1980 Darbesi, Öncesi ve Sonrası Hiç Görmediğiniz Görüntüleri

  Рет қаралды 20,801

Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu

Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu

Күн бұрын

1980 Darbesi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği bir askeri darbe olan 12 Eylül Darbesi; aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nde başarıya ulaşmış son askeri darbedir. 12 Eylül gecesi saat 03.00’de PTT ve TRT gibi iletişim kurumlarının ele geçirilmesiyle başlamış; ardından İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne el konulmuş ve son olarak da Başbakan Süleyman Demirel’in konutu ele geçirilmiştir.
12 Eylül 1980 Darbesi Nedenleri
Ülkede yaşanan siyasi cinayetler ve toplum içinde artan şiddet olayları.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin uzun bir süre yeni cumhurbaşkanını seçememesi ile artan siyasi istikrarsızlık.
Ülke genelinde yaşanan güvenlik sorunları ve yaşanan silahlı çatışmalarda öldürülen insan sayısının günde ortalama 10’a ulaşması.
Konya’da düzenlenen Kudüs’ü Kurtarma Günü adlı bir etkinlikte, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin engellenmesi ve toplanan kalabalığın şeriat istemesi.
Yaşanan derin ekonomik kriz.
12 Eylül Darbesi Özeti
12 Eylül gecesi saat 03.00’te başlayan askeri darbe; önce iletişim kurumlarının ele geçirilmesiyle başlamış ve son olarak da İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık konutunun kontrol edilmesiyle, saat 4 sularında tüm turda duyurulmuştur.
Başarıyla sonuçlanan darbenin ardından parlamentodaki tüm milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmış, Süleyman Demirel’in başbakan olduğu hükümetin faaliyetlerine son verilmiş ve ülke genelinde sıkıyönetim ilan edilmiştir.
Darbenin hemen ardından Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları olan Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer ve Jandarma Genel Komutanı Sedat Celasun’dan oluşan Milli güvenlik Konseyi oluşturulmuştur. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ise hem MGK’nın başkanı hem de devlet başkanı olarak ilan edilmiştir.
12 Eylül Darbesi Sonuçları
Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleşen son başarı darbe olan 12 Eylül Darbesi sonuçları şu şekildedir:
Tüm yurtta sıkıyönetim ilan edilmiş ve sokağa çıkma yasağı getirilmiştir.
Tüm parlamento ve milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmıştır.
Tüm siyasi partilerin ve tüm derneklerin faaliyetleri askıya alınmıştır.
Tüm sendikal faaliyetler durdurulmuş; grev ve lokavt yasaklanmıştır.
Birçok kurum ordu tarafından denetim altına alınmıştır.
Dört büyük partinin liderleri olan Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan Ankara’dan uzaklaştırılmıştır.
Darbe sonrası çok sayıda sağ ve sol görüşlü kişi tutuklanmıştır ve bu kişiler anarşi yaratmak, şeriat istemek ve bölücülük gibi suçlamalarla yargılanmışlardır.
1980 darbesi sonrası ülkenin tekrar çok partili demokrasiye dönmesi 6 Kasım 1983 tarihinde yapılan seçimler ile mümkün olmuştur.
Peki, 12 Eylül 1980 Darbesinde kaç kişi ölmüştür? 1980 yılında gerçekleşen askeri darbe sonucu gerçekleşen yargılamalar neticesinde 7000 kişinin idamı istenmiş fakat sadece 48’i idam edilmiştir. Bunun yanında cezaevlerinde yaklaşık 300 kişi hayatını kaybederken bu sayının 171’i işkence sonucu hayatını kaybetmiştir.
Video düzenleme: Kadir Tanrıkulu

Пікірлер: 182
@HasanoglanKoyEnstitusu
@HasanoglanKoyEnstitusu Жыл бұрын
Eleştiri sınırlarını aşan hakaret, küfür, kin ve nefret içerikli yorumları yazanlar, yazdıklarından sorumludurlar! Sevgi ve saygılarımla arz ederim. Kadir Tanrıkulu
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
Kenan Evren'in ruhu şad, tini uçmağ olsun.
