Mooi gesprek. Ik ben bij zijn vader afgestudeerd, Ed Cools, denk daar met genoegen aan terug.
@ricardoblikman26763 жыл бұрын
Wanneer er veel wordt verdient en er veel belasting betaald zou moeten worden dan komen er moeders, dochters, holdings en staat het hoofdkwartier buiten Nederland en dan hebben we als nog niks!
@brabandindezon3 жыл бұрын
Eindhoven de gekste,,, ik heb medelijden met Joop Stoop,,, die woont langs Tata,,,, hij zou planten moeten zetten,,,, buiten doet ie al goed hij is goed bezig met die planten buiten, aardappels en bessen en zonnebloemen. IJmuiden is wel mooi, met die sport toestellen buiten en je kan zo de duinen in om naar Santpoort te skaten
@robertchan86133 жыл бұрын
Zorgelijk dat personen als Cools mogen meepraten over het regeringsbeleid. De oplossing voor bijna elk probleem in het huidige kapitalistische lijken meer belastingen zijn. Ondertussen weten we wel waar de rekening uiteindelijk terecht gaat komen. Leer je ook meteen de achterban van D'66 kennen.
@hundun56043 жыл бұрын
43:15 Dat een familielid die het familie-bedrijf overneemt het zou verprutsen is echt een kulverhaal. Die persoon is juist goed geïnformeerd en heeft de perfecte adviseur. Die persoon draait meestal al jaren mee in het bedrijf en wil zijn familie niet teleurstellen.
@buitenkliniek3 жыл бұрын
Dat klopt deels... Maar met elke generatie neemt dit effect af. Het is niet voor niets dat de meerderheid van familiebedrijven maaar drie of vier generaties overleeft
@Flywithmeleo4 жыл бұрын
“Aandeelhouderskapitalisme is ontstaan in Amerika” ik dacht toch echt in Nederland.
@stephanHK4 жыл бұрын
Dat dacht ik ook meteen...
@yourchoice93614 жыл бұрын
D’66 hersenspoeling en geschiedvervalsing heet dit. Mijnheer werkt immers in het bestuur.
@Tubemanjac3 жыл бұрын
Hold your horses! Aandeelhouderskapitalisme is echt iets anders dan de eerste aandelenbeurs ter wereld waar jij wellicht op duidt.
@yourchoice93613 жыл бұрын
@@Tubemanjac De tulpenrally was ook al een vorm van aandeelhouderskapatilisme. De VOC ook.
@fredvellinga75624 жыл бұрын
Goed verhaal. Maar, zoals we "Allemaal wel weten", weten we allemaal niets. Als ik het goed begrijp, werd hier een pleidooi gehouden voor, wat effectief lijkt, overheidskapitalisme.
@yourchoice93614 жыл бұрын
Bijna, staatskapitalisme volgens ccp model.
@ramonemmaneel30544 жыл бұрын
Overheidskapitalisme is een goede naam voor het kapitalisme dat heir werd voorgedragen.
@erikjanse39943 жыл бұрын
Bedankt voor het interessante gesprek. Jullie missen wel een belangrijk aspect in de discussie. Namelijk het volgende: indien een bedrijf zich maatschappelijk incorrect gedraagt (grote milieu vervuiling, kinderarbeid, uitbuiten van buitenlandse medewerkers, etc), zal de vraag naar de producten/services van dit bedrijf vanzelf afnemen, omdat een aanzienlijk deel van de consumenten deze producten/services niet meer afnemen. M.a.w. bij het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde zal het management van het bedrijf vanzelf maatschappelijk verantwoord gaan ondernemen. Als ze dit niet doen zal de omzet van het bedrijf snel afnemen en dus de aandeelwaarde eveneens.
@buitenkliniek3 жыл бұрын
Ik vraag het me af... Waarom halen zo veel mensen boodschappen bij action, lidl en aldi? En waarom bestellen zo veel mensen rommel uit China? Ik vrees dat we niet veel kunnen verwachten van de hoogstaande moraal van consumenten...
@ikealamp534 жыл бұрын
Tja, het is makkelijk pleiten voor iets wat al jaren geleden besloten is en al vast staat. Klaus Schwab sprak er in 2016 al uitgebreid over in zijn boek getiteld: The 4rd industrial revolution. En die man is de showrunner.
@jilskehupkes77294 жыл бұрын
Het einde besprak 3 methodes om het kapitalisme te verbeteren. Voor mij het meest interessante deel. Mijn voorkeur gaat hierin duidelijk uit naar "prikkels" aanpassen. Komt op mij over als kapitalistische processen beter benutten. Zie: 51:53 "Jij pleit toch voor het einde van het aandeelhouderskapitalisme. Wat voor nieuwe wetgeving is daarvoor nodig?"
@Robin-is3ke4 жыл бұрын
Top aflevering! Leerzaam. Kunnen jullie deze sessies ook niet voortaan via podcast uitzenden (suggestie)?
@yourchoice93614 жыл бұрын
Via de zendtijd politieke partijen een idee?
@DeNieuweWereldTV4 жыл бұрын
Alle gesprekken zijn als podcast te vinden in diverse podcastapps en via Spotify!
@yourchoice93614 жыл бұрын
Gezien de sprekers van de laatste tijd, lijkt het me steeds duidelijker dat er een koersverschil zit tussen de integere interviewers en degenen die bepalen (de universiteit dus) wie er geïnterviewd moeten worden; degenen die de staatspropaganda verzorgen. Universiteiten: machtsbolwerken van CCP/D’66.
@yourchoice93614 жыл бұрын
@Exploited unlivable wage voluntarist libertarian Ik ken die term niet, sorry.
@nellekemeeldijk17664 жыл бұрын
Wat is nou precies het verschil tussen 'aandeelhouderskapitalisme' en 'stakeholderkapitalisme'? www.tijd.be/opinie/algemeen/alleen-stakeholderkapitalisme-opgewassen-tegen-klimaatprobleem/10188112.html
@yourchoice93614 жыл бұрын
Die man vertegenwoordigt de D’66 stroming, zijn broodheren. Hij gebruikt dus gewoon eufemismen om de ccp aan te prijzen.
@nellekemeeldijk17664 жыл бұрын
Your choice Επιλογή σου in het artikel (zie link) wordt een onderscheid gemaakt wat ik gewoon graag wil begrijpen.
@ramonemmaneel30544 жыл бұрын
@@nellekemeeldijk1766 Bij aandeelhouderskapitalisme zijn de aandeelhouders niet zelf actief in het bedrijf. Ze leveren enkel het kapitaal en willen daarvoor beloond worden door een deel van de winst te krijgen in functie van hun aandeel. Hier spreek je van vreemd kapitaal. Bij stakeholderkapitalisme zijn de aandeelhouders wel zelf actief binnen het bedrijf. De bakker op de hoek is een mooi voorbeeld van dat laatste. Het bedrijf wordt gerund met eigen kapitaal. In de praktijk zijn kleine bedrijven stakeholder gericht en grote meer aandeelhouder gericht.
@nellekemeeldijk17664 жыл бұрын
@@ramonemmaneel3054 Dank je, helder.
@sjaakevers54693 жыл бұрын
Stakeholder is het Engelse woord voor belanghebbende. Aandeelhouder is in het Engels shareholder. Bij aandeelhouderskapitalisme is een belanghebbende dominant: de aandeelhouder. Bij stakeholderkapitalisme zijn alle belanghebbenden even belangrijk.