Tigla metalica - Avantaje si Dezavantaje - kzbin.info/www/bejne/e3a8m6KGi5WUf9E Tigla ceramica - avantaje si dezavantaje - kzbin.info/www/bejne/b6uuhnqFetOirpo Acoperis din sindrila bituminoasa - avantaje si dezavantaje - kzbin.info/www/bejne/g5nRgJ2Jit2Ljas Acoperis din tigla de beton - Pro si Contra, Istoric & Ce reprezinta - kzbin.info/www/bejne/fZnGmY2Piqyfp7s Acoperisul plat de tip terasa - de care anume alegem? - kzbin.info/www/bejne/rqK5po2VhsuErck Termo si hidro izolarea acoperiselor plate de tip terasa - un exemplu - kzbin.info/www/bejne/ZmPZqHp9qpuSm9E Avantajele reale si false ale acoperiselor plate de tip terasa - kzbin.info/www/bejne/Zn-4enylZ5ZqqZo Problemele acoperiselor plate de tip terasa - dezavantaje - kzbin.info/www/bejne/n4jCaKCffraoj7s
@marinvalerica60823 жыл бұрын
pp
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@marinvalerica6082 ? :)
@graveC713 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor pina la urma v-ati decis sa faceti acoperis plat ? Puteti recomanda careva companii foarte profesioniste in constructia acoperisurilor plate ?
@ionelcatanoiu59033 жыл бұрын
Un om care acceptă că a cam greșit și spune că învățăm cît trăim îmi face mare plăcere să-l ascult, complimente! Sper că tot ce faci să fie de mare ajutor multora. Bravo!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc mult de feedback! Cu acest proiect ma impartas cu pasii si experienta mea, daca e utila si altor persoane, eu pot doar sa ma bucur. PS: abia astept santierul sa arat de-a lucruri...
@rodicagabriela13293 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Vreau sa-mi spui cat iau meseriasii vostri la metru patrat la rosu la o casa cu etaj amprenta 10x10, mai mult ori mai putin, ori as vrea sa iau de la voi vreo 2 meseriasi buni sa ma ajute sa ridic casa , sa ii platesc pana in 2000 euro lunar pe fiecare .
@photon25802 жыл бұрын
Asa este, și ne mai arată că ganditul și studiatul ne fac economii între 200-300%
@andreicoda60713 жыл бұрын
Salutare, va urmăresc de mult timp și am ascultat multe sfaturi care erau pro și contra la multe materiale de construcții și felul de cum ar trebui sa fie. Acum, chiar mă bucur că v-ați schimbat părerea în privința la acoperișul plat bravo. Niciodată nu am înțeles rentabilitatea la acoperișul standart, cel plat mă fascinat cu simplitatea și aspectul sau modern.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salutare si multumesc ca urmariti acest proiect, si multumesc de apreciere. Nu ma rusinez sa recunosc ca anumite pareri se schimba, asta e viata )))
@CostinHerea3 жыл бұрын
Am vazut clipurile tale anterioare despre acoperisurile plate, dar nu m-am deranjat sa-ti scriu ca gresesti. Ma bucur ca ai mai invatat despre ele si gandeste-te la membrane bituminoase hibride armate. Sunt superioare plasticului pentru clima noastra. Nu mai fi capos :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Eu incurajez orice parere atata timp cat este argumentata. Oricum omul cat traieste, invata! O sa le analizez si pe acestea, insa cred ca ma voi orienta la membrane PVC, TPO (sau EPDM). Merci! PS: Oricum si bitumul o sa aiba loc la viitorul acoperis la un strat anumit )))
@CostinHerea3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilorCa raspuns la PS, da bitum o sa folosesti la bariera vapori. Acum intre PVC si TPO, garantria producatorului este la maerialul in sine, dar nu ia in calcul ca plezneste la imbinarea cu aticul. Clima noastra favorizeaza bitumul care se "auto repara" vara. Ia in calcul 3 straturi intre-tesute iar cel final cu strat de piatra pentru trafic usor si niste protectie UV. Cheers.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@CostinHerea Corect ati remarca, membrana bituminoasa va fi acolo, la bariera de vapori. Ultimul strat va fi PVC sau TPO. La imbinarea cu parapetul ne vom starui sa nu avem unghiuri abrupte descoperite, adica intre sapa de panta si parapet, va fi unghi de 45 grade. Deja partea de sus a parapetului unde va fi 90 grade, deasupra oricum va fi elemente de scurgere din tabla zincata sau alt tip cu picurator (deci insasi acel unghi de 90 grade va fi ferit de ploaia simpla si UV). Oricum ma gandesc ca intre sapa de panta si membrana PVC (unde va fi si fibra de sticla sau geotextil), anume peste acea sapa sa vin cu o amorsa + bitum lichid (just in case), inca ma gandesc. Multumesc!
@numelemeuejim84583 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Buna ziua, o mica sugestie, in betonul pentru sapa, in timp ce este amestecat in betoniera daca puneti ,,apa de sticla,, betonul devine hidroizolant, tin sa mentionez ca asa am citit pe diverse pagini si bloguri, acum daca ati face betonul astfel si peste sapa ati pune bitum iar peste bitum ati pune un strat de 10cm de pamant cu un gazon sau diverse plante mici, nu considerati ca ar fi mai bun decat toate aceste straturi de materiale (pvc, tpo, etc) in acelasi timp pamantul si plantele absorb si disipa apa si umezeala sa nu mai vorbim de protectia pe care o ofera (termoizolanta, fonica, fizica, uv) iar pentru extra termoizolatie se pot face pe interior tavanele casei cu diverse materiale, va multumesc si astept parerea dumneavoastra.
@numelemeuejim84583 жыл бұрын
@@CostinHerea Buna ziua, o mica sugestie, in betonul pentru sapa, in timp ce este amestecat in betoniera daca puneti ,,apa de sticla,, betonul devine hidroizolant, tin sa mentionez ca asa am citit pe diverse pagini si bloguri, acum daca ati face betonul astfel si peste sapa ati pune bitum iar peste bitum ati pune un strat de 10cm de pamant cu un gazon sau diverse plante mici, nu considerati ca ar fi mai bun decat toate aceste straturi de materiale (pvc, tpo, etc) in acelasi timp pamantul si plantele absorb si disipa apa si umezeala sa nu mai vorbim de protectia pe care o ofera (termoizolanta, fonica, fizica, uv) iar pentru extra termoizolatie se pot face pe interior tavanele casei cu diverse materiale, va multumesc si astept parerea dumneavoastra.
