Det burde være lovkrav, at oplyse gennemsnitsladehastighed fra 10-80%. Ligesom WLTP. Specielt Tesla snyder med deres peek hastigheder, som de kun holder i få sekunder.
@rubenpedersen5256Ай бұрын
Og så ved 0-10-20-30°C batteri temp. Fra start, så man får en ide om hvordan thermal management virker i forskellige regioner/årstider. For' gennemsnittet ved 20°C fra start er formegentlig markant anderledes en ved 0°C, 10°C eller 30°C fra start...
@operiskenАй бұрын
Ikke enig! 10%-80%, giver ikke meget mening, særligt i en Tesla, hvor kurven er så stejl og bilen så energieffektiv- at lade den til 80% hvis du gerne vil hurtigt frem.
@andersbernerАй бұрын
Yes. Det er ren og skær marketing - intet andet. Og at de får lov til at give gas på vidtløftige tal er ærgerligt.
@michaelblue7852Ай бұрын
Det er forskelligt hvilket batteri Tesla bilen har. Min model 3 LR fra 2019 holder sig over 200 ret længe. 5-50% 10-15min.
@tauzNАй бұрын
@@michaelblue7852 ja? Præcist. Et gennemsnit på 148 kW er bedre end 100 kW.
@cslhansenАй бұрын
God og ærlig journalistik. Tak, Berner🙏
@andersbernerАй бұрын
Tusind tak. 🙂
@WulffeАй бұрын
Igen en video hvor 30% er reklamer - Gad du se en film i biografen, hvis der var 45 minutters reklame i midten?
@andersbernerАй бұрын
PS: jeg er blevet oplyst at Mercedes EQE ikke lader med 147 kW i snit - det er korrekt, og det ændrer lidt på rangordne blandt bilerne.
@Per-OlovkindgrenАй бұрын
Sådan skal det gøres! Ærlige tal som vi forbrugere forstår og kan bruge! Tak Anders! Jeg ser mange elbils videoer, men dine er nok blandt de bedste!
@andersbernerАй бұрын
Tusind tak Per
@mortenhansen2578Ай бұрын
gode pointer 👍👍👍Der er heldigvis KZbinre som dig der tager emnet op - Tak for det.
@henrikbunkenborg6743Ай бұрын
Godt Anders. Effektiv forbrugerjournalistik 👍
@andersbernerАй бұрын
Tusind tak, Henrik. Det er jeg glad for at du mener
@thomasstrandbergsrensen3220Ай бұрын
Hej Anders... Godt indlæg.. kan du kigge ind i V2H i Danmark ?
@MrUberGolfer24 күн бұрын
Du har ret i meget af det Berner, meeen lige så vigtigt er bilens effektivitet også (du nævner batteriets størrelse, men det som i bund og grund betyder noget er, hvor mange km reel rækkevidde du får på for hvert minut du holder i laderen. Og sagen med hvor tit du har brug for at lave en 10-80% ladning på farten er yderst relevant, for du skal næsten altid bare nå din destination (oftest hjem), og du starter næsten altid med fuldt batteri. Så der er flere sjatladninger end som så. PLUS - på lange ture hvor du kommer til at lade 10-80%, kører du oftest motorvej, så det er effektiviteten ved fx 120 km/t der er afgørende, ikke WLTP. Samlet set gør ovenstående, at der næppe findes køretøjer mere effektive end Model3 Highlands I PRAKSIS. Uanset hvilke tal folk trækker op at hatten. (dens route planner tager iøvrigt også hensyn til faldende ladekurve og forvarmet batteri)
@Viggo808Ай бұрын
Kommer der en ny xpeng g6 anmeldelse på et tidspunkt?
@vitaliikylivnyk2637Ай бұрын
Hvad med software opdatering hvis man servicerer sin bil på et frit værksted?
@andersbernerАй бұрын
Det er jo typisk gratis på mærkeværkstederne
@kongkierulff26 күн бұрын
BYD blade batteriet på Tesla Y er langt mere stabil. Holder 170 til 50 procent og så falder den. Så den info du giver handler også om batteriet kvalitet.
