#16 Proiectul casei pasive. Compartimentarea incaperilor

  Рет қаралды 26,284

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Va prezentam proiectul de casa pasiva, in special cateva plane cu compartimentarea incaperilor. Nu pretindem sa avem in final cea mai frumoasa, scumpa sau wow casa, tot ce pretindem este sa o certificam ca Prima Casa Pasiva de nivel Premium din Repubica Moldova, si sa ne simtim noi bine in ea, spunand cu drag cuvantul „acasa”.
Copyright © 2021 Premium House SRL / Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.
- Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaco...
- Servicii: premiumhouse.md/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
Surse video/imagini/audio:
- Video by harabe 1001 from Pexels - www.pexels.com... - production ID_4457865
- Video by Tima Miroshnichenko from Pexels - www.pexels.com... - pexels-tima-miroshnichenko-6615417
- Video by cottonbro from Pexels - www.pexels.com... - production ID_4010344
- Video by Tima Miroshnichenko from Pexels - www.pexels.com... - production ID_4961806 Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 329
@serjiulica
@serjiulica 3 жыл бұрын
As adauga un antreu independent, fara punte termica. Iarna sa nu ai usa de intrare care sa dea direct spre exterior.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Un vestibul este un lucru util, am vorbit despre acest lucru in special intr-un video kzbin.info/www/bejne/i4u2ZoygjqeEjtE , insa in ultima varianta de plan acesta a fost eliminat. Pentru o casa pasiva, usa o sa fie deschisa doar cateva secunde la intrare/iesire (ferestrele indeobste vor sta inchise 365 zile in 98% din cazuri). A fost eliminat vestibulul si pentru efectul vizual de la intrare, ori nu am dorit ca atunci cand se intra, sa se vada un perete, astfel casa vizual te intampina! O sa vedeti in final ca va fi bine!
@iliecostianu5136
@iliecostianu5136 3 жыл бұрын
Te urmarrsc de mult time,mult success in toate!!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult ca ne urmariti, speram sa aveti doar continut de calitate!
@cristinaolisevschi458
@cristinaolisevschi458 3 жыл бұрын
Geamurile vor fi panoramice sau nu? Daca da, ați ales producatorul? Cunoașteți ceva despre care geamuri panoramice sunt calitative si nu bate vântul in casă iarna? P.S. Va urmarim cu drag și interes fiecare video, super proiect 👏
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu vor fi geamuri panoramice, insa vor fi geamuri mari spre sud. Stim producatorul, stim totul deja despre tamplarii, o sa revin cu detalii in viitor. Nu bate vantul in nici o casa din cauza tamplariilor sau ferestrelor panoramice - daca sunt montate corect )))) Multumesc ca ne urmariti!
@constantincanciuc7863
@constantincanciuc7863 3 жыл бұрын
Respect, unul dintre cele mai bune canale din tehnică! Jos cu pălăria! Respect!, ing. Canciuc Constantin! Nu știu cum e la voi, dar Legea Locuinței, în România, prevede ca un dormitor să fie de minim 12 mp. E bine să fie ventilat. Nici eu nu sunt adeptul dormitoarelor mari. În proiectele mele, acolo unde beneficiarii cer dormitoare mai mici, denumesc în proiect altfel acel spațiu. .. O chestie.. Bucurii!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult de apreciere. Sunt norme de spatiu si la noi, insa pana la urma primeaza si dorinta beneficiarului. Deja daca legea impune, incaperea se denumeste altfel... Ventilatie o sa avem cu siguranta - mecanizata 24/7 cu recuperare de caldura si umiditate.
@constantincanciuc7863
@constantincanciuc7863 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc. Pe la noi, începe să se verifice din ce în ce mai mult legea, încât să nu mai treacă de autorizare orice proiect. E doar un aspect principial, am fost obișnuit în ultima vreme... îndoctrinat să respect principii. Cică și cei de la protecția copilului pot verifica dacă într-o casă se respectă spațiul necesar pentru copil, iar dacă nu, statul poate amenința că ia copilul de la părinți. Tocmai din cauza acestor norme îmi doresc să am teren și în Republica Moldova, poate în timp îmi cumpăr o parcelă. Mă bucur enorm că la voi oamenii încă mai sunt umani, și că nu faceți parte din UE. Toate normele astea tind să robotizeze oamenii.. E doar principial, să nu luăm nimic personal! Cert este că apreciez mult Republica Moldova, îmi doresc să devin cetățean moldovean, și referitor la tehnică, pe acest canal, dăruiți multe informații detaliate pe care, de obicei, specialiștii nu vor să le dăruiască, din motive comerciale. Mulțumesc mult pentru canal, și spor la tot ce faceți bun! Respect!
@scipionyx1
@scipionyx1 3 жыл бұрын
@@constantincanciuc7863 Cred ca legea zice ca primul dormitor sa aibe 12mp, al doilea putand avea mai putin. Cu cat creste numarul de dormitoare poate scadea si dimensiunea celor secundare. Sunt si eu in faza de proiect si mi s-a spus acelasi lucru initial. Posibil sa gresesc...insa in final se poate redenumi oricand dormitor in birou/debara/dressing etc.
@constantincanciuc7863
@constantincanciuc7863 3 жыл бұрын
@@scipionyx1 Da, vă rog să nu vă supărați pe mine, dar așa facem și cu vaccinurile, și cu guvidu, „vi s-a spus”... fără ca noi să citim efectiv ce scrie. La noi, în lege, scrie clar. Când merg la semnat proiecte pe la arhitecți am avut fix problema asta, să nu denumesc dormitor încăperi mai mici de 12 mp. Luându-mi multe șuturi în cur, personal, ca proiectant care proiectez și arhitectură, și rezistență, și instalații inclusiv PSI (chiar dacă nu le semnez personal pe toate), nu mai merg de multă vreme pe părerologie și pe ziceri, ci să vedem exact cum zice în lege, în normă. Mi-am cumpărat ultima variantă de DEX pentru a clarifica un termen care mă încurca la un aviz DSP, atât de coioși îs funcționarii noștri câte-odată. Recunosc, nu-mi place nici mie să mă coiesc și să mă bat aiurea pentru chestii din astea, dar noi, proiectanții, ne lovim de ele! Suprafața necesară a anumitor încăperi, se leagă și de volum, și sunt aspecte practice justificabile. De exemplu, procentul de dioxid de carbon crește periculos într-o cameră ermetică în care dormi, și-ți afectează în timp sănătatea. Asta-i una dintre chestiile care determină necesitatea unei suprafețe minime. Dacă mergem să proiectăm spitale (am proiectat de curând), atunci vorbim iarăși de alte norme și rapoarte specifice fiecărui tip de spațiu. Legea locuinței nu-i stufoasă, dar e interesantă. Cu siguranță, fiecare normă are rostul ei, iar tot lucrând, am învățat să nu mai contrazic normele, ci să caut să pricep, „Ca ce chestie așa?” M-am obișnuit să fac ceva pe zicerile specialiștilor, până când nu citesc eu cu ochii mei, cu mintea mea. Tot așa e și despre carcalacii ăștia de virusuri, credem doar zicerile specialiștilor de la tembelizor, și de-aia ne merităm soarta, nu citim studiile originale... Tot așa despre vaccinuri, ne spun specialiștii că-s eficace, că-s sigure, dar nu citim că, pentru a produce vaccinuri, este necesar să moară prunci nevinovați, pentru țesuturi care se recoltează pe viu, când inima bebelușului încă bate. Apoi vrem să ne mai numim creștini sau oameni... e doar un punct de vedere, care, deși pare că a deviat de la subiect, ține tot de obiectivitate.
@scipionyx1
@scipionyx1 3 жыл бұрын
@@constantincanciuc7863 nu e problema. Si eu vreau sa stiu pe ce se bazeaza unii cand zic ce zic. Ai cumva access la asa zisa lege clara cu privire la dimensiunea dormitoarelor? Asta cu ventilatia insuficienta care afecteaza pe termen lung...e valabil si la 12.1mp. E oarecum irelevant...ar trebui sa ne oblige sa avem ventilatie corespunzatoare nu sa ne dimensionam dormitoarele dupa cum vor ei. Legile sunt vechi si nu are cine sa le schimbe...evident ca doar sunt alte prioritati decat optimizarea spatiilor de locuit. La mine in proiect e specificat dormitor 9.66mp, 11.11mp si 12.7mp. Is curios daca trece
@alingolea3197
@alingolea3197 3 жыл бұрын
Frumos, cam asa ceva am construit si eu
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc. Si ce feedback puteti oferi cu o astfel de amenajare?
@alingolea3197
@alingolea3197 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Este foarte functional si util chiar pentru o familie numeroasa
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@alingolea3197 Merci de parere.
@dianatodoroscean1339
@dianatodoroscean1339 3 жыл бұрын
Buna ziua ! Vreau sa va sugerez citeva idei, sper sa nu o luați in nume de rău .Dvs faceți o casa pentru a trai fericiti pina la adinci Bătrânețe , deci ea trebuie gindita pe viitor: 1- pentru fiecare copil dormitor aparte macar de 13 m2 ,copiii cresc și vor separat , mai ales dacă e fata și băiat și nici unul din ei no sa vrea sa se schimbe in cel de 7m2, e prea mic ( parca ar fi o celula VIP de la penitenciarul 13 )mai mobilam ,închidem ușa și parca n-ai cu ce respira , ei vor intimitate , ei no sa petreacă prea mult timp in living cu părinții , o spun din experiența proprie 2 - faceți doua bai , la o familie de 4 persoane o baie este puțin , dimineața sau seara stai in rind la spălat dinții sau la a face duș
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua, chiar poftim, nu ma supar. Interesant comentariu, alti abonati la fel au avut careva recomandari de genul dat, noi insa deja ne-am definitivat cu compartimentarea, vedem in final ce iese. Legat de baia de la Parter, nu ne incurca in viitor sa o marim din contul camerei tehnice. Legat de copii, ei cresc si se duc in drumul lor, asa e viata, iar arhitectura din prezent deja trece incet de la ideea "a face o casa cu de toate pentru 4-5 persoane" la ideea mai progresista "casa se face pentru parinti doar". Sunt multe motivatii, sunt si pe internet, le puteti gasi si informa. Multumesc.
@dianatodoroscean1339
@dianatodoroscean1339 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor vreau și eu sa încep construcția unei case doar parter și va urmăresc cu interes mai ales ca faceți filmulețe cu fiecare etapa in parte . Mult succes
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@dianatodoroscean1339 Multumesc, deasemenea!
@axicostel
@axicostel 3 жыл бұрын
Daca dormitorul este prea mic si nu ai ventilatie,te sufoci. Casa scari este prea mare.La etaj obligatoriu wc de servici ,camara la bucatarie.... Sunt dezvoltator imobiliar ...inteleg optica ta insa reflecteaza la ceea ce am spus...ar mai fi si alte aspecte de care trebuie tinut cont ....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Vom avea ventilatie centralizata cu recuperare de caldura si entalpie. Merci de pareri, poate in orice alt caz era oportun sa am inca un WC, inca o camara, insa dupa cum am zis in video, nu am dorit sa fac o casa mai mare, am tinut dinadins sa fie una cat mai mica posibil. Multumesc de opinie! Casa scarii e perfecta, e cireasa de pe tort a casei, mai ales ca zona ei de la intrare va fi amenajata in acest sens!
@iuliansarbu4053
@iuliansarbu4053 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor O cabina de dus in WC -ul de jos?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@iuliansarbu4053 Posibil, defapt era initial in plan insa a necesitat Camera Tehnica un loc special pentru ceva, si am muscat din baia respectiva. Insa nu exclud ideea unui dus acolo pe viitor daca ceva, vedem pe parcurs, oricum avem casa in cadre si putem face recompartimentari in viitor.
@iuliansarbu4053
@iuliansarbu4053 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Doua lucruri as mai face (daca se poate din punct de vedere tehnic),anularea unui stalp din parter pt. a crea o zona deschisa(1,2+6) iar inaltimea treptei la scara sa fie de 15 cm in rest imi plac mult casele mici si bine compartimentate.Spor la treaba!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@iuliansarbu4053 Multumesc de parere, am mai primit asa recomandare.
@danielprelipcean9749
@danielprelipcean9749 3 жыл бұрын
Dupa parerea mea e gandita un pic cam economica..
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Corect, e o casa mica, cu ce e necesar unui om in viata. Mai bine investesc in eficienta energetica, decat in m2 )))
@danielprelipcean9749
@danielprelipcean9749 3 жыл бұрын
Corect si asa😉 Spor la munca domnule !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@danielprelipcean9749 Multumesc!
