Bart De Wever in debat over kernenergie

  Рет қаралды 46,707

N-VA

N-VA

7 ай бұрын

Partijvoorzitter Bart De Wever is te gast in De Tafel Van Vier (27/10/2022) om te debatteren met Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout over kernenergie en het groene beleid m.b.t. de kernuitstap.
(c) Play4, SBS Belgium

Пікірлер: 273
jannsse
jannsse 7 ай бұрын
De Wever heeft het dogmatisme van de groenen over kernenergie in dit debat weer meesterlijk blootgelegd. Met feiten en cijfers.
Benjamin Panza
Benjamin Panza 7 ай бұрын
Net zoals het debat tussen De Wever en Almaci in Terzake enkele jaren geleden. Wederom sterke prestatie van De Wever. Al is het natuurlijk makkelijk om een debat te winnen als je alle feiten aan jouw kant hebt. 😂
M P
M P 7 ай бұрын
@Benjamin Panza Akkoord, maar dit is zowat hét thema van de Groenen waar ze mee zouden moeten scoren. En ze krijgen telkens een droge 0-5 om de oren, in wat voor hen een thuismatch zou moeten zijn.
Samuel Raes
Samuel Raes 7 ай бұрын
Inderdaad
Ayer Dinom
Ayer Dinom 7 ай бұрын
Volg al een tijdje bart zijn interviews wat een baas.👍
madcapx
madcapx 6 ай бұрын
Kernenergie moet er gewoon komen. Maar als hij dan toch zo een baas is, waarom trekt hij dan niet gewoon zijn broek aan als federale minister in plaats van zich te schuilen achter de burgemeester rol in die falende stad. Met de vinger wijzen kan iedereen maar een baas zorgt er toch echt wel voor dat er ook daadwerkelijk iets gebeurd.
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
Beste, Open VLD koos er voor om zonder Vlaamse meerderheid te besturen en een paars-groen akkoord te sluiten, met Ecolo en Groen. U leest er meer over op www.n-va.be/nieuws/transparantie-als-beste-remedie-tegen-leugens-lees-hier-de-integrale-paars-gele-nota.
Kenneth Cuyvers
Kenneth Cuyvers 6 ай бұрын
@madcapx u begrijpt het politieke systeem niet, een fijn groen leven gewenst
Kenneth Cuyvers
Kenneth Cuyvers 6 ай бұрын
@N-VA groen = Geen Redenering Over ENergie
Johan Geerts
Johan Geerts 7 ай бұрын
Als mijn kindjes savonds niet kunnen slapen lees ik ze het energieprogramma van de groenen nog eens voor, hun favoriete sprookje.
Jurgen Huybrechts
Jurgen Huybrechts 7 ай бұрын
Is dat zo? Ik vind dat pure horror 😁
wilfried vanden berg
wilfried vanden berg 6 ай бұрын
Vanaf dat die meneer van Groen de mond begon open te doen, begonnen de mensen achter hem te lachen . Dat zegt toch echt genoeg waar Groen voor staat .
Geert Matthys
Geert Matthys 3 ай бұрын
Meer kerncentrales graag, eentje in Limburg ofzo 🤣
Burgmannn
Burgmannn 7 ай бұрын
Informatief debat, daar zouden er meer van gehouden moeten worden. Ook respect voor Vaneeckhout, mijn politieke neiging gaat meer naar pro nieuwe kerncentrales, maar hij heeft tegen een sterke debater als De Wever toch goede argumenten uitgedragen.
Roy Claessen
Roy Claessen 6 ай бұрын
welke dan? Het enigste wat die man kan is flauwe zever vertellen en ruziemaken
Geert Van den Broeck
Geert Van den Broeck 23 күн бұрын
Hij heeft zich net als al die andere groene politiekers gewoon belachelijk gemaakt. Je ziet toch die mensen op de achtergrond hem uitlachen en niet enkel met energie zijn ze verkeerd maar met alles.
Nicole JANSENS
Nicole JANSENS 9 күн бұрын
Ik wens u een spoedig genezing ❤❤❤
C V
C V 5 ай бұрын
Die onbenul van Groen! ben ik toch niet meer in de media tegengekomen na dit debat 😂
Eve
Eve 3 ай бұрын
Jeremie: "Omdat ik mij graag op de feiten wil baseren..." Me:🤣 dank je Jeremietje
MD AD
MD AD 7 ай бұрын
8:08 ⚠FACTCHECK ⚠ Groen: "We doen wat in uw programma stond in 2018/2019. U heeft toen gezegd 1. We gaan die kernuitstap herbevestigen, en 2. We gaan gascentrales bouwen" Ik citeer uit het verkiezingsprogramma 2019 (gepubliceerd in 2018) van N-VA, in dikke letters: - "Een volledige kernuitstap in 2025 is een luxe die we ons niet kunnen veroorloven." - "De N-VA sluit een nieuwe kerncentrale niet uit indien dit economisch rendabel is." - "De N-VA gelooft niet dat het sluiten van alle kerncentrales een goede beslissing is." Met meer detail: - "Nu een kernuitstap realiseren, betekent in de praktijk echter altijd meer fossiele energie, en dus ook meer CO2-uitstoot." - "Ook de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve kernreactoren moet bekeken worden. In tussentijd blijven kerncentrales en gascentrales een noodzaak om te zorgen dat het licht niet uitgaat." - "Om dure nieuwe subsidies in gascentrales maximaal te vermijden, is het opportuun om 2 tot 3 GW aan nucleaire capaciteit minstens 10 jaar langer open te houden." - "De winst die we boeken met het langer openhouden van de jongste kerncentrales, investeren we in duurzame energietransitie." Conclusie: Groen vertelt 100% leugens.
MD AD
MD AD 7 ай бұрын
21:09 Tsja...
MD AD
MD AD 7 ай бұрын
@cgheeraert Dit is letterlijk zwart-op-wit vanuit het N-VA programma, simpele ziel 😉
daniël Debusser
daniël Debusser 7 ай бұрын
Gert, op de vraag wie die waterstof gaat maken en hoe moet je het antwoord afwachten, dat was cruciaal in dit debat.
