#42 Am facut impamantarea naturala a casei pasive

  Рет қаралды 38,097

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Пікірлер: 150
@MrGsqr
@MrGsqr 3 жыл бұрын
Foarte buna prezentarea si executarea prizei de pamant.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@TheMariusjula1
@TheMariusjula1 3 жыл бұрын
Super idee am aplicat și eu la fel în urmă cu 10 ani , baftă aștept alte videoclipuri.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de comentariu!
@Sebastian-Florin
@Sebastian-Florin 2 ай бұрын
Bună ziua, ne puteți comunica, vă rog, valorile obținute în urma măsurării împământării? Ar fi util să efectuați o nouă măsurătoare, având în vedere trecerea timpului, și să ne transmiteți rezultatele actuale.
@dorran12
@dorran12 3 жыл бұрын
Salutare! Si eu am facut impamantare naturala la casa care o construiec anul asta. Ideea am preluat-o de pe youtube . Succes!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de comentariu si bravo ca nu ati uitat de ea! Dvs ati facut-o ca si noi, sau cu ceva diferente?
@ShivaShiva-wv4tp
@ShivaShiva-wv4tp 3 жыл бұрын
Foarte educativ. Acum vad intaia oara cum se face ceva cf noilor cerinte si stiintei de resort. Casa mea a fost atunci demult f simplu gandita. E ok si azi, insa cee diferente! Sunt cu sufletul la gura pe ce va urma! Succes dle B.! .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de comentariu!
@Daniel.ÎîîîÎ
@Daniel.ÎîîîÎ 3 жыл бұрын
Legea lui Ohm, esti om cu mine sunt om cu tine :D
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
aha )))
@oltean27
@oltean27 3 жыл бұрын
Buna Valentin te urmaresc cu placere . Eu sunt electrician de inalta tensiune si fac impamantari la ordinea zilei asta e meseria mea. Referitor la impamantarea care ai facut o e ok nu e perfecta si chestia cu 3 tarusi te ajuta pe tine in timpul vietii tale in 20 de ani de acum incolo tarusii tai se vor rugini coroda si va creste rezistenta .(nu e asa grav eu iti spun ca vad ca esti perfectionist ca si mine).ca si un compromis ar trebui sa faci aceeasi chestie la fiecare colt al casei sa ai un triunghi cat de cat cu 3 tarusi e apa de ploaie impamantarea ta se bazeaza mai mult pe plat banda decat pe tarusi si ea duce greul . Ideal din punct de vedere electric ar fi fost ca sa folosesti piloni din 2 in 2 metri SUDATI intre ei stiu ce vorbesc si aplicat un strat de zinc cu spraiul si apoi smoala topita peste si astfel nu mai are moarte . Acum te rog sa iti lasi 2 puncte de masura cum este si corect in afara sa iti verifici cu aparatu special care iti face un calcul dintre pamantul virtual si ce ai tu aci. o sa observi cu timpul ca fi rezultatul diferit./ Eu ma apuc peste 2 saptamani sa torn fundatia si o sa intre totul acolo o sa iti pun si un link sa vezi cum a iesit . acum tu faci cum vrei si oricum e buna impamantarea ce ai facut o insa cineva ti a dat o idee buna mai sus chiar daca sunt zincati vor rugini!incearca sa nu ii bati impinge i prin vibrare si sudeaza i bine si foloseste sprail de zinc si zmoala. Esti un tip care dai atentie la detalii si e pacat sa o lasi asa in final o sa ai doar o platbanda in beton si toata legarea aceea de fier beton se duce si ea . Deci un compromis (ideal) ca sa zic asa :) bate din 2 in 2 metri tarusi pe interiorul fundatiei si dute cu platbanda la fiecare si sudeaza i si izoleaza i cum am spus si nu uita de punctele de masura se fac 2obligatoriu.!Succes!(ai zis ca cu 3 tarusi te bati cu orice electrician:) ai gresit aici totusi)Adu mi un specialist sa ma contrazica la ce am spus eu .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salutari si multumesc de comentariu si explicatii. Da nu e perfect, ne-am descurcat cu ce am putut gasi in Moldova (nu tu tarusi din cupru, nu tu tarusi mai mici de 3 metri de orice fel, nu tu spray zincat, nu tu bint anticoroziv, nu tu conectori plat-rotund si lista continua). Stiu ca in 20 ani tarusii respectivi posibil vor rugini, insa stim la fel de bine ca stam mult mai bine decat muuulti care fac impamantarea cu o bara de armatura de 20 mm de 2 metri infipta in pamant si legata cu cablu/conectori pana in panoul electric ))) Alte lucrari decat sa mai legam 3 tarusi nu mai putem face, deja am betonat fundatia. Eu merg pe ideea de a face aceasta impamantare cum a si fost gandita, iar ulterior peste ani cand din cand in cand o sa fac cate o masurare de testare, daca va fi cazul, o sa fac lucrari aditionale, insa aceasta peste ani. PS: intrebare - cautand un electrician pentru masurare, des am auzit afirmatia ca ei nu pot sa imi masoare impamantarea naturala a casei prinsa de armatura fundatiei, cica e prea desfasurata sau ceva de genul, ci doar aceea cu 3 tarusi. Cat e de adevarat acest lucru? Merci!
@hritcuvalerian1601
@hritcuvalerian1601 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Salut. Daca ar fi adevărat, că nu se poate măsura, s ar mai face împământare naturala?😁.
