinderikusbos1370
@hinderikusbos1370 6 ай бұрын
Rusland vergelijken met nazis is niet handig , aangezien wij zonder rusland zelf nazis waren geweest . Dan kun je rusland ook vergelijken met napoleon of EU die al 30 jaar naar het oosten oprukt .
@jacobabuitendijk7307
@jacobabuitendijk7307 6 ай бұрын
het is Rusland die ons bevrijd heeft uit de 2de wereldoorlog.....en Amerika is degene die alle oorlogen is begonnen,,,
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Hendrik, hoe spel je Molotov- von Ribbentrop?
@dineke346
@dineke346 6 ай бұрын
Precies, het zijn juist de russen die met 28 miljoen de duitsers de genadeklap hebben toegebracht. In Oekraine hebben de nazi, s wel een lange historie enwerden ze in ww2 met open armen ontvangen.
@sit-insforsithis1568
@sit-insforsithis1568 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927hahaha burn 😂
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Dat maakt het niet oke, om de landen die veroverd waren door Hitler Duitsland zelf te veroveren en te koloniseren met alle repressie van dien in dit tijdsgewricht.
@leoniedohmen2295
@leoniedohmen2295 6 ай бұрын
Werkelijk stop deze man het wordt werkelijk bijna lachwekkend als het niet om ernstige dingen zou gaan. Door deze mensen is er nog steeds oorlog .Dit is gewoon opruiing in hoge maten
@jandospace
@jandospace 6 ай бұрын
er is oorlog omdat de russen oorlog zijn gaan voeren, wat hij zegt over georgië en de baltische staten en het herstel van het imperium enz. moet je gewoon serieus nemen
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik vind u bizar reageren
@suus789
@suus789 6 ай бұрын
Ik niet Sybe is zo ondeskundig wat Rusland Oekraïne betreft die kan ik niet meer serieus nemen zou ook niet meer naar hem kijken
@pblom3949
@pblom3949 6 ай бұрын
derk u kunt beter naar een andere potcast gaan kijken.@@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@suus789dat vind ik net zo bizar als reactie.
@jeroenalkmaar3091
@jeroenalkmaar3091 6 ай бұрын
Sybe Schaap tegenover Kees van der Pijl zou een spectaculaire uitzending opleveren!
@josvandevijver8338
@josvandevijver8338 6 ай бұрын
Anti semiet van der pijl moet geen platform krijgen op DNW
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 6 ай бұрын
Het probleem is volgens mij dat mensen met verschillende standpunten, ook vaak over verschillende informatie beschikken. Daar in een oorlog de waarheid als eerste sneuvelt, wordt het een wir war van meningen. Toch een heel goed idee van der Pijl en Schaap samen aan tafel, met Ad erbij en Rogier als gespreksleider...
@ejvds-
@ejvds- 6 ай бұрын
Zo snel mogelijk organiseren!
@jacobabuitendijk7307
@jacobabuitendijk7307 6 ай бұрын
zeker te weten.....
@hansvanroest2008
@hansvanroest2008 6 ай бұрын
Geweldig idee. Sybe Schaap stelt dat Rusland Georgie is binnengevallen. Het was andersom. De reactie van Rusland was mogelijk wel over de top. Opmerkelijk is dat Schaap stelt dat Rusland niets anders heeft gedaan dan oorlog voeren. Nee, dan de VS waar de gemiddelde (ex-) VVD-0er fan van is. Er is een stuk van Poetin uit de zomer van 2021 - indertijd op de webstie van het Kremlin geplaatst - waarin Poetin conreet Oekraine ziet als een buffer tussen "Het Westen' en Rusland. Daar hebben zowel Rusland als Europa baat bij. Daar heeft naar mijn mening de VS niet meer mee te bemoeien. Het wil trouwens nog niet zeggen dat ik de manier waarop Rusland ingreep sinds 2022 toejuich.
@addhoc256
@addhoc256 6 ай бұрын
Rogier van Bemmel is geniaal in de-escalatie.
@papapapapapa
@papapapapapa 6 ай бұрын
Rogier moet de vredesonderhandelingen doen? 😉
@GreenD
@GreenD 6 ай бұрын
@@papapapapapa sowieso de betere interviewer daar
@LudoLooijenga
@LudoLooijenga 6 ай бұрын
Hij is de rust zelve
@Willemopper51
@Willemopper51 6 ай бұрын
Helemaal eens met Jelle mbt de politieke werkelijkheid op dit moment.
@UNDERGROUNDHITRADIO
@UNDERGROUNDHITRADIO 6 ай бұрын
Ik ben nu bij minuut 22 en ik weet zeker dat meneer Schaap een zeer vernauwd blikveld heeft met betrekking tot de andere onderwerpen, na een klein aantal opmerkingen van hem. Ben benieuwd :)
@suus789
@suus789 6 ай бұрын
ongelofelijk wat die Sybe allemaal uitkraamt over de oorlog Rusland Oekraïne,!! onwetend figuur 🤨Hij kan nog wel een lesje van Marie Therese van der Laar gebruiken .Nooit zo iets doms gehoord van een zogenaamde deskundige..... Rusland heeft al lang de oorlog gewonnen ....
@cebruthius
@cebruthius 6 ай бұрын
Prototype boomer
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@cebruthiusleeftijddiscriminatie? Alleen 60 min telt?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Totaal oneens
@Elly-1512
@Elly-1512 6 ай бұрын
​@@cebruthiusKijk, niet élke boomer jeeft zo'n wereldvreemde, benauwende kijk op de wereld, hoor! Ik ben net 61 geworden en heb toch écht een héél andere kijk op de wereld dan deze Sybe Schaap (what's in a name? 🫢) ! Die man heeft denk ik hele grote belangen in de Oekraïne qua agrobusiness (net als heel veel andere mensen/bedrijven inmiddels!) en dáár zou wel eens de crux kunnen zitten... Plus het feit dat de VS vele biljarden $ hebben geïnvesteerd in de vele Oekraïense biolaboratoria waar men zeer gevaarlijke gain-of-function experimenten uitvoerde, want die heeft Putin inmiddels vakkundig buiten werking gezet! Sommige kanalen beweren dat dat zgn c*vidvirus wel eens uit Oekraïne zou hebben kunnen komen ipv uit Wuhan......
@robertvanleeuwen5066
@robertvanleeuwen5066 6 ай бұрын
Schaap doet de vertragingstactiek: "er is niks aan te doen", "laten we ideen formuleren". Hij wil er gewoon niks aan doen. Hij wil hoog in de Deughemel komen. Echte VVDer.
@cebruthius
@cebruthius 6 ай бұрын
Eigenlijk is hij gewoon een gaslighter
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Volkomen oneens met u, de heer Schasp vormde het tegengeluid binnen VVD en heeft het opgegeven en ook het lidmaatschap van VVD. Dat snap ik, maar niet wat hem over de drempel hielp om het daadwerkelijk te doen. Verder is campagne een ding, maar wat de coalitievorming gaat inhouden des temeer HET ding. Dat was met Timmermans Rutte 5 geworden voorspelbaar. Ik zou wat alle genoemde thema's betreft en die gemist zijn in de campagne, eerst even wachten op het coalitie voorstel, al blijft volksvertegdnwoordiging de vlag niet is wat die lading dekt, waarvan 70% naar over de grens is uitbesteed. Aldus besturen met 2 armen op de rug betekent en EU geen representatie is van Noord West EU wat nu als een strak politiek korset om ons heen zit. Ik deel de somberheid van de heer v.d. Schaap dat EU onmachtig is migratie goed aan te pakken en als land je wat kan doen om het onaantrekkelijk te maken, maar als elk favoriet land even aantrekkelijk of onaantrekkelijk is, wat al niet zo is en vootlopig niet gaat veranderen, de migratie druk toch blijft voor wat we wel te bieden hebben en er al zoveel landgenoten hier wonen. De wal zal het schip hier helaas moeten keren vrees ik en omstandigheden een drastisch beleid gaan afdwingen.
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 6 ай бұрын
Hij haalt artikel 1 aan. Fortuyn willde dat afschaffen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@vrijbuiterspartei2715hoe komt u daarbij? In de val getrapt van een linkse journalist en politiek correcte partijleiders over elkaar heenstruikelddn om bij microfoons te komen om weer het collectieve nazisme trauma de microfoons in te tetteren en Fortuyn in de bruine hoek duwden in hun concurrentie nijd toen Fortuyn een politieke aardverschuiving teweeg bracht, maar na de moord zijn politieke erfenis niet goed is waargenomen door de vele nw partijen, die de leegte die hij achterliet wilden opvullen? Wellicht gebeurt dat nu met BBB en NSC. Fortuyn kreeg van een valse linkse journalist de vraag wat hij belangrijker vond, artikel 1, of vrijheid van meningsuiting. Hij antwoordde zoals altijd wat hij meende en zei: vrijheid van meningsuiting. Uiteraard omdat dit een voorwaarde is voor artikel 1. Wat doet Poetin en soortgenoten dictators als eerste als zij via democratische weg gekozen worden en de ambitie hebben en houden om een dictatuur te stichten of een autocratie? De lijn daartussen is dun, omdat er geen vrije verkiezingen zijn en die lieden meteen cencuur instellen en media aan banden. Sinds Fortuyn heeft de politiek, bestuur en nationale omroep, een slecht imago voor mij gekregen en gehouden tot de dag van vandaag en eigenlijk erger geworden met dat wal keert schip beleid. Niemand verantwoordelijk, dus niemand probleeneigenaar, behalve de slachtoffers van dat beleid en een land en zelfs regio gebonden, ontbonden wordt.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
@robert slaat totaal nergens op
@Bengastar
@Bengastar 6 ай бұрын
Meneer Schaap is niet echt bij de tijd: Gerhard Schreuder, Naftali Bennet, Davyd Arakhamia, Michael van der Schulenburg waren betrokken bij de peace deal in april 2022 en zijn er over naar buiten gekomen, maar ja, dat hoor je niet bij de NOS
@Koelebig
@Koelebig 6 ай бұрын
Nja, niet bij de tijd... Hij heeft gewoon geen verstand van zaken, maar hij denkt zelf van wel...
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een dedain in deze reacties!
@Koelebig
@Koelebig 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 nee, als je niks weet over de vredesgesprekken die in maart zijn gevoerd en deze doodleuk getorpedeerd zijn door de heer Johnson, dan heb je gewoon geen verstand van zaken.
