Ca sa simplifici circuit-ul , exista separator fuzibil care nu intrerupe nulu doar cand ridici sertaru fuzibil "(adica nulu nu are protectie magnetotermica) in mod normal se ard ambele sigurante fuzibile, la un scurt sau suprasarcina .
@MilionarulАй бұрын
Se foloseste doar in sistem tnc care este singurul sistem in care nu ai voie sa intrerupi nulul(PEN-UL) deoarece acesta indeplineste si functia de PE care este primordiala in acest sistem. . Dupa cum ziceam esti obligat sa intrerupi neutrul odata cu faza cea ce atrage de la sine tratarea nulului iar dupa aceea folosirea unui dispozitiv de protectie cu pirghie care sa nu poata permite intreruprea fazei separat de neutru !
@lib.44174 ай бұрын
Soluția cea mai simpla e sa aveți o împământare locală care sa fie legată in punctul de separare PEN -> PE si N , la intrarea în tablou. Astfel N va fi permanent conectat la pant iar o eventuală întoarcere de pe faza prin aparatele conectate nu va putea sa existe decât în limita rezistentei interne a prizei de pământ (mai mica de 4 ohm ... de dorit). Ar exista și varianta cu circuite separate și magnetotermice de 1P+N sa 2P pentru a separa / izola complet o eventuală defecțiune locală în vederea reparatiilor .... dar aici nu toti agrează aceasta varianta. Un salut
@instalatiidiverse4 ай бұрын
Am prezentat un caz real in care se poate intapla , sunt multe locuinte , etc... ce nu sunt ok .
@lvswitchgearsinfo2.07 ай бұрын
Great
@ToaderViciriuc2 күн бұрын
❤❤❤
@Danutzmio7 ай бұрын
Bună ziua, M-am lovit de această situaţie, am sperat că acel "Releu" să lucreze ca un fel de contactor (în momentul în care nu are Nul să decupleze complet circuitul) dar din păcate nu face acest lucru. Care ar fi soluţia ce-a mai accesibilă la tabloul din exemplu dumneavoastră? se poate monta un contactor?
@instalatiidiverse7 ай бұрын
E nevoie de un contactor .
@MilionarulАй бұрын
INTREBARE : de ce ai dat cleme sir dupa protectia la supra tensiune ? ce tip de diferential ai pe general rccb sau rcbo? in acest tablou ai urmatoarele greseli : intr o retea monofazata esti obligat sa intrerupi nulul cu faza in acelasi timp . asta inseamna ca trebuie sa folosesti pe general cel putin un disjunctor 1P+N in locul separatorului, dupa care daca intrerupi nulul ,releul de tensiune isi face treaba si intrerupe circuitul . o alta remarca este ca daca diferentialul pe care l ai folosit la tabloul din video este rcbo este total gresit deoarece practic tu dublezi protectia la suprasarcina rrcbo-ul avind 3 protectii intr- una singura . . rcbo -ul este un dispozitiv de protectie proiectat pentru fiecare circuit in parte . a treia problema este ca daca tu ai fi folosit 1P+N locul monopolarelor ai fi facut un tablou foarte bun deoarece tu esti obligat sa repecti pentru neutru la fiecare circuit in parte in toate sistemele mai putin in TNC urmatoarele functii de protectie : protectie la scurt circuit , protectie la suprasarcina , intrerupere + separare care nu se pot indeplini cu nimic altceva decit cu cel putin disjunctoare 1P+N . Ca sa nu ajungi in situatia in care te ai trezit in cazul de fata trebuie sa faci urmatoarele: tratezi nulul inaintea tabloului si intri in tablou cu sistem TNC S : FAZA NEUTRU si PE scoti separatorul si inlocuiesti cu o bipolara care trebuie sa fie cu doua masuri mai mare decit valoarea cea mai mare a disjunctorilor circuitelor ,schimbi rcbo-ul cu un rccb care trebuie sa fie obligatoriu mai mare cu o masura decit generalul bipolar si din diferential pleci in 1P+N cu faza si nul pentru fiecare circuit in parte iar in bara de jos dai conductorul de PE in locul neutrului si ai rezolvat problema de a nu a mai avea tensiune in momentul in care intrerupi circuitul din general: . asta inseamna ca trebuie sa folosesti pe general cel putin un disjunctor bipolar in locul separatoarelor si disjunctori 1P+N in locul monopolarelor