@oltean27
@oltean27 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Salut! E adevarat ce ti sa spus.E nevoie de separatie intre punctele de masura ca sa masori ceva altfel cum ai putea masura rezistenta?! faptul ca nu o poti separa nici nu o poti masura si ai sa vezi cei 3 piloni ce rezistenta iti dau...ai sa fi dezamagit dar nu e acea valoarea definitiva ptr ca o sa legi centura si atunci e altfel numai ca nu o poti masura sub nici o forma.Ti am mai spus ca tot greul il duce centura nu pilonii aia trei si culmea ar trebui sa fie invers pilonii sa duca greul si centura sa fie doar de conectare a lor. Ca idee daca tot o lasi asa ...Nu lega nicidecum paratraznetul la ea dupa vechiele normative asa era si indicat prima data era sa aiba max 20 ohmi apoi 15 apoi 10 acum spun ca daca ai sub 1ohm poti sa te legi la priza generala dar tinand cont ca tu ai DOAR 3 piloni nu e indicat sub nici o forma. La piloni conteaza mult dispersia lor mai degraba de multimea lor cu cat ai o suprafata mai mare cu atat rezultatul e mai bun . Asa e si la paratraznet cu cat e mai inalt atata suprafata mai mare iti protejeaza noi la statiile electrice de 20kv/6kv folosim 2 paratraznete separate fiecare si priza generala cu piloni la 2 metrii sudate intre ele cu platbanda de 40x4mm intrerupta intre ele cu 2 puncte de masura iesite in afara ptr o masuratoare corecta. Acum stiu ca multi nici nu impamantare la casa de aceea masina de spalat ii curenteaza aragazu electric ii pisca dar se invata lumea asa si zice ca asa e si normal:)) Ca raspunsul atunci cand pui accidental mana pe faza protectia diferentiala sa iti dea afara e necesar toate astea inca din faza de proiectare apoi e mai greu cu cea artificiala dat gauri si spart peretii Spor la treaba te urmaresc cu interes mai ales ca eu am 2 case in constructie acum una clasica si una pe piloni cu profil metalic vata bazaltica si lemne o dorinta de a mea de a avea o astfel de casuta. Iar cealalta e cu parter si mansarda iar e ceva ce mi am dorit mansarda...
@oltean27
@oltean27 3 жыл бұрын
@@hritcuvalerian1601 Salut. legea lui ohm. Inchipuie ti ca toate zonele de contact e cate o rezistenta. ai sa zicem 500 de rezistente cum afli valoarea la sa zicem 376 daca nu ai punct de separatie?! Impamantarea naturala e cea mai buna daca se respecta niste principii.
@familiaacasandrei352
@familiaacasandrei352 3 жыл бұрын
@@oltean27 Salut Oltean! Poti sa imi trimiti un numar de contact de al tau-vreau sa vad cum ai realizat tu impamantarea la casa respectiva despre care ai zis. Multumesc!
@butiurazvan2882
@butiurazvan2882 3 жыл бұрын
Poate ar trebui sa duci platbanda pana la BMP, unde se face de obicei separarea PEN-ului de catre furnizor, cel putin in Romania asa se face. Aici folosim sistemul TNC-S. Succes!..... imi place atentia pe care o acorzi detaliilor.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de comentariu! La stalpul electric exista alta impamantare, aceasta va fi a viitoarei case.
@razvanfaranume7672
@razvanfaranume7672 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ​ Razvan are o idee buna. Uita-te la filmul asta kzbin.info/www/bejne/lYWsY4CaidqNeqs . Impamantarea aceea mica de la BMPT are rolul de a se asigura ca diferentialul din BMPT are o legatura la pamant altfel nu "sare". Impamantarea aceea nu trebuie perfecta, sub 1 ohm, diferentlele functioneaza si cu o impamantare mai proasta, dar trebuie studiat specificatiile tehnice. Eu nu cred ca este ceva gresit daca le combini. (Nu's electrician)
@dan-mateioltean7711
@dan-mateioltean7711 3 жыл бұрын
@@razvanfaranume7672 diferentialul si functionarea lui nu are nicio treaba cu impamantarea. Functioneaza la fel de bine cu sau fara ea. Nici macar nu treci cu PE prin diferential. Ce a zis Razvan in primul comentariu, da, e drept ai adevarat. Degeaba ai “impamantarea” la bmp si se face tratarea nulului deci sistem TNC-S daca tu in TG iti aduci alta impamantare. Tu asa ai transformat sistemul in TT. Ca sa ramana TNC-S trebuie dusa impamantarea casei la bmp si facuta tratarea cu aceasta, eventual legata impreuna cu impamantarea bmp-ului
@luciancotaie8803
@luciancotaie8803 2 жыл бұрын
@@dan-mateioltean7711 mai daca are in blocul de măsură împământarea deja făcută( poate este o firida comuna pe care alt vecin a realizat o), poate veni cu faze nul și pe de acolo și să întărească DOAR PE cu împământarea naturala
@hcfbhjj
@hcfbhjj 3 жыл бұрын
Bravo Domnulei, Respect
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@Laurentziu26
@Laurentziu26 3 жыл бұрын
Salut Valentin! Super video, il asteptam de mult 😬. Baftă in continuare! 🤜🤛
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Salut! Ne bucuram, multumim!
@victoriliescu5356
@victoriliescu5356 3 жыл бұрын
Felicitări Domnule Valentin Begu pentru modul în care comentați postările Dvs. Le consider fundamentate tehnic și le explicati foarte clar . Eventualii cîrcotași ar trebui să se documneteze înainte de a face comentarii răutăcioase. Mult succes în continuare !
@skyboymaster
@skyboymaster 3 жыл бұрын
Distanta intre electrozi este dublul lungimii electrodului, daca tarusul are 3 metri distanta dintre tarusi e de 6metrii. Rezistenta trebuie sa fie sub 4 ohmi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Din ce cunoastem, se permite aceeasi distanta ca lungimea electrodului, sau dublu, triplu si tot asa. Daca stiti alta informatie, va rog sa ne aratati exact in normativ unde scrie ca trebuie minim dublu. Merci.
@schiopuvitalie2679
@schiopuvitalie2679 2 жыл бұрын
Foarte informativ filmulet. De unde ati procurat platbanda si conectorii.....in MD am gasit doar banda de 6 m...in rolă nu găsesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Multumim. Lasati-ne un mesaj privat si va raspundem!
@danyedy3091
@danyedy3091 3 жыл бұрын
Brava Frumos și mai ales practic 🤗😇
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@silviu89ket
@silviu89ket 3 жыл бұрын
Ai folosit conectori pentru cablurile de medie daca nu ma înșel.sunt din aluminiu.foarte mijto ideea👍👍👍 Se poate suda platbanda zincata si se dă cu spray de zinc sau cu smoala.eu prefer clemele💪
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Mai misto era sa fie din fier, insa nu am gasit.
