Bart De Wever in debat over woke

  Рет қаралды 64,803

N-VA

N-VA

Жыл бұрын

Partijvoorzitter Bart De Wever gaat naar aanleiding van de publicatie van zijn nieuw boek "Over woke" in debat in De Zevende Dag op Eén (5/3/2023) met schrijven Joris Luyendijk.
Bestel het boek nu via: www.borgerhoff-lamberigts.be/...
(c) VRT

Пікірлер: 267
@emilearnauts
@emilearnauts Жыл бұрын
Ik apprecieer het enorm dat het volledige fragment wordt geüpload, en niet enkel kleine stukjes waar meneer de Wever aan het woord is.
@Duikboot-
@Duikboot- Жыл бұрын
Excuseer, er zijt weldegelijk in het videoke geknipt als nen bezetene.
@murdoch201
@murdoch201 Жыл бұрын
De N-VA laat idd ook de tegenstander aan het woord. Het is dan ook een centrumrechtse vrijheidspartij.
@marcelweyne4956
@marcelweyne4956 9 ай бұрын
​@@Duikboot-❤ g is dd
@srinagarpakistan3627
@srinagarpakistan3627 8 ай бұрын
​@@murdoch201Een fascist is hij.
@lucabrasi8609
@lucabrasi8609 Жыл бұрын
Wat een ramp is die Luyendijk toch. Maargoed, ook voor hem geldt de vrijheid van meningsuiting. Ik blijf het jammer en onbegrijpelijk vinden dat wij in Nederland nog steeds geen politicus hebben van de statuur van Bart de Wever. Zou in één klap premier kunnen worden.
@1959Berre
@1959Berre Жыл бұрын
In België had hij premier kunnen worden, maar hij verkiest om dat niet te doen.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
​@@1959Berre hij was aan de kant geschoven
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
@@1959Berre Bartje de J00d (zo noem ik hem al jaaaaaaren), is slim maar niet wijs. Op bepaalde vlakken loopt hij 20-30 jaar achter. Als je dergelijke mensen de macht geeft, gaan we naar een generische vanilla maatschappij waarbij mensen als NPC drones door het leven gaan. Vlaanderen heeft echt een deprimerende Boomermentaliteit, zie maar naar zijne war on 420, den dweep.
@liliviki3803
@liliviki3803 Жыл бұрын
Respect voor meneer De Wever
@bikerrecumbent1064
@bikerrecumbent1064 Жыл бұрын
Toch nog één persoon die er respect voor heeft ;-)
@svendevries3245
@svendevries3245 Жыл бұрын
Mijnheer de Wever, zou u alstublieft ook burgemeester van Nijmegen willen worden?
@keesbergacker761
@keesbergacker761 Жыл бұрын
Als dat zou kunnen: graag
@GuntherSDoumson2178
@GuntherSDoumson2178 Жыл бұрын
Bart is van ons! Misschien eerste premier van Groot Nederland ?
@svendevries3245
@svendevries3245 Жыл бұрын
@@GuntherSDoumson2178 Als dat zou kunnen!
@tomnijenhuis3892
@tomnijenhuis3892 Жыл бұрын
Graag zie ik dat Bart de Wever wordt benoemt tot Minister-President van Nederland & Vlaanderen, de beste politici van onze tijd. Iemand met maatschappijvisie, beleid en scherp van mening.
@GunterDierickx
@GunterDierickx Жыл бұрын
@@GuntherSDoumson2178 nee merci, we hebben jullie er in 1830 uitgezet om een reden ;-)
@thisisme003
@thisisme003 Жыл бұрын
Beide maken een duidelijk gefundeerd discours over hun overtuiging, en hebben eigelijk ook wel gelijk. Bart wil meer nuance en zeker geen eenduidig daderprofiel, dat kan je alleen maar toejuichen.
@hanvroman
@hanvroman Жыл бұрын
Joris, met z'n soft opinion, is allang uitgekotst in Nederland, maar mag nog wel zijn zegje doen in België....
@Thenosferatu1900
@Thenosferatu1900 Жыл бұрын
Ik ga mijn eerdere boeken van Luyendijk in de prullebak gooien. Wat is dat een wereldvreemde gek geworden...
@daan260
@daan260 9 ай бұрын
klinkt inderdaad alsof hij onder een steen heeft geleefd de afgelopen 20 jaar. Of hij heeft een bril nodig, want hij lijkt compleet blind.
