Profit de această ocazie să vă invit în comunitatea privată de investitori Smart Money România - cel mai confident grup despre investiții, educație financiară și business. facebook.com/groups/smartmoneyromania
@slvdeac42274 ай бұрын
Un invitat superr !!! Multumim Tudor!!! ❤❤
@mariusvvaler4 ай бұрын
Felicitări! Printre cele mai bune auzite!
@DanielTudorOfficial4 ай бұрын
Multumim! 🤗
@corinamanea4 ай бұрын
Excelent episod. Trebuie ascultat de cateva ori. A lot of gold nuggets in it.
@DanielTudorOfficial4 ай бұрын
thanks 🤗
@ConstantinBoca4 ай бұрын
Super podcast, super invitat (si gazda ca l-a invitat :D ) Intrebarea ar fi: Ce faci cand ai mers cativa ani sub umbrela unei misiuni/ viziuni, pe care o credeai "the one" si asta sigur ma vad facand toata viata, insa incepi sa ai dubii si descoperi alte cai, alta misiune, interese etc. ? Cum mai poti avea incredere ca ti-ai gasit vocatia "pe viata" daca interesele si valorile se mai schimba de-alungul anilor? 🙏
@AndySzekely24 ай бұрын
O intrebare EXCELENTA, de premiat ! Perceptia ca trebuie sa ai o singura misiune nu e recomandabila. In viata poti avea mai multe. ideea este ca o misiune are cu adevarat putere daca stai ''pe ea'' macar 5 ani. In rest, e perfect ok sa ai in viata mai multe misiuni sau sa modifici radical o misiune si sa o redirectionezi. Eu am facut asta acum 3 ani dupa ce am stat pe aceeasi misiune 20. Poti avea insa la 5-10 ani misiuni noi si e chiar sanatos psihologic sa se intample asta. Chiar azi predau ziua de misiune in Bootcamp. :)
@ConstantinBoca4 ай бұрын
@@AndySzekely2 superb. multumesc pentru mesaj si m-am mai relaxat putin. Daca dupa 20 de ani se poate schimba ceva atat de radical, nu ar trebui sa-mi fac eu griji dupa doar vreo 2-3 ani :) Succes Andy in continuare 🙌
@migrationofemotions68764 ай бұрын
Aud intrebari despre tarile nordice. Aveti aici o carte care explica modul de gandire al nordicilor: "Speak the unspoken: exploring the unwritten rules of North Norway". Se gaseste pe Amazon, paperback si kindle.
@chilimaricatalina94494 ай бұрын
Intrebare-exercitiu: esti un tip(ă) de succes, educat, mentally and phisically in good shape cu foarte bune calitati managerale, de leader etc etc. Ce te ar ajuta sa supravietuiesti intr o situatie limita intervenită brusc( e.g. oraș asediat , accident aviatic, naufragiu )
@AndySzekely24 ай бұрын
simtul prioritatilor si capacitatea de a aloca bine resursele. In mod evident merit mult detaliat (chiar e o intrebare buna)
@enikoiuhasz4 ай бұрын
Exceptional podcast. Printre multe altele, m-a fascinat atentia spre detaliu a lui Andy la intrebarile puse. Senzational. Sigur il voi reasculta Intrebarea mea ar fi: Cum sa transmit aceste sfaturi adolescentilor mei? Cum sa le deschid orizontul catre dezvoltare personala si importanta mindsetului? Adolescentul mai mare (15 ani) e interesat de investitii, si as dori intai sa-l invat sa se dezvolte pe el, sa aiba maxima incredere, dar e tare greu sa-i faci sa accepte adevarul adultilor :). Multumesc anticipat pt. sfat
@AndySzekely24 ай бұрын
Timp individual cu fiecare, facand activitati in care poti modela pentru el aceste lucruri.
@mandarin12345678914 ай бұрын
Salutare! Mi-a placut foarte tare potcastul. Nu cred ca exista material in care sa fie invitat Andy si sa nu fie extraordinar. Mi-a placut foarte mult subiectul FURIA. Poate si pentru ca am trecut prin acest sentiment cu cateva ore in urma:)). Imi este usor sa gestionez sentimentele cand am de a face cu adulti, insa am o fetita de 4 ani care e experta la ,,a calca pe nervi,,. Cum putem gestiona furia in aceste situatii?
@Giga51274 ай бұрын
Intrebare pt Andy : ajunge bitcoin la 1 mil ? 😁 glumesc .....dupa ce imi rezolv " scheletii din dulap/ copilarie " posibil sa vin si eu la saritul cu coarda 😉
@florintruca4 ай бұрын
Salut ,care este diferenta propagadelor anilor 1920(expresia clientul trebuie ajutat si convins ) si 2024 ( comunica ,influenteaza .convinge)
@dinuflorea4 ай бұрын
Vă salut cu drag băieți! Urmăresc de fiecare dată cu maximă atenție aparițiile voastre în online și vreau să vă mulțumesc și aici, în acest comentariu pt tot ce învăț de la voi printre rânduri. Vreau să va provoc puțin să gândiți un pic altfel; ✓ Întrebarea mea pentru voi este: Ce crezi că ți-ai fi dorit să NU stii despre vânzări? Iubesc comunicare, întotdeauna am simțit că am ceva nativ și dacă voi câștiga, vă promit că o folosesc cartea să șlefuiesc talentul pe care simt că îl am și vreau să îl fructific la maxim 🤝🏻🤗 💯%
@AndySzekely24 ай бұрын
la inceput, sa nu stiu/cred ca e un domeniu cu bias-uri despre profesie (cauzate de scolile de vanzari de genul ''Allways Be Closing''). Mi-ar fi fost mai usor sa ma apuc de invatat acest skill si as fi facut-o mai repede.