@gheorgheciuciu6374
@gheorgheciuciu6374 Жыл бұрын
Salut,ai cunostiinte despre apa de sticla,respectiv daca adaug apa de sticla in compozitia betonului, mai pot obtine mai putin de 4 ohmi la masuratori ? multumesc.
@Cucu-v5k
@Cucu-v5k Жыл бұрын
Unde se duce in pământ scurgerea de energie dacă fierul din Armătura nu are legătura direct cu pământul? findcă Armătura e in beton iar betonul e in pământ nu fierul,deci nu ai legătura directa cu pământul ,iar betonul nu e un conductor de energie electrică decat foarte putin dacă are umiditate buna,sa nu mai zic ca într-e legături întrerupte va intra beton care se va usca și nu va mai face contact,ori foarte putin ,ori deloc,deci eu as zice ca platbanda sa fie băgată 1,5m adâncime la fiecare colț și scoasă la fiecare colț afara direct fără întreruperi,iar din capul platbandei sa iasă rezultatul fiecărei doze/cămin principale de unde se face legăturile direct la curent,dar cum platbanda nu o vei putea bate atunci va trebuie sa apelezi la țăruși zincați care să-i sudezi de platbanda,noi in Spania ,Germania punem țătăruși de bare din cupru de 1,5m după care facem căminul din beton și se pune capac,apoi de acolo se leagă cablul principal de sursa de curent ..mie astea prin beton nu mi se par niște idei prea bune și nici nu cred ca o lucrare prea buna in aceasta direcție ..măcare sa le sudezi cu electrod ori argon de zinc,dar in cazul tău și așa nu prea ai contact direct cu pământul findca barele de metal ale tale nu sunt băgate in pământ ci in beton,deci sa fi bătut înainte la fiecare colț câte un țăruș din zinc de 1,5m apoi sa fi sudat platbanda de țăruși iar capul platbandei sa îl fi scos afara ,atunci aveai un contact direct cu pământul % ,dar așa nu știu ..fiecare face cum vrea..spor la treaba
@dan.2477
@dan.2477 7 ай бұрын
Ai uitat sa gândești ca betonul este fix ca un burete care retine umiditate uriașă. Fix acea umiditate a betonului este ceea ce nu vezi tu aici legătură armăturii și a platbandei cu pământul. Plus ca aceasta împământare se face pe un contur închis nu în linie dreapta. Aici e multă știință și fizica în împământarea naturală iar rezultatele nu trebuie sa le crezi pe cele expuse verbal de cineva , ci va trebui sa vezi cu ochii tai măsurătorile. Sper ca te-a ajutat răspunsul meu.
@MrFlorinFixx
@MrFlorinFixx 3 жыл бұрын
Salut ,impamantarea ta iese sub 0.85 Ohm ,ce-i trei tarusi in triunghi se folosesc doar la sonde de exploatare (lipsa teren) la fiecare metru de tarus ,distanța este de 1,25m distanță #John Ward. La echipotenrializarea iti trebuie spd1 si spd3(pt paratraznet) si nu se leaga de PE distribuitorului, Poate in Moldova se permite 🧐 dar cel m-ai eficient este TNC cu proiecțiile adecvate. Critica este bună ,daca invetii ceva constructiv. Succes.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumesc de comentariu si informatii! Pana la urma am facut in linie, nu triunghi, insa vedem in video-urile ce vor urma si despre acest aspect.
@flufycat2748
@flufycat2748 2 жыл бұрын
Vedeti ca se supără si va ureaza "sanatate".
@opreacristian8408
@opreacristian8408 9 ай бұрын
Va salut! O intrebare legata de acele piese de legatura din otel zincat, nu intra in reactie chimica cu fier betonul si in timp apare coroziune, drept urmare afecteaza integritatea structurii? Urmeaza sa fac impamantarea si sunt nedumerit de acest aspect pentru ca nimeni nu-l discuta. Din aceasi motiv inteleg ca nu se leaga fier betonul cu sarma zincata. Multumesc anticipat!
@user9z6c7x8g6t
@user9z6c7x8g6t 3 жыл бұрын
Daca este de aluminiu iti recomand sa ii scoti... aluminiul cu fier plus un pic de umiditate se oxideaza.. sper sa nu o iei ca o critica...e doar o sugestie.. cu un magnet controleze daca e aluminium - nu se lipeste. De sudat poti suda fara nici o problema doar ca locul sudurii trebuie tratat cu vopsea si dupa cu bituum (exista si spray bituum). Spor la treaba.. imi place cum faci. Iese ca la carte...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim de comentariu. Factorul cheie este "daca", ori noi vom avea o fundatie hidroizolata full, deci si umiditate cam nu are de unde fi acolo (decat acea obisnuita structurala).
@user9z6c7x8g6t
@user9z6c7x8g6t 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor aluminiul isi creaza o protectie oxidul de aluminium. Oxidul de aluminiu cu metalul face in timp o reactie chimica care oxideaza fierul.. in electricitate se incearca la maxim in zilele noastre sa nu sa se foloseasca aluminiul in combinatie cu alte metale... exact la imbinarea cu alte metale sunt punctele moi...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
@@Sebastian-xv1qd Da e turnat deja betonul... oricum cantitatea de aluminiu nu credem ca e atat de mare in fundatie incat sa o afecteze, poate dupa zeci de ani, poate doar zonal.
@alexmorar9617
@alexmorar9617 3 жыл бұрын
SUPER!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@tabyimpex3648
@tabyimpex3648 3 жыл бұрын
Interesant.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
O daa...
@jipadan
@jipadan 6 ай бұрын
mai e eficienta daca se face hidroizolarea fundatiei ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 ай бұрын
Da, vedeti video-urile ce au urmat cand am facut masuratorile.
@jipadan
@jipadan 6 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc!
@yanyanghel465
@yanyanghel465 3 жыл бұрын
Excelent!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Multumim!