@berrysevriens4552
@berrysevriens4552 Жыл бұрын
Amai, want een uitspraak; “mijn vrouw is etnisch in achterstand en we zijn dan ook 6 jaar in Londen gaan wonen” - wie van het gewonen volk kan zich dan veroorloven>?
@fbabarbe430
@fbabarbe430 Жыл бұрын
En het dedain dat hij er aan toevoegt aan degenen die niet in Londen hebben gewoond. Stuitend.
@WouterDHaeseleer
@WouterDHaeseleer Жыл бұрын
ze spreken naast elkaar. Daardoor hebben ze beide sterke argumenten in hun eigen verhaal. Het is een beetje jammer dat er geen debat is.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
Komt omdat geen echt probleem is. Angst zaaien met verzonnen maatschappelijke problemen is waarschijnlijk een snelle weg naar televisiestudio's. De wachtlijsten in de zorg, drugsproblematieg in A'pen, kinderarmoede, energiecrisis, inflatie, stikstof/CO-dossiers...zijn blijkibaar minder dankbare onderwerpen om een verkiezigscampagne mee op gang te trekken.
@giespouwen8091
@giespouwen8091 Жыл бұрын
​@@vetzaaak Die verzonnen maatschappelijke problemen komen uit het kamp van de woke-generatie. Moesten zij zich niet met van die banale dingen bezighouden was er geen probleem.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@vetzaaak Woke is dus een verzonnen maatschappelijk probleem? Haha. De andere zaken die je opsomt, komen trouwens wel degelijk aan bod. Zowat wekelijks in de media, in de gemeenteraad, in het parlement, enzovoort. Het is niet verkeerd dat de woke problematiek ook bij momenten aan bod komt.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
​"bij momenten"? BDW heeft er een boek over geschreven, en lijkt zich de laatste maanden bijna voltijds bezig te hebben gehouden met lezingen en interviews over Het Grote Gevaar van Woke. Is het dan niet een klein beetje vreemd dat de voorzitter van de grootste partij vn VL, de burgemeester van de coke-hoofdstad van Europe, zoveel tijd investeert in iets waar de overgrote meederheid van de Vlamingen niet van wakker ligt? De slinger slaat inderdaad te ver door af en toe...maar vergeef me als ik het merkwaardig vind dat een toppoliticus blijft doordrammen over een paar marginale uitwassen van #MeToo terwijl we een inflatie/energie-crisis bekampen en lijden onder het grootste militaire conflict in Europa sinds WOII.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
@@giespouwen8091 Welk probleem? Nogmaals, het is een verzonnen probleem. Is de "woke generatie" een vollledige generatie die onze huidige levenswijze ingrijpend wilt veranderen? Het gaat over een verwaarloosbare minderheid van woeste freaks op social media die misschien heel luid is, maar (gelukkig) geen bedreiging vormt. Voor een machtsgeile politicus is afleiding altijd een efficiënte tactief wanneer er complexe beleidsproblemen op tafel liggen die politieke moed, daadkracht en intergriteit vergen.
@jannsse
@jannsse Жыл бұрын
BDW weer zeer verstandig. Zijn boek is trouwens echt de moeite!
@anthonyg5939
@anthonyg5939 10 ай бұрын
Het gevaar van Joris, is dat hij ervanuit gaat dat eenieder in elk zijn gekwetstheid moet blijven bestaan en dit moet uitdragen, dus hij verkondigt een levenslange zelfsabotage waarin dat elke persoon zich gekwetst of bewust is van zijn of haar pijnlijke ervaring, hoe kun je nu zo leven. Van zoiets leer je en is achter de rug, je gaat verder maar je draagt en sleurt dit niet continu met je mee. Dit is een zeer gevaarlijke tendens en stelt mentale/fysieke ongezondheid voorop, door deze constant open en bloot te blijven accentueren en te vergroten, waarin dat niemand meer pijnloos door het leven zou moeten gaan, omdat dit volgens Joris onmogelijk zou zijn, ik zeg het nogmaals, een zeer gevaarlijke tendens voor zelf sabotage, onverantwoordelijkheid en totale mentale destructie van een stabiele en gezonde mentaliteit.
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 4 ай бұрын
Goed geschreven!
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Het kraagje van De Wever is wit. De huidskleur van De Wever is blank. Iedereen ziet het verschil.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Dat is geen antwoord
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@lexkanyima2195 Ik geef toch geen antwoord? Ik maak een feitelijke constatering.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 en uw punt is ?