@Erenrt4s
@Erenrt4s Жыл бұрын
Amin
@killa1453
@killa1453 Жыл бұрын
one ya kenan suanda ateste haci :D ucmag nedir ashdashdahsdh milletle dalgami geciyonuz awk
@hobicimkayserili6857
@hobicimkayserili6857 Жыл бұрын
Onca kişinin kanına girdikden sonramı??? Amerikalıların biizmncocuklar basardı demesınden sonramı suclu sucsuz işgence görenlerden sonramı ?????????
@simsekmemet
@simsekmemet Жыл бұрын
Cemaatleri hortlatan, imam hatipçi kenanın mı tini uçmaq olacakmış 😂
@ArdaSemerci
@ArdaSemerci Ай бұрын
12 Eylül 1980 darbesi, Türkiye'de askeri müdahale sonucu siyasi iktidarın ordu tarafından ele geçirilmesiyle sonuçlanan bir olaydı. Darbenin ardından Türkiye'de siyasi, toplumsal ve ekonomik yapı üzerinde derin etkiler bırakıldı. Siyasal İslam'ın güçlenmesi de bu dönemin önemli sonuçlarından biridir. Bu durumun birkaç ana nedeni vardır: 1. **Sol Hareketlerin Bastırılması:** 12 Eylül darbesi, solcu hareketler, sendikalar ve toplumsal muhalefet üzerinde büyük bir baskı kurdu. Bu kesimler susturulurken, alternatif bir muhalefet alanı doğdu ve bu boşluğu siyasal İslam doldurdu. Sol hareketlerin bastırılmasıyla, dine dayalı söylemler daha fazla alan buldu. 2. **12 Eylül Yönetiminin Din Politikaları:** Darbenin ardından gelen askeri yönetim, toplumda birliği sağlamak ve "sağlam bir Türk-İslam sentezi" oluşturmak amacıyla dini eğitimi ve söylemi teşvik etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yetkileri artırıldı, imam hatip okullarının sayısı hızla çoğaltıldı ve din dersleri zorunlu hale getirildi. Bu politikalar, dine dayalı bir milliyetçi söylemin yayılmasına zemin hazırladı. 3. **Özal Dönemi ve Serbest Piyasa Ekonomisi:** 12 Eylül darbesinin ardından gelen Turgut Özal'ın liderliğindeki hükümet, serbest piyasa ekonomisine geçişi hızlandırdı. Bu dönemde, muhafazakâr ve dindar kesimler ekonomik olarak güç kazandı. Özellikle Anadolu sermayesi ve bu sermayeyi temsil eden muhafazakâr kesimler siyasal İslam'ın yükselişinde önemli rol oynadı. 4. **Toplumsal Muhafazakârlığın Güçlenmesi:** 12 Eylül darbesi, toplumda bir muhafazakârlaşma dalgasına da yol açtı. Askeri yönetim, toplumu din üzerinden kontrol etme amacı güderken, aynı zamanda toplumun geniş kesimlerinde muhafazakâr değerlerin güçlenmesine neden oldu. Bu durum, siyasal İslam'ın toplumsal tabanını genişletti. 5. **Kürt Meselesi ve Siyasal İslam:** 12 Eylül sonrasında, Kürt kimliği üzerindeki baskılar ve bu baskılara karşı gelişen direnişler, bazı Kürt kesimlerinde siyasal İslam'ın etkisinin artmasına neden oldu. Özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde, İslami söylem birleştirici bir unsur olarak kullanıldı. Bu nedenlerden dolayı, 12 Eylül darbesi sonrası süreçte siyasal İslam'ın güçlenmesi kaçınılmaz hale geldi. Darbe, sol muhalefeti ezmiş, dini söylemi teşvik etmiş ve toplumda muhafazakâr bir dönüşüm süreci başlatmıştır. Bu da siyasal İslam'ın Türkiye siyasetinde daha belirgin bir yer edinmesine zemin hazırlamıştır.
@ikbalbilge6240
@ikbalbilge6240 Жыл бұрын
12 Eylül 'de ortaokul öğrencisiydim. O yıllarda bizi vatan edebiyatıyla uyuttular. Sevdiğimiz saydığımız insanların bu konuda hiç konuşmadığını hatırlıyorum. Buradan anlamak gerek yapılanların bir zülum olduğunu. İnsanların sevdiklerine zarar gelmemesi için ne çok çabaladığını anlıyorum.