Malek Malek
Malek Malek 7 ай бұрын
Canada en Duitsland met een omweggetje mischien 😁 kzbin.info/www/bejne/gqDElnhqjt6MotU
daniël Debusser
daniël Debusser 7 ай бұрын
@bertstulens Juist omdat ik zelf kritisch nadenk en als gepensioneerde alle tijd van de wereld heb om diverse bronnen met elkaar te vergelijken trap ik niet zo gemakkelijk ergens in. Ik raad je aan om zelf eens te onderzoeken welk de CO2 uitstoot is van een centrale die waterstof produceert, mede met subsidies door de burger betaald, je zal versteld staan. En dat sneren laat je beter achterwege, het siert je niet.
bertstulens
bertstulens 7 ай бұрын
@daniël Debusser Al gekeken wat erover op papier staat? De waterstofstrategie van de EU al gecheckt? De akkoorden die ons land heeft gesloten het afgelopen jaar? Nee precies. En ik herhaal, stel jezelf eens de vraag waarom De Wever zulke spelletjes speelt. Als je tot een positief besluit komt, ben ik heel erg geïnteresseerd. Btw, er is niet 1 soort centrale en/of 1 soort methode om waterstof aan te wenden voor energie. Dus CO2-uitstoot kan niet lineair de weegschaal Leggen in dit onderwerp.
wilfried vanden berg
wilfried vanden berg 6 ай бұрын
De mensen die achter die van Groen zatten , zaten hem gewoon uit te lachen. Alleen besefte hij dat niet dat hij zichzelf belachelijk maakte 😁😃😀
Luc Nijs
Luc Nijs 7 ай бұрын
Zon/wind is enkel goedkoper dan kern als je enkel de opwekkingskost rekent (en ook dankzij massale subsidies). Reken de benodigde infrastructuur kost mee van de hernieuwbaren, dan is het vele malen duurder dan kern. Verder kan men toch eens beter wat meer nadenken wat een kapitaalvernietiging het gaat opleveren als je hoogenergetische fossiele gaat vervangen door laagenergetische hernieuwbaren (je infrastructuur zal exponenteel moeten toenemen= niet te betalen en ook niet reaaliseerbaar (gewoon niet genoeg grondstoffen). verder is het gewoon een laagkwalitatief gesprek met een gastheer die hopelijk andere talenten heeft dan interviewen.
bertstulens
bertstulens 7 ай бұрын
Sorry, maar dat klopt helemaal niet. De infrastructuur, de personeelskost, de verwerking van het afval, het transport, de veiligheid, de belasting van de omgeving/omwonenden, de kost van onderhoud... Maak daar eens een sommetje van, en jouw alineaatje mag grotendeels in de vuilbak.
CX gamer
CX gamer 7 ай бұрын
Begin van het debat liep niet goed voor BdW, maar in de tweede helft heeft hij het toch recht getrokken. Goed gespeeld.
CX gamer
CX gamer 7 ай бұрын
@paolo joosten Madam da's hier een KZbin comment sectie
Roy Claessen
Roy Claessen 6 ай бұрын
Met Groen is geen debat mogelijk omdat men niks zinnigs te vertellen heeft. Dit was een binnenkopper voor BDW.
HORROR SJIHT
HORROR SJIHT 5 ай бұрын
Bart de wever wat een baas
Joelle-anne Baert-Robaut
Joelle-anne Baert-Robaut 7 ай бұрын
👍❤️ correctement parler ❤️ Joëlle Baert
Erik Buelens
Erik Buelens 7 ай бұрын
Onnodig debat: pro of contra is ideologische. Nucleaire energie heeft een enorme upfront kost waardoor het meestal in handen is van groot kapitaal. Zon wind is gedecentraliseerd met lage instap kost. Zoals zo vaak ligt de oplossing ergens in het midden.
Blondymonk
Blondymonk 7 ай бұрын
Zoals BDW zegt... Hernieuwbare is goed, maar niet genoeg...
Sloth_be
Sloth_be 7 ай бұрын
Dat is net waar RMI en Grid Singularity met hun Blockchain project Energy Web ($EWT) aan bezig zijn. Engie, Fluvius, Bebat en 100 andere bedrijven over de wereld zijn hier al aan aan het bouwen. De decentralisatie van onze energie kan op deze manier wel werken. Op korte termijn zijn we hier imo nog niet klaar voor.
MD AD
MD AD 7 ай бұрын
"Nucleaire energie heeft een enorme upfront kost waardoor het meestal in handen is van groot kapitaal." Uhm pardon? De kerncentrales van Frankrijk (het grootste kernenergie-land van Europa) zijn eigendom van EDF, dat voor 70-80% in handen van de Franse overheid is. Ik wist niet dat overheden ook tegenwoordig tot "het groot kapitaal" gerekend worden... Technisch gezien correct, maar toch.
Nico T
Nico T 5 ай бұрын
U spreekt van ideologische standpunten, we hebben al de helft van de kost van een nieuw type kernreactor gespendeerd aan hernieuwbare energie, die hernieuwbare energie geeft ons nu MAXIMAAL 6% van de totale energieproductie. idd zon en wind moeten er zijn, maar iedereen die iets of wat kan rekenen en logisch nadenken beseft dat zon en wind veel meer zal kosten om een acceptabele capaciteit te behalen dan kernenergie. En ik zie nog een probleem, als men alles decentraliseert bijvoorbeeld zoals we nu doen met zonnepanelen, ben U dan zeker dat jan modaal zijn zonnepanelen zal hernieuwen en als goede huisvader behandelen als er niet veel mee te verdienen valt ? Gaat men de verantwoordelijkheid van onze energie in handen van het volk zetten in plaats van mensen die er wat van afweten en een verantwoording zullen moeten afleggen als er iets misgaat ? Ik persoonlijk niet, iedereen in vlaanderen kijkt in zijn eigen hachje, als er niets meer mee te verdienen valt valt het hele kaartenhuisje rond zonnepanelen in een zwart gat, bekijk maar de statistieken van verkoop voor de crisis toen het ineens minder voordelig werd. Ik vind het schaamteloos hoe de vorige regeringen en zeker de regeringen verhofstad en ervoor en erna alles verkocht hebben om de cijfertjes maar te laten kloppen. En als groen begint over waterstof... dit zal heel waarschijnlijk de toekomst zijn inderdaad, maar momenteel en zelfs binnen 20 jaar zal het nog niet op punt zijn, men heeft meer energie nodig om waterstof te maken dan dat het zelf levert.
Erik Buelens
Erik Buelens 5 ай бұрын
@Nico T we delen de mening dat de centrales niet verkocht hadden mogen worden. Maar het lijkt niet dat eruit is geleerd, aka de concessie voor gas centrales. En qua verantwoordelijkheid, een bedrijf gaat evenmin activiteiten uitoefen die niet opbrengen, ik zie daar geen verschil in tov burgers. Indien er een nieuwe kerncentrale komt, wie gaat die financieren en uitbaten?
Pascal Hunyadi
Pascal Hunyadi 7 ай бұрын
Denk dat Groen bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer zullen halen.
projunder
projunder 2 ай бұрын
Dat denken we allen al jaren. Maar demografische verschuivingen en import van kiesvee...
b goris
b goris 6 ай бұрын
Mijnheer De Wever, ik ben overtuigd dat u een verstandig man bent, en zelfs dat u goede intenties had. Maar door de jaren heen bent u volledig verzuurd. Uw debattechniek begint zich hoe langer hoe meer te beperken tot het geërgerd zijn en het uitlachen of kleineren van uw gesprekspartner. Onlangs las ik een opiniestuk waarin het perfect beschreven was: hoe kan u verwachten dat andere partijen met u van harte in zee wil gaan, terwijl u ze voor de verkiezingen continu schoffeert. Ter uwer verdediging: het lid een meer dan landelijk probleem, waarschijnlijk zelfs globaal dat politici niet meer debatteren op een correct niveau, omdat ze per definitie niet luisteren naar mekaar, maar enkel de ingestudeerde debatfiches van buiten hebben geleerd. In de feiten is dát een groter probleem dan alle andere crisissen, net omdat dat het oplossen van die crisissen in de weg staat. Met beleefde groeten, Bart
Roy Claessen
Roy Claessen 6 ай бұрын
Hoe kunt ge nu naar Jeremy luisteen en daar niet kwaad van worden, wat een flauwe zever die man ligt uit te kramen? Dat zo een mensen aan het roer van ons land staan, dat is beschamend en enorm zorgwekkend. Groen heeft geen enkel feit kunnen weerleggen. Leugens vertellen dat kunnen ze wel als de beste
Isabelle Six
Isabelle Six 6 ай бұрын
En zo gaat dat in de politiek teveel aan toe, waardoor er weinig vooruitgang geboekt wordt. Bekvechten met belastinggeld. De politiek is aan zijn einde
bryson sierens
bryson sierens 7 ай бұрын
Bart in actie ❤ it !!