@smedvedi3 жыл бұрын
Acuma e timpul sa te intorci la videourile cu acoperisurile plate, unde am comentat. :) cel mai tare imi plac ultimele comentarii din partea ta: "fiecare crede ce vrea" Cand vine vorba de credinta, foarte greu ai sa convingi un om chiar daca ai 1001 de argumente. Ca intotdeauna, ma repet, numai un om care vrea sa gandeasca o sa accepte argumentele reale si o sa poata sa-si schimbe parerea.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da le-am recitit cateva zile in urma ))) Eram foarte aspru pe acoperisele plate, insa cum am zis si in video, argumentele respective sunt mai departe in vigoare daca e sa folosim membrane obisnuite bituminoase, de calitate nu prea buna, si daca se proiecteaza si executa gresit. Parerea s-a imbunatatit anume pe baza membranelor noi.
@arhit3cht3 жыл бұрын
Vei vedea peste cativa ani daca ai ales varianta mai ieftina sau nu, mult succes in continuare! :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Sigur, voi vedea in timp care a fost alegerea corecta, insa daca sa ne orientam strict la ce zic producatorii, ambii dau cam aceleasi garantii (15-20 ani), si acum, sa presupunem ca se face totul corect si in 20 ani trebuie sa schimb acoperisul, care credeti ca ma va costa mai ieftin? Oricum acestea sunt calcule pe hartie, realitatea va fi vazuta, si numaidecat documentata. Succese deasemenea!
@rodicagabriela13293 жыл бұрын
Am un apartament la bloc la etajul 4 , blocul facut de 40 de ani , acoperis plat de cand e facut blocul nici o inundatie ,nu egrasie, nimic , de asta ce spui ?
@flufycat27482 жыл бұрын
Asta ca unii tineri cred ca la 50-60de ani ai sa repari si sa întretii in continuu.
@harmadikeg29523 жыл бұрын
Sinceritatea dvs. este de nota 10.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim!
@harmadikeg29523 жыл бұрын
Din Târgu Mureș, RO., vă doresc multă sănătate și mult succes în viață. Canalul dvs. este de calitate premium, de mult vă urmăresc. 👍
@illdarius3 жыл бұрын
Ceaw si eu sunt fan acoperis tip terasa dar cand am obs cate dezavantajele sunt m-am răzgândit dar se pare ca revin iar la acel acoperis pt ca nu stiam de acele membrane noi iti mulțumesc si propun sa faci un video in ubakus despre acest acoperiș. Ms si spor la muncă! Respect!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim, poate vom face si in Ubakus, mult spor deasemenea!
@mihaiachim52993 жыл бұрын
3:38 Apa de pe acel tip de acoperis (pe care eu il consider ideal ) poate fi usor colectata si stocata pentru udat gradina sau gazonul :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Daca se doreste acest lucru, da se poate.
@rodicagabriela13293 жыл бұрын
Apa poate fi stocata si colectata dupa orice fel de acoperis daca doresti asta .
@virgildinut4032 жыл бұрын
Dinuț Virgil,București.Expunere corectă.Bravo!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim!
@Laurentziu263 жыл бұрын
Salut Valentin! Ma bagi in ceață iar. Cand eram pe acoperișurile terasa m-am razgandit dupa ce am vazut prima data videoul tau si dupa ce am mai ascultat si alte pareri 😂😂😂. Cand ma hotărâsem pe o pantă si tabla falsuita vii cu video asta 😂😂😂. O sa astept cu nerăbdare cum il pui in practica si ma mai gandesc 😬😂. Oricum acum mi-ai dat tema nouă de documentat =>sa ma interesez de aceste membrane (noi pt mine😬) Succes si astept urmatorul video 😎
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salut! Mereu se vor gasi pareri impartite la orice sistem, si unele din aceste pareri se modifica in timp datorita noilor cunostinte, argumente, experiente. Acoperise doar pe bitum - nu, acoperise cu membrane PVC, TPO, EPDM + corelat cu anumite variatii de bitum - da. Acoperisul din tabla faltuita este unul foarte bun, doar ca e cam scump, iar acesta e un argument serios. Cand vomm face acoperisul numaidecat vor fi cateva serii. Multumesc mult si succes deasemenea!
@yoraul51573 жыл бұрын
Eu am acoperis terasa necirculata si te sfatuiesc sa nu dai panta din sapa, nu iese bine. Eu am gasit o firma care taie polistiren pentru acoperis in panta. Astfel le-am dat proiectul, pozitionarea scurgerilor si ei au taiat polistirenul. Structura acoperisului meu e asa(de jos in sus): placa de beton(tavanul casei) -> emulsie bituminoasa(~10mm) -> polistiren taiat in panta 15-35cm -> sapa de beton slab armata 5cm -> strat intermediar de hidroizolatie cu membrana bituminoasa -> membrana epdm 1.5mm Bertalan(asta urmeaza vara aceasta). Deci polistirenul e taiat in panta si porneste de la 15 cm in partea din spate si ajunge la 35 cm la intratea in casa, astfel am si panta si izolatie termica. O sa izolez termic si la interior cu 10 cm de vata de sticla ecologica prinsa intre sipci de brad si inchise cu OSB. In total 25 cm de termoizolatie in punctul minim, 45cm in punctul maxim. La interior tavanul(finisaj) o sa fie din membrana PVC, numit si tavan extensibil, arata foarte bine, actioneaza ca si bariera de vapori, durata de viata 20-30 de ani si ca pret/m2 e cam pe la valoarea gips cartonului cu tot ce tine de el. Iti recomand sa te interesezi de tavane extensibile, poate gasesti firme care fac si in Rep. Moldova. Hidroizolatie iti recomand sa mergi pe EPDM, e singura care poti sa o pui singur si economisesti la manopera enorm de mult, in plus de asta producatorul da o durata de viata de minim 50 de ani si spre deosebire de TPO si PVC, EPDM-ul se poate taia intr-o singura bucata pentru tot acoperisul. Am vrut si eu PVC initial dar firma de la care am cerut oferta imi cerea in jur de 3400 de euro si doar 10 ani garantie pe executie si 20 de ani durata de viata a produsului. Membrana EPDM ma costa 1700 de euro. Si inca ceva, nu uita sa pui deflectoare(aerisitoare) ca sa elimini condensul.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc de etaj. Defapt panta va fi creata de placi de termoizolatie XPS Slope (de panta), se gasesc liber la noi in Moldova (este si in Romania de-a gata fara sa le tai), costa doar cu putin mai mult decat XPS-ul obisnuit, iar sapa va avea oarecum in mare parte aceeasi grosime, doar ca va fi intr-un unghi anumit si conform unui proiect anumit de scurgere pe care deja il avem! La noi datorita placilor Slope avem cote de la 330 la 450 mm de termoizolatie. Eu nu as merge cu izolatie la interior, decat daca am acoperisul gata si nu am alta optiune. Stiu de tavane extensibile, daca ma uit acum in sus, am acasa si extensibile, si gips-carton ))) Sunt peste tot in Moldova. Nu exclud nici EPDM-ul acum. Deflectoarele nu sunt mereu obligatorii, depinde de caz. Multumesc.