@AaaFromsАй бұрын
Vidunderligt gensyn med "Berner" jinglen ❤️
@JanMoisenАй бұрын
ind til nu har jeg kun fundet bjørn nyland som laver 1000km test af bilerne, dette er helt klart den bedste test man kan lave da det giver et godt sammenlignings grundlag
@jacobsmedegaard5426Ай бұрын
Både og, jeg er stor fan af hans tests og det er altid spænde at se hvor hurtigt de kan gøre det, men jeg vil så sige at det som man ser er, hvor hurtigt bilen kan klare det med den hurtigste måde og rejse på, men ikke den mest behagelige måde og det kan godt give 2 forskellige resultater fx hvis du tager en bil med flad lade kurve som lader fra 10-80% på 25 min og du tager en anden bil med en høj peak, men en fra 10-80% tid på 32 min og de begge har rimeligt ens rækkevidde, så vil den med peak være hurtigst hvis man klat lader, men hvis man vil lade fra 10-80% og køre længere stræk (hvilket de fleste nok vil, når de skal på ferie, især hvis de har børn med) så er den med flad lade kurve hurtigst, så hvis han lavede testen på alle biler, hvor han lader fra 10-80% hver gang, så vil placeringen på hvilken bil som er hurtigst ændre sig, så hvor meget man egentligt kan bruge det til, kommer an på om man selv vil lade på den måde han gør det på, men jeg er personligt ikke selv den type som sjat lader ihvertfald🙂
@perclausen2189Ай бұрын
Så sandt Anders. I bil-journalister bør være på forbrugernes side og ikke sælgerens. Men det kommer jo nok også an på hvor pengene kommer fra 🙃
@Greystone1111Ай бұрын
Vi forbrugere må også (desværre) vide, at især ved køb af meget dyre ting kræver det (er en endog meget god ting), at sætte sig lidt ind i, hvad man køber og hvad med kan forvente. Men det ville da være at foretrække, at der kom en mere enkel og mere præcis formulering af diverse nøgletal
@patrickmcgrail4613Ай бұрын
Det er vigtigere at få styr på hvor mange km/kwh man rent faktisk pumper i bilen i stedet for 10%. Det irriterer mig at alle går så meget op i 10-80% når hver bil har forskelligt forbrug og forskellige batteri størrelser.
@ivanvigssandlarsen6229Ай бұрын
Af hjertet tak, Kære Berner! Snakken om antal minutter for 10-80% har aldrig givet mening. Jeg er dog ikke enig din konklusion om, behovet for oplysning om gennemsnitseffekt fra 10-80%. Som du startede med at sige, er der jo stor forskel på batterier. Jeg vil mene, det er langt mere interessant, at få oplyst antal minutter for at få ladet 300 km rækkevidde. Det tal er jo så usikkert, fordi det afhænger af, hvor langt producenten mener, bilen kan køre på en kWh. Men dog bedre end minutter for 10-80% - fordi en Dacia Spring og Mercedes-Benz EQS ikke lige kan sammenlignes på den måde... Fortsæt det gode arbejde 👍
@blander31Ай бұрын
Så når en peugeot lader fra 10-80 med et gennemsnit på~80kw så siger jeg batteri-størrelse x 0,70 for at finde det antal kw jeg skal have. Det tal dividerer jeg med gennemsnits-ladehastigheden. Og det tal ganger jeg med tres for at få ladetiden i minutter? Så 98kwh batteri med en gennemsnitlig ladehastighed på 80kw giver en 10-80% ladetid på knap 52 minutter
@apn42Ай бұрын
Det som reelt er interessant er vel hvor mange km man får på i minuttet og prisen per. km. Man bør også være opmærksom på at samme bil kan have forskellige batterier. F.eks. Tesla model 3 der kan have Panasonic eller LG batteri hvor LG batteriet lader noget dårligere. Peugeot e-3008 leveres i starten med BYD batteri, men vil på et tidspunkt få et andet produceret i Frankrig. Er det ikke noget med at BMW kun kan lade hurtigt et begrænset antal gange på et døgn.
