Kerem bey kurşun asit akülerin devri bitiyor, lto ve lifepo bataryalar, bunların cycle, fiyat ve kapasiteleri hakkında da video yaparsanız iyi olur.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Mehmet Bey , öneriniz için teşekkür ederim , ilerleyen dönemde yapıyor olacağız..
@sahicitv44783 жыл бұрын
Oto aküleri rafta çok bekliyor. Sorun yapiyor. Ve verimleri düşuk olduğu için çok sorun yaşadım. Bunu kontrol altinda tutmak için arabama şarj göstergesi taktim. Yeni arabalarda bile yok Sahici tvde izleyin.
@ahmetdal9653 жыл бұрын
Evet TÜRKİYE 🇹🇷 ye satışı yapılmayan bir ürün. Tüm dünya 🗺 🌍 ülkelerinde sadece bize satışı yapılmıyor. 80 yıl ömürlük aküler bunlar. Aspilsan yerli ve milli olarak TOGG aracımız a hazırlıyor.
@turgutkozan8 ай бұрын
Değerli bilgilerinizi bizim ile paylaştığınız için teşekkür ederim
@TechnicallTR8 ай бұрын
Merhaba, faydalı olmasına sevindim
@oguzsavas11403 жыл бұрын
LTO bataryaları kesinlikle incelemelisiniz. Eğer izlemediyseniz youtube'dan lto batarya inceleme videoları izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim sayın kanal sahibi.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Oğuz Bey, lto ve diğer çeşit bataryalarla ilgili videolarda yapacağız
@cuneytyilmaz33793 жыл бұрын
Değerli sunumuz için teşekkür ederim.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Yararlı olmasına sevindim, saygılarımla
@selahattinkocak89592 жыл бұрын
üstad yine döktürmüşsün masallah..
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Eyvallah Selahattin Bey
@febiladmin6 ай бұрын
Çok güzel bir anlatım, konuyu bilsem de zevkle izledim
@TechnicallTR6 ай бұрын
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim
@blue_sleep13982 жыл бұрын
Yüreğinize sağlık. Her noktaya açıkça değinmişsiniz 🙏
@TechnicallTR2 жыл бұрын
merhaba yararlı olmasına sevindim ..
3 жыл бұрын
Güzel bilgiler. CA Detayı öğrenmek iyi oldu. LTO Ve LFP batarya hakkında bilgilendirirseniz güzel olur.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Serkan Bey, ilerleyen zamanlarda yapacağız , öneriniz için teşekkür ederim
@hibayraktar3 жыл бұрын
Çok değerli bilgiler. Teşekkürler.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Yararlı olmasına sevindim Halil İbrahim Bey
@turhanersoz51603 жыл бұрын
Verilen Bilgiler İçin Teşekkür Ederim..Emeğinize Sağlık.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Teşekkürler umarım faydası olur. Saygılarımla
@muratkeskin343 жыл бұрын
Merhaba, 8:20 deki tablodan hareket edecek olursak; 1akü 1000w kapasitede olduğunu düşünelim, akünün kapasitesinin tamamını kullanıp 1000w tüketim için akünün %100 gücünü kullandığımızda tabloya bakacak olursak akünün ömrü boyunca 400kw enerji almış olacağız. Akünün kapasitesinin %85 ini kullanıp 150w tüketim yapacak olsak tabloda 2400cycle ömür gösteriyor. Watt hesabı yapacak olursak 2400*150w tüketim ile o aküden 360kw faydalanmış olacağız. Benim hesabıma göre akü daha fazla cycle yapacak ama elde etmiş olduğum güç artmanın ötesinde azalacak. Benim mantığıma göre ihtiyacım günlük 1000w ise, 1akü koyup %100 tüketip 400 gün sonra aküyü değiştirmek daha hesaplı. Akümün çevrim ömrü fazla olsun deyip 6paralel akü baglayıp %15 lerini tüketeyim senaryosunda hem peşin peşin 6 akü bedelini vermiş olacağım, hemde bu akülerin ömürlerini yıla vuracak olursak 6.5yıl gibi bir durum gözüküyor, sıcaklık vs etkenleri o kadar süre bu aküler için sağlamak daha zorlu olacaktır diye düşünüyorum. Düşüncelerimde yanlışlık veya mantık hatası varsa lütfen beni düzeltin.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Murat Bey birşey sormak isterim size 12V 100Ah akümüz var ve 1200W bir kettle bağlarsak sizce ne kadar süre çalıştırabilir ?
@muratkeskin343 жыл бұрын
@@TechnicallTR Muhtemelen çokta uzun olmayacaktır, aslında aklımdaki senaryo 24 saat buzdolabı, su pompası, aydınlatma tv gibi basit çok fazla akım çekmeyen aletler ile aküyü %100 bitirmekti. Kettle, çamaşır makinası gibi cihazlar ile tek akü elbette pek mümkün olmayacaktır. 24 saatte günlük 1kw gibi kullanımı olan(fazla akım çeken aletleri olmayan) bir bağ evi gibi düşünmüştüm. Aslında bağ evimiz için güneş enerjili sistem kurmak istiyoruz, buzdolabı, aydınlatma, küçük bir hidrofor, laptop vs şeklinde günde ortalama 800w/1kw tüketimi olan bir sistem planında, 12v 100ah bir akü yetermi yoksa çevrim sayısını arttırmak için 4/6 akü gerekirmi senaryosundan hareketle bu durumu öğrenmek istemiştim.
@sgezen173 жыл бұрын
Bence cycle'ı yanlış hesaplamışsınız.150w şarj ile 150w/1000w=0.15 cycle akü ömründen kullanmış olacaksınız. 1 cycle=1 kW ise 2400kw aküden yararlanmış olacaksınız. Video denk geldi yorumunuzu görünce yazayım dedim, bana mantıklı gelen bu şekildedir.
@muratkeskin343 жыл бұрын
@@sgezen17 1cycle 1kw değil, siz akünün %15 ini kullanmanız durumunda 2400 cycle elde etmiş oluyorsunuz. Eğer akünün%100 kullanırsanız 1tam cycle yani 1kw diyebiliriz kabaca.
@sgezen173 жыл бұрын
@@muratkeskin34 %15ini kullanırsak 2400 cycle. Cycle ne demek tamamen boşalmış aküyü tam şarj edersek 1 cycle olur ama 150w şarj ile 1 cycle kullanmış olmuyoruz. Biz sadece 0.15 lik bir cycle yapıyoruz. 6.66 defa 150w şarj yaptığımızda 1 cycle oluyor. 2400 cycle kullanabilirsiniz demiş, 6.66x2400=15.984 defa 150w şarj yapabileceksiniz. Ama siz tamamen aküyü boşaltıp 400 defa tam şarj yapabileceksiniz oda 400kw. 0.15 kw x 15984 = 2397.6 kW şarj yaparsınız. Hadi onu geçtim çok az kullanılan şarj yapılan bir akü ömrünün daha kısa olması mantıklı mı sizce? Ne kadar kimyasal tepkime olursa ömrü okadar azalıyor. Akü nekadar boş beklerse ömrü azalır. Siz tam deşarj ile bu boş kalma süresini arttıyorsunuz. Oyüzdende ömrü azalıyor, cycle düşüyor. Telefona AccuBattery uygulamasını kurun orada cycle bölümü var, anlamanıza yardımcı olacaktır.