@arhitecturaurbanism7131
@arhitecturaurbanism7131 3 жыл бұрын
Daca spatiul 1 cu 2 comunica si presupune sa numesc asa un circuit murdar (asa cum a fost prezentat pe la 5:22) atunci se intersecteaza cu circuitul curat de casa - dormitor-bucatarie care de obicei se face in ciupici de casa sau descult. E adevarat ca nu se intampla interferenta in mod constant, dar personal urmaresc aspectul dat in etapa de proiectare ca sa fie legaturi care sa nu se intersecteze. La dormitorul cu nr. 9 NU mi se pare buna pozitia patului in dreptul ferestrei. Poate ar fi mai interesant de incadrat partial in zona dintre nisa tehnica si peretele din nord (ar fi o sugestie spre "lijanca"). In ultimele solutii de proiectare, dormitoarele sunt de 3x4m ceea ce respecta normele de igiena atat pentru latura cea mai mica, cat si aspectul de suprafata min.12mp. In unele situatii, in functie si de tema de proiectare, propun un spatiu de tip living la etaj. Este pana la urma un spatiu intermediar care sa preia functiile care ajungem din insuficienta de spatiu sau intimitate sa le transferam in dormitor, sau sa ocupam abuziv zona de zi. Astfel, copiii pot utiliza acel spatiu ca zona de birou daca is elevi. Astfel este un spatiu intermediar unde parintii au rol de supraveghere, si in acelasi timp nu ii incalca zona privata care o defineste prin faptul ca i se acorda un dormitor intreg pentru administrare. Mi se pare putin chinuita baia de la parter, si baia de la etaj. Dar e dupa dorinta fiecaruia, respectiv dupa necesitati. Mai ciudat mi se pare pozitia cazii pe zona de placa ce iese in consola peste casa de scara (deficienta la partea de traseu scurgere cada - ghena de instalatii care intersecteaza grinda). Fiind o schita, ma gandesc ca usa de acces se va deschide spre interior. La moment as vedea pe timp de iarna problema la deschiderea acesteia spre exterior. De asemenea as merge si cu usa din spatiu tehnic spre interiorul spatiului cu deschidere spre ghena (in termeni de lucru in softuri ar fi un mirror pe axa verticala). Ar fi fost interesanta pozitionarea limitei de proprietate pe planul parter...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Era sa fie o problema intersectarea circuitelor daca usa era pe Nord. In cazul nostru, usa fiind pe vest, persoana liber se descalta la intrare si ulterior se duce la acel grup sanitar, iar orice eventuala intersectare cu alte circuite va fi una curata. Ideea repozitionarii dormitorului ar fi o solutie, nu o exclud. Ideea living-ului la etaj cred ca e buna in unele cazuri, mai mult cand casele ar fi mai mari, noi nu am dorit sa avem o casa mai mare de atat (daca se putea mai mica, o faceam mai mica, mai mare cu siguranta nu). Baia de la parter poate oricand suferi modificari, nu exclud acest lucru. Cada din baia de la etaj este pozitionata acolo deoarece facand baie/dus, ai in 3 laturi pereti, asa e mai practic si mai eficient decat sa ai spatiu unde apa poate accidental sau nu sa ajunga si pe alte suprafete din baie. Da exista solutii cu sticle speciale, insa daca poti rezolva problema din faza de proiect, de ce sa nu o faci?! Traseul conductelor va fi prin interiorul baii, nu pe sub placa. Usa de acces are deschidere la exterior. Vom avea o pergola sau ceva de genul de protectie deasupra zonei respective. Cand ati vazut ultima oara sa ninga atat de tare incat sa fie probleme cu deschisul usii? Eu minim vreo 10-15 ani in urma ))) Usa cu deschidere spre ghena - e o optiune. Planul de trasare provizoriu l-am aratat paremi-se rapid intr-un video anterior, cred ca acel cu orientarea casei fata de soare. Multumesc.
@duduloi
@duduloi 3 жыл бұрын
Dl. Valentin Va sugerez sa va ganditi la urmatoarea varianta: faceti acum o casa mai mare, cu camara, cu camere separate pt doi copii (presupun), cu tot ce trebuie. Fara compromisuri. Locuiti fericiti in ea 20 de ani. Apoi copii pleaca pe Drumul lor. Vindeti casa si faceti una mica, pt 2 persoane. La fel, fara compromisuri. Nu presupuneti ca veti trai toata viata intr-o singura casa. Casa nu e sotie 👍😂
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Interesanta abordare, oricum nu exclud asa idee. Pana una alta, nu fac casa de 300 mp, ci de 100 mp utili, atat cat am nevoie )))
@Sky.Sky.
@Sky.Sky. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Casa o faci in primul rand dupa budget si doar apoi dupa nevoi. locuiesc in casa cu 120m utili si am nevoie de una mai mare. Tocmai am facut proiectul - 230 utili, plus garaj. Consider ca e ceea ce am nevoie, 4 copii. As fi putut face etajul mai mic dar nu am vrut acoperis tip terasa. Casa la urma este o investitie. Da, e adevarat, daca o faci mai mare asigurate ca o poti si termina. Daca o luam asa putem locui si intr-o caravana
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@Sky.Sky. Dupa cum se zice, fiecare cu nevoile si bugetul sau! Eu stiu persoane care sunt okay intreaga viata la un apartament de 70 mp (3-4 persoane), si la fel stiu alte persoane care la fel 3-4 membri se "inghesuie" in 250 mp. Deci pana la urma, e ceva foarte subiectiv si tine de fiecare caz in parte.
@Anghelitusz
@Anghelitusz 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor as mai adauga si opinia soției care de obicei se ocupa de curatenia casei. Una e sa cureti 100 si alta e sa faci smotru in 250 m. Gândiți-vă ca veniti acasa si sotia e lesinata de suit si coborat la geamuri si etaje. Faceti camerele mici curatenia devine briza si sotia fericita.
@letitian.5438
@letitian.5438 3 жыл бұрын
Noi locuim într-un apartament de 50mp, din care un living de 17 mp . Aici stam de obicei cel mai mult, toata familia (2 copii). Bucataria este de 7 mp. Este insuficient! E drept la curte petreci mai mult timp afara. Dar la casa ma gandesc la un living de minim cca. 25mp si o bucatarie de 12mp. Locul de masa in sine ocupa cca 10mp, ca sa poti merge in jur linistit, sa nu blochezi toata casa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de comentariu. Da 7mp bucataria e putin, altfel e cand e mai mare sau e un open space impreuna cu Livingul si vizual pare mai mare. Daca v-ati face o casa, ce ati adauga la apartamentul actual?
@letitian.5438
@letitian.5438 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Ce-i drept, chiar suntem si noi la inceputul unui proiect de casa. Față de apartament, strict functional, adaugam: 1- o cămară pentru alimente (in care sa putem depozita si o lada frigorifica), 2 - un spatiu de depozitare biciclete, trotinete, role, rachete, skiuri etc. - suntem mai sportivi de fel, 3 - un hol de intrare mai generos, cu spatiu de depozitat haine, incaltaminte, oglinda, etc., 4- inca 2 dormitoare. Dar cu siguranță vrem un living mai amplu (25-30mp) si bucataria impreuna cu locul de luat masa cca 20mp. Va dorim bafta! Aceasta etapă este cred cea mai complicată, cand trebuie facute deciziile corecte de dimensionare si organizare functionala.
@otnielgroze5269
@otnielgroze5269 3 жыл бұрын
Iubesc ideea de dormitoare mici, foarte frumos proiectul, felicitări!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult! Daca nu e secret, ce dimensiune are dormitorul ideal pentru dvs?
@otnielgroze5269
@otnielgroze5269 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ,dormintorul perfect pentru mine e între 7 si 10 metri pătrați.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@otnielgroze5269 Pentru o persoana sau cu cineva?
@otnielgroze5269
@otnielgroze5269 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor din ce am auzit fetelor le trebuie mult spațiu de depozitare 😂😂😂, dar cred ca ar fi destul de comod si pentru două persoane!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@otnielgroze5269 Ele si au o garderoba mai variata decat baietii )))
@adrianbizu
@adrianbizu 3 жыл бұрын
Salut, O singura baie la 3 dormitoare este foarte putin. Nu vreau sa ma gandesc ce sentiment o sa ai, cand 5 persoane vor sa faca baie/dus, dimineata inainte de a pleca la munca sau scoala. Grupul sanitar de jos nu o sa va satisfaca necesitatile. Sa nu uitam ca este considerat, WC oaspeti.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, nu exclud sa aveti dreptate, imi imaginez ca vor fi si astfel de situatii, insa, wc-ul de oaspeti e pentru oaspeti cat timp am oaspeti, in rest poate fi folosit de oricine din familie. Plus am mers pe un principiu occidental care ia mult avand: casa se proiecteaza pentru noi, nu noi+copii, care la 16-18 ani isi i-au zborul in viata si raman oamenii cu case mult prea mari pentru ei. Insa anyway, vedem pe parcus )))
@vasy12345678
@vasy12345678 3 жыл бұрын
Si eu as zice sa faceti cumva sa aduceti si la parter o baie complet echipata. Aceasta va avea mai multe roluri: se impart cei care doresc sa faca dus in cele doua bai, dar (poate si mai important), va deveni la batranete baia principala, alaturi de sufragerie care va deveni dormitor... O sa fie dificil sa urcati scarile poate, la 70-80 de ani
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@vasy12345678 Pana atunci vad ce pot face, nu exclud o recompartimentare (o pot face oricand deoarece casa e pe cadre).
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
Serios ? Si ce propui, 5 bai ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@PopaAlexandru. :)))))))
@bratuleanuionut3764
@bratuleanuionut3764 3 жыл бұрын
Bună ziua ma credeți ca o sora de a mea are casa asemănătoare ca a dumneavoastră și are 30 de ani.ce am observat la ei acum ca sunt tineri nu urca scările mai deloc sau spre deloc .dorm în living eu ma întreb ce rol au dormitoarele sau casa cu etaj?Dar la bătrânețe?o sugestie faceți loc la baia de jos la un duș chiar dacă e mai înghesuit 😀. Iar la dormitorul matrimonial lângă Baia mare pt intimitate ca sunteți tineri. Eu am o casa de 140 mp pe partier cu 3 dormitoare 2 bai o bucătărie și un living ca mie frica de bătrânețe 😁
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua si multumesc pentru comentariu.
@satmareanu
@satmareanu 3 жыл бұрын
Salutare. Casa ta seamănă foarte mult cu casele din Anglia. Am locuit într-o casa asemănătoare în Anglia și pot spune ca ai dreptate în legătură cu separarea etajului(zona de odihna) fata de parter(zona activa),fiind foarte comoda. Casele din Anglia sunt undeva între 70 și 90 de metri pătrați pentru 3 dormitoare dar sunt foarte prost construite. Structura de lemn cu zidărie în exterior și rigips în interior,toate scârțâie și sunt izolate foarte prost. Mult succes!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Probabil (ca am fost si prin Anglia). Da separarea zonelor active / pasive e un principiu deja in prezent. Englezii au avantajul ca nu au cutremure, si deja cum construiesc, stiu doar muncitorii ce au imigrat in UK )))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@catalinnicolaeeftimie918 Multumesc de recomandare a canalului respectiv. Sper sa ma intelegeti, dar comentariul dvs va fi sters, deoarece nu fac reclama la alte canale (cel putin nu pe gratis, KZbin-ul tot e o industrie si are si ea regulile ei). Multumesc.
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 3 жыл бұрын
Da nu mă deranjează acest lucru. Intenția mea a fost și este de a vedea dumneavoastră modul de realizare a construcției nu să îl promovez pe Simon deși mi-e tare drag cât este de priceput. Eu regret că am dat de el după ce am terminat casa că altfel cu el o ridicam. Spun și repet important este să vă uitați dvs. și bineînțeles să șterge-ți mesajul să nu fie considerat promovare ascunsă! Să auzim de bine și am să vă urmăresc postările și de acum înainte cu cea mai mare plăcere!👏👏👏
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@catalinnicolaeeftimie918 Nici o problema, am vazut acel canal, bravo dumnealui! Multumesc inca o data!
@Suckre01
@Suckre01 3 жыл бұрын
Fa fereastra la WC de jos, ai sa-mi multumesti dupa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Inca ma gandesc )))
@ionutv537
@ionutv537 3 жыл бұрын
Nu stiu cum sa-ti zic, insa ai desenat intr-o proportie destul de mare casa mea in care locuiesc de 3 ani (are 100 mp). Suntem 5 in familie si nu ne simtim ingramaditi, iar ce priveste intretinerea, e mai mica decat la un apartament cu jumatate din suprafata casei. Toate cele bune si spor la construit. Doamne ajuta!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Cred ca e fain senzatia cand e ceva foarte asemanator ))) Multumesc Da Doamne! As fi curios sa aflu daca ati modifica ceva din planul dvs?
@ionutv537
@ionutv537 3 жыл бұрын
​@@EnciclopediaConstructiilor Sunt cateva chestii ce as schimba, dar nu si amprenta casei. Casa a fost facuta in regie propie cu buget destul de mic, insa materialele pe care le-am ales au fost medii si peste medii. Dupa cum poti vedea din schita (incerc sa incarc schisa insa nu reusesc), acum as scoate usa si perete din bucatarie care da in sufragerie, si baia de jos as fi facut-o mai mica insa imi era frica ca nu imi incapa usa sub scari. Oricum modificari pot face oricand, pentru ca structura casei a fost facuta din cadre de beton si golurile au fost umplute cu caramida, iar compartimentarea a fost facuta din gips carton. :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@ionutv537 Da aici nu e posibil de incarcat vreun document, insa va inteleg. La noi tot va fi structura in cadre )) Deci per general, e okay planul nostru?
@ionutv537
@ionutv537 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mie imi place, mai ales ca sunt si eu ca tine, cat mai putin hol :) . Sus am hol de 2 si putin mp care da in fiecare camera. Aaaa...uitasem sa zic ca imi pare rau ca nu am facut balcon frantuzesc la fiecare dormitor. Insa in 2017 cand m-am apucat de construit nu stiam nici ce e soclu sau buiandrug. Spor. :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@ionutv537 Multumesc. Mult succes mai departe cu casa!
@petruladus8303
@petruladus8303 3 жыл бұрын
Proectul e slab de tot Livingul shi bucatariea e gindita rau, din propriea experienta o zic
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Living-ul si Bucatarie impreuna creeaza un Open Space, de ce e rau?
@madnessfx
@madnessfx Жыл бұрын
Ne faci si noua un video cu si despre CLT pro si contra si de ce nu ai construit si tu verde ?>
@VladislavCantea
@VladislavCantea 3 жыл бұрын
Nu uita de terasa mare afara. o poti o face cand e casa gata. asa ai sa stai mai mult afara
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu exclud nici un Update in viitor la curte ))) Sa o scot in capat mai intai cu casa ))
@VladislavCantea
@VladislavCantea 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor da. pregateste banii. cat ai bugetat x 2 :) . eu sunt pe jumatate gata
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@VladislavCantea Ha ha, asa e mereu cu socotelile )))
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 3 жыл бұрын
@@VladislavCantea Și dacă se ocupă soția de amenajările interioare X 3 chiar!!!
