De ce nu recomand pereti dubli / tripli cu termoizolatie in mijloc!

  Рет қаралды 8,594

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

3 ай бұрын

- Servicii de proiectare, constructii si consultanta: premiumhouse.md/
Peretii cu zidarie dubla cu izolatie incorporata, denumiti si pereti tripli formati din un rand de zidarie, in mijloc termoizolatie sau gol de aer si la exterior iar un rand de zidarie, starneste curiozitatea destul de multor persoane care doresc un astfel de sistem, mai ales destul de des intalnit in Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA si alte state unde avem zidarie dubla din caramida si vata minerala ca exemplu.
Totusi, sa proiectezi si construiesti o casa din zidarie cu pereti dubli este o adevarata provocare, la limita normativelor nationale si care prezinta multe dezavantaje in comparatie cu sistemul clasic de construire unde ai doar un perete si termoizolatie exterioara. Explicam in acest video de ce nu iti recomandam sa iti faci o casa cu un sistem constructiv din zidarie dubla / tripla cu termoizolatie inauntru.
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzbin.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Surse video/imagini/audio:
- Video by Pixabay: www.pexels.com/video/electric...
Video by Kelly : www.pexels.com/video/a-drone-...
Video by Kelly : www.pexels.com/video/bulldoze...
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2024 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 96
@salcudeanantonio1365
@salcudeanantonio1365 3 ай бұрын
Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Cu drag!
@moraruadelina2233
@moraruadelina2233 3 ай бұрын
Ma bucur pentru postarea acestuui subiect. Era necesar.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Cu placere!
@cazacumihail3671
@cazacumihail3671 3 ай бұрын
Este un vloger Simon Klaus din jud Prahova, băiat cu mâini de aur, care a făcut in Anglia o casă exact așa cum ai zis, predată la cheie. In Romania însa facând altele, nu a procedat la fel; le a facut si le face, cu aceeași măiestrie, dar in stilul de aici, cu termoizolație groasa exterioara si cu grija mare la detalii. V ar fi un excelent executant de proiecte.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Merci.
@gheorghetataru3063
@gheorghetataru3063 3 ай бұрын
Exact, 80% din casele din Anglia au igrasie. Se construiește în continuare scump și prost și nu se renunță nicicum la acest sistem cu cavity wall insulation pe care îl consideră foarte bun și nici o casă cu cavitate nu se încadrează în vreo schemă de îmbunătățire a confortului termic!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
@@gheorghetataru3063 Multumim de confirmare si informatii!
@griggrig6552
@griggrig6552 3 ай бұрын
Stai liniștit,are cine sa-i facă proiectele......și le face chiar el, nu are nevoie de vloggeri,😂
@HouseOfTrades
@HouseOfTrades 3 ай бұрын
Se pare ca acest videoclip contrazice complet sistemul de constructie nordic … Aici ma refer la Danemarca, Suedia, Norvegia .. Zonele cu cea mai mare umiditate si unde sistemul de constructie are cea mai mica pierdere energetica … Apropo … pentru cunoscatori … mucegaiul apare din lipsa de ventilatie . Deci… daca dublura peretelui se ventileaza … nu vad nici o problema . Condensul la interior apare din acelasi motiv … Eu construiesc case nordice de 14 ani … si nici una nu a avut problemele numerotate in acest videoclip … si asta pentru ca nu au existat greseli de executie . Va doresc succes in continuare cu acest videoclip , insa v-as recomanda o informare mai buna . “Reparatiile” la sistemul de izolatie sunt extraordinar de usoare fara sa fie nevoie sa iesi din casa si dureaza maxim o zi . Dar ma repet … o informare mai viguroasa … este recomandata .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Daca dvs aveti o anumita experienta, nu inseamna ca doar ea este cea corecta. Dupa cum am zis si in video, in multe tari sunt diferite sisteme constructive. Eu am analizat sistemul din punctul de vedere al zonei noastre, inclusiv seismice. Legat de tarile nordice, sunt si multe case din lemn, sunt multe case si din zidarie + termoizolatie, cat si de alte tipuri. Daca vorbim de pierderi termice, e usor sa le diminuezi cand nu esti intr-o tara seismica. Plus aici tine de ce nivel de pregatire de eficienta energetica are fiecare beneficiar, adica, ca exemplu ipotetic, daca cineva a locuit intr-o casa unde consumul era de 100 kWh/m2an, si s-a mutat undeva unde se consuma 50 kWh/m2an, asta nu inseamna ca locuieste intr-o casa eficienta energetic. Pana la 15 kWh/m2an cum e normal, mai este cale lunga... e doar un exemplu... Condensul NU APARE DIN CAUZA LIPSE VENTILATIEI, am explicat aici pe larg cum el apare kzbin.info/www/bejne/qZC8dml8bph8hLs . Ventilatia e un factor catalizator, care, daca este, scade din riscul condensului, daca nu e, cresc sansele de condens, insa anume condensul tine de umiditate si temperatura! Ce tine de reparatie, cum oare repari "intr-o zi" sistemul daca ai o vata umeda si putrezita intre ziduri? Chiar sunt curios ))) In final, merci de recomandarea de a ma informa, insa nu ar strica si dvs sa mai cititi un pic! Sanatate!
