No video

BEYAZ BENEK HASTALıĞı TEŞHiS VE TEDAViSi(Hasta Akvaryum Balıkları Lepistes Japon Balığı Beta İlaçlı)

  Рет қаралды 7,346

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Akvaryumda beyaz benek hastalığının tedavisi nasıl olur? Ilaç kullan malımı, kullanma malımı? Hepsi bu videolarda, izleyin.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Hastalık, tatlı su ve tuzlu su balıkları için aynı şekilde kendini gösterir, ancak farklı yaşam döngüsü sürelerine ve farklı tedavilere sahiptir. Her iki su çeşidinde de protozoon parazit, yaşam döngüsünü gerçekleştirmek için kendisini balıklara bağlar. Vahşi ortamda, az sayıda parazit kendisini balığa yapışık yaşar, buda bir problem taşımaz. Çünkü, parazitler kolaylıkla balıktan düşer ve balık yaralarını iyileştirebilir. Bununla birlikte, kapalı bir tankta, parazitler kendilerini kolayca balıklarla birleştirip çoğaltır ve enfeksiyon hemen yayılır ve tabi ki eğer gerekli önlemler alınmazsa, bu sorun bütün akvaryum balıklarının ölmesi ile sonuçlanır.
Tuzlu suda beyaz benek, tatlı suya göre daha yavaş çoğalır, buna karşın tuzlu su beyaz benek sporları ölmeden önce bir balık bulmak için 12 ile 18 saatleri vardır. Tatlı su beyaz beneklerinin ise bu süre 48 saattir.
Şunu mutlaka bilmelisiniz ki stres, beyaz benek hastalığını tetikleyen bir faktördür.Balıklarda strese neler sebep olur?
-Hatalı su sıcaklığı ve kötü su kalitesi.
-Akvaryumda ki diğer balıkların sinirli davranışları
-Yeni gelen balıkların davranışları.
-Yanlış beslenme.
-Balığı taşırken ve teslim ederken aşırı hırpalanmak.
-Kendi ev ortamımız. Özellikle evde çok yüksek ses olması, Kapıların çarpılması yada sert vurulması veya akvaryumun etrafında çok fazla insan sirkülasyonu olması, balıkları aşırı strese sokan nedenlerdir.
Beyaz benek hastalığının en bariz belirtisi, hastalığa adını veren tuz tanelerine benzeyen küçük beyaz noktaların görünüşüdür.
Bu beyaz noktalar, balıkların solungaçlarını ve vücudunu sarar. Bazen yoğun şekilde bir araya gelerek beyaz lekeler de oluşturur. Bazense beyaz benek hastalığı sadece balıkların solungaçlarında bulunur.
Balık bu hastalığa yakalandığında, aşırı rahatsız olur. Parazitlerinden kurtulmak için ya da hastalık balıklarda tahrişe neden olduğundan, balıklarınız tankta bulunan bitki veya kayalara devamlı sürtünerek kaşınır.
Solunum zorluğu çekerler. Balıklarınız suyun yüzeyinde nefes alıyorsa veya tankın filtresine yakın bir yerde duruyorsa, muhtemelen oksijen eksikliği çekiyor demektir. Solungaçlar üzerinde oluşan beyaz benek hastalığı, balığın sudan oksijen almasına mani olur.
İştah kaybı, eğer balığınız yem yemiyorsa bu bir hastalık belirtisi olabilir.
Sakin davranışlar. Balığınız kendilerini hasta yada kötü hissettiklerinde daha sık saklanır ve gizlenirler. Bu stres altında olabileceklerini de gösterir. Her zaman ki gibi aktif olmazlar.
Parazitin en savunmasız olduğu zaman, balığınızı tedavi edin.
Tamamen olgunlaşmış beyaz benek parazitleri enfeksiyonu yaymak için balığın derisinden düşerler. Bu düşen parazitler diğer balıklara yapışır. Bu aşamada beyaz benek parazitleri, kimyasallara alışık olduklarından, tedavi etkili olmaz. Bunun yerine aşamalı bir tedavi uygulanmalıdır.