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@lexkanyima2195 Luyendijk en andere Wokies spreken van een witte huidskleur, wat dus aantoonbaar niet klopt.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 het is een gigantisch probleem
@ADubois639
@ADubois639 Жыл бұрын
11:17 Ik begrijp nog steeds niet waarom diversiteit gemeten wordt door een lijst met criteria te maken en vinkjes neer te zetten... Waar stopt de lijst? Wie bepaalt de criteria? Er zullen ook al mensen uitgesloten zijn geweest omdat ze te klein ware, moeten we de grootte van een persoon er ook niet opnemen. Anders de dikte van de wenkbrouwen ook? Iedereen zou gelijke kansen moeten krijgen, maar verdomme stop met proberen een quota te halen. We hebben 6 vrouwen en 3 mannen in management, we hebben een enorm sterke vrouwelijke kandidaat om het team te versterken maar pech! Dan hebben we er te veel! Beter de onbekwame man inhuren voor diversiteit.
@daan260
@daan260 9 ай бұрын
Precies, alsof vinkjes bepalen wie je bent als persoon. Diversiteit komt voort uit de afwezigheid van discriminatie en gelijke kansen voor iedereen, niet uit vinkjes en gelijke uitkomsten.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 8 ай бұрын
​@@daan260maar dit is een systematisch probleem van cultuur
@daan260
@daan260 8 ай бұрын
@@lexkanyima2195 ja en dat is precies het probleem van de woke cultuur. We plaatsen iedereen in hokjes en noemen dat vervolgens anti discriminatie, lachwekkend.
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
🤡
@danielbruynseels1939
@danielbruynseels1939 Жыл бұрын
De politiek moet ingrijpen als er gevaar of maatschappelijke teloorgang dreigt, maar de meeste politiekers onder hen doen het niet meer.
@momomo-qe7to
@momomo-qe7to Жыл бұрын
Dat is.omdat democratie niet bestaat iedereen denkt puntje bij paaltje aan zijn eigen omdat iedereen een mens is en mens is niet perfect spijtig genoeg dermee dat we ook ooit zulle sterven omdat perfectie niet bestaat op deze wereld u kan een bed kopen maar weet u of u slaap zal krijgen u kan de beste dokter hebbe voor een operatie maar hebt u zekerheid dat u er levend uitkomt en kleine letters in de wet legt u da ook uit wnt u moet een papier tekenen van eigen risico dus dermee moet u beseffen dat u er alleen voor staat de staat loopt weg meu erfenis terwijl u heel u leven hebt gewerkt voor u verantwoordelijkheid de aarde is van iedereen iedereen moet het beseffen iedereen heeft hier zijn deel. Wat u deel gaat zijn aan deze wereld zul je pas beseffen wanneer je dood bent want zoals k nogmaals zei u hebt geen controle een mens is niet perfect. Steek een kat in de hoek en kijk wat die allemaal kan doen voor vrij te komen.
@luccnudde3853
@luccnudde3853 Жыл бұрын
Deze Nederlander zegt uiteindelijke niks!!. Deze aannamen is al duizenden jaren Oud❤👁
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Wat ? U wilt niet eens een antwoord geven
@ZAOUWV
@ZAOUWV Жыл бұрын
Idd! Hadden wij maar een Bart de Wever in Nederland.
@lowiebovens.
@lowiebovens. 10 ай бұрын
@@ZAOUWV Martin Bosma, Pieter Omtzigt.
@ayoublover2806
@ayoublover2806 Ай бұрын
De wever kan het beter verwoorden ❤❤❤
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Ай бұрын
Maar kent u het begrip van woke ? Kent u het echte verhaal zonder het dit debat te kennen ? Niemand wil het begrijpen.
@emmanueldesmet
@emmanueldesmet Жыл бұрын
Mooi en leerrijk debat waarin beide partijen duidelijk luisteren naar elkaars mening. 👍🏻
@elgerto
@elgerto Жыл бұрын
25:21 terechte zucht
@ixi12Vl
@ixi12Vl Жыл бұрын
Die Joris wil het niet zien. Hij is blind voor de slinger die te ver doorslaat. Dat bepaalde zaken niet meer kunnen zoals de loonkloof e.d. is normaal (gelijk werk = gelijk salaris). Maar vooral de laatste zaken die hij verteld @25:20 verbazen mij enorm... Van welke planeet komt deze man?
@GuntherSDoumson2178
@GuntherSDoumson2178 Жыл бұрын
De loonkloof is een mythe. Het is sinds de jaren 60 illegaal om minder te betalen voor gelijk werk.
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Planet "Woketardia".