@GuvenlikDept Жыл бұрын
KEREM BEY ÖNCELİKLE KOLAY GELSİN ELEKTRİKLİ BİSİKLET AKÜSÜ OLARAK UZUN ÖMÜRLÜ VE PERFORMANS KONUSUNDA BAŞARILI OLMUŞ AKÜ TAVSİYENİZ VAR MI 2 MARKA ARASINDA KARARSIZ KALDIM
@bekirklc523 Жыл бұрын
slm, çok teşekürler. emeğinize saygılar...
@rasulmazanov23953 жыл бұрын
Selam, lityum titanat akular hakkında da bilgi verin, güneş enerji sistemlerinde yararlı mi ve s.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
detaylı olarak video yapmak istiyoruz öncelikle ürüne ulaşmamız gerekiyor
@mustafat25403 жыл бұрын
LTO Piller Hakkındaki Paylaşımınızı Merakla Bekliyoruz Hocam
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Planlarımız arasında araştırma aşamasındayız
@zekeriyakir15192 жыл бұрын
Muhteşem bilgiler. Çok çok teşekkürler.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Merhaba yararlı olmasına sevindim Zekeriya Bey
@Selos_TV2 жыл бұрын
Çok güzel anlatmışsınız. Emeğinize sağlık.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Teşekkürler Hakan Bey, yararlı olmasına sevindim
@cemklc19083 жыл бұрын
Çok güzel bilgilendirici olmuş.. Teşekkürler
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Yararlı olmasına sevindim Cem Bey
@uluyuce3 жыл бұрын
Güzel faydalı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Lityum titanat bataryalarla ilgili araştırma sunarsanız memnun oluruz.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba , umarım yakın gelecekte yapacağız . öneriniz için teşekkür ederim
@ishakkantar70693 жыл бұрын
lityum iyon bataryalar daha verimli çünkü hafızaları yok diğer aküler çok tez bozuluyor başıma geldi onun için lityum aküler güneş panellerine nasıl bağlanmalı sarzlari nasil yapilmali bu konular halkından bir video bekliyoruz kerem bey teşekkürler kolay gelsin
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba , öneriniz için teşekkür ederim , bu konuda çalışmalarımız temaslarımiz sürüyor.. yakında videolar gelecek ..
@elmasselcuk3 жыл бұрын
Videolarda son kullanıcıya dönmeniz iyi olmuş. Şimdi merak ediyorum acaba yakında Growatt Inverter tanıtımı gelecek mi ? Nede olsa yükselen değer çoğu firma için, en azından kasa olarak =)
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Selçuk bey bizim videolarimizin çok büyük bir kısmı zaten son kullanıcıya yönelik.. bütün markalara kapımız açık ,kendilerine de tanıtmak istediğimizi belirttik. Sonuç ne olacak videolardan takip edebiliriz , selamlar
@omerakcanur4145 Жыл бұрын
Kerem Bey 24 lük sistemde sycle süresini uzatmak için akü değerinin %30 zunu kullanmak gerekirse bunu 24 volt değerinde mi düşünmeliyiz yoksa maksimium şarz seviyesinde 28 volttan mı % 30 u hesaplamak gerekir.
@vsenturk3 жыл бұрын
Yararlı bilgileri için teşekkürler. Bir çok videonuzda akülü sistemlerin bu günkü şartlarda verimli olmadığını ifade ediyorsunuz. Yeni teknoloji (lifepo4, lityumtitan gibi) bataryalar ile ilgili incelemelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Selamlar...
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Vedat Bey, konuyla ilgili videolar yapacağız öneriniz için teşekkür ederim
@AA_lv2 жыл бұрын
Lilithium Ion battary'leri de unutmayalım. Telekom sektöründe MW ve baz istansyonlarında Solar uyumlu yedek güç sistemi olarak kullanılıyor artık.
@serdargamsiz90483 жыл бұрын
Çok Faydalı. Teşekkürler.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
yararlı olmasına sevindim Serdar Bey
@efsaneeefsanee-oh6qr2 жыл бұрын
Hocam selamlar sizleri severek izliyoruz . Anlatdiklarinizi uygulamaya geçirirsek ozaman aküden enerji çekerek ken kullanırken panelden elektrik üretimini durdurmak gerek mantık. olarak . Bir sorumda aküden elelktik kullanmadan önce enerji çekmeden önce akünün yüzde yüz dolu olması önemli mi ? Örnek olarak akü yuzde 70 dolu bu şeklide kullanmak akünün ömrümü kısaltır mi? Kısaltır sa aküyü her şekilde kullanırken yüzde yüz dolu olmasi mi ? Gerekli cevap yazarsanız sevinirm saygilar hocam
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle güneşten ayarlarsanız zaten inverter bu yönde hareket eder.. aküden en son çare olarak faydalanmak en doğrusu.. öncelikle ayarı güneş , gerisini cihaz halleder... Aküleri kısmı şarj etmek ömrünü uzatıyor, illa %100doldurmak gibi bir zorunluluk yok.. yakında kurşun karbon batarya videomuzda bahsedeceğim kısmı şarj konusundan , selamlar
@sinan11672 жыл бұрын
Kerem Bey faydalı bilgiler için teşekkürler. Solar enerji için tavsiye edeceğiniz bir başlangıç kitabı var mı?
@TechnicallTR2 жыл бұрын
merhaba bataryalar ile ilgili (Muhsin hocamın Li - iyon Piller ve Uygulamaları) ve A.Etem Gürel hocamın Güneş Enerjisi Sistemleri ve Tasarımı iyi bir başlangıç olabilir
@sinan11672 жыл бұрын
@@TechnicallTR Hızlı ve faydalı cevaplar da bu sitenin ayrı bir güzel hizmeti.
@aliersoy30493 жыл бұрын
Kerem bey merhaba, Bilgilendirme için teşekkürler emeğinize bilginize sağlık. Benim sorum söyle biliyorsunuz arabalarda Lityum İon pil kullanılmakta ve bunları bu sistemde kullanabilirmiyiz. Selamlar
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Ali Bey , lityum bataryalar zaten yeni standart olacak , şuan sadece ilk yatırım maliyeti kurşun asit bataryalara göre yukarıda kaldığından yaygınlaşması yavaş oluyor. aslında ömür ve fiyat açısından bakıldığında pahalı değil .. kzbin.info/www/bejne/fHi9pn2YeqehraM videomuzda güneş enerjisi için lityum bataryalardan bahsetmiştik.. saygılarımla
@karakter-sizsiniztv3993 жыл бұрын
Yani aku omru uzatmak icin. Her kullanimdan sonra bitmesini beklemeden hemen sarj etmek daha mantikli dogru mu anladim?