Kuluçka Aşaması: Beyaz benek parazitinin balık üzerinde görüldüğü andır. Balıkların pul kaplamasının altında kuluçkaya yatar ve herhangi bir tedavinin etkisiz kalması için kimyasallardan koruyan bir kist oluşturarak yuvalanır. (24 ila 27ºC) arasındaki bir sıcaklığa sahip tipik bir tankta, besleme aşaması tam gelişmiş kistin balıktan atılması, birkaç gün sürecektir.
Üreme Aşaması: Bu aşamada, Beyaz benek tedavisi mümkündür. Parazit kendisini bir bitkiye veya başka bir yüzeye tutturana kadar suda birkaç saat yüzer. Bağlandıktan sonra, kist içerisinde hızla bölünmeye veya çoğalmaya başlar. Birkaç gün içinde patlayacak ve yeni organizmalar yeni ev sahibi arayışında yüzmeye başlayacaktır. Tatlı su parazitleri 8 saat kadar hızlı çoğalabilirken, tuzlu su parazitleri çoğalmak için 3 ila 28 güne kadar sürebilir.
Yayılma Aşaması: Tatlı suda parazitler 48 saat içinde, tuzlu su balıkları 12 ile 18 saat içinde bir taşıyıcı bulmak zorundadırlar. Yoksa ölürler bu yüzden tankı bu hastalıktan temizlemenin bir yolu da, bütün balıkları çıkarıp, en az 2 gün ya da 3 gün, akvaryumu balıksız bırakmaktır.
Şimdi Beyaz Benek Hastalığı nasıl bulaşır, onu anlamaya çalışalım.
Deponuzun sıcaklığına dikkat edin. Daha yüksek sıcaklık, parazitin gelişimini hızlandırır. Daha yüksek sıcaklığa sahip bir tank, döngü tamamlanması için birkaç gün sürecekken, daha düşük sıcaklıktaki bir tankın tamamlanması haftalar sürebilir.
Deponuzun sıcaklığını hiçbir zaman artırmayın. Bu, balıklarınıza baskı yapabilir ve bazı balıklar daha yüksek sıcaklıklara dayanıklı değildir.
Çoğu tropikal balık, (30ºC) kadar yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Hangi sıcaklıklara tahammül edeceğini bulmak için daima tropik balık uzmanınıza danışın veya balıklarınız hakkında bilgi alın.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2
#lepistes #betabalığı #japonbalığı

Пікірлер: 123
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Akvaryum ile ilgili herşey bu videolarda. goo.gl/Zmrprv
@basbogalarailesi294
@basbogalarailesi294 4 жыл бұрын
Abi dedim gibi bazen cok guzel geziyolar tek bi blimda gordum beyaz benegi ve digerleride yanyana toplaniyolar yeni balikta getirsem aynisi oluyog yemde yiyolar 3 gundur 28 su sicakligi 50 cm bi akvaryum ic fitre kullaniyorum cama vurduruyorum ileri puskurtme dediler yaptim tuzuda sulandirip koydum bazen cok guzek gezilyolar bazende bir arada toplu duruyolar su ustunde bi ara zeminde kaliyolardi yanasinca uste cikiyoglar yaprak yem kullaniyorum gunde 1 defa
@basbogalarailesi294
@basbogalarailesi294 4 жыл бұрын
O tek gordum baligi tuzlu suda beklettim kavobazda 2 gun boyunca ayirdim onun kuyrundakiler azalmis geri koydum akvaryuma bende onu
@basbogalarailesi294
@basbogalarailesi294 4 жыл бұрын
Selale fitre yaptim yetmedi sanirim cama puskurdunce anca cat pat geziylar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balıklar ne durumda?