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 4 ай бұрын
Hij ziet het inderdaad niet. Hij blijft erin hangen. Verbeten ;-)
@raghna
@raghna Ай бұрын
Als de slinger te ver doorslaat, in welke richting dan? Welke partijen zijn het grootst in Belgie en Nederland? Links of Rechts? Wat is het meest waarschijnlijk, dat extreem links of extreem rechts hun vizie doorduwen op de maatschappij?
@keesbergacker761
@keesbergacker761 Жыл бұрын
Woke als verdienmodel Joris. Zo ken ik je weer.
@joligedimi7798
@joligedimi7798 Жыл бұрын
Zeer aangenaam om te zien dat zij elkaar de ruimte gunnen om hun punt te maken. Maar mr. De Wever haalt het hier gewoon. Zeker als we naar USA en UK kijken.
@mamadoukhouma-by5hb
@mamadoukhouma-by5hb Жыл бұрын
Merci Bart conservateur
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Gezien wat meneer de "conservateur" met Het Steen heeft gedaan? De schande voorbij, zeker voor een historicus als hij.
@pjb3413
@pjb3413 Жыл бұрын
Zouden we niet best voorstellen dat iedereen zijn aantal vinkjes op de kledij speldt, of op de pols tatoeëert….. kzeg maar wat
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Voor welke reden ? Op een systematische manier ?
@EllaGreenn
@EllaGreenn 2 ай бұрын
Ja, dan best in de vorm van een ster ofzo. Daar zou Claudine Gay van Harvard zeker blij van worden. Hoe kunnen die wokedoodles nu niet zien wat ze aan het creëren zijn!? Dit is de achterstevoren, binnenstebuiten, ondersteboven ideologie waar Orwell en co voor waarschuwen.
@BertFlanders
@BertFlanders Жыл бұрын
Basis probleem blijkt dat er nogal veel 'veralgemeend' wordt. Dus ff nadenken wanneer 'veralgemeningen' gebruikt worden en beseffen dat er steeds 'de fout van de veralgemening' is ... Die 7-vinkjes man bestaat niet echt hé.
@janicethyss6184
@janicethyss6184 Жыл бұрын
ah! net wat we nodig hadden, nog meer gezeik over woke!
@eray7669
@eray7669 8 ай бұрын
Joris Luyendijk lijkt me best een aardige man maar heeft geen sterk verhaal. Het antwoord dat De Wever op 20:57 geeft is natuurlijk het meest treffende antwoord op heel Luyendijks boek. Het eventuele argument dat dit is juist door de wokebeweging is niet waar want dit is al langere tijd geleden ingezet. In een succesvolle uniek open samenleving die de Westerse is (in tegenstelling tot wat die gekkies zeggen) gaat dit nou eenmaal vanzelf. Net zoals dat radicale groepjes zoals de Woke ook vanzelf ontstaan vanuit teveel welvaart en gebrek aan echte problemen.
@johnywolfs104
@johnywolfs104 Жыл бұрын
Leve Bart De Wever.
@abdel.527
@abdel.527 Жыл бұрын
Iemand heeft veel geleerd van Jordan peterson. 😉
@wimvandijck232
@wimvandijck232 Жыл бұрын
Met dat verschil dat als je goed luistert naar het narcistische gezwam van Peterson, zijn uitspraken altijd WOKE zijn. Hij wikt en weegt zijn uitspraken zodanig, dat hij daarop niet gepakt kan worden door de extreem linkse WOKE beweging (in het debat haalt men constant over extreem rechts als bedreiging). Heel grappig hoe die man in zijn eigen valkuilen trapt.
@abdel.527
@abdel.527 Жыл бұрын
​@@wimvandijck232 uw narcissistiche opmerking klopt totaal niet. 1. U zelf luister niet goed. 2. Als je je Woorden zorgvuldig weegt, dan kan je je niet betrapt worden, het is het 1 of het ander. 3. het 1 extreem het andere opwekt is simpelweg een feit. 4. U valt met uw opmerking zelf in de val en verduidelijkt in welke groepje je past.
@1959Berre
@1959Berre Жыл бұрын
@@wimvandijck232 Peterson heeft goede redenen om zijn woorden te wikken. Hij is al meermaals fysiek bedreigd.
@hermansohier7643
@hermansohier7643 Жыл бұрын
@@wimvandijck232 Waarom willen ze hem dan zijn llicentie afnemen?
@EllaGreenn
@EllaGreenn 2 ай бұрын
​@wimvandijck232 Zoals zijn uitspraak over dat zwaarlijvig model op de cover van een sportmagazine? Uw kritiek is totale onzin. Bijna alles wat hij zegt, is een openlijke aanval van de woke beweging. Zijn licentie werd totaal onterecht afgenomen, omdat hij weigert te plooien. En dat is exact het grote gevaar van die hele totalitaire woke ideologie/religie.
