Cu tot respectul pentru acest podcast. Ar fi frumos sa fie o discuție de genul acesta , împreună cu invitați și din partea masculină, pentru a auzii și mentalitatea băieților, bărbaților , din gurile lor, poate sfaturi , perspective, trăiri, experiențe . Ba chiar și invitați și din partea teologiei , căci până la urmă, după cum ați spus, religia a avut un element definitoriu încă din timpurile vechi in determinarea sau formarea unui climat sănătos , stabil și armonios dintr-o familie . Bine și recomandat ar fi sa se elimine mentalitatea de : ,, bărbații , băieții , sunt, gândesc , fac ", sau ,,fetele reacționează , se simt traumatizate, jignite, cad psihic " , căci în felul acesta se generalizează , se crează un șablon că toți băieții sunt așa , sau toate fetele sunt slabe, iar faptul acesta este ireal. În toată societatea, fie din Romania, fie din occident, sunt și băieți și fete bine educați, sănătoși mental. Sunt și băieți respectuoși și fete cu simțul sentimentului nedezvoltat și invers băieți bădărani dar fete inteligente și puternice , cu simțul corect al maternității și respectului de sine care au răzbătut peste toate cursele daca le putem spun așa și au ajung la o familie armonioasă. Aștept să văd podcasturi prietenoase , cu ,,toată lumea la masa " fara a se transforma altfel discuțiile fie într-un manifest feminist ,sau pe de alta partea într-o acuzare de misoginism.
@abcabc66048 ай бұрын
As vrea sa faceti un podcast si cu ce frici au baietii! Felicitari pentru subiect, felicitari fetelor ca au venit si au vorbit atat de asumat si natural! Mulțumesc pentru ca existati Parinti Cuminti! 🙏
@ioanaspiridon4498 ай бұрын
Doamne fereste, in ce lume traim! M-am ingrozit dupa ce am ascultat povestile fetelor! Credeam ca s-au mai schimbat lucrurile in bine, dar se pare ca mai avem mult pana departe! Sincer, acest episod m-a facut sa plang si sa ma ingrozesc! Ma bucur ca vorbiti despre aceste lucruri, poate daca s-ar vorbi mai des, s-ar mai schimba ceva! Felicitari pentru acest podcast!
@lexi111118 ай бұрын
O discutie grea si extrem de actuala! Felicitari! Sper sa asculte acest podcast cat mai multi parinti si sa ia aminte, mai ales mamele de baietii.
@irim12208 ай бұрын
Multumim pentru sinceritate, pentru tot. Sunteti extraordinare!❤
@carmenleonte40938 ай бұрын
Buna seara.Ne puteti indica cartea/carti despre biologie la care faceti referire? Multumesc.
@silviasil20258 ай бұрын
Raising voices, Netflix, merita vazut.
@Eu31_198 ай бұрын
Relația copil-mamă este relația cu viața. Cum a comunicat mama spre copil și spre cei din familie așa va comunica și copilul cu cei din anturajul lui, când va deveni adult. Dacă mama a țipat și a răcnit în situațiile cele mai dificile așa îi va veni și copilului să facă, nu mai ca nu i se va permite, se va inhiba și va rezolva boli cu timpul… Relația mama tata este foarte importantă pentru a prevesti cum vor fi relațiile copiilor în viitorul lor, în căsnicie. Dacă masculinul arată respingere față de mama/feminin așa toată viața copilul va căuta dinamica asta. Este tipar mental relațional după care va funcționa pe viitor copilul. Dacă mama este cicălitoare și respingătoare spre copil/baiat, el va prelua tiparul acesta și îl va repeta continuu… a primit respingere din partea mamei/feminin, așa va oferi mai departe și el femeilor sub diferite forme, unele vei dete altele subtile, sunt multe forme de respingere. Dacă mama este severă băieții vor avea respingere spre genul feminin sever și își vor dezvolta fel și fel de forme de opoziție și respingere față de genul feminin. Din fericire mama are un rol colosal în lumea asta, ea trebuie să crească copiii în armonie ca ei la rândul lor să caute/atraga oameni care iubesc armonia și vorbă bună, calmă și frumoasă, pozitivul… Când ea, mama este în energie negativă de cicălitoare, pe scandal, observă doar negativul, caută mereu vinovați, arată cu degetul, i se par chestii negative continuu, compară, caută doar răul în orice și nu poate observa nimic bun din păcate și copii vor fi pe același tipar!!! Toate mamele să intre în sesiuni de terapii, constelații, meditații, re treaturi , terapii cognitiv comportamentale să își seteze creierul sa gândească pozitiv și să își scoată creierul din obiceiul de a vedea totul negativ: ca vai, vai ceva rău se poate întâmpla, vai de mine…
@lavinianutu78048 ай бұрын
Mulțumesc
@gaburica8 ай бұрын
Bună, fetelor și doamnelor! Grozav podcast, mai ales din perspectiva mea de mamă de fată de 12 ani și de băiat de 9. Avem numai de învățat din toate podcasturile voastre, mereu reușiți să puneți degetul pe rănile care trebuie vindecate și vorbite! La minutul 43, una din fete spune că e greu să discuți despre ceva nepotrivit care ți s-a petrecut ca și fată, mai ales dacă vii acasă și părinții îți spun că exagerezi sau că ți s-a părut… O spun din proprie experiență, de mică aveam un vecin de la o scară învecinată care îmi trăgea ocheade foarte nepotrivite ca și fată, simțeam mereu că ceva nu era în regulă, el fiind cu vreo 10 ani mai mare decât mine… I-am spus mamei, a zis că exagerez. Și după ani și ani, acel vecin a ajuns profesor de muzică pt. copii și a fost reținut pt. pornografie infantilă și hărțuire sexuală asupra elevelor și elevilor săi. Deci DA, contează foarte mult să ai un media calm, cald și primitor acasă, care să îți valideze emoțiile și să te ajute să te deschizi și să îți exprimi experiențele! Vă mulțumim pt. fiecare subiect pe care l-ați abordat și continuăm să vă urmărim cu maxim interes!