Dries VdG
Dries VdG 6 ай бұрын
Gertje stelt wel goede vragen voor de plebkijker zoals mijzelf
Thomas Beckers
Thomas Beckers 6 ай бұрын
Het moment dat je weet dat er op het moment plannen zijn om 17 gas centrale's in belgie bij te bouwen (ik heb hier de verzoeken van Siemens en Mitsubischi voor diverse onderdelen voor nieuwe gas centrale's)
NicoF
NicoF 5 ай бұрын
De meest intelligente opmerking kwam van de wetenschap: boel maken ipv beleid te voeren
Trazyn
Trazyn 7 ай бұрын
Kernenergie is de enige uitweg.
Unusual Universe
Unusual Universe 5 ай бұрын
Met groen gaat het licht uit en onze zakken leeg 😵
Tibo Declercq
Tibo Declercq 7 ай бұрын
De partij noemt wel groen, maar op fundamentele vragen geven ze nooit een antwoord. Je moet gewoon common sense hebben, en je moet niet een fan zijn van die partij om te bewijzen dat je inzit met het milieu en het klimaat.
bryce
bryce 7 ай бұрын
nagel op de kop !! bart lets gooo 💪🏻
Franky Vanlerberghe
Franky Vanlerberghe 5 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Doortje Leupens
Doortje Leupens Ай бұрын
Poetin heeft het voor elkaar hè!! We zijn zo voor gek gezet
Tibo Declercq
Tibo Declercq 7 ай бұрын
"nee niet uit gascentrales, maar uit waterstof" 😆
Jerry Legion
Jerry Legion 7 ай бұрын
En die komt vreemd genoeg uit Chili
Tibo Declercq
Tibo Declercq 7 ай бұрын
@Jerry Legion als dat waar is heb je netto geen reductie in energieverbruik. Het is gewoon een ander land dat energie moet verbruiken voor België, dat wil zeggen dat wij groener worden door een ander land minder groen te maken, dat is geen echte oplossing
utopiavalonis
utopiavalonis 7 ай бұрын
​@Jerry Legion Misschien ook uit die nieuwe waterstofpanelen van de KUL? en... ah ja, ik heb ook al eens een kleine hoeveelheid waterstof gemaakt, haha, door een klein zonnepaneeltje te koppelen aan 2 elektroden, nl. 2 potloden, in een soda zout oplossing. Die zelfgemaakte brandstofcel had net genoeg capaciteit om een lichtje een paar seconden te laten branden... haha. Kijk je op een chinese winkel dan kan je voor een kleine 30 euro denk ik ook een brandstofcel kopen die nog geen 1Watt aan elektriciteit oplevert. Maar even serieus, als ik dit debat bekijk dan zou ik gewoon snel willen verhuizen naar een land met genoeg zon, geothermische energie of nucleaire energie...
utopiavalonis
utopiavalonis 7 ай бұрын
Waterstof is helaas ook niet zo ongevaarlijk. Kijk even naar de ramp met de Hindenburg Zeppelin...
Lord Flasheart
Lord Flasheart 7 ай бұрын
Titel zou moeten zijn " kervers (co)voorzitter van Groen wordt met de grond gelijkgemaakt"
Frederick De Kock
Frederick De Kock 7 ай бұрын
Leugenaar zonder enige kennis wordt covoorzitter van Groen.
wim van dijck
wim van dijck 7 ай бұрын
@Frederick De Kock als ik kijk naar de geschiedenis van Groen, denk ik dat dat zelfs een vereiste is
Huid Hoofd
Huid Hoofd 3 ай бұрын
@Frederick De Kock Zo wordt daar ook een energiespecialst gefabriceerd.
TheKristofdv
TheKristofdv 14 күн бұрын
Hoe meer in het debat, hoe meer Jeremie groen lacht...
Carl Maegerman
Carl Maegerman 7 ай бұрын
Laat ons hopen dat diegene die ongelijk heeft, de kiesdrempel niet meer haalt 😅
TaMeGoHiontach
TaMeGoHiontach 7 ай бұрын
Kunnen die Amerikaanse kernspecialisten, die hun centrale van de jaren stilletjes kunnen openhouden, niet eens tot bij ons komen?
Dries VdG
Dries VdG 6 ай бұрын
De groene duwen ons terug in de tijd, de tijd van jippeke en janneke
Dirk Mostien
Dirk Mostien 7 ай бұрын
Ga gewoon voor de alternatieve meerderheid en laat de groenen in hun hoekje grienen!
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
We boden in het verleden een wisselmeerderheid tegen de kernuitstap aan, zie www.n-va.be/nieuws/bart-de-wever-biedt-wisselmeerderheid-aan-tegen-kernuitstap-men-stort-ons-in-de-totale. Maar als dat niet lukt is de regionalisering van onze Vlaamse kerncentrales een goede oplossing, net zoals in 1991 met de Waalse wapenexport, zie www.n-va.be/nieuws/bart-de-wever-laat-vlaanderen-zelf-beslissen-over-kernenergie.
G M
G M 7 ай бұрын
Als we de groene volgen, zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes
TeeJee Dene
TeeJee Dene 7 ай бұрын
Sorry groen maar jullie overdreven obsessie is een creatie van een tekort energie op de markt in de toekomst en op lange termijn een super dure markt van vraag en aanbod , lijkt me zelfs bewuste strategie . Ik volg ook beter het nucleare voordeel omdat het noordelijke Europa nu eenmaal veel minder zon heeft , op wind kan je niet rekenen . Strategisch gelegen hebben we dit nodig en liefst terug genationaliseerd.
Tibo Declercq
Tibo Declercq 7 ай бұрын
Jeremie zijn waterstof wordt gemaakt door kaboutertjes die ondergronds leven, probleem opgelost 😄👍
Patrick Thibaut
Patrick Thibaut 6 ай бұрын
Gewoonlijke tactiek van N-VA: val de tegenpartij zodanig veel in de rede met geroeptoeter dat ze niet meer weten wat ze gingen zeggen.