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 3 жыл бұрын
@11:28 dacă văd bine ai un inel de-a roata fundației care nu pare închis: adică e un fel de C nu un O - dacă închizi cercul scazi rezistența Electrica a platbandei :) . La 1:32 se vede ca cercul nu este închis electric: și teoretic dacă hidroizolezi fundația ai avea o lungime mai mare de parcurs pana la împământarea artificiala din exteriorul casei (circumferința casei direct prin platbanda) ceea ce îți v-a mari rezistența electrica totala a impanantarii ... PS: ținând cont de tablourile electrice moderne cu siguranțe diferențiale eu cred ca ma limitam la cei 3 tarusi din exteriorul casei doar ca platbanda ce merge la ei eu as acoperio cu o soluție bituminoasă ca protecție anticoroziva fiind veriga slaba a unei impamantari artificiale
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Stim ca nu trebuie sa inchidem cercul, de aceea nici nu le-am suprapus. Posibil sa marim rezistenta electrica a impamantarii facand cercul dat, insa posibil sa si o scadem din contul fundatiei (nu degeaba impamantarea naturala anume asa si face, un cerc). Noi mergem si pe 3 tarusi (artificiala), si conturul fundatiei (naturala).
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor când dubleI un fir nu mărești rezistența ci o scazi + miscorezi distanța prin platbanda fata de împământarea artificiala. La împământare inafara de rezistența propriu-zisă e important și ca distanța între punctul de consum cu sau fără defect și sol sa fie cât mai mica deoarece curentul alege traseul cel mai scurt și cu rezistența cea mai mica fata de sol
@mihaiachim5299
@mihaiachim5299 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor oricum împământarea casei dumneavoastră este un overkill fata de necesarul real 🙂 și toți meșterii din toate meseriile încearcă sa își supradimensioneze necesarul real din precauție sau ambiții personale dar toate acestea duc la costuri finale mai mari .. care la finalul Constructiei pot prelungi timpul cât un bec sta prins cu dulie de firele din tavan pana apare bugetul pentru o lustra pe gustul soției 😁
@zizoum1986
@zizoum1986 4 ай бұрын
ii bine dar normal si corezpunzator platbanda trebuia sa o pui cat mai pe mijloc in structura de fier ! si in normativul din Romania spune ca trebuie minim 5cm stanga dreapta pentru a nu intra in contact cu umiditatea din fundatie si cu oxigenul! recomand 4 tarusi de 1m pe la colturi si o sa iti iasa sub 1 omn! o zi buna
@valentinfodor9123
@valentinfodor9123 2 жыл бұрын
Vă salut,și vă apreciez mult, întrebarea mea este ,dacă bag platbanda cu electrozi în șanțul fundației,eventual acoperit cu un strat de nisip?după care torn betonul,ar corespunde unei împământări artificial,ar fii ok?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, nu prea, impamnatarea naturala = curent prin armaturile fundatiei, nu electrozi, care deja e artificiala.
@Cucu-v5k
@Cucu-v5k Жыл бұрын
Cum sa nu fie bine,e mai bine dacă ceea ce a făcut acest meseriaș ,de ce? Findcă țărușii tăi băgați la Colțuri ,deși eu cred ca maxim 2 țăruși de zinc ori cupru sunt suficienți ,apoi sudați cu electrod ori argon de zinc ori cupru in cazul in care bagi țăruși de cupru ,sa fie sudați de platbanda ,iar platbanda sa o învârți tot dea-roata fundației,sa o legi de Armătura dar fără întrerupere ,iar dacă e întreruptă sa fie sudata cu zinc..îți garantez ca contactul pamântării va fi % fără frica de lipsa a contactului in caz de vreo descărcare electrică in afara instalației electrice ori a unei descărcări electrice a naturale produse de furtuni..
@AdydeAdy21
@AdydeAdy21 3 жыл бұрын
Ce tip de casa o sa fie ,cu etaj?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Da. PS: va rugam sa mai vizionati si alte video-uri despre proiectul nostru, sunt numerotate la inceput, mai toate raspunsurile le aflati in ele.
@neicurobert6125
@neicurobert6125 Жыл бұрын
salut un sfat pentru viitor normativul specifica ca platbanda în fundatie trebuie sa fie acoperita cu beton 5cm stânga dreapta respectiv platbanda trebuia trasa pe jumătatea armaturi
@marcoswatt2408
@marcoswatt2408 3 жыл бұрын
Se poate suda cu conditia sa dai cu smoala pe toata suprafata compromisa la sudura
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Am auzit si pareri conforme celei expuse de dvs.
@flufycat2748
@flufycat2748 2 жыл бұрын
Asa fundație are blocul meu de beton cu 4 etaje.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Constructia casei este realizata fix intocmai conform proiectului tehnic de rezistenta/structura, atat ce tine de armare, betonare, cat si alte momente, proiect semnat, stampilat, controlat, verificat, avizat, si nimeni din specialistii implicati in proiectare si constructii nu a avut nici o obiectie (arhitect, inginer, responsabil tehnic, diriginte de santier sau alti specialisti implicati in proces). Daca dvs aveti alta opinie, sa fi-ti sanatos!
@flufycat2748
@flufycat2748 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Stiu ca va place DOAR Like uri sa câștigati, dar și opiniile diferite sunt un "shut in fund" in viata. Eu pe continentul NordAmerican am invatat de ce ei sunt mereu avuți si liberi. Nu au case din tone de betoane si nu construiesc pentru mai mult de o generație deoarece următoare vine cu alte idei si nu merita RISIPA de BANI. Multumesc de sanatate, asa sa aveti si dv.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
In SUA o familie isi schimba locuinta mult mai des decat un european, dar mai ales est-european. In SUA e normal sa iti construiesti chiar 3-4 case (in medie) intr-o viata (mai vin tornade, iti schimbi traiul, cutremure etc), pe cand in Moldova/Romania peste 90-95% din oameni au bani sa isi faca maxim o singura casa intr-o viata. Mai suntem intr-o zona seismica unde istoria ne-a invatat minte sa construim cu armatura si beton pentru a rezista o casa/cladire la orice seism mai mare. Plus e si istoria noastra care s-a inradacinat in fiecare dintre noi in a construi ceva durabil - lut, caramida, beton mai nou. Nu zicem ca solutiile din SUA nu sunt bune, in fond, toate sunt bune pentru fiecare tara / regiune / persoana in parte. Sanatate! Legat de like-uri, oricarui creator de continut din mediul online ii este placut cand vede ca MUNCA SI DEDICATIA SA este apreciata! Daca considerati ca video-urile noastre nu va sunt utile si ne gonim doar dupa like-uri, la revedere!