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
2:24 Darbenin şart olduğunu ve yapılan müdahalelerin ne kadar yerinde olduğunu söylemek için örnek vereyim vatandaşlıktan çıkarılan kişiler arasında Kadir Mısıroğlu'da vardı. 😏
@mertkapan1648
@mertkapan1648 Жыл бұрын
Cem Karaca da vardı...
@mertkapan1648
@mertkapan1648 Жыл бұрын
Bu arada Türkeş ve Mısıroğlu çok samimiler, hatta Türkeşin bizzat kendi elinden Mısıroğluna yazdığı sevgi dolu mektubu da bulunuyor.
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
@@mertkapan1648 Biliyorum kardeşim...
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
ERDOĞAN--KADİR MISIROĞLU YUNAN MEZALİMİ KİTABINI İLK YAZAN BİRİDİR.KEMAL İT OLDUĞUNU SÖYLEYEN ÖZDİL RAKI MEZE GÜZELLEMESİ YAPARAK RUMLAR ÇOK GZEL MEZE YAPAR RAKIDA KARDEŞLİK YAPAR İNSANIN KIBRISI RUMLARA VERESİ GELİR DİYOR .SENDE KIBRISI RUNLARA VERECEK OLAN KEMAL İT SEN KADİR MISIROĞLU HAİN SİZ VATAN SEVERSİNİZ
@kenanyldz3356
@kenanyldz3356 Жыл бұрын
Aynısını şuanda yaşıyoruz hiç bir farkı yok
@evrimpekaslan
@evrimpekaslan Жыл бұрын
Daha beteri hatta…
@oktaytuncer9213
@oktaytuncer9213 Жыл бұрын
@@evrimpekaslan Rahatlik batti size galiba
@ozdemirdikbas6631
@ozdemirdikbas6631 Жыл бұрын
Ne alaka Kenan yildiz
@Murat19077
@Murat19077 Жыл бұрын
@@oktaytuncer9213 aynen kardeşim bunları işde asıcaksın şuanki rahatlıkdan rahatsız oluyolar çunku bunlar türkiyede yaşayan türk kimliği almış vatan bölücüler...
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
​@@oktaytuncer9213Rahatlik anana batmis olabilir ama biz vatanseverler olarak ulkemizin isgalinden rahatsiziz.
@Semsfstk.34
@Semsfstk.34 Ай бұрын
Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden sapınca başımıza Gelenler. 🇹🇷
@guluzarcanbay3867
@guluzarcanbay3867 25 күн бұрын
Anayasanin ilk 4 madesine bak o zaman anlarsin izinden saymışımi izindemi o dönem Kenan evren tarafından hazirlandi ve 4. maddede ilk üç made degistirilemez dedi
@antiyobaz1695
@antiyobaz1695 11 күн бұрын
CIA Türkiye Masası İstasyon Şefi olarak görev yapan Paul B. Henze “Our Boys Did It” (“Bizim Çocuklar Yaptı“) 🤬🤬🤬🤬
@kemalist2720
@kemalist2720 Жыл бұрын
Kenan evren ışıklar içinde uyusun.
@Yaman.0676
@Yaman.0676 10 ай бұрын
Mezarına Floransan takın öyle ışıklar içinde uyur
@omerdursun8135
@omerdursun8135 5 ай бұрын
Kenan Evren anti kamalist bir komutandı , siyasal İslam'ın yolunu açtı
@deryagok7845
@deryagok7845 4 ай бұрын
😂😂😂​@@Yaman.0676
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
CEHENNEMDE IŞIK BOL SENİNGİBİLERE ÇOK BİLE GELİR
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
Kemalistmiş! Kodugumun malina bak hele! Emperyalizmin kopegini savunan bir Kelmalist! Yersen!
@osmantakis310
@osmantakis310 Жыл бұрын
12.Eylül.1980 ‘de 22 yaşında , üniversiteyi yeni bitirmiştim.NATO’nun Yunanistan ‘ı askeri kanada döndürme operasyonudur ; Özel Harp Dairesi + MIT + MHP yönetimi + Ülkü Ocakları ,aktif olarak CHP ve devrimci insanlara karşı kullanılmıştır.O dönemdeki sıkıyönetim dosyalarını inceleyip öğrenebilirsiniz.