@klawsixx
@klawsixx 3 ай бұрын
Super tare, Vali! Ai putea face un video în care ne vorbești despre găurirea zidăriei pentru adăugarea de noi uși/ ferestre? ( Inclusiv în zidurile exterioare) Cum se execută în siguranță, ce probleme pot apărea, cum putem evita astfel de probleme, etc. 🤝🏻
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Merci de comentariu si merci de sugestie de video. Pot raspunde rapid: se permite doar in pereti de umplutura sau autoportanti, deja alte conditii se determina din analiza cazului.
@curiousmind1991
@curiousmind1991 3 ай бұрын
Mi au povestit multi mesteri din Romania care au lucrat in UK despre sistemul asta constructiv. Am incercat sa le explic ca nu e grozav nici in UK si ar fi dezastru pe la noi.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Le puteti trimite link-ul la acest video )))
@curiousmind1991
@curiousmind1991 3 ай бұрын
​@@EnciclopediaConstructiilor am distribuit acum la toti mesterii cu care am interactionat.
@nuksound7211
@nuksound7211 Ай бұрын
Ce parere ai despre blocurile ceramice cu vata bazaltica incorporata, gen Cemacon 44VB sau Porotherm TermoPlus ? Este destul de asemanator, zic eu, cu sistemul de termoizolatie captiva intre pereti de caramida, subiectul acestui video. Ar fi riscant de construit zidaria unei case cu astfel de blocuri ceramice? Riscul la care ma refer este de a se umezi vata bazaltica din gaurile blocurilor ceramice.
@osantudor4687
@osantudor4687 3 ай бұрын
Eu am achizitionat in Belgia o asemenea casă,nu a avut nimic intre pereti...mi-a injectat o firma izolatie din 60in60 de cm...nu e nici o problema😊
@ghenadie6960
@ghenadie6960 3 ай бұрын
O mica precizare care trebuia mentionata. Sistemul cu pereti dubli si izolatie in mijloc se preteaza cel mai bine la peretii despartitori intre apartamente. Oferind o solutie termica si fonica eficienta. Succese pentru ceea ce faci.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Intre apartamente da, acolo argumentele din acest video nu prea sunt valabile.
@user-zi5fi8yk5l
@user-zi5fi8yk5l 3 ай бұрын
Am o curiozitate. Locuiesc la bloc ce e fabricat ca un lego. Pe scurt peretele e facut in laborator. Si ulterior montat la locatie. Blocul e din anul 1980. Blocul are la baza beton si la exterior are BCA cu rol de termoizolare. In anul 2010 am facut izolatia blocului folosind polistiren expandat. Acum curiozitatea mea e pe parte de casa. Daca alegem sa facem o casa cu perete din bloc ceramic. Urmat de 10 cm de BCA la exterior iar pe final Polistiren expandat de 10 cm. Cam care e beneficiu pe parte de izolare termic intre a utiliza si BCA sau nu? Mersi in avans pentru raspuns
@mariuscostelmiron6082
@mariuscostelmiron6082 3 ай бұрын
Salut, in blocul in care locuiesc in Romania, construit in 1986, placile de beton exterioare sunt umplute la mijloc cu vata minerala ( chiar ce spui ca nu trebuie facut in zona acesta). Acum trebuie sa recunoaștem ca pe vremea aceea existau ingineri de calitate si anumite lucrari se executau cu respectarea normelor. E un apartament destul de calduros, nu sunt probleme cu igrasia daca exista ventilație. In schim se simt puntile termice in jurul ferestrelor
@curiousmind1991
@curiousmind1991 6 күн бұрын
E clar ca existau ingineri foarte pregatiti pe vremea aia (la fel si restul tarilor din blocul ex-sovietic). Blocurile facute atunci aveau puncte tari si puncte slabe, proiectantii de la vremea respectiva erau constienti de lucrurile alea. In primul rand erau alte materiale de constructie pe vremea aia, iar accesul la produse de import mult mai limitat. Acum as zice ca e invers: nu se mai respecta normative de bun simt la locuintele colective, insa dezvoltatorii au access la materiale mai diverse si mai durabile.
