samimi , faydalı ve tecrübe dolu bir video olmuş, tebrik ve teşekkür ederiz.
@kamusalmimar3 ай бұрын
Ben çok teşekkür ederim. :)
@CeviriAtolyesi3 ай бұрын
değerli bir içerik, teşekkür ederiz paylaşımınız için
@kamusalmimar3 ай бұрын
Ne demek hocam. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)
@silveersilver95403 ай бұрын
Merhaba hocam kaynak kitapları liste halinde paylaşabilirmisiniz
@sora2612311 күн бұрын
Acaba ALES anlam soruları ile tyt paragraf mantığı aynı mıdır? Tyt paragraf testleri çözmek işimize yarar mı?
@sora2612311 күн бұрын
Merhaba, ALES ve YDS sınavlarına hazırlanmak istiyorum. Çıkmış soruları temin etmek dışında kaynak alma imkanım yok. Bu konuda yardımcı olabilecek varsa, en azından bana fayda sağlayabilecek pdfler atabilecek veyahut Çanakkale içi elden kaynak temin edebilecek varsa beni çok mutlu edersiniz.
@CanCelik-yx7yz3 ай бұрын
abla bende en son olan alese girdim 77 aldim ama eksiklerimin farkındayim 0 geometri bilgisi ile girdim özellikle önerebilecegin 0 dan geometri kanalı var mı acaba ve de sayisalci oldugum icin matematikden sonra sence de turkcede 1 den mi baslamak daha mantıklı yoksa paragraf ve ya sozel mantıkdan mı
@Mine-y7t3 ай бұрын
sizin aleste soru çözüm sıralamanız nasıldı acaba
@ardaklcs3 ай бұрын
Hocam merhaba, 4.sınıf öğrencisiyim. Nisan'daki ALES'e gireceğim. Ancak bununla birlikte TOEFL'a girmem lazım ve not ortalamasını yüksek tutmak için derslerimi de takip etmem lazım. TOEFL'da belli bir seviyedeyim bölümüm ingilizce olduğu için ancak aynı anda 3 farklı şeye odaklanacak olmak gözümü korkutuyor. Süre olarak iyi bir vaktim var ancak çok fazla konu ve kaynak var. Bunların içinde boğulmadan düzenli bir program nasıl oluşturabilirim sizce? Veya genel bir tavsiyeniz olur mu bu hususta?
@kamusalmimar3 ай бұрын
Hocam kaynaklarda en önemli önerim çıkmış sorular olacak. Zamanınız var Kara Kutu kitaplarını analiz ederek çözebilirsiniz. ÖSYM'nin sorduğu sorulardan soru sorma mantığını oturtmalısınız. Paragraf sorularında özellikle artık çok farklılaştı sorular. Önemli olan bizim düşündüğümüz değil de ÖSYM hangisini doğru kabul eder tarzı çıkmış soruları cevapları iyi analiz etmek lazım.Bölümünüz İngilizce matematik seviyenizi bilemiyorum ama günde 2-3 saat ayırsanız bile ortalama bir net yapacak seviyeye gelebilirsiniz bence gözünüzde büyütmeyin. Sınava 2 ay varken sabahları rutininiz 20'den başlayıp 40'a yükseltip paragraf, 2 tane sözel mantık sorusu, yine ortalama 15-20 soru problemler şeklinde çözmenizi öneririm. Son 1 ay kala da düzenli deneme çözmeniz çok faydalı olur.
@mujdeugur-eo1peАй бұрын
Merhabalar ben 2025 alese girmek istiyorum elimde 2024 onlisans puani var alese girersem önlisans puanim iptal olur mu ve ales puani 3 yil gecerli oluyor diyen var ben arastirdgimda 5 yil diye gordm bunlari soracaktim anlayisiniz ve cevabınız icin simdiden teşekkürler😊
@ozgurlugemahkum85626 күн бұрын
önlisans puanı iptal olmaz tabi ki ales puanı da 5 yıl geçerlidir
@yagmurturan8272 ай бұрын
Hocam hiç kitap okudunuz mu ?
@busra_bayhan3 ай бұрын
Merhaba, alese geçen yıl iki kez girdim hiç hazırlanmadan ve 76 puan gibi bir puan elde ettim her iki sınavda da. EA alanından 90 üstü puan almam başvurularım için yeterli bir puan olacak. Ne yazık ki hem sayısal hem sözel alanda benzer netler getiriyorum. Bu noktada nasıl bir yol izleme mi önerirsiniz ? Daha öncede bu videonuzu izlemiştim ve benzer kaynaklar aldım ancak istikrarlı bir yol izleyemedim. Sınava az bir zaman kalmışken dershane vs.olmadan nasıl iyi bir puan alınabilir? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
@kamusalmimar3 ай бұрын
Merhaba hocam. Öncelikle umarım sınavda hedeflediğiniz puanı alabilirsiniz. EA alanında kat sayılar aynı oranda etkili olduğu için hangi alanda daha iyi olduğunuzu bilmiyorum ama benim kendi sınav tecrübem sözel kısımda çok zaman kaybetmemek ve sayısal kısımda daha cevabı net olan yapabileceğim sorulara zaman ayırmak oldu. Bu psikoloji ile de paragrafta boş bıraktığım soruları daha sakin ve anlaşılır okudum. Öncelikle her videoda söylediğim gibi lütfen turlama tekniği uygulamaya çalışın. Özellikle ALES metin soruları daha yoğun ve daha kafa yorucu. 50 soru paragraf çözmek çok uzun. Ben yaklaşık 30. soruya kadar odaklı gittikten sonra beynimi dinlendirmek için matematik kısmına geçtim. Burada da ilk temel matematik sorularını oyalanmadan çözüp problem,sayısal mantık,geometride takıldığım sorulara zaman ayırdım. Sınavın büyük kısmını halletmenin rahatlığı ile kaldığım 31.sorudan itibaren sözel kısma devam ettim. 150 dakikanın en az 50 dakikasını arttırarak uygulayın ama dediğim stratejiyi. Ve sınavdan önce mutlaka 2 hafta saat 10'da düzenli denemem çözmeye kendinizi alıştırın. Ben KPSS'de yapmıştım gidip kütüphanede ev alanı dışında o psikolojiyi prova ettim. Zihnimi 10'da paragraf okuma ve anlamaya alıştırdım. Size ekstra verebileceğim tavsiyeler bu şekilde. 76 puan alan birisi problemler ve paragraf sorularına dikkat ederseniz çok büyük oranda sınavı halledeceğinizi düşünüyorum. Başarılar dilerim. :)
@busra_bayhan3 ай бұрын
@@kamusalmimar Çok teşekkürler zaman ayırıp sorularımı cevapladığınız için☺ Yeni içeriklerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Umarım hedeflediğim puanın üstüne çıkar ve bu videonun altına yazma şansı yakalarım.
@cansu68882 ай бұрын
yüksek lisans için çoğu okul 60 65i kabul ediyor neden daha yüksek almak istiyorsunuz
@kamusalmimar2 ай бұрын
@@cansu6888 Genelde alım sırasında en yüksek puana göre sıralıyorlar. Bazı bölümler çok yüksekle kapatıyor veya sonuç 5 yıl geçerli bir kere yüksek alıp oradan akademik devam etmek isteyen oluyor.