@Pixeltjes
@Pixeltjes 6 ай бұрын
Grappig jouw reactie. Ik vond dhr. Schaap juist vol dedain zitten. Kan verkeren. @@derkkeijzer6874
@nellekeoomens2447
@nellekeoomens2447 6 ай бұрын
Wat deed Amerika in Oekraïne in 2014 ?? Jonge Jonge, hier mist deze heer toch een hoop informatie!!!
@rewiind10
@rewiind10 6 ай бұрын
Wat deed Rusland in Oekraine in 2014 ?? Jonge jonge hier mis je toch een hoop informatie.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Nelleke heeft er verstand van, wat deed Amerika in 2014? Laat me raden zij betaalden Bakhtiyarov zijn mannen? Hielpen Landik en Yarema? Ze hielpen Purgin? Of waren zij het die Kernes tijdens het joggen in zijn rug schoten? Mag ik raden wat je gaat schrijven, please, please pretty please? Mijn gok is .......Nuland!
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 6 ай бұрын
​@@rewiind10wat deed Rusland dan in de Oekraïne? En hoe verhoudt zich dat tot wat de VS er deed?
@igcmr5084
@igcmr5084 6 ай бұрын
… de rol van de nato wordt inderdaad volledig onderschat mee eens Rogier
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 6 ай бұрын
@@igcmr5084 Rusland heeft een totaal andere geschiedenis en kultuur. Het instorten van de Sovjet unie was echt een ramp. Niet omdat de Sovjet Unie zo geweldig was, maar omdat de situatie daarna nog veel erger was. Poetin heeft daar verandering in gebracht. En de rol van het westen en de NAVO was inderdaad nogal onderbelicht geweest.
@StudioPiratesKitchen
@StudioPiratesKitchen 6 ай бұрын
Ik had in het begin van deze Podcast gelijk al door dat Sybe Schaap mij de tenen zou doen krommen. Maar ik vind het geweldig dat DNW de grote verschillen in opvattingen podium biedt. Ik hou daar van! Groot respect ook voor Jelle z'n passioneel betoog, waar ik ook achter sta. Maar ook hoe Rogier, ogenschijnlijk geraakt en toch de discussie, los van de gesprekspartners probeert te koppelen, op de persoon. Het naar discussieniveau brengt en mooi kan afsluiten. Ik vind het jammer dat de invloedssfeer van de VS niet is benoemd. Dat had veel kunnen bijdragen aan de discussie. Want Nederland zou onder militair bewind vallen onder de VS. Maar ik weet dat niet zeker. Ook vond ik destijds in 2014 de toespraak van EU-vertegenwoordigers op het Maidenplein in Kiev illustratief voor bemoeienis van het Westen in die Regio. Een geschiedenis, waar wij als nieuwskijkers maar weinig van mee krijgen. Toespraak Verhofstadt en Van Baalen in 2014 in Kiev. kzbin.info/www/bejne/qILRiaJofbKln7M
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik vind de heer Baardewijk juist niet op zijn best als hij te fel wordt en onaangenaam om aan te horen, maar blijkbaar het sensatie biedt voor anderen.
@tesla1958
@tesla1958 6 ай бұрын
Goed gedaan Jelle !! je laat je niet van je stuk brengen wat ik mis hogen standaard bij je opponent, op academische niveau verwacht level 4 communicatie (balans en harmonie)
@Gyyttl
@Gyyttl 6 ай бұрын
Jelle verdient alle waardering! Het is lastig om met iemand te praten die stellige uitspraken doet zonder ze aannemelijk te maken.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Dat is ook zo bij de heer Baardewijk
@Gyyttl
@Gyyttl 6 ай бұрын
​@@derkkeijzer6874zou kunnen. Mijns inziens is er vooral sprake van een informatiekloof. Een diepgaander gesprek zou daar misschien duidelijkheid in kunnen verschaffen.
@jessehayford1991
@jessehayford1991 6 ай бұрын
Clash of the bubbles. Geweldig gesprek. Wat is Rogier een goede moderator.
@walterdekoning4414
@walterdekoning4414 6 ай бұрын
Wat een parel van een gesprek. En alle lof voor Jelle dat hij zo fundamenteel het ongelijk van Sybe over zijn Rusland standpunt bediscussieerd. Zo een gesprek zie je niet meer op de Nederlandse televisie.
@bossf2040
@bossf2040 6 ай бұрын
Wat een heerlijke discussie, fijn dat jullie bestaan want dit kan elders kennelijk geen plaats krijgen.
@josvandevijver8338
@josvandevijver8338 6 ай бұрын
Sybe Schaap is vastgeroest in het VVD-frame over de PVV en Wilders. Geen open mind dus. Jammer
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Hij is principieel zoals Omtzigt en kijkt naar wat Wilders eerder geuit heeft en hoe. De stembus uitslag is wat het is. Geen andere optie die daar recht aan doet. Met een zakenkabinet en Wilders ook fractievoorzitter blijvend heeft Wilders een laatste herkansing en kunnen alle 4 hun troffee eruit halen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Principieel net als Omtzigt die erom bewonderd wordt. Ik vind alles afwegingen dat Wilders een herkansing moet hebben. Geen beter werkbaar alternatief, of verkiezingen.
@dnaindex
@dnaindex 6 ай бұрын
vergelijk je Rusland met de nazi's??? het fascist nationalistische regime zit in Kiev! Zoek anders even de Stephan Bandera avenue op, op Maps of equivalent.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
De wereld volledig op zijn kop en exact de propaganda vzn het Kremlin.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat werkt die propaganda uit satansnest Kremlin toch beangstigend goed.
@DeRaafMedia
@DeRaafMedia 6 ай бұрын
Oekraine discussie laat wat mij betreft het probleem zien. In het Westen mogen we veiligheidsbelangen hebben, Rusland mag dat volgens het Westen niet ... met zo'n instellingen gaat vrede gewoonweg niet lukken.
@kristandevries4835
@kristandevries4835 6 ай бұрын
100%
@your9nemesis
@your9nemesis 6 ай бұрын
Klopt fijn dat er zo gediscuseeed kan worden, maar de realisme is hier in het westen ver te zoeken. Beginnen ze eindelijk tot 2014 terug te kijken... Behalve dat het toen ook al bezig was alleen minder helder, toen hadden NGO's al miljarden in de politiek van Ukraine gestoken en zijn er scherpschutters gezien die zowel burgers en politie neer hadden geschoten. Ook mochten ze na de tijd geen goedkope gas van Rusland afnemen dus ze hadden toen al geen zelfbeschikking. Georgie was toen ook al jaren terug binnen gevallen waardoor Rusland de andere kant moest binnenvallen. Aan de andere kant doet Rusland een realistische vredesoptie waarbij de provincies met een andere taal een eigen zelfbeschikking moeten gaan krijgen, daarom gingen ze na Kiev weer teruggetrokken... Om het vredesakkoord welke nog een paar laatste handtekeningen nodig had een kans te geven door zo hun goedwil aan te tonen. Dat die is afgeslagen daar kan misschien niet iedere land wat aan doen maar we zijn al bijna 2 jaar bezig na dat mislukte akkoord. Ze hadden in het begin wapens moeten leveren maar tegelijkertijd opnieuw over vrede moeten onderhandelen. Maar er is gewoon een scheve oorlog bezig USA doet een economische terwijl Rusland de Ukrainse soldaten uit aan het putten is. Alleen een beetje lullig dat het enige wat USA terrecht krijgt is Europa en het Midden Oosten onstabiel te krijgen, met zulke vrienden.....
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Rusland is een neokolonealist met de derde massamoordenaar met massadestructie in het Kremlin na Stalin. Hij heeft zijn visitekaartje in Syrië aldus afgegeven en vormt met Iran en met China als gedoger, het as van het kwaad. Overal onrust stoken om de aandacht van hun verachtelijke satansnesten af te leiden en dat geldt ook voor Hamas erbij. Als de andere Europese landen vroegere koloniën zouden binnen vallen was de wereld te klein.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Heeft Nato ooit plannen gehad Rusland binnen te vallen. Het is pure propaganda om de Poetin adepten achter hem te houden met een gezamenlijke vijand het Westen. Een patroon wat meer dictators toepassen omdat mensen bang xijn voir oorlog en de grote leider, onderdrukker en kleptocratie en uitbuiters van het volk, hun zal redden.
@adriaanbirnie
@adriaanbirnie 6 ай бұрын
Rusland is een kernmacht. Niemand gaat een kernmacht aanvallen. Nog meer garantie nodig?
@hermandieter6960
@hermandieter6960 6 ай бұрын
Tenenkrommend om naar te kijken hoe toch zo’n geleerde en intellectuele man zo kortzichtig met een blinde waas overkomt en de nuance en diepere achtergronden niet wil onderzoeken. Helaas exemplarisch voor deze tijd. Chapeau voor Jelle dat hij zich toch heeft weten in rw houden en dank Rogier voor de de-escalatie pogingen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Schokkend de vele reacties t.o.v. de heer Schaap. Heeft de stijl van debat van de heer Baardedijk dit zo getriggerd...
@Pixeltjes
@Pixeltjes 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 Schokkend? Ik vond Schaap tenenkrommend, wilde alleen maar zenden, heeft geen moment geluisterd en wilde alleen maar aan het woord zijn. Dit alles buiten zijn standpunten om waar nog wel het een en ander over te zeggen valt. In gesprek met hem lukt dat dus duidelijk niet want de man kan zijn mond niet houden en niet luisteren.
@tommske
@tommske 6 ай бұрын
ik vind het migratie onderwerp verreweg het belangrijkste. Het is existentieel voor het nederlandse volk, cultuur en identiteit. Op de lange termijn zelfs een risico op oorlog, kijk naar frankrijk. We zijn 100% ook wel bij machte om er iets aan te doen. Dan zul je alleen wel bepaalde idealen op moeten geven. Ik vind dat geen probleem. Nederland moet kiezen voor Nederland.
@andrerijkee9893
@andrerijkee9893 6 ай бұрын
Meneer schaap zou de lezing van Marie Theresa Ter Haar eens kunnen luisteren die heel geloofwaardig uitlegt hoe Rusland er aan toe was na de val van de Sovjet unie. Er is nooit iets gedaan om de Russen bij europa te betrekken. Rusland moest de vijand blijven.
