2024 Renault Megane E-Tech | Tek Depo İle Ankara? |156 TL'ye Ankara'ya Gidilir mi?|Ne Kadar Harcadık

  Рет қаралды 8,162

Alper Güler

Alper Güler

Күн бұрын

Пікірлер: 81
@arabamgeldi
@arabamgeldi 24 күн бұрын
Isı pompası yok aynı araçtan dün satın aldım. Sanirim size iletilen bilgi yanlış.
@reloadedmen
@reloadedmen 2 ай бұрын
Bilgilendirmeler çok kıymetli.emeğiniz saygıyı hakediyor. gerçekçi ve samimi bir kişiliğiniz var. Tebrik ediyorum kardeşimi..
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@servetcam8736
@servetcam8736 2 ай бұрын
Elektrikli araç alımı için Zaman ve şarj istasyonu bulma stresini koyduğumuzda biraz daha beklemeyi tercih ederim birde seneye BYD yide göreceğiz piyasa teknoloji daha gelişir inş
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Haklısınız biraz daha gelişmesi şart ama gelişince de fiyatlar yükselir diye düşünüyorum. O sebepten dolayı şimdiden trene binip kar etmek iyi olacak gibi görünüyor. Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@elektrikliyolculuk
@elektrikliyolculuk 2 ай бұрын
Emeğinize sağlık 👍 Sanırım test için size tahsis edilen araç (yada firma) Zes ile anlaşmalı olduğu için verdiğiniz kWh ücretleri Zes ile sınırlı kalmış. Bolu Highway’de aracı şarj ettiğiniz cihazın hemen bitişiği Trugo ve 180’lik makinenin tarifesi 7,99 TL örneğin. Hele bayram dönemindeyseniz ya %50 indirimli oluyor tarifeler ya da kWh’ı 1 TL’ye şarj edebiliyorsunuz ki tadından yenmez 😊 Dolayısıyla aynı aracı kullanan, aynı rotayı daha önce gitmiş ve hatta videolarını da paylaşmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki elektrikli araçtan daha düşük maliyetli bir araç şu an yok. Şarj için bekleme meselesi kişisel tercih elbette ama çoğu insan için uzun yol senede bir kaç kez yapılan bir seyahat. Büyük bir kesim yıllık bir kaç kez uzun yol seyahati haricinde aracını şehir içi ve civarı kullanıyor. Bu durumda maliyet avantajı iyice ön plana çıkıyor. Tabi alınacak yol var daha, özellikle kapalı otoparkı olan büyük ve çok bloklu sitelerde site yönetimlerinin profesyonel ekip ve firmalar kanalıyla AC şarj cihazı kurulumu için daha istekli olması lazım. İkamet ettiğiniz yerde güvenli şarj yapabilmek hem maliyetleri çok daha fazla düşürür hem de aracı şarja götürme kavramı ortadan kalkar.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Detaylı yorum için çok teşekkür ederim. Evet zes vardı. Ben elektrikliyi en zor şartlarda bırakmak istedim. Yoksa avantajlar dediğiniz gibi ;)
@gokcemuratozaydn799
@gokcemuratozaydn799 2 ай бұрын
Elektrikli araç sahibi arkadaşlara sesleniyorum; akaryakıtlı araba kullanmakta ısrar edenleri ikna etmek için hiç çaba sarf etmeyelim. 3-5 yıl içinde onlar da birer elektrikli araç aldıklarında Niçin bu zamana kadar beklemişim diye kahrolacaklar. Onlar bu bilinç seviyesine ulaşana kadar biz yollarda rahat rahat elektrikli araçlarımızı sürelim... Tabii ki çevreyi düşünerek ısrar ediyorum diyorsanız o apayrı bir konu o zaman ısrar etmekte devam edelim ama hele bunu anlatacaklarımı hiç sanmıyorum
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@pcwolf28
@pcwolf28 2 ай бұрын
Bizim aracı şarj edecektim ama şarjı dolan biri çekmemiş aracı. Arayıp buldum, bana diyor ki bizi iyi sömürüyorlarmış:) İkame araç olarak elektikli vermişler
@bulentfil8226
@bulentfil8226 Ай бұрын
Herkez elektiriliye dönerse şarj istasyonlarında izdiham olur acele etmeyin derim
@alperguler
@alperguler Ай бұрын
Yılda 1-2 kez şehir dışı yapılacaklar için çok sorun değil. Evden de şarj edildiği sürece sıkıntı yok. Acele etmezsen ilerleyen zamanlarda srtan kullanım maliyetleri ve yeni vergilerle birlikte hiç bir avantajı kalmayacak. Sende bu arada yaktığın yakıtların zarar olarak yazarsın ;)
@gokcemuratozaydn799
@gokcemuratozaydn799 Ай бұрын
@@bulentfil8226 tabiiki aynı şey değil FAKAT şu sıralar Türkiye de 12 bin akaryakıt isyasyonu; 19 bin şarj istasyonu var ve sürekli yenileri ilave oluyor (şimdi birinde 10 dakika diğerinde 40 dakika demeyin. Ben dedim zaten aynı şey değil diye). Arabaların yüzde 1 kadarı elektrikli
@mustafagunes7618
@mustafagunes7618 2 ай бұрын
elinize emeğinize sağlık güzel bir inceleme olmuş
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@volkanpolat.