@user-lp2jx6be4o
@user-lp2jx6be4o Жыл бұрын
Hayırlı bayramlar abi ben akvaryum için arıtıcı suyu kullanıcamda dinlendirirsem birşey olurmu dahamı iyi olur yada daha mı kötü olur
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Arıtıcıda kullanılan suyu tavsiye etmiyorum. Çünkü arıtılmış su içerisinde, balıklar için faydalı bazı mineraller bulunmuyor. Benim tavsiyem evde yemeklerde ve temizlikte kullandığımız suyun ağzı geniş bir kapta (Leğen-Kova gibi) bekletilip kullanılması.
@user-lp2jx6be4o
@user-lp2jx6be4o Жыл бұрын
@@CemCelikel anladım abi ben Ahmet Morca abi isim farklı geldiyse üzgünüm
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu hesabından çok yazmadığın için en çok beğendiklerim arasında göremedim. Yoksa seni tanıyorum Ahmet 👍🏻
@carsi_edits1903
@carsi_edits1903 Жыл бұрын
Abi betta balığımda bu gün beyaz benekler fark ettim fakat dediğin belirtiler yok neden olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Şu soğuk olduğu için olabilir.
@mehmetberkeinan
@mehmetberkeinan 5 жыл бұрын
Abi bir iki balığımda beyaz benek gördüm, bunlar yeni aldıklarımdı ve daha önceden aldığım suyun dibinden çıkmayan, sürekli saklanan teleskop balığımında beyaz benek olduğuna kannat getirip ayrı bir tanka aldım. Tankın içine metilen mavisi, kaya tuzu ve hava taşı ekledim ama ısıtıcım yok Antalya da yaşadığım için. Daha önce hiç gerek olmamıştı japon balıklarım için, öyle kötü bir zamana denk geldi ki ısıtıcı alacak da param yok. Isıtıcıyı çok acil mi koymam gerekiyor ? Sadece kaya tuzu, dip çekimi, metilen mavisi işe yaramaz mı ?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu işi ancak ısıtıcı ile çözersin.. Ben öyle yapıyorum ama başka yolu var mı da araştırmak lazım.
@batuhanhatipoglu3588
@batuhanhatipoglu3588 3 жыл бұрын
Cem abi akvaryumda vatozum oldu beyaz benek 3 adet japon var bir ilaç döktüm sarı renk oldu nitrofur diye şuan sıcaktan beyaz benekler düştü üstüne metilen atim mi yoksa nitrofur yok eder mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu ilaçları ana akvaryumda mı kullanıyorsun? Önce beyaz benek hastalığını balık nasıl kaptı? Neden beyaz benek oldu? Onu bilmek lazım. Sonra tedavisine başlamalısın. Bir balığın yaşamında su sıcaklığındaki ani değişimler, su kalitesindeki bozulmalar, uygun olmayan tank arkadaşları, yanlış beslenme ve diğer çeşitli faktörler strese katkıda bulunur. Bu da balığın beyaz benek olmasına sebep olur. Balıklarımızı tedavi etmek amacıyla ilaç kullanılırsa, karantina akvaryumuna almak, tedavinin daha etkin uygulanmasını sağlayacaktır. Bu sayede ana tanktaki bakteri döngüsü bozulmadan içerideki beyaz benek organizmaları yok edilebilir. Akvaryum ısısını normalden 3-4 derece daha yukarı al. Böylece 3 -4 gün kalsın. Balık vatoz olduğu için kaya tuzu kullanma. Başka balık olsa kullanabilirdin. Üç gün boyunca sıcaklık değerleri düşürülmemeli, su değişimi kısmi olarak her günün akşamında %25 su değişimi dip çekimi vasıtasıyla yapılmalıdır. Balıklar günlük olarak gözlemlenmeli, üçüncü gün üzerlerindeki beneklerin kaybolup kaybolmadığına bakılmalıdır. Üzerindeki benekler kaybolduktan sonra, balıklarınızdaki sağlıklı hareketlenme görülecektir. Dördüncü günün akşamında akvaryumda dip çekimi vasıtasıyla %25 su değişimi yapılarak zemindeki ölü parazit organizmalarının tahliyesi sağlanmalıdır. Su değişiminin ardından sıcaklık kademeli olarak birkaç saat içerisinde