@antiyobaz1695
@antiyobaz1695 11 күн бұрын
ateşin bol olsun islamcı kenan 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🙏🙏🙏🙏
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
Ne olursa olsun 1980 darbesi şarttı!
@Kaanyaman-zf4lo
@Kaanyaman-zf4lo 10 ай бұрын
sg faşit
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
ERDOĞAN--ŞARTTI OLGUNLAŞMASINI BEKLEDİK DİYOR KENAN EVREN ADİSİ ABD DE BİZİM ÇOCUKLAR BAŞARMIŞ DİYOR.NEDEN ENGELLENMEDİ KARDEŞ KAVGASI DARBECİLER NEDEN ENGEL OLMADI EY ADİ HAİN ,BİR GECEDE ENGELLEDİLER.ÜLKENİN ZARARI ÖNEMLİ DEĞİL BATSIN YOKOLSUN PARCALANSI APO NUN HEYLELİ DİKİLSİN ATAPUT İLE YANYANA. SENİN UMURUNDAMI ÜLKENİN ZARARI ,İSMİN EE DOĞAN AMA SEN HAİN ALÇAK DOĞMUŞSUN SEN KİRRİPTO OLMALISIN YA YAHUDİ YADA ERMENİ DÖLÜ
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
2:50 ERDAL EREN 18 YAŞINDAYDI AVUKATININ UYDURMASIDIR O HATTA BUNU BABASIDA DOĞRULUYOR BU NASIL BİR İÇERİK BÖYLE YA?
@gri6567
@gri6567 Жыл бұрын
Üstelik bir askerimizi şehit etmiş şerefsiz bende üzülüyordum her ölümünün yıl dönümünde anıyordum onu
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
ERDOĞAN --NEDEN İNANMAK İSTEMİYORSUN.BOKLARI YEDİRDİKLERİ ANLATILIYOR NEDEN YALAN OLSUN İDAM EDECEK ZİHNİYET NEDEN MASUM OLSUN .DARBELERDEN ÜLKENİN KAZANCI NE OLDU NE İCATLARIMIZ OLDU EY ADİ MAHLUK.DARBEYE ORTAM HAZIRLA SONRADA MECBUR KALDIK DİYE MASUMLARI OYNA .HAİN DEĞİLSENİZ NESİNİZ
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
Senin 60 iq almaz.
@aykutulker3674
@aykutulker3674 Жыл бұрын
Kenan Evren'e teşekkürler. Ruhu şad olsun. Hergün 50 kişinin yaşamını yitirdiği ortamı olayların elebaşı 50 kişiyi asarak bütün ülkeye huzur ve güven ortamını getirdi. Batı Almanya-Doğu Almanya gibi bölünüyorduk neredeyse. Duygusallığı bırakın realist düşünün. Bana hak vereceksiniz.
@mertkapan1648
@mertkapan1648 Жыл бұрын
Doğu Almanya ve Batı Almanya tekrar birleşince sor bak Doğu Almanyadakilere... Hepsi Doğu almanyayı geri istiyorlar, yanlış hatırlıyor olabilirim ama galiba adı "Hafızamda ki doğu almanya" idi. Bu belgeseli izle çok daha iyi anlarsın
@aykutulker3674
@aykutulker3674 Жыл бұрын
@@mertkapan1648 hahahahahha. Herkes doğu almanyadan batı almanyaya kaçıyordu. batı almanyadan doğu almanyaya kaçan yoktu. duvar yıkıldığında doğu almanydakiler muz meyvesini görüp şaşırmıştı. ilk defa görüyorlardı. şuan da öyle. kuzey koreye kaçan kimse yok. kuzey koredekiler güney koreye kaçıyor sadece.