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Şöyle anlatayım ; günde 10 litre su kullaniyorsunuz , depomuz 10 litre olmasın 20 litre depo alırsan %50 kullanım oluyor .. akü adedi yeterince olmalı öncelikle bu..
@seali213 жыл бұрын
Çok iyi teşekkürler akü hakkında çok şey biliyorum derdim ama simdi daha çok şey biliyorum
@TechnicallTR3 жыл бұрын
yararlı olmasına sevindim
@ismailalaca6 ай бұрын
Solar enerji külliyen zarar 2010dan beri kullaniyorum sayisiz marka aku denedim 2017de aldigim lityumlar bile %63e inmiş jyi sogutmaniz lazim ki 10sene gitsin
@TechnicallTR6 ай бұрын
Merhaba, doğru hesaplama doğru ürünlerle gayet iyi olabilir. Çoğu zaman sıkıntının kaynağı az para ile çok konfor arayışından kaynaklanıyor.. maalesef kötü niyetli satıcılar da var ..
@ihsandogan818311 ай бұрын
Rüzgar turubunu akulere zarar verır garantıden cıkar denılıyor dogrumudur
@clingir58943 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık .yani depoya benzetirsek su herdaim depoyu doldurması lazım çok dipe inmeden saylıl seviyesine getirmeden akü için bu önemli ,bide 2 3 ay kullanım olmayacak zamanlarda sistemi kapatmak mı mantıklı. kutup başlarını çıkarmakmı gerekli yoksa, rölanti halinde durmasımı
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Aküler boşta iken 25 derece sıcaklıkta %3 gibi deşarj oluyor.. belirli aralıklarla şarj etmek yararlı olacaktır diye düşünüyorum
@AvcininDunyasi3 жыл бұрын
4 senedir 210 amper jel akü günde 1500 wat harcama yaz kış dışarıda sorun çıkmadı . Maşallah desek yeri herhalde Madde in Türkiye aynı akü şuan piyasada yok. şuan aldığım 100 amperlik aküler onun kadar verimli değil çabuk boşalıyor. Nasib işi ilk üretilen ürünler deste başı misalimi nedir hep sağlam çıkıyor
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Akü konusu sıkıntılı... Anlatmaya çalışıyoruz bizde güneş enerjisi özelinde
@AvcininDunyasi3 жыл бұрын
@@TechnicallTR gülü seven dikene katlanır. Zor koşulda gereksinim duyuyor. Diğer şekildede aküye para bağlamak boştur.
@653mustafa3 жыл бұрын
Uzun süreli bir yatırımda kesinlikle LTo pillerden yapılan bir batarya tercih etmeye çalışırdım.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba , enerji ve güç yoğunluğu önemli terimler , seçim yaparken dikkat edilmesi gerekir kzbin.info/www/bejne/d6GckomQhMmUldk videomuz faydalı olacaktır .. selamlar
@sedatacar2492 Жыл бұрын
Kerem bey merhaba. Öncelikle tüm video ve emekleriniz için çok teşekkür ederim. Benim off-grid sistemlerdeki batarya sayısı, kapasitesi ve şarj süresi ile alakalı bir sorum olacak. Yaptığım hesap hatalımı acaba çünkü çok garip değerler çıkıyor. Yaptığım hesap şu şekilde; Günlük 11580 kWh kapasiteye sahip bir ev olduğunu varsayarak başladım. Bunun üzerine %25 lik kayıplar ekleyerek günlük ihtiyacın 14475 kwh olduğunu buldum. 12 V luk Lityum batarya kullanmaya karar verdim, lityum batarya deşarj esasını %90 olarak aldım ve bu batarya seçimi ile 1340Ah lik bir kapasiteye ihtiyacım olduğunu hesapladım. 12V 100Ah bataryalardan 14 adet kullanarak sistemi kurmaya karar verdim. Bu durumda 1400Ah lik bir batarya kapasitesine ulaştım. Kışlık güneşlenme süresinin 2,6 saat olduğunu kabul ederek, 1340/2,6 =516A ile şarj etmem gerektiğini buldum. Fakat 1400 Ah lik kapasiteye sahip bir batarya grubunu zarar vermeden sağlıklı bir şekilde şarj edebilmek için %10 esasına göre max. 140A ile şarj etmem gerekiyor. Kışlık güneşlenme saati 2,6 saat olduğu için kış aylarında 140*2,6=364Ah lik bir kapasiteyi şarj edebiliyorum. 1340-364= 976Ah lik kısım kış aylarında şarj olamıyor. Bunun çözümü 516*10=5160Ah lik bir batarya grubu tesis edip 516A ile şarj ederek 516*2,6=1341Ah değerine ulaşmak mıdır? Ya da ben bir yerlerde hata mı yapıyorum acaba? Şimdiden teşekkürler.
@TechnicallTR Жыл бұрын
merhaba hesaplarınızı kWh cinsinden yaparsanız daha sağlıklı olacak.. jel bataryaları %50 kapasite değeri ile şarj ederseniz doğru olmaz
@leventcam3 жыл бұрын
Merhaba Kerem bey Benim karavanımda 120 Ah Varta marka bakımsız sanırsam sulu akü var. Karavanımda buzdolabı ve aydınlatma 12 V ile çalışıyor. Sizin tavsiyenize uyarak iki adet 100 W'lık esnek güneş paneli aldım ve seyyar olarak kullanmayı düşünüyorum. Siz şimdi diyeceksiniz ki bundan performans alamazsınız. Ancak neticede bu akünün ömrü bitene kadar kullanıp sonra performanslı hala getirebilirim. Ticari araçlar için üretilen bu akümü MPPT şarj regülatörü ile şarj edebilir miyim? Neticede Laptop veya TV gibi aletler için invertör gerekecek. Yoksa MPPT uyumlu inverter mi kullanmalıyım?