@nachtwandeling1237
@nachtwandeling1237 Жыл бұрын
05:42 Luyendijk accepteert niet dat er ongelijkheid is tussen mensen. Niet verder gekeken.
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 11 ай бұрын
Maar in welke context ?
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 4 ай бұрын
Mensen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk.
@loveisthething
@loveisthething Жыл бұрын
Joris Luyendijk zegt met heel veel woorden helemaal niets. Ik vind het knap
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 4 ай бұрын
Woke is toch ook echt heel spooky ......
@luccnudde3853
@luccnudde3853 Жыл бұрын
Laten we dan met Aanwerpen beginnen wat is daar nog van overgebleven, Cultuur leefbaarheid laten we zwijgen over de invloed van Europa in die mooie Stad!!!.❤👁
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Antwerpen is zo game over als iets. Vieze, vuile lelijke stad waar ik enkel alles zie wat ik niet wil zien. En eigenlijk valt er ook gne zak te zien. Onmogelijk om daar NIET depressief te worden. Ik kom er ENKEL als ik echt niet anders kan, voor de rest zien ze mij daar niet meer. #antwerpistotalgarbo
@ZAOUWV
@ZAOUWV Жыл бұрын
Top vent die Bart de Wever . Ben fan
@funkymunky
@funkymunky Жыл бұрын
Lekker zadelkontje heeft Imbo wel.
@rammylevy2436
@rammylevy2436 Жыл бұрын
De Wever zet hem kompleet schaakmat!
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Hoezo ? Dat is geen debat
@melvinegberts2347
@melvinegberts2347 Жыл бұрын
Joris is een nieuwe inkomstenbron nodig en likt zich daarom maar even in, in de woke wereld, zodat hij daar wat van die boekjes kan slijten.
@DavidDebaetselier
@DavidDebaetselier 4 ай бұрын
Generaties gaan kapot omdat mensen hier profijt uit halen... boeken over schrijven zogezegd.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
Merci BDW om me op het juiste spoor te zetten en me duidelijk te maken dat "woke" een ernstige bedreiging is, en ik me minder zorgen moet maken over het milieu of het armtierige energiebeleid, of de aanval op de pensioenen, de oorlog in Ukraïne, wachtlijsten in de zorg,...
@HendrikVerroken
@HendrikVerroken Жыл бұрын
Nergens zegt BDW dat we ons minder zorgen zouden moeten maken over het milieu, energie, pensioenen of oorlog. Dit is gewoon ook een thema waarover debat gevoerd mag worden. Dat vinden bv. ook auteur en activist Dyab Abou Jahjah (zie zijn boek 'Verlichting onder vuur') of Minister van Gelijke Kansen Bart Somers ("Woke-filosofie is voor mij een bedreiging voor de diversiteit" - Somers op Radio 1).
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@HendrikVerroken Exact.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
@@HendrikVerroken BDW is de populairste politicus van VL, de voorzitter van 1 van de grootste partijen van BE....en hij spendeert z'n kostbare tijd aan het schrijven van een boek en het geven van lezingen over...wat precies? Over een paar krantenartikels die doorslagen hun kruistocht voor inclusie en politieke correctheid? Als hij zich half zo druk zou maken over de kinderarmoede in z'n eigen stad, zou er geen sprake meer zijn van lege brooddozen.
@wimvandijck232
@wimvandijck232 Жыл бұрын
Merci Noam, om te tonen dat je de essentie van het debat mist. Het gaat over WOKE als thema. Er is in het debat niemand die de andere problemen aankaart. Er zijn verschillende zaken die fout lopen, die opgelost moeten worden. Overdreven WOKE is hier gewoon uitgelicht. En eigenlijk geef je BDW gelijk met jouw antwoord: als je uitspraken van mensen genoeg onder de loep neemt, zal je altijd wel iets vinden om te veroordelen. Enkel de mensen die misnoegd zwijgen zijn nog veilig.
@vetzaaak
@vetzaaak Жыл бұрын
@@wimvandijck232 Na eeuwen van discriminatie en onderdrukking van minderheidsgroepen slaat de slinger hier en daar idd wel eens veel te ver door. Maar dit opblazen tot DE Grote Maatschappelijke Bedreiging is duidelijk enkel een manier om boeken te verkopen, in de media te komen, en in de aanloop naar de volgende verkiezingen relevant te blijven met een eigen thema dat aanspreekt tot de rechts gezinde kiezer die zich (begrijpelijk) niet kan vinden in de platte populistische anti-politiek van het VB.