@mertkapan1648
@mertkapan1648 Жыл бұрын
@@aykutulker3674 aynen ilk defa muz gördüler belki ama bir şeyi daha ilk defa gördüler biliyomusun? Su saati, baya su saati hatta bir kadın polise ihbar açıyor evimde bomba var diye polis gelince anlıyorlar ki su saatiymiş. O insanlar hayatlarında ilk defa fatura gördüler fatura. Sana dediğim belgeseli izle orda bizzat doğu almanya da doğmuş insanlar konuşuyor. Ha bu arada doğu almanyadan batı almanayaya kaçışlar taraflı, batıdan da doğuya kaçan oluyor elbette, ama doğudan batıya daha çok, buna da kapitalizmin reklam propagandası diyelim.
@aykutulker3674
@aykutulker3674 Жыл бұрын
@@mertkapan1648 kapitalizmin reklam propagandası değil. gerçek bu. iki şeyden çok çekiyoruz. biri siz radikal solcular. biri de islamcı veya neo osmanlıcı radikal sağcılar. Düşün artık ülkenin yakasından.
@omer5838
@omer5838 9 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/rWKvdK2heshsqrs komünizmden kacmak ugruna anne ve baba tarafindan gereksiz esya gibi evde birakilan bebekler, cocuklar. hepsi yetim ve öksüz birakildi polis tarafindan yetimhaneye götürüldükleri icin su an acliktan ölmediler ve hayattalar. komünizmi savunmayi birakin artik midem bulaniyor sizin gibilerden. @@mertkapan1648
@MelekDilek-fk3hg
@MelekDilek-fk3hg 3 ай бұрын
Dusmanı sevındıren tek ulkeyız agızlarıyla degıl bırtaraflarıyla gulduler
@hasandemirel5950
@hasandemirel5950 5 ай бұрын
Darbeyi meşrulaştırmak için teröre göz yumduk Netekim
@calocola289
@calocola289 Жыл бұрын
Mustafa pehlivanoglu balgatta kahve taradı, Erdal Eren 1961 doğumlu biri 1980 de er Zekeriya'yı vuruyor
@alperendalkiran8740
@alperendalkiran8740 Жыл бұрын
mustafa pehlivanoğlunun olduğu iddia edilen silahın başkasının olduğu idam edildiği gün öğrenilmesine rağmen soldan astık sağdan da asalım denmiştir araştırmanızı öneririm.
@umutylmaz8201
@umutylmaz8201 Жыл бұрын
Erdal Eren'in bu olayın faili olmadığı yıllar sonra ıspatlandı.Kriminal açıdan yetersizlik veya Erdal Eren'in suçlanmasında kasıt olduğuna dair bilirkişi raporları mevcut.
@ErdoganBal.
@ErdoganBal. Жыл бұрын
​​​@@umutylmaz8201 Kim neyi ispatladı? Nerenden uyduruyorsun bunları gerçekten? o adam asker şehit etmişti ve bu ispatlandı zaten sen daha ne konuşuyorsun? bak adam diyorum o bir çocuk değildi hak etmişti.
@calocola289
@calocola289 Жыл бұрын
@@umutylmaz8201 kzbin.info/www/bejne/gnPdnGuYo56pbbs
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
Cahil.
@kadirmisirlou
@kadirmisirlou Жыл бұрын
Yaşa, var ol paşam. Huzur içinde uyu🫡
@enessimsek2194
@enessimsek2194 Жыл бұрын
Çok yaşa Kenan Paşa! Bu pembe dünya görüşlülerin seni anlamasını asla beklemiyoruz...
@yasinivgen1782
@yasinivgen1782 Жыл бұрын
Ruhun Şad olsun Kenan Paşa o7
@mertsahin3968
@mertsahin3968 Жыл бұрын
Ne şad olacak lan? Katil adamın ateşi bol olsun
@Kaan__91
@Kaan__91 Жыл бұрын
Erdoğan başbakan olmadan önce olursam darbecileri yargılıycam demişti. Başbakan olunca Evren'in elini sıktı.
@altayaltay2028
@altayaltay2028 Жыл бұрын
❤🤲👏
@altayaltay2028
@altayaltay2028 Жыл бұрын
Kenan Paşa’nın yarım bıraktıkları tamamlanmalı….