@andersbernerАй бұрын
Jo, det har vi også hørt, men vi oplevede ikke at ladehastigheden blev nedjusteret med 3 opladninger hver vej.
@jacobsmedegaard5426Ай бұрын
Vw startede også med at skrive hvor mange km de ladet med i minuttet, men det lavede de om, fordi forbrugerne ikke syntes om det, hvilket jeg heller ikke gjorde, for det var svært at sammenligne med andre, når de opgiver kw istedetfor km pr minut🙂
@MovieVikingАй бұрын
Ja, det kan du delvist se på ev-database (hvis jeg linker spammarkerer YT, så søg på det)
@puttitat2851Ай бұрын
Jeg så nok hellere at man oplyste hvor mange km man kan knokle på batteriet indenfor en given tidsramme, eks. 20 minutter, hvis vi antager man lander med 10%, i 0 graders varme samt i 25 graders varme. Det ville give et bedre helhedsbillede af bilens effektivitet og evne til at komme afsted. Jeg vil hellere have en bil der holder 100 kW i snit men kører 6 km pr. kWh end en der holder 150 kW i snit men kører 3 km pr. kWh. Det stiller selvfølgelig større krav til anmelderne (og producenterne), og deres indsats... 😊😊
@TheLordexiliusАй бұрын
Word! Jeg har skrevet en kommentar der kommer ind på dette. Det er effektive kilometers opladning per tidsenhed opladet, som er spændende. :) Og her vinder Tesla 3 stadigvæk, som testet af Bjørn Nyland. Og så er det jo også bedre for både pengepung og miljø at være effektiv med strømmen. BMW og Mercedes og Porsche er stadig langt bagefter. :)
@hansschouchristensen7388Ай бұрын
Du har helt ret. Det eneste vi (os der ikke pendler ugentlig til Gardasøen) synes er interessant mht ladehastighed, det er om det tager 4 eller 8 min at få de sidste 60 km på, så vi kan nå hjem fra en lang tur ;-) Selvfølgelig er det ikke helt ligegyldigt, hvor lang tid 2-70% tager, de få gange om året der køres på skitur til Østrig :-)
@andersbernerАй бұрын
Enig! Problemet er alle dem, der køber bilerne og tror de kan lade op på langturen på no time. Det er nok ikke dig og mig, der får tallene galt i halsen, men dem, der intet ved om biler.
@briannielsberghАй бұрын
Reklame godt pakket ind i tomhed
@andersbernerАй бұрын
Superkonstruktivt. Du blir nok aldrig anmelder
@bibliotek42Ай бұрын
Det kan være at opladnings tallet er optimeret, men jeg kan kun huske én enkelt gang på 20 måneder hvor jeg var irriteret over at jeg skulle vente og lade. Jeg fik heller aldrig det påståede km/l ud af min gamle diesel. Det går nok.
@karstenhgild9850Ай бұрын
Du glemmer at fortælle, at den gennemsnitlige ladehastighed i den grad også afhænger af, hvilket batteri der sidder i din Tesla Y. Der er stor forskel
@steenhansen8Ай бұрын
Du ævler lidt Berner. Ladeeffekt er langt mindre relevant end hvor mange km du får pr tidsenhed. Fx 10km pr min. Så er effekt omsat til brugbare størrelser (kilometer og tid)
@Niels-PeterKristensenАй бұрын
Aah her det vidst dig der ævler lidt. Man vil jo aldrig kunne sige fra fabrik hvor mange km du lader pr minut, det kommer jo 100% an på hvor tung din højre fod er.
@thepickyaudiophileАй бұрын
Hvorfor er det misvisende at opgive 10-80% ladetid i minutter, uden at opgive batteriets effekt (hvis det altså passer 😅)? Som jeg forstår det, har det “ lille” og “store” batteri på en bestemt bil oftest samme 10-80% ladetid, hvor det store batteri bare lader med højere effekt. Har altid tænkt det er fordi man i det større batteri kan smide flere af de samme celler i, som så kan lades parallelt?!
@MovieVikingАй бұрын
Du sammenblander effekt og kapacitet.