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 6 ай бұрын
Mevrouw is oprichter van de Rusland en Oost Europa academie. Daar zit zoveel kennis. Wel geromantiseerd, maar goed om ook een oosters perspectief te leren kennen.
@aadvandermeijde8943
@aadvandermeijde8943 6 ай бұрын
Probeer Jeffrey Sachs eens... Was in de kamer met Gorbatsjov toen deze het bericht naar buiten bracht tot ontbinding Warschaupact. Jongste hoogleraar ooit Harvard. Meer dan 140 vredesmissies namens de vn. Adviseur van Gorbatsjov, Jeltsin,. Adviseur Polen en de Oekraïne. Hij geeft aan dat vanaf dag 1 de VS vrede hebben ondermijnd. Informatie uit eerste hand vanuit het diplomatieke front....
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Het land is op enkele jaren na, nooit een democratie geweest. Gewend aan jezelf redden. Thorbecke concludeerde dat voor democratie er eerst goed burgerschap nodig is met oog voor algemeen belang, goede ankers in die samenleving en aldus sterk t.o.v. de macht. Goed onderwijs en zonder afhankelijkheid van werkgevers etc.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@perrysatnarain8055Rusland deed er zelf alles aan om na de veroverde landen op Nazi Duitsland die onder hun repressie te houden. Lenin, Stalin en nu Poetin. Nationalistisch en imperialistisch met voor minstens de helft een apathisch staatstelevisie gelovende bevolking.
@Elly-1512
@Elly-1512 6 ай бұрын
Precies, anders valt er niks te verdienen voor het military-industrial complex en big pharma en big agri en big government...... Is onlangs naar buiten gekomen: dat het military industrial complex (lees de VS, hoofdzakelijk) zo'n beetje in paniek was toen de Sovjet Unie uiteenviel en het Ijzeren Gordijn verdween. Vandaar ook (mede) al die oorlogen na (de false flag van) 911.... Aan vrede wordt militair gezien niks verdiend!
@janneman7710
@janneman7710 6 ай бұрын
voor de mensen die denken dat hun stem in goede handen is bij de vvd die man rechts is dus tot 2019 eerste kamerlid geweest voor de VVD
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
En een heel goede!
@pblom3949
@pblom3949 6 ай бұрын
zeikerd@@derkkeijzer6874
@robertpeters-kb4xs
@robertpeters-kb4xs 6 ай бұрын
​ Nou, juist helemaal niet. Schaap heeft totaal geen nuance en lost niets op evenals de VVD dat 13 jaar lang niet heeft gedaan.
@rosangelapaiva6324
@rosangelapaiva6324 6 ай бұрын
Sybe was eigenlijk een kolonist in de Oekraine een soort herenboer. Je vraagt je af of hij er nog financiele belangen heeft.
@jokedelver9709
@jokedelver9709 6 ай бұрын
Niet in Oost Oekraïne, als je het mij vraagt
@Simmonique
@Simmonique 6 ай бұрын
@@jokedelver9709 😂Misschien aandelen in een gasbedrijf (hihi)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@Simmoniquetjonge wat een ergelijke reactie met dat hi hi er ook nog bij.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een ellendige onterechte wantrouwende reactie. Heeft u daar iemand gesproken die zich bij deze man zo voelde? Schande die ongefundeerde karaktermoord.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een verachtelijke insinuatie. Kom eens met juiste bron.
@antongerrits1420
@antongerrits1420 6 ай бұрын
Hoe zouden de Amerikanen reageren als de Brics / Rusland landen troepen op Cuba of in Mexico zouden stationeer . Denk dat , dat n beetje de vergelijking is met wat Navo gedaan heeft richting Rusland .
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Is het niet maar je kan niet altijd gelijk hebben
@zaniwoob
@zaniwoob 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Monroe doctrine is al eventjes van kracht.
@antongerrits1420
@antongerrits1420 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Wat is er anders dan ? Alleen omdat wij als het westen denken , iedereen maar onze wil op te leggen . Na de 2 e ww begon de strijd tussen het communisme en het kapitalisme en zijn wij , het westen als “winnaars” uit de bus gekomen en dachten wij de rest van de wereld onze wil op te kunnen leggen . Ik snap vanuit het machtsdenken , dat het voor de Russen n enorme vernedering is geweest en wij , het westen altijd n beetje lacherig en neerbuigend hebben gekeken naar de Russen . Poetin heeft dat “hersteld “ , vandaar ook nog steeds zijn populariteit. Ben ik het er mee eens , nee .het is walgelijk wat daar gebeurt ! Maar de dubbele maat van het westen is echt niet te geloven. De tijd dat Amerika en wij het westen iedereen onze wil willen op leggen is tanende . Kleine toevoeging: Het zijn wij , het westen , die Rusland twee keer zijn binnen gevallen en daarmee, de halve bevolking uitgemoord hebben , dus snap de paranoïde reactie enigszins.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een onzin. Waaruit blijkt dat Navo plannen heeft Rusland te bezetten. Hier wordt de ware agressor tot slachtoffer gemaakt. Het is moedeloos makend hoe succesvol de Russische propaganda is en dit monstergrote land met monsters in het Kremlin buurlanden tot in eeuwigheidheid mogen blijven bezetten, sinds die veroverd zijn op Hitler door Russische leger. Ik kan er met mijn pet niet bij dat dit een geaccepteerde norm is bij zovelen hier en ik deel het met de heer Schaap, om moedeloos en wanhopig van te worden. Zo herhaalt de ellendige geschiedenis zich steeds weer in andere context maar de dynamiek blijft en dus herhaling voeden.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Zorgelijk hoe krachtig zKremlinpropaganda succes heeft en Rusland een koloniale praktijk wel mag behouden tot het einde der tijden. De geallieerden hebben Duitsland niet bezet gehouden. SStalin wel Oost Duitslan en de heroverd landenbop Hitler. Rusland is naar het Westen opgerukt!
@zeflinssen8745
@zeflinssen8745 6 ай бұрын
Uitspraken van de vvd maakt duidelijk dat die niets waard , geen kunst dat Rutte daar de Macht kon grijpen. Slappe hap!
@geertabrahams4656
@geertabrahams4656 6 ай бұрын
Met zo een Sybe schaap wordt nooit opgelost pfff
@elskrieken6775
@elskrieken6775 6 ай бұрын
Die man is gek....hij lult uit ze nek
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Tja met een wildeman met Knuppel in het Kremlin vast wel
@albertarnswald
@albertarnswald 6 ай бұрын
De verdenkingen van Sybe richting Jelle rond minuut 1.53u vind ik rauw en problematisch. Een voorbeeld waar het luisteren ophoudt en de polarisatie begint in ons maatschappelijk debat. Jelle neemt e.e.a. gelukkig niet persoonlijk op en houdt waardig stand, waarvoor waardering.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik vind het omgekeerde van wat u stelt
@willembaaij4098
@willembaaij4098 6 ай бұрын
Wij niet, maar die ellende die ons “bestuurt” willens en wetens. Dit is niet onze oorlog.
@zinaidanourreddine7042
@zinaidanourreddine7042 6 ай бұрын
Ik ben stomverbaasd over de visie van de heer Schaap. Jelle, ik deel je "verbazing".
@jandospace
@jandospace 6 ай бұрын
is anders wel een heldere visie
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@jandospacemee eens. Ik vind de reacties onheus en onterecht. Iemand heeft een andere mening en is dan ook nog 80 en dan breekt leeftijddiscriminatie los.
@Elly-1512
@Elly-1512 6 ай бұрын
​@@derkkeijzer6874die man is 77 - hij moet eerst de 80 nog maar eens zien te halen......
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@Elly-1512abjecte leeftijddiscriminatie.
@judithvanbokhoven2695
@judithvanbokhoven2695 6 ай бұрын
Dat schiet ook door wat de sigaretten betreft, het wordt straks steeds lastiger om ergens sigaretten te halen. Dat gaat voor veel mensen problemen opleveren. We begonnen met, we doen het samen, maar dat samen is ver te zoeken. Rokers hebben wel begrip voor de ander, maar andersom is het rekening houden met steeds verder te zoeken. Allemaal verboden, die het alleen maar erger maken.
@DBMMMMM
@DBMMMMM 6 ай бұрын
We hebben jarenlang in jullie kankerstinkrook moeten zitten, dus, niet janken.
@bigbadwolf6256
@bigbadwolf6256 6 ай бұрын
Niet helemaal een hoop rokers houd totaal geen rekening met anderen dat is juist het probleem dat je moet meeroken anders zou ik er geen probleem mee hebben. Ik wil juist vrijheid dus geen traject controle geen flitspalen geen windmolens geen parken met zonnepanelen waarbij op je eigen dak dat moet je zelf weten. Leven en laten leven dat is vrijheid dus roken mag van mij maar ga dan niet naast mij staan. Vuurwerk prima maar niet illegaal en alleen op speciale plekken.
@marie-annekuijpers4796
@marie-annekuijpers4796 6 ай бұрын
Wat een geweldige discussie over Rusland! Siebe lijkt aardig gebrainwashed..
@Simmonique
@Simmonique 6 ай бұрын
Siebe en wel meer mensen die zich *laten* informeren via tv (NOS, RTL, praattafels, 'kwaliteitskranten' die opgekocht zijn door de rijke Belgische familie van Thillo, DPG Media) lopen 3 jaar achter op de realiteit.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ach u heeft een andere mening. Verwijt hier de pot de ketel niet dat die zwart ziet?
@haste20
@haste20 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 ga je op iedereen reageren die het niet met Sybe eens is? haha
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@haste20dit is extreem abnormaal. Een soort digitale denkpolitie die achter de heer zzbBaardewijk staat is hier neergestreken, waarvan nauwelijks iemand betalen ter ondersteuning van dit platform en hier elkaar onderling liken in hun neergestreken bubbel hier. Dat is toch zo klaar als een klontje.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@haste20bij een dergelijke kabaal van holle vaten wel ja. Dat alleen maar op de man speelt met een incontinentie aan negatieve labels.
@steffenbackus-is9kf
@steffenbackus-is9kf 6 ай бұрын
Van harte gefeliciteerd met de 100.000 abonnees. Jullie zijn al een paar jaar mijn favoriete kanaal.
