No video

Ariana Dudună: Vrem o școală despre viitor, nu pentru trecut | S3E26

  Рет қаралды 1,642

Hacking Work

Hacking Work

Күн бұрын

Care sunt cele mai dureroase probleme ale educației din România? Ce soluții avem? Este școala o interacțiune care îi motivează pe tineri să rămână în țară?
Aflăm de la Ariana Dudună, una dintre cele mai importante voci care luptă pentru drepturile elevilor, schimbare și educație .
Un episod despre un învățământ care pregătește copiii pentru viitor, nu pentru trecut, așa cum îl vede o tânără cu o putere incredibilă de „hai să facem, că se poate”.
La doar 19 ani, Ariana Dudună surprinde printr-o maturitate și o înțelepciune pe care rar ți-e dat să le întâlnești. De-a lungul timpului, nu s-a sfiit să organizeze proteste și nici să negocieze cu cei mai puternici oameni din stat. În prezent, este viitoare studentă la Universitatea Stanford.
Așteptăm să ne spui dacă ți-a plăcut episodul, dar intuim că-l vei îndrăgi încă de când vei da play! 😊
__
Acest podcast este prezentat de UniCredit Bank, locul în care fiecare provocare devine o oportunitate de a construi un viitor mai bun. Proiectul multimedia Hacking Work vă este oferit de DevNest și este sprijinit de MedLife.
unicredit.ro/
devnest.ro/
medlife.ro/
Acest episod este filmat la București, în Casa Signature construită de prietenii noștri de la EFdeN, cărora le mulțumim pentru ospitalitate.
efden.org/
--
CAPITOLE
00:00 Introducere
03:30 Provocările sistemului educațional românesc
09:06 Importanța leadershipului și adaptabilității
11:15 Problemele actualului curriculum
14:57 Necesitatea cunoștințelor și abilităților practice
29:31 Problemele sistemului de evaluare
38:02 Dorința elevilor de a părăsi România
40:30 Greva profesorilor și salariile
42:01 Necesitatea competiției în educație
43:12 Impactul tehnologiei asupra viitorului
45:15 Problema meditațiilor și sistemul paralel
51:39 Evaluarea elevilor și presiunea examenelor
56:01 Importanța educației practice și lecturii
01:00:29 Așteptările tinerilor de la angajatori
01:03:34 Conflictul între generații
Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
hackingwork.ro
scoalaspor.ro
În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe KZbin, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională.
Hacking Work
🟠 KZbin - / hackingworkpodcast
🔵 Substack - hackingwork.substack.com/
🔵 Spotify - open.spotify.com/show/2OVRjE9...
🔵 Apple Podcast - podcasts.apple.com/us/podcast...
🔵 RSS - rss.com/podcasts/hackingwork/
🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
🟠 Linkedin - / hacking-work
🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
hosterion.com/
vatis.tech/
Doru Șupeală
Website: dorusupeala.ro/
Facebook - / doru.supeala
LinkedIn - / dorusupeala
Instagram - / doru.supeala