@thepickyaudiophileАй бұрын
@@MovieViking Hvordan det? Hvis et batteri på 100kwh kan lade 70kwh på 30 min og et batteri på 200kwh (med dobbelt så mange celler) kan lade 140kwh på 30min, lader de vel begge 10-80 på 30 min eller? Det ene bare med den dobbelte kapacitet OG effekt. Nu bruger jeg bare runde tal for nemhedens skyld 😀 Forklar gerne nærmere hvis jeg tager fejl.
@MovieVikingАй бұрын
@@thepickyaudiophile Hej, måske misforstår jeg dig bare, men det er denne sætning der er mystisk: "Hvorfor er det misvisende at opgive 10-80% ladetid i minutter, uden at opgive batteriets effekt" - jeg tror det du mener er "Hvorfor er det misvisende at opgive 10-80% ladetid i minutter, uden at opgive batteriets kapacitet", som er det Berner påtaler i videoen. Med forbehold for at 1% SoC ikke er samme antal Wh fra 10 til 11% og 79 til 80%, så er de 70% opladning stadig ca. 0,7 x den til føreren brugbare kapacitet i kWh. Men du har ret i, at ladeeffekten ofte er højere på de større batterier og af præcis den grund du selv nævner. Det er også af samme grund, at accelerationen, som afhænger af strømstyrkerne der kan trækkes, også er bedre med de større batterier, trods disses højere vægt. Jeg er ret ligeglad med 10 - 80% tiderne, men er meget mere interesseret i ladekurvens forløb,. da det er den der afgør på hvilken SoC man skal lade og hvilken man skal stoppe og køre videre. Mest interesseret er jeg dog i hvor mange km rækkevidde jeg får per minut i en bred del af ladekurven og her slår Ioniq 5 og 6 de fleste når det er lunt i vejret, mens Teslaerne med de hurtigste batterier kommer meget tæt på og især fordi de på deres egne ladere er på fuld effekt få sekunder efter at stikket er sat i, og dermed mens vi andre stadig står og prøver at få opladningen startet.
@thepickyaudiophileАй бұрын
@@MovieViking Har du evt. et opklarende svar til mig? God aften.
@MovieVikingАй бұрын
@@thepickyaudiophile Jeg ved ikke hvad der er sket. Jeg svarede kort efter at du spurgte? Du skrev "Hvorfor er det misvisende at opgive 10-80% ladetid i minutter, uden at opgive batteriets effekt" og det må være kapacitet og ikke effekt* du mener i den sætning, da den maksimale effekt batteriet kan afgive ikke er relevant ift. en diskussion op opladning. Det jeg tror du gerne ville spørge om er derfor "Hvorfor er det misvisende at opgive 10-80% ladetid i minutter, uden at opgive batteriets kapacitet" Det korte svar på det spørgsmål er, at 10-80% SoC er meget forskellige energimængder. Derfor har Berner ret i at det er misvisende markedsføring. Værre er, synes jeg, at afhængigt af bilens effektivitet, er det endnu mere forskellige rækkevidder man opnår på den opgivne tid. *Effekten måles i Watt, kapaciteten eller energimængden måles i Wh (eller med præfix som fx kWh osv.) og er altså effekt gange tid, hvilket giver mening fordi Watt er energi per sekund.
@kristianmikkelsen2529Ай бұрын
Det er sådan set et fint emne. Og jeg er langt hen ad vejen enig, dog foretrækker jeg klart hurtig ladning i bunden, hvis jeg blot skal have lidt på. Også bedst for batteriet. Du glemmer dog noget meget vigtigere, ladning i alle slags temperature, det er vigtigt. Og at den ikke får temperatur problemer på langfart.
@MovieVikingАй бұрын
Du overser at ladehastigheden i praksis drejer sig om at få de kilometer rækkevidde man skal bruge hurtigst muligt og derfor betyder det noget hvor langt bilen kører per kWh. På ev-databse bruges derfor km/t som ladehastighed, med det menes km-rækkevidde per times opladning 😉 En super effektiv elbil der i snit lader med 100 kW kan derfor i praktisk brug på farten lade hurtigere end en ineffektiv der lader med 150 kW i snit.
