Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@eusebiutihan50482 жыл бұрын
Bravo. O prezentare foarte clară. Multumesc 🙏
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare drag!
@Hogruul5 жыл бұрын
Buna ziua! Ar fi foarte util pentru noi sa faceti un video despre avantajele si dezavantajele izolatiei termice cu iuta si/sau a celei cu canepa. Multumesc frumos! O zi frumoasa!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Buna ziua si va multumesc pentru recomandare, o sa imi notez.
@George-ds5xh5 жыл бұрын
Revin si va intreb ce izolatie recomandati in peretii cu structura de lemn prezentata mai jos. Multumesc
@MrBliviu607 Жыл бұрын
Foarte corect !!! 😊👍🏼
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim!
@florinsorian5582 Жыл бұрын
Tu vii cu sfaturi după ideile altora de pe forumuri?
@gigeltamaru5745 жыл бұрын
Buna ziua, tot respectul pentru ceea ce faceti. Consider ca cel mai grav dezavantaj este faptul ca absoarbe apa....pentru ca acest dezavantaj le genereaza pe aproape toate celelalte. Insa...in situatia in care izolezi in pod...intre grinzi..cu un strat de 22 cm...iar sub celuloza...pui bariera de vapori de calitate si rigips...iar deasupra placi de osb de 18 mm grosime, pe unde mai absoarbe apa ?
@RaresCucerzan5 жыл бұрын
poate e ciudat, eu de exemplu as prefera o solutie fara izolare, pod sau pereti, insa imi dau si eu seama ca dor ghips carton poate e prea putin, de aceea am zis mai sus de podit sau osb ca mi-ai dat tu idee, ne lamureste EC :) in concluzie as vrea sa stiu daca e o solutia fara sa izolezi podul , sa nu te afecteze caldura din pod vara si iarna frigul din pod, cel putin o solutie mai simpla
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Buna ziua si multumesc pentru mesaj. In primul rand, nici o bariera de vapori nu opreste 100% vaporii de apa, chiar si cele mai bune bariere oricum lasa putin cateva % vaporii sa treaca. In al doilea rand, directia migrarii vaporilor si umiditatii nu este tot anul aceeasi, adica din interior spre exterior. Vara procesul se inverseaza. In al treilea rand, umiditatea poate ajunge si prin multe alte cai, adica prin contactul cu lemnul, de la careva scurgeri sau accidente, de la umiditatea aerului cu care este in contact acei 5-7 cm lasate pentru ventilare s.a.m.d. Oricum, mereu celuloza ne va sluji mult, daca o sa eliminam cat mai multe cauze posibile pentru a imbiba apa, si mereu va trebui sa lasam spatiu pentru ventilatie normala.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Domnule Rares, inteleg grija dvs, insa prin pod/tavan/acoperis se pierde cea mai mare cantitate de caldura, respectiv aceste structuri trebuie termoizolate in primul rand si cel mai gros si serios posibil. Deja ca sa nu va afecteze caldura verii si frigul iernii, se lasa pod rece, fiind termoizolat tavanul peste ultimul nivel.\, care liber poate fi termoizolat si cu celuloza acolo pe padoseaua podului, adica partea tavanului din pod.
@gigeltamaru5745 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Va multumesc pentru raspuns ! Cu respect !
@RaresCucerzan5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor va dati seama ca in practica alt fel tratez problema, in caz ca unele intrebari va vor parea mai nebunesti sau idei :)
@calinmarta8743 Жыл бұрын
... O DENSITATE PESTE 75 ..80kg/m3la grosime de 150 cm intre capriori pompata sub folie.. o avantajaza si la ce ❓
@clodu20085 жыл бұрын
Ce izolatie si finisaje ati recomanda la o constructie din blocuri ceramice? Initial am vrut polistiren , dar urmarind videourile dumneavoastra am vazut ca nu este recomandat. Ca izolare doar tencuiala ? sau sunt materiale izolante permeabile care se pot folosi ?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Pentru blocuri ceramice eu as recomanda termoizolarea exterioara cu materiale pemeabile, gen vata minerala eco, pluta, placi minerale etc.
@rares91012 жыл бұрын
legat de fibra de lemn sau lana de lemn injectabila? aceasta se aseaza in timp?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Da, posibil.
@RaresCucerzan5 жыл бұрын
podirea podului cu scandura nu ajuta si la izolare? daca o lacuiesti nu mai atrage umezeala.... intreb si eu :)
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Ideea expusa de dvs mai ca nu termoizoleaza deloc. Iar ce tine de umezeala, se va depune condens pe suprafata acestuia.