@hansvandam
@hansvandam 6 ай бұрын
In vorige uitzendingen met die Schaap ook al me zitten ergeren over zijn vooringenomenheid over de onderwerpen. Maar nu is hij totaal de weg kwijt. Zet hem eens in discussie tegenover de hoogleraar Kees van de Pijl.
@hansjohan3150
@hansjohan3150 6 ай бұрын
schaap houdt niet van discussies, hij heeft de wijsheid in pacht.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@hansjohan3150wat mij betreft terecht, als ook ervaringsdeskundige in Europa.
@hansjohan3150
@hansjohan3150 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 een 2e Klavan dus
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@hansjohan3150en met recht en rede. Hij heeft daar ondergrondse colleges gegeven onder de repressie van sowjet regime en gewoont en gewerkt daarna.
@hansjohan3150
@hansjohan3150 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 nog niet op het Maidan, naast Verhofstad en van Baalen gestaan? Eerste klas leerling van het WEF dus.
@karinvolmer
@karinvolmer 6 ай бұрын
Wat een uitzending! Heel veel respect voor Jelle en Rogier! Meneer Schaap heeft hoogstwaarschijnlijk nooit lezingen meegemaakt van Marie-Therese ter Haar...Die geven een inzicht van een andere kant. Buitengewoon informatief mijns inziens: kzbin.info/www/bejne/rpndlp2mqa6al9E
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Mischien informatief maar Ter Haar kletst alleen maar onzin.
@karinvolmer
@karinvolmer 6 ай бұрын
licht eens toe? ben benieuwd@@janjorgendevries2927
@bigbadwolf6256
@bigbadwolf6256 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Onzin niet maar je moet het wel met een korreltje zout nemen omdat ze heeft wel een heel erg ideaal beeld van Rusland.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
De heer Schaap heeft het met eigen ogen meegemaakt. Kijk eens naar zijn eerdere bezoeken aan DNW. Hij heeft er gewoond en ondergronds colleges gegeven.
@suus789
@suus789 6 ай бұрын
Ik heb die lezingen wel gevold,schaap duidelijk niet wat een onzin kraamde hij uit
@Minemice
@Minemice 6 ай бұрын
Mooie Oekraïne-discussie!! En heel goed begeleid door Rogier, klasse!!
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 6 ай бұрын
Zou wel wat van zijn kwaliteiten willen hebben. Hij kan dit alleen omdat hij heel helder is anders kan je niet op zo'n goede manier ingrijpen en dat ook nog zonder de discussie lam te leggen maar hem een zet in de goede richting te geven. En hij doet ook iets met verbinding, hoe snap ik nog niet helemaal. Ik zou al helemaal niet rustig kunnen blijven en ondanks dat hij zelf een duidelijke mening heeft kan hij dat wel.
@user-dm4xm5bt8i
@user-dm4xm5bt8i 6 ай бұрын
Ook herkenbaar thuis met discussie, ons veertigers tegen onze boomer ouders. Hoe makkelijk hun de koude oorlog taal beheersen en totaal niet rekening houden dat wij en de mensen jonger dan ons zullen moeten gaan vechten tegen Rusland. Oekraïne wint niet van rusland. Er zal gepraat moeten worden en helaas grond gebied ingeleverd moeten worden door Oekraïne voor wereld vrede. En de dreiging dat rusland de Baltische staten aan wil vallen is echt onzin, dat is gewoon westere propaganda.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@margreetdoodeman1441goed verwoord
@gertroedkremers4518
@gertroedkremers4518 6 ай бұрын
Die ex vvd'er analyseert alles vanuit zijn vvd , dus liberale, visie. Als het over immigratie gaat heeft hij geen antwoord. Dan kan hij alleen moeilijk moeilijk zeggen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Als het gemakkelijk was, was het eind vorige eeuw al opgelost. Zelfs Fortuyn kon niet garanderen, mits een groot mandaat van de kiezers, dat het hem ging lukken. We zijn zo gebonden aan internationale verdragen. Of laten ons binden daaraan. Canada doet dat slimmer. Selecteren mensen zelf uit opvangkampen en wat daarbuiten nog wordt besloten. Bepalen democratisch hoeveel elk jaar.
@tommske
@tommske 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 Alles is maakbaar, van klimaat tot gender, maar immigratie is een natuurverschijnsel waar niets aan te doen is. Nee, er zijn landen te over in het heden en verleden die laten zien dat het heel goed mogelijk is om mensen op allerlei verschillende manieren te weren bij de landsgrenzen. Het punt is dat de heersende klasse om verschillende ideologische en economische redenen, dat niet willen. Maarja we leven in een soort van democratie, dus als de meerderheid van de stemgerechtigde burgers iets wil dan moeten ze dat in principe doen.
@juliebell5158
@juliebell5158 6 ай бұрын
Pff Wat een eigenwijze man ! Hij heeft geen idee hoe links progressief Hij is ! Ik vind het erg knap hoe jullie zo rustig blijven en deze meneer de ruimte geven om zijn onzin uit te kramen .. Ik kan er niet goed tegen en ben voor het einde weggegaan ! Anyway thanks
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Links progressief? Uit de VVD? Hoe moet je de partijen ter linkerzijde nog noemen? Extreem links?
@juliebell5158
@juliebell5158 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 jij snapt het ook nog niet !
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
@@juliebell5158ah bent u wel in stast dat zinnig te onderbouwen i.p.v. het bij holle kaarten te houden?
@miaadriaanse-kerssens6799
@miaadriaanse-kerssens6799 6 ай бұрын
complimenten Rogier en Jelle..Top jullie reacties en antwoorden. Klasse
@Pegasus
@Pegasus 6 ай бұрын
Zelden op de nieuwe wereld zo'n heftige discussie gezien. Let op de houding van Jelle en Sybe. Ze staan recht tegenover elkaar. In ieder geval een genot om naar te luisteren en te kijken.
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 6 ай бұрын
Dat zie je op de NPO niet.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik hoop dat de heer Baardewijk bij bepaalde meningsverschillen, de ander niet als krabpaal gebruikt voor andere ergernissen die hij meeneemt aan tafel. Tis ook wel hoe je het zegt...
@Neil-cx6xj
@Neil-cx6xj 6 ай бұрын
Heerlijk gesprek! Normaal lijkt iedereen het met elkaar eens te zijn. In dit gesprek was het nodig om de feiten scherp te hebben. Als Kees van der Pijl aan tafel had gezeten met Siebe zou dat een interessant gesprek hebben opgeleverd.
@aidenarmin
@aidenarmin 6 ай бұрын
Ik woon in Arnhem en ben meerdere keren in het Openlucht museum geweest. Zo gaaf om al die verschillende stijlen van het oude Nederland zo te kunnen beleven en aanschouwen. Ik kom er graag 🥰
@kiekiek
@kiekiek 6 ай бұрын
Sybe, leest teveel MSM, dat is duidelijk.Het levert wel leuke discussie op.
@topfruitconsultancyltd1767
@topfruitconsultancyltd1767 6 ай бұрын
Zijn opvattingen zijn wet. Een zeer ergerniswekkend persoon van het begin tot het einde. Dat begon al over Wilders en ging door tot het einde over de Oekraïne.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@topfruitconsultancyltd1767wat intolerant voor een andere mening
@Elly-1512
@Elly-1512 6 ай бұрын
​@@topfruitconsultancyltd1767idd, heb me groen en geel geërgerd aan hem!
@kiekiek
@kiekiek 6 ай бұрын
Niet te harden ja. Het meest schrijnende was nog wel zijn opvatting dat Oekraine zichzelf kan verdedigen, omdat ie immers zo hamert op het recht op zelfverdediging. Het is kolder om te stellen dat Oekraine ook maar een moment de slagkracht heeft gehad om het Russische leger weerstand te bieden. Dit is al vanaf een vroeg stadium ook onze oorlog geworden, ons waardeloos materieel, en de manschappen van Oekraine. Goedkoop oorlogje. Daarnaast zijn Hitler vergelijkingen altijd een zwakte bod, een retorsiche truc om moreel je gelijk te krijgen. Heel veel speculatie en feitenvrije aannames bij Sybe.@@topfruitconsultancyltd1767
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@topfruitconsultancyltd1767de heer Baardewijk is net zo stellig.
@mirjam115
@mirjam115 6 ай бұрын
De tunnelvisie van de heer Schaap geeft in deze discussie extra duidelijk aan dat daarin geen ruimte is voor luisteren en empathie. Een typische VVD mentaliteit, best eng
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. Best eng...
@Anton-tf9iw
@Anton-tf9iw 6 ай бұрын
Toen Schaap klein was had Nederland een ijzersterke grens controle; waarom kan dat nu niet meer Sybe? Als volwassene weet hij het plotseling niet meer...
@Anton-tf9iw
@Anton-tf9iw 6 ай бұрын
WEF?
@Scientia.Et.Aequitas
@Scientia.Et.Aequitas 6 ай бұрын
Omdat hij een schaap is geworden.
@rewiind10
@rewiind10 6 ай бұрын
Toen Schaap klein was? Dat was de jaren 50 en 60. Toen haalde Nederland massaal gastarbeiders uit Turkije en Marokko naar Nederland en stond de deur wagenwijd open voor iedereen.
@jw7501
@jw7501 6 ай бұрын
@@rewiind10 is niet zo , eerst kwamen aan het eind van de jaren 60 Zuid Europeanen die gelukkig bijna allemaal weer terug gingen. Pas begin jaren 70 kwamen de Marokkanen en Turken om hier een paar jaar te werken in al ten dode opgeschreven bedrijfstakken zoals de scheepsbouw en de textiel. Toen dit volk in de WW en WAO geraakte liepen daar ook nog eens hele dorpen leeg in het kader van de gezinshereniging. Heeft alleen maar geld gekost en helemaal niets gebracht.
@jokedelver9709
@jokedelver9709 6 ай бұрын
​@@rewiind10nee, dat was pas in de 70er jaren
@gitmoholliday5764
@gitmoholliday5764 6 ай бұрын
48.00 moppert over de taalvaardigheid, laat vervolgens blijken dat hij de uitspraak "minder Marokkanen" alleen zo beperkt begrijpt dat er actief reeds aanwezige Marokkanen verwiiderd zouden worden.