@henrylemelay5436
@henrylemelay5436 Жыл бұрын
Wat loopt daar
@Wilckinson
@Wilckinson Жыл бұрын
wow ; een debat op de vrt, die naam waardig. Gebalanceerd en degelijk. Wat gaan we nog meemaken.
@rammylevy2436
@rammylevy2436 Жыл бұрын
"De ontmanteling van de democratie in Israel" Laat je nakijken, of beter leer de feiten Jorisje
@volpetrolski1
@volpetrolski1 Жыл бұрын
Twee welbespraakte personen tegenover elkaar, damn...
@PaulRietvoorn
@PaulRietvoorn 10 ай бұрын
7:23 14:00 18:49 22:11
@Aikyiomi
@Aikyiomi Жыл бұрын
Respect Joris L.
@jensploegaert5821
@jensploegaert5821 Жыл бұрын
Wat een onzin... beïnvloed onze kinderen aub niet met deze onzin vanaf de kleuterschool
@erikpeeters778
@erikpeeters778 Жыл бұрын
Dus toch weer een rondje Vlaams Belang en Trump bashen...zonder kan het blijkbaar niet meer...
@momomo-qe7to
@momomo-qe7to Жыл бұрын
Life is a sacrifice
@Flying_Dutchman66
@Flying_Dutchman66 9 ай бұрын
WOKE IS HET GOEDPRATEN EN UITLEVEN VAN EEN VERZIEKTE SAMENLEVING
@jeanlucdom5398
@jeanlucdom5398 Жыл бұрын
Go woke go broke kijk naar Mercedes en SirLH44 🤣🤣🤣
@javodone
@javodone 8 ай бұрын
Bart De Wever heeft mij vandaag overtuigd.
@jeboymetdenaamenfaam
@jeboymetdenaamenfaam Жыл бұрын
Bart is meest intelligente man op aarde.
@WoVic
@WoVic Жыл бұрын
Nochtans hoorde ik de retoriek van Jordan Peterson, zeker als het over Scandinavië ging
@wimvandijck232
@wimvandijck232 Жыл бұрын
@@WoVic Jordan Peterson is een ideoloog, zou denk ik ook een goede politicus zijn. Zijn antwoorden op vragen duren minutenlang, en als je heel aandachtig luistert, zegt hij redelijk weining. Geef mij maar BDW, die bondig reageert, zonder arrogante, narcistische en verheven woordgebruik van Peterson. Maar het Scandinavisch model wordt zowel door Peterson als BDW aangehaald dat, wanneer 100% gelijkheid tussen man en vrouw, het toch lijkt dat er in bepaalde beroepen meer mannen zijn, in andere beroepen meer vrouwen.
@wackomaster
@wackomaster Жыл бұрын
​@@WoVic Ik zou wat betreft zijn intelligentie dan ook liever de retoriek volgen van een Jordan P. dan die van mijnheer 7 vinkjes.
@alainmaitre2069
@alainmaitre2069 Жыл бұрын
@@WoVic . Luister eens naar de worldteacher , luister eerst oordeel dan . Geen vooroordelen aub . KZbin Jiddu Krishnamurti talks at the united nations New York 1985 . GREAT speech .
@keesbergacker761
@keesbergacker761 Жыл бұрын
Joris Joris Joris.
@maartjevanderminnen6992
@maartjevanderminnen6992 Жыл бұрын
Waarom zou monogamie een cadeau zijn aan de vrouw? Gaat BDW er dan van uit dat vrouwen monogamie belangrijker vinden dan mannen? Ik ken verschillende mensen die poly zijn, zowel mannen als vrouwen...
@maartjevanderminnen6992
@maartjevanderminnen6992 Жыл бұрын
Christelijke monogamie is net regelmatig in de geschiedenis misbruikt om vrouwen ongewild in huwelijksallianties te binden. Bvb. In Italië was het vroeger niet ongewoon dat een meisje door haar vader uitgehuwelijkt werd aan haar verkrachter, omdat ze bedoezeld was volgens de monogame waarden...