@yoraul51573 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Nu am pus XPS, am pus EPS 180, e mai bun termic si are rezistenta la compresiune mai mult decat suficient pentru sapa de beton + start pietris pentru reflexie UV + zapada care se aduna.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@yoraul5157 Merge si EPS. Legat de "mai bun termic" - conteaza doar lambda cand se zic asa cuvinte, deci depinde de fiecare material particular. Eu de exemplu am gasit XPS cu 0.034 W/mK, iar EPS de 0.036 W/mK, deci aici XPS-ul castiga.
@vladalexandru75173 жыл бұрын
Eu zic sa ai grija cu termoizolatia pe interior trebuie sa fi atent la punctul de roua sa nu fie in placa, va face condens pe margine unde ai termoizolatia mai subtire datorita pantei si pe unde este posibil sa patrunda si vapori, nu te baza pe PVC-ul ala, si o placa se usuca greu in timp cu atatea termoizolatii si hidroizolatii. Trebuia sa pui PIR de 20cm (echivalent a 30cm de polistiren EPS) pe placa, nu se umple cu vapori de apa deci la punctul de roua nu are ce sa-ti faca condens
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@vladalexandru7517 Foarte corect remarcat cu punctul de roua, nu strica un calcul termic acolo.
@grigorasvictoria72903 жыл бұрын
super canal numai ca la noi sunt multe case care sunt mai performante de cat premium house,unele se afla la riscanofca dupa institutul munci acolo sa folosit bca si pe bca o mai adaugat 200mm de minvata cu cea mai mare densitate si din inauntru o mai pus materiale de reducerea sunetului si o mai pus deja si 2 straturi de gip albastru tip D . Mai sunt case si mai tehnologice dar deja stau subt secrete.Esti primul care arata asta.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc. Stiu de astfel de case, la sectorul Rascani e dupa UTM, mai sunt la Dumbrava si mai sunt locuri cu case mai evoluate, insa ca al nostru, nu exista in Moldova. Notiunea de "Premium" nu vine de la lux, ceva wow sau ceva de genul, tine de cel mai inalt standard de eficienta energetica existent Passive House mondial! In lume certificate sunt sub 20 case de genul dat! Va invit sa urmariti cel putin 2 video-uri postate nudemult: Ce este o casa pasiva in 8 minute, si 10 Motive sa ai o casa pasiva. Ceea ce ati zis dvs cu izolarea BCA-ului cu 20 cm de vata minerala, folosirea anumitor materiale fonice la interior si placarea cu gips-carton mai neobisnuit - nu vad nimic special in aceasta, exista asa solutii, se recomanda, se folosesc, le-am vazut... doar ca pentru unii e ceva wow ca aud/vad prima data, insa e ceva obisnuit cand faci ceva de calitate adevarata (nu haltura cum fac marea majoritate). PS: la noi la zidaria de BCA 300 mm, va fi alte 300 mm de izolatie (daca tot veni vorba de izolatia peretilor), insa vom avea si peste 40 cm la acoperis, si undeva 25 cm la pardoseala, 30 cm la fundatie (inca nu am vazut in Moldova o persoana care sa nu se mire cand ne aude ce grosimi vom folosi).
@cosminbruna98853 жыл бұрын
Da, adevărat. Și estetic este un avantaj acoperișul plat.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim!
@vitalivarzari49133 жыл бұрын
Eu luni (24.05.21) am terminat acoperișul cu sindrila bituminoasa in 2 ape. Suprafața totală 255 metri. Frontoanele si sandramaua (70 cm) din tablă ral 9003 S=100 metri. Costul total 200 mii lei (10 mii euro), aici intră toate materialele, manopera, betonul armat, pompă, transport, cuie..... podul va fi izolat cu vată minerală și nu intră în cost. Am reușit să economisesc la greu din cauza ca din iarnă am dat avans la osb, sindrila, covor bituminos, carlige, aeratoare... și la manoperă cu 160 lei metru pătrat (prețul din iarnă când nu aveau de lucru) De la beton pînă la ultimul șurub în sandramaua a durat 3 săptămâni, chiar dacă a plouat.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Foarte bun comentariu, multumesc pentru detaliere si explicatii. Daca se comanda in extra-sezon, se pot prinde preturi bune, acum e jale mare )))
@catalingherzan38293 жыл бұрын
Felicitari...
@ct04cea3 жыл бұрын
Acoperișul plat are mai multe avantaje pentru casele pasive pe lângă cele enumerate de tine, etanșarea foarte buna si ușurintă termoizolații. Pentru termoizolare la proiectul nostru am folosit PIR, Lambda 022
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos, posibil sa fie asa, nu avem o statistica sa afirmam ipoteza. Ce grosime ati folosit?
@ct04cea3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor 20 cm. Conform calculelor PHPP.
@ct04cea3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor 20 cm. Am avut de ales între LambdaRoof 25-30 cm (Swisspor) si PIR. Din calculele PHPP reiese aceasi rezistența termina pentru PIR 20 cm si LambdaRoof 30 cm
@tibib4029 Жыл бұрын
Buna! Spunemi te rog la ce pret poate ajunge un acoperis pentru o bucatarie de 7x4m in 2 ape daca tabla costa aproape 50 lei (10€) ? Multumesc anticipat !
@mihaiachim52993 жыл бұрын
15:10 si membrana de epdm poate fi aplicata in regim DIY daca o comazi gata facuta in forma acoperisului :) .desi nici daca e role nu e dificil de instalat + nu necesita echipamente scumpe doar compusi chimici de degresare/curatare si adezivi de imbinare
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da s-ar putea si in regim DIY, o sa analizez ideea.
@mihaiachim52993 жыл бұрын
6:35 ca si la Casa Buhnici ... Cam cel mai ieftin acoperis de calitate si functional - Permite scurgerea apei si amplasarea usoara de panouri fotovoltaice :) + ar trebui sa reziste extrem de bine in timp :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
S-a ales tabla faltuita nu anume de a copia pe cineva, ci pentru faptul ca arhitectural cand am modelat mai multe invelitori, acesta cu tabla arata foarte sic. Oricum orice acoperis daca e facut si proiectat bine, ar trebui sa reziste.
@antoneta3890 Жыл бұрын
Buna ! La ce suprafata de acoperis stil terasa ai calculat ? Am ales varianta asta si eu , dar mi se pare ca sunt pacalita . Am o suprafata de 56 mp.