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
Siebe schaap heeft zo ongeveer 100 keer het woord moeten gebruikt als onderbouwing van zijn argumenten en dat is waarschijnlijk een lage inschatting. Retorisch zeer kwalijk. Ontmoeting zou hem sieren. Vrede zij u allen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Bent u retorisch zo briljant? Het gaat om zinnige onderbouwing in een debat.
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
​@@derkkeijzer6874 Hoi Derk, goede vraag. Ik ben zeker niet briljant, maar ik ben wel in de veronderstelling, te verstaan dat wat uitgesproken wordt. Onzuivere taal verschaft geen heldere inzichten en is volgens mij reden van spraakverwarring en is zinnige onderbouwing onmogelijk. Vriendelijke groet.
@remkoheijmans3316
@remkoheijmans3316 6 ай бұрын
Ik begin Jelle de laatste weken steeds meer te waarderen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Beschaafd verschil van mening is prachtig, maar het moet niet een cafe- discussiëren worden. Of afreageren om zaken die je meeneemt aan tafel aan ergernissen.
@Robterdammer
@Robterdammer 6 ай бұрын
Zucht... er is niet minder criminaliteit, er zijn minder aangiften omdat dat zinloos is, niet kan of tegengewerkt wordt.
@harrybeugelink6401
@harrybeugelink6401 6 ай бұрын
Inderdaad.
@jancrul6115
@jancrul6115 6 ай бұрын
Facinerend om vast te stellen dat Sybe met deze leeftijd nog steeds zo overtuigt is van zijn eigen gelijk, de mogelijkheid tot relativatie lijkt aan hem voorbij te zijn gegaan.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Maar hij heeft 100% gelijk wat betreft Rusland.
@mariopopma7164
@mariopopma7164 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Schaap zit er helemaal naast! En jij dus ook.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
​@@mariopopma7164 Spreek je een beetje Russisch? Kun je een krant lezen in het Russisch?
@mariopopma7164
@mariopopma7164 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Russen genoeg die Nederlands of Engels spreken. En Amerikanen die het Russisch beheersen. Wat is je punt? Luister je wel eens naar Ray McGovern, Scott Ritter of Andrei Martyanov?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Men is onbegrijpelijk wel erg geobsedeerd van diens leeftijd en diskwalificeren er dus lustig op los.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 6 ай бұрын
Die Oekraïne discussie…. Maurice de Hond zegt dan dat als je Ajax en Feyenoord supporters na een gezamenlijke wedstrijd om een samenvatting vraag je het idee hebt dat ze het over een heel andere wedstrijd hebben.
@gerardbenikgerard9477
@gerardbenikgerard9477 6 ай бұрын
Rogier is hier goede gespreksleider
@AriSafari8
@AriSafari8 6 ай бұрын
Hulde voor Jelle! Hij verwoord zo goed wat er speelt in Nederland. Hij kan het goed duiden en denkt in verschillende richtingen voor oplossingen.
@gerritdejoode1716
@gerritdejoode1716 6 ай бұрын
Meneer Schaap heeft het over souvereiniteit en zelfbeschikking ? Oekraine moet de goedkope landbouwgrond voor de Europese Unie worden.
@sit-insforsithis1568
@sit-insforsithis1568 6 ай бұрын
Als Oekraïne dat wil, is dat júist zelfbeschikking
@tommske
@tommske 6 ай бұрын
@@sit-insforsithis1568 Hoeveel miljoenen levens is die zelfbeschikking die ze net 30 jaar hebben voor het eerst in de geschiedenis waard?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@tommskedat is aan dat land om te bepalen. Hoeveel levens offert u op als Poetin wint? ZPoetin is de belichaming vsn Satan, zoals Hamasleiders. Hij is met zijn kleptocratie de christelijke variant.
@sit-insforsithis1568
@sit-insforsithis1568 6 ай бұрын
@@tommske idk, hoeveel is die van Nederland waard?
@tommske
@tommske 6 ай бұрын
@@sit-insforsithis1568 Nadat rotterdam plat werd gebombardeerd tekende nederland de capitulatie. Dus zegt u het maar.
@C6C8C
@C6C8C 6 ай бұрын
Jelle is on fire🔥in de Oekraïne discussie.
@loesarents1489
@loesarents1489 6 ай бұрын
Bedankt voor de discussie. Ik mag leren in vrede te blijven. Wel te oordelen maar de heer Schaap niet te veroordelen. Jammer dat de heer Schaap alleen zichzelf wil horen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Dus spreekt u zichzelf tegen
@SapeHallward
@SapeHallward 6 ай бұрын
De hele vuurwerk kwestie gaat over paternalisme. Onze vrijheden, tradities en rituelen moeten beperkt worden voor allerlei redenen.
@user-ic1lo9wh5f
@user-ic1lo9wh5f 6 ай бұрын
Het is een afweging tov natuur, vervuiling, overlast en de mening van anderen. Wat is er mis mee om het daar over te hebben? Er zijn veel tradities en rituelen die wij en ook andere culturen met succes hebben losgelaten.
@DBMMMMM
@DBMMMMM 6 ай бұрын
​@@user-ic1lo9wh5fzoals?
@SapeHallward
@SapeHallward 6 ай бұрын
​@@user-ic1lo9wh5f Dialoog is belangrijk en daar wil ik graag ook aan mee doen, Maar ik zie dit als een concessie in een lijst van concessies die we constant moeten maken. Hoe de discussie rondom vuurwerk wordt gebracht in de media en hoe uitzonderlijke gevallen dusdanig worden versterkt laat zien dat er al een standpunt is en dat daar ook geen verandering in komt. Het is duidelijk dat vuurwerk verboden zal gaan worden binnen een paar jaar. Hoe erg denk je dat overlast zal zijn wanneer er massaal vuurwerk wordt geshopt in het buitenland dat van een veel hoger caliber is dan wat wij hier hebben? Dat gaat zeker ook de natuur blijven beschadigen. En die opsomming laat weer zien hoe dit een kwestie van paternalisme is. Als we voor al ons gedrag een boodschappenlijstje gaan maken met alle redenen waarom het slecht is blijft er weinig meer over. Speciaal wanneer anderen dat soort besluiten voor je maken. Structureel tradities stap voor stap uitbannen en mensen betuttelen zorgt ervoor dat het probleem alleen maar groter zal gaan worden.
@costellinify
@costellinify 6 ай бұрын
​@@user-ic1lo9wh5f het heeft geen reet te maken met overlast, natuur en vervuiling. Maar alles met het losweken van tradities en identiteit.
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 6 ай бұрын
Zooals Zwarte Piet bedoell je ? Nog een traditie die kapot gaat aan de invoering van ongewenste vreemdelingen.
@leoniedohmen2295
@leoniedohmen2295 6 ай бұрын
Dan ook nog wereldvreemd. Vroeger ,ik ben 81jaar ,en karbiet gebruikt vroeger, ja ook toen waren er slachtoffers. Wat ook heel arrogant is om het volk primitief te vinden ,weer een echte vvd uitspraak
@adrischolte
@adrischolte 6 ай бұрын
Waarbij aangetekend, dat in het EU parlement D66 en VVD in ;e;en fractie zitten
@suus789
@suus789 6 ай бұрын
met niets met die man eens ik hoor toch heel anderen verhalen over Rusland Oekraïne heb nog nooit iemand zo onwetend horen praten over deze oorlog,ergelijk die Syp zeg! @@adrischolte
@kristandevries4835
@kristandevries4835 6 ай бұрын
En wij de Ukraïners opofferen...naar mannetje dit schaap (rammetje)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ook een bizarre reactie. Leeftijdsdiscriminatie.
@etiennestevens668
@etiennestevens668 6 ай бұрын
Sybe Schaap is echt iemand die totaal van het padje is. Niet een klein beetje maar totaal
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Kijkt u eens in de spiegel aub. Spiegelgedrag.
@r.veuger346
@r.veuger346 6 ай бұрын
Kleine correctie voor Jelle, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is niet 'nagebouwd', het is een collectie van verplaatste gebouwen en andere zaken zoals molens, trams, bushokjes, wegwijzers, etc. uit heel Nederland. Ook het recent gebouwde stukje Westerstraat, Amsterdam, bestaat uit de oude stenen, kozijen en ander bouwmaterialen. Het is dus Herbouw in plaats van Nabouw. Het laatst suggereert toch een stuk 'nep', zoals een replica.
@Alex-rm7ed
@Alex-rm7ed 6 ай бұрын
Mooie correctie, en mooi dat zodoende een gedeelte van onze Nederlandse cultuur bewaard blijft.
@fdewaard1
@fdewaard1 6 ай бұрын
Precies: A U T H E N T I E K Jaren geleden, samen met mijn zoon, ook enorm van genoten.
@robertpeters-kb4xs
@robertpeters-kb4xs 6 ай бұрын
Mooiste en meest interessante museum van Nederland.
@gitaarlesutrechtmatthijssp1515
@gitaarlesutrechtmatthijssp1515 6 ай бұрын
Het was interessant geweest als Kees van der Pijl ook aan tafel had gezeten. Siebe Schaap is een schoolvoorbeeld van de westerling die precies weet hoe alles (moreel) in elkaar zit. Luisteren naar of verdiepen in de andere kant is er niet bij. Triest, heel triest.
@dickievtvdk
@dickievtvdk 6 ай бұрын
Mooi en levendig gesprek. Tussen mensen, die op meer dan één onderwerp flink met elkaar van mening verschillen, maar zich niet stomvervelend gaan gedragen; zoals dat helaas in de ouderwetse en social media in Westelijke landen de norm is. DNW is goddank een verademende uitzondering op die treurige regel. Ga svp zo door ! ;-)
@vellenondisciturwillenkanj5356
@vellenondisciturwillenkanj5356 6 ай бұрын
Zuiderzee museum is n.a.v. openlucht museum ook echt de moeite waard. Vraag, wat is de betekenis van onze grondwet nog daar Nederland al druk opweg is een provincie van europese unie te worden(is)?
@martienschoenmakers4547
@martienschoenmakers4547 6 ай бұрын
De grondwet, je zegt zelf al, betekend weinig, anders was je wel al onder corona uit de vvd gestapt, ongeveer minuut 30
@a-dutch-z7351
@a-dutch-z7351 6 ай бұрын
De Nederlandse grondwet zegt ook weinig, we hebben niet een grondwet zoals de Amerikanen dit hebben, en de Amerikanen wilden ook niet dat wij die hadden.