@volkanpolat. 2 ай бұрын
Üstad yolda görüyorum mesela sağ şeritten yavaş gidiyorlar hızlı gidince şarjı hızlı mı bitiyor ki hızlanma yapmak bataryadan çok mu götürüyor
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Evet 120 sonrası güzel yakıyor ;)
@mehmetfatihyeter334
@mehmetfatihyeter334 2 ай бұрын
Eline saglik abi guzel inceleme 👏
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@mehmetcigal1557
@mehmetcigal1557 2 ай бұрын
Eline emeğine sağlık.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@Ssatrl1359
@Ssatrl1359 2 ай бұрын
Isı pompasının oldugu kanaatine nasil vardiniz bende de var ayni arac 2024 model ben isi pompasi falan gormedim
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
İlk parti gelen araçlarda ısı pompası yoktu. Teste aldığımız otomobilde ısı pompası mevcut.
@Ssatrl1359
@Ssatrl1359 2 ай бұрын
@@alperguler hocam yanlis bilgi vermeyin insanlara bence neye gore mevcut ben de kullanıyorum ayni araci 2024 model mevcut degil
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Valla hocam her aldığım aracın teknik detaylarını öutlaka markadan teyit ederim. İlk parti gelen otomobillerdeki ısı pompası olmama sorunlarından dolayı bu konuyu özellikle marka yetkilileriyle konuştum. Araç bayi aracı felan değil biz bayiden almıyoruz araçları test için Renault Türkiye'nin genel müdürlüğü ile irtibattayız. Lansmanında da açıklamada bulundular ilk gelen araçlarda ısı pompası yok. İkinci parti araçların hepsinde ısı pompası var. Kanalda Astra vs Megane e-tech karşılaştırması mevcut orada bu konudan da bahsettim. Yani sizin bahsettiğiniz gibi kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. Sizin aracın ülkeye geliş tarihine bakmak lazım. 2024 olabilir ama hangi parti bilemiyoruz ;)
@roquejn
@roquejn 2 ай бұрын
Megane E-tech lerde isi pompasi yok.. Birilerinin var demesine aldanilmasin onlar var biz koyduk deyince var olmuyor ne yazik ki..
@meteozhersek
@meteozhersek 2 ай бұрын
Ellerine emeğine sağlık kardeşim. Detaylı ve bir o kadar uğraş gerektiren bir çalışma olmuş. Aynı kafalardayız Bende Saroz İstanbul arası 1,6 Megane GT ile git gel ve şehir içi tüketimde (550Km) 3,8 -4,1 lt yakıyorum. (Dur kalk , ışıklar trafik vss.. Ortalama sürat 76-78km ). Ama maalesef bu ekonomik durumlar gecici gibi. Malum canım ülke yönetimim rahat nefes alma ya maalesef çok kısa süreler izin verir gibi yapıyor. Ben 1974 lüyüm. Benzin lpg dizel vs derken sonuçlar ortada. Kimsenin rahat br şekilde refah içinde adım atmasına izin yok. Zamanında kimse dizelin yanından geçmez iken 15-20 yıldır dizelci olundu. Dizele karşı olup benzinde devam edenler LPG ile ekonomi yaptı . Ama dön dolaş sonuç ... :((( Korkarımki bu yapılarda da aynı sonuçlar olacak gibi ki pek çok elektrikli araç üreticileri ciddi zararlar ve kayıplar açıklamaya başladı . Bunların tüm zararları bizler gibi derinlemesine ön araştırma yapmayan , geleceği net olarak tahmin edemeyen ülkelere yüklenencek ve ceremesini her zamanki gibi " Yanıltılmışız denilip işin içinden sıyrılanlar dışında " halk çekecek. Yeşil enerji yalanı ise işin başka daha derin bir boyutu. :))) Tekrardan emeğine sağlık kardeşim.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Detaylı yorum için çok teşekkür ederim. Umarım geçicidir. Hep birlikte göreceğiz.
