Sağolasın çok faydalı oldu ben de çift tarafl baskı yapacam kendi projem için
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Rica ederim. Kolay gelsin.
@ahmetylmaz82524 жыл бұрын
Evet, yeni güzelliklerle yola devam.
@hasanbanyaz37794 жыл бұрын
ütü çok yeni :D güzel video olmuş eline sağlık
@GG-eb3hu4 жыл бұрын
Mükemmel video 👍
@servetyildiz27644 жыл бұрын
Allah razı olsun kardeş
@emreuysal693 жыл бұрын
Lehimleme yaparken iki katmanı da mi lehimlememiz lazim ve alt katmana geçen yollar hakkında ne yapiyorsunuz
@yukselcnar17924 жыл бұрын
Ellerine sağlık
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Faydalı olabildiysek ne mutlu.
@bilgivakti42523 жыл бұрын
Aleyküm selam
@ahmedbayav76053 жыл бұрын
Ütü güzelmiş.
@hakank38413 жыл бұрын
merhaba öncelikle teşekkür ederim bu güzel çalışma için, bir şey soracaktım acaba iki katmanda denk gelen delikleri bu pcb rivet denilen perçinlerle birleştirmek gerekli mi yoksa lehim yardımıyla bu sorun halledilebilir mi?
@ufaktefekprojeler44433 жыл бұрын
Merhaba. Rica ediyorum. Pcb rivet i ilk defa sizden duydum. Daha sonra nasıl kullanıldığını izledim. Serinin bir sonraki videosunda ben iletken teller ile aynı işlemi gerçekleştiriyorum. Yani lehim ve iletken bir telle de aynı işimi gerçekleştirebiliyoruz.
@hakank38413 жыл бұрын
@@ufaktefekprojeler4443 hocam peki via yaptığınız yerden bir tane Dİp8 soket veya radial uclu kondansatör geçmesi gerekseydi nasıl yapardınız?
@ufaktefekprojeler44433 жыл бұрын
@@hakank3841 Güzel soru. Elle basacağım hiçbir devrede eleman bacağını via olarak kullanmıyorum. Eleman bacağının geçtiği noktanın bir iki milim ilerisinden via ile diğer katmana geçtikten sonra o elemanın bacağına giriş yapıyorum. Bu durum fazladan via deliklerine sebep olsada montaj sırasında yaşanan sorunların önüne geçiyor. Tabi yurt dışında ürettirdiğimiz pcb lerde böyle bir sorun olmuyor. Haliyle daha az via deliği oluyor. Bilmem anlatabildim mi?
@hakank38413 жыл бұрын
@@ufaktefekprojeler4443 teşekkür ederim
@atilayonol6714 жыл бұрын
Acaba kağıda baskı devreyi lazer yazıcıdan mı aldınız?
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Yazıcının tonerli yazıcı olması gerekiyor.
@skull_30452 жыл бұрын
Çok güzel oldu teşekkürler
@SilverNemesis4 жыл бұрын
S.a hocam çok güzel video hazırlamışsın eline sağlık. Bende öğrenmeye çalışıyorum yakında denemelere başlayacağım inşallah. Bu yağlı kağıda devreyi basma işini kırtasiyede yaparlar mı acaba ellerinde kağıt yoksa internetden alıp götürsem basarlar mı fotokopi makinesine herhangi bir zarar verir mi.
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Aleyküm Selam. Teşekkür ederim. Kırtasiyeden çıkarttığım olmuştu. "Ancak kağıt çok ince , makine almaz" diyenler de olmuştu. Bir kaç kırtasiye gezin. Çıktı verecek birini bulursunuz.
@SilverNemesis4 жыл бұрын
@@ufaktefekprojeler4443 Eyvallah hocam, yarın gidip çıktı alacağım inşallah (verirlerse :D) A4 el işi kağıdına çıktı almayı düşünüyorum.