balıklarınıza uygun seviyeye gelecek şekilde eski seviyesine çekilmelidir. Beyaz benek hastalığında en iyi tedaviler; formalin veya malakit yeşili veya ikisinin bir kombinasyonundan oluşmaktadır. Ayrıca bakır, metilen mavisi, potasyum permanganat ve kinin hidroklorür banyoları da kullanılmaktadır. Metilen mavisi türevindeki ilaçlar genel olarak kullanım talimatı içerdiğinden talimata uygun olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları sakın kullanma, bunların faydadan çok zararı olur. Malakit yeşili ve metilen mavisi dışındaki kimyasal tedavi yöntemlerinde kimyasalın türü ve balıkların üzerindeki etkileri iyice araştırılmalıdır. Araştırma yapmadan kulaktan dolma bilgilerle balıklar üzerinde kimyasal kullanımı son derece tehlikelidir. Ayrıca kimyasal olarak ilaç tedavisi uygulanırken ilaçları etkisiz hale getirmemeleri için filtrenizde karbon mevcut ise, karbonu filtrenizden çıkarın ve tedavi sırasında UV sterilizatörlerini ya da protein toplayıcı/sıyırıcıları kapatın.
@batuhanhatipoglu3588
@batuhanhatipoglu3588 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi beyaz benek benim yüzümden oldu akvaryumu degistirmistim balıkları koymak için acele ettim vatoz oldu zaten japonlar sağlam şuan 3 gün ve artık üstünde bisi kalmadı bugünde dip cekimi yapcam ve akşam ısıyı düşürmeyi düşünüyorum ama şu sap sarı kaldı ilaçtan dolayı buda zamanla geçer herhalde su değişimi yaparak.
@batuhanhatipoglu3588
@batuhanhatipoglu3588 3 жыл бұрын
Japonların 31 dereceye kadar dayanabildiginide görmüş oldum 31 derecede hiç bir sıkıntı yaşamadılar gayet normaldirler seninde haberin olsun abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı 32 dereceye kadar dayanır, senin de haberin olsun :) Sık su değişimi ve dip çekimi yaparsan düzelirler.
@batuhanhatipoglu3588
@batuhanhatipoglu3588 3 жыл бұрын
@@CemCelikel sağol abi 😁
@hayaletsurucu6613
@hayaletsurucu6613 3 жыл бұрын
cem abi betanın birinde sağ tarafında bem beyaz şerit oluştu balık artık yemde yemiyor napmamız lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu vücut direnvi düşüyor. Bu da balıkların hastalanmasına yol açıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@cmilyaqubov243
@cmilyaqubov243 3 жыл бұрын
Meraba abi ben bu vidyoyu simdi gordum cunki simdi lazimdi abi benim japon baligimin yanaklarinda yani nefes aldihi yerde beyaz noktalar olusmus iki tarafdada var bu beyaz benek ola bilirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@nihathatipoglu2389
@nihathatipoglu2389 5 жыл бұрын
Benim balığım beta gözünün çevresinde ve kafasının üstünde beyaz beyaz pulumsu lekeler var nasıl geçirim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu lekeler, sonradan mı oldu yoksa balığı aldığından beri var mı?
@Home-xd6dy
@Home-xd6dy 3 жыл бұрын
abi benim balıklarım 3 adat japon solungaçların da 4 veya 5 adet beyaz benek var yem yiyorlar pompaya yakın durmuyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@feyzanursefaloglu6932
@feyzanursefaloglu6932 4 жыл бұрын
Japon balığı tedavisinde ısı kaç derece olması gerekiyor? Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
29-30 derece olmalı
@feyzanursefaloglu6932
@feyzanursefaloglu6932 4 жыл бұрын
@@CemCelikel iyilistiler teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Geçmiş olsun. :)
@saidhaciyev3331
@saidhaciyev3331 3 жыл бұрын
Siyah moli balığı beyaz benek hastalığı olmuş. Ne yapa bilirim??