@dani17cristi3 жыл бұрын
Salut Valentin. Mulțumim pentru toate informațiile pe care ni le dai.Ca multa lumea de aici am fost foarte dezamăgit de videoclipurile despre acoperișul plat, ba chiar m-am simțit puțin certat :)). Zic asta pentru că si eu am acoperiș plat, acoperiș care va trebui schimbat, și din cauze administrative nu ne putem pune acoperiș in panta, in plus nici nu prea îmi place...și mi-am zis: băi sa fie dr@cul de acoperiș așa de negru? :)). Acum văzând că sunt soluții, sunt mai optimist. Poate reușești să ne dai și nouă mai multe detalii despre materiale, poate un eventual video cu tot sandwich-ul acoperișului. Sau poate, daca cineva din view-eri acestui video are mai multe informații/articole/video-uri,ar fi foarte frumos din partea lor sa le împărtășească Numai bine tuturor!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salut. Cu placere. Cand o sa realizez acoperisul, cu siguranta ca voi veni cu informatii despre sandwich-ul ales si materialele folosite. Sanatate!
@adinegru30493 жыл бұрын
Văd că nu ai luat in considerare panoul sandwich tip tigla ! Personal cred ca este soluția nr 1 la ora actuală ! Studiaza un pic si da mi un feedback! Pentru versalitatea sa merită efortul ! Spor la treaba in continuare!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Am luat, insa nu imi plac astfel de solutii la domeniul rezidential, cand e vorba de metal, apar mult mai multe probleme decat par la suprafata (parere personala + stiu din experienta). Multumesc, la fel!
@PP113213 жыл бұрын
Buna ziua, am asa o intrebare, ce parere aveti despre casile triunghiulare, facute din lemn, ati studiat vriodata avantajele si dezavantajele lor? Poate fi o tema interesanta pentru un alt video. Un plus mare ca este compusa doar din trei pereti, adica acoperisul este si peretele, si alte laturi le poti face din feriastra. Multumesc pentru atentie.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna ziua, aveti in vedere casele A-frame? Periodic primesc mesaje si cereri de consultatii pe marginea unor astfel de case. In mare parte au avantajele si dezavantajele caselor din lemn (fiind in peste 90% case din lemn). Nu am un video despre casele din lemn, deoarece nu detin informatii suficiente sa pot realiza un video dupa care sa se ghideze alta lume, adica de exemplu daca in Romania se poate gasi si lemn bun, si echipe bune pe lemn, in Republica Moldova e complet diferit. Merci.
@valentinapascu40033 жыл бұрын
De care vorbiti? Cele in A shape? Sunt foarte dragute. MIe imi plac mult. Si cred ca si acoperisul este relativ usor de facut.
@PP113213 жыл бұрын
@@valentinapascu4003 da despre ele si vorbesc, ele esa destul de ieftene la pret, ma gindesc, poate dupa ce imi eu apartament sa imi construiesc si o casuta de asa gen, ca is draguta si is relativ usor de construit, multi oameni singur ii construiesc.
@smedvedi3 жыл бұрын
Nici-un fel de casa nu-i problema de construit, problemele apar pe urma. Cand o sa doriti sa puneti mobila, va fi foarte specifica deoarece peretele nu e drept, ca inaltime iese inalt, dar ca spatiu util e putin. Plus o casa de trai permanent de lemn are multe minusuri care trebuie luate in calcul.
@anatolcasian93172 жыл бұрын
As dori o consultatie in privința la incalzirea din pamint
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Datele de contact sunt in descrierea de sub video.
@vladalexandru75173 жыл бұрын
O sa te coste la termoizolatie ca probabil nu o sa folosesti polistiren ci o sa folosesti PIR (Bauder au versiune cu panta astfel poti renunta la sapa) . Pietrisul pus deasupra este cheia sa reziste hidroizolatia, poti atinge lejer 30 de ani, fie ea membrana bituminoasa sau altele. Sa nu uiti sa-ti fixezi ancorele pentru panouri solare ca in sapa nu o sa stea prea bine. Este normal ca un acoperis sarpanta sa fie mai scump, mult mai scump, este o constructie in sine atasata unei case nu o simpla stratificare de materiale ca si acoperisul terasa. Lemnu va fi tot mai scump, directia europei va fi spre ecologizare iar lemnul se va folosi unde va fi vizibil , nu in structuri ascunse.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Sunt placi de termoizolatie in panta si cu XPS, si PIR si vata minerala, despre ce izolatii am ales (la toata casa), inca nu am realizat un video. Din ce am studiat, un balast deasupra ridica durata de viata, asa e. Legat de ancore pentru panouri, aici dorim sa mergem un pic diferit, adica fara nici o penetrare din exterior pana la placa de beton, ci doar pana in anumite straturi, adica in placa de beton nu ancoram nimic -> venim cu termoizolatia -> o sapa armata de circa 7 cm -> hidroizolatia (straturile sunt mai complexe). Si aici suntem in dilema, adica venim cu blocuri din beton amplasate pe acoperis de care sa se fixeze profilele/structura pentru panouri (sistem neinvaziv), sau dam ancore din sapa care vor trece prin acele blocuri din beton amplasate pe acoperis de care se va fixa structura panourilor (sistem semi-invaziv doar pana in sapa). Optez acum pentru a doua varianta. Multumesc.
@serbanstate91052 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor v-ati decis cum amplasati panourile? cred ca a r fi util un video si cu amplasarea lor.
@MI290263 жыл бұрын
Salut, foarte bun materialul, multumim! S-ar putea sa ne zici cat ti-ai propus ca buget? M-as bucura daca ai putea sa ne prezinti defalcat, in mare, pe categori cum ar fi proiectare, fundatie, zidarie, acoperis, tamplarie, termoizolatie. Daca l-ai facut public si mi-a scapat imi cer iertare :). Inca ceva, daca proiectul tau de casa pasiva a fost deja depus si aprobat mai ai voie sa faci modificari asa ample la proiect, cum e sa modifici radical acoperisul? Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salut, multumim! Despre buget am tot comentat si vorbit prin video-uri: despre costuri voi vorbi doar dupa ce primesc / realizez o anumita lucrare/serviciu/material, deci vor fi multe video-uri, in care o sa vorbesc si despre costuri. Deja in final, o sa fie un video de totalizare. Inainte nu vorbesc deoarece e foarte volatila treaba, preturile cresc, mai depinde de ce reduceri mai prind, unele lucrari le vom face DIY... deci ce preturi pot spune acum pot sa varieze foarte mult de ce preturi o sa totalizez in final! Unde aveti in vedere "depus si aprobat"? Daca va referiti la primarie pentru autorizatie de construire, atunci trebuie din nou proiectul avizat si depus pentru alta autorizatie (sau reinoirea acesteia din prezent). Daca va referiti la etapa de pre-certificare de casa pasiva, nici nu am zis nicaieri ca etapa respectiva s-a finalizat, ba din contra, aceasta si implica o casa pasiva, cu o sumedenie de modificari de la etapa de proiect, interactiuni cu certificatorul, optimizari, ca atunci cand ne construim sa nu mai facem nimic modificari. Sanatate!