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
De oorspronkelijke grondwet van Nederland, was wel zeker veelzeggend, en is in de loop der tijd, door corrosie van taal en wijzigingen ten slechte, verworden tot een slap aftreksel, waar slimme mensen hun voordeel mee kunnen doen. Het volk blijft dan in verwarring achter en rest nog slechts chaos. Toen Pim Fortuyn gevraagd werd wat hij als eerste zou doen, als hij premier zou zijn, was zijn antwoord: ⁰ Artikel 1 van de Grondwet wijzigen. Hij voorzag wat kwam. Vrede zij u allen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Het toont verantwoordelijkheid juist om van binnenuit nog een stronghold te zijn, maar als het hopeloos wordt gooit een mens het bijltje erbij neer.
@louwe313
@louwe313 6 ай бұрын
Sybe moet lezingen gaan geven in de rusthuizen van gepensioneerde militairen.Daar houden ze van zijn sterke verhalen
@kristandevries4835
@kristandevries4835 6 ай бұрын
Ha ha ha😂
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat laag. Ik vind de leeftijddiscriminatie hier ontstellend, wat een naar niveau.
@Scientia.Et.Aequitas
@Scientia.Et.Aequitas 6 ай бұрын
Sybe weet niet hoe je immigratie zou kunnen beperken. Dus het is onmogelijk?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Er zijn vele pogi gen gedaan. De bewegingsruimte is met EU beperkt, maar met een dominant D66 en CU al die tijd in een coalitie des te meer.
@christienaltena3690
@christienaltena3690 6 ай бұрын
Ik waardeer DNW zozeer dat ik patroon ben geworden. Luister al jaren. Onmisbaar voor mj geworden ❤
@prolibertate4020
@prolibertate4020 6 ай бұрын
In het gesprek tussen Wiebe en Jelle over de VVD, PVV, NSC en de grondwet onderbrak Wiebe Jelle voortdurend, ik vond het erg storend. Wiebe was ook veel aan het ‘zenden’, terwijl Jelle juist meedacht en inging op wat er werd gezegd.
@topfruitconsultancyltd1767
@topfruitconsultancyltd1767 6 ай бұрын
Helemaal mee eens wat U zegt. Ik vind de man ergerniswekkend, met zichzelf ingenomen en anderen steeds menen de maat te moeten nemen. Het werd bijna een monoloog van deze betweter.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Met beide reacties niet eens. Leeftijddiscriminatie heb ik tot nu toe hier nog niet meegemaakt en ook nog zo omvangrijk. Schokkend...
@prolibertate4020
@prolibertate4020 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 waarom denkt u dat mijn reactie gebaseerd is op leeftijd en niet op de manier van communiceren zoals ik beschrijf?
@alikersbergen9289
@alikersbergen9289 6 ай бұрын
Onderwijs heeft ook met immigratie te maken, ook alle andere problemen zoals de woningenbouw en de zorg.
@marcostellingwerf7346
@marcostellingwerf7346 6 ай бұрын
Wederom een interessante aflevering, ook goed om eens een tegengeluid te horen (Sybe) in het gesprek over Poetin - Oekraine , al lijkt het erop dat Sybe wel wat achtergrondinfo mist (wel degelijk een poging tot een akkoord/vrede in 2022 , het drama dat zich al in Oekraine afspeelde voor en in 2014 wat 14000 burgers aldaar het leven heeft gekost, de censuur in Oekraine, de verdeeldheid in Oekraine over de aansluiting bij de EU of Rusland). Wat een eerdere persoon al schreef in de commentaren: Plaats Sybe tegenover Kees van der Pijl. DIe weet heel veel achtergrondinfo dat het Westen ook niet schoon zal pleiten. Westen (vooral Amerika) is net zo gevaarlijk als Rusland.
@jokedelver9709
@jokedelver9709 6 ай бұрын
De meeste burgerslachtoffers werden en worden door Oekraïne gemaakt! Bovendien smeekten de Oost-Okraïners de Russen om hulp. Heeft Oost-Oekraïne, waar dit drama zich afspeelt nog iets over zichzelf te zeggen, of mag dat niet van Sybe?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Het is een Gotspe en meer een papagaaien circuit om deze man gebrek aan achtergrond te verwijten. Heeft ondergronds colleges gegeven, heeft daar gewoond en heeft nog steeds contacten. Heeft daar letterlijk in de modder gestaan.
@ejvds-
@ejvds- 6 ай бұрын
Wat vindt Sybe van de Victoria Nuland tape en de inmenging van Amerika? En Sybe vuurwerk is ook visueel en heeft een grote impact de ondersteuning van het knallend geluid geeft sfeer. Het geeft de hele dag sfeer. Dat is wat de dag speciaal, bijzonder en traditioneel maakt voor jong en oud.
@rosangelapaiva6324
@rosangelapaiva6324 6 ай бұрын
Openlucht museum is inderdaad een aanrader. Voor alle leeftijden ook. Herkenning voor de ouderen en zeer leerzaam en leuk voor de jeugd. Bijna 50 jaar geleden de eerste keer geweest. Destijds vooral een paar oude boerderijen in mijnherinnering. 5 jaar geleden het 2e bezoek en het is nu veel uitgebreider en ik was zeer positief.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 6 ай бұрын
Is Rogier ook beschikbaar voor familie probleem gesprekken als gespreksleider? Wat doet hij dit kap zeg!
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
Siebe zegt dat Wilders wartaal spreekt en hij zegt ook dat een eed hetzelfde is als een belofte. Over wartaal gesproken. Het bevreemdt mij ook, dat letterlijk uitgesproken wordt, dat de deelnemers bang zijn. Angst wordt nog steeds gezien als een slecht raadgever, maar als mensen niet weten wat ze zeggen, zou het kunnen zijn dat het ze ontgaat . De bedoelingen zijn goed, maar daar schieten we uiteraard niets mee op. Vrede zij u allen.
@djazz5645
@djazz5645 6 ай бұрын
Interessant! Persoonlijk ben ik zelf van mening dat een stukje oprechte gemeende doodsangst zeer nuttig kan zijn en persoonlijk denk ik dat dit een groot gemis is. Als voorbeeld de oproep tot tribunalen het feit dat als iemand in een functie van landsbelang bewezen bewust corrupt of leugenachtig handelt deze letterlijk publiekelijk geëxecuteerd moet worden. Als voorbeeld Hugo de Jonge die bewust en letterlijk loog over verspreiding van ziekte na vaccinatie iets wat letterlijk door de famaceut is uitgesloten. Of de beslissing van het OMT beïnvloeden. Ik denk dat zulke praktijken niet of nauwelijks voor zouden komen als deze een gezonde doodsangst had.
@arnoudkulk7619
@arnoudkulk7619 6 ай бұрын
Een eed verschilt alleen met een belofte dat het een vanuit het geloof wordt gedaan en het andere niet. Qua betekenis komt het wel degelijk op hetzelfde neer.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
De heer Schaap rekent Wilders af op zijn eerdere uitingen. Heel principieel. Wat Omtzigt ook doet, maar een coalitieakkoord is geen partijprogramma. De vraag is of Wilders genoeg vertrouwen krijgt. Alle 4 kunnen hun grootste troffee of 2 grootste eruit halen.
@joopvandermast
@joopvandermast 6 ай бұрын
@@arnoudkulk7619 Dank voor je reactie Amoud, maar overweeg dit eens : Woorden bevatten zeggingskracht, welke vrijkomt bij het uitspreken, zogenaamd levend woord. Het woord betekenis zegt dat er iets getekend wordt, dus tekens krijgt. Door in de geest naar woorden te luisteren, verkrijgende we andere informatie dan de beelden die die woorden oproepen. Hierin schuilt volgens mij het grote probleem van spraakverwarring, waar wij in onze huidige tijd mee geteisterd worden. Vriendelijke groet.
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
1:40:48 `Waarom mogen Polen en Bulgarije en de Baltische staten wel besluiten om bij Europa te horen, maar Oekraine niet meer ?" Hier is een lang antwoord op nodig. Maar ik pik er enkele zaken uit. Toen die landen zich aansloten bij de EU en de Nato, was Rusland veel te zwak om er iets tegen te ondernemen. Maar ook Yelstin was er heel boos over. Ambassadeur William Burns ( nu CIA-baas) meldde in 1997 uit Moskou: Àlle Russen, ook de grootste Amerika-vrienden zijn er sterk op tegen dat deze landen zich bij het Westen aansluiten. Maar het speelt zeker ook mee dat er nooit op etnische Russen bommen zijn gegooid toen die landen zich aansloten. Wel op de Donbass bevolking. En dat er toen nog geen Aegis raketten stonden opgesteld die in een kwartier Moskou kunnen nuken. En dat er geen Zelensky figuur was die riep: 'Ik ga een atoombom maken ( tegen Rusland). En er stonden in die landen geen bio- laboratoria waar Amerika zocht naar biologische wapens waaraan vooral Russen zouden gaan sterven. ( Het PNAC report waarin die labs worden bejubeld was nog niet eens geschreven.) In 2001 zijn tweemaal Russische delegaties in Brussel geweest om Rusland deel te maken van de Nato. Maar zodra de VS dat hoorde werd een veto uitgesproken. ( Bron: prof Robert Sakwa.) Verder kan ik de heer Schaap aanraden om prof John Mearsheimer goed te beluisteren: "Elk land is vrij te doen wat het wil, behalve een land dat naast een Superpower ligt. Zo'n land heeft pech. Het mag nooit of te nimmer zijn land open stellen voor wapens en raketten en legers van de andere Superpower. Cuba weet er alles van. Amerika kent de Monroe Doctrine en die stelt zelfs: Heel het continent behoort aan de USA. Andere landen hebben niks te maken in Noord en Zuid Amerika. In werkelijkheid zijn er 800 Amerikaanse bases over de hele wereld, ook aan de randen van Rusland en China. Maar ik neem aan dat de heer Schaap daar zijn ogen stijf voor dicht knijpt. PS: Ik heb al 7 heel informatieve reacties geplaatst. Ze beginnen altijd met een tijdsaanduiding.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Hansie, wie breidde er trouwens na de duitse hereniging eerder uit, de NAVO oostwaarts of de CSTO westwaarts?