OV S
OV S 6 ай бұрын
Tactiek van de Groenen : leugens vertellen en niet antwoorden op vragen.
wilfried vanden berg
wilfried vanden berg 7 ай бұрын
Die meneer van Groen heeft nooit geantwoord op de vraag waar gaan ze , en door wie, en hoeveel dat gaat kosten , en wanneer ? En wie gaat daar de rekening voor krijgen . Die van Groen die denken nog steeds dat hun dromen realiseerbaar worden . Maar Ivo voor de kosten ? Dat is hun typisch antwoord , dat is niet hun probleem . Afvoeren die partij, zo snel mogelijk.
wilfried vanden berg
wilfried vanden berg 6 ай бұрын
Bij Almaci kon ik me inhouden tot 4 minuten . Maar met deze persoon kon ik het zolang niet inhouden . Die maakt een grap van zichzelf .
bert
bert 7 ай бұрын
Om waterstof te produceren heb je ….. elektriciteit nodig 🙈 de groene waanzin🙄
paolo joosten
paolo joosten 7 ай бұрын
Jazeker. Zie de oogopener-docu , Planet of the humans. 'It's not that they love the planet , it's that they hate humanity'. Jordan Peterson.
Cedric Surveynen
Cedric Surveynen 7 ай бұрын
@paolo joosten 3 jaar geleden gaf Peterson een lezing voor studenten van de Cambridge Universiteit. Toen de vraag werd gesteld of het ‘probleem’ van de klimaatverandering uiteindelijk zal zorgen voor een mondiale, menselijke verbondenheid en zo de mensheid evolutionair zal groeien zei hij op schitterende wijze het volgende: kzbin.info/www/bejne/j3PJY4OLlKeppck
paolo joosten
paolo joosten 4 ай бұрын
16vjtdalfa Er is technologie onder patent om voertuigen zonder brandstof of kunstmatige energie te laten rijden. Het is ingewikkeld , maar het heeft te maken met trillingen , frequenties , dichtheid van materiaal , en de plaatsing van de materialen met betrekking tot elkaar..enz.. .
paolo joosten
paolo joosten 4 ай бұрын
16vjtdalfa Hahahaha... . Een fiets is een vervoersmiddel , koekoek. Een auto , bus , vrachtwagen dus hé , slimmerik. Misschien later een vliegtuig. Het vooronderzoek is in het geheim afgerond , en er zijn patenten genomen. De eerste 'officiele' onderzoeken en testen komen eraan. Ik denk dat Nissan de patenten heeft. Mijn bron is de 'Joe Rogan Show' , maar ik weet niet meer wie dit als gast vertelde.
paolo joosten
paolo joosten 4 ай бұрын
16vjtdalfa Hahahaha...tja ..ik heb telepatische gaven.
daniël Debusser
daniël Debusser 7 ай бұрын
Volg de raad van de groene ridders en loop rechtstreeks het ravijn in.
Kevin Vangelooven
Kevin Vangelooven 7 ай бұрын
Lol de wever "Hoe komt dat ? hoe komt dat we daar geen idee van hebben? u bent wel bevoegde minister ?" stillekes tussendoor... meesterlijk :p geen Fan van Bart maar hij maakt dienne groene gelijk met de grond...
The Science Of Gambling
The Science Of Gambling 7 ай бұрын
stevig debat was het ;-) haha
Andy Balcaen
Andy Balcaen 7 ай бұрын
Ocharme den Jeremie! 😀
Luc De Thaey
Luc De Thaey 7 ай бұрын
ja Jeremie.......Greta zegt het ook.....Hillarisch!!
Blockiee
Blockiee 7 ай бұрын
15:20 Hetty gooit een strike !!! 🤣.... Spijtig genoeg heeft ze wel gelijk...
Leon
Leon 3 ай бұрын
De groenen helpen ons in de put waar we nooit meer uit geraken.
N-VA
N-VA 3 ай бұрын
Pas na twintig jaar geeft iedereen, behalve de groenen, toe dat de N-VA gelijk had over kernenergie.
Droedelzak
Droedelzak 7 ай бұрын
Toch een beetje triestig dat we alleen nog maar een echt debat te zien krijgen in een semi-entertainement programma. In de zevende dag is het langs mekaar zitten, partijprogramma afratelen en bekken trekken.
Erik Devriese
Erik Devriese 7 ай бұрын
Tja, in Terzake heb je 20 seconden om je punt te maken, zodat nuance onmogelijk is. Dus krijg je enkel oneliners terwijl je ook nog voortdurend onderbroken wordt door de journalist. In afwachting van een nieuwe format, waarbij je echt tijd krijgt om je standpunt uiteen te zetten of een echt debat te voeren (waarbij de journalist echt modereert i.p.v. te onderbreken), moeten we het doen met een entertainmentprogramma als de Tafel van Vier. Dat komt er het dichtst bij.
Flor Hoorebeke
Flor Hoorebeke 6 ай бұрын
Allez, het duurde een kwartier aan debatteren, en eindelijk krijgen we een antwoord.... Waterstof en batterij opslag, waren de 2 hoofdpunten van Mijnheer Vaneeckhout. Ik sluit mij aan bij Bart wat betreft die waterstof, waar gaat u die vandaan halen? En waarom kiest u juist een energiebron waar je eerst veel energie in moet steken en geld om het te maken, vooraleer je eindelijk je energiebron hebt, die je niet onder hoge druk kan bewaren, maar best in een vloeibare vorm omdat het gas zo poreus is, kruipt overal in, om dan, en ik hoop dat dat het idee is, terug tot ontbranding te brengen in oude kool of gascentrales, omdat die structuur er hopelijk nog is. Waarschijnlijk wel, anders zou Bart niet zeggen dat we er nog moeten bouwen, maar bouwen en renoveren is hetzelfde woord in politiek, in kort gezegd is het onze gascentrales die we nog hebben maar niet gebruiken terug opstarten. met waterstof als brandstof ipv aardgas of kool. Batterijopslag Mijnheer Vaneeckhout? De productie van wagens staat wereldwijd stil wat betreft CHIPS.... die heb je ook nodig bij die batterijopslag hoor, overal waar ze lithium mijnen, is het oorlog. Wanneer juist denkt u dat die batterijen voor die batterijopslag zullen worden gemaakt? Hier zijn mijn voorstellen voor beide heren, en om het in de woorden van Mijnheer Vaneeckhout te zeggen, ik hoop dat we het hierover eens zijn heren De Wever en Vaneeckhout?..... Voor zonne-energie EN wind-energie, gaat je een backup moeten hebben voor wanneer ze niet in gebruik zijn. Een backup die de energie van alle windmolens en alle zonnepanelen moet opvangen, wanneer er geen zon is of geen wind.... die backup van wind gaat ook niet eeuwig werken, en gelukkig is er in Belgie gewoonlijk wind, en regen.... maar teveel wind en ze liggen stil, te weinig wind en ze liggen stil. Zonne-en-windenergie zijn onbetrouwbare energie bronnen, dat is duidelijk. We moeten denken aan energiebronen die we op demand kunnen leveren. - Een groot meer laten leeglopen door een Francisturbine om een paar honderd megawatt hopelijk te genereren, en met energie die wel opgewekt is maar niet wordt gebruikt en gewoon anders terug de grond wordt ingepompt, die gebruik je dan terug om grote pompen in werking te stellen die al dat water terug naar hoogte kunnen brengen, om zo 2 keer per dag waarschijnlijk enkele uren