@VladislavCantea
@VladislavCantea 3 жыл бұрын
@@catalinnicolaeeftimie918 X3
@diagonaloffice7065
@diagonaloffice7065 3 жыл бұрын
Salutare! Vă recomand să rotiți planul : colturile casei să fie spre punctele cardinale și nu fațadele. Astfel, se poate evita o supraîncălzire a fațadei de sud și o deteriorare a celei de nord. Ați obține 3 avantaje: - toate fațadele vor avea soare -fereastra de baie va primi soare câteva ore bune - vântul dinspre nord va fi deviat și rupt în două de coltul de nord. As propune o fereastră și la baia de la parter pt lumina naturala. Dimensiunile sunt bune. Eu am 4 copii la școală și avem 2 bai : una cu cada și una cu dus. Când erau mici foloseam cada. Acuma sunt mari și toți folosim dusul pe rand. Avem și musafiri destul de des și tot nu folosim vana și dusul in același timp. Deci, este bine cum ați compartimentat. Dimensiunile și scara cu gol vertical seamănă cu casa furnicilor de pe pagina lui Soflete. Nu este problemă acest lucru. Vă recomand un acoperiș verde deși dvs nu va place (am urmărit alte videouri ale dvs). Are multe avantaje. Peste terasa verde se poate realiza o pergola pt panouri solare. Mult succes.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salutare. Planul e rotit si orientat dupa punctele cardinale (am vorbit aici pe larg kzbin.info/www/bejne/Z6O8onSQpNqkqrc ) conform standardului german passive house. Merci de avantaje, as putea completa urmatoarele: - si asa fatada sudica e orientata cu o deviatie de 15 grade de Sud; - fereastra de la baie e pe nord si cea mai mica, ea nu are nevoie de soare neaparat; - directia vanturilor preponderent pentru tara si zona noastra nu este din nord (copy paste din surse: se caracterizează prin frecvența cea mai mare din direcțiile nord-vest (12 - 35%/an) și sud-est (15 - 25%). Multumesc de informatii privind experienta dvs. O sa fie acoperis intr-o apa fotovoltaic. Succes deasemenea!
@diagonaloffice7065
@diagonaloffice7065 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Imi cer scuze ca nu m-am exprimat bine. Ideea era ca planul dvs PATRAT sa fie asezat ca un ROMB fata de puntele cardinale. Intelegeti? In acest fel patratul va avea urmatoarele fatade: N-E, S-E, S-V, N-V. Fatadele N-E si N-V ar trebui sa aibe nuante inchise si fatadele S-E si S-V cu nuante deschide. In ce priveste feretrele de baie: ele sunt importante sa fi mari pentru lumina naturala si o economie la aprins becul de 10 ori pe zi. (nici eu nu am si imi pare rau). Acoperisul este bun intr-o apa pentru panouri. Daca va avea o inclinatie mai mare va rezulta un pod. Cum veti face accesul in pod? Veti folosi podul? Sau etajul va avea tavanul inclinat direct pe panta acoperisului? Daca rotiti planul patrat ca un romb (cum ziceam mai sus) atunci va recomand ca sarpanta sa ramana asa cum este acuma planul. In acest fel veti obtine un joc interesant intre volumetria de tip cub si ,,palaria,, acoperisului rotita exact spre sud.
@gz4wyr
@gz4wyr 3 жыл бұрын
Buna ziua. Intradevar , este casa perfecta pentru tine si familia ta, si sunt convins ca ai investit mult timp in analiza functionala a spatii lor si adaptarea lor pentru nevoile voastre. Asta este cel mai important lucru. Cu toate acestea eu as remarca unele lucruri, poate folositoare altora care ar dori sa-si proiecteze o locuinta. La intrare ar fi util un asa zis “ windfang”, o zona inchisa care sa nu permita pierderea de temperatura la deschiderea usii. Ar fi utila o a doua cale de acces, poate undeva in zona bucatariei/living-ului, eventual ca iesire catre o terasa/deck. Cred de asemenea ca volumetria exterioara a casei va fi cam banala si nu va aduce un plus estetic zonei. Sunt absolut convins ca va fi o casa foarte rational gandita si construita, poate un pic prea rational. Inteleg insa ca pentru certificarea de casa pasiva premium au trebuit facute unele compromisuri arhitecturale. Ce as vrea sa inteleaga oamenii in general este ca ar fi foarte util sa se inspire cat mai mult din modul in care a fost conceputa functional aceasta casa si din tehnologiile de eficienta energetica ce vor fi cuprinse in ea , dar sa isi construiasca case adaptate nevoilor lor si poate si “mofturilor” lor 😀. Nu e nimic gresit in a face o casa mai mare, sau care sa aiba unele camere “ inutile”, cata vreme ne permitem si ne asumam un cost mai mare de constructie si intretinere. Eu am sa urmaresc in continuare acest proiect si sunt convins ca voi avea foarte multe lucruri de invatat. Cum spunea cineva, ar fi interesant de vazut cum arata si planul initial doar pe parter. Mult succes in continuare!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua. Multumesc de sfaturi, sper sa fie utile oricaror persoane la alte proiecte. Apropo la intrare am proiectat initial un vestibul (adica in zecile de alte exemple de planuri, atat Parter, cat si P+E), am si povestit intr-un video despre avantajul acestuia la o casa, mai ales dpdv termic, insa mergem pe varianta actuala. Oricum o casa pasiva nu tine nici usa mai mult decat cateva secunde cand intri/iesi (ferestrele stau inchise 365 zile). Pentru case mai mici, cum e cazul nostru, si in cazul in care nu exista un Vestibul, am vizualizat o a doua cale de acces in curte, si ce sa vezi, era cam in plus (dupa parerea noastra). Insa e perfect utila in multe alte cazuri. Foarte corect ati remarcat in rest: fiecare trebuie sa isi faca o casa adaptata nevoilor lor, deja cu elemente gandite de arhitect, poate cu influente de standardul passive house etc etc. E perfect sa fie si de 1000 mp, atata timp cat persoana isi permite si se simte confortabil in ea!
@caramanp
@caramanp 2 жыл бұрын
Ai înregistrat dreptul de autor?
@vladalexa8273
@vladalexa8273 3 жыл бұрын
Cateva idei/pareri personale care pot fi utile: - un spatiu de depozitare; la casa, la fel ca la apartament, adunam multe lucruri in timp (inteleg ca aveti deja loc sub scari si in CT ... ma gandesc la o mica camera cu multe rafturi, dulapuri, unde putem depozita de ex. hainele de iarna/vara, anumite unelte + un spatiu extra ... In caz ca avem nevoie mai tarziu); - la fel cum spune si un domn in comentarii, un mic hol la intrare este ideal; - baia de jos ar putea avea o cabina de dus ... Nu ocupa mult loc si este foarte practic (in special daca se aplica punctul imediat urmator); - un dormitor (cel matrimonial) jos; o mai mare intimitate + in timp, s-ar putea sa fie mult mai comod sa nu mai trebuiasca sa urcati scari; In incheiere, repet, cele de mai sus sunt doar pareri personale. Sunt total de acord ca fiecare isi gandeste casa asa cum vrea el. Eu mi-am inceput casa anul trecut si nu putine dintre clipurile de pe acest canal mi-au fost de ajutor. Felicitari pt ceea ce faceti si mult succes!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult de comentariu si opinia persoana. Sa inteleg ca proiectul casei dvs se aseamana cu cele mentionate in comentariu? Ce planimetrie aveti? Multumesc si succes deasemenea!
@vladalexa8273
@vladalexa8273 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor casa mea are 150 mp utili (parter + etaj). La parter am: - hol intatre (4 mp) - hol principal (aprox 8 mp) - C.T. - baie - dormitor matrimonial - living + bucatarie (cam la fel ca la dumneavoastra) - camera fitness - moftul meu personal :) La etaj: - baie - hol mare care il folosesc ca office/camera birouri; - dormitor - camera depozitare - terasa Daca vreti va pot da in privat planurile efective, pt inspiratie :) Toate cele bune.
@vladalexandru7517
@vladalexandru7517 3 жыл бұрын
!. ETAJ - Am inteles argumentarea cu dormitoarele dar camerele copiilor nu sunt dormitoare, acolo ei invata, se joaca isi invita prietenii este locul lor intim care va fi populat cu masinute papusi etc , unde ei experimenteaza propria lor proprietate, este nevoie de minim 10mp, ideal 12-15mp. Nu are sens loc de birou in dormitorul parintilor (garantez ca nu o sa se lucreze de acolo, mai bine muta zona de birou in zona livingului si mareste dormitorul coplilului), ii zice dormitor matrimonial pentru ca este guvernat de femeie. Baile pot fi suficiente cu conditia sa ai baieti, cu fete e mai complicat. 2. PARTER - nu vad sensul pentru atatea grinzi, cele de pe axa nord sud (e prea multa structura). Scara mi se pare mare, prea multe locuri de odihna la urcare, cred ca ai calculat la 15 cm contratreapta (poti sa mergi lejer pana-n 18. in germania sunt si de 19 daca nu urci mai mult de un etaj ) sau ai inaltat foarte tare etajul (probabil ai nevoie pentru instalatii de ventilare). Intrarea pe sub sacara nu este o idee buna (din punct de vedere estetic si de siguranta), poate daca micsorezi scare o sa rezolvi aceasta problema. Ar fi bine sa fie si o a doua forma de iesire din casa, poate prin livingroom/terasa. Eu personal nu prea sunt pentru open space living cu bucatarie (Daca gatiti pe gaz, OPENSPACE nu e deloc o idee buna mai ales ca volumul ocupabil comunica cu etajul astfel contaminand toata casa). Mai sunt si alte probleme, din experienta proprie , ar fi bine sa se evite simetriile mai ales cele structurale ca sa poti sa maresti spatiile locuibile in detrimentul celor neesentiale (o abordare corecta a unui proiect este sa rezolvi necesitatea functionala si apoi sa proiectezi pe ea structura, nu trebuie pornit de la solutii structurale ce decizoneaza compartimentarile), in proiectare trebuie sa abordezi solutia si in functie de volum unde se pot fece multe optimizari astfel ti se poate permite o crestere a suprafetei, volumul de aer final ramanand acelasi. 3. Problema cea mai mare a acestui proiect este ca porneste de la aceiasi idee de optimizare ca si apartamenele de bloc (un standard bine calculat). Diferenta intre o casa si un apartament de bloc este timpul de locuire, intr-un apartament de bloc nu trebuie sa locuiesti mai mult de 10 ani, este o locuinta tranzitorie, intr-o casa locuiesti o viata si ea trebuie sa-ti permita reformularea spatiului, reimprospatarea atmosferei locuintei, remobilarea ei, pentru ca ea sa nu restrictioneze directia in care vei vietui de acum incolo (acesta este motivul pentru care ai nevoie de spatii mai mari, ca sa permita noi pretentii personale, Limitele in care traiesti iti vor influenta limitele in care gandesti (ale tale si ale copiilor ), boala de care sufera populatiile fostelor tari comuniste). Imi cer scuze de am fost prea critic, am invatat multe din video-urile tale si consider ca este de datoria mea sa prezint aceste pareri si imi doresc ca unele obiectii sa-ti foloseasca. Fara supare dar poate ca se te convingi ca solutie este buna ar trebuie sa abordezi o a doua solutie cu o gandire total diferita, proiectul se mai poate schimba, constructia mai greu.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc pentru comentariu. 1) Am inteles si eu ideea dormitoarelor ca loc nu doar pentru dormit in special in cazul copiilor, insa eu pot sa va spun ca fiind copil, ca si mai toti copiii, noi ne cautam de joaca in orice loc. Este adevarat ca camera copilului reprezinta mai mult decat un dormitor, insa alte semnificatii le dam noi, maturii, copiii asa cum se deprind in 10 m2, asa se pot deprinde si in 20 m2. Nu e birou in adevaratul sens al cuvantului, e doar un colt mic de lucru. Nu am de gand sa lucrez de acolo, iar o eventuala mutare in Living, nu prea inteleg cum l-as muta fara sa inghesui spatiile de la Parter. Cu baile sunt deacord, daca ai fete, e mai greu ))) 2) Planul e unul de compartimentare, nu si de structura, am mai repetat acest lucru de cateva ori prin comentarii. La rezistenta avem mai putine grinzi decat e in planul prezentat unde am folosit o imagine pentru montarea video-ului cand rezistenta inca nu era gata. Scara e in 3 laturi, e gandita sa fie mai grandioasa, cat si sa aiba spatiu/mobilier sub ele. Nu e de 15, paremise 17, trebuie sa consult proiectul de rezistenta. Da e nevoie de spatiu pentru sistemul de ventilatie, dar si un sandwich de 30 cm la pardoseala, ambele solutii ne-au ridicat parterul. O sa fie plita pe inductie (nu ne racordam la gaz, am specificat acest lucru in primele video-uri). Personal am mers mana in mana legat de simetrie/structura si compartimentare, ceea ce am obtinut e si ceea ce ne dorim. 3) Nu consider ca e corect mentionat "cea mai mare problema", e un plan ca si milioanele de planuri existente in prezent, cuiva ii place, cuiva nu ii place. Sunt sigur ca daca dau acest plan la 100 arhitecti si le zic sa il imbunatateasca, 99 din ei vor realiza propria varianta, asa e si cu viziunea dvs ca si a altor persoane, fiecare judecata conform cunostintelor si experientei sale, si nu in ultimul rand conform necesitatilor sale (e ceva cognitiv si demonstrat stiintific ca in orice parere expusa, radacina logicii este dictata de propria necesitate). Nu sunt deacord ca doar cu spatii mai mari poti avea pretentii mai mari ... Dupa mine si fara suparare, e o mentalitate gresita care prinde destul de mult in clasa oamenilor saraci si la clasa de mijloc unde iluzia de a avea mai multi bani, de a avea masini noi, case mari, asta inseamna si bogatie, ori, daca citim mai multe carti de educatie financiara, o sa ne dam seama ca nu e deloc asa. Sunt multe exemple a oamenilor bogati care nu locuiesc in spatii prea mari, nu au cele mai noi masini, poarta tricouri de 20$ si exemplele pot continua. Oarecum standardul de casa pasiva, care sa fim cinstiti, reprezinta o evolutie in domeniul constructiilor, aduce ideea de a construi eficient energetic, indiferent de volum si spatiu, de a consuma mai putin, si poate de a produce mai mult, de a polua mai putin si tot asa, iar marimea spatiului, deja tine de fiecare persoana si familie in parte. Pana la urma cred ca ati auzit vorba aceea: „Mintea nu cunoaşte alte frontiere decât cele pe care i le stabilim noi înşine.” (Dale Carnegie)... Eu inca nu am auzit nici un citat de la nici o persoana inteleapta, filozof, milionar sau de la alte persoane celebre care sa lege cumva bogatia sau succesul sau iluminarea, de o casa sau spatiu mai mare.