@IceGuadian
@IceGuadian 10 ай бұрын
Poly mensen zijn al of worden wel mentaal ziek door jaloezie want de mens is er niet voor gemaakt
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Hypergamy ; )
@hagardeviking9314
@hagardeviking9314 Жыл бұрын
Toen ik in 1981 afstudeerde had ik één keuze als man.... carrière maken (gaan werken) en geld binnen brengen. Een vrouw had toen 3 keuzes.... fulltime huisvrouw, parttime werken en huisvrouw en of fulltime werken. Ik wilde de tweede vrouwelijke keuze.... Maar oowee dat kon niet van de maatschappij en je werd door vrouwen van toen totaal afgeschoten. Een man MOEST gaan werken... PUNT!
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Als man heb je ook 0,0 rechten ivm voortplanting.
@koenraadespeel3487
@koenraadespeel3487 10 ай бұрын
As politicus ben je verplicht om je standpunt te laten kennen over alles en nog wat . Ik hoop dat er genoeg nuchtere zielen rondlopen in Vlaanderen die hoofdzaak van bijzaak kunnen onderscheiden als het erop aankomt . Prioriteit nr 1 is de financiele situatie . Al de rest is eigenlijk van ondergeschikt belang .
@alainmaitre2069
@alainmaitre2069 Жыл бұрын
Words " magicians" , blablabla ... Máár : KZbin Jiddu Krishnamurti talks at the united nations New York 1985 . GREAT speech . Ja mensen , er is nog veeeeel werk aan de "winkel " . Een nooit eindigend werk blijkbaar . Zullen er ooit geen zware politieke problemen meer zijn ?
@beymeester5593
@beymeester5593 Жыл бұрын
100.000X minder kijkers dan Michiel en Celine, of Acid. It takes two to tango, waar is jullie publiek?? Dat typische verdelen van de bevolking lijkt niet meer aan te slaan. Heerlijk! Ga maar snel met je vriendje in ZuidAfrika staan, daar mogen blanken nog steeds dat ietsje meer!
@filipvandervelde3359
@filipvandervelde3359 Жыл бұрын
Iedereen moet zijn plaats kennen….
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 Жыл бұрын
Maar waar is de plaats ?
@martiglesias60
@martiglesias60 3 ай бұрын
Luyendijk een vlotte spreker, maar loze woorden: veel zeggen maar weinig inhoud!
@KrisJYVerdonck
@KrisJYVerdonck Жыл бұрын
hoe zit het met de rechten op deze juitzending? graag uw antwoord
@Fre-pr7oh
@Fre-pr7oh 9 ай бұрын
How ist met het herme In Antwerpen Cola of Pepsi ha ha ha
@Mamba-Kush
@Mamba-Kush 5 ай бұрын
Er zijn geen zwarte mensen. Hoogstens donkerbruin, maar "zwart' vinden ze toch zo cool om te zeggen ...
@jorisvandeneynde4876
@jorisvandeneynde4876 Жыл бұрын
Ik vind het raar dat bart een boek schrijft over woke, maar de wokies in zijn eigen partij niet opmerkt.
@ritapaepen6728
@ritapaepen6728 3 ай бұрын
Bart De Wever : 🎩🎩🎩🙏🙏🙏
@mlambrechts1
@mlambrechts1 6 ай бұрын
Hoe kan je debatteren over een woord als je niet dezelfde definitie hanteert??? Zoek het op, het staat in het woordenboek. En discussieer daarna.
@maaikevagabundogs
@maaikevagabundogs 4 ай бұрын
De Wever is verder dan Joris.
@brigitteschoukens3935
@brigitteschoukens3935 Жыл бұрын
De wever niet meer mijn partij
@blondymonk1535
@blondymonk1535 Жыл бұрын
Bye! Have a beautiful time!
@kristandevries4835
@kristandevries4835 Жыл бұрын
Te woke ?
@bikerrecumbent1064
@bikerrecumbent1064 Жыл бұрын
De Wever nooit mijn partij geweest, ik had hem al lang door. Beleid voeren zit er niet in met de N-VA, ze zijn alleen goed in de schuld toeschuiven naar de anderen...
@jurgencuypers8350
@jurgencuypers8350 Жыл бұрын
De Wever is geen partij.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
De Wever is nooit een partij geweest, he. De Wever is een mens. N-VA is de partij. Waarom ga je weg?
@michieldepooter3172
@michieldepooter3172 Жыл бұрын
Ik blijf het vreemd vinden dat Luyendijk zijn privileges alleen abstraheert in een boek met woorden. Hij zou die voorsprong op minderbedeelden betekenisvol kunnen afbouwen door vrouwen, zieken, vluchtelingen, migranten en minderheden te gaan helpen. Daar is werk genoeg. Misschien doet hij dat ook wel, alleen komt dat niet in zijn boek tot uiting.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Ja, of zijn plek afstaan aan één van die “zwakkeren”. Het is toch allemaal kolder eigenlijk.