@erkansahin5594
@erkansahin5594 2 ай бұрын
Elinize emeğinize sağlık....
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@samettbilgic
@samettbilgic 2 ай бұрын
Elektrikli araclarin hala sarj suresi uzun menziller yetersiz yuksek hizlara gelemiyorlar biraz daha beklemek lazim
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Şarj mimarisi 800 v olan araçlar %20-%80 arasını çok hızlı şarj edebiliyor. Tercih meselesi tabi ki ama tren kaçmadan bir yerinden yakalamak şart ;)
@omeryesilrmak
@omeryesilrmak Ай бұрын
@@alperguler hangi araclar bunlar?
@alperguler
@alperguler Ай бұрын
İoniq 5-6 kia ev 6 gibi
@onurince4974
@onurince4974 2 ай бұрын
Isı pompası bilgisi muhtemelen yanlış. Bunu tespit ise çok kolay. Eğer araçta ısı pompası yoksa kaputu açınca görülen soğutucu gaz etiketinde R-1234yf yazıyor. Eğer ısı pompası varsa bu etikette R-134a yazıyor. Bu şekilde net teyit edebilirsiniz. Lütfen etiket fotoğrafını bir shorts ile paylaşırsanız kafalarda soru işareti kalmamış olur.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Sen şimdi markadan alınan bilgi yanlıştır diyorsun... Eyvallah. Eğer aracı yeniden teste alırsam shorts çekerim ;)
@onurince4974
@onurince4974 2 ай бұрын
@@alperguler evet büyük ihtimalle yanlıştır diyorum. Zira mevcut web sitesinde yayındaki broşüründe ısı pompası ile ilgili en ufak bir ibare yok. Piyasada bu kadar ısı pompası muhabbeti varken (ki bence önemli bir detay değil, insanlar mucize bir şey gözüyle bakıyor) eğer ısı pompalı olsa en büyük puntolarla onun reklamını yaparlar. Artı ilk lansman zamanında bazı bilgisiz bayilerin insanları ısı pompası var diye yanlış yönlendirdiğini de biliyoruz, arkadaşlardan duyuyoruz. O nedenle böyle duyumlara ben gözümle görmeden inanmam. Son olarak bu "varmış, öyle dediler" gibi gizemli bir konu değil, size ısı pompası olup olmadığının en kolay tespit yöntemini belirttim. Bir daha teste almak zor olur muhtemelen, keşke araç elinizde testteyken biliyor olsaydınız bu detayı iyiymiş.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
@@onurince4974 Eklemelerin için teşekkürler. Yani bu bilgiyi yeniden alırsam teyit ederim zaten o konuda sıkıntı yok. Isı pompasının dışında otomobilde büyük harfler ile anlatılacak çok fazla detay var zaten. Ayrıca ısı pompasının önemsiz olduğu konuya katılmıyorum. Özellikle kışın çok düşük sıcaklıklarda etkisi oldukça fazla. "Varmış, öyle dediler" gibi bir gizem yok zaten bunun markadan teyidini alarak yola çıktık. Ayrıca "gözümle görmeden inanmam" gibi söylemler de sanki biz burada yanlış yönlendiriliyoruz algısına sebep oluyor. Ek olarak bayilerin yanlış yönlendirmesi aktaran bayiyi bağlar. Alıcı teyit etmeden aldıysa konu ile ilgili dava yolları açıktır. Yorum için teşekkürler.
@onurince4974
@onurince4974 2 ай бұрын
@@alperguler Megane E-tech'in ısı pompasının etkisi işte o kadar fazla değil. %9 civarı olumlu etki sağlıyor kışın. Isı pompası var, ısı pompası var, hepsi bir teknolojide değil. Yanlış anlamayın, size öyle beyan etmişler, haliyle güven duymuşsunuz ve videonuzda değinmişsiniz, ancak bu otomotiv camiası çok kaygan zeminli biliyorsunuz, kimin ne kadar ne bilip söylediği belli değil. Şimdi izleyenlerde "aaa 2024 modellerde ısı pompası varmış" algısı uyanırsa yok yere bu ikinci el piyasasını dahi etkiler. Tekrara düşmek istemiyorum ama kaputu kaldırıp tek bir sticker kontrolü yardımıyla var mı yok mu teyit etmek 10 saniyelik iş. Ben bu konunun takipçisi olmanızı diliyorum. Eğer yanlış yönlendirme varsa bunu markanın yüzüne vuralım, yok doğruysa vay be doğruymuş diyelim. Ben de teşekkür ederim.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
@@onurince4974 Haklısın. Sonuna kadar hak veriyorum. Teste gelirse mutlaka küçük bir shorts yapıp atacağım.