@altayaltay2028
@altayaltay2028 Жыл бұрын
Cumhuriyet politikaciların vicdanına ve kayfine bırakılamaz. Gerektiğinde Rutin dışına çıkılır. Atatürk’ün şeriatının uygulanmasından çekinilmemeli “ Uygun mahal hudut harici”Atatürk. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷❤🧿🙏👍 Formul “Gençliğe hitabede saklı”
@halitgencturk1431
@halitgencturk1431 Жыл бұрын
Allah mekanını cennet bahçesi eylsin cesur asker bazıları şöyle böyle diyor ama o laflar boş adam ülkeyi uçurumdan kurtardı
@bayramyolcu8560
@bayramyolcu8560 Жыл бұрын
zaten oyüzden sağcılar ve solcular sevmez.
@Mekanikadam5260
@Mekanikadam5260 Жыл бұрын
Kenan evren cumhuriyetci idi ATATÜRK cü idi Bazı sevmeyen taraflar halâ düşmanlık probagandası yapmakda Mesela , darbeci gibi adlar taktılar kenan paşaya Kenan evren ihtilal yaptı Ülke içsavaşın eşiğinde idi Bunun adı darbe değildir ihtilaldir ve lugatta yeri vardır Ülke tehlikede ise yine yaparlar.
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
HALİT -ONLARA CENNET HARAM .SEN ÜLKEYİ UÇURUMA GELİRKEN SEYRET GÖRME DUYMA İTLERİN SOKAK SALDIRILARINA SES ÇIKARMA OLGUNLAŞMASINI BEKLEDİK DE ,BAK ŞUNA OLGUNLAŞMASINI BEKLİYOR SONRA ABD NİN ONAYI İLE KATLİAMLAR İDAMLAR,ÜLKENİN BATMASI ÖNEMLİ DEĞİL KÖPEK HERYERDE KÖPEKLİK YAPAR YETERKİ YAĞLI KEMİK OLSUN
@gulnaz07591
@gulnaz07591 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık 🦋
@arslanunalan5152
@arslanunalan5152 Жыл бұрын
Müzik video ile uyumlu değil..
@EmrePehlone
@EmrePehlone Жыл бұрын
Kanal sahibi Solcuymuş günde 30 kişi vurulduğunuda yazın efendi
@mesutylmaz615
@mesutylmaz615 Жыл бұрын
ruhun şad olsun komutanım
@m0swac
@m0swac Жыл бұрын
Çok yaşa Kenan Paşa. Huzur içinde uyu...
@ayhankoparan5600
@ayhankoparan5600 Ай бұрын
Ne Yazık
@KS2021KS
@KS2021KS Жыл бұрын
Allah rahmet eylesin Kenan Paşa büyük adammış
@merdoli59
@merdoli59 Жыл бұрын
Erdal Eren olayı yalan. İsteyen ERLIK izleyerek doğrulayabilir.
@fatihkorkmaz6962
@fatihkorkmaz6962 Жыл бұрын
Yine bekliyoruz paşam yine gel...bu kez sağdan soldan asmak için değil...siyasi hırsızları asmak için gel....ruhun şad olsun o ruh ölmedi bu ülkede birine geçecek onu bekliyoruz......
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
ONLARIN RUHLARI OLSAYDI KATLİAM YAPTIRMAZLARDI GEBERDİ ADİLER RUHLARI CEHENNEME ODUN OLDU
@ll.Mehmed
@ll.Mehmed Жыл бұрын
Taksim meydanını kızıl meydan olmaktan kurtaran Kenan Evren'den razıyım.
@mstffstf8116
@mstffstf8116 Жыл бұрын
Kenan Paşa büyük adam tam bir asker ve iyi yaptı en iyisini yaptı
@jumbletv274
@jumbletv274 Жыл бұрын
erdal erenin yaşı felan büyütülmedi öle bişi yok
@epcls4592
@epcls4592 Жыл бұрын
evet aksine medya gözünde küçültüldü
@umutylmaz8201
@umutylmaz8201 Жыл бұрын
@@epcls4592 Hangi medya hangi? Yaşının büyütüldüğü idamından önce yazıldı gündeme geldi.1980'de sol medyamı kalmıştı bu gerçeği yazan sistemin 12 Eylül medyasıydı.Şu dediğinizle nasıl çeliştiğinizidemi görmüyorsunuz
@epcls4592
@epcls4592 Жыл бұрын
@@umutylmaz8201 zaten bunu yazan medya 80 sonrası medya
@umutylmaz8201
@umutylmaz8201 Жыл бұрын
@@epcls4592 kardeşim savunmalarında Erdal'ın yaşının 17 olduğu avukatları tarafından sıkıyönetim mahkemesine zaten beyan ediliyor medya oradan alıyor haberi 80 sonrası medya diyerek ölümünden sonra algısı dürüstçemi şimdi.Aç bak 1984 e kadar bir tane sol kalem legal bir medyada olmuşmu bırakın artık bu sağ kurnazlıkları.