@Bagriel88
@Bagriel88 3 жыл бұрын
Nu trebuie distanta de 6m intre tarusi cu inaltimea de 3m? Stiam de dublul inaltimii lor
@bernatgyorgy3331
@bernatgyorgy3331 3 жыл бұрын
Corect!
@Daniel_Pascu
@Daniel_Pascu 3 жыл бұрын
Formulele de calcul se gasesc in anexa 5.34 din normativul I7/2011 ( protectiamuncii-bucuresti.ro/wp-content/uploads/dlm_uploads/2019/03/Normativ-I7-2011-protectiamuncii-bucuresti.pdf ) - vezi pag.395. La punctul C este formula pentru prizele de pamant multiple. In tabelul A5.34-5 sunt dati factorii de utilizare in functie de distanta dintre electrozi. Cu cat distanta dintre electrozi este mai mare cu atat valorile prizei de pamant vor fi mai bune. Deasemena daca sunt pusi in linie fata de contur inchis.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
In video despre Impamantarea casei (postat in decembrie 2020), am povestit multe reguli si info despre o impamantare, si una din ele era ca tarusii se monteaza la aceeasi lungime ca si inaltimea lor, sau dublu, sau triplu si tot asa.
@luciannicolae9583
@luciannicolae9583 3 жыл бұрын
Arată te trog cum se face paratrăsnetul pentru casă 🏡
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Merci de sugestie. Despre paratrasnet am realizat un video aici kzbin.info/www/bejne/gGmXppKVgquZm5Y
@mateidorneanu85
@mateidorneanu85 3 жыл бұрын
se recomanda ca din toate colturile casei sa se scoata o platbanda care sa fie legata la electrozi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Depinde foarte mult de fiecare caz in parte. Varianta dvs e una din zeci de variante de impamantare...
@ionutiatan2058
@ionutiatan2058 3 жыл бұрын
Nu vad sa dea rezistenta de dipersie sub 2 ohmi ...... spun asta pentru ca am mai masurat prize de pamant .... si aici depinde foarte mult de sol si umiditate... o priza de pamant normala fiind ea ori pentru paratraznet ori impamantare se masoara dupa ceva timp( o sapt , doua)... a ta trebuie masurata dupa ce termini cu casa... iar atunci o sa ai o valoare mai mare de 2 ohmi ....garantez .... astai meseria mea....
@stirbanioanflorian
@stirbanioanflorian 3 жыл бұрын
Fi amabil si da-ne si tu o idee de cum ai proceda ! Daca si cu 3 tarusi batuti in triunghi ...si cu toata imprejmuirea fundatiei spui ca va da peste 2 ohm.... atunci tu cum ajungi la sub 1 ohm ? Multumesc !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Foarte corect, depinde si de sol foarte mult, insa o priza naturala se masoara numaidecat la montare, si ulterior la anumite intervale de timp, peste 1 an sau 2 ani si tot asa. Noi nu vedem de ce nu ar da sub 2 Ohm, din moment ce stim cazuri cand a dat sub 4 Ohmi liber doar legata intr-un singur loc de armatura fundatiei, ori noi avem mult mai multe conexiuni cu armatura fundatiei in mai multe locuri, si nu doar armatura-armatura, ci platbanda-armatura, platbanda care mai iese in exterior si mai si se leaga de 3 tarusi zincati de 3 metri adancime (nu 1.5 sau 2 cum se obisnuiteste in Romania, la noi nici nu gasesti tarusi sub 2.5 metri). Insa oricum, cazuri sunt multe. La fel stim cazuri ca si cu 5-6 tarusi tot nu ajungea sub 10 Ohmi ))) Sanatate! PS: Subscriu la persoana care a comentat aici - daca ziceti ca cunoasteti atat de multe (nu negam), ziceti-ne si noua cum vedeti dvs cazul cand se iese sub 1 Ohm? Merci!
@ionutiatan2058
@ionutiatan2058 3 жыл бұрын
Am montat de curand o priza de pamant cu 6 electrozi de 2.5m pusi in L cu distanta intre electrozi de 5m priza fiind pentru paratraznet si a dat pe pram 0.8 ohm masurat dupa 2 sapt... dar depinde foarte mult de sol... cunosc nenumarate cazuri in care priza a fost executata corect (impamantare cu 3 sau 4 electrozi) care nu au iesit bine la masura.... cat despre impamantare pt aparatele casnice este suficient 2 ohmi... eu am spus ca nu da sub 1 ohm nu ca nu este bine... Cu mult respect
@segiuchiochiu6928
@segiuchiochiu6928 3 жыл бұрын
Bună ziua eu cred că mai bine conectai fîșia metalică ( placbanda) cu construcția metalică cu acest tip de conexiune (пс-2-1 зажим) ele sunt din metal , ceia ce ai folosit tu sunt AC 3-1 din aluminiu
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua. Am folosit ce am gasit pe piata la ora actuala in Republica Moldova. Am folosit 2 tipuri de contectori, unii zincati potrivit, altii aluminiu (stim ca mai bine era sa fie fier, insa nu erau nicaieri pe stoc). Lucrarea deja a fost facuta demult, deci asta e.
@adrianfilip2687
@adrianfilip2687 3 жыл бұрын
Nu ar fi fost mai usor de executat cu 4 țăruși sub colțurile casei, bătuți de la cota zero a excavației si lasata platbanada pentru a fi conectata cu cea pe care ati executat.o acum? Pentru conexiunea cu armatura verticala, in lipsa clemelor dedicate, puteti pune un T întors: bucata de platbanda perpendicular pe cea perimetrala, si din ea, clema la armatura verticala care merge si in jos. Asta ar fi util mai ales la stalpi. In ceea ce privește clema de aluminiu, ce a zis un mai devreme un urmăritor al canalului este adevărat, se produce un efect electrochimic intre Al si Zn-Fe care duce la oxidarea imbinarii. Chiar daca este hidroizolata fundatia. Inca o observație/ întrebare: tevile pentru ghenele tehnice nu ar trebui separate de fierul din armatura? In caz de spargere a unei tevi, exista riscul ruginirii fierului. Succes si va urmăresc cu placere de fiecare data!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Lucrarile de aici ofera o garantie in plus ca impamantarea va functiona o perioada mai lunga de timp si mai sigur. Ideea cu T intors si clema e buna, doar ca suprapunerea trebuie sa fie mai mare decat ideea data. Legat de clemele din aluminiu (nu sunt sigur ca e aluminiu, insa ma rog), oricum avem cleme zincate si conexiuni cu armatura, deci nu ne afecteaza daca oxideaza clema. Despre ghenele tehnice - urmatorul video. Multumim!