@adriananca2727
@adriananca2727 2 жыл бұрын
Buna ziua! Apreciez canalul dvs si informatiile oferite. Cum pot afla costurile la casa dvs legate de arhitectura si proiectare, deoarece am hotarat si noi sa construim o casa pasiva, aprox aceleasi dimensiuni si am dori sa stim la ce sa ne asteptam?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Buna ziua. Multumim de apreciere. Ne puteti contacta cu mesaj privat pe pagina de facebook: facebook.com/EnciclopediaConstructiilor/ , email enciclopediaconstructiilor@gmail.com sau alte date de contact sunt aici: premiumhouse.md/contacte/ . Va asteptam!
@maciflorin7190
@maciflorin7190 2 жыл бұрын
La voi toate străzile sunt pavate? Nu sunt asfaltate? BOGAȚILOR!!!😂
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Depinde de strada.
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 3 жыл бұрын
Proiectul e făcut dupa necesitățile și dorința dvs. Ce as fi încercat sa fac în plus la întrarea în casa cumva un fel de sas, antreu, filtru sau cum s-o numi, între exterior și interior. Ajuta mult iarna.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
In mai toate planurile anterioare era un vestibul de intrare, in varianta actuala l-am eliminat din anumite considerente. Stiu ca ajuta, insa oarecum credem ca nu ne va influenta intr-atat incat sa ii simtim lipsa.
@mariusjuncan3569
@mariusjuncan3569 3 жыл бұрын
Nu sunt arhitect dar pt o familie de 3-5 persoane nu crezi ca ar fi utila o a doua cada, al doilea dus? Eu as micșora camera tehnica ca sa includ un dus mic la Baia de jos. Mi se pare de asemenea ciudata deschiderea ușilor la bai spre hol în loc de spre interiorul băii dar presupun ca e un compromis pe care a trebuit sa îl faci. Pt canalizarea de la Baia de sus va trebui sa faci o mica ghena izolata fonic prin holul de jos. Nu ai nici o terasa?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Ideea dvs era in schita initiala a acestei case. Nu exclud ca intr-un anumit moment in viitor sa modific comparimentarea pentru a include un dus la baia de la parter, doar o sa fie casa in cadre unde pot muta orice pereti doresc. Totusi spatiul acela "oferit" camerei tehnice are logica lui (o sa prezint pe parcurs). Dechiderea la usi se poate modifica oricand inainte de montarea acestora, nu vad o problema sa ne corectam pe parcurs la interioare. Da este in planul dat o ghena tehnica (e in dormitorul mic), va fi izolata, si insasi tubulatura de canalizatie va fi fonoizolanta. Nu am terasa unita cu casa, o sa fie curte amenajata.
@cristianseghedi2826
@cristianseghedi2826 3 жыл бұрын
Te salut si te respect pentru tot ce faci . Eu chiar acum ma aflu in construcție cu propria casa pe care o construiesc in regie proprie si meseria mea nu este in domeniul construcțiilor , dar sa sti ca mi ai fost de mare ajutor cu filmulețele postare de tine. Referitor la m2 , dormitoarele mele sunt 3 la număr si au 13 m2 fiecare , dar in schimb livingul are 33 m2 , deci in cele prezentate de tine ai conceput o casa pentru familia ta , utila , nu aspectuoasă . Te felicit si îți doresc multă răbdare !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut si multumesc de apreciere. Mult spor si dvs in constructia casei, sper sa iasa bine in final. Cati m2 vor fi daca nu e secret?
@cristianseghedi2826
@cristianseghedi2826 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor200 amprenta la sol si 145 utili
@scipionyx1
@scipionyx1 3 жыл бұрын
Si eu am trecut prin chinul celor apropiati cand le-am prezentat proiectul. In special cu dimensiunea dormitoarelor. Mentionez ca am 3 dormitore de 9.66, 11.1 si 12.7mp. Dar nu mi-a placut ideea de a tine hainele in dormitor, o baie proprie dormitorului...la urma urmei in dormitor se doarme si cam dorm 2 oameni de cele mai multe ori. Daca eu trebuie sa ma trezesc cu 2 ore mai devreme si aprind lumina sa-mi caut haine, sa merg in baie de 2-3 ori deschizand inchizand usa, aprinzand lumina, cautand in graba si nervos cateodata cureaua sau camasa potrivita...cealalta persoana mai doarme? Dupa cum spuneai in film, sa nu incercam sa aducem in dormitor baia, dressingul, televizorul si orice alt element care poate distrage de la odihna. Daca tot avem posibilitatea sa ne construim casa si vrem acest lucru e foarte usor sa prevezi un spatiu mai mic sau mai mare pentru dressing, o baie foarte aproape dar nu in dormitor. Si daca faci asta atunci sigur ca nu mai e nevoie de dormitor 15/16mp sau chiar mai mare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Interesant comentariu, cam aveti dreptate, mai ales cu somnul persoanei cand altcineva se invarte pe acolo )))
@willblack8575
@willblack8575 2 жыл бұрын
se pregatesc hainele inainte sa te culci...
@TheEmanus1947
@TheEmanus1947 2 жыл бұрын
Eu am vazut 2 adulti, 2 copii deveniti adulti si un ciobanesc german intr-o garsoniera de 20mp.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
:))))))))
@CristianDaniel.Botezatu
@CristianDaniel.Botezatu 3 жыл бұрын
Eu am o casa cu parter si etaj. Parter : bucatarie 14mp pe care mi am dorit-o din suflet sa fie si inchisa, living 20mp, baie 6 mp, vestibilul 4 mp. Etaj: baie 6mp, 2 dormitoare de 12 mp, 1 dormitor 8 mp(folosit ca birou sau camera de oaspeti), hol vreo 5 mp.In principiu cred ca as fi vrut ca sus sa avem si un dressing, dar ne salveaza podul,pe care il folosim ca si spatiu de depozitare. In afara de asta, in spate cu iesire din bucatarie mai avem o terasa inchisa de 20mp, o bucatarie de vara de 5-6 mp si o magazie/camera a centralei aproximativ ca bucataria de vara. Ca si costuri cu utilitatile, sunt foarte multumit. Gazele in lunile cele mai friguroase la o temperatura de 24 grade in interior, a fost de 350 lei romanesti(70 euro) . in rest, pt o familie cu 3 membri, este o casa ok. Am stat la apartament de 3 cam 64 mp si au fost aproape suficienti. Ne am mutat pt curte pentru ca ne place foarte mult sa stam afara, de cand vine putin caldura, pana vine putin frigul, intram in casa doar la somn. Succes cu noul proiect!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult pentru impartasirea informatiei privind casa dvs. Este adevarat, curtea si a sta afara pe terenul tau e o senzatie ce la apartament nu prea exista. Multumesc deasemenea mult succes!
@wizake
@wizake 3 жыл бұрын
Respect ca este parerea ta, asa cum ai si precizat de multe ori. parerea mea, insa, e ca dormitorul copiilor nu are doar rol de odihna. El acolo se joaca, isi face temele. Nu stiu varsta lor, dar nu prea vad unde se pot juca copiii in casa in acel plan? Vor fi mereu cu jucariile imprastiate in living ? In plus, 7.5mp este prea putin pentru o camera de locuit, cel putin conform legislatiei din Romania. "Argumentul" ca multi asa am crescut si suntem ok... nu mi se pare valabil. Si bunicii mei au trait in bordeie. As avea grija sa nu fac rabat la confort, doar pentru ambitia de a face o casa pasiva premium.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc pentru parere. Argumentul nu e ca am crescut si e okay asa, argumentul principal este de a socializa si de a ne juca, activa, odihni nu doar in propria camera, ci si in Living, si afara in ograda, si cu ceilalti copii in strada etc. Ori daca privim statisticile (ingrijoratoare) tot mai multi copii se "muta" in lumea virtuala stand in camera lor (indiferent de marime), in loc sa socializeze in viata reala. Oricum vom trai si vom vedea!
@danutmanea5531
@danutmanea5531 3 жыл бұрын
Am o intrebare,daca nu va suparati.La o casa in cadre,duar cu parter, care ar fi distanta maxima, dintre stalpi ?Va multumesc si va doresc mult succes in continuare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Teoretic - 6 metri, insa practic stim cazuri si se permite cand distanta este mai mare, insa deja si grinda trebuie sa fie mai groasa, implicit posibil si stalpii, si deja pentru o casa poate sa nu fie chiar atat de frumos cu o grinda de aproape juma de metru. Totul tine de fiecare proiect in parte, daca se ascunde acea grinda, e okay.
@callmebob9857
@callmebob9857 3 жыл бұрын
Va multumesc pentru episod, mi s-a parut foarte interesant. Puteti sa vorbiti candva mai mult de dimensionarea camerei tehnice? Ma gandesc si eu la o casa si nu imi dau seama cat de mult spatiu ar trebui sa las petru toate cele. De asemenea astept cu nerabdare episodul in care o sa vorbiti despre isolarea termica a casei si daca o sa aveti sistem de racire in tavan. Din cate am vazut pana acuma la casele pasive incalzidea nu este o problema dar racirea poate sa fie. Nu imi dau seama daca un sistem in tavan poate sa si incalzeasca suficient casa, vreau sa evit incalzirea in pardoseala. Mult spor in continuare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Cu multa placere. Multumesc de sugestie cu camera tehnica, mi-am notat ideea. Despre izolatie si alte teme, cu siguranta vor fi in viitor noi video-uri. Da racirea ne da ceva batai de cap, sa fie si eficienta, si economa, si cu investitii mici, insa gasim solutia ideala si am sa o prezint. Multumesc!
@Saltim-mv1gm
@Saltim-mv1gm 2 жыл бұрын
Poti sa-mi arati o poza cu intrarea? Sunt foarte curios cum ai gandut scarile. S au o poza orientativa de pe net daca nu ai facut proeictarea
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Casa deja a fost construita la rosu, despre scari in special va urma un video in cateva zile.
@alinaursu2548
@alinaursu2548 3 жыл бұрын
Dormitorul are standarte, nu poate sa fie o cusca de dormit
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Okay, si care sunt standardele?
@piosif33
@piosif33 2 жыл бұрын
Totuși, e posibil să ai probleme de punct termic, umezeală și egrasie între paturile situate la pereții exteriori și pereții exteriori. Acum depinde de capacitatea izolației sau dacă există o minimă aerisire în acele zone.
@adrianmotrescu6108
@adrianmotrescu6108 3 жыл бұрын
Salut, îți urmaresc de mult videoclipurile că din toamna sper sa ma apuc si eu de construit. Am analizat planul tau și ași face o schimbare la parter, adică ași face rocada bucatarie cu living iar terasa ași pune.o in spatele casei pt o intimitate sporită. Sper să înțelegi la ce m-am referit și sa.mi raspunzi dacă îți place ideea mea :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut. Da am inteles ce te-ai referit, doar ca este mult mai economic si corect camera tehnica si bucataria (si baile) sa fie mai aproape unele de altele, ori vom avea tevi cu circuite mult mai mici de la sursa la consum. Plus pe Vest (stanga) avem un geam spre zona de intrare in ograda, care fiind in Living sta mai bine decat in bucatarie. Mult succes si tie!
@mlg779
@mlg779 3 жыл бұрын
Ai nevoie de 2 bai sus la etaj. neaparat. trebuia facut ca dormitoarele copiilor sa fie pe aceeasi parte si sa aiba baia intre ele.; sa poti intra direct din fiecare dormitor in baie. masina de spalat trebuie sa fie la acelasi nivel cu doarmitoarele, altfel te plimbi cu hainele de sus jos si si inapoi sus. Ar trebuii o a doua usa in spate, iar baia de jos sa fie langa usa din spate. daca vii de afara din gradina sa te poti spala acolo. la o casa cu etaj mult spatiu e pierdut cu casa scarii.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Cu masina de spalat posibil sa aveti dreptate. A doua usa - complet inutila pentru cazul meu dupa parerea mea. Baia de la parter e amplasata suficient de okay pentru a spala ceva acolo cand vin din gradina. Cu casa scarii cred ca e okay in sensul ca la etaj se pierde spatiu cu ea, insa se castiga la parter, comasandu-se cu zona de intrare. Merci de opinie.
@mlg779
@mlg779 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor In cazul meu, usa din fatza o lolosesc 1% iar usa din spate o folosesc 99%. Acum, depinde ce faci afara si daca ai gradina, garaj unde faci tot felul de proiecte, gaini, etc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@mlg779 Deja om vedea la noi cum va fi :)))
@Eduard.Popa.
@Eduard.Popa. 3 жыл бұрын
Vizitează SUA şi ai să înțelegi că dormitorul nu este doar pentru dormit! Comunştii şi sovieticii ne-au ţinut în sărăcie şi gândim aşa dar dormitoarele devin viaţa sănătoasă a copiilor !! Vizitează SUA, dar Texas, California şi o să îţi schimbi tare ideile.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de sugestie, insa eu va invit la fel sa vizitati Marea Britanie, Belgia, Franta, Italia, Spania, Irlanda - am fost in toate aceste tari, in multe din ele am stat mai multe luni si locuit in mai multe tipuri de case, si pot sa va spun ca dormitorul este pentru dormit, iar orice mixaj trebuie dozat atent. Daca ati calatorit un pic, cred ca deja v-ati dat seama ca ideea consumatorului din SUA este excesiva in mai tot ce se face, iar statisticile o demonstreaza: case prea mari, consum de alimente prea mare, consum de energie prea mare (60-70% se consuma pentru incalzire si racire, cand media globala e 40%), cea mai mare procentaj de bunuri cumparate si aruncate la gunoi (aproape triplu fata de europeni, ca sa nu mai compar cu Asia sau alte zone), insasi economia SUA e bazata pe consum cat mai mult (nu pe consum rational). Nu invinovatesc aceasta idee, ea a adus in mare parte progresul, insa remarca dvs cu comunismul nu e deloc fondata, deoarece am vazut acelasi stil in mai toate tarile europene unde am fost (de a delimita zonele, nu de a aduce totul in dormitor). Multumesc.
@Eduard.Popa.
