Am dat o căutare pe Bucureşti, să văd şi eu ce au postat alții în ultima săptămână. Şi am găsit aşa: o şoferiță a făcut praf 13 maşini, chirii mari, străzi care te înghit, case abandonate în centru, mi-au furat bagajele, ciocolata Dubai, cea mai mare țeapă imobiliară, justițiarul de Berceni, bișniță la Sf. Dumitru. M-am oprit aici, că e destul.
@anajucan7952Ай бұрын
O capitala pierduta prin indiferenta edililor!M-a intristat .
@angelaneculai4281Ай бұрын
Ma bucur ca am revăzut orașul, deși este trist cum arată...și eu merg în fiecare an acasă, m-am născut și am stat până la 57 de ani în București, dar nu am mai fost în centru de ani de zile la plimbare, trecem doar cu taxiul 😞 de 10 ani locuiesc în Madrid, unde f rar auzi un claxon, și acela probabil că este un român☹️
@gabrielainlondra6035Ай бұрын
Vă înțeleg foarte bine. Şi eu simt la fel. Şi prietena mea din Londra este născută în Bucureşti şi merge acasă în fiecare an, dar numai la ea în cartier. Când vede filmările mele, parcă nu-i vine să creadă.
@AA-qf7pkАй бұрын
Bucuresti e un oras oriental ,zici ca undeva in Egipt esti ori in orasele din India.
@AA-qf7pkАй бұрын
Min.3-cei cu reclama asta de pe blocuri?
@AA-qf7pkАй бұрын
Doamna asta nu sunt grafitti-asta sunt mazgleli prostesti!
@AA-qf7pkАй бұрын
Doamna asta nu sunt grafitti-asta sunt mazgakeki prostesti!
@MihaiCraciun-z9eАй бұрын
M-am nascut, am copilarit si am trait mai mult de 40 de ani in Bucuresti. L-am vazut prin cele mai urate perioade, precum mocirla generalizata din anii 1980 cand s-au construit magistralele de metrou, cartierele dormitor si Centrul Civic (zis si Zona Unirii) cu Casa Poporului cu tot. Au fost vremuri urate in oras in acei ani. Si totusi Bucurestiul n-a aratat niciodata atat de urat, haotic si dezorganizat asa cum e azi, cand ai senzatia ca nimeni nu se ocupa de oras si oricum nici nu-i pasa nimanui despre el. Trist, foarte trist.
@alinhopa-r8yАй бұрын
@@MihaiCraciun-z9e Ati incercat transportul public? Sau asta doar in afara se foloseste, in Bucuresti nu va coborati din masina. Sau era si asta mai bun pe vremurile cand ati decis sa plecati, cand totul era mai frumos
@MihaiCraciun-z9eАй бұрын
@@alinhopa-r8y Intai de toate ca transportul nu contribuie in general la aspectul orasului. Iar in singurul aspect la care contribuie, imaginea de marca, STB esueaza lametabil pentru ca nu-i in stare sa-si aleaga o schema de culori si o mapa de produs ca orice marca respectabila. Dar dincolo de asta, imi pare rau sa te dezamagesc, dar transportul public din Bucuresti este o catastrofa pentru ca nu este gandit ca un sistem. Singurul mod in care poti convinge oamenii sa foloseasca transportul public este atunci cand sistemul este de incredere: intervale de succedare mici si predictibile, comunicate in fiecare statie. STB esueaza lamentabil si la capitolul asta: statii care par abandonate, intervale de succedare haotice si imprevizibile, lipsa de sistem de comunicare a timpilor de asteptare. HAOS! Nu ai cum sa ai incredere intr-un asemenea sistem, care nu-i in stare sa ofere in 2024 un nivel minim de serviciu civilizat. Omul cand pleaca de acasa, daca este sa aleaga SISTEMUL de transport public, atunci vrea sa aiba predictibilitatea timpului de parcurs si a ceea ce i se intampla pe drum: cat fac pana la statie, cat astept, cat dureaza mersul, unde schimb, cat de repede vine schimbul, cand ajung la birou? Pe om nu-l intereseaza ca e vehiculul STB, al lui Pandele sau al lui Metrorex ori al CFR. Pentru el toate la gramada sunt "SISTEMUL". Ori daca SISTEMUL in ansamblu e neutilizabil macar de undeva unde ma duc si-mi las masina, atunci nu-l folosesc, ca n-am cum. De asta in occident folosesc transportul public, pentru ca ma pot folosi de el din "Snagov si pana-n fundul Bucurestiului si inapoi". In Bucuresti asa ceva e imposibil, deci nu-l voi folosi. Singurul mijloc de transport din Bucuresti care raspunde (prost, dar macar raspunde) la cerintele unui transport public predictibil de secol XXI este metroul. De asta este extrem de utilizat. Ce te astepti? Sa laud niste vehicule noi? Daca ele circula sincronizate ca doua maini stangi si sunt colorate ca pomul de Craciun, n-am cum. Asta nu e SISTEM de transport. Sunt doar niste vehicule care se plimba cu calatori prin Bucuresti.