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba levent bey, öncelikle yanlış anlaşılmaya müsait bir noktayı düzeltmek isterim 100Wp panel almanızı ben söylemedim. şartlara göre panel seçimi değişkenlik gösterir çünkü.. standart bakım gerektirmeyen akü mppt şarj kontrol ile şarj edilebilir ama solar için dizayn edilmiş bir akü kadar performans almak mümkün olmayacaktır. mppt + inverter bir kasa içinde almak , veya ayrı ayrı almak bir tercihtir. hepsi olabilir. Mesela karavanlar ile ilgili canlı yayında da bahsetmiştik kzbin.info/www/bejne/h5TbgamNqryHqtU alacağınız cihaz ne kadar ses yapıyor bakın derim. saygılarımla
@zeka432 жыл бұрын
Hocam Merhaba videolar için çok teşekkürler. Depolama maliyeti çok yüksek dediniz peki su veya benzer birşeyi güneş enerjisi ile ısıtıp güneşin olmadığı zamanlarda geri dönüşüm yapsak
@TechnicallTR2 жыл бұрын
şebeke tellerini akü gibi kullanmak bence en mantıklısı kzbin.info/www/bejne/pJuwfYl5eZWkgNU videomuzda anlattık
@Sein36 ай бұрын
@zeka43 söylediğin şey sanırım kum bataryası diye geçiyor. KZbin da videoları mevcut.
@huseyinyahat8082 жыл бұрын
Kerem Bey merhaba. Ongrid sisteme elektrik kesintilerine karsi aku eklesek ayda 1-2 kez 2-3 saat elektrik kesilecegini var saysak akuler surekli dolu kalacak ve omurleri cok daha uzun mu olacak hergun sarj desarj olmayacaklari icin ?
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Hüseyin bey merhaba , bahsettiğiniz sıklıkla olan kesintiler için ben olsam bu şartlarda akü yatırımı yapmazdım . Akulerle ilgili videolarımızı izlemenizi tavsiye ederim
@huseyinyahat8082 жыл бұрын
@@TechnicallTR peki ne onerirsiniz Kerem bey? KKTC den yaziyorum bu arada. Bulundugumuz mevsim en az tuketimin oldugu donem ve suan ulke geneli her gun elektrik kesintisi oluyor uretim yetersizliginden dolayi. Onumuz yaz ve tuketim artdigi zaman nasil bir durum bekliyor bizleri inanin merak ediyorum. Kesintilere dayaniriz bir sekilde fakat beyaz esyalarim zarar gorecek diye korkuyorum 2 yil once 30-40 bin tl ye aldigim esyalarim suan minimum 150 bin tl. Ups ler hakkinda ne dusunuyorsunuz ?
Merhabalar 12V 24Ah değerlerine sahip bir aküye 150Watt değerine sahip monokristal bir panel bağlanabilirmi? Yoksa daha önceden aküye bağlı olan 50watt'lık polikristal panel ile mi devam etmeliyim. Bu arada kanala abone oldum. Bilgilendirici paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Murat Bey , arada şarj kontrol cihazı mutlaka olmalı ve aküyü kaç amper ile şarj ettiğiniz önemli .. 3-4 amperi geçmeyin derim
@keremcetin3 жыл бұрын
Kerem bey merhaba. Akü için distile yöntemi ile üretilmiş saf su bulamıyorum. Piyasada çoğunlukla deiyonize saf su var. Deiyonize suyun aküye zararlı olur mu ? Şuan akü için almış olduğum saf su 10 TDS değerine sahip. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Kerem Bey , destek@technicall.com.tr adresimize mail atarsanız yardımcı olmaya çalışalım .. saygılarımla
@murataydn76712 жыл бұрын
Hocam merhaba. Dört yıl kadar önce 40 w güneş paneli ile birlikte Vision CP12120 marka 12V 12A bir akü almıştım. Çok fazla kullanmadım. En son bir yıl önce sarj etmiştim öyle duruyordu. Bu akü ölmüş müdür sizce? Akü içinde asit var ancak jel akü mü yoksa eski sistem sulu akü mü araştırdım ama net bilgi edinemedim.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
merhaba uzun süre şarj olmamışsa sıkıntı olabilir . merhaba kuru tip aküdür muhtemelen su ilave edilmeyen cins
@murataydn76712 жыл бұрын
@@TechnicallTR evet kuru tipmiş sonradan tespit ettim. Teşekkürler cevap için.
@rdvan49643 жыл бұрын
Faydalı video
@TechnicallTR3 жыл бұрын
yararlı olmasına sevindim Rıdvan Bey,
@Kalemeticin2 жыл бұрын
Kerem bey 3kw evde inverter sistemim var sebeke destekli solena power 24* 150 amper akum var . 48 v sistem. Sadece elektrik kesilince devreye girecek sekilde ayarli. Yilda belki 1-2 kez 1 saat devreye giriyor. Yuzer sarjda surekli duruyor. Bu akulere birsey olurmu . 5 yildir takılı duruyor.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
bilmiyorum tasarım ömürleri uzunsa çok sorun olmayacaktır. ama 4 akünün seri bağlanması sorun çıkartabilir belki .
@fatihsamil57983 жыл бұрын
Merhaba kerem bey, ben solar sistemde kurşun asit akü kullanıyorum geçenlerde aküler den birisi bizim yaptığımız bir hata sonucu patladı. Sistem 24 volt ve iki akü bağlı idi. Bozulan aküyü değiştirmek gerekiyor ancak şöyle bir durum var sağlam olan eski akü ile yeni alacağımız sıfır akü birbirine seri bağlanırmı? Yani uyumsuzluk söz konusu olurmu.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Fatih bey , ben olsam eski ve yeniyi birlikte kullanmazdım
@fatihsamil57983 жыл бұрын
@@TechnicallTR bende öyle düşünmüştüm, sonuçta direnç farkı olacaktır. Maalesef Suriye şartlarında akü lere muhtacız.
@aliihsancelik42442 жыл бұрын
Teşekkürler abi bir sorum olacak lifepo4 akü bilgisinde verseydin.bu aküler nasıl aceba
@TechnicallTR2 жыл бұрын
Merhaba , onlar ayrı bir teknoloji ayrıca video yapacağız
@nature.alanya2 жыл бұрын
Hocam Elektirikli bisikletim için yeni aküler satın alacağım 22 Ah jel akü bunlar, benim iş yeri uzaklığım git gel yaklaşık 4 km, tahmni kaç günde veya kaç % de kaldığında şarj etmeliyim? Tam şarj olarak 3_4 gün idare eder gibiyse her hangibi sorun teşkil edermi uzun kullanım için ne önerirsiniz teşekkür ederim
@TechnicallTR2 жыл бұрын
merhaba , sonuna kadar bitmesini beklemeyin akünün , ve ne kadarla doldurulması gerektiği teknik föyünde belirtilmiştir ona göre şarj edin derim
@hamzametin30643 жыл бұрын
Merhaba Kerem bey,tarlamdaki 60 metre derinliğinden 1,5 hp gücünde pompa ile su çekmek istiyorum.Tabii küçük eviminde tamamen olmasada buzdolabı,tv,beş lamba çalıştırabilen aküsüz nasıl bir sistem önerirsiniz ? Tabiiki maliyet hepimiz için önemli olduğundan sınırlı olabiliyoruz.Teşekkür ederim.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Hamza bey merhaba ,şehir şebekesi varsa evdeki aletlerin sağlıklı çalışması için şebeke bağlantılı sistemler öneririm, şebekenin olmadığı bir yer ise ; akusuz sistem evdeki aletler için çok mantıklı değil bence .. pompa için akusuz sürücü devreleri var .. Ama 3_5 bin liraya yapılacak sistem değil .. videomuzda da anlatıyoruz bu iş ucuz bir iş değil..