@geo78473 жыл бұрын
Super Sami zici si Asta ma intereseza ca am acoperis tip Bloc. Si trebuie sa izolez. Te rog frumos sa im zici
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna ziua, cand va veni timpul, vom realiza un material video si despre sandwich-ul respectiv.
@mihaiachim52993 жыл бұрын
@ 0:00 doar citind titlul :P : Ai sa il faci plat, tip terasa acoperit cu membrana epdm sau vinil, unde zapada tine rol de izolator termic asa cum sugeram eu mai de mult in alte clipuri ale dumneavoastra :P
@vladalexandru75173 жыл бұрын
O idee foarte buna, foarte scumpa apa, se poate ingropa un rezervor de 10mc cu supraplin. Am prevasut asa ceva la o casa si functioneaza de minune + am mai adaugat toate drenajele de langa casa.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Omul cat traiese, invata! Vedem ce iese cu schimbarea acoperisului!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@vladalexandru7517 Care au fost costurile la cheie?
@vladalexandru75173 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Criteriul nu a fost costul la cheie, este vorba de o vila cu o suprafata desfasurata de 500mp cu tot cu garaje, full automatizata, o irosire de bani, nu subscriu unor astfel de atitudini de exercitare a snobismului. Pretul nu-l stiu dar este cu certitudine spre 1 milion eur toata nebunia: constructie, gradini, piscina, etc.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@vladalexandru7517 Deci ideea e buna, realizarea la fel, deja bugetul e o chestie care uneori conteaza, alteori nu.
@georgeghituica53393 жыл бұрын
eu am din 2017 am pus bitum pe placa cost 600 euro am puso eu pe 170 mp si e ok deocamdata faza e ca am avut o portiune unde se face o balta trebuia sa torn o autonivelanta inate de a pune bitumul acum sa facut floare pe tavan ... trebe sa remediez problema casa mea e la rosu
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc de informatie! Mult succes!
@CosminSarbu_012 жыл бұрын
Felicitari in primul rand, te urmaresc cu drag de fiecare data. Poti sa-mi spui te rog daca ai schimbat proiectul in timp ce aveai deja incepute lucrarile si daca a fost nevoie sa schimbi tot proiectul ptr a schimba tipul acoperisului? Eu acum sunt la parter si urmeaza etajul si m-ar ajuta sa stiu ce trebuie facut sa schimb tipul acoperisul ptr ca as vreau sa merg pe ideea de acoperis plat. Multumesc si spor in toate!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim frumos! Noi am schimbat acoperisul inainte sa incepem constructia. In cazul dvs va recomandam rapid sa discutati cu inginerul de rezistenta ce v-a facut proiectul structural, sa va zica daca puteti schimba sau nu acoperisul fara alte lucruri aditionale. Succes la fel!
@TheSeboman3 жыл бұрын
Mai pierzi spatiul de depozitare de la cel nu plat. Spor la constructii
@PopaAlexandru.3 жыл бұрын
Pai mai taie din zerouri ca daca tot asa marsezi , la finalizarea lucrarii constructorul trebuie sa plateasca lucrarea . Acoperisurile de tip terasa au invelitori mult mai scumpe decat cele clasiceiar planseul trebuie facut pt a fi circulabil si cam orice materiale se vor folosi ramane problema suprasarcinilor - de ex iarna cand ninge ... sa luam un caz in care stratul de zapada e de 1 m . Ai 100mp de terasa si vor fi 300mc de zapada ... asta inseamna ca terasa va trebui sa suporte o apasare de 30 tone. Si apoi e apa de ploaie ... care va baltii ,se va infiltra (in timp) . Apa si materialele de izolatie pe de alta parte e cam ciondanesc (cearta) .
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Nu am inteles ce sa tai din zerouri, din moment ce am zis costurile care le-am adunat din piata, nu au fost inventate de mine ))) Fara termoizolatie, la noi a iesit 20.000 euro acoperis clasic in panta vs 5000 euro acoperis plat. Si nu e vorba de membrane bituminoase ieftine, ci PVC, TPO, EPDM. Nu stiu in Romania, insa aici sunt de 10-15-20-25 euro/m.p. Nu e obligatoriu ca un acoperis sa fie proiectat circulabil, depinde de destinatia finala. Cu zapada ce ati zis e un mit complet! Credeam si eu in el, pana nu m-am informat mai bine si am vazut cu ochii mei zapada pe un acoperis plat. Concluzia: nu se strange zapada mai mult decat e parapetul, chiar daca ninge incet, ori tot ce e peste parapet e suflat de vant. Pe pamant e alta istorie. Plus, cand a nins la noi de 1 metru? Apa de ploaie - daca e facuta panta ca lumea, nu se creeaza balti sau infiltratii. PS: vizionati va rog video-urile despre acoperisele plate, o sa vedeti ca aveam cam aceeasi atitudine emotionala cum citesc din comentariul dvs, foarte sceptica, insa uite ca noile cunostinte si experiente mi-au schimbat parerea, insa repet ce am zis in video: doar cu materiale noi si doar cu proiectare si executie corecta. Ca daca e proiectat gresit si executat gresit, si un acoperis inclinat il poate lua vantul, face infiltratii si avea si alte probleme. Multumesc.
@Daniel.ÎîîîÎ3 жыл бұрын
La acoperisurile terasa, dupa hidroizolatie merge pus si un strat de tabla faltuita ? Practic sa captusesti tot acoperisul si cu tabla ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
De ce sa achitati 2 acoperisuri? (plat si tabla faltuita). Dupa noi e cheltuiala de bani in zadar. Poate doar pentru parapet sau alte elemente ale acoperisului, s-ar putea folosi tabla sau alte materiale.
@dorran123 жыл бұрын
Da , felicitari. Pentru mine e tarziu si nu mai pot modifica . am ales acoperis in 2 ape. O problema ar fi zapada iarna cand sunt precipitatii abundente , o sa fie multa zapada de dat jos. Succes
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim. Nu cred sa am probleme cu zapada, din motiv ce pe un acoperis plat, nu se depune mai multa zapada decat e nivelul parapetului, unde la noi nu va fi foarte inalt. Multumesc!
@flufycat27482 жыл бұрын
ATENTIE MARE la operatiuni. La o casa cu structura din lemn sau metal ai minus doua operațiuni de manoperă. Iar valoarea impozabil e mult mai mica. Dar de ce nu faci o casa sa para ca e un garaj???
@mihaiachim52993 жыл бұрын
4:00 Nu am vazut niciodata o membrana de bitum care sa tina cat avea garantia indiferent ca era proasta calitate sau proasta instalare ... pe cand o membrana de EPDM poate fi facuta la comanda exact pe forma acoperisului, livrata la destinatie, despaturata si fixata si asa se poate obtine o membrana neintrerupta de lipituri sau cu absolut mimul de imbinari necesare :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Cam din aceleasi considerente am criticat asa de mult acoperisele de tip terasa in video-urile despre acestea, unde m-am referit mai ca doar la acelea ce au membrane bituminoase. Cu noile membrane, da, se poate optimiza destul de mult.
