Un canal deosebit de util, am învățat foarte multe lucruri! Mulțumesc!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Va multumim frumos, cu placere!
@construieste-cu-Tonito3 жыл бұрын
Super ideea cu cricul! Felicitări!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci!
@GGGG-re1zz3 жыл бұрын
Bravo!!! Un canal de KZbin super educativ.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos!
@cgdobre3 жыл бұрын
Foarte tare ideea cu cricul 👍
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci!
@eduardpascal72293 жыл бұрын
Respect pentru ceea ce faci. Ia legătura cu prof. univ. Stănilă de la Facultatea de Construcții din Iași. Are și o instalație de simulare a seismelor, unicat in Europa de Est. E bine sa aveți o colaborare pe termen lung. Succes!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Interesant, multumim frumos!
@cosminpantelimon35193 жыл бұрын
Interesant. Nu am mai vazut solutia asta. Ma gandesc ca ar putea fixa doar ultimul rand si sa apara fisuri intre ultimul si penultimul rand. Cred ca la imobile P+1 o solutie mai sigura este turnarea stalpilor si grinzilor dupa executia zidariei, deplasarile in caz de seism fiind mici la acest regim de inaltime. Felicitari pentru seria de video-uri.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Turnarea stalpilor si grinzilor dupa zidarie in cazul caselor cu structura in cadre este o exceptie, nu regula, unde oricum trebuie sa ai rost de deformatie antiseismic, deci oricum va fi un polistiren de minim 20 mm intre pereti si beton.
@TheMariusjula13 жыл бұрын
Apreciez tot ceea ce faci, spor la treabă.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos!
@danyedy30913 жыл бұрын
Brava, deștept meseriașul Are mintea brici 💪👍👌🎖️🏆🇷🇴
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci frumos!
@harrytanase15873 жыл бұрын
Ideea cu cricul - genialaaa!!!. Ingenioasa armarea ultimului de cărămizi cu plăcile acelea. Ce am văzut eu pe șantier, erau niște bucăți de fier beton de aprox. 10 cm. infipte in grinda. ultimul rand se zidea pe langa ele. Cam 2 pe metru. Si gata. De obicei zidul cade după perioada de garanție.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim de apreciere si informatie!
@blentesionut3585 Жыл бұрын
😂 Acest tip de ancorare a zidăriei este apărut de ceva timp nu sa inventat acuma
@marianpetrescu82813 жыл бұрын
Felicitari! Solutia aleasa e foarta buna. Nu imi dau seama din filmare, dar eu as fi pus polistiren extrudat intre profilul metalic si grinda si astfel puntea termica ar fi minima si de asemenea o bucata de polistiren extrudat, de 2 sar 3 cm si intre profilul metalic si BCA. Ma gandesc ca astfel as reduce riscul de a forma condens. In rest, doar felicitari!!! Si da, cric auto in Romania!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim! Nu am pus polistiren si intre metal si grinda deoarece metalul trebuie sa fie prelungirea grinzii in sensul ancorarii, fara sa existe un luft de 2 cm care in timp poate duce la miscari ce ar putea scoate sau misca elementul din grinda. Condens nu va exista, vom avea 30 cm de termoizolatie. Merci!
@veaceslavanapislaru73103 жыл бұрын
spor in continuare
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumim frumos!
@ilieviorel1323 жыл бұрын
Bravo,
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci!
@callmebob98573 жыл бұрын
Buna ziua, Din nou va multumesc pentru toate informatiile pe care le prezentati, sunt foarte utile mai ales pentru cineva care spera sa isi faca o casa cat mai buna. Din pacate nu am mai apucat sa raman la curent cu tot ce ati postat si ma gandeam ca ar ti util un episod din cand in cand in care sa faceti un rezumat cu ce s-a intamplat pana acuma si care au fost ideile de baza/problemene cele mai importante si unde se gasesc (#xx). De asemenea ati putea incerca sa dati doar concluziile fara explicatii. Apreciez ca incercati mereu sa detaliati cat mai mult si sa prezentati cat mai clar dar uneori prefer sa aud concluzia si daca mai am neclaritati sa cad in detaliu episodul la care se refera. Va doresc mult spor la constriut in continuare.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna ziua, multumim de idee. Cred ca video gen rezumate vom face la iarna, cand oricum nu vom avea lucrari de efectuat la casa pasiva. Incercam sa dam si explicatii deoarece incercam sa facem oamenii sa inteleaga de ce X este X si nu Y ))) Merci!
