1:24:10 Sau cum e specula din promisiuni de vanzare-cumparare Iancule, intreaba-l pe colegul de conversatie, stie el despre ce e vorba. Sau ma rog, asta e acceptata, ca nu e ilegala, neavand legislatie pe domeniul imobiliar si ca da impresia ca duduie piata imobiliara, se cumpara in draci aoleo cresc preturile... Pe langa taxele sugerate de Iancu, le astept si pe cele pe a doua, a treia si a noua proprietate. Aa nu astea nu vor veni, ca deranjeaza pe unii, am inteles, dubla masura...ok si asta...
@crsp14Күн бұрын
Inflatie 4% ?! ( Min 57:00 ) poate am inteles eu gresit, dar daca ai calculat 4%, e o gluma buna...
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Inflatia medie istorica pe LEU este de 4,4%, de aceea probabil a spus 4%. Pentru ca atunci cand investesti, o faci pe termen lung. Atat randamentul cat si inflatia te intereseaza ca medie pe termen lung.
@vld303Күн бұрын
Bucurestiul este orasul de 15 minute daca mergi cu bicicleta at least. Din Tei la Universitate niciodata mai mult de 15 minute pe 2 roti cu asistenta electrica, prezentabil si rapid
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Da, 15 minute pentru unii si 60 pentru altii :)) Inteleg ce spui, de aceea trebuie sa fie promovate si incurajate prin masuri sistemice modalitatile de transport care fac Bucurestiul un oras de 15 minute.
@MyVictor73Күн бұрын
Si in Dubai au fost inselati oamenii in 2007. Dupa aceea s-a dat o lege sa se tina avansurile intr-un cont special. Sigur oriunde in lume iti poti pierde banii daca nu verifici si esti atent.
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Romanii au fost inselati si in 2004, dar deocamdata nu vedem nici o schimbare.
@MyVictor73Күн бұрын
@@DanielTudorOfficial atunci uita-te singur cui ii dai banii, nu este greu
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Pentru asta am facut acest podcast
@SDADanCarsКүн бұрын
Corect 👍
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
👍
@marius2527Күн бұрын
multumim de interviu! asteptam canal de youtube Iancu Guda cu un podcast saptamanal/lunar
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Multumim pentru comentariu! Probabil ca acum Iancu se axeaza pe a fi invitat, tinand cont ca are multe de spus si la emisiunea IQ Financiar.
@marius2527Күн бұрын
@@DanielTudorOfficial iar tie iti multumesc pentru content si pentru ca raspunzi din nou la comentarii. este ceva rar in industrie sau poate pt ca este inca un numar mic, indiferent de motiv, vreau sa stii ca este apreciat. te salut!
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Multumesc, Marius! Citesc toate comentariile si incerc sa raspund tuturor. Vreau sa fac asta indiferent de numarul de comentarii (sper sa fiu pus in dificultate :)) ) Este un mod de recunostinta pentru cei care isi iau din timpul lor sa contribuie la aceasta comunitate.
@ionelturloi35562 күн бұрын
👍👍
@VioPop-cm2ui2 күн бұрын
Suprataxarea speculatorilor, fie că este vorba despre terenuri, criptomonede, artă sau alte active, este o măsură profund eronată, având rădăcini într-o gândire de tip marxist care penalizează inițiativa individuală și riscul asumat. În calitate de dezvoltator, care și-a concentrat eforturile exclusiv pe a construi și a crea valoare concretă, pot să recunosc că unii speculatori au obținut câștiguri mai mari, însă aceasta este o consecință firească a pieței libere. Nu m-a atras niciodată speculația, însă consider esențial să apăr dreptul celor care își asumă riscuri financiare semnificative să beneficieze de câștigurile aferente. De exemplu, în cazul criptomonedelor, cine acoperă pierderile celui care a riscat cumpărând active în valoare de 50.000 de euro, care acum valorează doar 1.000 de euro? Piața liberă înseamnă asumarea riscurilor și recompensarea corespunzătoare a acestora, iar intervenția statului prin supraimpozitare denaturează acest principiu fundamental. Gândirea conform căreia câștigurile speculative trebuie taxate suplimentar este nu doar greșită, ci și periculoasă, deoarece descurajează inovația, inițiativa și investițiile. Piața liberă funcționează tocmai prin diversitatea actorilor săi - fie că vorbim despre speculatori, dezvoltatori sau investitori. Penalizarea excesivă a uneia dintre aceste categorii nu face decât să creeze dezechilibre și să îndrepte societatea către un model economic rigid, de tip comunist. Promovarea unei astfel de abordări trădează o lipsă de înțelegere a mecanismelor pieței și o ignorare a lecțiilor istorice. Libertatea economică și respectul pentru asumarea riscurilor sunt fundamentale pentru progresul unei societăți.