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Dat was de NATO: in 1999 kwamen Polen, Hongarije en Tsjechie er bij. De CSTO werd in 2002 opgericht. Beiden zeggen defensief te zijn, maar de Nato is dat niet, zo blijkt uit haar gedrag in Yugoslavie, Irak, Libie , Syrie. ( Niet altijd doen alle landen mee: dan genereert de VS een Coalition of the willing, uit haar Nato partners.)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
​@@MrHansJanmaatwat een onvergelijk met de situatie in Oost Europa. Rusland en het misdadige regime in het Kremlin hebben de heroverde landen op Hitler bezet gehouden en wil dat tot het einde der tijden zo houden. Dat die landen die even konden ontsnappen omdat de Sowjet Unie is opgeheven, omdat men Gorbatsjow wilde lozen, willen zeer begrijpelijk niet meer terug onder de repressie van Moskou.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
De CSTO is, volgens hen zelf de voortzetting van de CST en die zijn met Belarus toch echt eerst naar het westen uitgebreid voordat de NAVO zich oostwaarts uitbreidde.
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Nu wist ik niet dat Belarus eerder eeuwen lang een westers land was geweest. Maar als jij het zegt dan zal het wel zo zijn. Ik dacht dat het altijd een Oost Europees land was. En dat het zich in 1994 bij de CST had gevoegd, een club van andere Oost Europese landen. De facto de baas in de CSTO is Moskou, mogen we aan nemen. De baas in de Nato is de facto Washington, met een hoofdkantoor in Brussel. Waren Polen en Oekraiene eeuwen lang deel van dat westerse gebied? Nee natuurlijk. "Uitbreiding' wordt hier niet gedefinieerd aan de hand van de locatie, maar aan de hand van de historische identiteit. En heel relevant: hoe dicht ligt de 'uitbreiding bij het hart van de tegenstander. De Nato mag best uitbreiden met Zwitserland. Daar zal Moskou niet warm of koud van worden. U begrijpt mij vast wel, maar U durft het niet te begrijpen.
@jokevandijk4867
@jokevandijk4867 6 ай бұрын
Sybe Schaap heeft wel een goed punt over stikstof. Is een Nederlandse beslissing, geen Brusselse.
@bigbadwolf6256
@bigbadwolf6256 6 ай бұрын
Inderdaad dat is waar wat het des te erger maakt.
@erlindebergamin2018
@erlindebergamin2018 6 ай бұрын
Ook deze uitzending een like gegeven. Ondanks…. “Vindt jij dat een beschaving” Ik vond dit gesprek geen dialoog en absoluut niet beschaafd Jelle probeerde steeds de visie breder te trekken. Sybe bleef in de verkokerde blik. Rogier alle lof voor de leiding in dit gesprek. Ik heb deze aflevering tenenkrommend uitgekeken. Eind conclusie; Sybe maakt helaas deel uit van de verbitterende (hopelijk) oude wereld. Rouwend om het verlies van “zijn” partij. Daarbij vond ik in zijn monologen ook een enorm D66 gehalte zitten. Gebrekkige kennis van wat nu afspeelt / geschiedenis, gekleurd door eigen visie. Totaal niet voor reden vatbaar, slechte luisteraar en af en toe zelfs laakbaar in zijn reacties op Jelle. Zo blijkt niet iedereen past in de “nieuwe wereld”. Nogmaals diepe buiging voor Rogier, dankzij hem ontspoorde dit “gesprek” niet. Heel knap!
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik beluister het helemaal anders, maar deel dat de heer van Bemmel een kei is met zijn rustige aanwezigheid en managen van meerdere gasten aan tafel. Nogmaals ik vind de vele reacties schokkend t.o.v de heer Schaap met pure leeftijddiscriminatie er dik bovenop. Tijd voor meer mensen van deze generatie, dan alleen de heer v.d. Brink en de heer Schaap als 70 plussers en af en toe nog eens eens een enkele meer. Deze mensen maakten een enorme tijdspanne mee, met ook kennis van tijd van grootouders met zoveel immense veranderingen. Al wat verandert is niet bijvoorbaat een verbetering en progressief te noemen. Dat is een toegeëigende lauwerkrans. De negatieve vorm van het individualisme speelt hoogtij, al dan niet collectief met gelijkgestemden.
@miaadriaanse-kerssens6799
@miaadriaanse-kerssens6799 6 ай бұрын
Sybe Schaap doet z`n naam eer aan. Eenzijdig beeld schetst hij. Zelfs kortzichtig. Och ja het is zijn beeld van wat er speelt..zucht diep.
@janjorgendevries2927
@janjorgendevries2927 6 ай бұрын
Hij heeft 100% gelijk wat betreft Rusland.
@Koelebig
@Koelebig 6 ай бұрын
@@janjorgendevries2927 Want...?
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik zie een giga papagaaiencircuit tegen de heer Schaap. Het is zo abnormaal dat dit kennelijk niet opvalt door de omvang van het papagaaiencircuit. Wat een succes voor de propagandamachine van het Kremlin. Als een schaap, in dit geval de heer Baardewijk, over de dam is, volgt een hele kudde en met een emmer ledftijddiscriminatie er ook nog achteraan.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Anders dan u heeft hij daar colleges gegeven onder de sowjet tirannie en daarna er gewoond en geleefd. Gaat u ook zo met oudere familieleden om,?
@BertusDeGoudvis
@BertusDeGoudvis 6 ай бұрын
Eindelijk echt vuurwerk in de NW! Een zeer goed geïnformeerde gast (Anne) en een briljante gespreksleider (Rogier)! Dank voor deze aflevering, ik herzie mijn mening en als volgende keer Ad niet over zijn boek begint, neem ik mijn petje af ;-)
@dickievtvdk
@dickievtvdk 6 ай бұрын
Mee eens, daar moet hij inderdaad eindelijk eens een keer mee ophouden. Ik denk niet eens, dat hij zijn boek 'verkoopt', want daar lijkt hij me te integer voor. Maar hij heeft niet in de gaten, denk ik, hoe moeizaam dat gezeur over 'zijn boek' bij veel kijkers overkomt. Nergens voor nodig ;-)
@ericspoor8175
@ericspoor8175 6 ай бұрын
hoewel Mr Schaap zijn rhetoriek me niet geheel naar de hand staat is het zeker goed dat de man een ander (af en toe wat ouderwetser/mainstream) geluid geeft. Een sparrings partner is nodig niet alleen ter zelfreflectie maar ook om de bubbels te verbinden en verbonden te houden. lekkuuhr
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ja maar wel in een respectvolle manier.
@marinoni8864
@marinoni8864 6 ай бұрын
Mag Rogier een medaille svp!?
@Wouter-yd3sj
@Wouter-yd3sj 6 ай бұрын
Dhr. Schaap is en blijft een politicus, ondanks het opzeggen van zijn lidmaatschap van de VVD.
@taratara841
@taratara841 6 ай бұрын
Blij dat hij eruit is ...
@andreschenk9583
@andreschenk9583 6 ай бұрын
Nee Siebe sorry hoor! US en EU heeft dit allemaal geënsceneerd! US is volledig geïnfiltreerd in Oekraïne. Rusland gaat dit conflict nooit verliezen.😮
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Weer een prachtig resultaat van de Russische propaganda.
@andreschenk9583
@andreschenk9583 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 Gewoon common sense, niks meer en niets minder!
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
1:40:48 Reactie 5/7 Schaap: `Waarom mogen Polen en Bulgarije en de Baltische staten wel besluiten om bij Europa te horen, maar Oekraine niet meer ?" Hier is een lang antwoord op nodig. Maar ik pik er enkele zaken uit. Toen die landen zich aansloten bij de EU en de Nato, was Rusland veel te zwak om er iets tegen te ondernemen. Maar ook Yelstin was er heel boos over. Ambassadeur William Burns ( nu CIA-baas) meldde in 1997 uit Moskou: Àlle Russen, ook de grootste Amerika-vrienden zijn er sterk op tegen dat deze landen zich bij het Westen aansluiten. Maar het speelt zeker ook mee dat er nooit op etnische Russen bommen zijn gegooid toen die landen zich aansloten. Wel op de Donbass bevolking. En dat er toen nog geen Aegis raketten stonden opgesteld die in een kwartier Moskou kunnen nuken. En dat er geen Zelensky figuur was die riep: 'Ik ga een atoombom maken ( tegen Rusland). En er stonden in die landen geen bio- laboratoria waar Amerika zocht naar biologische wapens waaraan vooral Russen zouden gaan sterven. ( Het PNAC report waarin die labs worden bejubeld was nog niet eens geschreven.) In 2001 zijn tweemaal Russische delegaties in Brussel geweest om Rusland deel te maken van de Nato. Maar zodra de VS dat hoorde werd een veto uitgesproken. ( Bron: prof Robert Sakwa.) Verder kan ik de heer Schaap aanraden om prof John Mearsheimer goed te beluisteren: "Elk land is vrij te doen wat het wil, behalve een land dat naast een Superpower ligt. Zo'n land heeft pech. Het mag nooit of te nimmer zijn land open stellen voor wapens en raketten en legers van de andere Superpower. Cuba weet er alles van. Amerika kent de Monroe Doctrine en die stelt zelfs: Heel het continent behoort aan de USA. Andere landen hebben niks te maken in Noord en Zuid Amerika. In werkelijkheid zijn er 800 Amerikaanse bases over de hele wereld, ook aan de randen van Rusland en China. Maar ik neem aan dat de heer Schaap daar zijn ogen stijf voor dicht knijpt.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Als die VS basis er niet was waren die in handen van Rusland en China. Tis maar waar men de voorkeur aan geeft.