@scipionyx13 жыл бұрын
Despre cauciul lichid ce pareri sunt? Am cerut oferte pentru membrana EPDM si cauciul lichid in 3 straturi si e o diferenta de pret maricica.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Sincer e inca un material nou pentru mine si nu pot inca sa ma pronunt.
@VladislavCantea3 жыл бұрын
Eu pun EPDM (lipit cu adeziv special pe OSB) pe acoperis in 4 ape (panta nu este foarte mare). Fac mai mult pentru design decat pentru a economi.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Interesant, merci de coment.
@rodicagabriela13293 жыл бұрын
In america inainte sa pui adezivul ala special se mai pune un fel de hartie carton inainte si dupa lipesti membrana .
@duduloi3 жыл бұрын
Un acoperis tip terasa e doar un acoperis de beton, care este PARALEL cu solul. Apa e un mare pericol si veti constata in timp asta. Daca tot doriti economie, eu as sugera un acoperis INCLINAT de beton (a se vedea constructii tip ICF). Avantaje: apa curge (doh), lipsa punti termice. Usor de izolat. Puneti pe el o membrana nu foarte scumpa. Si suplimentar, puteti monta panouri solare pe el. WIn-Win zic eu.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Va inteleg ingrijorarea, insa stati ca in prezent exista o sumedenie de metode de a crea o panta de scurgere eficienta, incepand de la sapa de panta, si terminand cu placi de izolatie Slope (de panta). Legat de punti termice va gresiti, oriunde este beton in contact cu exteriorul si nu este termoizolatie serioasa - sunt punti termice mari! O sa vin cu un video in viitorul apropiat cum am scazut puntile termice, mai ales acolo unde e beton. Inafara de scurgerea apei, mai este problema UV-urilor, iata de ce membrane ieftine nu se recomanda la acoperise plate. Legat de panouri solare - un acoperis plat ideal este un acoperis fara penetrari. Sunt solutii neinvazive, insa acestea au nevoie de suport (sapa de beton, nu pe izolatii). Oricum ne-am gandit la toate acestea si avem solutia. La timpul potrivit o sa o prezint. Multumesc!
@fericostache19963 жыл бұрын
Da merge la o casa cu etaj nicidecum la mansarde? Apropo care este inaltimea maxima a peretilor exteriori a unei mansarde
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
La mansarde nu merge. Inaltimea maxima? Buna intrebare. De obicei e mansarda daca peretii exteriori sunt sub inaltimea peretilor exteriori au unui etaj, deci sub 2.60-3.0 metri. Daca va apropiati de asa inaltimi, faceti-va deja un etaj complet, e mai bine asa. Pe canalul nostru gasiti in trecut analize si informatii despre avantajele unei case cu etaj complet versus mansarda.
@cristiionescu72723 жыл бұрын
Vreau sa mi fac casa din panouri SIP . Pot sa o termoizolez cu polistiren sau cu ce ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Panourile SIP si asa au in componenta lor cel mai des polistiren. Daca se doreste termoizolatie suplimentara, atunci se face calcul termic separat pentru a se vedea daca exista sau nu sanse de condens si alte probleme.
@florinm20523 жыл бұрын
Sa inteleg ca si in Moldova, ca si in Romania mai cresc maini din partile dorsale? min: 15.28. :D
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
In orice tara vor exista si specialisti buni, dar si dorei )))
@sharkshark37023 жыл бұрын
ca idee acum depinde și ce casa îți faci la casele cu etaj merg acoperișurile de tip terasa dar la cele fără ...te las pe tn să-mi răspunzi "maistre "...
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Este adevarat ca la casele doar Parter, daca ai acoperis plat, parca e garaj sau oficiu, nu casa ))) E mult mai greu sa creezi un design frumos cu acoperis plat la o casa cu un singur nivel.
@vasiliiciomirtan45333 жыл бұрын
Bravo. Bună ideea 👍 aștept cu nerăbdare să văd rezultatul final. Dacă nu-i secret cît valorează bugetul total al casei?... și cu Doamne ajută !!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim, Da Doamne! Nici nu stii cum astept eu rezultatul final ))) Despre bugete dupa cum am zis o sa vorbesc pe etape, pentru fiecare lucrare in parte, ca in final sa fac un video despre costurile ce le-am avut. Ori acum costurile sunt foarte volatile, cresc, facem optimizari si nu doresc sa ofer informatii distorsionate cu realitatea din final.
@deema8813 жыл бұрын
cu cit mai multe video cu atit imaginatia mea despre cum va arata casa sare in sus , deja imi imaginez o casa de pe alta planeta, succes , faci un frigarui si o excrusie la toti urmaritorii cind e gata? :D
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Ceea ce o sa fie special la aceasta casa, este ca in final va fi cea mai energo-eficienta din Moldova, fiind in standardul passive house premium. Deja despre cum va arata, nu cred ca e ceva foarte extravagant sau neobisnuit, va fi ceva in stil minimalist. Numaidecat ca fac un frigarui la sfarsit, ma gandeam cu toti cei implicati in proiect, insa e buna ideea si cu urmaritorii )))
@caluslazor1989 Жыл бұрын
Din temelie coasta 18 mi euro
@mathefrancisc-andrei64113 жыл бұрын
Vad ca sunt singurul care nui deacord cu acoperișul plat 👎👎👎! - Vei vedea ( ma vei pomeni) când va fii cald vara, o sa iti para rau de tot ca nu ai făcut un acoperiș normal ( 1 apa, 2 etc cum poți) !! Asta, ar fii doar 1 criteriu, ar fii mai multe dezavantaje.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Cu o termoizolatie la acoperis intre 330 si 450 mm, mai conteaza cat e de cald sau nu afara? Sa nu uitam ca vorbim de o casa pasiva!
@mathefrancisc-andrei64113 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor :))) Vb după!! - Nu se compara cu un acoperiș ventilat / aerisit (unde circula aeru).