@emreguler99263 жыл бұрын
Kerem Bey merhaba amper hesaplama ile kafam karışık 100 watt led tv 220 volt üzerinden 0.45 amper çekiyor 12 volt 100 watt ise 8.50 amper çekiyor inverter üzerinden çalışıyor şimdi bu 100 wattlık led tv 8.50 ampermi çekiyor inverter üzerinden yoksa 0.45 ampermi çekiyor
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Emre bey merhaba , aslında aynı şey voltaj düşüyor akım artıyor 100watt oluyor , 220 de ise akim 8,5 olamaz .
@emreguler99263 жыл бұрын
Kerem bey ilginiz için teşekkür ederim tam olarak galiba istedigimi anlatamadım inverter 12 volt tv ise 100 watt 220 volt normal hesaplamada 0.45 amper çekmesi gerekir 100 amperlik akümden kaç saat çalışması gerekir
@engineser89573 жыл бұрын
Merhaba abi ben akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum jel akü olarak akünün kac cycle değeri olduğunu nasıl anlarım birde aküyü uzun süre kullanmam için yüzde on beşe kadar mı kullanmam gerekiyor mesala joistik 5 şarj LED ışığı gösteriyor 3 yeşil iki kırmızi kırmızıya düşüncemi takmaliyim yoksa kırmızıya inmeden mı takayım birde önümüz kış dışarı fazla çıkamıyorum kaç ayda bir şarj etmeliyim
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Engin Bey, akünün markasına göre internette teknik dokümanında yazar .. aküyü uzun ömürlü olması için %50-60 oranında kullanmak daha doğru olacaktır.. aküyü olabildiğince dolu tutmak önemli ,
@adamademi58813 жыл бұрын
Süper B 90A, 1200 volt, 12 kg, 5000 döngü; Lithium, Hollanda menşeli akü 2018 den beri kullanıyorum. AGM hariç diğer akülerin hepsini birer çöp olduğunu düşünüyorum.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
katkınız için teşekkür ederim .. bence de şuan ki bataryalar kurşun asit temelli olanlar fiyat performans olarak memnun etmiyor
@atakanbaskor9456 Жыл бұрын
Kerem Bey merhaba, 200 wattlık bir panel, mppt ve büyük bir aküm var. Akü %90-%100 doluluk oranına sahip. Hava güneşli olduğu günlerde panelde ortalama 20W lık enerji alıyorum. Bunun sebebi Akünün dolu olmasından mı kaynaklı oluyordur. 12 V aküyü nasıl hızlıca boşaltabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim işin içinden çıkamıyorum :)
@TechnicallTR Жыл бұрын
Merhaba Atakan Bey , evet akü dolu ise cihaz panelden çok fazla enerji üretmez. Akü için yük baglayarak bosaltabilirsiniz ayarlı direnç olabilir veya inverter bağlı ise çıkışına eski tip lambalar takılabilir
@atakanbaskor9456 Жыл бұрын
@@TechnicallTR çok teşekkürler 😍
@mustafa23143 жыл бұрын
Kerem bey karavanima akü alacağım fakat birkaç akü arasında kaldım c5 c20 diye bir kavram var hangisi daha iyi neyi tercih etmeliyim
@TechnicallTR3 жыл бұрын
öncelikle akü kapasitenizi iyi belirlemek gerekir ve kalite olarak belirli standartlara uygun olarak üretilen aküleri tercih etmek gerekir
@mustafahuseyinyalim18283 жыл бұрын
mehmet bey cycle ılgılı bır sorum olacak.sıstemınız var ve devamlı bır sarj ve desarj çalışıyor.cycle hesaplaması nasıl olmaktadır..
@TechnicallTR3 жыл бұрын
tam dolu akünün deşarj olması ve sonra tamamen dolu hale gelmesini 1 cycle olarak düşünebiliriz
@rimed263 жыл бұрын
selam benim merak ettigim lityum titanat lto 66160 2.3 volt 40 amper pillerle 5kw sastlik bir aku yapilip tum evin bir gunluk enerji ihtiyacini ofgrid olarak karsiliyabilirmiyiz sorma sebebim omurlerinin 80 yila kadar ulasabildigi soyleniyor
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba , lto bataryalara ulaşmakta güçlük çekiliyor maalesef , ama söylediğiniz yapılabilir neden olmasın..
@uluyuce3 жыл бұрын
Jel akülerde desülfatör kullanmakla ilgili bilgi verirmisiniz
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba , ben uygun fiyatlı satılan "jel" denen akülerin yeniyken bile performanslarını yeterli bulmuyorum. eskiye döndürme konusu da güneş enerjisi özelinde çok çalışmayacaktır
@ihlasmurat77683 жыл бұрын
Merhaba Kerem bey akülü sistem değil de nedir önereceğiniz
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Kanalımızda onlarca videoda anlattık , şebeke bağlantılı sistemler on grid sistemler.. veya hibrit ( ilerde akü ekleyebilin diye)
@ihlasmurat77683 жыл бұрын
@@TechnicallTR ama şebeke olmadığı yerlerde akü sistemi hariç nasıl bir elektrik stoklayıp kullanacağız sizden ricam
@ismailalaca6 ай бұрын
Tudorun 235ah lik strongpro aküsü bile piyasa jellerinden iyi cikti gayette iyi performans aldik 4.cu seneyi devirenler var hangi jel bukadar dayaniyor
@TechnicallTR4 ай бұрын
tecrübe paylaşımı için teşekkürler
@natkoncan28012 жыл бұрын
Sadece şebeke bağlantılı sistemde ne cins akü kullanmak uygun olur.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
merhaba , şebeke bağlantılı inverterde akü ekleyemiyorsunuz maalesef, ya şebeke bağlantılı+bağlantısız birlikte yada hibrit cihaz gerekir. mümkünse lityum batarya
@Sein36 ай бұрын
Teşekkürler
@TechnicallTR6 ай бұрын
rica ederim
@klayderman122 жыл бұрын
Bunu dinledikten sonra gidip 120 ad Lifepo4 batarya aldım Toplamda 15.000tl ödedim. Artık gözüm arkada kalmadı. Jel akülerden ne çektim.