@alinhopa-r8yАй бұрын
@@MihaiCraciun-z9ePe principiul asta, sa nu mai mearga nimeni pana nu se face perfect. Iar prin nefolosire, vom vedea cum se va putea justifica/documenta alocarea vreunui buget de investitii in acest domeniu. Iar pe de alta parte, conform clipului, sa ne plimbam pe bulevardul aglomerat de masini de care umplem toti orasul si sa ne plangem de zgomot si mizerie, dar sa admiram culorile si aspectul frumos al autobuzelor (contrar a ceea ce explicati aici)
@MihaiCraciun-z9eАй бұрын
@@alinhopa-r8y Iti scapa esentialul: nu e niciun principiu, e un mecanism de decizie psihologica umana. Pe oameni nu-i poti convinge sa renunte la masina daca ii rogi frumos sa foloseasca transportul public. Se convinge omul singur si ia singur decizia atunci cand vede un sistem care, intre altele, prin imaginea de marca si predictibilitate ii transmite incredere. Incredere care se castiga foarte greu. Rugamintile nu ajuta, ci faptele: linia de transport care circula de la 5:00 la 0:00 la fiecare 3-5', cu afisaje in fiecare statie care te anunta timpul pana la urmatorul vehicul, timp care se si respecta. Faci asta timp de 6 luni si brusc linia se umple, pentru ca oamenii prind incrdere si incep sa renunte singuri la masinile personale. In definitiv un transport public functional ii scuteste de costurile de intretinere ale masinii. Numai ca in momentul asta nu exista nici macar o singura asemenea linie in tot orasul! Niciuna! Si nu, nu trebuie sa faci sistemul perfect pentru a fi utilizat. Ca in cazul oricarui sistem, e vorba de o curba de adoptie, pe masura ce sistemul evolueaza: faci intai o linie (cap-coada, nu doar o statie), pe urma inca una si tot asa mai departe pana cand in 5-10 ani le faci pe toate. Intre timp renuntarea la masina si trecerea la sistemul de transport are loc natural. Win-win! Mai mult, are loca si un efect in cascada, pentru ca incep si copiii sa se obisnuiasca cu transportul public de mici, in asa fel incat peste 15-20 de ani, atunci cand devin adulti, transportul public e natural pentru ei si nu se mai gandesc sa foloseaca masina personala. Decodamata nimic din viziunea asta nu se regaseste la STB, ori la Primaria Capitalei. Totul se face din gatul mainii: "mai pune doua vehicule noi ca poate tine". Si tu nu ai decat sa te contrazici cu mine cat vrei, dar vorba e ca abordarea asta in mod evident nu functioneaza. De asta transportul public in Bucuresti este o catastrofa in continuare.
@alinhopa-r8yАй бұрын
@MihaiCraciun-z9e Ati vorbit ca baietii din Range care spun ca n-avem nevoie de piste de biciclete, ca nu merge nimeni pe ele. N-as vrea sa ma repet, dar fara identificarea nevoii prin cerinta si folosire, nu se vor putea justifica investitiile, asa cum le prezentati aici ci nevoile se vor indrepta in dezvoltari de strazi si parcari, un oras pentru masini. Aplicatii exista. Dar nici nu ati incercat sa le folositi, dupa cum vorbiti. Prin ele se cumpara bilete, abonamente, se vad traseele in timp real, timpul de asteptare, de sosire, statiile, legaturile, tot. Ati ales sa prezentati Bucurestiul din masina, dupa care v-ati plimbat pe bulevard deranjati de masini, galagie si mizerie iar la final va expuneti opinia public despre un Bucuresti urat si abandonat.