enkele honderden megawatts aan energie kan leveren. Een grote put graven, 4 grote buizen trekken, nog een grote put graven, en een energie centrale erop, transformatoren erop, lijnen ernaartoe trekken.... enkele honderden miljoenen euros. - Zwaartekracht energie, we laten tonnen aan gewicht naar beneden "vallen", en zo kunnen we ook uren energie op demand leveren, ook deze vorm van energie wordt in orde gebracht, door energie die we niet gebruiken en normaal wegsmijten cru gezegd, gebruiken we om die gewichten terug naar boven te brengen. - De omgekeerde vorm ervan die ik vandaag heb bedacht en ook op twitter heb gemeld op beide hun account, we blazen luchtzakken op als airbags op een bepaald moment, die luchtzakken gaan met tonnen kracht naar de oppervlakte willen, trekken aan een kabel en die kabel laat een generator draaien, kunnen we overal in zee bouwen zonder enige hinder voor de scheepvaart, de luchtzakken moeten namelijk niet de oppervlakte bereiken, en kunnen terug geledigd worden als we de kabel terug met veel minder enegie nodig (kan zelfs met eigen batterij, ook het vullen en ledigen van de airtanks), terug oprollen, om dan weer hetzelfde te doen op demand. We hebben een vrij ondiepe zee, en die installaties kunnen zelfs met alle gemak kunnen worden geplaatst door ze ernaartoe te slepen en met luchtzakken gecontroleerd verzonken tot op de bodem. - Mijn burgemeester zal mij nu wel toejuichen, maar wij moeten echt denken aan SMR's, small modular reactors. OK, die doen maximum 300 megawatt, en we hebben er op z'n minst al 10 nodig om de stommiteit van de regering weer op te lossen, want zijn met 3GW ribbedebie aan kernenergie die we nu niet meer hebben. -Getijden energie is ook iets dat we kunnen overwegen, zowel aan zee als in de schelde... -je moet ook denken aan warmte, ipv dat we verwarmen op aardgas, kan je ook warmte opslaan in zandtanken, en die warmte op demand thuis bij de mensen brengen -Al die centrales die een boiler gebruiken, hoeven maar enkele buizen meer te steken met een aparte watertoevoer, en je kan zo met stoom warmte thuis brengen bij de mensen, niet alleen de chauffage maar ook warm kraantjes water (zo werken hotels bv, zij wekken stoom op in de kelder en die stoom wordt toegevoegd bij het koud water zodat je boven ook met warm water kan douchen), dezen kunnen ook de warmte geven aan die zand opslagtanken, om toch maar die kring van water afzonderlijk te houden (sinds die niet gewoon water is) -als die uitvinding eindelijk in retail wordt gebracht zijn er nog motoren die door middel van cavitatie water in stoom veranderen, om dat bij mensen thuis te plaatsen ter vervanging van verwarmen met aardgas, dan gebruik je electriciteit om water in stoom te veranderen met een motor, en die kan WEL met gewoon water, onderhoud is veel gemakkelijker van een motor, als een netwerk van pijpen in een boiler waar heel de boiler in shutdown voor moet en maandenlang geen energie kan leveren, snap je :) Ik heb uit armoede van dit debat te moeten aanhoren, maar zelf een berekening gedaan voor bijvoorbeeld energie uit de maas halen... Die tweets zijn allemaal verwijderd want ik heb mij zwaar vergist in het debiet dat de maas maar amper heeft, en dat is amper 230 kubieke meter per seconde. Als we dus heel de maas door een tunnel met plastieken wand 100km verder in antwerpen laten leeglopen, met die kracht van het water, kunnen we niet eens een gigawatt aan energie leveren. Dus voor nog geen gigawatt zomaar even 5 miljard uitgeven aan tunnel, want een tunnel kost gemiddeld 50 miljoen per kilometer en we hebben 100 nodig (99) om van maastricht naar antwerpen te tunnelen, is te gek voor woorden. Dus ikke zwaar vergist. Als we energie uit onze rivieren willen halen, moet het allemaal voor plaatselijke energie zijn, en dan komt er nog eens bij, dat al die energie dezelfde frequentie moet hebben als het net, dus gewoon een generatorke zetten en we plaatsen dat op het net, dat gaat niet zomaar. ALS we gascentrales bouwen, dan vind ik als burger dat ik wel mag eisen dat dezen gecombineerde centrales zijn? Dit wil zeggen, dat het gas dat vrijkomt nadat het de electrostratische precipitator en de-sulpherizer heeft gepasseerd, waar we beide eindprodukten van kunnen verkopen aan de cement industrie, fly-ash en gypsum, dat dit gas ofwel wordt opgeslagen in de vorm van dry ice, dat je ook kan verkopen aan de schoonmaak industrie die dryice gebruiken onder druk om schoon te maken (laat hen het CO2 probleem maar oplossen), ofwel terug de boiler ingestuurd wordt en onder hoge druk vermengd wordt met waterstofgas dat je ook uit die aardgas kan halen, of met een kleine generator zelf kan maken in diezelfde plant, wat je ook kan verkopen aan Mijnheer Vaneeckhout want hij heeft heel veel waterstofgas nodig, jeej, of samen met de co2 onder druk en temperatuur tot methaangas wordt herleid, wat je ook kan verkopen of opslagen als backup als mijnheer putin nog eens de ezel wilt uithangen. Dan heb je zelf een gasreserve, in vloeibare vorm. Want in die zelfde centrale brengen alle produkten behalve waterstofgas, met een buizenstelsel in een tank van vloeibare stikstof, naar een vloeibare of vaste vorm. Waterstof, daar moeten we vloeibaar helium voor gebruiken maar kunnen we precoolen met vloeibaar stikstof, zodat het helium niet te snel gaat koken als je dat met 450°C warme waterstofgas moest doen... P.S. Ik heb totaal geen vertrouwen in Mijnheer Vaneeckhout zijn visie hierop. Bart De Wever heeft gelijk, wij hebben geen keuze meer, we moeten gascentrales bouwen, maar doe het dan op bovenstaande wijze.
thomas baaten
thomas baaten 7 ай бұрын
Als ik mijn elektriciteitsfactuur op jaarbasis naast die van mijn vader leg die in Frankrijk woont, blijkt dat ik 37% meer betaal per kWh! Als Groen beweert niet te liegen, kan het misschien zijn dat ze niet kunnen tellen?
Jona Cosyns
Jona Cosyns 7 ай бұрын
Eerlijk, dewever zegt goeie shit, ma hij is een kleine speler om zijn eigen fouten te verzwijgen. Zou hij nu eens meer willen toegeven over zijn eigen fouten en laten zien dat ieder mens fouten maakt, dan zou hij veel populaired zijn....
geert calu
geert calu 7 ай бұрын
een triestige bedoening als politici omgaan met elkaar als marginalen
Nina Mo
Nina Mo 7 ай бұрын
Die nieuwe had men 10 jaar geleden al moeten bouwen!
