Рет қаралды 339,176
Află ce EFECTE UIMITOARE are postul în organism.
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări:
/ pacientul20
Postul religios și postul intermitent sunt lucruri diferite. Primul are ca și principiu de bază excluderea din dietă a alimentelor de origine animală. Desigur, acesta înseamnă pentru practicanții lui mai mult decât abținerea de la consumul acestui tip de alimente, având și o latură profund spirituală. Deși se crede că între religie și știință este un... să-i zicem conflict, măcar în ceea ce privește postul știința a recunoscut că organismul are de câștigat de pe urma acestuia. O dată că, prin eliminarea alimentelor de origine animală și un consum crescut de legume, fructe și semințe, ficatul, rinichii și sângele trec printr-un proces de detoxifiere.
Apoi, faptul că legumele și fructele au un număr mai mic de calorii, organismul - pentru a funcționa - este forțat să consume din depozitele sale de grăsimi, ceea ce în mod firesc duce la pierderea de kilograme. Urmarea scăderii ponderale este - așa cum toată lumea deja știe, cel puțin voi, abonații noștri deștepți și informați -, deci urmarea scăderii ponderale este scăderea nivelului trigliceridelor și a glicemiei, ceea ce reduce substanțial riscul apariției bolilor cardiovasculare. Metabolismul bazal încetinește ca să-și păstreze energia și sunt folosite depozitele de glucoză existente în ficat, iar pe de altă parte se mărește nivelul de eliberare al hormonilor. Good job!
Ce se întamplă în organism când ții post? Ai crede că dacă nu îl mai hrănești ca atunci când mănânci „de dulce”, îl secătuiești de energie. Greșești. Dimpotrivă! Pentru că îi este mai ușor să proceseze tipul de mâncare pe care îl primește, pentru că efortul lui este mai mic, își îndreaptă energia spre metabolism și spre sistemul imunitar, care devine mai puternic. Așa începe procesul de vindecare naturală. Corpul se curăță de reziduuri și este mai plin de energie, activitatea inimii se îmbunătățește, cresc performanțele creierului, se îmbunătățește digestia și crește calitatea somnului, dispar durerile musculare dar și stările de tensiune sau de anxietate, și, nu în ultimul rând, pielea capătă strălucire.
Postul intermitent e de vreo 6 tipuri. Afli mai multe despre el daca te urmaresti clipul.
Cercetările sugereaza că un post mai lung de 24 de ore ajută corpul să devină mai rezistent la stres și la expunerea ulterioară la toxine, iar anumiți hormoni produși în timpul postului pot avea efecte benefice anti-îmbătrânire și anti-cancer. Totuși, persoanele care au tulburări metabolice sau de alimentație ar trebui să fie prudente și să nu se apuce de posturi din astea prelungite fără să ceară părerea medicului.
Zice-se că un post care este ținut între 72 și 144 de ore ar determina regenerarea inclusiv a celulelor sistemului imunitar. Și tot așa, se mai zice că cei care reușesc să nu mănânce între 144 și 288 de ore (adică între 6 și 12 zile, la naiba!) își schimbă fundamental înțelegerea asupra alimentelor și ajung să-și stăpânească emoțional acest simț de bază care este foamea.
---
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam / pacientul20
Facebook: / pacientul20
EHealthRomania: ehealthromania...
Instagram / pacientul2.0
#post #fasting #sanatate