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Multumesc pentru comentariul bine structurat si opinia bazata pe argumente. Imi place ca astfel de oameni privesc podcasturile mele. La terenuri, diferit fata de criptomonede, pretul terenului creste abrupt, in primul rand, datorita unei bune administrari a banulului public. Nu crezi ca o parte ar trebui intoarsa in societate, ca pe viitor aceasta sa evolueze si mai mult?
@strykder2 күн бұрын
Salut .Exista astazi supraimpozitarea de care spui la terenurile extravilane 80% daca il vinzi mai devreme de 8 ani si statul aduna destule taxe si impozite atat pe proprietati cat si pe ce se poate impozita ; nu ar fi corect ca statul sa nationalizeze terenurile proprietate privata ; sa fim realisti oportunistii deja au inscris cand s-au trasat autostrazile ; menirea statului este sa imbunatateasca infrastructura si serviciile nu sa exproprieze dupa ce a terminat acea procedura dupa studiile de fezabilitate pt drumuri /autostrazi ; dezvoltatorii imobiliari sunt destul de favorizati si asa vezi autorizatiile de constructie eliberate peste tot in tara ; prea putine respecta cu adevarat urbanismul zonei spun asta in cunostinta de cauza si stim cu totii ca acesti dezvoltatori impart profitul cu decidentii d-asta au acoperire si isi permit sa-si continue activitatea paguboasa pentru piata imobiliara ; daca as detine un teren intravilan intr-o zona scumpa care ar trebui sa fie negocierea cu dezvoltatorul in vederea dezvoltarii unui proiect imobiliar care sa acopere suprafata conform urbanismului ? ca si in cazul urbanismului ai un POT care-ti limiteaza dreptul la proprietate ; sunt prea multe constructii care acopera suprafete cu POT 20% constructii care se duc chiar la 100% din teren poate aici ar trebui supraimpozitarea impusa ca din cauza incalcarii urbanismului s-a aglomerat Bucurestiul . 50%-50% ? eu vin cu terenul dezvoltatorul vine cu banii ; e echitabila o astfel de gandire ? conteaza mult zona terenului ? se poate ajunge la o negociere 75% proprietar de teren 25% dezvoltator (constructie la cheie ) acolo unde terenul are o valoare mare ? ca in 25% din cladire ar intra si 25% din teren ramas gol pt parcare sau gradina care ar maximiza pretul de vanzare final al dezvoltatorului . Keep up the good work .
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Multumesc pentru opinia foarte bine explicata! Felicitari tie. Noi la The Concept facem intermedierea intre proprietarii terenurilor si dezvoltatori si cotele sunt diverse. Intr-adevar este foarte importanta zona.
@alexburghiu2 күн бұрын
Ce tot vorbeste Buda asta de bursa, ca bvb-ul e cea mai praf bursa din Europa. De exemplu nu poti sa vinzi in lipsa, iar aia de asf sunt vai de capul lor, pusi toti pe pile.
@alexburghiu2 күн бұрын
Va spun eu unde s-au dus banii de la nordis: pe distractii, pe fete de lux si lista continua. Plus Marcel Ciolacu, Grindeanu si pesede. Ati fost finantatorii lor 😂
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Cred ca asta a aflat toata lumea. Conteaza ce facem ca sa nu ajungem in asemenea situatii.
@alexburghiu2 күн бұрын
@ are cineva o vorba ca nimic nu se schimba si lumea are memorie scurta. Toti sunt lacomi mai mult sau mai putin. Nordis e teapa astora din clasa de mijloc mai cu bani. Inainte au fost caritas si fni.
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Total de acord, de aceea fac acest podcast - pentru a contribui, atat cat pot, la educarea comunitatii care ma urmareste.
@alexburghiu2 күн бұрын
@@DanielTudorOfficialconsider ca un podcast nu ma educa. Pune-i pe astia care te urmaresc sa se scolarizeze, ca sigur n-au facut o ora de economie in viata lor. E ca si cum spun si eu ca Ciolacu ca fac meditatii la economie, dar tot praf e 😂
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
nu sunt "astia ai mei", sunt persoane care aleg sa imi urmareasca podcasturile pentru informatiile livrate. De la aceasta declaratie m-ai pierdut din discutie. Respecta comunitatea si vei fi respectat. Toate cele bune!
@Tech.Global.122 күн бұрын
Dupa razboi, mulți viteji se arată. Bine ca te.ai trezit abia acum sa spui ca erau probleme la nordis. Dc nu ai zis la timpul potrivit? Poate ca si acum, in timp ce discutam, sunt alti granzi care dau țepe pe banda rulanta si care vor pica in viitor...
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Salut! Razboiul nu s-a incheiat, a fost doar o lupta. Au fost si vor mai alte tepe / falimente. Conteaza sa inveti sa previi asta. De asemenea, am avut multe comentarii pana acum ca nu abordez subiectul. Nu cumva trebuie sa ii impac si pe acei urmaritori? Uitandu-te la acest podcast, poti afla o metoda prin care poti identifica posibile probleme la aceste firme. Cum ai fi putut identifica si la Nordis. Rolul nostru este sa educam, nu sa facem politie (ai de la Iancu o lista cu peste 200 de firme cu datorii mai mari de 75%).
@alexburghiu2 күн бұрын
sa vedeti voi cand o cada si one, ce o sa va mai uitati la videoul asta. sper sa nu-l stergi atunci :)))
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Salut, Alex! Sper ca ai observat faptul ca acest video nu este despre One, si singura mentiune a lui Iancu asupra lor este ca nu fac parte din lista celor supraindatorati conform criteriilor lui. De asemenea, sunt peste 2 ani in care in fiecare joi, fara exceptie, am livrat un podcast - educativ sau o discutie interesanta ori o analiza de piata. Si peste 5 ani de cand postez frecvent. Nu a fost sters nici un video, niciodata!
@alexburghiu2 күн бұрын
@ ma bucur ca ai mentionat asta. Iti urez succes in continuare!
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Multumesc!
@TheSeboman2 күн бұрын
Doamne, sper sa nu ajungeți nici unul în poziții în care sa legiferati orice. Daniel, avem pretenții de la tine. Iar tu ii ți isonul.
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Sper ca nimeni sa nu ajuga sa legifereze orice. Cred ca pentru inceput trebuie sa acceptam ca putem discuta solutii. Nu tot ce inseamna taxare este ceva rau, la fel cum nu tot ce inseamna taxare este ceva bun. Cei care ma urmaresc de mult stiu deja pozitia mea fata de taxe: daca ne dorim o tara mai buna, trebuie sa platim taxe (iar cei alesi sa le gestioneze corect). Sper sa primim, totusi, feedback si pentru restul de 98% din discutie.
@petruSarac2 күн бұрын
La BVB se retine impozit pe castig in functie de timpul de detinere. La crypto nu se ia deloc. Asta e echitatea PSD.
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Mai nou, da. Totusi, inechitate a fost mereu. De exemplu la impozitul pe crypto se ia in considerare (in restul timpului, cand nu exista "reducere") doar castigul marcat, fara a se scadea pierderile. Iar procentul este de 10%. Tot lipsa de echitate ar fi si acolo. Nu discut daca benefica sau nu.
@cristianconstantin60332 күн бұрын
Sunt de acord cu voi total,dar taxarea nu merge la noi, ca statul nu investeste banii care vin la buget, se plimba cu avioane private si palate la presedinti, ce vb voi acolo???😂😂😂😂😂
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
😂 daca nu ii investeste, zona nu ar creste, iar taxarea nu ar avea baza
@ovidiuNa2 күн бұрын
Excelent podcast. Multumim!
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Multumesc si eu, Ovidiu!
@mituconstantin7852 күн бұрын
salut,ce s-a intamplat cu oamenii care au luat apartamente nefinalizate?sau cum se termina aceasta situatie sa stim pe viitor sa nu mai patim la fel?multumesc ;)
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Din pacate nu au multe modalitati de a-si recupera banii. Practic trebuie sa ii recuperezi de la o firma aflata in insolventa (care nu are bani sa iti dea). Singurul lucru pe care il poti face pe viitor este sa analizezi riscul companiei de a intra in insolventa.
@giuraluminita260Күн бұрын
Adică nu mai primesc nimic înapoi.
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Cel mai probabil, din pacate
2 күн бұрын
14% -4% inflatia - 10% , a uitat sa spuna si PIB`u romaniei cu cat a crescut sa scada si din ala :) !
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
De ce sa scazi cresterea PIB-ului?
2 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial asa calculezi return pe un investiment :) Daca faci 10% din dividende trebuie sa scazi inflatia si cresterea economica = profit pe acel dividend ! ex.1 inflatia 4% + cresterea economica 2% = 6% . 10%-6% = 4% real
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Eu vad cresterea economica ca fiind in beneficiul (profitul) tau, este ca un beneficiu pentru riscul asumat. Cand investesti pe termen lung, puterea banilor conteaza, diferenta dintre cresterea economica si randamentul tau indexat la inflatie fiind doar o masura a priceperii tale de a investi mai eficient decat majoritatea.
2 күн бұрын
Ei e putin gresit ! Eu zic sa faceti un research bazat pe relatia dintre Inflatie si cresterea economica ! sunt printre primele ecuatii care tre sa le luam in calcul cand facem o evaluare de risk intr-o investitie (adica basic ) ! Altfel aici la un apartament sau doua nu va afecta pe nimeni 3-5% pe an inflatia
@DanielTudorOfficialКүн бұрын
Nu spun ca nu au legatura, deoarece au, dar randamentul din cresterea economica se transpune in puterea ta de cumparare, nu si cel din inflatie
@masterjedi41192 күн бұрын
te-ai cam "pisat" pe tine cu atacul asupra proprietatii private ; treaba proprietarului de teren ce face nu-i speculatie cum insinuezi e INVESTITIE ; nu cumva "visezi" cum viseaza anumiti "investitori" sa deposedeze cica in interesul celor multi pe cei care au investit in terenuri asa cum altii au investit prosteste in iluzii altii au investit in terenuri la pozitie ; poate n-ati auzit de Constitutia Romaniei si dreptul la proprietate; intr-un stat democratic proprietatea privata e SFANTA ; nu ma poti obliga sa ma asociez cu dezvoltator ca vrei tu pe terenul meu .
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Te salut! Imi pare rau ca pe acest canal exista cineva care foloseste un asemenea limbaj. Bineinteles ca sustin dreptul la proprietate si la investitii eficiente, insa daca statul aduce plus-valoare prin buna gestionare a banilor (din taxe, din finantari, etc.), mi se pare util ca cei care beneficiaza de asta fara sa aduca plus-valoare, sa contribuie din profit. Nu are legatura cu dreptul la proprietate sau cu alte lucruri de genul.
@masterjedi41192 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial stii ca o sa fie explozie de pret artificiala la teren daca "impui" 60% suprataxare pe teren ,iar asociere cu forta cu dezvoltatori cam aceeasi treaba ca si cei patiti cu Nordis dar in defavoarea proprietarilor de teren ; am pus ghilimelede rigoare ar trebui sa insemne ceva ca d-aia le avem in gramatica
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Ghilimelele sunt pentru a cita pe cineva / reproduce in exactitate un text scris de altcineva. De aceea le avem in gramatica.
@patriciahrenyak2 күн бұрын
Super invitat 🎉 Va puteți da cu părerea despre construcțiile din militari ?
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Multumim, Patricia! Apreciez faptul ca te-ai uitat la podcast si ai lasat un comentariu. Dupa cum ai spus si tu, doar ne-am da cu parerea, nu ar fi nimic informat. Sunt convins ca si acolo sunt atat dezvoltatori si constructii bune, precum sunt si altele mai putin bune. Trebuie analizat fiecare caz in parte.
@robert89303 күн бұрын
poate nu ar trebui taxate nici bursa nici crypto si sa lasam fiecare sa faca bani cum crede, prin specula, prin investitii, prin ce vor ei. daca eu vreau sa-mi pun tot salariul pe negru, sa fiu lasat sa fac asta, si daca castig, sa nu fiu fortat sa dau din banii mei la guvern, ca nici ei nu-mi dau banii inapoi cand pierd.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Totusi, pentru ca o tara sa prospere, este necesar un sistem de taxare.
@marianvladutionita90153 күн бұрын
41%
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
41%? 😁 Cred ca am ratat ceva 😅
@marianvladutionita90153 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial bitcoin a crescut 41% si nu 30%, cum a mentionat distinsul domn invitat, Iancu Guda.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Am inteles acum Greu de tinut cont oricum :))
@marianvladutionita90153 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial a fost in spirit de gluma...
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
ne mai destindem putin 😁
@eduardbargheli3 күн бұрын
Foarte bun Podcast, informații utile și interesante, am primit o deosebită plăcere să vă ascult 🙂👍
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumim Eduard! Big hug!
@constantinsomandru82443 күн бұрын
Stiu ca nu e bine sa diversifici prea mult! Însă ma simt foarte confortabil deținând Aur și argint, imobiliare și crypto!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Daca le detii pe acestea nu cred ca esti supradiversificat. Metalele pretioase si imobiliarele te ajuta pe termen lung. Crypto te ajuta pe termen scurt. Depinde mult de procentele distribuite.
@constantinsomandru82443 күн бұрын
@ 50% imobiliare 30% Aur și argint 20% crypto!( pe care probabil o sa-l convertesc in aur la următoare oportunitate și ceva Cash pentru viitorul ciclu de crypto) Mulțumesc frumos de răspuns
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Ma bucur ca esti echilibrat! Felicitari :D
@oviian3 күн бұрын
Ce părere aveți despre BT Index România ROTX
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Nu cred ca ar fi bine sa iei astfel de sfaturi de pe internet, de la nimeni. Gandeste-te in felul urmator, sunt 2 variante: - cineva (poate chiar foarte experimentat) iti spune ca este un instrument excelent -> investesti in el si la o corectie de x luni acea persoana nu mai este langa tine sa analizati impreuna de ce s-a intamplat asta si de ce merita sa investesti in continuare sau nu mai merita. - cineva (poate neexperimentat, sau experimentat) iti spune ca nu este un instrument bun -> nu investesti si daca x timp merge bine, o sa iti para rau.
@iulikdev3 күн бұрын
Iancule eu te votez!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Contabilizam, avem un vot deja :))
@masterjedi41192 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial poate respectam Constitutia si dreptul la proprietate inainte sa cerem voturi ; voi cu bursa altii cu imobiliarele ; de parca bursa nu-i tot speculatie
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Te salut si aici! 1. Nu cere nimeni voturi - iei lucrurile prea in serios. 2. Pentru cealalta speta, am raspuns in comentariul tau. Multumesc pentru interesul acordat!
@paunmarian76923 күн бұрын
O mica remarca, nu cred ca e comparabil randamendul imobiliarelor de 4-5% pe an, cu randamentele din simple depozite sau investitii tot de 4-5%. Pentru ca in cazul al 2-lea tre sa avem in vedere factorul de erodare al inflatiei a capitalului, pe cand real estate-ul tine pasul cu inflatia long-term (cel putin un ciclu imobiliar) . Sper ca m-am exprimat si am scris corect :)
@iulikdev3 күн бұрын
Daca tot ce poti este 4-5% pe an, este ok. Imobiliarele sunt cele mai proaste investitii cand nu stii sa faci nimic.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Intr-adevar, nu le poti compara din mai multe puncte de vedere: - randamentul din chirie de 4-5% din de acum va fi indexat la valoarea imobilului pe termen lung. Una este 5% din 100.000 cat costa imobiul in t0, alta este 5% la valoarea lui in t1. - este foarte probabil ca acei 5% din depozit sa nu iti acopere nici macar cresterea in valoare a imobilului si lista poate continua.
@paunmarian76923 күн бұрын
@@iulikdev cand nu stii sa faci nimic si investitiile imobiliare or sa fie tot proaste. Pt ca o investitie imob sa fie buna, tre sa ai in vedere intai profilul chiriasului, proprietatea, zona, infrastructura sociala si de transport a zonei cu pricina, apoi tenant management + property management, etc
@carlosacalul3 күн бұрын
Si...iancule inca ceva io daca cumpăr un teren si am noroc sa creasca prețul nu inteleg cum sa suprataxei acest lucru , tu ori ești fraier ori faci pe fraieru, io am cumpărat cu bani deja taxati , io in tot acesti timp am întreținut si am platit impozit la terenu ala, in tot acest timp statu ce a făcut? Io am muncit! Tot ce spui este relativ .
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Salut, Ideea vine de la faptul ca pretul terenului creste major datorita investitiilor statului in acea zona (infrastructura de toate tipurile, dezvoltare locala), nu din noroc. Norocul este doar daca pica un meteorit pe terenul tau si faci acolo un muzeu. Vezi terenurile din jurul Bucurestiului cumparate in anii 90 - cum si de ce au crescut.
@masterjedi41192 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial prietene eu am 800 mp in baneasa si daca pretul pe mp chel e 750 euro pe mp acum cand o sa fie pe ideea geniala a voastra :) cu supraimpozitarea de 60% il duc in 10K p0e mp asa doar ca-s proprietar si pot ; terenul il am de peste 35 de ani platit la zi impozite asa ca textul asta cu statul nu tine; vezi ca statul are contract cu cetatenii acestei tari se numeste Constitutia Romaniei si nu cred ca statul sunt partidele politice sa face ei ce vor pentru clientela lor politica ; statul sa reduca aparatul bugetar si sinecurile sa performeze acolo unde mai au manageri nu sa nationalizeze terenurile proprietate privata ca sa faca rost de bani .
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Am inteles acum, problema este ca esti direct implicat in asta. Incearca sa o vezi detasat: cum arata zona in care ai terenul acum 30 de ani si cum arata acum? Ce plusuri si ce minusuri au aparut in timp si care este motivul principal pentru care pretul terenului a crescut?
@carlosacalul3 күн бұрын
Prostii ....investe 10 ani sa ai si tu un profit si bam ! Vine covid , preturile explodeaza ( este adevarat ca bani i am dublat cel putin ) dar....tot ce este frumos sa dus pt ca bani in realitate s au devalorizat ( prin creșterea de preturi de x4 ori in realitate ) concluzia o trageti voi...
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Cel mai sigur lucru in finante este sa cheltui tot acum. Stii sigur pe ce dai banii si nu sunt devalorizati de inflatie. Cand investesti pe termen lung, insa, trebuie sa cauti metode prin care sa combati inflatia + sa faci profit. Ceea ce nu este pentru toata lumea.
@corneliuflorea81883 күн бұрын
Foarte foarte bun acest podcast! Felicitari, Daniel ! Toate cele bune !
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumesc! Big hug!
@ManaseFlorin3 күн бұрын
Cel mai bun sfat pentru romani ar fi urmatorul: CUMPARATI CE VEDETI FINALIZAT, NU POZE SI PREZENTARI! Te duci la dezvoltator si ii spui sa te anunte cand e gata imobilul! Asa au ajuns toti boschetarii sa fie dezvoltatori pe banii fraierilor! Statul trebuia sa fie principalul dezvoltator si cu siguranta toata lumea era multumita si nu mai existau alde NORDIS!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Sa nu exageram, vedem cum se construieste / produce unde statul are managementul. Sa cumperi la finalizare este cea mai sigura varianta si de recomandat pentru ca elimini orice risc, dar nu beneficiezi de o reducere consistenta din faza de proiect.
@ManaseFlorin3 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial Cand ma refer la stat, ma refer la o echipa formata din oameni capabili nu la ceea ce este acum cu neamuri puse in functii pe criterii politice si nimic mai mult! Tot sistemul trebuie demolat si facut de la zero! In acel moment nu mai vorbim de reduceri consistente din faza de proiect, pentru ca ar construi mii de imobile, care trebuie sa fie vandute la un pret corect, iar statul sa se multumeasca cu cateva procente profit. Acum ce profit au dezvoltatorii de isi permit masini de sute de mii de euro si nu numai...? Eu personal as fi dispus sa-i mai dau 10-15% in plus la final si aia sa fie toata pierdea mea! Romanii sunt hipnotizati de reduceri si stim cu totii cam cum functioneaza treaba!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Cred ca putem depasi partea cu "tot sistemul trebuie demolat", Romania, ca orice tara cu o istorie asemanatoare, trebuie sa treaca prin niste etape pana sa ajunga acolo. Rolul nostru este ca prin educatie sa ajutam romanii sa arda cateva etape.
@alexandrulucian3753 күн бұрын
Așa este ....dai mai mult la final dar macar vezi și ești informat....problema că la români este prosteala in ADN.....cat despre educație de orice fel nici vorba
@paunmarian76923 күн бұрын
Super, bv, felicitari amandurora!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumim. Big hug!
@Woot-Zee3 күн бұрын
"Sunt studii facute" vai draga! Ia vezi studii de acum 20-30 de ani pe tema asta... Aplicati aceesi panta pe niste modele de doi lei. Atatea lucruri care nu pot fi prevazute...
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Iti recomand cartea 15 minute city scrisa de Carlos Moreno, sau podcastul cu el pe care il vom publica in luna decembrie
@andreihandru3 күн бұрын
Sunt destul de sigur ca dezvoltatorii mici, cu cifra de afaceri sub un milion de euro, ca mine, sunt datorii nu băncilor, ci lor ca persoane fizice :), care au ales sa crediteze firmele temporar în loc sa le capitalizeze marind aportul de capital
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
O solutie excelenta este sa faci majorare de capital. Compania ta va arata mai solid ca cifre si vei prezenta mai multa incredere clientilor
@andreihandru3 күн бұрын
@DanielTudorOfficial asa e... Arata mai bine, dar de obicei, dezvoltatori mici, care fac case sau duplexuri, ca nu prea faci blocuri cu 1 milion de euro :), majoritatea se autofinanteaza, după care banii se întorc înapoi acasă, până la următoarea dezvoltare :)...si știu destul de mulți care fac asta... Ziceam lucru asta pentru ca cifrele nu spun toată povestea dacă nu vezi și explicația din spatele lor, și atunci nu cred ca cifra de indatoarare a companiilor, de 75%, cu care Iancu a venit, nu reprezinta neapărat situația din piață.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Corect, dupa cum spuneam si in podcast, trebuie sa mergem pe trasabilitate si sa vedem de unde sunt acele datorii. Am identificat si eu cateva exceptii de genul in lista lui Iancu, dar sunt exceptii ...
@florinsavin91263 күн бұрын
Nu credeți că suprataxarea din vânzarea terenurilor ar duce la o criză mai profundă. Dacă acum sunt blocate ,odată cu suprataxa o eventuala vânzarea ar fi descurajata, ajungand la o lipsă mai acută de spatii pentru dezvoltare
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Poti sa te apuci sa dezvolti (impreuna cu un dezvoltator sau singur) si atunci nu mai esti suprataxat. Oricum, e doar o propunere. O alta varianta este sa taxezi camerele neocupate din locuinte si atunci sa obligi proprietarii de locuinte mai mari cu camere pe care nu le folosesc sa se mute la locuinte mai mici. Ideea de baza este, ca in fiecare varianta, sa scoti mai repede stocurile pe piata si sa fii taxat pe castigurile de capital care nu sunt meritul tau
@AndradaR3 күн бұрын
Felicitări pentru material🤝 S-au atins teme importante de care fiecare client consumator ar trebui sa tina cont inainte de a decide unde este oportun sa isi investeasca banii, mai ales ca sunt multi clienti care cumpără o singura unitate locativa în viață.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumim, Andrada!
@claudiuvlad3 күн бұрын
Sa fie suprataxat si profitul facut prin contractarea in stadiu de proiect a apartamentelor, pentru ca "tu" (oricare ar fi acest investitor) nu ai facut nimic, doar ai asteptat sa fie gata apartamentul. Sa nu fii suprataxat doar daca il pastrezi pentru locuit timp de minim 3 ani.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Hmm...interesanta discutie. Totusi, cumparand in faza de proiect ti-ai asumat un risc si ai platit dezvoltatorul ca sa aduca plusvaloare. Atunci cand dai avansul produsul nu exista. O astfel de taxa ar limita, insa, specula.
@catalinrindasu48943 күн бұрын
Vă urmăresc cu interes pe amândoi😁 Un podcast plin de informații benefice!!
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumim, Catalin!
@dorupohrib76333 күн бұрын
Rădăcina practicii de a se plăti totul în EUR este ca vânzătorul îți transfera ție riscul valutar. Poate la imobiliare mai puțin, dar la mașini, pachete turistice, telefonie etcetera. Și nu numai atât, dealerii auto și alții, te forțează sa plătești în RON la cursul standard al băncii ca, vezi doamne, acolo cumpără ei. Dar când merg la bancă, suna în trezorerie, negociaza cursul și fac 1-2% din diferența de curs.v Ma mir ca ai lucrat în bănci și nu știi lucrurile astea...
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Este mai mult retoric pentru ca este un avantaj doar pentru cel care detine produsul.
@Evellyn2023.3 күн бұрын
Nu ai dreptate. Nu te obliga nimeni. Poti negocia si cursul si valuta. Poti plati/incasa si in euro ptr ele, depinde doar sa intrebi inainte sau sa negociezi.
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
corect si asta. De aceea acestea sunt aspecte ce trebuie stabilite inca dinainte de a bate palma pe tranzactie.
@tvdestept57803 күн бұрын
Acest podcast a venit prea târziu. Too little, too late
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Salut! Cu tot respectul, acum cateva saptamani ai scris tot aici, pe profilul meu, faptul ca evit subiectul. Acum, dupa nici 2-3 saptamani, cand a aparut acest podcast spui ca este prea tarziu. Ce urmaresti prin toate acestea? P.S. Niciodata nu este prea tarziu. Tepe au fost si vor mai fi, iar cei ce vad acest podcast vor afla cum sa se fereasca de o parte din ele.
@LiviuM-p8e3 күн бұрын
stii zicala aia: dupa razboi multi viteji se arata :)
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Liviu, care a fost razboiul? Planorama in 2004?
@costinbors4653 күн бұрын
Felicitări pentru podcast, multe informații foarte bune. Sper sa ajungă la cat mai mulți oameni, inclusiv la cei care legiferează. Mulțumesc
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Multumim, Costin!
@gabidodita4 күн бұрын
Sunt foarte curios de perspectivele lui Iancu, referitor la acest subiect.
@DanielTudorOfficial4 күн бұрын
Foarte pragmatica discutia!
@florian-ion4 күн бұрын
chiar sunt curios de parerea lui Iancu, mai ales in dezbatere cu Daniel Tudor!
@DanielTudorOfficial4 күн бұрын
Din contra, nu este deloc o dezbatere. Eu si cu Iancu suntem in consens total: investeste doar daca merita si verifica bunele intentii ale dezvoltatorilui.
@andreihandru3 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial ești de acord și cu predicțiile făcute prin 2016 - 2017 - 2018...ca piața imobiliara e foarte supraevaluata, va pica foarte curând și preturile vor merge în cap?... dar realitatea a fost total opusa, demonstrând ca analiza, logica și expertiza expusa și trambitata cu mare zarva a cântărit la fel de mult cat o aruncare de moneda aleatorie :)
@DanielTudorOfficial3 күн бұрын
Salut, Andrei! Nu, nu am fost de acord cu acestea si Iancu stie asta. Acest lucru nu ma opreste sa port o discutie benefica tuturor cu Iancu sau cu oricare alta persoana din Romania. Are multe lucruri bune de spus, depinde de noi pe ce ne axam. In acelasi context l-am invitat si pe Radu Georgescu la podcast, dar a refuzat invitatia.
@TheSeboman2 күн бұрын
@@DanielTudorOfficialsi statutul de specialist, nu trebuie reconsiderat, dacă faci predicții eronate? Ma refer la loss-ul lui Guda, pentru short-ul din 17/18/19 referitor la imobiliare.
@DanielTudorOfficial2 күн бұрын
Nu cred ca nu te mai numesti "specialist" daca gresesti din cand in cand, la fel cum nu trebuie sa fii numit "specialist" daca nimeresti cate ceva din cand in cand. Dar inteleg ce spui si sunt partial de acord.
@bogdanb11065 күн бұрын
Foarte buna rostirea amandorura! Nu am crezut ca o sa fie fecunda interactiunea. Am crezut ca o sa plusati in locuri comune, dar nu a fost asa. Multumesc! Ati venit cu un vibe bun si cu un imbold concret.
@DanielTudorOfficial5 күн бұрын
Multumim, Bogdan!
@irinasonoio5 күн бұрын
Vai draga, ce deștept ești
@tzugulanul6 күн бұрын
Mie nu mi-a placut stilul domnului.... Scuze, nu m am putut uita. Respect Daniel!
@DanielTudorOfficial5 күн бұрын
Multumesc pentru feedback! Big hug!
@dudug94376 күн бұрын
Ne poate spune și despre situația lui în privința acțiunilor la firma canadiana care vroia sa exploateze aurul de la Roșia Montană? Vă rog. Mulțumesc
@DanielTudorOfficial6 күн бұрын
Podcastul a fost deja filmat, dar daca sunt intrebari al caror raspuns poate ajuta comunitatea, le poti lasa aici pentru podcasturile viitoare.
@dudug94376 күн бұрын
@DanielTudorOfficial Domnu' Tudor, te apreciez pentru podcasturile tale și te urmăresc cu atentie și interes. Nu știu de ce domnul Guda nu îmi inspira încredere, deși pina acum l-am urmărit. Posibil pentru faptul ca a încercat sa facă o " afacere romanească" și sa profite de acțiunile " Gabriel Resources" , pe seama exploatării aurului de acolo iar cind s-a pierdut procesul, a fost foarte supărat. Asta simt eu. Sorry. Te urmăresc în continuare. Faci treaba buna. Cu stima, Doru G.
@DanielTudorOfficial6 күн бұрын
Multumesc pentru gandurile bune! Intotdeauna trebuie sa luam de la oameni partile bune. Suntem natural supusi greselilor si de aceea ii indrum pe toti (inclusiv in ceea ce ma priveste) sa ia informatiile cu putina sare si piper.
@dudug94376 күн бұрын
@@DanielTudorOfficial și cu lămâie-:). Cred ca ai înțeles ce am vrut sa spun și ce ma deranjează. Ținem legătura. Mulțumesc pentru raspunsuri
@lucitudor46666 күн бұрын
E simplu ca să te poți proteja împotriva inflației este sa produci mai mulți bani
@DanielTudorOfficial6 күн бұрын
Dar sa ii si pui sa "munceasca". De altfel, multi sau putini, tot sunt afectati de inflatie
@cristinacarapcea31606 күн бұрын
Chiar voiam să va vad împreună!
@DanielTudorOfficial6 күн бұрын
Mai avem un podcast aici, pe canal. Dar acum subiectul este unul "fierbinte"