@andersbernerАй бұрын
Jo tak, det overser jeg nu ikke og er helt med på. Men det er bare ikke hvad historien handler om.
@MovieVikingАй бұрын
@@andersberner Ok, men hvorfor konkluderer du så at en tilfældig bil med en smule højere gennemsnitlig ladeeffekt lader hurtigere end en bil med en smule lavere effekt, men som takket være en højere effektivitet reelt lader hver kilometer rækkevidde hurtigere? Den gennemsnitlige effekt fra 10 - 80 % SoC er jo kun et interessant sammenligningsgrundlag hvis bilerne har ens effektivitet (km per kWh),- og man kører så langt at man er nødt til at lade på den måde - ellers er det lige så misvisende en sammenligning som de nonsens-WLTP rækkeviddeopgivelser producenterne oplyser. Jeg er helt med på at din primære pointe er at mærkerne lyver, men erstatningen for løgnene om ladehastighed skal helst være det, som giver det mest reelle sammenligningsgrundlag.
@MovieVikingАй бұрын
@@andersberner Min pointe er den enkle, at det med et hyppigt behov for at lade mens man er ude at køre, er mere brugbart og siger mere om den reelle ladehastighed hvis man bruger et gennemsnit af hvor mange kilometer rækkevidde man få per minut, end hvis man kigger på gennemsnitlig ladeeffekt i kW. Den ene "ellert" jeg kører til daglig kan nemt holde 8 km/kWh i forbrug selv med motorvejskørsel iblandet, hvorimod den anden jeg kigger på skal køres med et råddent æg under speederfoden for at komme op på 4 km/kWh. Den sidste har fire gange højere ladeeeffekt mellem 10 og 60 % SoC, men den er reelt kun dobbelt så hurtigt ladende pga. den lavere effektivitet. Holder meget af din zero-bullshit kanal 🙂
@oliverkromann1902Ай бұрын
fremadrettet kan vi bare sige: "km xxx rækkevidde angiveligt"
@energitrimmerenАй бұрын
Jeg er ret enig, men hvis man ellers lægger sig i selen, og lærer at optimere sin Øko-kørsel, så er mit sammenlignelige forbrug juni-august 23 og 24, gået fra 6,2 - 7,4 km/kwt. Altså fra lige under 526 km WLTP i KIA EV6 RWD. Så det er muligt at gøre meget selv, også uden at være en sinke i trafikken.
@andersbernerАй бұрын
Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Især om sommeren. WLTP'en bliver udført ved 23 grader Celsius
@hestkjaerАй бұрын
MB har en lækker flad ladekurve, til gengæld skal de så have service for hver 30.000km.. Det koster også lidt. Har selv BMW og elsker den på nær 1. Punkt.. 6 x lynladning begrænseren.. Selv på IX3 nu.. Når man rammer den er der no mercy.. end ikke en AC opladning. Som i F1 er der en 24 timers penalty imod at oplade på fuld effekt.. Man får maks. 79.. og over 50% får man 43… shit der kan være langt hjem fra NL.. Kørte 3500km fra mandag til fredag forrige uge..
@puttitat2851Ай бұрын
Er det pr. dag? En lynladningssession til ret høj SOC burde da relativt let kunne give 400 km rækkevidde, og er du kørt hjemmefra med et fuldt batteri bør 6 x lynopladning "vel" give 2800 km på en dag, inkl. det fyldte batteri hjemmefra.
@andersbernerАй бұрын
Av, det er noget af en stopklods. Hvor lang tid skal man vente uden at lade før du får fuld ladestyrke på bilen igen?
@michaelblue7852Ай бұрын
Synes nu stadig det er fedt med et højt peak - så kan man nøjes med 10-15 min og videre. De kunne jo oplyse begge dele.
@sejlmagerАй бұрын
Husk at fortælle, at ratvarme er på abonnement i IX1... 👉😬
@andersbernerАй бұрын
Det vidste jeg ikke, tak!
@Cupraborn007Ай бұрын
Drop alt det med 10-80, hvor nogle dog oplyser 30-80. I stedet for skal det oplyses, hvor mange km, der kan lades på 20 minutter. Så kan du sammenligne alle biler
@puttitat2851Ай бұрын
This.