@gerakimolarnoe3005
@gerakimolarnoe3005 Жыл бұрын
WAW NieuwVlaamseAgitator.. doet me denken aan de sketch van Ricky Gervais over hoe Hitler een discours van Nietsche volledig absorbeert. Way to go Bart!
@TonTonPercussie
@TonTonPercussie 4 ай бұрын
ik vind joris fanatiek en eng
@bikerrecumbent1064
@bikerrecumbent1064 Жыл бұрын
Hij zou beter eens een boek schrijven over coke, dat lijkt me een groter probleem in zijn stad dan woke. Maar ja, als hij nog tijd heeft voor het schrijven van boeken, dan lijkt het me dat hij niet echt bezig is met het drugsprobleem in Antwerpen...
@kareldekale4987
@kareldekale4987 Жыл бұрын
Best moeilijk met die open grenzen en welkomstpolitiek uit bepaalde hoek.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
Precies of De Wever al niet talloze keren het probleem van coke heeft aangekaart. Woke, een ander groeiend probleem dat door mensen als jij wordt gebanaliseerd, mag daarnaast ook wat meer gefundeerde kritiek krijgen. En dat gebeurt hier dus mee. Mooi zo. Ik heb trouwens nergens gehoord dat De Wever z’n dagtaken zou verwaarlozen, hé. Dat hij in de avond en het weekend lezingen geeft en in de televisiestudio’s zit, is z’n goed recht. Dat boek van hem zal hij trouwens ook wel niet van achter z’n bureau in ‘t Schoon Verdiep hebben geschreven. Goedkope kritiek dus van je, lijkt me, maar ja, als je niets anders kan bedenken…
@kareldekale4987
@kareldekale4987 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 Houd de Wever in de gaten, zeker waar hij zinspeelt op de inzet van het restant van het leger, bij gebrek aan de noodzakelijke krachten.
@thewatchtower8330
@thewatchtower8330 Жыл бұрын
@@kareldekale4987 Wat bedoel je daarmee? Het lijkt alsof je iets wil insinueren.
@kareldekale4987
@kareldekale4987 Жыл бұрын
@@thewatchtower8330 Lees kwatrijn X-52 van Nostradamus en wat er in de haven van Antwerpen aanspoelt. Het moet niet teveel moeite kosten voor een Zuid Nederlander, die en het Frans beheerst en zijn geschiedenis kent.
@veerlevanrusselt1370
@veerlevanrusselt1370 4 ай бұрын
Door over racisme te spreken, doet men juist aan racisme, alsof sommige mensen minder waard zou zijn! Wat een onzin! Iedereen is even waardig en gaat dezelfde toekomst tegemoet, blank, zwart, geel, arm, rijk, intelligent, dom etc…😂
@Burgmannn
@Burgmannn 11 ай бұрын
Luyendijk ☝🙌
@marcmommaerts3463
@marcmommaerts3463 Жыл бұрын
De Wever blijft zich wentelen in zijn Calimero-rol. Het zevende vinkje is ondertussen wel ruimschoots aangevinkt hoor! "Walk and don't look back" om één van zijn confraters te citeren.
@zegikniet9999
@zegikniet9999 Жыл бұрын
Bart de Wever is een held.
@ricorosenberg1181
@ricorosenberg1181 Жыл бұрын
Heb in mij leven veel vrouwen gehad ,kan er niet veel postief over berichten .
@javodone
@javodone 8 ай бұрын
Als je vijf jaar aan een boek schrijft wil dat helemaal niet zeggen dat het beter is. Je kan ook gewoon trager zijn.
Bart De Wever in debat over kernenergie
24:23
N-VA
Рет қаралды 66 М.
Guess The Gift, Keep It
00:46
MrBeast
Рет қаралды 120 МЛН
FOOTBALL WITH PLAY BUTTONS ▶️ #roadto100million
00:24
Celine Dept
Рет қаралды 100 МЛН
SMART GADGET FOR COOL PARENTS ☔️
00:30
123 GO! HOUSE
Рет қаралды 15 МЛН
Boekvoorstelling Bart De Wever "Over woke"
55:15
N-VA
Рет қаралды 25 М.
Vlaams Belang en Groen in debat over woke en identiteit
5:50
Raadsleden lopen HUILEND weg na anti-woke speech FVD
22:12
Forum voor Democratie
Рет қаралды 328 М.
Guess The Gift, Keep It
00:46
MrBeast
Рет қаралды 120 МЛН