@gabriel44794 ай бұрын
Mi-a placut podcastul si ma intereseaza cartea domnului Szekely. Intrebarea mea este: ce motivatie sa aiba cei din diaspora sa se intoarca in Romania definitiv, cand adesea motivatia nu este numai de bani (ati mentionat de romanii care lucreaza in constructii in Spania), ci de a fi intr-un mediu in care oamenii au o gandire ca in vest (nu una colectiva)? Chiar daca au resurse in Romania, multi prefera sa stea in strainatate, datorita mindsetului care il au multi de acolo. E naspa sa te intorci in Romania si sa nu ai cu cine pe romaneste :( Nu e vorba numai de bani (prea mult accent se pune pe asta).
@iulianfd4 ай бұрын
Ai cu cine dar trebuie sa iti găsești bula, si acolo si aici cu toții traim in niste bule, un grup de prieteni, un cartier anume, o zona, orasul de 15min etc in bula potrivită viața in Ro e frumoasă.
@AndySzekely24 ай бұрын
@@iulianfd sunt de acord cu aceasta idee ! In plus, a avea prezenta simultana in mai mult locuri (tari) poate fi un plus. Multiculturalitatea genereaza oportunitati.
@a.d.32934 ай бұрын
Daca ar fi sa-ti dai cel mai important sfat tie, cel de la 20, 30 si 40 de ani, care ar fi acesta? Multumesc!
@MaraSamsara4 ай бұрын
min 1.07.40 el zice la inceput sa ne gandim la scopuri mărețe, sa facem bine și altora.. și apoi da exemplu de cum sa ne gandim cum creștem de la 200.000 la 3.000.000. Adica vb de bani. Cam banii sunt drive-ul, mai ales dc s-a școlit în America. De-acolo a pornit capitalismul unde pe primul loc e profitul antreprenorului, cu salarii mizere pt cei de la baza, ce contează cât poluam, ca manipulam oamenii sa cumpere și ce nu au nevoie, producem mâncare de rahat sa fie cat mai multi obezi etc. Au împachetat frumos, dar baza tot profitul cu orice preț e.
@vladbrincoveanu4 ай бұрын
Ai vorbit de aceste cifre ca în x ani aș vrea să îmi multiplic cu x20 portofoliul. Întrebarea mea, cum îți dai seama care este punctul de echilibrul între cat de mare s-a îți setezi ținta ? Evident, ulterior ea poate fi ajustată și cu perioada, dar mă pun eu în situația următoare. În 10 ani mă gândesc să îmi dublez portofoliul actual, și mă simt încrezător. Deci aplic cele învățate aici, și vreau să dublez în 5, deja creierul intră în panică, crede ca e imposibil. Dar de ce să mă opresc acolo, de ce nu să dublez intr un an, creierul tot crede ca e imposibil. Cum să îmi stabilesc ținta la 10 ani după care să fac revenire la prezent prin tehnica menționată de discounted cash flow și cum să mă țin de această zi de zi, fără să procastinez?!
@Andrei-cd5yg3 ай бұрын
Ar fi fost mult mai interesant un podcast mai concret in care Andy sa ne destăinuie practic, fără atâta teorie si zgomot de fundal, cum își gestionează el banii, in ce investește, etc.. Este plin internetul clipuri in care Andy descrie conceptele sale, mă interesează dpdv. practic cum își organizează viața lui personală, in ce își investește banii pentru ca acolo se vede in ce măsură aplica aceste idei si concepte despre care povestește. Podcastul arată mai degrabă ca o promovare a produsului Andy Sekely, pe mine mă interesează la concret ce face dpdv. practic. PS: Mulțumesc pentru educația pe care încerci sa o oferi, Daniel!
@DanielTudorOfficial3 ай бұрын
Cu mare drag! Multumesc pentru feedback!
@DodoDiscover4 ай бұрын
intrebare :) cum iti poti dezvolta intuitia ?
@vasilicahaidautu61194 ай бұрын
Știți care sunt cele 3 mari legi ale Creației, vă bazați principiile și convingerile pe ele? Dacă puterea banului dispare, ce vă rămâne?