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@basbogalarailesi294
@basbogalarailesi294 4 жыл бұрын
Abi meraba canli doguran akvaryumum var kaya tuzu sulandirip kendi suyuyla ole koydum isi 28 de ama baliklarin yine motorun etrafinda 2 gun oldu bu yontemi yapali ama
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hava almakta mı zorlanıyorlar?
@doga2552
@doga2552 4 жыл бұрын
Benim yavru japon balığım da beyaz benek olmuş kuyruğunda 4 tan ve kafasında da minik bi tane beyaz benek var. Kaç gündür bekliyorum düşmedi bi türlü benekler sürekli takip ediyorum suyum da soğuk değil halbuki ılık ve birazcık da sıcak su eklememe rağmen hala düşmediler ve öbür balıklarım çok canlı ama hasta olan çok halsiz sürekli dibe çöküp bekliyor ben bu benekleri nasıl düşürebilirim balığım dayanamicak gibi anlayan arkadaşlar da varsa acil dönüş yapabilir misiniz ölücek diye çok korkuyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir.
@sezergulgonul7136
@sezergulgonul7136 4 жыл бұрын
6 adet japon balığım var 1 tanesinde. Kuyruğu kanlanmis ve kuyruk kısmında beyaz benekler var . Ayrı bir kovaya aldım ve metilen mavisi koydum . Acaba nasıl bi yol izlemek lazm
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Beyaz benek olduysa, 30 derecede 3 gün beklet.
@sezergulgonul7136
@sezergulgonul7136 4 жыл бұрын
@@CemCelikel . Kuyruğu beyaz beyaz ve morarmis şekilde. 30 derecece koydum ve metilen doktum 1 2 damla fakat ekstra hava motorum yok hava motoru olmadan olurmu acaba ek tankta
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yem verme. Nefes alıp vermesini kontrol et. Eğer sorun olmazsa, bu şekilde olabilir.
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Abi simdi benim balıkların bir tanesi toz benek getiren barya onucsana danistimda birbirlerini baya isirdilar ondan gecmismidir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu hastalık bulaşıcıdır. Birbirlerine geçirmiş olmaları mümkün
@huseyinbakr5850
@huseyinbakr5850 3 жыл бұрын
Merhaba trans genetik baligimiz yeni aldik kuyruğunda Beyaz benek var ayırdik sıcaklık kaç olmalı onlarda
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
30 dereceye çıkar çünkü bu beyaz denen şey aslında bir mantar ve bu sıcaklıkta yaşayamıyor. Ama asıl sorun neden beyaz benek olduğu. Bu hastalık genellikle bozuk su koşulları yüzünden olur. Ayrıca karantina akvaryumunda her 5 litreye 1 çay kaşığı kaya tuzu at.
@WarRobots-gamer-
@WarRobots-gamer- 6 жыл бұрын
Abi sesin çok garip çıkıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Burnum tıkalı, 3 aydır bu illeti çekiyorum. Galiba allerjik. İlaç kullanıyorum ama tam iyileşmedi...
@WarRobots-gamer-
@WarRobots-gamer- 6 жыл бұрын
Cem Celikel hmm geçmiş olsun abim
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Dış filtre ile ilgili olanı unutturma bana..Şimdi bir frontoz ile ilgili olan bir çalışma hazırlamam lazım ama ondan önce 2 hazır da konu var bir tek video ve seslendirmesi kaldı. Yani Dış filtre ile ilgili çalışmaya en az 1 hafta sürer. Ama hatırlamam da lazım. Arada sen bana hatırlat :)
@hesapyok9301
@hesapyok9301 3 жыл бұрын
Dün hiçbirşey yoktu ama bugün iki balığımda farkettim beyaz benegi. Hatta kanlanma da vardı kuyruğunda. Hemen tuzlu suya aldım ve akvaryumu iyice temizledim. Sonra balıkları akvaryuma aldım ve bir tanesi tamamen iyilesmisti. Diğerindeyse azalmıştı. Artmaya başladığını anladigimda tekrar diğerine bulaşmadan onları ayirdim. Hasta balığın suyunun sıcaklığını azar azar artırarak bi miktar tuz koydum. Şimdi tekrar az görünüyor benekler ama hala karantinada. Bazende ani sicrayislar yapıyor ve beneklerin bii kaçı düşüyor. Ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
: Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@KeremDemirbay2
@KeremDemirbay2 3 жыл бұрын
reklam izliyordum bi adam araya girdi hastalık anlattı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
😃😃😃 Reklamları ben seçmiyorum. Otomatik kendi seçiyor.