@Daniel_Pascu
@Daniel_Pascu 3 жыл бұрын
Ar putea sa bata tarusii acum in apropierea colturilor, in interiorul conturului fundatiei, si sa-i uneasca cu platbanda perimetrala. Se poate suda si de armatura metalica a betonului ingropat in pamant (art. 5.5.7.2. din I7/2011). Este buna si iesirea platbandei pentru a se conecta la priza de pamant a BMP in vederea realizarii unei prize de pamant comune.
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 3 жыл бұрын
In aceasta varianta se folosește multă platbanda care e destul de scumpa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Mai scump ies clemele si conectorii )))
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor depinde de cât de mare e casa. În cazul meu doar perimetrul subsolului are 68 de metri...
@CodrutaChira
@CodrutaChira 3 жыл бұрын
Buna ziua! As dori sa va intreb pe dumneavoastra pentru ca sunteti obiectiv si nu aveti niciun interes in spatele raspunsului. Noi locuim intr-o casa din 1930 in judetul Cluj (de piatra). In ultima vreme contemplam daca este mai bine sa renovam aceasta casa veche sau sa incepem o casa noua. care varianta este mai buna in ceea ce priveste costurile si toate celelalte elemente care trebuie luate in considerare? Dumneavoastra ce considerati?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Buna ziua, cinstit nu va pot da un raspuns, fiecare caz e particular si se analizeaza particular. Sunt o sumedenie de factori care trebuie analizati.
@CodrutaChira
@CodrutaChira 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Asa este! Multumesc oricum pentru raspuns!
@flufycat2748
@flufycat2748 2 жыл бұрын
Cum au trăit oamenii in 1930 fără atatea CERINȚE,CERINȚE si iar CERINȚE si sute de normative. Lumea sa dus cu capul . Fac casele ca submarinele , pline de fire pline de țevi și cu toată tehnologia tot nu sunt mulțumiți.
@adiadrian4579
@adiadrian4579 3 жыл бұрын
In blocul in care am stat s-a facut ceva de genul asta. Teava din apartament care alimenta cloriferele era din metal (instalatia termica). Teava era sustinuta de bride metalice care erau prinse cu holsuruburi in zid. Unele holsuruburi au atins armatura de fier si uite asa cand puneai mana pe calorifer te curenta putin. Eu nu cred ca impamantarea trebuie sa atinga armatura. Nu sunt electrician si nu ma pricep, eu doar am povestit ce am patit.
@silviubrinzei2304
@silviubrinzei2304 3 жыл бұрын
Acolo ii altceva...
@adrianfilip2687
@adrianfilip2687 3 жыл бұрын
Ideal, toata armatura ar trebui sa fie conectata la împământare. Situația pe care o descrii este altceva.
@adiadrian4579
@adiadrian4579 3 жыл бұрын
@@silviubrinzei2304 Posibil
@adiadrian4579
@adiadrian4579 3 жыл бұрын
@@adrianfilip2687 Posibil
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Ba din contra, prima si cea mai sanatoasa impamantare consta in anume legarea platbandei de armatura fundatiei.
@mihaivasilecalancea637
@mihaivasilecalancea637 3 жыл бұрын
M i se pare o aiureala Ce conductibilitate poate sa aibă betonul. Era de ajuns de sudat fierul beton din armatura și pe urma conectata rețeaua de armatura la o priza de pamint artificiala. Și apoi ce problema are conectarea prin sudura la impamintare ? ?? Are cineva și o explicație ? Eu știam ca sudura are probleme la vibrații dar aici …?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
far suparare, dar la sigur nu sunteti electric ))) Mai studiati tema respectiva!
@mihaivasilecalancea637
@mihaivasilecalancea637 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Fără supărare dar chiar sunt electrician Cu diploma și practicant Am zis doar ca platbanda aia bagata in beton este o cheltuiala inutila Oricum ar fi interesant de măsurat separat împământarea naturală sa vedem ce valori dă Rezultatul practic este mai valoros decit orice teorie Platbanda o îmbini ca orce piesa de separație fără conectori ciudați adică o suprapui pe 10 cm o gauresti in 4 -6 locuri și o strângi cu șuruburi piulițe șaibe plate și șaibe grower
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Vedeti dvs, am discutat cu mai multi electrici, si aici parerile sunt diferite, iar dvs e una din ele, adica unii zic ca betonul e in stare sa transmita electricitatea de la armatura in sol, altii zic ca nu. Unii zic ca sudura compromite stratul zincat si in timp corodeaza, altii zic ca nu. Si tot asa... Despre masurari o sa fac un video, insa din ce am inteles, e greu sa masuram impamantarea naturala din motiv ca e prea desfasurata, si se va masura separat doar impamantarea artificiala cu 3 tarusi. Merci de info!
@mihaivasilecalancea637
@mihaivasilecalancea637 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor E adevărat ca sudura compromite stratul zincat dar noi electricieni topim un bulgare de smoala pe sudura fierbinte Toate prizele de Pamint din România se făceau așa Și erau certificate cu buletin PRAM Dar acum sunt și sprayuri cu zinc Oricum a devenit complicat chiar și cu lucrurile simple. Eu nu înțeleg faptul ca împământarea naturală e complicat de măsurat pentru ca este prea desfășurată Se poate sau nu se poate ? Daca este desfășurată atunci ce mai spunem de impamintarile de paratrăsnet la depozitele de munitii și armament ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Deci, cum recomandati sa masuram impamantarea fundatiei? (inafara de acei tarusi)
@vasilegheorghe8755
@vasilegheorghe8755 Жыл бұрын
Împământare dacă o legi de armatură armătura va rugini în timp, nu este recomandat ( va rugini prin electroliză). Împământareia este recomandat să fie legată pe electrozi de cupru sau platbanda din cupru ( și dacă se poate ,,,,,este obligatoriu,,, să se folosească și cărbuni în groapa unde se îngroapă electrozi )
@danielaarsenescu7492
@danielaarsenescu7492 3 жыл бұрын
👏👏👏
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Danke!