@danielmitran85793 жыл бұрын
Interesant, se putea prinde și cu ancora chimica ca să nu vă mai chinuiți cu cricul?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Teoretic se putea.
@blentesionut3585 Жыл бұрын
Sau cu conexpanduri
@BLAISAUT Жыл бұрын
La case parter pa fel se folosește?
@dinviata85783 жыл бұрын
4:08 Armarea ati realizato la anumite intervale de timp??? Pentru precizare daca se poate!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Multumesc ca ati observat o mica greseala, defapt e la anumite intervale de randuri ))) Nu timp )))
@Koyaanisqatsi0072 жыл бұрын
1)Gaurile in grinzi nu vor favoriza fisuri in structura cadrului de beton armat? 2) Aceste placi metalice nu puteau fi montate la turnarea cofrajului de beton?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
1) Nu, daca sunt atat de putine. 2) Teoretic da, insa e mult mai greu sa faci gaura prin cofraj (deci cofraj pierdut si achitat integral, deoarece e luat in chirie), cat si sa te chinui sa sustii elementul dat de cofraj la turnare.
@shock.cat153 жыл бұрын
Eu ți-aș fi recomandat o baie cu zinc :) și după aia vopsire
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci, am analizat ideea insa iese mult prea scump.
@shock.cat153 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor știu:))) Dar important e că ai spus adevărul....nu ca alte firme din Romania care se lauda cu calitate și când colo....
@shock.cat153 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor cat ceri pentru o asistentă de la distanță cu privire la o problema de izolație ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Scrieti-ne un mesaj pe pagina de Facebook sau email.
@bmirel20023 жыл бұрын
Scuze de intrebare, nu era mai simplu, mai putin laborios, de armat tot peretele de BCA cu plasa sudata (de Buzau, cum se zice popular in Romania) cu ochiuri mari, de 210x210 mm si grosimea barei de 6 mm? Sau cu plasa gabion?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Camasuirea se foloseste la rigidizarea unui zid portant, acesta este de umplutura, deci sunt 2 lucruri total diferite.
@marianion34972 жыл бұрын
Bună ziua, am o întrebare: dacă în locul acelor guri(cu rol de armare pe verticala)as introduce de sus în jos un fier beton care sa "prinda"3-4 rânduri de bca,ar fi ceva greșit? Partea de deasupra ultimului rand de bca(aprox 10 cm) sa fie parte din centura ulterior turnată... mulțumesc pentru înțelegere și pentru sfaturile pe care le oferiți!!!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua. Exista si metode ca si ideea dvs, nu ar fi gresit, doar ca atunci cum le ve-ti pune comod si eficient fara sa destabilizati randurile si pozitia BCA-ului? De obicei prinderea se face pe ultimul rand.
@marianion34972 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor O pregăurire cu un burghiu mai lung... de pe o schela provizorie care oricum o să existe în vederea așezării armaturii(centura casei)... se subînțelege probabil ca structura casei (stâlpi,centuri,grinzi...) se va efectua după zidirea pereților...Dvs. spuneți ca de obicei prinderea se face doar pe ultimul rand(va mărturisesc sincer ca eu am pierdut ceva timp în căutarea unui burghiu cat mai lung),gândirea mea revolutionara😅 zicandu-mi ca:cu cât mai multe rânduri de bca prind cu atât mai rezistenta va fi casa...sper să nu fac o alegere greșită care mai târziu sa îmi afecteze... tocmai de asta încerc sa ma sfătuiesc cu un specialist... Va mulțumesc!