@Eduard.Popa. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor nu am vrut să vă supăr, pentru spaţiul care l-aţi gândit arată foarte bine proiectul! Doar că este posibil, în viitor să vă fi dorit dormitoarele mai mari, pentru că - la adolescenţă copii de azi au nevoie de un dulap mai mare, haine mai multe, plus masă pentru şcoala online sau dacă va munci de acasă. Pe lângă dormitorul matrimonial, alte două dormitoare sunt fantastice pentru eventualitatea că veţi avea copii şi fată, fetiţe dar şi băiat, băieţi şi este foarte bine să fie 3 dormitoare în total. De aceea, proectul foarte bun, dar poate dormitoarele mult mai mari - gen 14-16 mp ar fi fantastic. Eu mă axez ca discuţie de casa dvs, dar de fapt vorbesc pentru în general. Sper să nu vă supăraţi. Cu respect.
@iana5155
@iana5155 2 жыл бұрын
Locuiesc într-o casă din 1960 din ziduri exterioare de cărămidă plina de 50 cm grosime, doar parter cu suprafața utilă de 100 mp, mai am și garaj de vreo 20 mp, lipit de casă, 3 dormitoare, o sufragerie bucătărie și 2 bai. Sunt mulțumit însă aș fi preferat că dumneavoastră, cu amprenta mai mică dar cu etaj, iarna la gaze am platit și 650 lei.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Legat de costuri, ar fi bine sa optimizati energetic locuinta. Legat de parter sau etaj, e deja alegerea fiecaruia, noi initial am vrut parter, insa pana la urma am mers pe P+E.
@iana5155
@iana5155 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor va mulțumesc pentru răspuns, am casa izolata pe exterior și o parte din pod
@flufycat2748
@flufycat2748 Жыл бұрын
Sugestie. Scara e prea labartzata. Dacă muți la intrare primele 6 trepte spre stânga( in dreptul cifrei 1, recuperezi spațiul din hol unde ai geam si posibilitatea sa faci baia mai mare cu usa si perete in dreptul cifrei 2 iar camera tehnica poate fi frumos aranjată cu un geam mai mare, sa devina si un dressing sau dormitor de urgență. Zona de scara hol jos si zona de sus a scarii mănâncă multa căldură iarna. Ce am propus eu ajuta la încalzire.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Fiecare persoana si arhitect vede in felul sau, iata de ce fiecare arhitect proiecteaza casa pentru fiecare beneficiar asa cum vrea beneficiarul. Daca era sa fie casa dvs, era sa fie cum ziceti dvs, merci. Nu are nimic incalzirea aici, e o casa pasiva ce se incalzeste de la caldura lumanarilor lejer )))
@flufycat2748
@flufycat2748 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ok. Susțin. Eu am avut 5 proiectanți din care unul avea viziune.
@_furygan_
@_furygan_ 3 жыл бұрын
În dormitor :am să aduc motocicleta ❤️
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Oho, chiar asa )))
@turbobebe1777
@turbobebe1777 3 жыл бұрын
Salut Ai dreptate în ceea ce spui O casa frumoasă şi practica Ma gândesc la timpul alocat pt.curățenie generală, când va fi cazul!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, multumesc mult! Sper eu sa fac curatenie cat mai putin. Dvs in medie cat va ia curatenia?
@turbobebe1777
@turbobebe1777 3 жыл бұрын
O zi dacă am ajutoare (inclusiv copiii!) 2-3 zile dacă fac singur (aspirat, desprăfuit pereți, lustre, lampadare, mobilă, covoare, perdele, draperiispălat şi dezinfectat băi şi bucătăria) Băile şi bucătăria sunt cele mai migăloase în privința curățeniei Şi să nu uităm geamurile şi uşile din interior Aproape zilnic fac curat pe căile de acces ( holuri, scări, terase) Este o muncă pe care trebuie s-o facă cineva, direct proporțională cu suprafața desfăşurată a casei "Simply clever"
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@turbobebe1777 Eu sper sa ma incadrez intr-o zi si singur. Ooo da, baile si bucataria ))) La dvs ce suprafata e casa?
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Curatenia e relativ facila dar nu acelasi lucru se poate spune de intretinerea ei .
@ShivaShiva-wv4tp
@ShivaShiva-wv4tp 2 жыл бұрын
Eu, nu inteleg ceva: daca tot va fi o casa cu costuri ultra reduse la utilitati, ba in plus va si aduce chiar ea „venit„.... presupun ca va deveni prosumatoare, atunci dc asa lipsa de debarale,una sus si una jos, camara de alimente, dressing, si inca o baie sus. Nu vb de birou si camera de joaca cea captusita cu jucarii...Si, colac peste pupaza spatiul tehnic in interior sa pape si el asa de mult loc? Ar trebui externalizata camera tehnica inca si azi! Parerea mea. Pt ca dupa ce se cupleaza acolo toate o sa fie de urlat! Personal cred ca camera tehnica se poate muta afara. Scara aceea ocupa mult spatiu intr-un proiect ce se vrea minimalist, ea dc nu e minimalizata? Dc nu urca pe langa perete cotit? Dedesupt putea fi o debara.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Merci de parere. Dvs vedeti lumea cu anumiti ochi, alte persoane cu alti ochi, si tot asa 8-9 miliarde de oameni. Iata de ce casele nu sunt toate la fel, ci toate diferite. E casa familiei Begu si pentru familia Begu. Daca era pentru dvs, la sigur era altfel, ca si pentru orice alt abonat de pe canal. V-am raspunde la intrebari, dar... ar lua prea mult timp.
@ShivaShiva-wv4tp
@ShivaShiva-wv4tp 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Nu era necesar niciun raspuns, Dle B. Sa ziditi bine mai departe.
@Laurentziu26
@Laurentziu26 3 жыл бұрын
Salutare! Eu locuiesc într-un apartament de 33mp. Iar de 1an am început lucrul la viitorul proiect(Casa mea A++). Recunosc, o sa fie destul de spațioasă 😬. Mult succes!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salutare, mult succes deasemenea. Cam cat va fi viitoarea dvs casa (daca nu e secret)?
@Laurentziu26
@Laurentziu26 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc! Ca suprafață o sa fie 9.45x9.45, ,interior 9x9. Ca valoare nu pot estima(aici depinde de fiecare). BCA 30+vata15cm. Acoperiș o apa, înclinație Sud. 😬
@Laurentziu26
@Laurentziu26 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor scuze, interiorul e 9x9... Dar exteriorul e 9.9x9.9 / 10x10. Am calculat greșit prima dată 😂🤣😂
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@Laurentziu26 Tot ok ))
@andreizara2431
@andreizara2431 3 жыл бұрын
Cred ca trebuie sa te adresezi la un arhitect, atata timp cat e inca la etapa de proiectare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
De ce? PS: daca suntem la etapa proiectare, si de cateva luni deja, credeti ca e posibila o proiectare fara arhitect?
@andreizara2431
@andreizara2431 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor nu prea pare a fi mana unui arhitect aici, o spun in calitate de structurist. La fel si structura se poate de mai optimizat, ca e cam padure de coloane. Grinzile interioare la fel pot fi omise si de mers pe o placa mai groasa in cazul in care ele exista, va fi mai estestic. E strict parerea mea. Succese!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
O secunda, o secunda... arhitectul e o persoana, inginerul e alta persoana (sa nu citeasca lumea comentariile si sa inteleaga gresit). Ca inginer structurist aveti dreptate, chiar si inginerul nostru de rezistenta ne-a recomandat sa eliminam Axa 3, si chiar Axa 2 partial unde e Living-ul.. am vorbit si cu alti ingineri si recomandarile au fost +- asemanatoare, insa, legat de rezistenta, a fost capriciul meu personal sa fie asa (toata vina de pe inginer sa vina la mine, sunt obsedat de simetrie xD ). Da grinzile interioare pot fi omise, se poate face placa mai groasa, insa asta inseamna armare mai serioasa si minim +30% ridicare de costuri chiar pana la +50%, lucru nedorit de mine, si atunci, unde e optimizarea? Adica cum, e optimizare arhitecturala/vizuala, sau de buget? ))) Deci pana la urma, nu da-ti vina pe arhitect, care proiecteaza vizual si rational o cladire, nu prea are nimic cu structura de rezistenta care e dictata de structurist (desigur, doar la nivel de recomandari ca pana la urma tot clientul decide daca se discuta cu el si despre recomandari). Multumesc mult deasemenea!
@andreizara2431
@andreizara2431 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor singur ați menționat ca Planele sunt gândite de Dumnevoastra personal. Eu va recomand sa va adresați la un arhitect. Povestea cu 50% nu-i valabilă in cazul Dumnevoastra. Optimizare consta in mai puțin cofraj, scazi manopera, respectiv reduci din timp. Armarea se face in baza calcul, pentru aceste deschideri mici pe care le aveți, nu vedeți avea mai mult consum ca in cazul cu grinzi. Succese!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Da a fost gandita de mine in cea mai mare parte, si pentru mine si familia mea. Ceea ce nu inteleg, ce are arhitectul cu structuristul? (Da ei conlucreaza impreuna, se muleaza ambii pe un proiect, ambii cu cunostinte din ambele domenii, insa sunt 2 persoane cu sarcini diferite). Da-ti vina pe arhitect si defapt aveti observatii la rezistenta! Nu e corect asa ))) Obiectiile despre arhitect pot fi la compartimentare, ratiune de amplasare, comoditatea de folosire a incaperilor, nu despre rigle si betoane ))) Dvs ca inginer ar trebui sa cunoasteti acest lucru, aceste 2 persoane sunt 2 persoane diferite intr-un proiect, fiecare cu sarcinile sale! In drumul nostru de casa pasiva au vazut mai multi arhitecti proiectul, in prezent sunt cel putin 2 care impreuna cu mine lucram la acesta (inafara de inginer si inafara de proiectantii pe retele), si pana la urma, concluzia dupa fiecare discutie e una: principalul mie sa imi placa, ca eu sunt beneficiarul ))) Legat de optimizare, cofraj, armare, beton - sistemul fara rigle e mai scump versus cel obisnuit, deja in fiecare caz e diferit, uneori e 15%, alteori e 50% mai scump, insa sigur e mai scump. Legat de eliminarea axelor, anumitor grinzi - iasari, aveti dreptate, asa mi-a recomandat si inginerul nostru, insa e un moft personal, pana la urma io is cu banul, io is cu linistea sufleteasca la urmatorul cutremur de 6-7 care nu e departe dupa parerea mea )))
@davisgo3842
@davisgo3842 3 жыл бұрын
La moldo-romani le place case mari, masini mari, neveste mari?!, etc. Multi incep sa-si faca case mari si apoi ani de zile tot lucreaza la ele, si, sau se muta in ele pe ne-terminate. Fac économie la izolatie ca sa dea pe consum de energie. O casa mare inseamna: mai multa constructie, mai multa reparatie, mai multa intretinere, si mai multa curatenie. Sunt in prag de constructie. Am optat pentru o casa de 80 m2 utili pe un singur nivel, fara scari, inaltimi mari, sper sa fie confort, util si comod
@davisgo3842
@davisgo3842 3 жыл бұрын
*80-90m2
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Interesant si in acelasi timp foarte corect comentariu si parere. Mult succes si dvs!
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 3 жыл бұрын
@@davisgo3842 Păi așa o să vede-ți că nu se reduc costurile la casa pe un singur nivel sunt pierderi energetice mai mari!
@paulmuresan1252
@paulmuresan1252 2 жыл бұрын
Ai gandire foarte buna. Felicitari pentru planurile casei, foarte frumos gandite.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim frumos!
@petruluca1452
@petruluca1452 3 жыл бұрын
Frumos proiectul doar eu nu prea sunt de acord cu dormitoare la etaj,vine vremea cind îmbătrînești s- au te înbolnăvești și nu m-ai poți să urci la etaj,știu persoane care și-a coborît patul de la etaj în salon la parter deoarece obosea să urce la etaj
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de opinie, iar eu la fel stiu persoane care inteleg faptul ca un mod sanatos si activ de viata duce la aceea de a fi activ si la 70-80 ani. Plus ca urcatul scarilor e la fel un mod de exercitiu fizic, care ne tine in forma, ori sedintarismul e o cauza de ce batranii nu se mai pot misca flexibil.
@danatofan8202
@danatofan8202 3 жыл бұрын
Buna ziua a-și dori să-mi Spune-ți cum pot accesa toate postările dumneavoastră pas cu pas pt construcția unei casa ma interesează urgent va mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua, gasiti in KZbin categoria "Playlisturi", apoi gasiti acea "#BeguHouse - Premium Passive House from Moldova", cu toate ca multe informatii utile gasiti si in alte categorii.
@ivanscurtu7968
@ivanscurtu7968 2 жыл бұрын
Salutare,as vrea sami expun si eu parerea mea subiectiva referitor la planul casei tale ,ca plusuri eu vad: +Antreu cu scara originala +Wc pu oaspeti la intrare +Bucatarie si livingul comasat spatios +Zonele umede in nemijlocita apropiere +Design hitech modern La minusuri as atribui: -Lipsa tamburului (deschiderea de citeva secunde iarna ai so simti) -camera tehnica vizavi de intrare nui cea mai reusita decizie din punct de vedere estetic -lipsa unui dormitor master la parter(vb din experienta personala,peste un an de zile o sa te muti cu somnul in living,dupa 30 deja tii lihamite sa urci la et 2 citeva ori pe zi,ultima vreme se observa o tendinta spre proiectarea caselor cu un nivel gen flathous) -lipsa unui garderob comun pu toti locuitorii casei pentru a nu incarca camerele aiurea cu dulapuri -lipsa unei terase cu iesire din studiou -sati cazezi copilul intrun dulap de 7m3 astai crima,daca pu tine astai ok nu inteleg de ce iti faci casa,cu acelasi succes puteai locui intrun apartanent de 50m3,ceea ce cindva era o normalitate acum nui actual,suprafata optima a unui single este de 12m3 Tias recomanda la parter sa furi din camera tehnica si in wc sa faci o cabina de dush La nivelul doi sa te dezici de cameruta ceea mica si sa faci baia acolo,iar in loc de baie sa faci garderoba, Mult succes in continuate tie!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, multumim de parere. Repica privind minusurile: - Vom vedea ))) - Se face usa frumoasa sau usa ascunsa, cine va sti ca acolo e camera tehnica, si nu un birou sau orice altceva? - Posibil, insa am dorit o casa compacta, nu avea loc alt dormitor acolo. - Posibil. - Nu am dorit terasa. - Poate facem acolo garderoba in acei 7-8 m2 ))) - WC va avea totusi si un dus din contul camerei tehnice.