@mp4338
@mp4338 Жыл бұрын
Teoria si practica impamintarii (GND) este un capitol din electricitate care nu s-a finalizat inca. Inca se fac studii, masuratori, teste, descoperiri, etc. pt. ca aceasta operatie nu este simpla pre cum o cred multi specialisti si amatori. Teoria si practica impamintarii nu trebuie ignorata. In caz contrar aceasta poate produce distrugeri f. scumpe intr-un timp extrem de scurt. Standardele de impamintare impun max. 4 ohm pt. instalatia electrica a casei si max. 1 ohm pt. paratraznet. O alta teorie si practica impun eliminarea curentilor parazitari care se pot crea in circuitele de impamintare din cauza anumitor surse de voltaj la diferite potentiale. Impamintarea salveaza personalul de exploatare si aparatura electrica si electronica tot mai sofisticata. Electronica de astazi, la 5v, 3,3v, 1,8v, este asa de sensibila pe circuitele de interfatare ca se distrug f. rapid. In orice circuit electronic teoria si practica impun 0v si nu tensiuni reziduale de diferite valori care depasesc limita de 0V pt. fiecare valoare de tensiune continua din aparatura electronica. S-ar dori 0v dar f. greu de realizat. Deci se cere sa se obtina valoarea cea mai mica posibila pt. 0v al GND, vorbesc din nou de digital voltage. Referitor la alte genuri de circuite de impamintare sint cerinte de impamintare pt: circuitele electrice de forta, de telecomunicatii, de GND digital, GND analog, etc. Deci trebuie dat mare atentie la acest lucru. Instalatia de impamintare trebuie facuta in ideea sa devina stea, cu punctul central al stelei sa fie punctul comun de intilnire, de conectare al diferitelor impamintari. Paratraznetul sa fie impamintat separat. Este total interzis conectarea firului de GND in serie intre carcasele consumatorilor. Fiecare consumator trebuie sa aiba firul lui de GND care se va conecta la bereta de GND din panoul electric. Aparatura electronica de astazi se conecteaza la GND dupa studierea documentatiei insotitoare. Va doresc spor la lucru. Keep going.
@pacuraralexandru5960
@pacuraralexandru5960 3 жыл бұрын
Legea 1 a mecanicii spune asa: "E pacat sa pui surub unde poti sa legi cu sarma" 😂
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
:))))))
@vladmocanu3598
@vladmocanu3598 3 жыл бұрын
Bine bunctat!
@alingolea3197
@alingolea3197 3 жыл бұрын
Este atat de bine facuta incat la masuratori va fi chiar sub 0,8 ohmi, asa ca puteti lega chiar si paratraznetul la aceasta pamantare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Daca iese sub 1 Ohm - da putem lega si paratrasnetul, dar vedem.
@TGBdani
@TGBdani 3 жыл бұрын
Merge si fara impamantare.bunica mea nu are impamantare la casa si stiti ce misto e?i-am cumparat un robinet de ala electric pt.apa calda si de fiecare data cand ploua afara si dau drumul la rahatul ala,nu stiu de ce dar ma bufneste rasul si incep sa dansez.e antidepresiv
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Interesant comentariu, insa impamantarea e ceva, ce poate nu iti va trebui niciodata, insa daca va fi cazul, ea nu doar ca poate salva tehnica de mii de euro din casa, dar poate salva si vieti omenesti. Cu electricitatea si focul nu e de glumit, mai bine de luat masurile necesare si de dormit linistit.
@gabrielgherman2562
@gabrielgherman2562 3 жыл бұрын
Da. Instalația de panouri fotovoltaice se leagă la împământare. Altfel nici nu ți-o garantează.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Corect, sau va avea propria impamantare, depinde de caz.
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
ADEVARUL ESTE CA ÎMPĂMÂNTAREA TREBUIE FĂCUTĂ CU ȚĂRUȘII IN FUNDAȚIE ȘI DISTANȚĂ ÎNTRE EI TREBUIE DE MINIM 3 METRI , DAR MAI NOU SE FACE DUPĂ URECHE NU DUPĂ CUM SCRIE CARTEA !!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Totul tine de respectarea normativelor. Distanta mentionata de dvs minima la fel nu e permanent corecta, ea mai mult se ia dupa distanta unui tarus, sau dublu, sau triplu si tot asa. Ce facem daca avem tarusi de 1 metru sau de 5 metri adancime, tot 3 metri distanta intre ei se face? Clar lucru ca nu. In alte normative exista distante minime (corect).
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor DISTANȚĂ ESTE RECOMANDATA CÂT MAI MARE SA SE POATĂ FACE DISPERSIA CURENTULUI CA NU CUMVA CEA CE NU POATE PRELUA PĂMÂNTUL SA SE ÎNTOARCĂ ÎNAPOI DE ACEA SE FACE UN MINIM DE DISTANȚĂ !!!
@shock.cat15
@shock.cat15 3 жыл бұрын
Greșit. Dacă avem țăruși de 3 metri distanta trebuie sa fie de 6 metri Fără sudura uneori ajunge doar un țăruș de cele mai multe ori ....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Gresita e afirmatia dvs! Distanta intre tarusi trebuie sa fie minim lungimea unui tarus, sau dublu, triplu si asa mai departe.
@shock.cat15
@shock.cat15 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor minimul e dublul citește standard vde ....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Care standard? Mai concret va rog, care normativ excact, care articol, aliniat, litera etc?
@_sharpeagle_
@_sharpeagle_ 3 жыл бұрын
Artificiala e si una si alta, ca doar n-o gasim crescand de una singura in natura p-aia "naturala".
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Daca nu era sa conectam platbanda de 3 tarusi la exterior, ci o lasam doar de armatura fundatiei, atunci e doar naturala - asa e termenul in domeniul electric, nu noi l-am inventat!
@shock.cat15
@shock.cat15 3 жыл бұрын
Ba frate voi sunteți nebuni ați legat-o cu sarma ? Unde pot să-ți dau niște poze sa îți arat ce se întâmplă ....?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
In descriere sunt mai multe date de contact, asteptam!