@KeremDemirbay2
@KeremDemirbay2 3 жыл бұрын
@@CemCelikel sıkıntı yok abi şakasına yazdım ☺️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sorun değil :) Her zaman yazabilirsin.
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
Slm abi wideolarin çok güzel bilgiler için saol abi bnmde Japon balıklarım War 9 tane toplam 1 yıl olacak bakıyorum her hafta düzenli suyunu değiştiriyorum bı sıkıntı yoktu ama 2 haftadır bı tane siyah teleskobumda Beyaz benekler War noldunu anlamadim hatta bu yüzden geçen 1 balığım bugünde 1 tane toplam 2 balığım öldü 2 haftada baliktaki benekler oldukça yayıldı balık çok hareketli ama enerjisi iyi bugün araştırdım burda senin videolarini buldum anladım beyaz benek hastalığı oldunu bnm bu durumda balığı ayırmam mi gerekiyor yoksa akvaryuma mi direk tedavi uygulamam gerekiyor benekler iyice yayılmış çünkü bugün suyu değiştirdim we kaya tuzu attım birde bende ısıtıcı yok olmadan su ısısını nasıl ölcebilirim Bilgi werirseniz çok sevinirim abi teşekkürler videoların dewamini bekliyorum.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Beyaz benek için ya akvarum suyunu 30 dereceye çıkarıp, 3 gün bu sıcaklıkta balıklara bakmak ya da karantina akvaryumuna balıkları alıp, bakır içerikli ilaç tedavisi uygulamak gerekir veya her ikisini de uygulamak balıkları iyileştirir..
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
Abi yorumun için teşekkür ederim ama benim ısıtıcım yok nasıl ölcebilirim suyun ısısını bi yolu warmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Termometre ile ölçmelisin. Isıtıcın yoksa da almalısın. Muhtemelen balıklar akvaryum suyu soğuk diye hasta oluyorlar.
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım abi yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim iyi günler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 5 жыл бұрын
En son dun fark ettim baya beyaz beyaz noktalar vardi bugün tedavi uygulayacaktik ki baligim çoğu delisi kalkmış soyulmuş ve yapış yapisti beyaz benek de bu normal mi 1 aydan fazla oldu akvaryuma yeni balik almiyorum bu sekilde hasta oldular
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Balığın sanırım COSTIA sümüksü hastalığa yakalanmış. Balıkları hemen bir karantina akvaryumuna alın. Balığınızın yaşaması gereken ph seviyesini kontrol edin. Amonyak sıfır olmalıdır. Bu bir parazittir ve bakır bazlı ilaçlar kullanmalısın. Malahit yeşili bu iş için bire birdir. Akvaryuma karantina akvaryumunun su miktarının binde 6 sı kadar kaya tuzu ekle. Yani 50 litrelik bir akvaryum için 30 gram tuz at. 100 litre için 60 gram. Suyun ısısını balığın türüne göre yaşayacağı sıcaklığın bir tık üstüne çıkar. Mesela afrika cikletleri için 29-30, japon balıkları için 25-26 dereceye çıkarabilirsin.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 5 жыл бұрын
@@CemCelikel baligim az önce öldü 😞bundan 2 3 gün önce bazi anlar cok hızlı hareket edip kendini yerdeki kumlara taslara surtuyordu bi anlam veremedim dun de balığın üstü kuyruğu hep beyaz beyaz toz yagmis gibiydi bugün baktığım da derileri dökülmüş olduğu yerde yatıyor du ve öldü 2 balik dan 1 tene kaldi biri de kendini sağ sola surtmuyor ama durgun ve kuyruk kısmında beyaz toz gibi birseyler var beyaz benek mi bilemedim daha önce de bu beriltilerde 5 baligim öldü balıkların japon isiticim yok ve suyun sıcaklığı 15 derece neden ölüyor lütfen yardim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Önceki cevabımı okudun mu? Bu dediklerimi yapman lazım. Balıkları akvaryumu görmeden ancak bu kadar diyebilirim.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 5 жыл бұрын
@@CemCelikel okududm usta 1 balik kaldi akvaryum da
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Parazit olmuş. Elini akvaryuma sık mı sokuyorsun? Akvaryumun filtresi var mı? Akvaryumun kaç litre?
