Eu multumesc. Eu vin la clipurile dvs ca la cursuri. Niciodata nu e tarziu sa inveti. Nicidata nu inveti ceva degeaba. Candva imi va folosi ce vad aici. Sper. Si explicati tare bine.
@mariusstefan1896 Жыл бұрын
un video cu centrala de ventilație cu recuperare de caldura o sa pui ? mulțumesc.
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Numaidecat ca o sa fie!
@Vbankir12311 ай бұрын
Bravo, rezultat calitativ 👏🏻
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Multumesc!
@jdjfkdks9 ай бұрын
Perfecționist, următoarea casa a să fie navă spațială.
@EnciclopediaConstructiilor9 ай бұрын
Probabil )))
@MaxFactory2023 Жыл бұрын
Mulțumesc de informații!
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Cu drag!
@dragastanvalentyn7295 Жыл бұрын
Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Cu placere!
@picgo8416 Жыл бұрын
Ne macina o intrebare, oare la ce buget s-ar ajunge sa facem asa o casuta in suburbie? Am aprecia mult daca ai timp pentru un asemenea video cu realitatile de preturi la zi, cu proiectare, constructie si finisaje.
@napoleono16 Жыл бұрын
Sub 1000 de euro nu poti calcula pe m2 util. Noi am facut foarte multe lucruri cu mana noastra, deci costuri mai mici cu manopera, dar tot vom ajunge la acest cost. 15 cm vata bazaltica la exterior, 30 la acoperis.
@wisdomofafoton Жыл бұрын
@@napoleono16finisata si utilata?
@napoleono16 Жыл бұрын
@@wisdomofafoton inca nu suntem la faza aia, suntem la semi-gri, mai trebuie sa dam gletul si sa punem rigipsul. La gri, cu izolatia facuta, cu sistem de ventiliatie si cu centrala de gaz instalata vom fi undeva la 800 de euro/m2 si pe urma vin finisajele/mobilier/amenajat curte/etc.
@wisdomofafoton Жыл бұрын
@@napoleono16 , mă surprinde un pic prețul, e ceva firma mai specială sau așa sunt preturile în ziua de azi?
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Ca e in suburbie sau nu, pot spune asa: o casa pasiva costa in medie pentru zona noastra cu aproximativ 20% mai scump decat una obisnuita SAU cu 5-10% mai scump decat o casa nZEB cum e lege deja sa construiesti in Romania. Insa, investind mai mult, iti scoti banii in cativa ani printr-un consum de energie mult inferior fata de casele obisnuite.
@mirelalazar3944 Жыл бұрын
Asa ceva din pacate nu se intampla in realitate ! “Mesterii” pe care rar ii gasesti dau rasol, indiferent ca este vorba de firma sau particulari! Sunt din Romania!! Mesterii buni au plecat in UE!!! Ca doar suntem membri!!!😢
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Asa ceva din fericire se poate intampla pe orice santier, nici una din solutiile prezentate nu costa multi bani si nu e ceva din tehnologia lui Elon Musk ))) Trebuie doar dorinta sa faci lucrurile asa cum trebuie, sa stii ca client ce sa ceri, si sa platesti doar pe rezultatul corect! Pana la urma, piata asta stricata, tot de clienti e dictata, de cerere. Schimbati cererea!
@mirelalazar394411 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Adevarat dar e valabil intr-o piata in care oferta este bogata!!! In Romania nu mai exista cum spuneam meseriasi! Mana de lucru este putina si deprofesionalizata! Nu ai de unde alege din pacate! Marile firme lucreaza in multe cazuri cu straini ( filipinezi, indonezieni si ce or mai fi ei) care sunt vai de capul lor! Ai nostri au plecat din tara! Daca am distrus toata industria unde sa lucreze?? Asta este!!! Daca am fost prosti!!! Cei mai prosti!
@Vbankir12311 ай бұрын
Valentin cred ca voi avea nevoie de un manager/diriginte de santier pentru un proiect de renovare in Europa… ce zici? Impreuna cu Profmontaj.
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Nu stiu, sa analizam si vedem...
@alex3261 Жыл бұрын
Cat costa in final aceasta casa?
@deema881 Жыл бұрын
Încă nu e finalul ))) foarte mult
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
O casa pasiva unde calitatea e la ordine zilei, inafara de chestii de etanseitate, ventilatie cu recuperare si altele, costa in medie pentru zona noastra cu aproximativ 20% mai scump decat una obisnuita SAU cu 5-10% mai scump decat o casa nZEB cum e lege deja sa construiesti in Romania. Insa, investind mai mult, iti scoti banii in cativa ani printr-un consum de energie mult inferior fata de casele obisnuite.
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
@@deema881 Acum nu mai e asa mare diferenta, procentual e mult mai accesibila la cost ca si alte case. Am raspuns in comentariul anterior.
@alex326111 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Intrebarea a fost clara - Cat costa?
@patakigabriel745711 ай бұрын
@@alex3261 salut, calculeaza de la 2000€/mp
@KARINA13.1011 ай бұрын
Muama, nici acum n-ai terminat casa asta? Daca mergeai pe structura de lemn pana acum erai mutat de mult. 😅
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Am zis eu vreodata ca vreau sa o termin rapid? Nu! Plus, ce ma ajuta pe mine lemnul, daca de exemplu au un buget X pentru indiferent orice structura? Daca o casa sa presupunem ca din lemn si alta din zidarie, costa ambele 200,000 euro, si tu bugetezi lucrarile in asa fel incat sa o termini in 2-3 ani, ce ma ajuta pe mine ca casa din lemn era sa o ridic in cateva saptamani VERSUS una pe zidarie in cateva luni? Ca in mare parte doar ”la rosu” e diferenta, interioarele mai mereu consuma cam tot atat.
@АлексейКараман-ф2и11 ай бұрын
Mai baieti, faceti tencuiala si pe urma electrica,scotciul armat Este bun de scurta durata, cu vremea el de desclee, recuperarea aerului tot are niuanse , am o mare experienta in constructie si pot afirma ca asa cum aratati voi de facut nu Este economic comfirmat , din pacate banii reglementeaza piata lucrarilor de constructie. Priviti vlogul Александр Терехов , cred ca veti primi multe raspunsuri la asa teme . Norok la toti !
@EnciclopediaConstructiilor11 ай бұрын
Buna ziua, in trecut am urmarit o perioada multe vloguri din estul Europei, inclusiv pe dnul Alexandru si multi multi altii, insa am ajuns pana la urma la concluzia ca in spatiul estic, inca nu stiu "cu ce se mananca" o casa eficienta energetic, cu atat mai mult o casa pasiva! In alte aspecte ale constructiei, poti invata multe cred ca din orice tara si experiente ale altor oameni, insa serios, legat de casele pasive, estul e zero. Dvs va puteti informa de unde doriti, principalul scopul dorit sa il atingeti. Legat de casele pasive, e demonstrat de ani de zile si zeci de mii de exemple de case deja gata, ca ceea ce s-a proiectat in peste 95% din cazuri coiencide cu ce se intampla in realitati, ca solutiile necesare, functioneaza. In rest, youtube-ri pe internet poate fi oricine, iar aceasta nu inseamna ca toti au dreptate. Informatiile trebuie filtrate! Legat de cazul nostru, mai toate membranele care acum sunt aparente, vor fi acoperite de tencuiala si/sau alte finisaje. In rest, totul e acoperit. Priviti atent video toate minutele, nu cateva secunde...