@hatsunemiku57855 Жыл бұрын
Eee simdi hangi bayaryayi kullanmaliyiz su lto lar nasil ki 20 bin cycle diyor gercekmi bu dergerler felaket bir sey ya bu batarya bu konuya. Bir aciklik gelirse cok iyi olur
@TechnicallTR Жыл бұрын
Merhaba,bence batarya sıralaması kzbin.info/www/bejne/fZKkqHeqqtCEY6c ayrıca en son çektiğimiz video lto ile ilgili testler içeriyor
@teyfikkorlu62208 ай бұрын
Merhaba 2tane aküm var 2 tane 250şerden panelim var akuller 110 jel bana yardımcı olursanız 6 let lamba 1mini buz 1tane 40inc TV 1 akıllı kamara 1 kayıt cihazı 3 kamara bana yazarak yardımcı olurmusunuz
@TechnicallTR8 ай бұрын
Merhaba, öncelikle bu saydığınız ürünleri kaçar saat caliştiracaginizi alt alta toplayıp kWh değeri bulmalısınız.. şahsi kanaatim iki tane 100 Ah jel akü ile problem yaşayabilirsiniz
@mustafahuseyinyalim18283 жыл бұрын
mehmet bey çok etkilendim teknik bir izleycınız olarak ama anlatımları orneklendirerek anlatırsanız daha bilgilendirici olur duşunuyorum..öeneğin şunu doğrumu anlamışım akümü tamamen boşalmadan doldurma imkanım varsa daha uzun ömurlu olacaktır..
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Mustafa bey , Mehmet bey kim bilmiyorum ama ben yardımcı olmaya çalışayım, doğru anlamışsınız öncelikle..akünün ne kadar deşarj olacağı aslında hesaplamanızda belirleniyor. Video da da çok net şekilde söylüyorum %50 sine kadar kullanmak genel kabuldür. Yani 100Ah aküyü 50Ah mış gibi düşünebilirsiniz.
@mustafahuseyinyalim18283 жыл бұрын
@@TechnicallTR çok özür dilerim başka bir videonuzu izlerken isminizin KEREM ÇİLLİ olduğunu öğrendim bir yorumcu beni yanılttı yorumu duzelteyım derken siz cevap yazdınız...bilgiler için çok teşekkurler..rıcam olacak siz endustrıyel solar sistem üzerine profesyonelsiniz seyrettiğim videolarınızdan anladığım kadarıyla ,bildiğiniz gibi karavan yapımı çok populer bu aralar ve çok bilgi kirliliği oluştu..bu konuyla ilgili de video çekmenizi rica edeceğim..ben videolarınızdan çıkarım yapmaya çalışıyorum ama bazen kaçıyor konu...tekrar teşekkürler..
@TechnicallTR3 жыл бұрын
@@mustafahuseyinyalim1828 karavan konusunda canlı yayın yapmıştık soru cevap şeklinde kzbin.info/www/bejne/h5TbgamNqryHqtU öneririm.. selamlar
@mustafahuseyinyalim18283 жыл бұрын
@@TechnicallTR mutlaka izleyeceğim..tesekkurler
@rasimerdogan67953 жыл бұрын
Opzs aküler nasıldır? Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
merhaba Rasim Bey belki de lityum bataryalar lto lar çıkmadan önce güneş enerjisi için çok mantıklı bir seçimdi.. su ilaveli olan versiyonlarının artık piyasa çok satılmadığını duymuştum kuru tip olanları halen kullanılmaktadır.
@faruksartas34473 жыл бұрын
Hocam marka vermeniz lazım çünkü bir sürü akü var hiç duymadığımız bir marka kaliteli veya marka diye bildiklerimiz kötü çıkabilir
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Kanalımızda inceliyoruz kaliteli aküleri , ucuz akü hiç tanitmadik.. tanitirsakta uygun fiyatlı ürün deriz anlarsınız .. markalar hakkında iyi kötü diyemiyoruz maalesef..
@faruksartas34473 жыл бұрын
@@TechnicallTR anladım teşekkürler
@tuncayogurlu33863 жыл бұрын
Abi motor jel aküsündende bşraz bahsetseydiniz solar karavan vs sistem biz neciyiz milyonlarca çöp akü var elktrkli bisiklet kenarda durıyor mesala benim 12Volt 20Ampr 5 adet motorda yatıyor ve böyle kenarda duran binlerce motorculara gidiyoruz yenisini al 5 ide değişecek tamire hiç yanaşmıyorlar yanımda benzinli onlarca motor gelp gidiyor bakıp yapıyorlar benimkiyle hiç uğraşmıyorlar çöp mü yani verdiğimiz para al 3ay sonra çöp merakla ve ısrarla buna yönelik bir video bekliyoruz
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Tuncay Bey merhaba , şuan piyasadaki jel akü vb aküler videoda anlattığım şekilde kullanılmadığında ömürleri kısa oluyor. Buna yapacak birşey yok .. Elektrikli motorlarda da lityum temelli aküler artık yaygınlaşıyor onların ömrü daha uzun ama ilk alırken de ona göre fiyatı jel e göre pahalı. uzun zaman dilimini düşünürseniz lityum ucuza bile gelir ama şartlar insanları bağlıyor tabiki.. video çekmeye devam edeceğiz bu konularda..
@emir71353 жыл бұрын
peki eğer akü kullanmayacaksam bu enerjiyi nerede depolayacagim?
@TechnicallTR3 жыл бұрын
mesela şehir şebekesini akü gibi kullanabilirsiniz kzbin.info/www/bejne/pJuwfYl5eZWkgNU videomuzda anlattık. yasal olarak size verilen bir haktır ..
@Ahmedozpolat3 жыл бұрын
kerem bey klimalı bir evin ihtiyacı için kaç tane akü gereklidir
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Böyle bir bilgi ile hesap yapılamaz .. mesela şöyle düşünün ; ben geldim size soruyorum araba alacağım kaç para? Elektrik faturanız üzerinden konuşmak lazım. Bence akusuz yapabilirsiniz şebeke varsa , 300-350 TL fatura için 3500_4500 dolar civarında maliyet çıkabilir..