@nusretdemir2549
@nusretdemir2549 6 күн бұрын
Peki togg uzun menzillile tek şarjla İstanbul Ankara yapılabilir mi? Yada yapan var mı ?
@alperguler
@alperguler 6 күн бұрын
Denemeden bilinmez ama yinede yolda 10-15 dakika şarj yapıp varılabilir
@bugraningaraji
@bugraningaraji 10 күн бұрын
T10X mi yoksa Megane mi
@alperguler
@alperguler 9 күн бұрын
Çok net t10x alırım;)
@ErdemAbanoz
@ErdemAbanoz 2 ай бұрын
Video çok başarıli olmuş.araba alıcam model y sr ile megane e tech arasında kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
İşin içine tesla girerse gönlüm ona kayabilir. ;)
@keops125
@keops125 2 ай бұрын
1300 başka elektrikli alternatif araç ne olabilir ekonomi odaklı
@ademozyurt8739
@ademozyurt8739 2 ай бұрын
Şu müzik sesi insanı deli ediyor haberiniz olsun
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Eleştiri için teşekkürler
@gokcemuratozaydn799
@gokcemuratozaydn799 2 ай бұрын
Alınacak en iyi elektirikli arabalardan biri Renault Megane Etech. Renault 2011 den beri elektrikli araba yapıyor. Tesla o zamanlarda 150bin dolara Model S veya Roadster yaparken Renault ve Nissan alınabilir fiyata araç yapıyordu
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yorum için teşekkürler keyifli seyirler :)
@Laledevribitecek
@Laledevribitecek 2 ай бұрын
Bursa dan Artvin e nasıl gideceğim bununla ? Yolda nerde elektrikli şarj istasyonları var diye araştırma yapmam lazım
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Bursa'dan Artvin'e gidene kadar sadece ZES markasının 50'den fazla istasyon var. Şarj istasyon uygulamalarından uygun planı yapıp rahatça gidebilirsiniz. ;)
@osmankaya04
@osmankaya04 27 күн бұрын
Ankara İstanbul arası passat ile gitsen bile en az 2 defa mola vermek zorunda kalıyoruz
@alperguler
@alperguler 27 күн бұрын
Mola her türlü vermek gerekiyor ama insanımız bunu anlamıyor ;)
@desertman6057
@desertman6057 2 ай бұрын
Istanbul ankara seyahatinde full E5 guzargahi kullanarak bir icerik te beklerim sizlerden hem daha dusuk hizlarda otoban karsilastirmasi da olabilir
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Güzel teklif deneriz onuda mutlaka bir gün
@desertman6057
@desertman6057 2 ай бұрын
@@alperguler teşekkürler Alper bey kolay gelsin
@zekiirkorucu5172
@zekiirkorucu5172 2 ай бұрын
Selamlar, ısı pompasını üstüne basarak söylemişsiniz, bu bir güncelleme mi ? 2023 model olanlarda yok 2024 olanlarda var gibi bir ayrım mı var ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Aracın marka tarafından lansmanının yapıldığı etkinlikte ilk gelen araçların ısı pompasız geldiğinin bilgisini aldık. Daha sonraki parti siparişlerinde araçlar ısı pompasıyla geldi. Karşılaştırma testinde (astra vs megane ) aracın ısı pompasız olduğunu belirttim aldığım bu yeni otomobilde marka tarafından teyit edilerek ısı pompalı olduğu bilgisini videoda aktardım. Bilgiler bu yönde.