@thbpe86Ай бұрын
Kommer jo an på hvor du lader fra. Så det dur jo ikke
@Cupraborn007Ай бұрын
@@thbpe86 Det er jo logik, at det er ved lynlader
@andersbernerАй бұрын
Yes, det er også en måde at gøre det på - men i det her tilfælde, hvor jeg ikke har data for rækkevidde på alle bilerne, er det en vanskelig opgave.
@hansschouchristensen7388Ай бұрын
@@andersberner det kræver vel ikke, at du har nogle data på bilen, hvis du bare har bilen til rådighed. En måde at gøre det på, vil være at ankomme til en lader med 5% (med forvarmet batteri, hvis bilen kan det). Sæt den til at lade i 20 min. Derefter holde den på 130km/t, til den igen er på 5%. Resultater er de km du har kørt. Det vil give fine sammenligningstal, som er anvendelige til de rigtig lange ture. Hvis SoC så også lige noteres efter de første 5, 10 og 15 min. under 20 min. opladningen og km kørsel noteres, når samme SoC nås igen under kørsel på vej mod 5%, så ville man samtidig kunne bestemme, hvor langt man kan køre på kortere opladninger, som jo er mere relevante for dage, hvor man kun kører 400-500km. Kunne være fedt, hvis du er den første anmelder, der starter med at anvende denne metode, så man får reelle sammenligninger på hvor langt der kan køres efter 5, 10, 15 og 20 min. opladning af forskellige biler.
@aktiv1223Ай бұрын
Som en god journalist der gerne vil virke troværdig, vil det være en god ide, at kilde henvise, når man læser et eller andet op, man lægger til grundlag for, påstande man bruger eller videregiver. Det står på side 1 i journalist håndbogen, har jeg læst 😄
@andersbernerАй бұрын
Det er jo netop hvad jeg gør - jeg nævner EVKX både i filmen og i arket
@klauswestphal9804Ай бұрын
Man skal vel bare se på ladehastigheden fra 10-80 % Så er den gennemsnitlige ladeeffekt vel oplyst. Der er dog interessant at vide Max. Som du også oplyser er det dog rart med en høj max. ladehastighed da man mange gange lige kan nøjes med 5-20%. Så jeg må være ærlig at sige at dit budskab er noget opskruet.
@Brandis18Ай бұрын
XPENG G9 LR lader ikke med maksimalt 320 kW, men med en peak effekt på 300 kW
@andersbernerАй бұрын
Tak, jeg retter
@WeileWorldАй бұрын
Jeg så en test hvor en Tesla på papiret burde oplade 2,5 gange hurtigere end Jaguar. Men da hastigheden hurtigt fald så blev Jaguaren hurtigst opladet. Så Jaguaren havde overraskende nok hurtigste gennemsnits opladningshastighed.
@ejlboАй бұрын
Super aktuelt hvor mange nye EV ejere går fejl. Dog oplyser EV Database at nyeste Tesla Model Y Std. range lader med et snit på 140 kW 10-80% (max 170 kW og en 10-80% på 18 min., den med BYD blade) og en Long Range 3/Y RWL/AWD med et snit på 124 kW 10-80% (max 250 kW og en 10-80% på 27 min.)