@Daniel.ÎîîîÎ3 жыл бұрын
Pana in 2028 poate incepi constructia. Din ce am vazut casa o sa fie eficienta energetic, daca si asta dar pasiva nu va fi niciodata din pacate, nu o spun cu rautate.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
O sa vedeti ca incep mai devreme de 2028 ))) Oricum nu ma stresez foarte mult, imi dau seama ca se ajunge la o proiectare occidentala cand vine vorba de timp, adica proiectarea sa intreaca timpul efectiv constructiei, chiar daca initial doream sa fie mai rapida ))) Legat de a fi sau nu pasiva - vorbiti de pe pereti (nu o spun cu rautate). Din moment ce suntem in proiectare cu Passive House Institute, respectand in tocmai cerintele lor (sunt cu sutele, poate miile), iar proiectul suferind de mai multe ori mici ajustari/modificari dupa ce ni s-a recomandat sa schimbam/detaliem anumite lucruri, ca sa nu mai zic de programele de calcul si altele folosite, care arata in ce standard de casa pasiva, si inca premium ne incadram. Plus ati mentionat "din ce am vazut" - foarte straniu, ca eu nu am prezentat mai nimic arhitectural si de alte componente ce vor fi folosite la casa ce duc o anumita constructie in standardul de casa pasiva, adica poate eu nu inteleg de unde ati tras concluziile, insa iarasi, parca de pe pereti (nu o spun cu rautate). Nu vreau sa merg cu acest comentariu mai departe, deoarece este evident ca sunteti foarte slab informat ce inseamna a certifica o casa pasiva. Mai informati-va si revenim la discutie! Cu toate ca am dubii ca o sa mai aveti ceva de comentat dupa ce o sa aflati ce inseamna si cum se certifica cu adevarat o casa pasiva, drum pe care acum mergem. Sanatate!
@Daniel.ÎîîîÎ3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Scuze eu am fost cam rautacios doar ca sunt nerabdator sa vad prima "caramida" pusa :D. Atunci perfect ca va fi pasiva, oricum toate gandurile mele bune pt reusita.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@Daniel.ÎîîîÎ Nici nu stiti eu cat de tare astept santierul ))) Sorry si eu am fost cam direct. Multumesc de sustinere!!!
@liviupastravanu54273 жыл бұрын
Spuma celula inchisa + poliuree?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Nu are portanta necesara pentru o sapa deasupra, nu se aplica la grosimi cat avem nevoie (chiar si cu cea mai performanta spuma, tot la 25-30 cm ajungem, si din ce am discutat, nu se aplica asa grosimi la noi). Plus mai sunt cateva minusuri ce le-am expus in video despre Dezavantajele spumei.
@mihaiachim52993 жыл бұрын
3:34 inclusiv comentariile mele entuziaste despre acoperisurile plate :P :D
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Aha )))))
@raduovidiu29253 жыл бұрын
Oare se prelungeste "viata" hidroizolatiei daca e acoperita de stratul vegetal (cu cele aferente)?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Depinde de fiecare caz in parte. Orice membrana de hidroizolatie va avea un termen mai mare daca e ferita de apa si UV, insa un acoperis verde este mult mai scump, ingreleaza mult casa care are nevoie de o structura de rezistenta mai serioasa inca din fundatie, si are mai multe straturi de materiale. Insa, la fel e o solutie daca se doreste.
@smedvedi3 жыл бұрын
Daca se doreste acoperis verde atunci trebuie membrana speciala, rezistenta la radacini, altfel risti ca plantele sa o perforeze.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@smedvedi De obicei se merge pe geomembrane HDPE cu crampoane si geotextil.
@AmirAbuKarim3 жыл бұрын
Bună ziua? 4000/5000€ (ce metraj are acoperișul? că sa fac calcule...ms!)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Suprafata totala ce urmeaza a fi hidroizolata este de circa 90-100 m2 (suprafata acoperisului si parapetele). Casa are o amprenta la sol de 8.9x8.9 metri.
@rodicagabriela13293 жыл бұрын
Deci cat costa acoperisul ?
@cristianfilip2833 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor pentru 100 mp de acoperiș 20 mii euro mi se pare exorbitant, mai mult de 6-7 mii euro nu costa în România. Chiar și lemnul ai zis 250 euro mc chiar și tratat este enorm.
@florineusebio3 жыл бұрын
acuma vin si eu cu o nebunie. nu-l fa chiar plat. da-i o panta de cateva grade.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Pai si normal ca orice acoperit plat, are o panta de scurgere de cateva grade )))
@nicubaltag53443 жыл бұрын
Lucrez în Londra de 15 și de vreo 8 ani lucrez numai cu EPDEM și silicon mastic da așa este EPIDIEMUL și siliconul sunt cele mai bune.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de opinie!
@robertbucur67753 жыл бұрын
Ai dreptate
@robertbucur67753 жыл бұрын
Putin mai pun membrane ,acum merg pe cea sticlata garantie 50 de ani si Foarte usor de pus
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@robertbucur6775 Cum se numesc produsele in engleza?
@robertbucur67753 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor fibre glass roof .Te pot ajuta cu mai multe informati. 12 metri patrati 250 de lire .pret
@slayeriio2 жыл бұрын
Pai si termoizolatia?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Izolatia am facut-o deja si tot am iesit mai ieftin decat un acoperis inclinat. Am prezentat toate etapele in video-urile ce au iesit dupa acesta.
@slayeriio2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor am sa ma urmaresc din videoclipurile postate 👍
@iuliaralucadanila49193 жыл бұрын
Schimba de rog si logoo begu hause!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Avem un logo #BeguHouse dar nu este afisat in nici un video. Daca va referiti la logo-ul companiei Premium House, acesta e alt ceva, compania e companie, proiectul casei personale e proiectul casei personale.
@elementulzero3 жыл бұрын
Salut , dar avantajele si dezavantajele unui acoperis verde ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Un acoperis verde e mult mai complex, insa sunt solutii.
@elementulzero3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor pei asta nu contest , d'asta si intreb , per ideea se merita investitia sau nu ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@elementulzero Nu e corect de zis investitie, deoarece banii nu tii scoti niciodata, nu e ceva ce ne ofera venit inapoi sa vorbim de investitie ))) E o cheltuiala, si in principiu se trateaza la fel: daca beneficiarul vrea sa aiba acoperisul verde si are bani, poftim.
@elementulzero3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor depinde cum privesti problema , daca te scapa de racirea casei si ai panouri , pe timp de vara ai putea sa o numesti investitie .
@smedvedi3 жыл бұрын
Un strat vegetal intotdeauna va fi un izolant aditional al acoperisului plat, asta desigur face vara sa se incalzeasca mai putin si iarna sa se raceasca mai slab deci poti face anumite economii, dar intrebarea este cat te va costa sa-l faci ? Acoperis plat exploatabil si acoperis plat neexploatabil are preturi total diferite
@iulianab.bragorenco67613 жыл бұрын
Si cu panourile fotovoltaice cum rămâne?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Aici e partea interesanta, care ne-a dat batai de cap ))) O parte vor forma copertine solare deasupra ferestrelor sudice, alta parte va fi montata pe acoperisul plat sub un anumit unghi.
@sergiuvlad883 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ai cum sa le montezi fara sa perforezi membranele sau le ancorezi altfel?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@sergiuvlad88 Sunt 2 sisteme, invaziv si neinvaziv, inca nu ne-am decis suta la suta pe care mergem.