@erhanozdogan45102 жыл бұрын
Akülerle ilgili en acımasız gerçek, gündüz depola, gece tüket şeklinde kullanılacaksa ömürleri boyunca sağlayacakları getirinin maliyetlerinin epey altında kalması olabilir. 2 adet orta halli 100Ah jel akü şu tarihte 6500TL civarı. Ömürlerinin %80 deşarj ile 400 döngü olduğunu varsayalım. Her döngüde alabileceğimiz güç kabaca 1.6kWh desek bu akülerin ömrü boyunca çevirebileceği güç 640kWh. Bu miktarda elektrik şu an 1318TL. 6500TL.aküye vereceğine hiç uğraşma şebekeden kullan 1318TL öde... Şebeke olmayan bir yerde zaruretten kullanılabilir, ya da elektrik kesintisi halinde yedek enerji deposu olarak dolu tutulabilir. Bunlar dışında külliyen zarar. Aynı hesap lityum bataryalar için yapılırsa yine zarar... Lifepo4 bataryalar geçen yıla kadar >2000 döngü diye pazarlanırken aynı hücre teknolojisine sahip ürünler 4000-5000-6000 döngü olarak etiketlenmeye başladı. Yok mu arttıran... İnternet üzerinde bulabildiğim Lifepo4 gerçek dünya test sonuçlarına göre bu sayılar tamamen uydurma. Gece tüketimi için enerji depolamanın tek mantıklı yolu on grid sistem kurup, gündüz üretim fazlasını şebekeye verip, gece tüketimi ile mahsuplaşma. Bunu yapamayacaksak, üstüne bir de gündüz saatlerinde tüketimimiz az ise güneş enerji sistemi kurmak pahalı ve kendini amorti etmeyecek bir hobi haline geliyor.
@TechnicallTR2 жыл бұрын
yorumunuz için teşekkürler, bu döngü sayıları 6000 leri garanti veren köklü firmalar bulunuyor bu arada
@alen23553 жыл бұрын
Merhaba kerem bey ben yurt dışından arıyom mümkünse muhakkak sizinle telefonla görüşmek istiyorum
@TechnicallTR3 жыл бұрын
daha öncede yazdınız sanırım . herkes telefonla ulaşıp birşeyler sormak istiyor .. lütfen önce mail atınız destek@technicall.com.tr .. anlayışınız için teşekkür ederim.
@harunmalta83583 жыл бұрын
Tavsiye edeceğiniz akü varmi
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba Harun bey herhangi bir marka iyidir kötüdür diye öneri yazmayı doğru bulmuyoruz .. videonun içerisinde de söyledim ; teknik dokümanlarına bakın , hiç birşey yapamıyorsanız aynı gruptaki ürünlerin fiyatlarını karşılaştırın , ucuz akulerden uzak durmanızı öneririm
@murattuncer75263 жыл бұрын
Başka bir video da AGM (araba aküsü) kullanmak jel akü kullanmaktan mantıklı diye anlatıyordu bana da mantıklı geldi. AGM ile JEL akünün kullanılıp kullanılamama sebebi nedir? LiFePO4 aküler yada hücreler neden Türkiye'ye girişi yasak ?
@TechnicallTR3 жыл бұрын
murat bey merhaba " araba" aküsü araba için dizayn edilmiştir. Fiyat olarak mantıklı gelir tabiki , ucuz ürünün cazibesi maalesef problemleri getiriyor. Mesela düşünün 100 metre koşucusunu 3000 metre koşturursanız kazanabilir mi? yada 3000 metre koşucusu 100 metrede derece alabilir mi sizce ? her iş için farklı tasarlanmış ürünler var . Düz mantık bakarsak hepsi 12 Volt hepsi çalışır .. AGM de JEL de hepsi kurşun asit temelli ürünlerdir.
@karskkuruyemisdekisarleble66313 жыл бұрын
Otomotiv aküleriyle ilgili zannettim başlık atarken lütfen daha dikkatli olun.
bilgi için teşekkür ederiz . olur ondan kullanırız ))
3 жыл бұрын
LTO Ve LFP bataryalar siparişleri gümrükten geri dönüyor. Malasef ürün ulaşmak zor ah bi ulaşsak ucuza araba tekne ev heryerde kullanıcaz.
@takmad3 жыл бұрын
@@TechnicallTR Emir kipi gibi anlaşıldıysa özür dilerim, aslında izleyenler için tavsiye niteliğinde söylemiştim.
@takmad3 жыл бұрын
@ Malesef geri kalmışlığımız burada da kendini gösteriyor.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Tavsiyeler bizim için kıymetli , firmalar ürünlerini gönderdikçe daha fazla tanıtım videoları yapıyor olacağız
@muharremkaya99273 жыл бұрын
Kolay gelsin
@TechnicallTR3 жыл бұрын
teşekkürler Muharrem Bey,
@muharremkaya99273 жыл бұрын
@@TechnicallTR selam iyi akşamlar nasılsınız Elektrik tesisleri Kurmak istiyorum nekadar zaman içinde kendini amorti eder Tarlaya kurulacak Destekleme varmı
@mehmett45123 жыл бұрын
Beğenmemek olmaz.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Teşekkürler Mehmet bey , yararlı olmasına sevindim
@mehmett45123 жыл бұрын
@@TechnicallTR akülerin depolama ,ömür ve kullanım şekline göre ömürleri hakkında daha önce bilgi edinmek için , akülerin bilgi kağıtlarına göz atmıştım,sizin anlatimlarinizla daha da pekişti, teşekkür ederim ,güneş paneli ve depolama işinde ,yerine göre ,diğer piller , lityum iyon, lifepo4,lto gibi pillerin kullanılması daha mantıklı (şarj etmede , ısı faktörleri ve en önemlisi ,şarj ve deşarj bilgileri çok iyi 3c-5c-10c hatta 20c gibi . teşekkürler.
@afsardadaloglu3 жыл бұрын
Faydalı paylaşım için teşekkürler. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum, bağ evine?12v sistem kurmak istiyorum. Sizce 200AH tek akümü yoksa 2 adet 100AH akümü? Birde siz olsanız küçük bir bağ evine 12 volt mu 24 volt mu sistem kurtardınız. Tekrar faydalı bilgiler için teşekkür ederim.. 🖐️
@TechnicallTR3 жыл бұрын
@@afsardadaloglu merhaba Selçuk bey , kullanacağınız ekipmanlara göre akü kapasitesi ve çalışma voltajı belirlenmeli .. tek büyük akü daha doğru olur bence . Ama bağ evi için düşündüğünüz kapasite yeterli mi önce ona bakmak lazım .. çok fazla mağduriyetler yaşanıyor dikkat ediniz.. kzbin.info/www/bejne/n5nSpGt5lK2NpcU
videonun tamamını izlemenin kimseye zararı yok ) diyebiliriz.
@ozgesemih Жыл бұрын
Bu cycle işine katılmıyorum, 5 sene önce Samsung S10 aldım ve her zaman %100 dolurup neredeyse %3 e gelinceye kadar kullanırım, telefonun bataryası bu gün ilk günki gibi 1 gün gitmeye devam ediyor, 5 senede 1800 defa bu şekilde şarz olmuş demektir bu.Yani tam doldurma ve tam boşalma işi olmadan kullandım.