@vladmocanu3598
@vladmocanu3598 3 жыл бұрын
Poti sa dai detalii te rog? Ce se intampla daca o leg cu sarma?
@shock.cat15
@shock.cat15 3 жыл бұрын
@@vladmocanu3598 o să-ți crape centul și sarma și va fi afectată și plabanta mai exact stratul de zinc :)
@tehnicianenergetic6090
@tehnicianenergetic6090 3 жыл бұрын
CHEAR DE DATA ASTA AI DAT GREȘ , O ÎMPĂMÂNTARE CORECTA NATURALĂ SE FACE DE LA FUNDUL FUNDAȚIEI DEOARECE TREBUIE SA AI UMIDITATE CÂT DE BUNA PENTRU O DISPERSIE MAI BUNA A CURENTULUI DE ACEA TREBUIA SA BATI ȚĂRUȘII CHEAR PE FUNDUL FUNDAȚIEI CHEAR DACĂ RĂMÂNEA PLAGBANDA ȘI ȚĂRUȘII IN FUNDAȚIE ȘI CHEAR DACĂ IZOLAI FUNDAȚIA NU AVEA NICI O PROBLEMA UNA CU ALTA !!! PĂCAT CA PUTEAI FACE ACEASTA LUCRARE MAI IEFTINĂ ȘI MAI EFICIENTĂ ȘI NU MAI TREBUIA BĂTUȚI ȚĂRUȘII DELOC INAFARA FUNDAȚIEI % !!!🤔👍👍👍👍👍
@cobrabest7054
@cobrabest7054 2 жыл бұрын
3000 lei = 140 euro ? ori s-a gresit la lei ori la euro :D ... in rest totul ok ... multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
E vorba de lei moldovenesti.
@cobrabest7054
@cobrabest7054 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ok, am inteles. Multumesc ... am tot vizionat videourile si zic ... o fi gresit ... sa-i zic sa nu-i zic ... si am zis sa incerc :p :D Multumesc pt informatiile aportate in toate videourile ... multa sanatate si putere de munca ! Doamne ajuta !
@adinegru3049
@adinegru3049 3 жыл бұрын
Cu parere de rău îți spun că te ai scarpinat la urechea dreaptă cu mana stânga !!! Ai aruncat mulți bani aiurea .Tehnic si cuvantul impamantarea iti spune ca acea platbanda trebuia sa aiba contact cu pământul ,nu cu betonul !!!impamantare nu este egal cu imbetonare...liniile de transport nu transportă nulul prin beton ci prin pamant ...pur si simplu trebuia pusă platbanda in pamant pe lîngă fundație ,o acopereai ...fără tarusi ,fără elemente de imbinare ,fără suduri ,fără muncă în zadar etc ...garantat îți ieșea rezistența ZERO !!personal am scos cu zero si cu 11 ml cum de fapt este oblibatoriu in Ronania !!! Tu cu 50ml asigurai Pe ul la toți vecinii tai !!!Atenție pe viitor _nu mai arunca banii aiurea !!! De data asta nu pot sa te felicit pentru munca depusa ! No hate !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 жыл бұрын
Merci de comentariu, insa noi facem asa cum avem noi gandit, proiectat si discutat cu mai multi specialisti si electrici, ca fiind varianta cea mai sigura (pe cand multi nu ne recomandau deloc impamantare, cica las vedem pe urma, sau in loc de toata aceasta ne recomanda doar o armatura de fi20 mm in pamant pe post de impamantare... ) . Daca dvs veniti cu o alta opinie, e perfect okay, multumim, insa atat in comentariile la acest video, dar si daca cautam cel mai simplu de exemplu electrici in spatiul online, vedem ca unii au o parere, altii au alta parere. Chiar este un vlogger din Romania electric ceva mai popular si singur zice ca acest tip de impamantare e cea mai ieftina si sanatoasa. Daca ne uitam si la comentariile la video-urile dumnealui, ce sa vezi, iarasi pareri impartite. Oricum variante de impamantare sunt mai multe, si cum ziceti dvs, si cum am facut noi si la sigur sunt si altele, principalul scopul sa fie indeplinit la rezistentele dorite. Sanatate! PS: ba chiar am facut economii, si stiti de ce? Platbanda oricum se vinde doar la rola, deci oricum de aceasta trebuia sa iau 51 metri. Poate faceam economie la cativa conectori, insa economia data se ducea rapid din contravaloarea manoperei pentru sapat prin gradina pentru impamantare (daca nu o faceam acum). Deci, cand vorbim de economii, nu e atat de simplu cum pare.
@adinegru3049
@adinegru3049 3 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in Romania se vinde si la metru ! 15 metri liniari la adincimea si la solul pe care l am vazut acolo ,eu ziceam ca scoteai zero la rezistența de dispersie a curentilor de avarie ,spun asta di tr o experiență de peste 30 ani in domeniu ! Nu am spus ca nu ai procedat corect ,însă am subliniat muncă si cîțiva lei risipiți Este bine sau ma rog foarte bine si așa ! Spor la treburi in continuare !
#70 Am masurat impamantarea casei! #casapasiva #passivehouse
14:16
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 40 М.
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 67 МЛН
“Don’t stop the chances.”
00:44
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 62 МЛН
Quando eu quero Sushi (sem desperdiçar) 🍣
00:26
Los Wagners
Рет қаралды 15 МЛН
Cum se face o împământare naturală?!
5:55
Electro Profesional
Рет қаралды 20 М.
Cum am facut impamantarea casei ⚡️⚡️⚡️
13:16
Sa Invatam Impreuna
Рет қаралды 87 М.
#61 Umplem interiorul fundatiei cu pamant lutos #casapasiva #passivehouse
16:38
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 28 М.
Cum se face o impamantare sub 1 Ohm, Priza de pământ artificiala sub 1 Ohm.
12:48
#33 Betonul de egalizare. Pregatire, cofrare, turnare, sfaturi #casapasiva #passivehouse
12:09
Priza de pământ naturală!
5:33
Adrian Chelaru
Рет қаралды 21 М.
#62 Armarea si cofrarea placii peste sol #casapasiva #passivehouse
13:29
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 72 М.