@andersbernerАй бұрын
Tak. Der er ofte tal noget, der ikke stemmer i ev-database. Jeg tør kun bruge dem, hvis de har knyttet en ladekurve til tallene - og det har evkx. Det giver heller ikke mening at Model Y SR med LFP-batteri lader hurtigere end Long Range modellen, som er er har større kapacitet og hurtigere kemi. 🙂
@ejlboАй бұрын
@@andersberner Både ladekurve og lade-specs på evkx er på de gamle første udgaver af Model Y og er desværre ikke valide i dag. Mener det var i slut 2022 at der kom væsentlig forbedring ifm. batterierne+SW i Long Range modellen fra Berlin. evkx data på Model 3 er også kun på 1.gen som siden er forbedret. Berlin er også eneste som anvender BYD blade LFP batterier i Y Std. range som har en drøngod ladekurve. De 18 min fra 10-80 er efterprøvet af flere. Så den er god nok med de tal som der aktuelt står på EV database, ihverfald på disse modeller. Bjørn Nyland har testet forskellen i praksis og det holder. Y modeller (og alle model 3) fra ANDRE lande benytter mig bekendt kun CATL LFP batteri i std. range som performer noget dårligere. Så nå nu du gerne vil have fakta på plads (og tak for det), så kræver det mere research end bare at kigge på én kilde, som i dette tilfælde ikke har opdateret korrekt data. www.notateslaapp.com/news/1433/german-made-tesla-model-y-with-byd-battery-showcases-improved-charging-curve kzbin.info/www/bejne/gnfHan-geraHea8 Glæder mig til nye videoer fra dig💪
@andersbernerАй бұрын
@@ejlbo Ifølge Tesla selv har de ikke ændret på batterierne. Men ja, der er forskellige producenter - og især for SR har det betydning for ladehastighed og rækkevidde.
@stoissdkАй бұрын
Beklager, men min første tanke var : "Kører han bil med det fodtøj der?!" ;-D
@andersbernerАй бұрын
Yes - nu har jeg ikke planer om at skulle køre et Formel 1 med den bil, så mon ikke det går ....
@rasmusANDАй бұрын
Hmm… ved ikke helt, hvor meget man kan stole på de data. Jeg synes fx ikke, at jeg kan genkende, at Hyundai skulle oplyse en max effekt for Ioniq 5 på 310kw
@andersbernerАй бұрын
Du har ret, og det er rettet. Den er oplyst til at lade med 235 kW
@johan6402Ай бұрын
Det har mobilsiden da aaaaaldriiig sagt 😂
@andersbernerАй бұрын
haha, Den måtte jo komme ...
@Erroneus.Ай бұрын
Hvilket også belyser et andet problem blandt de her sider. De læser hinandens nyheder, og bruger det som kilde uden at være kritiske, og så bliver én dårlig formidling til Mere 😉 dårlig formidling.
@johan6402Ай бұрын
Det sker også visse medier tester produkter, der kun har set på papir. Markedet er bundråddent
@MartinSonderbyАй бұрын
Min Kia E-Niro er oplyst til 450 km rækkevidde. Ved blandet kørsel holder den, hvad den lover. Ved 80 % motorvej med varme på ca 400 km. Lynladning tager ca 45 minutter. Indtil videre ingen rækkevidde- eller ladeangst. Det er jo sjældent, at man kører mere 300 km uden minimum 20-30 minutters pause, så for os har det ikke været et problem.
@andersbernerАй бұрын
Imponerende
@perclausen2189Ай бұрын
Ja de køre tæt på den WLTP der er opgivet. Har lige skaffet en 39 kWh til konen den kører næsten 300 km på en opladning.
@christianfensbo6980Ай бұрын
Jeg har samme model fra 2019 og de samme data som du. :)
@trrc9276Ай бұрын
Det helt store problem med elbilerne.... rækkevidde og ladehastighed... jeg køber gerne en elbil der kan køre 500 km med 150 km/t og lade op på under 10 min ❤❤
@hh0207Ай бұрын
Bare kør diesel - så behøver man ikke at sætte sig ind i alle disse nye formuleringer 😂
@peterbertelsenАй бұрын
Præcis. Så går du også fra 0-100 % på 2 til 3 minutter uden at vente på diverse optimale betingelser 😊
@Cupraborn007Ай бұрын
@@peterbertelsen Til gengæld bliver din konto lænset efter du har tanket
@palleandersen8408Ай бұрын
Efter at jeg har kørt ca. 1,2 millioner km i diverse diesel biler over de sidste 25 år, så synes jeg nu at de sidste 4 mdr. hvor jeg har haft el-bil har været ret let. Stikket i, stikket ud og kør. 😊
@andersbernerАй бұрын
jojo, problemet med diesel - jeg har selv haft dem, er at de er pissedyre at køre i forhold til elbiler. Men hvis penge betyder mindre: så ja!