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
De kernuitstap in zijn geheel dateert al van 2003. Toen stemde de N-VA heel duidelijk tegen omdat er geen garantie was voor de bevoorradingszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. We zijn nu 19 jaar later en er is nog steeds geen duidelijke energievisie. De N-VA gaat hier dus nog steeds niet in mee. Groen is altijd heel consequent tegen kernenergie geweest. Wij waren altijd voorstander. Alle anderen ertussen flipfloppen.
Michiel Vandepoel
Michiel Vandepoel 7 ай бұрын
is het echt zo moeilijk om het bronbestand van SBS te verkrijgen, of betere software te gebruiken om de video te capteren?
MD AD
MD AD 7 ай бұрын
23:06 Klopt helemaal. Organiseer een referendum. Elke peiling tot nu toe: "Ruime meerderheid wil kernenergie behouden". N-VA aan zet, Groen in de oppositie (al dan niet onder de kiesdrempel), probleem opgelost.
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
“Als de Vivaldi-regering de knoop niet kan doorhakken, dan moet de bevoegdheid over de kernuitstap maar naar Vlaanderen gaan”, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. Zie www.n-va.be/nieuws/bart-de-wever-laat-vlaanderen-zelf-beslissen-over-kernenergie.
MD AD
MD AD 6 ай бұрын
@N-VA Helemaal akkoord. De Belgische blokkades zijn verleden tijd. Referenda zijn zelfs niet mogelijk sinds Vlamingen de meerderheid van de bevolking uitmaken (Koningskwestie). De meest democratische oplossing is confederalisme: laat Vlaanderen en Wallonië zelf beslissen in dossiers waar geen oplossing uit de bus komt.
Gunter
Gunter 7 ай бұрын
Toch schaamtelijk dat de co-voorzitter van Groen, die de minister van energie geleverd hebben en over een onderwerp dat hun zo nauw aan het hart ligt, zo wordt ingemaakt in dit debat.
Niels Hanne
Niels Hanne 4 ай бұрын
Ik vind het vulgair dat groen zo discussie voert, bart chapeau om toch te proberen 🙈
Droedelzak
Droedelzak 7 ай бұрын
Waterstof is geen energiebron. Het is een energiemedium.
♡MISSMYSTY♡
♡MISSMYSTY♡ 7 ай бұрын
groene energie of kernenergie, belgie moet gewoon zoveel mogelijk energie onafhankelijk worden, dat is de toekomst!
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
Hernieuwbare energie is op zichzelf nog te onzeker waardoor je een betrouwbare, zekere energiebron nodig hebt als back-up in periodes dat er geen wind waait of zon schijnt. Hiervoor kijken wij in de richting van kernenergie. Als de veiligheid gewaarborgd kan blijven, moeten we erop inzetten om zoveel mogelijk kerncentrales zo lang als mogelijk open te houden. Daar zijn goede redenen voor: ze zorgen voor energie die betaalbaar, zeker en klimaatvriendelijk is.
Zjackson
Zjackson 4 ай бұрын
Auto's op waterstof waren ze ook al heel lang mee bezig en is er nog steeds niet maar waterstof gaat heel ons elektriciteitsnetwerk doen draaien
Kevin
Kevin 7 ай бұрын
1 conclusie uit dit debat: Groen is een gevaarlijk partijtje.
Jurgen Huybrechts
Jurgen Huybrechts 7 ай бұрын
Ipon! De Jerry koelbloedig uitgeschakeld Maar groen krijgt een herkansing, ze hebben nog een voorzitter....toch?🤔
Tijs Van Ongeval
Tijs Van Ongeval 7 ай бұрын
Diene Jeremy doet met denken aan Jonas Geirnaert maar dan om mee te huilen ipv te lachen. Triest hoe Groen hun eigen fabeltjes blijft geloven - en nog erger - blijft opdringen.
Robby Dhoe
Robby Dhoe 7 ай бұрын
Ja of nee Geen Andwoord ? Einde Groen
Kevin Bresseleers
Kevin Bresseleers 4 ай бұрын
Groen en Blauw het failliet van België!
René Janssens
René Janssens 7 ай бұрын
Ik heb medelijden met de voorzitter van groen ! En dat zit in de regering, en moet ons ZOGEZEGD leiden??? Droevig 🤔🤔🤔
Luc Cnudde
Luc Cnudde 7 ай бұрын
Groen 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jerry Legion
Jerry Legion 7 ай бұрын
Wanneer kunnen we Groenen aan de galg zien?
J H
J H 7 ай бұрын
gefrustreerde zot
Yuniko Yato
Yuniko Yato 7 ай бұрын
licht moet aan blijven; met kaarsen ... xD
GisterenCAE
GisterenCAE 7 ай бұрын
Groen speelt in om emoties en bartje op feiten. Beetje jammer
Drawzey Wazig
Drawzey Wazig 7 ай бұрын
amai, de commentaren hieronder zijn al evenveel gebash dan het debat. Conclusie: Kerncentrales openhouden en hernieuwbare energie moeten het fixen. En nu concreet uitwerken allemaal.. hup hup
Malek Malek
Malek Malek 7 ай бұрын
hoeveel co2 uitstoot zal er zijn door de ontginning,rafinaderij,bewerking van zeldzame grondstoffen voor de bouw van windmolens, zonnepanelen,warmte pompen etc...?en dan nog de productie van deze.deze rare earths/zeldzame metalen en mineralen zijn echt niet simpel,en China export geen van deze nog.
HORROR SJIHT
HORROR SJIHT 5 ай бұрын
Bart de wever is real heeft hij nogmaar eens bewezen mijn stem heeft hij al
Stef VB
Stef VB 7 ай бұрын
Geef burgers zelf de mogelijkheid om ‘collectief’ in kerncentrales te investeren, héél dat ‘gedroomde’ alles-groene-energie is slechts voor max 20% mogelijk…
Cedric Surveynen
Cedric Surveynen 7 ай бұрын
Goed idee 👍
bertstulens
bertstulens 7 ай бұрын
😆😆😆 Grapjas, collectief in kerncentrales investeren... Maar jij hebt waarschijnlijk al een uitgewerkt voorstel, niet?
B D
B D 7 ай бұрын
40% van het uranium gebruikt in België komt uit Rusland 🤣😂
Tony Lombart
Tony Lombart 7 ай бұрын
En gas kost nog meer voor ons 😏maar voor hem niet want hij verdient te veel
Instacoos
Instacoos 7 ай бұрын
Zuur en vilein zoals gewoonlijk
renaud raymaekers
renaud raymaekers 7 ай бұрын
Wereldvreemd Groen. Zal samen met fosielebrandstof verdwijnen
D S
D S 5 ай бұрын
waarom krijgen die Groenen steeds een stoel aan tafel als ze nauwelijks kiesdrempel halen.
Wout Lombaert
Wout Lombaert 6 ай бұрын
Wel weer grappig dat er van de ene kant alleen maar ideologische antwoorden komen en opmerkingen over woorden , en utopieën die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn, op de feiten die van de andere kant kwamen heb ik eigenlijk geen enkel antwoord gehoor... Dit is geen debat, dit is gooien met woorden.