@paulpadure3319
@paulpadure3319 3 жыл бұрын
Nu ai prezentat curtea. Si / Sau daca daca o sa ai garaj. Daca garajul va fi lipit sau nu de casa. Eu vad o necesitate garajul, daca exista loc pentru el . Si musai sa fie mare ca sa serveasca si zona de depozitare pentru biciclete si alte chestii trebuitoare curtii ( scule, sejlonguri, umbrele, echipamente de curatat curtea) Oricum felicitari pentru alegerea modelului de casa, e foarte inteligent gandita.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Despre curte, garaj si altele o sa discutam la un anumit moment in viitor. Multumesc de apreciere.
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 3 жыл бұрын
Un proiect superb să vă ajute Dumnezeu să-l duce-ți cu bine și să-l folosi-ți cu drag.Casa mea are suprafața utilă ceva mai mare dar nu cu mult,160m2 parter și mansardă.Compartimentarea foarte asemănătoare cu cea a dumneavostră. La parter living+dining,bucătăria open space cu livingul,baie ,camera tehnică,o mică debara la bucătărie și sub scară una pentru mașina de spălat. La etaj trei dormitoare cu balcoane,holul pătrat cu desciderea spre scară si încă o baie. Pentru mine, soție și un singur copil este de vis din toate punctele de vedere.O singură diferență este faptul că la bucătărie amplasată diametral opus cu intrarea principală avem încă o ușă cu ieșire pe terasă.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult de feedback. Deci prin acest comentariu (ca si altele dealtfel unde mai multe persoane au proiecte similare) ma conving inca o data ca e un proiect reusit! Sanatate!
@coonnex
@coonnex 3 жыл бұрын
Frumos . Un ucru cred ca ar fi util . In baia de jos sa faci cumva sa încapă și un duș! E foarte util , mai ales când copii depășesc vârsta de 10 ani . Spor !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de comentariu si parere!
@nickuk9847
@nickuk9847 3 жыл бұрын
Sunt de acord... dormitorul este doar pentru dormit...maxim 12mp... Corect ai spus zona activa jos in salon...zona pasiva de dormit nu are nevoie așa de mult spațiu
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Si cuvantul dormitor vine de la "dorm", "a dormi", e spatiu unde dorm (nu unde se mananca, unde se joaca, unde se face dus, eventual poate altceva se mai poate face in dormitor cu sotia :))))))))))))))))))))
@harrytanase1587
@harrytanase1587 3 жыл бұрын
Foarte frumos proiectul. La 130 mp. este exact ce trebuie pentru o familie cu 2 copii. Am o sugestie. Nu a-ti putea sa "rupeti" 1 mp. din camera tehnica pentru a include un duș in baita de jos?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult, ideea cu dusul in baia de la Parter era inclusa initial, doar ca am marit camera tehnica pentru un lucru necesar, insa, nu ne interzice nimeni in viitor (sau pana construim) sa modificam acest lucru. Multumesc!
@miagy420
@miagy420 3 жыл бұрын
Permiteti o intrebare: ati decis sa nu faceti balcon din cauza puntii termice pe care o genereaza si solutiilor extrem de scumpe pt mitigare? Acea bucata de beton izolat cu fierul beton aferent care trebuie bagat in placa betonului peste parter care se continua in placa balconului?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu fac balcoane deoarece ele aduc mai multe probleme cu puntile termice decat avantaje, iar acest argument este unul pe masura pentru o casa pasiva. Desigur exista polistiren special cu bare de armatura (Isokorb Schock sau Halfen), insa cand propui asa ceva inginerilor de rezistenta de la noi, nimeni nu ia raspunderea pentru asa ceva. Noi am avut nevoie de o cosoroaba de acest gen, si am lasat ideea din cauza ca nici un inginer nu ia responsabilitatea acestei constructii si nu pune semnatura pe asa cosoroaba (sau balcon ca e tot acolo), deoarece dupa cum zic ei "in Germania si Polonia de unde sunt aceste materiale, ele lucreaza, noi suntem o tara seismica si normele seismice nu se potrivesc cu aceste materiale".
@miagy420
@miagy420 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in acest caz cred ca voi lua in considerare balcon frantuzesc, cum scria un coleg aici pe canal...
@miagy420
@miagy420 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor inca o intrebare daca permiteti... ati luat in calcul ventilatie centralizata cu recuperare de caldura pentru casa dumneavoastra?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@miagy420 Da, am vorbit despre ce vom folosi inca in primul video de casa pasiva.
@elenabucur4663
@elenabucur4663 3 жыл бұрын
Buna ziua! De un an și ceva tot studiez proiecte! Nu -ți copiez proiectul,dar ideile îmi sunt de folos. Ceva de geniul proiectului tău am in planul meu,doar ca jos un dormitor in plus. La o anumită vârsta nu mai pot urca scările.😍🥰
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua, nici o problema, sper sa ia bine si planul dvs!!!
@ionelr1172
@ionelr1172 3 жыл бұрын
Felicitari ! Este un proiect bine gandit si realizat dupa nevoile dvs. Etajul este pe gustul meu. Dpmdv as face urmatoarele la parter: - o a doua intrare/iesire catre o posibila terasa, foisor, gradina etc; - marirea suprafetei baii de jos, poate cu 1.25-1.5 m2, pentru realizarea unui dus zidit de tip walk-in cu perdea; - inchiderea bucatariei fata de living; fiind spatiu deschis, orice miros, placut sau neplacut, va fi simtit pe tot parterul. As avea 2 intrebari: - ce material si grosime ati ales pentru zidurile exterioare? - ce material si grosime ati ales pentru izolatia termica exterioara? Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de comentariu si opinie. - A doua iesire - personal nu ii vad rostul pentru o casa asa mica ca a noastra. - Marirea baii la parter - posibil. - Nu vom avea mirosuri, vom avea ventilatie mecanizata 24/7 bine gandita. Despre pereti voi vorbi in video de saptamana viitoare, despre izolatii ceva mai incolo.
@gigelbaietu5978
@gigelbaietu5978 3 жыл бұрын
Buna, eu as face camera tehnica la subsol, asta va castiga metri utili in casa si nici nu va extinde clădirea in plus pe teren, un subsol nu va costa o avere in plus. De ce sa am in casa o incapare in care intru doar de cateva ori pe săptămână sau chiar pe luna. In felul acesta vei putea mari suprafețele camerelor, eventua o cabina de duș, o camera mica pe post de camara langa bucatarie, eventual o masa mai mare care ar incapea mai bine. Doar părerea mea. Mersi si multa bafta
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Un subsol creste considerabil costul constructiei, si aduce in timp mai multe probleme decat o camera tehnica la suprafata. Nu putem proiecta la subsol camera tehnica fara sa o hidroizolam, termoizolam, evitam puntile termice - ca la un etaj de suprafata - iar asta inseamna costuri in plus! Oricum merci de opinie!
@digeibobo
@digeibobo 3 жыл бұрын
Salutare. La minutul 9:05 te contrazici putin. Sunt de acord ca dormitoarele sa fie doar de dormit si atat, insa la 7:25 chiar tu specifici ca ai biroul de lucru in dormitor. Eu le-as separa putin si as face dormitorul matrimonial mai mic si as crea un birou cu intrare dinspre hol, nu neaparat cu usa, poate sa fie o prelungire a holului, deschis. Cat despre beci/pivnita, vei face o anexa separata? Eu as integra-o sub spatiul tehnic cumva. Oricine cred ca are nevoie de un loc de tinut la rece diferite lucruri. Succes pe mai departe!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salutare. Ar fi o idee cu locul de lucru separat, vedem totusi ce iese in final asa. Nu am beci/pivnita, nu am nevoie. Locuieste mama-soacra la cateva minute distanta, are un beci foarte generos )))
@dumyjobby
@dumyjobby 3 жыл бұрын
casa portivita pentru o famili, eu din pacate am construit o casa foarte mare si daca as putea sa ma intorc inapoi as construi ceva similar, unicul lucru care as schimba de la proiectul tau este de a face o anticamera la intrare unde sa las incaltaminte.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc pentru comentariu si opinie. La intrare sub scari vor fi dulapiori pentru incaltaminte si imbracaminte.
@pasafloyd1713
@pasafloyd1713 3 жыл бұрын
mulţumesc mult. de proect. e un proect cu metrajul de folos. dar nu de fodolie. eu locuiesc la italia. stau in casă de 60m2. închipuire nu am avut că se poate de locuit în acest metraj. proectul e. întri şi de o dată eşti în living cu bucătăriea la un loc unde îmi petreg timpul de dimineață pînă sera. pe dreapta primul dormitor şi tot pe dreapta e şi al doilea. în fundul casei se află baiea. are cadă cu duş e şi viceu+bidă maşina de spălat rufe asupra ei se află boileru. vreau să zic că e foarte comod. şi nu încălzesc sau răcesc metri în plus. aş vrea la moldova sămi ridic aşa casă.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc la fel de comentariu! Da se poate trai si in case mai mici, aveti dreptate, atata timp cat sunt adaptate fiecarei persoane / familii. Ma bucur ca locuiti in asa casa fara nici un stres ))
@fvalean
@fvalean 3 жыл бұрын
Buna ziua. Foarte interesant proiectul, mult succes cu constructia! Voi urmari in continuare cu interes evolutia casei. Sunt curios de ce ai ales sa amplasezi geamul mic in zona de living pe latura de vest? In planul pe care l-ai prezentat pare ca geamul mare de pe latura de sud ar fi suficient iar acel geam mic de pe latura de vest incurca putin la amplasarea mobilierului / televizorului in living deoarece te forteaza sa impingi televizorul mai inspre coltul de sud-vest al incaperii ceea ce strica putin armonia din acel open space cu canapeaua si masa de dining care sunt pozitionate central. Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua, multumesc mult! E amplasat pentru a oferi o privire si pe zona de vest de intrare. E amplasat incat mobilierul principal sa fie la latura vestica, iar perpendicular pe peretele intern, o sa fie un pian. Vedem oricum ce iese, nu ma incurca nimeni ulterior sa fac schimbari! Una e ce proiectezi, alta e ce vad ochii cand totul e gata )))
@mihaicodreanu5730
@mihaicodreanu5730 3 жыл бұрын
Felicitari pentru canal si proiectul tau! Mi se pare o idee mult mai buna sa bagi bani in eficienta energetica decat in metri patrati multi. Am inteles de ce s-a optat pentru o casa cu etaj din video anterior insa observ ca in actualul plan, cam jumatate din suprafata interna este ocupata de spatii cum ar fi holuri, casa scarii, camera tehnica. Merita acest compromis pentru o suprafata vitrata mai mare spre sud?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc frumos. Foarte corect spus ideea cu mai bine bani bani in eficienta energetica, decat in m2 in plus, chiar mi-a placut asta! Daca se merita sau nu in mod mai obiectiv o sa va pot spune cand voi locui, insa cred eu ca se merita.
@isfanromeo
@isfanromeo 3 жыл бұрын
9:07 :))) In momentul de fata locuiesc intr-o casa construita in urma 100 de ani aproximativ. Inca mai sta bine pe picioare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multi ani inainte casei dvs :)))
@gabrielradu4202
@gabrielradu4202 3 жыл бұрын
Salut , poti sa ne arati un plan de casa la sol , mica , calduroasa iarna , de preferat cu doua dormitoare ? Sunt multe proiecte pe net, dar este foarte greu sa transpui metrii patrari de pe hartie in spatiul real al unei camere . Multi fac un dormitor de 10 metri patrati (de exemplu) , ca asa le spune arhitectul si dupa ce casa este gata realizeaza ca este mult prea mare etc. Multumesc si succes in proiectul casei tale.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, daca cinstit nu am in prezent un album de proiecte gata, sunt multe proiecte bune chiar si pe net (daca vorbim doar de schita de proiect), insa ele se adapteaza deja fiecarei persoane, iar aici intervine lucrul cu arhitectul, deoarece ceea ce pot prezenta eu, sa nu le placa altora, si invers. Legat de a fi calduroasa, tine mai mult cat de energo-eficienta este proiectat, nu atat de mult e legat acest aspect de planimetrie (adica e legat, insa mult mai putin). Succes deasemenea!
@tiberiulazar5882
@tiberiulazar5882 3 жыл бұрын
Pfff ce bine e gandita ceva de genu vreau sa fac si eu cand o sa ma destui bani
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult!
@calinflore7326
@calinflore7326 3 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/rHKpZXyPj52oZ7s .poti sa faci un video despre fundatiile pe stalpi si de ce se aduna apa sub casa
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Merci de sugestie.
@gicaborhoata4336
@gicaborhoata4336 3 жыл бұрын
Am proiect pt casa ce o sa o fac anul acesta seamana cu al tau cam 80% si cu laturile mai mici cu 50 cm
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Super, deci avem viziuni asemanatoare.
@hreniucviorelh7642
@hreniucviorelh7642 3 жыл бұрын
FELICITARII PENTRU PROECT . UTIL SI IEFTIN MIE MI-A PLACUT TARE .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc mult! Ce anume mai tare v-a placut, mai bine zic, ce vi s-a parut interesant?
@ClaudiuLuca
@ClaudiuLuca 3 жыл бұрын
Cand incepe efectiv constructie si cat este estimat sa dureze?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Planul initial era sa incepem constructia in martie, iar tot santierul sa dureze un an, pana in 2022. Acum avem ceva intarzieri, suntem la prima experienta de acest gen, insa la moment speram mult sa incepem in aprilie exectiv fundatia.
@igorroman740
@igorroman740 3 жыл бұрын
Cam care e devizul de cheltuieli, pentru asa casa?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Inca nu il avem, urmeaza...
@XEleanor68X
@XEleanor68X 3 жыл бұрын
As recomanda o camera multi-functionala la parter care poate fi folosita ca birou sau loc de studiu.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Merci de recomandare, insa unde o vedeti la Parter?
@XEleanor68X
@XEleanor68X 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor as vedea o camera mica sub 12 sau chiar 10m2, orientata sud-est pentru a avea lumina naturala in prima parte a zilei.