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Abi ne olur cevap ver benim lepistes balilgima ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ne oldu, lepistes balığına?
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Beyaz nokta çıktı lepistes baligimda
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Tozdan daha küçük yeni almadik ayırt etik
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Başka bölüme aldik ama şimdide yanlışlıktan ölçecek
@elifpolat3011
@elifpolat3011 3 жыл бұрын
Sabah kalkrigim da tek o balığında vardı ama yeni başladı 2 gün önce balıgim öldu ondan kaynaklanabilirimi
@Semih_Aslan
@Semih_Aslan 3 жыл бұрын
Cem selamlar sizi uzun zamandır izliyordum yardım ederseniz çok sevinirim kzbin.info/www/bejne/jWnak6JjosqdeLs bu videodaki balık benim hastalık sizce nedit sadece bir günde oldu dün böyle değildi su 30 32 derce arası
@Semih_Aslan
@Semih_Aslan 3 жыл бұрын
Beyaz benek gibi bir şey vardı solungaçlarda
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumda birden fazla japon balığı var, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@Semih_Aslan
@Semih_Aslan 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim 👍
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ahmetelci241
@ahmetelci241 4 жыл бұрын
Anlatim berbat icim skildi usta seni dinlerken kitaptanmi okudun bilmiyorum ama cok takildin
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İlk başlarda bir video yaparken, heyecanlaniyordum. Kusura bakma..
@ahmetelci241
@ahmetelci241 4 жыл бұрын
@@CemCelikel estagfrullah ustad ne kusuru sen kusura bakma biraz kaba oldu galiba benim yorum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Şimdi daha akıcı oluyor videolar. Tabi bilgi verdiği için sıkıcılık devam ediyor olabilir. Ama bu tarz videoların olmaması ya da çok az olması, insanların doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırıyor. Ben sadece bilgi verdiğim ve show yanına pek girmediğim için biraz ilgi az. Ama bu sayede belki geleceğe bir ışık tutarım.
This Dumbbell Is Impossible To Lift!
01:00
Stokes Twins
Рет қаралды 36 МЛН
Magic trick 🪄😁
00:13
Andrey Grechka
Рет қаралды 56 МЛН
Мы сделали гигантские сухарики!  #большаяеда
00:44
Dad Makes Daughter Clean Up Spilled Chips #shorts
00:16
Fabiosa Stories
Рет қаралды 3 МЛН
Beyaz Benek Hastalığına Son! (Balıklarda Beyaz Benek Tedavisi)
9:55
Balıklarda Beyaz Benek Sorunu
1:49
Vetrium Hayvan Hastanesi
Рет қаралды 5 М.
Balıklarda Beyaz Benek Hastalığı
16:11
Pet Colour TV
Рет қаралды 687
BAŞ BELASI BEYAZ BENEK ve TEDAVİSİ, akvaryum balıkları
8:19
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 21 М.
This Dumbbell Is Impossible To Lift!
01:00
Stokes Twins
Рет қаралды 36 МЛН