@pcwolf28
@pcwolf28 2 ай бұрын
​@@alpergulerDaha geçen 2024 model araç alan olmuştu, ısı pompası olmadığını söylemişti
@gokayb5187
@gokayb5187 2 ай бұрын
Ben aldım Ankara’ya kadar gitmek imkansız lütfen yanıltmayın insanları tamam araba mükemmel. Ama e tec icon var bende 10000 km yaptım uzmanı oldum
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Videoyu detaylıca izlerseniz neyin imkansız neyin imkanlı olduğunu zaten görürsünüz. Bende tüm elektrikli otomobilleri inceliyorum. Bu kadar ezber yorum yapmayalım
@kcksmt
@kcksmt 22 күн бұрын
Kimi 150 km menzil gidiyor kimi 500 diyor mükemmel bir bilgi kirliliği var
@alperguler
@alperguler 22 күн бұрын
Videoyu detaylı izlerseniz bilgi kirliliğinden arınırsınız ;)
@serkanyoltr
@serkanyoltr 22 күн бұрын
Isı pompası yok. Bildiğim kadarıyla tesla da var. Az kalsın alıyorduk sizi izledikten sonra. Fark ettik araştırdık sorduk. YOKMUŞ ISI POMPASI. videonu düzenle lütfen
@alperguler
@alperguler 22 күн бұрын
Peki...
@serkanyoltr
@serkanyoltr 22 күн бұрын
@@alperguler ağır konuştum gibi. Özür dilerim
@alperguler
@alperguler 22 күн бұрын
Yo ağır konuşulacak ya da özür dilenecek bişey yok. Artık bu konuya o kadar çok aynı yorum yazdım ki yoruldum. Özetle düşük etkisi olan bir kayıp için bu kadar çok konuşmaktan yoruldum
@Cezmi.kalorifer35
@Cezmi.kalorifer35 Ай бұрын
Bende bu gün yeni e tech icon paket aldım şuan çözmeye calısıyorum ayrıca aracıma şarj uygulumasını hangisini önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim
@alperguler
@alperguler Ай бұрын
Tüm şarj uygulamalarından telefonunuzda olsun bazen alternatif kullanmak zorunda kalabilirsiniz ya da bazı firmalar indirimler yapıyor avantajlı olanı tercih edebilirsiniz
@Cezmi.kalorifer35
@Cezmi.kalorifer35 Ай бұрын
@@alperguler e şarj diyorlar sizce nasıl ?
@alperguler
@alperguler Ай бұрын
Genelde e-şarj ve zes çok kullanılan ama daha farklı firmalarda mevcut
@Kaand3mir
@Kaand3mir 2 ай бұрын
2x videobizlemek artık yavaş geliyor keşke 4x olsa KZbin da
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Yakında gelir diye tahmin ediyorum ama arada kaçıyor hızlı izlerken bazı şeyler
@tugraaloz8877
@tugraaloz8877 2 ай бұрын
Abi bu neya araba mı sizi sürdü sizmi sürdünüz bu ne çile ya matematik kuralları gibi devamlı hesap kitap.bizde golf etsi var.gözünü seveyim.bana onu satıp bundan almam için tek şey benzin diyeceksiniz.bu eziyete fazla vereyim çekmem abi.bu arabalar şehir içi kesinlikle uygun.ne zaman en az 800 ile 1000 km menzil olur ozaman düşüncelerim değişebilir.bu şekilde çile babam çile
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Videoda öyle görünüyor olabilir ama 30 dakka mola ile Ankara'ya zaten varabiliyorum. Çile değil ki bu. Yani yolda 1 kez mola vereceğim ve neredeyse büyük bir maliyetten kurtulacağım. Neden düşünmeyelim ki? Tercihlere saygım sonsuz ama düşünmeden alırım ;)
@birizleyici3494
@birizleyici3494 2 ай бұрын
Arabayla alakası yok ama çok fazla "o sebepten dolayı"diyorsunuz.
@alperguler
@alperguler 2 ай бұрын
Eleştiri için çok teşekkürler
@ozgursahin__
@ozgursahin__ Ай бұрын
o arabada ısı pompası yokkk
RENAULT MEGANE E-TECH / Artık farklı bir enerjisi var!
17:51
Araba Muhabbeti
Рет қаралды 1,4 М.
Life hack 😂 Watermelon magic box! #shorts by Leisi Crazy
00:17
Leisi Crazy
Рет қаралды 50 МЛН
Good teacher wows kids with practical examples #shorts
00:32
I migliori trucchetti di Fabiosa
Рет қаралды 6 МЛН
An Unknown Ending💪
00:49
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 58 МЛН
Renault Megane E | Neyi Sevdim, Neyi Sevmedim? | AutoClub
10:47
Torres EVX ile ilk sürüş deneyimim
41:53
YÜREKTEN KONUŞANLAR
Рет қаралды 18 М.
Opel Astra Elektrik mi Renault Megane e-Tech mi?
44:35
Yalın Gülmez - Kim Geçer?
Рет қаралды 19 М.
Life hack 😂 Watermelon magic box! #shorts by Leisi Crazy
00:17
Leisi Crazy
Рет қаралды 50 МЛН