@funnyarian
@funnyarian 3 жыл бұрын
prea multă justificare..
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Uneori e necesara ))
@CrisanBogdan
@CrisanBogdan 3 жыл бұрын
Salut Personal locuiesc in chirie intr-un apartament, destul de maricel, aprox. 80 mp compus din 3 camere(doua dormitoare + living room), bucatarie, baie si hol lung, destul de maricel La un momendat, proprietarul anterior a transformat una dintre camere si a unit-o cu bucataria, astfel ca bucataria are aprox 25mp Fiindca lucrez de acasa, biroul il am amplasat in living room astfel ca majoritatea timpului il petrec acolo Momentan e ce trebuie, probabil dupa ce voi avea copii ma voi orienta spre un apartament cu doua dormitoare Numai bine!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut. Multumesc de comentariu. Daca ar fi sa ne imaginam ca ati schimba apartamentul pe o casa, ce ati modifica la apartamentul dvs?
@CrisanBogdan
@CrisanBogdan 3 жыл бұрын
​@@EnciclopediaConstructiilor Nu neaparat la apartamentul actual, dar la casa viselor mele, mi-ar placea sa fie cat mai pasiva, cu bransament electric trifazat si sistem descentralizat de ventilare cu recuperare de caldura bineinteles, sistem de incalzire in pardoseala si sistem de racire in pereti Nu sunt interesat de gaz metan pentru ca nu imi plac centralele pe gaz, ceea ce s-ar traduce intr-o centrala cu pompa de caldura si toate acesoriile lor.. si probabil si panouri solare pentru incalzirea apei. Imi place mult partea de automatizare si smart home, cel mai probabil m-as axa pe un sistem bine pus la punct, ca de exemplu standardul KNX Ca si dimensiune, mi-ar placea undeva la 120-150 mp utili, dispusi pe doua nivele (cat de fain ar fi sa fie cu subsol, stiu ca este de 2-3x mai scump sa construiesti 1 etaj subteran..) Overall sper ca ti-am facut o idee :) ca si design nu am pretentii, chiar consider un design foarte frumos ceea ce ai tu Numai bine si spor la treaba!
@octavian3764
@octavian3764 2 жыл бұрын
Foarte interesant! Bravo!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim!
@olgapopov8262
@olgapopov8262 3 жыл бұрын
Salut! Probabil as fi eficentizat planimetria parterului astfel încât as reduce holul in favoarea zonei de zi: living+bucatarie. Arh.O.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, cum era sa ne descurcam cu zona de Intrare atunci? Adica era o solutie sa mutam usa pe Nord (acum e pe Vest), insa deja apareau alte 2 probleme (nu intram in casa din fata casei, si incrucisarea directiei de miscare uzuale din casa cu zona murdara de la intrare).
@Cr86Yn
@Cr86Yn 3 жыл бұрын
Nici eu nu inteleg holul acolo ,putea fi eliminat. Casa scarii in locul lui, cu baie dedesubt langa camera tehnica. As inversa 5 cu 6 ( masa in locul canapelei ) astfel incat corpurile de bucatarie sa intre in spatiu liber creat ( 1 ) . Usa de la intrare ar veni mai jos, pe langa geamul mic sau chiar in locul lui. Ar rezulta si la etaj o baie mai mare. Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic...
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
La intrare faci un antreu exterior (tip sera) ? Oricum, cand intru in casa dai cu capul de scara dar te obisnuiesti . Se poate face scara din doua si castigi spatiu util la etaj . Pivnita e buna si numai pt depozitat diverse - de ex daca ai un caine unde ti mancarea pt acesta , un caine de talie mare manca cate un 1kg de carne pe zi . Baia de la parter nu are un dus (+1mp) ? Oricum e necesar un exhausor ca nu vrei ca mirosurile sa ajunga in living . Si nici umezeala sa ramana in casa . Masina de spalat haine e minimul necesar in ziua de azi ,poate fi si masina de uscat haine iar femeilor le plac masinile de spalat vase la bucatarie . La etaj ,daca faci scara din doua si castigi spatiu astfel incat poti prelungi baia - care acum e cam stransa dar nu mie trebuie sa-mi placa ; oricum cand folosesti vana se face ceata daca baia e mica . La dormitorul mic ai uitat sa asiguri accesul facil al unui parine care sa-i faca tema kinderului . Si apoi nu e o idee buna ca dormitorul matrimonial sa aiba perete comun cu dormitorul copilului ... Pana acum am locuit si la casa (3) si la bloc (3) si la oras si la tara . Cele de mai sus sunt concluzionate din experienta acestori locuiri .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu va fi un antreu exterior. Nu dai cu capul in scara, ea se urca frumos in sus, depinde cum vom face design sa pare frumos (am mai vazut asa exemple). Scara din 2 nu era prea posibil in varianta actuala. Pivnita nu am, mama-soacra e la cateva minute distanta. Dusul se poate combina cu cada la etaj. O sa fie ventilatie mecanizata cu recuperare de caldura in toata casa, nu am treaba cu mirosurile. Cred ca acces va exista. Nu vad problema sa fie aceeasi pereti. Multumesc mult de opinie!
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Am intrarea la pivnita din curte ,adica pt a merge in pivnita trebuie sa ies in curte - si asa uneori e cam dificil (cand ninge ,cand ploua ...) si e in curte ,nu trebuie sa ies in strada . Dus se face si vara de la transpiratie si dupa ce ai fost la toaleta . Recuperatorul de caldura si tubulatura vor fi din aluminiu ? ca pe otel zincat rugineste grav .
@atelier74
@atelier74 3 жыл бұрын
Salutare. Te urmaresc de multa vreme si am invatat multe lucruri din clipurile tale. Momentan locuiesc intr-un apartament de 45m2 cu un dormitor, living, baie, bucatarie si doua holuri micute. In aprilie o sa pu apartamentul de vanzare iar cu banii vreau sa imi construiesc o casa pe pamant. Planul mi l-am facut la milimetru... si is convins ca e perfect. Cel putin pt mine. Casa o sa aiba 3 dormitoare, 2 bai, o bucatarie, 1 spatiu tehnic, doua holuri, si un dressing.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut. Sper mult sa va reuseasca planul. Din ce ati zis, pare sa fie o casa cam la fel de mica. Aveti si Living?
@atelier74
@atelier74 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor 😁 am omis livingul. O sa aiba 95.66 m2 utili. Nu o sa imi permit sa fac o casa pasiva dar sunt adeptul caselor mici usor de incalzit, si intretinut
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@atelier74 Deci, e pe acolo ca a noastra la nr de incaperi. Bravo!
@catalinnicolaeeftimie918
@catalinnicolaeeftimie918 3 жыл бұрын
@@atelier74 Dacă doar livingul v-a avea 95,66m2 este o imensitate de casă de unde una mică?
@atelier74
@atelier74 3 жыл бұрын
@@catalinnicolaeeftimie918 😂 ar fi grav daca nu ar fi comic. Casa intreaga o sa fie de 95mp. Livingul are 19mp
@linaracu452
@linaracu452 3 жыл бұрын
cum o să arăte casă,cum e acoperișul
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Revenim cu video-uri si despre aceste subiecte.
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
Eu am casa de 177mp utili+46mp utili beci+24 garaj. Daca as face inca o casa, nu as face nici mai mica nici mai mare. 4 persoane stam in ea. La batranete, clar as face o casa mai mica :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Asta e pana la urma, sa fie adaptata fiecarei familiei. Ma bucur ca va simtiti bine in ea!
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor clar, fiecare isi face cum vrea si cum poate
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Foarte bine spus!
@cebotarivitalii8914
@cebotarivitalii8914 3 жыл бұрын
Buna Valentin, avem și noi o casa construită cu multă dăruire, un sfat jos in grupul sanitar sa faci o cabina de dus, la sigur baia e ff ok sus însă cind este nevoie sa facă baie 2 persoane consecutiv nu va fi posibil in plus cineva dorește doar un dus rapid nu baie in cada, cel puțin la noi e așa. La intrare in hol după descriere sa înțeleg ca sub scări va fi un gen de dressing pentru hainele groase, ar fi bine ca aceste haine sa nu fie la vedere atunci cind intri în casa și te dezbraci, in rest totul e perfect, referitor la dormitoare mici te susțin unicul lucru e ca sa ai spații suficiente de depozitare a hainelor. Și un lucru nu ai remarcat dimensiunile încăperii pe înălțime sunt curios care vor fi. Bafta și răbdare multă încasat proiect important pentru voi !!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, nu exclud sa recompartimentez putin zona WC-ului / Camerei tehnice pe parcurs pentru a include un Dus acolo. E chiar asa de intrebat al doilea dus in casa? Adica cat de des fac dus 2 persoane simultan? Foarte corect - hainele nu va fi vizibile la intrare. Multumesc de sustinere.
@cebotarivitalii8914
@cebotarivitalii8914 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor sigur îndeosebi dacă mai multe persoane trebuie sa iasă la serviciu, școala consecutiv, atunci e problema. Și încă una ar fi bine in camera tehnica să-ți faci loc pentru mașina de spălat și uscat haine, noi avem un spațiu rezerva doar pentru mașini acolo păstram și rufele murdare, detergenți precum și alte obiecte gen uscător găleți etc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@cebotarivitalii8914 Merci. Da la moment masina de spalat in CT va fi.
@costeltataru2372
@costeltataru2372 3 жыл бұрын
O antrebare:pereti exteriori,zidaria din ce materiale o construesti?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Despre pereti o sa fie video de saptamana viitoare!
@Yurgen500
@Yurgen500 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor La casa Buhnici s-a folosit vata minerala de 30cm.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@Yurgen500 Noi paremi-se tot 30 cm vom folosi, insa inca nu zic daca e vata sau altceva )))
@dorincoroian1612
@dorincoroian1612 3 жыл бұрын
Interesante soluții ... interesant ce planimetrie avea varianta casei dvs. doar parter 🤔
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Poate candva o sa arat si acea planimetrie, cine stie )))
@cipriangraif
@cipriangraif 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Salut Poate reusesti ca m-ar interesa ca in viitorul apropiat sa îmi fac și eu o căsuța , și ar fi o sursa buna de inspirație (sa nu ajung sa construiesc mai mult decât Mi-ar fi necesar ) Mult succes la finalizarea proiectului!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@cipriangraif O sa vad ce pot face.
@silviu89ket
@silviu89ket 3 жыл бұрын
Cum ai tu sus întrările in dormitoare asa am si eu 😁(in V)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Si este comod? Ce puteti spune?
@silviu89ket
@silviu89ket 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor eu sunt multumit.am ales usile in V tot din lipsa spatiului de pe hol si am castigat in stanga si dreapta unde am pe o parte baia care mi-a iesit mai mare si pe cealaltă parte dressingul👍
@cristianseverin3292
@cristianseverin3292 3 жыл бұрын
Pereții exteriori din ce material vor fi?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Despre pereti va fi un video separat saptamana aceasta.
@cristianseverin3292
@cristianseverin3292 3 жыл бұрын
Din BCA cred că pentru că-i m-ai rezistent la pierderea călduri. Dacă dorești o casă pasivă.
@constantinburada3146
@constantinburada3146 3 жыл бұрын
Am numărat 20 trepte ×17=3.40 nu e cam mare înălțimea parterului ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
La Parter 30 cm vor fi mancati de pardoseala (vom termoizola 20 cm si la interior peste placa de beton). Tavanul va fi „coborat” pentru instalații, în final vom ajunge la 2.65 - 2.75 m utili.
@emanueldutu5867
@emanueldutu5867 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor 30 cm de izolatie peste parter?
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 жыл бұрын
Ai calculat gresit ,treptele nu stau in aer si nici nu sunt de grosime 0,01 .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@emanueldutu5867 20 cm de izolatie, restul sapa, incalzirea in pardoseala, finisajul.
@iuliaralucadanila4919
@iuliaralucadanila4919 3 жыл бұрын
Sa inteleg ca grosimea peretelui exterior ,va avea 450 mm , ce materiale vei alege si cu cite grade este dezaxata fatada sudica fata ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu, grosimea nu va fi 450 mm, o sa vorbesc despre pereti saptamana viitoare. Despre orientarea fata de sud am vorbit in cateva video-uri in trecut, in special in acesta kzbin.info/www/bejne/Z6O8onSQpNqkqrc .
@utzdeac
@utzdeac 3 жыл бұрын
Daca va uitati mai atent, dimensiunile sunt trasate de la mijlocul peretilor
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Acelea sunt dimensiuni de proiectare pentru inginer, nu pentru client.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@tomafiloti6155 Da e 60 cm, in video despre pereti de saptamana viitoare o sa vin cu precizari!
@imobiliare7518
@imobiliare7518 3 жыл бұрын
Interesant !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Merci!
@darius-emanuelsucioni2901
@darius-emanuelsucioni2901 3 жыл бұрын
👌👌🥁
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Danke!
@ungureanu10
@ungureanu10 3 жыл бұрын
Nu pot zice ca ai gusturi bune
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
De ce?
@ungureanu10
@ungureanu10 3 жыл бұрын
Intrarea e foarte mare pierzi ft mult lok si parerea mea e ca o sa pierzi multa caldura
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@ungureanu10 Pai intrarea a fost gandita sa comaseze zona de vestibul cu scarile, iar pierderea locului defapt este un avantaj vizual, ori noi cand vom intra se va deschide juma` de casa in fata noastra, nu cum in alte cazuri ai un vestibul de 3-4 m2 si cand deschizi usa dai cu ochii deodata intr-un perete (cum se zice, prima impresie tot conteaza). Iar pierderile de caldura vor fi foarte mici deoarece usa va fi deschisa doar cand se va intra/iesi din casa, ori aceasta dureaza doar cateva secunde. In rest, o casa pasiva, are pierderi minime de caldura, iar zona data nu va fi deloc una rece, ba din contra, va fi o uniformizare incredibila in interior datorita tuturor elementelor bine gandite (izolatie buna, tamplarii si usa de casa pasiva, ventilatie cu recuperare de caldura si tot asa). Deci, v-am convins, sau tot credeti ca nu am gusturi bune doar ca nu am un vestibul la intrare? ))))))))))))))))))))
@ungureanu10
@ungureanu10 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor tu stii mai bine pentru tine ..