@ioniaconi4090 Жыл бұрын
Finisorii când merg cu tencuiala ajung la ele și tare nu le iubesc că de multe ori ies din suprafața tencuelii, altă surpriză este când nu este bine vopsită piesa de ancorare ori tencuitorii "zgârie"cu dreptaru stratul de vopsea încep a rugini și apare rugina prin tencuială/vopsea....(din practică)
@dipling-at3 жыл бұрын
O solutie mai eleganta pt fixarea ancorelor ar fi fost gaurirea cu diametru nominal+2 si folosirea unei ancore chimice in 2 componente.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Merci de sfat!
@dorindorinn56333 жыл бұрын
Se putea folosi bca si daca structura nu era in cadre si se construia clasic , adica zidit intai si apoi turnati stalpi si centuri? ( bca ul nefiimd portant ) ? Mersi
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da, ar fi fost o exceptie, adica se zidea BCA-ul neportant, se lasau armaturile de armare orizontala, se lipeau in parti si sus polistirenul cu rost antiseismic, insa aparea o problema: atunci cand torni stalpii, grinzile si placa peste un nivel, toata greutatea aceea ar fi apasat peste polistirenul de sub grinzi, si atunci rolul acelui rost antiseismic ar fi fost eliminat, polistirenul deja fiind compresat la maxim si fiind exercitate greutatile peste BCA, care ar fi fost din start "tensionat". Alta era treaba cu alte materiale care ar fi fost mai portante, insa cu rol doar de umplutura, rezistenta lor la compresiune ar fi fost mai buna.
@dorindorinn56333 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multimimesc. Din pacate la casa mea mesterii au zidit bca ul ca si pe caramida, ca si armare au folosit doar. Iste agrafe la colturi, cum se foloseste la caramida, din doua in doua randuri. Apoi au turnat stalpii, placa si centurile ca si cum ar fi fost o zidarie portanta din caramida. Din pacate dirigintele si structuristul au zis ca e ok. Asta i cel mai grav.. acu stau si ma gandesc ca la primul seism o sa mi crape toti peretii daca bca ul sta asa tensionat sub greutatea centurilor. Mai ales parterul :(
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Vedem in noiembrie-decembrie dupa seism daca vor aparea fisuri.
@florentinmanta57643 жыл бұрын
Salut prieteni' ar fi util destiut cam care ar trebui sa fie raportul intre dimetrul de gaurire si diametrul tijei ce se introduce in grinda pentru ca sa intre asa ferm cu ajutoru cricului. Cred ca ar fi util celor ce nu au experimentat deja incastrarea tijelor din otel beton in grinzi sau sape.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Daca se foloseste cricul, din experienta noastra diametrul de gaurire poate fi doar cu unul mai mare decat al armaturii (tijei).
@Woot-Zee2 жыл бұрын
Ancorele acelea sunt niste punti termice, nu? Adica trebuie luate in considerare ca fiind punti termice, sau nu este nici o problema?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cand vii cu termoizolatie deasupra lor si le astupi la exterior, nu mai poate fi vorba de o punte termica. Am realizat un video despre ce inseamna punti termice, il gasiti pe canal.
@alexandracretu47283 жыл бұрын
Domnul Valentin, credeți că la o casă doar parter avem nevoie de elemente din aceasta? Zona slab seismică. Mulțumim
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
La o casa doar Parter si zona slab seismica, orice inginer o sa zica ca e posibil si fara aceste elemente, insa tot macar o ancorare in perete ar trebui sa existe (adica cel putin ancorarea orizontala).
@alexandracretu47283 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor vă mulțumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră!
@LiviuGelea3 жыл бұрын
Stiu ca izolatia sta la exterior si zidaria nu tine loc. Dar cu toate astea sunt putin ingrijorat de aceste ancore că pot reprezenta punți termice, cu atat mai mult cu cat sunt putin mai late ca zidaria. Intra oare in stratul de polistiren sau sunt la nivel cu tencuiala?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Vom avea 30 cm de termoizolatie, ele nu reprezinta punti termice deloc la asa grosimi. In alte cazuri la alte case cu izolatie superficiala, pot exista probleme. Merci!