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
Felan ne lan!? Senin iq burada gizli
@yalcnkarakaya5474
@yalcnkarakaya5474 Жыл бұрын
🙋
@ilhan4677
@ilhan4677 Жыл бұрын
Şu Erdal Eren yalanını siz söylemeyin bari yapmayın gözünüzü seveyim.
@anilburak2437
@anilburak2437 Жыл бұрын
Bu video ne ya , izlediğim en kötü darbe videosu
@esindemirgurz8211
@esindemirgurz8211 Жыл бұрын
Kenan evren mezarinda ters donsun
@fatih2435
@fatih2435 Жыл бұрын
halkın desteği ile yapıldığını unutmamak gerek keza 1982 referandumu %91 gibi bir oranla kabul edildi
@aurelius8356
@aurelius8356 Жыл бұрын
Dostum bu seçimde halk desteği var demek Aliyev %80 küsür oyu halk desteğinden alıyor demeye eşdeğer. Ki zaten hiçbir demokratik rejimde %90 gibi bir oy olmaz. 40 milyonluk ülkede darbe döneminde 1 milyonu aşkın kişinin fişlendiğini de önemle belirtirim.
@tahsinsap292
@tahsinsap292 Ай бұрын
Allahım bir daha yasatmasin insaallah vatanımıza annem anlattı 🤲🤲🤲
@yasinivgen1782
@yasinivgen1782 Жыл бұрын
Erdal Eren kısmına patladım jdfsjdfadjk ne var yaşı büyütülmüş
@Mekanikadam5260
@Mekanikadam5260 Жыл бұрын
Hasanoğlu köy enstitüsü nu kınıyorum kimlere hizmet ediyor.
@yasinivgen1782
@yasinivgen1782 Жыл бұрын
Yarıda kestim, zırvalarla dolu nerde yanlış bilgi varsa anlatmışsınız hiç araştırma yapmıyor musunuz ?
@ayseugurlu876
@ayseugurlu876 Жыл бұрын
KENAN PASAYI🌹 ANACAGİNIZ ZAMAN AGZINIZİ TEMİZLEYİNDE ANIN,ALLAH RAHMET EYLESİN
@hakangupur
@hakangupur 2 күн бұрын
O nun ben yedi ceddini sikeyim. Bugun Recep varsa sebebi odur. Ulkem isgal altindaysa yine sebebi o kopekdir@
@Haki3336
@Haki3336 Жыл бұрын
Bizim çocuklar başardı :-)) Memleketin kara lekesi Kenan Evren..
@MelekDilek-fk3hg
@MelekDilek-fk3hg 3 ай бұрын
RABBIM devletımıze zeval vermesin. RABBIM cumhurbaskanımızı basımızdan eksık etmesın.❤
@Karakullukcuoglu
@Karakullukcuoglu Жыл бұрын
AP arşivi değil mi bu.
@ffann2
@ffann2 4 ай бұрын
2:48 bahsettiğiniz Erdal Eren olayı bir uydurma. Propaganda amaçlı yalan bilgileri yaymayın lütfen.
@MAlici-mi7zr
@MAlici-mi7zr 19 күн бұрын
O gunleri yasayan bilir insanlar evden cikarken helallik alip cikiyordu. Kenan pasa dogru olani yapti
@-victorious-
@-victorious- Жыл бұрын
Neden kara lekeymiş ?
@YavuzCelik-en8wi
@YavuzCelik-en8wi 6 ай бұрын
kenan paşayı mumla arıyoruz
@erol-zj6gc
@erol-zj6gc Ай бұрын
YAVUZ --ÜLKEYİ GERİ GÖTÜRMEK İÇİNMİ KALKINMAYA ENGEL OLMAK İÇİNMİ ABD UŞAKLIĞI İÇİNMİ
@bunii12939
@bunii12939 Жыл бұрын
Kara leke mi?