Vloeistof Events
Vloeistof Events 7 ай бұрын
Gelooft iemand groen nog?
Frederick De Kock
Frederick De Kock 7 ай бұрын
Disney gaat een film van hen maken, fantasie hebben ze genoeg
steven van der eycken
steven van der eycken 4 ай бұрын
Da's den broer van Calvo en Verstraeten zeker ...
Koen Horemans
Koen Horemans 7 ай бұрын
Greta Thunberg als energie adviseur: wat een laag niveau.
Bert Van der Auwera
Bert Van der Auwera 7 ай бұрын
Waar is Thorium? Goedkoop en veilig.
bram devos
bram devos 7 ай бұрын
Proefproject wordt nu nog maar juist opgestart. Zal dus voor over 20-30 jaar zijn.
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
Zie daarover dit filmpje. 👉 kzbin.info/www/bejne/hn7Odpyml5J7brc
Mart tHvdB
Mart tHvdB 7 ай бұрын
Kan die dikke Groener een voorbeeld geven van een succesvolle toepassing van luttele GW's aan elektrisch batterijvermogen waar dan ook ter wereld?
Triskel Workshop
Triskel Workshop 6 ай бұрын
moderator van mijn Kl#. Waarom wordt dit gesprek geleidt door iemand die langs geen kanten thuis is in politiek en stinkend rijk is geworden met het maken van kinderprogramma's ?
rudios belgio
rudios belgio 6 ай бұрын
Geen wind en geen zon dus geen stroom is onzin! Stroom uit kerncentrales is dure stroom en dus goed voor investeerders maar slecht voor de consument/belastingbetaler. Laat je niet vangen: leg genoeg zonnepanelen op je eigen dak en plaats een batterij.
N-VA
N-VA 6 ай бұрын
We moeten inderdaad volop de kaart trekken van hernieuwbare energie. Wind en zon zijn energiebronnen die vrij beschikbaar zijn en geen significante negatieve impact hebben op het klimaat. Maar met wind en zon alleen komen we er niet. Hernieuwbare energie is op zichzelf nog te onzeker waardoor je een betrouwbare, zekere energiebron nodig hebt als back-up in periodes dat er geen wind waait of zon schijnt. Hiervoor kijken wij in de richting van kernenergie. Kernenergie maakt vandaag iets meer dan de helft uit van de totale elektriciteitsvoorziening in België. De kernuitstap zal ons handenvol geld kosten en een stap achteruit zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Onze energiefactuur is al torenhoog en zal door de kernuitstap nog verder stijgen. De verlenging van Doel 4 en Tihange 3 is een goede zaak, maar gezien de stijgende energieprijzen is dat onvoldoende. Vandaag moeten we er in de eerste plaats op inzetten om zoveel mogelijk van de bestaande kerncentrales langer open te houden.
rudios belgio
rudios belgio 23 күн бұрын
@N-VA Dan kijken jullie de verkeerde kant uit... Maak je huiswerk eerst!
Senne
Senne 7 ай бұрын
Jeremie den bleiter
Tony Lombart
Tony Lombart 7 ай бұрын
Groen ontslag nu
Peetvader
Peetvader 7 ай бұрын
Waarom is het geluid altijd zo slecht in deze nva videos
VisNochVlees
VisNochVlees 7 ай бұрын
Hoezo?
Frederique Vanhoutte
Frederique Vanhoutte 7 ай бұрын
Hydrogene is the only solution me Tocamac
Nico T
Nico T 5 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/fpq9Zpd8hMuFf7s en nu een video van 3j geleden kzbin.info/www/bejne/qKCZg3SYabaEY68&ab_channel=Terzake . Bon... oordeel zelf wie feiten spreekt en wie wat zit zwart te maken en te liegen.
Liedo Beheer
Liedo Beheer 7 ай бұрын
De Wever nu val je me toch tegen.gewoon controllers. Bekijk de geopolitiek dan weet je dat we van het gas af moeten
Jo Van de Vijver
Jo Van de Vijver 7 ай бұрын
De Wever moet leren zijn mond te houden, als anderen aan het woord zijn!
Sven Marcelis
Sven Marcelis 7 ай бұрын
Ikzelf heb een diploma A2 Elektro - Mechanica en mijn vader Technisch Ingenieur. Zelf heb ik gewerkt als kraanmachinist bij Arcelor Mittal met een portaalkraan van 40 TON en met mobiele telescopische kranen bij Michielsen en dit in de categorie 30 TON t.e.m. 70 TON. Momenteel werk ik als magazijnier / vrachtwagenchauffeur. Vader is momenteel op pensioen maar heeft gewerkt bij Bayer als ingenieur waarbij hij het grootste deel van zijn loopbaan een leidinggevende functie had. Zelf volg ik met grote aandacht de evolutie in de energieproductie en techniek in het algemeen heeft mijn volle aandacht. Bart De Wever was inderdaad beter voorbereid dan Jeremie Vaneeckhout maar hier enkele feiten. Bewezen productiekost kernenergie 30 EUR tot 35 EUR per Mw,verkoopprijs aan de klant 200 EUR à 300 EUR per Mw. Daarbij nog niet de kosten van transport,opslag en bewaking van kernafval gerekend die deze producenten zonder blozen zoveel mogelijk aan de klant doorrekenen. Kernafval op dit moment in Belgie,bron FANC;432 m² hoogradioactief afval,3885 m² middelradioactief afval en 18601 laagradioactief afval. De teller loopt nog steeds op. De afvalbeheerder Belgoprocess zit nu al met verzadigde bunkers wat deze afvalstromen betreft. Bij deze niet gekende cijfers door FANC zitten nog niet de verbruikte splijtstofelementen die hoogradioactief zijn en opgeslagen liggen in Doel en Tihange. De opslagcapaciteit is nu al bijna verzadigd. Enkel deze verbruikte splijtstofelementen zijn mogelijk herbruikbaar,onderzoek is nog steeds gaande. Wat met radioactief gereedschap,materialen en werkkledij? Hoe lang blijft nu iets radioactief? Laagradioactief afval verliest zijn halve radioactiviteit na 30 jaar en pas na 300 jaar is deze afval geschikt om te verwerken als conventioneel afval (hergebruik of verbranding). Van de andere afvalsoorten (middel - ,en hoogradioactief) zijn geen cijfers bekend,de waarden van deze afvalsoorten worden regelmatig gemeten maar zijn alleszins langer dan 300 jaar. Daarbij moet men nog de blunders van het verleden meerekenen. Van 1960 T.E.M. 1982 dumpte Belgie zijn radioactief afval in zee in vaten die ze ook gebruikte in Nederland en waarvan het bewezen is dat deze kunnen lekken,bron COVRA. Tsjernobyl,de radioactieve wolk stopt niet aan de grenzen en tot op heden leiden mensen nog aan de gevolgen daarvan. De spookstad Prypjat waar de bevolking gedwongen moest verhuizen is nog steeds radioactief. De