@florinsoare84483 жыл бұрын
Asta e problema, atât pentru fotovoltaice cât și pentru cele de apă caldă. Spre exemplu pe 21 decembrie unghiul maxim al soarelui este de 21 de grade la București la 12:15, iar înainte și după scade rapid. Câte panouri poți pune pe un acoperiș plat, mai ales fotovoltaice, care nu trebuie să fie umbrite de nimic?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@florinsoare8448 Poti pune panouri si in alta parte, nu doar pe acoperisul plat. Insa faptul ca productia e mai slaba cu cat unghiul e mai mic, e clar.
@Cr86Yn3 жыл бұрын
erai mult mai credibil daca veneai cu un excel in care puneai toate aceste diferente. Nu zic ca nu ai dreptate, ci as fi vrut mai detalitat. Poate faci si partea a doua cu detalii ( accepta comentariul ca pe o idee de video nu ca pe o critica ). Spor !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc de opinie, insa sunt 2 motive de ce nu am venit cu un excel: 1) Nu cred ca e corect sa ofer informatii din ofertele comerciale primite. 2) Dupa cum am mai zis prin comentarii si alte video-uri, la fiecare etapa o sa vin cu anumite informatii despre costuri, ca in final sa fac un video detaliat pe tema data. Merg pe directia de a veni cu costuri doar dupa ce am primit lucrarea/materialul, nu inainte, deoarece acum piata se schimba foarte mult, preturile cresc, undeva mai obtin anumite reduceri, si nu doresc sa ofer informatie ce ulterior nu va corespunde realitatii.
@LespezeanuTudor3 жыл бұрын
Salutare îmi puteti lăsa o adresă de contact, urmăresc videoclipurile de la începutul canalului și mă ocup în special cu hidroizolații terase cu diverse membrane, în orașul Iași. Asi fi interesat să schimbăm câteva vorbe poate vă pot fi de ajutor cu unele informații sau poate voi afla lucruri noi.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salut. Modalitatile de contact le puteti gasi in Descrierea acestui video ↑. Multumesc.
@DemoNiq3 жыл бұрын
mda, nu stiu ce sa zic, acoperisul intr-o apa este complicat? eu am tot acoperis intr-o apa in proiect, si asa il voi face.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Ia privit mai atent video, am dat si niste imagini din proiectul acestuia. Merci.
@alingolea31973 жыл бұрын
Fara acoperis plat, acoperis in doua ape, cu tabla onduline, de calitate germana, garantata 50 de ani.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc de opinie, faceti-va dvs si ne vedem peste 50 ani )))
@alingolea31973 жыл бұрын
Mi-am facut, are deja 15 ani vechime, se comporta bine, culoarwa vopselei s-a mai inchis dina cauza mizeriei de praf fixate de licheni si muschii de tigla. Doamne ajuta-ne sa nu fie probleme nici urmatorii 35 de ani!
@flufycat27482 жыл бұрын
Bugetul deobicei va fi mereu cu minim 30% mai mic.
@Daniel.ÎîîîÎ3 жыл бұрын
Companiile care se feresc de filmat adica de reclama gratuita clar sunt neseriosi si sunt tepari, eu unul daca as avea o firma ba chiar as face o reducere la un youtuber cu mii si zeci de mii de vizitatori pt ca imi aduc reclama si implicit mai multi clienti, deci mai multi bani !
@Buciasda333 жыл бұрын
Păi cum... Fără piscină pe acoperiș? Eo zic păstrează banii... Eu nu aș construi o casă în perioada asta.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da fara piscina si alte cheltuieli inutile. SI eu cand vad costurile ma ingrijorez, insa ce o sa fie mai departe daca preturile tot cresc? Imi da cineva garantii ca in 2022, 2023 o sa scada preturile ca cel putin anii trecuti? Sau o sa fie inca si mai mari ca acum. De obicei in domeniul comercial preturile se ridica usor, insa scad foarte greu.
@Buciasda333 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor îmi place optimismul tău, dar... Să trăim până atunci și să sperăm că mai apucăm anul 2022 sau 2023... Este greu de estimat ceea ce se va întâmpla, eu, mai pesimist din fire, mă gândesc că o să fie criză economică și foamete, dar na... Sper să mă înșel 😅 Garanție nu-ți dă nimeni, cum nimeni nu-mi dă nici o garanție că nu îmi pică un ghiveci în cap atunci când merg pe stradă.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
@@Buciasda33 Eu de mic sunt mai optimist de fire, deci, indiferent cum va fi, daca te adaptezi, se poate merge inainte )))
@haleaurelian3 жыл бұрын
Poti sa-ti cumpari o masina noua dupa ce termini casa :)
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Daca imi vor ajunge banii )))
@macoveialex68233 жыл бұрын
15:25 aici minte multa nu trebuie daca mainile iti cresc de unde trebuie. HAHHA
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
:))))))
@macoveialex68233 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Sunt din România și mă amuz la fiecare videoclip. Totuși faceți treabă bună.
@mogoscatalin1003 жыл бұрын
Eu te urmaresc de mult dar dupa cate vad vrei casa pasiva la bani de casa normala daca nici nu teai apucat si tai deja banii ....eu zic ca nu o sati iasa .... bafta oricum pe hartie este un lucru cand scoti bani e alta ai sa vezi
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc ca urmariti acest proiect. "Mintea nu cunoaste alte frontiere, decat acelea pe care ni le punem noi insine" - Napoleon Hill. Vedem la final cine dintre noi are dreptate )))
@SimonStuff20003 жыл бұрын
Nu vreau sa fiu nesimțit.... Dar ... parcă ați mai slăbit..
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Nostim comentariu ))) Da am slabit cu cateva kg, lucrez foarte mult in ultimile luni, mai ales la acest proiect, stres, si acest lucru deja se simte, insa cred ca se merita. Cu totii trecem prin anumite perioade in viata, principalul sa ramane sanatosi!
@tehnicianenergetic60903 жыл бұрын
NU DORESC SA TE CONTRAZIC DAR ACOPERIȘURILE ORIZONTALE SUNT MULT MAI DEZAVANTOASE FATA DE CELE IN CLINATE IN MINIM DOUA APE !!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de comentarii, insa le-am criticat destul de mult in 4 video-uri in trecut, le gasiti pe canal. Totusi parerea s-a schimbat o data cu noile materiale ce au aparut pe piata.
@sharkshark37023 жыл бұрын
teoretic poate știi ceva dar practica te omoară...
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Am si practica, nu va faceti griji...
@sharkshark37023 жыл бұрын
vb cam mult și devi plictisitor...
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Daca doriti video-uri de 30 secunde - 1-2 minute: mai bine uitati-va la reclame, ori continuturile cu informatii utile de obicei e greu sa le faci in termene atat de scurte, existand mai multe aspecte si detalii care fac diferenta, si care necesita a fi prezentate. Merci.