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
@@derkkeijzer6874 U geeft blijkbaar de voorkeur aan de VS. Is dat Uw favoriet? Dan kan het gedrag van de VS dus uw goedkering weg dragen. Ik som het nog eens op, want misschien heeft uw krant het vergenen te melden: Lijst van onze AGRESSIE: Dr Bill Blum maakte de lijst in 2012. List of USA agression after 1945: Bo = bombed. RC = succesfull regime change. Rc = unsuccesful Regime change. China 1949 to early 1960s rc Korea and China 1950-1953 Albania 1949-53 rc Syria 1949 RC Greece 1949 RC East Germany 1950s rc Cuba 1952 RC Iran 1953 * RC Guatemala 1954 * RC Bo Costa Rica mid-1950s rc South Vietnam 1955 RC Syria 1956-7 rc Egypt 1957 rc Haiti 1957 RC Indonesia 1957-8 rc Bo British Guiana 1953-64 * RC Cuba 1959-1961 Bo South Korea 1960 RC Iraq 1963 * RC North Vietnam 1945-73 rc Cambodia 1955-70 * RC Laos 1958 *, 1959 *, 1960 * RC RC RC Ecuador 1960-63 * RC Congo 1960 * RC Guatemala 1960 Bo South Vietnam 1963 RC Guatemala 1963 RC France 1965 rc Brazil 1962-64 * RC Dominican Republic 1963 * RC Cuba 1959 to present rc Vietnam 1961-1973 Bo Bolivia 1964 * RC Congo 1964 Bo Laos 1964-1973 Bo Indonesia 1965 * RC Zaire 1965 RC Ghana 1966 * RC Chile 1964-73 * RC Greece 1967 * RC Guatemala 1967- 1969 Bo Cambodia 1969-1970 Bo Costa Rica 1970-71 rc Cambodia 1970 RC Bolivia 1971 * RC El Salvador 1972 RC Australia 1973-75 * RC Chili 1973 RC Angola 1975, 1980s rc Zaire 1975 rc Portugal 1974-76 * RC Jamaica 1976-80 * RC Seychelles 1979-81 rc South Korea 1979 RC Liberia 1980 RC Chad 1981-82 * RC Grenada 1983 * RC South Yemen 1982-84 rc Suriname 1982-84 rc Chad 1982 RC Fiji 1987 * RC Libya 1980s rc El Salvador 1980s Bo Nicaragua 1980s Bo Nicaragua 1981-90 * RC Grenada 1983 RC Bo Lebanon 1983, 1984. Bo Lybia 1986 Bo Iran 1987 Bo Panama 1989 * RC Bo Bulgaria 1990 * RC Albania 1991 * RC Iraq 1991 rc Bo Afghanistan 1980s * RC Somalia 1993 rc Bo Bosnia 1994, 1995 Bo Sudan 1998 Bo Afghanistan 1998 Bo Yugoslavia 1999-2000 * RC Bo Ecuador 2000 * RC Afghanistan 2001 * RC Afghanistan 2001-2014 Bo Venezuela 2002 * RC Yemen 2002 Bo Iraq 2003 * RC Bo Iraq 2003-2014 Bo Haiti 2004 * RC Somalia 2007 to present rc Pakistan 2007- present Bo Somalia 2007, 2008, 2011 Bo Honduras 2009 RC Yemen 2009, 2011 Bo Libya 2011* RC Bo Syria 2012 rc Dr William Blum heeft de lijst samengesteld in 2012. Zie zijn boek uit 2013: “America’s deadliest export: Democracy.” Ook dr Lindsey O’Rourke maakte een vergelijkbare lijst in 2018. RC = gelukte regime change. rc = mislukte regime change. Bo = gebombardeerd. Dr. Lindsey O’Rourke maakte een gelijkaardige lijst in 2018.
@MrHansJanmaat
@MrHansJanmaat 6 ай бұрын
1:40:16 Reactie 4/7 Schaap: "Mag Oekraiene niet zelf besluiten met wie ze zelf normaal wil omgaan?" Ja, mijnheer schaap, dat mag. Ze mogen ook een economisch verdrag met de EU sluiten, als ze aanpassingen maken voor het vrijhandelsverdrag dat met Rusland al bestond. Maar.... Dat mocht niet van de VS ! Yanukovich wilde tòch met de EU verder, maar zei tegen de EU: "Veel van onze bedrijven voldoen niet een EU standaarden. We moeten voor 160 miljard aanpassen. We willen wel dat U die 160 miljard aan ons geeft." Dat was een koopje voor de EU. Maar vreemd genoeg: de EU deed het niet. Toen zei Yanukovich: "Dat gaat het niet door". Maar de Oekraieners zagen zich al in westerse weelde baden, en waren dus erg boos op Yanukovich: de Maidan opstand was een oprechte opstand, door echt boze burgers. Echter: 1) Kiev zat al maanden vol met CIA en Mossad agenten. (Waterdrinker, Jeffrey Sachs, M T ter Haar hebben dit verklaard) 2) Het Oekraiense leger werd in september 2013 al getraind door westerse soldaten. 3) In november 2013 werden al drie TV stations opgericht, die later goed van pas kwamen om de Maidan Opstand heel gekleurd de wereld in te sturen. ( Hromadske TV kreeg 50.000 $ uit Den Haag!) 4) In december 2013 zei Victoria Nuland aan een groep Oekraieners in de VS: " We hebben al 5 miljard besteed aan het meer democratisch maken ( code. = ondermijnen van de huidige regering) van de Oekraïene. 5) In januari 2014 lekte een gesprek uit tussen Victoria Nuland en Geoffrey Pyatt. Nuland zei toen al wie er na Yanukovich de baas moest worden, als de coup zou zijn gepleegd en als Yanukovich was verderven. 6) In februari 2014 was er een vrede overeen gekomen: Merkel, Hollande, Yanukovich en Putin waren het eens: Enkele opstandelingen zouden direct in de regering van Yanukovich komen. En 6 maanden later zouden vervroegde verkiezingen komen waar Yanukovich niet aan mee zou doen. Blijkbaar ging dat de VS niet snel genoeg, want enkele dagen later schoten " mannen in het zwart" op zowel politie als op opstandelingen. We weten uit getuigenverklaringen dat dit niet schutters van Yanukovich waren. ( Umar Paet , waarnemer namens Estland zei het tegen mevrouw Catherine Ashton, UNHCR baas) Het waren zeer wasarschijnlijk schutters van Azov/ de VS die de coup pleegden. Yanukovich sloeg op de vlucht. De hele gang van zaken laat zich niet anders interpreteren dan: Dit was een Coup die door de VS op touw is gezet. Geheel in lijn met wat Dick Cheney zei in 1992, en war Wolfowitz zei in 1994 en wat Brzezinskly schreef in 1997 en wat het PNAC Report beschreef in 2000 en wat George Soros enkele jaren later schreef. Ik denk dat collega Schaap (ik ben ook boer) hier geen kennis van heeft. Hij weet onvoldoende, maar naar hem wordt wèl geluisterd, want ja..... Hij was bekend in de Oekraiene.... Er is geen respect voor de feiten. Mensen met status en een podium kunnen roepen wat ze willen. Het hoeft helemaal niet te kloppen. Ze worden geloofd door mensen die nòg minder weten. Als een land zo wordt bestuurd, dan loopt het mis.
@Tubemanjac
@Tubemanjac 6 ай бұрын
51:36 Rogier: ".... ik haal even het netje op ....". 😂 Graag meer van dit soort tussenwerpsels, dat lucht weer even op. ✌
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Dat was een heel goeie inderdaad en toepasselijk, voordat het onaangenaam werd.
@ramonstam9049
@ramonstam9049 6 ай бұрын
Wat deed/doet Amerika in onafhankelijke staten?
@HobOnderhoudenBeheer
@HobOnderhoudenBeheer 6 ай бұрын
De oorlog/dollar machine aan de gang houden in naam van de democratie
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat doet Rusland en Iran te poken overal en destabiliseren, om van hun eigen misdaden af te leiden en er gezamenlijk met hun handlangers beter van te worden. Een monsterverbond letterlijk en figuurlijk. En China daarbij als gedogen, die een verzwakt Westen welkom is en zij in de lead met hun economisch kolonealisme. Dan gaat Rusland in concurrentie met hulp van andere staten tegen China en dus moet Ruslsnd Europa overheersen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Waarom komt het Kremlin weg met bezetten van landen tot het einde der tijden met alle gruwelen van dien?
@user-dg5nf3jo5h
@user-dg5nf3jo5h 6 ай бұрын
Geweldig hoe jullie deze oorlogszuchtige meneer probeerde te overtuigen van jullie zienswijze.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Wat een karaktermoord wordt hier gepleegd. Wie is nou oorlogszuchtig?
@andreschenk9583
@andreschenk9583 6 ай бұрын
Nederland valt ook niet te verdedigen Siebe! Nederland is binnen een dag in handen van wat voor vijand dan ook!😊
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Tja niks geleerd na Hitler. Helaas West Europa ook niet.
@lucaspolderman6622
@lucaspolderman6622 6 ай бұрын
Dhr Schaap, die ik n.a.v.zijn eerdere gesprekken bij jullie kanaal enorm waardeer en respecteer, lijkt in dit gesprek wel heel erg te solliciteren naar een functie als neocon.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Zo intens on terecht.
@runswithbears3517
@runswithbears3517 6 ай бұрын
Lekker gesprek. Rogier deed weer een huzarenstukje in het leiden van de conversatie. Het verhaal van Sybe over Oekraïne vond ik toch wel opmerkelijk. Wb. Oekraïne ben ik bereid allerlei opvattingen te beschouwen, maar dit was wel heel makkelijk.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 6 ай бұрын
Ik vind het heel makkelijk om een moedig volk dat tegen een satansnest vecht te veroordelen voor hun overlevingstrijd. Waar het kernteam van DNW radicaal tegen is, hoor ik nooit het alternatieve scenario, die voor dat land nog erger is, maar voor buitenlanders vanaf de bank niet voor te stellen is en vast komen te zitten bij alle beelden van afgrijselijke gebeurtenissen door een gewetenloze variant van Hamas in het Kremlin aangestuurd.
"Het midden is zelf geradicaliseerd" | #1652 met Hans van Willigenburg
1:04:32
Cat Corn?! 🙀 #cat #cute #catlover
00:54
Stocat
Рет қаралды 16 МЛН
Despicable Me Fart Blaster
00:51
_vector_
Рет қаралды 24 МЛН
Heartwarming Unity at School Event #shorts
00:19
Fabiosa Stories
Рет қаралды 18 МЛН
One moment can change your life ✨🔄
00:32
A4
Рет қаралды 33 МЛН
John Mearsheimer on Ukraine, Gaza & escalation dominance | SpectatorTV
47:51
Hero Brinkman over zijn tijd als atypisch PVV-Kamerlid en meer | #1646
59:56
Cat Corn?! 🙀 #cat #cute #catlover
00:54
Stocat
Рет қаралды 16 МЛН