@Umut_Millwall
@Umut_Millwall Жыл бұрын
Darbeci sevdalıları dolusmus yorumlara
@Gueumm
@Gueumm Жыл бұрын
darbe iyidir yıpranmamış türk ordusuyla tabi
@bayramyolcu8560
@bayramyolcu8560 Жыл бұрын
ozamanki siyasetçiler yüzünden insanlar birbirini kesiyodu,darbeyi savunmuyoruz ama ordu gerektiğinde devreye girmeliydi
@oytunyildiz
@oytunyildiz Жыл бұрын
Evet gerçekten de öyle...
@therealgoat9561
@therealgoat9561 Жыл бұрын
ulan o günleri yaşadınmı sen ilkokullu velet ne anlatıyosun sen
@bunii12939
@bunii12939 Жыл бұрын
Zoruna gittiyse uza hadi
@Mekanikadam5260
@Mekanikadam5260 Жыл бұрын
Yorumları takip ettim bu millet halâ gerçekleri biliyor
@EMOKRAL329
@EMOKRAL329 Жыл бұрын
Yaşa Evren Paşa Yaşa!!!!
@Monarkefendi
@Monarkefendi Жыл бұрын
Eğer ölü yada diri herhangi biri olsam 1980 de ihtilal yapan kenan paşa olmak isterdim
@altaykhan_
@altaykhan_ Жыл бұрын
Tinin uçmağ olsun büyük paşa!
@alirzauludag351
@alirzauludag351 Жыл бұрын
Çok merak ederim Abd"kıbrıs'ı bize hediye edin"deseydi edermiydi?ya d Türkiye Abd'nin 53.eyaleti olsun deseydi yapardı herhalde... Zaten onun eksik ve yarım bıraktığını tamamlamaya çalışıyorlar ..
@alirzauludag351
@alirzauludag351 Жыл бұрын
@DrDreTwoPac-iy2jt ne kadar haklısınız değerli arkadaşım tüm gaye Türkiye'nin Abd'nin ve İsrail'in yedeğinde gitmesiydi başardılar... Vatan kurtarmaya soyunanlar meğerse Abd'nin çıkarlarını korumaya yöneliyorlarmış...
Türkiye iç Savaşı: 12 Eylül 1980 Darbesi
25:12
Yusuf Kayaalp
Рет қаралды 1 МЛН
1997 Turkish Military Memorandum
21:43
DFT Tarih
Рет қаралды 474 М.
Кәсіпқой бокс | Жәнібек Әлімханұлы - Андрей Михайлович
48:57
SHAPALAQ 6 серия / 3 часть #aminkavitaminka #aminak #aminokka #расулшоу
00:59
Аминка Витаминка
Рет қаралды 3 МЛН
когда не обедаешь в школе // EVA mash
00:51
EVA mash
Рет қаралды 4,3 МЛН
12 Eylül'ün Bilançosu | 1980 | 32. Gün Arşivi
20:39
32.Gün
Рет қаралды 656 М.
Yunanlının Kamerasından, İtalyan Gazetecinin Tanıklığından İzmir'in İşgali 15 Mayıs 1919
15:20
Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu
Рет қаралды 729 М.
1960 Darbesi - Gün Zileli | B02
36:14
FluTV
Рет қаралды 250 М.
12 EYLÜL 1980 DARBESİ
21:01
Anime Tarih
Рет қаралды 1,2 МЛН
12 Eylül 1980 "Darbe" Belgeseli 1. Bölüm
36:58
Belgeselci
Рет қаралды 623 М.
24 Ocak Kararları Nedir? | 1980 | 32. Gün Arşivi
17:04
32.Gün
Рет қаралды 79 М.
Atatürk'ün Odasına Sert Adımlarla Dik Girip, Eğilerek Çıkan İngiliz Amiral! | 1922 İzmir #atatürk
8:07
Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu
Рет қаралды 359 М.
Кәсіпқой бокс | Жәнібек Әлімханұлы - Андрей Михайлович
48:57