Merak ettiğim şey.. Bir bilgi usul ve metodla disipline edilirse dirayeti kalırmı, yani bilgi olarak tanım içindemidir
@The.blonde073 ай бұрын
Esselamün aleyküm bizlerde nasıl katilabiliriz bu sohpetlere
@alibey16393 ай бұрын
Seviyeli bir müzakere ortamı sağladınız.. Devamını beklerim.. 1.03.17 /1.20.20 arası soru-cevap bölümü için teşekkür ediyorum.. 1. Bilimsel Metodlar konusunda akademide bir konsensüs var mı? Siz hangi yönteme daha yakın duruyorsunuz? 2. Fizik alanında kullanılan Metodolojik Empirizm hakkında kanaatinin nedir? 3. Bilimin ideolojisi veya dini olur mu? Bilginin İslamileştirilmesi kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz? 4. Bilginin Sınıflandırılması konusunda akademiler Farabi’nin mirasının neresindedir? Akademi buna uygun bir yöntem takip ediyor mu? 5. Neyin bilgisi, hangi öncüllerle bilgi, hangi usulle bilgi, kimin ürettiği bilgi konusunda akademi de bir mutabakat var mı? 6. İradeli varlık olan İnsanın Bilimi olur mu? 7. Tikel bilgi, tümel bilgiye ulaştırması açısından önemli değil mi? 8. Mantık nesnel bilginin kaynağı değil midir?
3 ай бұрын
bu kanal çok iyi yav
@muhsen983 ай бұрын
Selamunaleykum
@eamanhasoun81443 ай бұрын
❤
@yagzkaanbademci41613 ай бұрын
Bur yuksek lisans ogrencisi soru sormuştu. Akademide tek nir konuda uzamanlasabiliyorsun ancak ben cok konu calismak istiyorum bu bur dez avantaj. Bu minvalde bir soruydu. Bu soruya su cevap uygun mu acaba. Bilgi uretme konusunda noktasal olmak durumundagiz . Ancak utetileni alma konusu farkli bir konu ve cok sahayi calisip ogrenebiliriz. Mesele bilgi uretmeye gelince mecburen bir konuya odaklanmamiz lazim. Cunku bir konud abilgi uretmek icin o konuyu dunyada en iyi calisan birkac yuz kisiden biri olmaliyiz. Dolayisiyla her sahadan bilgi alip ogrenebiliriz. Her sahayi çalışabiliriz. Ama is bilgi uretmek ise tek konu.
@farukkonuralpeser29063 ай бұрын
38. dk daki lise öğrencisinin değindiği hususun doğruluğu nedir? cevapta veren olmadı!
@alibey16393 ай бұрын
Nazar'da İcma'nın değeri olmaz, ifadesi bence de doğru.. Şayet Nazar, fen bilimleri, fiziki saha, eşya'nın işleyişi, mekanik nedensellik, evrensel ahenk ve düzenin adı ise doğrudur. Zira bu durumlarda Kesret'in, insan Oy'larının bir değeri olamaz, diye düşünüyorum. Kısaca, hakikati keşfedilen ve tekrarlanabilen bilgiler, İcma'dan daha üstün olur.