@ReY-nq4ls4 ай бұрын
Cum ajungi la finalitatea unei tranzacții, în momentul în care intervine și aspectul emoțional? Sub forma de constrângere.😅
@AndySzekely24 ай бұрын
Closing-ul este un SKILL diferit de pitching. Multi oamnei le confunda. Cand ajungi la closing primul lucru de schimbat e STAREA energetica din care te adresezi. Daca la presenting entuziasmul e king, la closing e fermitatea (curajul, convingerea). E bine sa inveti mai intai asta si abia apoi tehnici.
@bancurileluidanutzu31144 ай бұрын
Cand si cum ai descoperit care este misiunea ta? Am pus aceasta intrebare nu doar sa primesc cartea dar lucrez la acest capitol din viata mea si Inca simp ca ma invart in giratoriu. P.s : Las adresa aici sau in privat? Spor in toate va doresc
@alexandrupopa4 ай бұрын
Cat la suta din ceea ce face acest domn e inspiratie si cat e stiinta?
@AndySzekely24 ай бұрын
O intrebare foarte buna. Intentia mea este sa fie 100% din ambele, pt ca nu cred ca se exclud. Cartile mele au bibliografie stiintifica. Cursurile mele nu se dac insa cu carti ci cu procese de autodescoperire
@MaraSamsara4 ай бұрын
Eu vreau sa intreb: într-o zi am tot stat sa ma-ntreb dc sa cumpăr sau nu o parcare la mare, 35 % ca valoare fata de cât am plătit pe studio la cheie. Eu nu voi sta, vin ocazional cu trenul și mai dau la turisti prin firma de property management. E scumpa și de-aia am tot zis ca nu cumpăr. Dar in ziua când am și venit sa o vad, și văzând ca nu prea mai sunt disponibile, dp ce am dormit dp drum, ceva din interior mi-a zis sa o cumpăr. Era ca un instinct, dar mi-am dat seama ca e o frica de a rămâne fără, deși personal nu vreau. Pt turisti ar fi un plus, dar am făcut ceva calcul, și randamentul ar fi mai mare fără parcare (cost achizite/ venit anual). Sa ma bazez pe instinct sau pe calcule (calcule estimative, am pus mai puțin pe noapte fără parcare, nu stiu cât de profesioniste sunt calculele) ?
@DanielTudorOfficial4 ай бұрын
Eu cred ca este vorba de emotie mai mult decat instinct. Parerea mea de investitor este sa iti faci o proiectie pe termen lung (ce vei face cu apartamentul/parcarea) si sa iei in caclcul, cum bine ai facut, randamentul. Din perspectiva mea, dupa datele pe care le-ai spus, te va ajuta doar in cazul unei cresteri iminente a pretului locurilor de parcare sau o revanzare a studio-ului in care parcarea va conta mult pentru cumparator.
@danhohota94224 ай бұрын
Diferența între Brâncuși și Andy este că Brâncuși este un creator nu un reprezentant al culturii Americane 😢de aceea a ales Franța 😊
@AndySzekely24 ай бұрын
Faptul ca am facut training in America inseamna ca sunt un reprezentant al acelei culturi ? Interesant. :)
@danhohota94224 ай бұрын
@@AndySzekely2 nu felul cum promovați bussinesul în România 🇷🇴 masterclass este un cuvânt franțuzesc 🤔? Prefer cultura franceză nu Americană 🙂românii nu au nimic cu cultura Americană 🤔nu știu dacă știți noi românii suntem latini 🇷🇴
@danhohota94224 ай бұрын
Care este diferența dintre PERSEVERENȚĂ ȘI OBSTINAȚIE?😊 i-am mai pus întrebarea asta dar nu a fost capabil să-mi dea un răspuns corect 😢nu-mi pierd speranța sunt perseverent 😊AȘTEPT 😊Da Da confirm domnul Andy spune că știe 😊sunt obstinat ???? Andy vinde lucruri care au fost inventate de Americani 😢imperiul papagalilor 😂
@AndySzekely24 ай бұрын
Interesant. Imi amintesc ca atunci cand am vorbit concluzia nu a fost ca nu am dat un raspuns corect.
@danhohota94224 ай бұрын
@@AndySzekely2 pentru 120€ mă așteptam la un răspuns satisfăcător nu la o concluzie 😢imaginativă că dădeam 1000€ domnului Onețiu și aveam același răspuns?🤔😢
@BOGUNGUREANU4 ай бұрын
Cati kilometri de autostrada sunt in Romamia?
@Giga51274 ай бұрын
Mai multi km decat anul trecut 😃
@DodoDiscover4 ай бұрын
E atat de multă teorie in ce se vorbește încât te doare capul... too much si prea multă rațiune, condiționări, structuri, planuri blabla-uri... Totul este in voi, totul, in suflet. Totul care vi se potrivește vouă, fiecaruia individual. Cunoașteți-vă pe voi ! Asta e tot ce aveți nevoie. Meditați, eliminati temporar distragerile si vedeti ce găsiți in voi. Acolo este totul. Repetați zilnic minim 1-2 ore. Daca aveți nevoie de un cadru, mergeți la un curs de Vipassana ;) aici in RO sau in India Indienii sunt ani lumină inaintea vesticilor in privința cunoașterii spirituale Încercați măcar :) 41:56