kernramp van Fukushima is inderdaad het gevolg van een tsunami met rechtstreeks 1 dode tot gevolg maar er is nog iets als onrechtstreekse slachtoffers ten gevolge van vervuild water en straling en dit tot op heden. Dan hebben we nog de situatie in Ukraine,rond enkele van de 15 kerncentrales die Ukraine heeft slaan de projectielen in en 2 daarvan zouden al geraakt zijn,bron Nieuwsblad en dit ten gevolge van een machtsgeile gek genaamd Poetin. Hierbij het bewijs dat alles maar zo veilig is als de zwakste schakel zijnde de mens. En overal lopen gekken rond,ook in Belgie. Als deze installaties niet meer actief zijn en zodanig na X aantal jaren niet meer radioactief kan zich dit dan ook niet meer voordoen. De leefomgeving heeft niet meer afval nodig van eender welke aard maar minder! In de productie,uitbating en onderhoud van hernieuwbare energie is er veel meer werkgelegenheid te ontwikkelen dan in kernenergie. Zonnepanelen en windmolens geproduceerd volgens de nieuwste technologieen zijn onmiddellijk 100% herbruikbaar,bron mijn vader ingenieur voormalig werkzaam bij Bayer Jozef Marcelis en nog steeds technologie volgend op de voet. Dan nu de vraag van Bart De Wever 'Waar haal je waterstof vandaan?' Eerst en vooral wil ik er op wijzen dat een volgende goede stap voor het geval er geen zon of wind is opslag van elektriciteit is en dit zowel op industrieel en huishoudelijk vlak. Deze techniek is reeds beschikbaar en is nog steeds in verdere ontwikkeling. De eerste batterij beschikbaar op de markt was zeer onrendabel,zwaar,groot en had een korte levensduur. Dit is nu vele malen verbeterd met de modernste batterijen. Batterijen zijn herbruikbaar bij einde levensduur. Men moet ook zoveel mogelijk bestaande binnenlandse en buitenlandse netwerken met elkaar verbinden zodanig dat iedere burger hiervan kan gebruik maken. Hierbij ook gebruikmakend van technieken als biomassa,waterkracht en warmtekoppeling. Logische volgorde algemeen;productie,opslag,andere hernieuwbare bronnen via netwerk. Logische volgorde productie;zelfvoorzienend,plaatselijke externe,binnenlandse externe,buitenlandse externe. Waterstof kan men halen uit overladen van batterijen en deze via een Battolyser omzetten naar waterstof,bron Battolyser Systems. Bij de batterijen die deze techniek gebruikt zijn de elektroden gemaakt uit nikkel en ijzer hetgeen ruim voorradig is,afkomstig bij voorkeur uit recyclage en niet uit conflictgebieden komt indien nieuwe grondstoffen nodig zijn. Waterstof kan men ook produceren d.m.v. een zonnecelpaneel hetgeen zelfvoorzienend is aangezien dit proces in werking treed door het zonlicht dat op deze panelen schijnt,bron KU Leuven. Men hoeft m.a.w. geen elektriciteit te verbruiken om waterstof te produceren via deze techniek. Het valt mij weeral op dat in dit debat Bart De Wever en dus ook de NVA de belangen van multinationals die vasthouden aan bestaande verouderde technieken die al lang ruimschoots winstgevend zijn blijft verkiezen boven innovatie. Bart De Wever maakt ook liever de mensen bang en deze dan ook niet aanzet tot anders denken of het enigzins aanvaarden van bestaande oplossingen van in dit geval de energieproblematiek Persoonlijk heb ik nog niet de financiele middelen om zelfvoorzienend te zijn,bij mijn keuze voor een energieleverancier heb ik eerst de ranglijst van Greenpeace bekeken,zij stellen jaarlijs een lijst op van alle energieleveranciers en hun ecologische voetafdruk,de beste 20/20 de slechtste 0/20. Van deze 4 energieleveranciers die 20/20 behaalden heb ik dan uiteraard diegene gekozen met de voordeligste prijs. Indien ik de mogelijk heb om zelfvoorzienend te zijn zal ik geen seconde wachten om dit dan ook te realiseren en dit uit hernieuwbare bronnen met inbegrip van opslag en waarom niet daaruit waterstof om mijn vervoermiddel te tanken. Zelf heb ik een vervoermiddel type terreinwagen nodig die zware lasten kan trekken voor bijverdienste doeleinden en voorlopig maakt Toyota in massaproductie alleen de waterstof personenwagen Mirai (trouwens al tweede generatie) die hier dus niet geschikt voor is. DAF vrachtwagens heeft enkele modellen in testfase lopen.
Higher Up
Higher Up 7 ай бұрын
Ik ben het hier eens met Bart De Wever, maar hij moet wel stoppen met cocaïne te importeren en doen alsof hij geen hand heeft in die zaken. Bart De Baron...
Guido Hellings
Guido Hellings 7 ай бұрын
Sinds wanner importeert De Weber Cocaïne? Heeft u daar een bron van? Of is het zever uit de losse pols om interessant te doen?
Lowie Bovens.
Lowie Bovens. 7 ай бұрын
In het echte leven kun je hiervoor aangeklaagd worden wegens smaad en laster, toch maar oppassen met je woorden.
Venga Live
Venga Live 7 ай бұрын
vaneeckhout bijna alle kernreactoren in Frankrijk zijn van mitterand tijdperk. Het voordeel van Frankrijk is dat zij met een pennen streek dat oplossen.
Bart De Wever in 'Het Grote Gelddebat'
9:19
N-VA
Рет қаралды 28 М.
Rapunzel's Unbelievable Sacrifice For Her #BFF! 🙏 #shorts
00:30
Fabiosa Stories
Рет қаралды 54 МЛН
손에 못 장난
00:25
오마이비키 OMV
Рет қаралды 6 МЛН
Ouch.. 🙈
00:28
Celine & Michiel
Рет қаралды 25 МЛН
De vermeende homofobie van Bart De Wever: Vermeersch vs De Wever (Reyers, 2013)
40:45
Prof. Etienne Vermeersch - Debatten & Actualiteit
Рет қаралды 15 М.
Bestaat God? - Prof. Etienne Vermeersch vs Prof. Rik Torfs
1:36:47
Prof. Etienne Vermeersch - Debatten & Actualiteit
Рет қаралды 13 М.
Bart De Wever in Op1 over de Pim Fortuynprijs
12:44
N-VA
Рет қаралды 14 М.
Bart De Wever in Op1: 'Woke polariseert'
15:16
N-VA
Рет қаралды 34 М.
'Wanhoop In De Wetstraat' met Bart De Wever
1:22:21
N-VA
Рет қаралды 37 М.
Bart De Wever in gesprek met Mark Elchardus
1:09:28
N-VA
Рет қаралды 27 М.
Volkskrant op zondag - Bart De Wever | Martin Sommer
1:31:44
Rode Hoed
Рет қаралды 42 М.
Rapunzel's Unbelievable Sacrifice For Her #BFF! 🙏 #shorts
00:30
Fabiosa Stories
Рет қаралды 54 МЛН