Пікірлер: 9
@Hacking-Work
@Hacking-Work Ай бұрын
CONCURS ÎNCHEIAT! ✌🏻Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica! Urmărește episodul și scrie-ne într-un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie. Noi le vom citi pe toate și vom premia până vineri 12 iulie 2024 unul dintre ele cu o carte care să îți alimenteze inspirația și setea de cunoaștere pe mai departe. De această dată, e vorba despre „ Potențial ascuns. Știința de a realiza lucruri mărețe” de Adam Grant. Succes! 😊
@stefancatana3604
@stefancatana3604 25 күн бұрын
Transmiteți acest podcast și autorului României educate - k.w.iohannis - fost profesoras @@ cu mult sub nivelul acestei eminent copil, de la care are multe de învățat @@😮
@stefancatana3604
@stefancatana3604 25 күн бұрын
Un copil eminent cu mult peste nivelul fostului profesoras k.w I și peste nivelul tuturor miniștrilor care s- au perindat la ?Ministerul educației @@ DOMNISOARA" MINISTRU AL EDUCATIEI" 😅😮😢
@stefancatana3604
@stefancatana3604 25 күн бұрын
O adevărată lecție pentru fostul profesoras de fizica pe care romanii l-au ales în cea mai înaltă demnitate în statul roman carw nu o dovedit dxpertiza nici in propria meserie, fost profesoras de fizica @!😅😮😢O altele ție i-a fost " predata" de o alta fata de excepție, absolventa a unui liceu militar di județul Arad@"
@ioanafalcusan2476
@ioanafalcusan2476 26 күн бұрын
Extraordinară această tânără! Mi-a dat multă încredere și speranță pentru viitorul copiilor mei. Felicitări Doru și echipei pentru podcast, dar în special pentru acest episod! 🙌🏼
@ioana-cristinateodorescu7007
@ioana-cristinateodorescu7007 Ай бұрын
Cred că e necesar să stârnim un dialog pornind de la poziția extrem de curajoasă asumată de Ariana. Un dialog mult mai valoros decât lamentările cu privire la notele de la BAC - că (și) de aici se trag. Dascălii și părinții implicați luminează acest sistem pentru că le pasă cu adevărat de educația copiilor. Își pot de asemenea uni vocile și influența lucrurile! Tocmai am reușit să urmăresc integral ceea ce s-a transformat în episodul meu preferat de podcast. Această tânără a reușit în 19 ani să facă lucruri câte ar visa unii să facă într-o viață, doar că nu se poate de pe canapea și din zona de confort. Dacă vă place, puteți muta mesajul și continua dialogul pe propriile pagini și în propriile cercuri, pentru a-l ajuta să ajungă dincolo de „bula” noastră.
@g.s.p8593
@g.s.p8593 29 күн бұрын
am savurat acest podcast. superb, mulțumim!
@anacristinalipan5336
@anacristinalipan5336 Ай бұрын
As vrea sa fac o precizare cu privire la flexibilitatea pe care o cer tinerii de la un angajator. Invitata a dat ca exemplu faptul ca un student are nevoie ca angajatorul sa respecte faptul ca acesta, fiind în paralel cu facultatea, trebuie sa aloce timp și studiului. Aici as vrea sa vin eu cu o completare și anume ca angajații care se definesc și prin statutul de student au dreptul legal la 15 zile libere pe an în plus fata de cele 21, tocmai pentru perioadele de sesiune sau pentru prezentările de proiecte. Din păcate însă, angajatorii nu prea țin cont nici în acest caz de prevederile legislative.
@Hacking-Work
@Hacking-Work 27 күн бұрын
Servus, Ana! Îți mulțumim că ai vizionat episodul și că ne-ai inspirat la rândul tău, prin comentariul trimis! Felicitări! Ai câștigat cartea oferită de prietenii noștri de la Editura Publica. Te rugăm să ne trimiți datele tale în termen de șase zile (numele complet, adresa, număr de telefon) la plan@hackingwork.ro pentru livrarea cărții. În eventualitatea în care nu primim datele în acest termen, vom alege un alt câștigător.
Inside Out 2: Who is the strongest? Joy vs Envy vs Anger #shorts #animation
00:22
Пранк пошел не по плану…🥲
00:59
Саша Квашеная
Рет қаралды 7 МЛН
A little girl was shy at her first ballet lesson #shorts
00:35
Fabiosa Animated
Рет қаралды 17 МЛН
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 136 МЛН
Podcast Vorbitorincii 59. Mai e limba noastră o comoară?
3:07:52
Vorbitorincii
Рет қаралды 90 М.
Adevărul despre creier | Bun Bine | cu neurocercetatorul Dragos Cîrneci
1:25:27
Inside Out 2: Who is the strongest? Joy vs Envy vs Anger #shorts #animation
00:22