@ahmetozdemir71733 жыл бұрын
çok güzel anlatmışsınız teşekkürler. Hidrojen peroksit hangi tür satış noktalarında olur? internet dışında, yerleşim yerlerinde hangi satış noktalarında olur? Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. Çift taraflı yapılan baskılarda, bir tarafta ki delinmesi gereken noktalarla diğer tarafta uygun olmayan noktalar söz konusu olmuyor mu?
@kocakushh3 жыл бұрын
Perhidrol genelde elektronik malzeme satan yerlerde bulunuyor. Eğer bulamazsanız kuaförlerde bulunuyor ama saflığı farklı oluyor. Ona göre oranı ayarlamanız gerekir. Delik işinde de eğer kağıdı keserken sınırlarını yazdırıp oradan keserseniz ve ütülerken düzgün yerleştirirseniz herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Bir diğer yöntem de referans için her iki yüzde de boş delik bırakmak. Çıktıyı aldıktan sonra bu delikleri kağıt üzerinde delip transfer öncesi plakette de aynı yerlerden delmek. Delikleri yerleştirip ütüleme yapmak. Bu işi bir kerede mükemmel yaptım diyen insan çıkmıyor zaten. O yüzden elinizde yedekli malzeme olsun. İlk seferinde olmazsa da canınızı sıkmayın hatalarınızı görüp 2. De onlara dikkat edip tekrar yapın. Olmazsa 3. Ye deneyin vs... Ben yıllardır yapıyorum bu işi ona rağmen yeni ne var? Diye sürekli takip ediyorum. Normal kağıda alüminyum folyo yapıştırıp ütüleme sonrası kağıdı çıkarıp folyoyla birlikte çözeltiye atmak başka bir yöntem. Böylece toner yerinde kalıyor. Kağıtla birlikte gelme ihtimali olmuyor. Transfer kağıdı olarak fotoğraf kağıdı kullanmak da mümkün. Onu da denemenizi tavsiye ederim. Fotoğraf kağıdı kalın olduğu için ütüleme sürecini biraz daha uzun tutarsanız çok başarılı sonuçlar almak mümkün. Bir diğer nokta da ütü yerine laminasyon makinesi kullanmak. Bu kimlikleri falan PVC kapladıkları makinayla transferi gerçekleştirmek çok daha kolay oluyor...
@ufaktefekprojeler44433 жыл бұрын
Evet ben de elektronik malzeme satan bir yerden almıştım yaşadığım şehirde
@havadansudan69914 жыл бұрын
Guzel. Yol daki taslar seni yavaslatsa da istikametini degistirme.
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Sağ olun. Öyle yapmaya çalışacağız.
@ugursen11353 жыл бұрын
Hocam merhaba sizin yaptığjnız gibi yaptım fakat asit konusunda takıldım. Ütüyle ısıtarak devreyi bakır levhaya geçirdim fakat asitleri koyduğum zaman devre yolları soyuluyor suyun içine karışıyor. Yollar soyuluyor yani neden böyle yapıyor ? Hidrojen peroksit saflığı %32 hidroklorür asit: %50
@maxdurend43492 жыл бұрын
Iron Jurassic!
@ЕвгенийГузенко-и3ш Жыл бұрын
какой у вас принтер ?
@ho15703 жыл бұрын
Ben bunu anlamis degilim her tarafta baski devre yapimi var ben bu devreyi yapmak icin sema cizmem lazim cizmeden baski devresi olmaz Bir kiside su cizim konusunda bir kolay islem gösterse ben cizimi yapamiyorum mesela okay ?
@akifkoroglu87183 жыл бұрын
Cemaat pcb salonu
@GG-eb3hu4 жыл бұрын
İlminin %1 ini bize verde Namütenahi bir ilme sahip olalım
@ufaktefekprojeler44434 жыл бұрын
Estağfurullah hocam
@GG-eb3hu4 жыл бұрын
@@ufaktefekprojeler4443 Ne kadar gerginsiniz beyefendi