@liviuc49153 жыл бұрын
Și pe interior o să tencuiți placbanda sau rămâne așa.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Da pe interior vine tencuiala.
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor sper ca nu pui polistiren peste bca !!!!
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Inca nu am vorbit nimic despre termoizolatia exterioara, insa de ce nu am pune polistiren? Si nu ne ziceti ca apare condens, ca peretele nu respira si altele de genul, care reprezinta informatii partial adevarate, si in unele cazuri poate crea probleme, in altele nu vor fi nici o problema (am vorbit despre acest lucru in video 6 Reguli de Aur la termoizolatia casei).
@mihaivasilecalancea6373 жыл бұрын
Ai sa l faci pe Buhnici sa și dărime casa El era foarte mindru de casa lui
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Fiecare trebuie sa fie mandru de casa lui!
@dragosalexa3 жыл бұрын
metalul, nu e punte termica?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Aceste elemente nu vor iesi la exterior, pana acolo va fi 30 cm de termoizolatie.
@Koyaanisqatsi0072 жыл бұрын
BCA nu este nociv, toxic?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
nu.
@smedvedi3 жыл бұрын
Salut, cat a costat un element preconfectionat ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Salut, ele au fost confectionate la comanda la o persoana cunoscuta ce se ocupa cu metalul, noi am achitat practic costul metalului + de un ceai deasupra.
@gabrielgherman25623 жыл бұрын
Văd ca ai pus o țeavă la un perete, ghenă tehnică cum zici tu; Cum ai făcut la intersecția cu armătura orizontală ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
S-a facut armat pana la, si dupa acea teava.
@gabrielgherman25623 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Deci, nu e unit pe sub ea ?
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Nu, sunt unite alte randuri inferioare.
@VladArnoldner3 жыл бұрын
Nu e mai simplu de a turna pereti de beton in loc de bca?
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
si platesti tu izolatul si materialele folosite ?:))))
@VladArnoldner3 жыл бұрын
@@razvanrazvan5840 aici la Viena toate casele noi se fac cu pereti din beton. Eu locuiesc in bloc cu 5 etaje modern si peretile exterioare toate sunt din beton
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Casele monolit la fel sunt o tehnologie, care poate parea mai usoara: ai armat -> cofrat -> turnat betonul, insa care ofera o bataie de cap dubla inca de la etapa de proiect deoarece prin acel beton trebuie sa proiectezi tot sistemul electric, sanitar, ventilatie si altele care in cazul caselor din zidarie, se poate face si dupa ce casa e gata (chiar daca e bine si acolo sa fie proiectele dinainte).
@AdydeAdy213 жыл бұрын
Aveți seisme puternice pe acolo,vad
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Masurile antiseismice sunt obligatorii inclusiv in Republica Moldova. Vrancea ne uimeste o data la 30-40 ani cu seisme majore.
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
la fel ca Moldova noastra, Rep. Moldova este lovita din plin de zona Vrancea, si pot sa ti-o zic si din proprie experienta cu unul micut de 4,5 prin in Chisinau acum vreo 3 ani, noapte pe la ~ 3 a.m. !
@florinbucovineanu2150 Жыл бұрын
Pentru așa ceva a-ți auzit de ancoră chimică?
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
trebuia sa bagi o ancorca chimica in gaura aia inainte sa pui piesa !
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Nu e obligatoriu ca oricum nu are unde sa cada.
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor nu e vorba de cazut ci de spatiul ramas liber intre fier si beton. Jocul care apare acolo in timpul seismului.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Fiind impinse in grinda cu cricul auto, ele acolo nu se mai misca, deci si concluzia ca stau bine fixate acolo, fara rosturi pentru jocuri.
@razvanrazvan58403 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in fine,lasa asa.
@eutu56973 жыл бұрын
Nu sunt specialist dar marginea suportului face contact direct cu zidăria fără rosturile alea antiseismice de polistiren.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Sus se pune rost antiseismic, in rest elementul de metal trebuie sa prinda zidaria.
@paulgheban8683 жыл бұрын
Nu ar fi bine de băgat în gaura o ancora chimica și după aia băgat sistemul