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@ungureanu10 Vedem in final )))
@alinux9
@alinux9 3 жыл бұрын
Felicitari!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc!
@alinux9
@alinux9 3 жыл бұрын
Care poate fi distanta maxima intre stalpii de rezistenta? Si ce se poate face pentru a mari aceasta distanta?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@alinux9 Distanta poate fi si cu deschideri de 6 metri intre stalpi, insa totul e relativ de la proiect la proiect. Acest video nu e despre rezistenta casei, ci doar compartimentare.
@geludanaila8277
@geludanaila8277 3 жыл бұрын
Salutare 🙋 D-nu Valentin vă recomand să vă faceți baia de la dormitor.Scurgerea v-o faceți prin CT. Gelu Germania.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salutare! Multumesc. Dvs aveti baie in dormitor?
@geludanaila8277
@geludanaila8277 3 жыл бұрын
Sincer, anul acesta îmi fac casa și în plan am.
@geludanaila8277
@geludanaila8277 3 жыл бұрын
Sincer, vă rog să nu vă supărați.
@geludanaila8277
@geludanaila8277 3 жыл бұрын
Lucrez în Germania și am văzut multe și am învățat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@geludanaila8277 Nu ma supar, ba din contra, incurajez orice abonat sa se dea cu parerea, deoarece asa mai vezi feedback-ul din spatele ideii, mai intelegi ce parere are comunitatea, ca oricum fiecare are experienta si cunostintele care le are, asa ca dvs.
@gggeorgica
@gggeorgica 3 жыл бұрын
mergea măcar un 10/10...dar fiecare cu nevoile lui...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Nu am vrut sa fie casa prea mare, una mica e destul pentru noi.
@casaflorin6877
@casaflorin6877 3 жыл бұрын
Salut! Eu m-am apucat in 2019 in acelasi timp de 2 case - una pt mine si alta pt parintii mei. A lor a fost gata prima si ne-am mutat in ea in sept 2020 de la bloc (apart 3 camere, 2 copii mici), iar la a noastra inca lucram. Ambele case sunt NZEB, a mea respecta principiile de casa pasiva, fara a avea pretentia de a fi pasiva. Nici noi nu am exagerat cu dimensiunile, dar la tine parerea mea e ca prea putin spatiu. Iti pot da detalii in privat. Imi poti spune ce sist de ventilatie ai ales? Eu am pus Ensy la parinti si nu e ok. La mine ma gandesc sa pun de la alt producator... Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut, multumesc de comentariu si opinie. Ma bucur ca ati terminat o casa, succes cu finisarea si cu a doua! Detaliile daca nu sunt persoane le puteti lasa in comentarii, poate prinde bine si la alte persoane. Despre sistemul de ventilatie vor fi video-uri in aprilie, insa este unul mecanizat cu recuperare de caldura. Multumesc.
@casaflorin6877
@casaflorin6877 3 жыл бұрын
Pai cu recuperator am pus si eu, dar cand gatim mirosul din bucatarie ajunge in dormitoare...
@casaflorin6877
@casaflorin6877 3 жыл бұрын
​@@EnciclopediaConstructiilor Apart nostru avea 2 dormitoare si living+bucatarie, fara balcoane, fara camara, fara dressing, iar casa in care stam acum are aceeasi structura, numai ca bucataria este mai mare (16mp) si este inchisa. Cele 2 dormitoare au cate 12mp, iar livingul are cam 25mp. In plus exista camara, dressing si terasa. Ca si la bloc este o singura baie, dar am mai pus o chiuveta si WC in camera tehnica (aceata are acces din exterior). Supr totala aici este de aprox 90mp. Acum cateva motive persoanele pt care aceasta casa nu este potrivita pt mine. E posibil ca la tine sa nu se aplice... 1. Copiii mici (1.5 si 4.5 ani) au foarte multe accesorii (jucarii, patut, tarc, scaun de masa, etc) si livingul a devenit un spatiu de joaca pt ei. Ar fi fost bine sa fie mai mare sau sa existe un alt loc in care ei sa se joace. 2. Dimineata si seara ar merge 2 bai pt ca toata lumea se trezeste si se culca aprox in acelasti timp si cam stam unii dupa altii cu o singura baie. 3. Nu stiu cum e la voi, dar in Romania e pandemie si eu lucrez exclusiv de acasa - ma mut din dormitor in living si din living in bucatarie, pt ca birou nu am. Abia astept sa ma mut la casa mea unde exista o incapere doar cu functia de birou. 4. Sotia mea, care le gateste copiilor in fiecare zi a umplut camara de "materii prime" si nu stiu cum ne-am descurcat pana acum fara una. De fapt stiu: greu si cu mai putina mancare proaspata. 5. Ca si la voi si aici exista un hol intre dormitoare, tot cu usile asa apropiate ca la voi, ceea ce nu este chiar foarte bine din pdv intimitate. Mai ales ca ventilatia cu recuperare de caldura necesita spatiu pe sub usi sau prin usi, care spatiu este inamicul izolatiei fonice. 6. Nu stiu ce varste au copiii tai, dar ai nostri fiind mici spalam rufe foarte des, cam in fiecare zi. La bloc era chinuitor procesul de uscare al ruferor, aici am avut loc sa punem un uscator de rufe cu pompa de caldura si am rezolvat. 7. Aparatele din camera tehnica, mai ales ventilatia sunt zgomotoase spre foarte zgomotoase, deci atentie la ce camere se invecineaza cu aceasta. Totodata eu am avut parte de multiple interventii pt a rezolva defecte (ventilatia, centrala, pufferul, pompa de apa, toate au avut cate o problema in primele 3-4 luni de la mutare) si l-am felicitat pe tatal meu ca a gandit-o cu acces din exterior pt ca s-a lasat cu apa, noroi si prezenta muncitorilor acolo. Ar fi fost foarte neplacut ca toate acestea sa se intample in casa. 8. Ventilatia trebuie sa fie foarte bine dimensionata si foarte bine implementata, altfel ferestrele inchise 98% pe an este o utopie. De exemplu aici la noi nu este bine implementata si noi trebuie sa deschidem ferestrele in fiecare dimineata. Apoi te mai poti lovi si de inertia psihologica a oamenilor. Pai daca bona stie ca trebuie sa deschida fereastra cand afara e soare (chiar daca sunt 8 grade) o deschide larg. Si gata. :)) Alt lucru pe care le observ acum pe santier dincolo: tevile pt ventilatie ocupa mai mult loc decat mi-am imaginat. La mine sunt trase pe la mansarda, perimetral si au plenumurile prin placa de beton in tavanul parterului. La tine nu stiu pe unde le-ai gandit. Cam astea sunt pe scurt motivele pentru care parca ar fi mers o suprafata utila un pic mai mare, dar la noi o sa avem acest lucru. Si inca doua lucruri de care imi amintii acum: - ferestrele le-am cerut certificate pt casa pasiva si mi s-a recomandat Qfort 7stars, dar am fost foarte surprins cand am constatat cat sunt de intunecate. De ce? Pt ca au TL de 58% (parca), ca sa opreasca radiatia solara, ca sa nu supraincalzeasca in interior. Ok, dar intuneca foarte mult si acum iarna e tare neplacut. Nu am stiut cand le-am ales, iar consultantul a fost cel putin incompetent pt ca le-a pus asa si pe latura nordica a casei unde evident nu bate soarele niciodata. - la baie la bloc nu aveam deloc feastra, asa ca existenta unei ni s-a parut decent si ne-am multumit cu asta. Insa nu este suficient sa existe o fereastra la baie, ci aceasta e bine sa fie MARE.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@casaflorin6877 Legat de recuperator, inseamna ca nu a fost ales si/sau proiectata corect ventilatia casei. Legat de punctele dvs, interesanta opinie si chiar multumesc pentru impartasirea experientei dvs!
@casaflorin6877
@casaflorin6877 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor nu cred ca are legatura cu instalatia. E destul de simpla la casa asta. Cred ca problema este aparatul in sine. De asta te intrebam ce marca intentionezi sa pui tu, poate ma inspir pt casa mea. :) Ref la restul - cu placere. Iti mai zic daca vrei, ca mi-au mai venit si alte idei intre timp :) Apropo, eu sunt Florin, nu e nevoie de plural in exprimare. Nu am tinut un jurnal video, dar filmele tale le-am vazut pe toate, unele chiar de doua ori. Nu am putut sa aplic totul din ele pt ca muncitorii din Ro pur si simplu nu vor. Sau pt ca era scump. Sau pt ca am considerat ca nu are sens. Daca si la voi e la fel asteapta-te sa iti fie forte greu sa o faci premium passive. Asteapta-te adica inarmeaza-te cu muuulta rabdare si inmulteste cu 1.5 sau chiar 2 orice proiectie bugetara ti-ai fi facut. :) Eu personal cred ca nu merita o casa pasiva, poate doar asa pt palmares. Si nu o zic din nestiinta, caci am platit un consultant pt eficienta energetica, care mi-a facut toata documentatia de recuperare a investitiei, a venit si vine pe santier, tinem legatura permanent si trimite indicatii clare pt fiecare faza, am implementat tot ce a zis, iar blower door testul la casa asta a iesit foarte bine. Dar acum constat ca o casa nu e numai despre instalatii, ci conteaza si costa in egala masura sau chiar mai mult si partea estetica - finisaje, decoratiuni, mobila, multimedia, curte, etc
@gubgub6182
@gubgub6182 3 жыл бұрын
Dormitoarele sunt foarte mici. După cum văd eu e mai mare holul decât dormitoarele. Și atunci unde este utilitatea acelui hol? Iar în bucătărie nu ai să gătești? Când ai sa faci mâncare a să-ți miroase in toată casă,dar na.. 😂 Open space
@pasafloyd1713
@pasafloyd1713 3 жыл бұрын
Я живу примерно в такой проект, у меня кухня с гостиной вместе. Поверь мне, у меня даже нету вытяжки, запаха никакого нету, это всё бред, конечно если жарить барана, то никакая вытяжка тебя не. спасёт
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de opinie. Eu am crescut intr-un dormitor de 12 mp (2-3 persoane) si e perfect fine, dormitorul matrimonial are 16.70 mp, zic eu hiper-suficient. Intrebari pot sa apara doar cu cel mic, insa am explicat ratiunea alegerii in video. Utilitatea holului este inutila daca se transforma intr-un coridor prea lung sau neeficient, ori noi am evitat anume coridoare lungi ca in cladire de birouri. Holul de la Parter e hol de intrare, creeaza cu Linving-ul+Bucataria un T unde copiii sunt liberi sa alerge si sa se joace cat ziua de mare, plus Living-ul+Bucataria nu e separata de case printr-o usa (cum se intampla deseori), ci au continuietate cu holul, creand o impresie vizuala mai mare. Legat de Open Space, vor avea ventilatie cu recuperare de caldura, 2 guri de evacuare a aerului la Bucatarie, si inca o hota de bucatarie cu filtru de carbon, deci credeti-ma, totul va fi okay. Chiar acum scriu acest mesaj dintr-un Living care e Open space cu bucataria, si se miroase in casa doar cand sotia face peste (si nu avem ventilatie mecanizata in casa).
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@pasafloyd1713 Foarte corect, si eu cred ca povestile de groaza cu mirosurile prin case Open Space sunt zise de oameni care nu au locuit in asa case. Sunt deacorc ca poate exista asa ceva, daca nu se gandeste bine o casa, cu pereti in zona bucatariei, cu planimetrie gresita, sau fara ventilatie etc etc, insa dupa cum am raspuns in comentariul anterior, eu chiar acum scriu acest mesaj dintr-un Open Space, si ce sa vezi, din experienta pot spune ca sunt mirosuri doar cand se gateste la greu peste )))
@gubgub6182
@gubgub6182 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor scz nu am văzut pana la capăt asa am și eu sus exact ca tine 😅. Și eu ma hota cu filtru de carbon și doua geamuri la bucătărie și este și închisă și tot mai scăpa miros în casă.un sfat ce îți pot da este sa nu pui bucătărie la soare pt ca a să fie foarte cald când gătești. Pune o in loc la living
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@gubgub6182 Multumesc de sfat. Cred ca totul va fi okay din moment ce o sa fie o casa pasiva, care apriori are aceeasi temperatura si umiditate constanta in toata casa. Desigur nu exclud probleme cu racirea pe timp de vara, insa suntem pe ultima suta de metri de a finaliza si conceptul de racire acum.
#12 Orientarea casei dupa soare si sud #casapasiva #passivehouse
16:10
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 22 М.
Termoizolare sub Siding în Moldova
3:05
Eco Casa (Siding, sofit)
Рет қаралды 7 М.
Officer Rabbit is so bad. He made Luffy deaf. #funny #supersiblings #comedy
00:18
Funny superhero siblings
Рет қаралды 12 МЛН
Do you choose Inside Out 2 or The Amazing World of Gumball? 🤔
00:19
Electric Flying Bird with Hanging Wire Automatic for Ceiling Parrot
00:15
Bike Vs Tricycle Fast Challenge
00:43
Russo
Рет қаралды 101 МЛН
#24 Economie de 15.000 euro schimband acoperisul #casapasiva #passivehouse
17:54
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 49 М.
Cât costă o casă din bușteni Doralnic
19:26
Revista din Lemn
Рет қаралды 105 М.
#23 Teapa de 10.000 euro cu pompa de caldura? #casapasiva #passivehouse
27:17
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 223 М.
Cum etansam corect ferestrele!?!
7:29
Pro Ferestre
Рет қаралды 24 М.
Understanding Porsche's New Six Stroke Engine Patent
21:57
driving 4 answers
Рет қаралды 823 М.
Ce Casă este mai BUNĂ? Cărămidă, Lemn sau Metal
21:12
Daniel Cristea
Рет қаралды 13 М.
#22 Proiectul structurii de rezistenta a casei pasive #casapasiva #passivehouse
18:10
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 15 М.
#19 Zece motive sa ai o casa pasiva #casapasiva #passivehouse
14:32
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 10 М.
Officer Rabbit is so bad. He made Luffy deaf. #funny #supersiblings #comedy
00:18
Funny superhero siblings
Рет қаралды 12 МЛН