@TechnicallTR Жыл бұрын
Merhaba, telefonunuzun içindeki batarya kurşun asit temelli değil çünkü.. lityum temelli bir batarya çeşidi,bu sebeple çok fazla cycle mümkün oluyor
@abdullahsarkayal26552 ай бұрын
En acımasız Gerçek olan pilin tamamen boşaltılması zulmünü nasıl atlarsınız. derken hatırladım pile uzman kesilen yüzbinlerce kişi buna şartlandırmıştı bizi pili tamamen boşaltacaksın diye Oysa ben yıllardır pillerini 5-6 yıl diğer kullanıcılar 2 ya da kalmaz pil değiştirirken
@gozlemkulesi47373 жыл бұрын
Bu videoyu beğenmeyen 18 kişinin ne beklediklerini de sormak lazım. Fashion TV de defile programına gelmişlerde,podyumda bikinili tangalı mankenleri beklerken karşılarına Kerem Çilli çıkmış sanki. 😄😄
@TechnicallTR3 жыл бұрын
di mi ama )) yorumunuz için teşekkürler herkesin beğenmesi tuhaf olur zaten, böylesi daha organik.. selamlar
@gozlemkulesi47373 жыл бұрын
Kerem bey sizinle daha önce yazışmıştık. Bende evime 2 kw monokristal panel gücü 24 v 3000 Watt tam sinüs inverter 40 A Mppt li dahili sarjı mevcut. Ve iki adet 24 v 200 A Ritar Kurşun karbon jel aküden bir sistem kurdum. 7 ay 15 günde güneş panelleri ve aküler üzerinden ev de tükettiğim elektriğin % 63 ünü GES projemden karşıladım. Yıl sonunda bir yıllık verileri sizlerle bir kullanıcı olarak paylaşmak isterim. Ben bu sistemin kurulumundan ,montajına ,devreye almasına kadar sizlerin bir çok videosunu izledim. Çok istifade ettim. Elinize emeğinize sağlık. Videoyu beğenmeyenlere gelince muhtemelen yanlış videolara girdiler😄😄 Ben kendi adıma sizlere teşekkür ediyorum. Lütfen bu şekilde devam ediniz. Selamlar...
@TechnicallTR3 жыл бұрын
@@gozlemkulesi4737 teşekkürler , verileri kaydetmeniz güzel , fayda sağladığına sevindim .. yılsonu bir müşteri deneyimi videosu yapabiliriz isterseniz
@gozlemkulesi47373 жыл бұрын
@@TechnicallTR Tabiki Kerem bey. Her ay hem şebeke Hemde Ges sayacımızın kayıtlarını tutuyorum. Aküler % 30 desarj edilerek kullanılıyor. Sistem şebeke bağlantı. Bütün detayları hazırlayıp 1 sene dolunca sizlere ayrıntılı olarak gönderirim inşallah. Selamlarımla..
@byebyefossils73623 жыл бұрын
Bu akü diye bahsettiğiniz sadece lead-acid veya gel aküler, 80-90 yıl öncenin teknolojisi. Son 10 yıldır lithium bazlı aküler kullanılıyor bu depolama ihtiyacı olan işlerde ve bunlar en az 4000 full cycle sunuyor. Bir yandan solar sistemlerden bahsediyorsunuz, diğer yandan içten yanmalı araçlara start vermek için kullanılan lead-acid veya gel aküleri anlatıyorsunuz. Bunlar çok tezat şeyler.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
Merhaba , lead acid veya jel diye neden ayiriyorsunuz oda lead acid ... Son on yıldır kaç kişi evine lityum temelli akü almiş özellikle 10 yıl önce ? 4000 değil genelde 6000 ,, %90 kullanılabilir kapasite .. Çok biliyorsunuz ya , söyler misiniz şuan piyasada hazır paket olarak satılan sistemlerin ne kadarı lityum ne kadarı jel olarak satılıyor ? Bizi günde kaç kişi arıyor biliyor musunuz "bize jel akü diye sattılar kısa sürede şarj tutmaz oldu " bununla ilgili kaç tane videomuz var, örneğin 3_5 bin liraya güneş enerjisi olmaz , akulerle ilgili müşteri deneyimleri ... Özetle aktif olarak solar sistemlerde satılan ürünler bunlar bizde insanları dikkatli olmaları yönünde uyarıyoruz .. Lityumlarla ilgili de videolar yaptık yapacağız ...
@byebyefossils73623 жыл бұрын
Beyefendi ben olması gerekeni yazdım. Babam 2012 de Almanya'dan karavan aldı ve içinde 24 voltluk panasonic lithium akü paketi vardı. İsveç'in soğuğunda min cell voltajı 2.7 ye kadar (%100) kullanıyoruz yıllardır ve hissedilir bir eskime olmadı. Bizim evimizde ben kendimi bildim bileli solar panel vardı ama sonradan öğrendiğim kadarıyla bunları on grid kullanıyormuşuz.
@byebyefossils73623 жыл бұрын
Yaklaşık 8 yıl önce komşularımızdan görüp İsveç'in yerli bir firmasın sanyo hücreli paketlerini alıp off gride geçtik. Benim gördüğüm bir çok örnek var. Asla ama asla lead-acid ve gel aküler kullanılmadı.
@byebyefossils73623 жыл бұрын
Aklım mantığım almıyor, evimizde 18 kwh lık akü paketi var. Bunlar lead-acid olsaydı evin bir katını ona ayırırdık herhalde. Ki zaten o akülerden sadece 1 adet alma izniniz var o da otomobiliniz varsa. Ayrıca kapasite/para yaparsanız, lithium daha ucuza geliyor. Sonuç olarak; depolama ihtiyacınız varsa lithium, yoksa on grid. Başka yolu yoktur, istediğiniz firmaya sorabilirsiniz. Bunlar genel geçer ve herkesin bildiği şeylerdir. Lütfen araştırmadan saldırıya geçmeyin, bunu cahil insanlar yapar.
@TechnicallTR3 жыл бұрын
@@byebyefossils7362 sevgili beyefendi veya hanfendi , öncelikle benim sorduğum hiçbir soruya cevap vermediniz çünkü Türkiye şartlarını bilmiyorsunuz , bilmemek değil öğrenmemek ayıp diye bir atasözü var. Sizin gelir durumunuz yaşadığınız ülkenin teşvikleri oraya özel şartlar.. Türkiye gerçekleri budur yüzlerce telefon email SMS aldikdan sonra , bizde insanları uyarıyoruz .. Biz lityum bataryalara karşı değiliz ,merak edip videolarımızı izlerseniz bunu görürsünüz .. 18 kWh demişsiniz , Türkiye'de bu büyüklükte batarya kapasitesi ne kadar diye biraz araştırmanızı öneririm . Solar paketler akıllı inverter gibi kelimelerle araştırmanızı da öneririm .. Neyse , ben sizi anladım inşallah sizde beni anlarsınız .. anlamazsınız da sağlık olsun, daha fazla vakit ayiramayacagim , yorumunuz ve sisteminiz hakkinda bilgi vererek katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim