Borderline en Emotionele Verwaarlozing - Lessen uit het Still Face Experiment!

  Рет қаралды 2,248

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Күн бұрын

Borderline Persoonlijkheids Stoornis is geen stoornis maar een ontregeld zenuwsysteem. Hoe dat zenuwsysteem ontregeld raakt en hoe je iemand kunt helpen met Borderline, dat ontdek je in deze video. In deze video extra aandacht voor de lessen uit het still face experiment.
Abonneer je hier op ‪@GuanFelixOnKZbin‬ en klik het belicoon om geen enkele video te missen: tinyurl.com/abonneerYTkanaal
In deze video:
0:00 | welkom
0:40 | still face experiment
1:34 | ontregeld zenuwsysteem
1:56 | effect op kind
4:00 | hypoarousal
5:36 | trauma als oorzaak
6:08 | borderline uitleg
9:40 | oplossing van BPS
De video "Still Face Experiment by Dr Edward Tronick" is te vinden op KZbin.

Пікірлер: 20
@Wen.8719
@Wen.8719 Күн бұрын
Ik herken het in mijzelf. Ik ben nu 36. Het is alsof u het over mij heb.
@labrodoriet4716
@labrodoriet4716 Ай бұрын
Dank je Guan , voor hoe super jij alles uitlegd🙏 En ook al is het allemaal theoretisch… we hebben hier heel veel aan ❤️
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube Ай бұрын
Graag gedaan! Kies er inderdaad bewust voor om via mijn video’s alleen psycho-educatie te geven. Therapie vindt plaats in mijn praktijk 1 op 1.
@ivarvanderknaap1247
@ivarvanderknaap1247 5 ай бұрын
... wat een goede aflevering .. Beste Guan, .. ga aub zo door, mvrgr.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 5 ай бұрын
Dank!
@franciscalove2778
@franciscalove2778 5 ай бұрын
Ik heb in mijn jeugd te maken gehad met een aan alcohol verslaafde vader met zeer wisselende stemmingen dus de thuissituatie voelde altijd als onveilig aan. Wij hebben met zijn vieren thuis en mijn jongste zusje heeft een borderline stoornis.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 5 ай бұрын
Hou vooral je focus op wat je belangrijk vindt in het leven!! Je hebt al heel wat uitdagingen achter de rug. Wens je zus ook balans toe in haar leven.
@franciscalove2778
@franciscalove2778 5 ай бұрын
Dankjewel voor je antwoord. Mijn moeder is nu 80 jaar en haar karakter veranderd, ze wordt steeds angstiger en ik heb steeds meer moeite met haar uitspraken. Luisteren kan ze niet. Maar ik begrens haar zeker wel want ik heb hard gewerkt aan mezelf. Ik ben sinds maart 2022 getrouwd met een hele lieve man en hij is geopeerd wegens prostaatkanker toen we nog geen jaar getrouwd waren. Na mijn scheiding in 2020 heb ik besloten om voor de liefde te gaan en niet voor de angst! Ik weet wat ik wil en niet wil en ik maak bewustere keuzes in 't leven.
@lexfauser3009
@lexfauser3009 9 ай бұрын
Super leerzaam en interessant zeg! En datgene wat je zegt over die hyper en hypo reacties tussen de bordeline cliënt en de ander, heb ik enorm ervaren met een vroegere vriendin in een vriendschap. Nu achteraf daarop terugkijkend en analyserend, en ahv bepaalde opmerkingen die ze naar mij toe gemaakt heeft, was deze bordeline vriendin verliefd op mij, of wilde ze iig uh, "JE WEET WEL" met mij. Helaas voor haar was en is haar wens of behoefte tov mij niet wederzijds, en dat heb ik haar ook toen meteen duidelijk gemaakt (op een respectvolle manier), en sindsdien bestond/besta ik niet meer voor haar! M.a.w.: die vriendschap, of moet ik zeggen "vriendschap" was toen meteen over en uit! Tja, het is niet anders! Zou jij een link kunnen plaatsen in de omschrijving onder jouw video van die video over die moeder met haar kind, waarin je goed kunt zien dat die moeder haar kind alsmaar negeert? Ik ken die, wat je zegt bekende, video nl. niet en ben daar wel benieuwd naar. Bvd.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 9 ай бұрын
Dank voor delen van je ervaring. Er zijn meerdere kanalen die de video gepubliceerd hebben. Als je op YT zoekt op still face, vind je ze vanzelf. Bewust geen link geplaatst. Hoop dat je hiermee de video snel vindt.
@woaiwbwus1408
@woaiwbwus1408 9 ай бұрын
👍👍👍
@anjaverelst9664
@anjaverelst9664 6 ай бұрын
🙏❤
@sandramelief9432
@sandramelief9432 5 ай бұрын
🙏🙏
@nature-nomads
@nature-nomads 6 ай бұрын
Naar aanleiding van dit filmpje dit boek van Janina Fisher aangeschaft. Daarbij ook het werkboek 'De levende erfenis van trauma transformeren'. Ken je dat boek? Alleen al bij het inkijkexemplaar komt er ontspanning: EINDELIJK iemand die 'het' begrijpt, het behapbaar uitlegt en mij ontschuldigt! Gevolg van de herkenning en ontspanning is ook een grote stroom aan (ontregelende) emoties, passend bij Complexe PTSS. Dank je wel voor jouw filmpjes! Heldere uiteg, niet te moeilijk (voor het getraumatiseerde brein), als aanvulling op mijn therapie. Ik vind het heel fijn. 🙏
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 6 ай бұрын
Wat fijn om dit te horen. Dank je wel voor het delen. Ja, ik ken het boekje dat je noemt en gebruik het ook in mijn praktijk met cliënten. Ik waardeer inderdaad ook de eenvoud. Hartelijke groet!
@marcusnl66
@marcusnl66 3 ай бұрын
Dit is allemaal theoretisch, iets waar veel mensen met trauma veelvuldig mee te maken krijgen. Het probleem is dat dit soort filmpjes erg herkenbaar zijn maar dat je als trauma patiënt niet bij machten bent met theoretische verhalen, boeken en beschikbare cognitieve therapieën, een daadwerkelijke verandering te bewerkstelligen in jouw situatie. Waar zit de resetknop bij mensen met vroegkinderlijke traumatisering? Waar in Nederland zijn er psychotherapeuten of TRTC instellingen waar je geholpen wordt ipv jarenlang theoretische verhalen moet aanhoren die uiteindelijk geen verandering brengen in de binnenwereld? Het is “fijn” dat je als patiënt diagnoses krijgt wat er “mis” is met je maar waar kun je terecht om geholpen te worden? In Nederland zie ik het ontbreken van daadwerkelijk hulp voor mensen met vroegkinderlijke traumatisering. Deze groep wordt jarenlang van therapie naar therapie gestuurd en geplaatst bij instellingen die zich focussen op symptomen bestrijding (desnoods met medicijnen) maar echte hulp bestaat er niet. Uiteindelijk ziet een patiënt geen uitweg meer en maakt een einde aan zijn/haar leven en kom je in de theoretische boeken terecht als een statistiek, dat het leven met onverwerkte trauma voor veel patiënten teveel werd. Het werkelijke probleem ligt bij het gebrek aan werkelijke hulp in Nederland. Nederland lijdt aan het “het komt goed syndroom”, het wegkijken en blijven volhouden dat het allemaal uiteindelijk zo erg niet is.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Beste Marcus, ik werk als alternatief therapeut, en het heet niet voor niets alternatief. Deze video is inderdaad psycho-educatie, oftewel theorie, dat klopt. Doel is dat mensen die niet zoveel weten over trauma iets gaan herkennen en dat is een hele belangrijke stap in verandering. Vervolgens dien je inderdaad een therapeut of psycholoog te vinden die je daadwerkelijk gaat helpen met het via voelen, ervaren, verwerken los kunnen laten van de impact die trauma heeft in de ontregeling van het zenuwsysteem. Ik ben van mening dat we niet allemaal hetzelfde zijn en ook niet hetzelfde werken, en net zoals overal zijn er zorgverleners die heel effectief zijn en zorgverleners die dat niet zijn, en tegelijkertijd zit er ook verschil in veranderbaarheid bij mensen. Ieder heeft een individuele aanpak nodig en dat is waar ik in mijn praktijk -waar therapie in praktijk plaatsvindt- ook aandacht voor heb. Hoe kan ik deze persoon helpen en wat verwacht deze persoon van mij en is dat haalbaar en realistisch. Daar zet ik mij dagelijks voor in, naast het maken van deze video's (in mijn weekenden al ruim 4 jaar).
@marcusnl66
@marcusnl66 3 ай бұрын
Bedankt voor uw response. Ook er herkenbaar in wat u zegt. Elke therapeut kijkt naar de hulpvraag en naar zijn of haar capaciteiten en ervaringen. Bij veel mensen met vroegkinderlijke traumatisering krijg men erg vaak een diagnose maar tegelijkertijd ook de mededeling “wij zijn onvoldoende toegerust en gespecialiseerd om iemand met uw klachtengeschiedenis te behandelen”. Uiteindelijk weten deze groep patiënten alles over hun diagnose, hoe dit te vertalen en wat zich afspeelt in de binnenwereld, maar een oplossing en/of resetknop wordt niet er aangeboden.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 3 ай бұрын
Daarom werk ik als therapeut ook niet obv een diagnose zoals die gesteld worden vanuit de DSM in de GGZ. Ieder mens heeft een specifieke aanpak nodig en een eigen traject naar verandering. Diagnoses zijn wat mij betreft beschrijvend voor symptomen die we zien, maar geven geen enkele richtlijn voor wat een individuele patient nodig heeft.
@marcusnl66
@marcusnl66 3 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbin​​⁠Bedankt voor de response. Ik ben het met u eens dat elk individu een ander behandelplan nodig heeft, we zijn allemaal immers verschillend. De ene trauma is zeer zeker de andere niet.
THE POLICE TAKES ME! feat @PANDAGIRLOFFICIAL #shorts
00:31
PANDA BOI
Рет қаралды 24 МЛН
你们会选择哪一辆呢#short #angel #clown
00:20
Super Beauty team
Рет қаралды 42 МЛН
KINDNESS ALWAYS COME BACK
00:59
dednahype
Рет қаралды 134 МЛН
LOVE LETTER - POPPY PLAYTIME CHAPTER 3 | GH'S ANIMATION
00:15
Stille Borderline
12:29
Borderlight
Рет қаралды 10 М.
PTSS en trauma - Wat is het en hoe kom je er van af?
14:54
Leer Vrij Leven
Рет қаралды 7 М.
Hoe Emotionele Verwaarlozing kan leiden tot Schaamte
12:10
Guan Felix
Рет қаралды 6 М.
Waarom verbreekt iemand met borderline soms zomaar het contact?
10:44
Omgaan met Borderline | Proudpraat | Proud2Bme.nl
6:53
Stichting Proud2Bme
Рет қаралды 57 М.
Als hechten niet lukt...
1:18:20
Als Hechten Niet Vanzelf Gaat
Рет қаралды 20 М.
Всегда проверяйте зеркала
0:21
Up Your Brains
Рет қаралды 3,6 МЛН
devil Pk jesus 😱❤️😈#devil #jesus #shorts
0:15
Jesus Vs thank Devil
Рет қаралды 8 МЛН
A clash of kindness and indifference #shorts
0:17
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 35 МЛН
🫓 Xorazim guch 💪  #littos
0:14
Littos Media
Рет қаралды 4,3 МЛН
🫓 Xorazim guch 💪  #littos
0:14
Littos Media
Рет қаралды 4,3 МЛН
Научилась изменять внешность😱😍
0:54
Следы времени
Рет қаралды 2 МЛН
ВЕЛОСИПЕД ЗАГОВОРИЛ
0:15
KINO KAIF
Рет қаралды 14 МЛН