@RaresCucerzan5 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor dumneavoastra ce solutie ati folosi pentru izolarea podului?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Practic orice fel de material de termoizolare, atat sub forma de placi, cat si sub forma de umplere, inafara de cele de genul polistiren sau spuma poliuretanica. Ce tine de pod, adica peste tavan acolo in pod, sunt cele mai multe optiuni din mai tote structurile unei case.
@lupuionel8357 Жыл бұрын
Am un tavan de apartament cu rigips dar fără nici o izolare se merită celuloza ce ma sfătuiți
@mariusspic89875 жыл бұрын
Va rog ajutati ma cu un sfat pentru izolarea termica a tavanului la o casa tip parter.care ar fi cea mai buna alegere din punctul dvs de vedere.va multumesc
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Depinde de materialul din ce este facut tavanul dvs. Oferiti-mi mai multe detalii despre acesta, destinatia podului etc.
@mariusspic89874 жыл бұрын
Casa nu are placa de beton.sunt doar grinzile,tavanul va fi din rigips.casa este la tara si as vrea sa nu am probleme cu daunatorii.multumesc frumos
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
In cazul dvs as avea grija ca grinzile sa fie suficient de rezistente la icnarcarile ulterioare. Alegeti materiale recomandabil permeabile, insa si usoare, gen vata minerala Eco, perlit, lana de oaie, vermiculita s.a. - insa cu densitati mici. Legat de prtectia de daunatori - ganditi structura cu plase mecanice, atentie la imbinari si nu lasati spatii ca micile vietuietoare sa ajunga la termoizolatie, care oricum trebuie apropo sa dispuna de un strat pentru ventilatie de minim 5 cm spre exterior in pod.
@mariusspic89874 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor va multumesc frumos!
@George-ds5xh5 жыл бұрын
Buna ziua, Recomandati celuloza la casa cu structura din lemn, tip american ? ca straturi din interior in exterior: rigips, baghete/distantiere lemn pentru instalatii, membrana intelogenta control umiditate, OSB 3, celuloza, placa fibrolemnoasa, vata bazaltica de exterior si strat armat cu plasa de fibra suport pt vopsea exterior. Multumesc pentru implicare
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Buna ziua. Pentru structurile din lemn recomand termoizolatii permiabile la vaporii de apa, insa cu folosirea corecta a barierelor contra vapori, si daca e cazul barierelor anti-vant, foliei anticondens etc. Sandwich-ul prezentat de dvs este unul relativ bun, la fel si materialele inteligente (membrana inteligenta sper eu ca este o bariera contra vaporilor inteligenta).
@tehnicianenergetic8695 жыл бұрын
CE ESTE BINE DE PUS INTRE PEREȚII ? ROG ASPUNS ! MULTUMESC,.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Din ce material(e) sunt peretii respectivi?
@kimberlyjon96214 жыл бұрын
Si atunci care ar fi cea mai buna izolatie ptr o casa
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Nu exista termoizolatie ideala sau cea mai buna. Orice materiale are si avantaje si dezavantaje, oricare, iar alegerea deja depinde de fiecare caz in parte, dorinta beneficiarului si respectarea anumitor reguli. De exemplu va recomand video 6 Reguli de AUR la termoizolarea casei - kzbin.info/www/bejne/hJC3f5-ebdGjf6c .
@cojocaruvictor14 жыл бұрын
La mansarde locuite nu e pretabilă?
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
La mansarde se poate de folosit.
@bogdanmuntean9823 Жыл бұрын
Ce penibile sunt motivele expuse si cat de slab argumentate! :) In primul rand dezavantajele enumerate in acest video nu sunt ale celulozei ci sunt dezavantaje ale tuturor materialelor termoizolante! Apoi concluziile trase sunt pur subiective, neavand nici un suport stiintific. In acest sens nu ati facut nici un studiu in care sa observati dezavantajele (in timp) pe care le-ai adus in discutie. Deci un video facut doar ca sa va aflati in treaba. Dintre toate materialele termoizolante, celuloza este printre cele mai rezistente la umiditate, cele mai rezistente la foc, etc. sigur ca poate fi afectata si de umiditate, foc si altele daca nu este montata corespunzator, insa chiar si asa este afectata mult mai putin decat majoritatea materialelor termoizolante.
@sebestyenszaby7 ай бұрын
Puneti flacara pe vata bazaltica sa vedem ce se intampla si faceti la fel si cu celuloza?!! Argumentele prezentate in video chiar mi-au dat de gandit mai ales la cantitatea de aditivi si la cat de "ecologic" este!!!!!!!!!!