@evelinaf.3656
@evelinaf.3656 2 ай бұрын
Buna seara, domnule drag la o casa batrineasca cum sa o imbrac termic? Unde va gasesc sa vorbim. Multumesc frumos
@alexandrucosminturcitu8056
@alexandrucosminturcitu8056 3 ай бұрын
Eu zic ca greșești in mare parte ( partea cu riscul seismic nu il stiu)Am avut/ construit o casa similara in Dk. Vata minerala dintr pereti se poate aspira / introduce cu u aparat special . In partea de jos a peretilor exteriori se lasa niste socluri care functioneaza gravitational - scot umiditatea . In acelasi timp casa vine cu ventilatie cu schimbator de caldura la care mucegaiul este foarte rar . Casa era facuta dupa legislația br 2020 . Daca ma intrebi pe mine sunt si alte lucruri care conteaza - romania clima temperat continentala - noile trenduri cu geamurile alea mari te ajuta iarna ( dar care iarna ? ) intrebarea este ce faci vara in cele 5-6 luni cand ai efect de lupa ? - consum de energie . Ce cred eu ca este necesar pe langa riscul la incendii si seismic Dimensionalea geamurilor conform climei , pereti simpli / dubli cu camere termice, climatizarea casei , ventilatia cu schimbator de caldua , puntile termice ata la suprafata cat si la convergenta cu solul .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Merci de comentariu. Poate aveti in vedere ca se introduce "celuloza", nu "vata minerala". Chestia cu puncte la soclu, nu sunt gravitationale, ci lucreaza pe baza diferentei de presiune a aerului, ceva similar ca la fatade ventilate. Ideea e ca pe cine nu ai intreba, nimeni nu stie de chestiile date, poate daca s-ar face, ar fi mai putine probleme, poate... Ventilatie cu recuperare de caldura e o chestie buna, insa cate case le au? Nici 0.01 % din casele din Moldova sau Romania. Sunt sigur ca sistemul in mod adaptat corect, poate functiona si in alte tari, insa oare la etapa de proiectare si executie in zona noastra, se face totul corect? Sunt multe cazuri nefericite, iar acest video a venit si din cauza acelor experiente.
@Mihai-yd8sn
@Mihai-yd8sn 3 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
😎😎😎
@buracstefan7184
@buracstefan7184 3 ай бұрын
Locuiesc într-o casa cu pereti dubli de vreo 8 ani in Romania zona de nord si din ce ai zis tu singurul risc este cel al seismelor. Nu am avut condens niciodata pe pereti am consumat lemne mai putine ca oricine din sat si copiii mei nu stiu ce e aia plapuma. Peretii sunt in fomatul BCA 15cm polistiren 8cm si BCA 10cm tencuit pe afara si izolat cu polistiren de 5 cm tot ce este din beton. Cine nu crede il pot primi sa vada si sa se convinga.
@salcudeanantonio1365
@salcudeanantonio1365 3 ай бұрын
Domnule inginer ce părere aveți despre casele cu pereții din cofraje de polistiren, de genul sistemului Amvic?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Am o parere 50/50, personal nu as locui in asa case, poate o sa scot o analiza pe canal in viitor.
@mecaniclesofcostoboc4356
@mecaniclesofcostoboc4356 3 ай бұрын
Am văzut la cineva o casă tare intrresantă, făcută cu cofraje de polistiren de 15 pe ambele părți și beton armat la mijloc. Suspect de călduroasă și cu consum mic de gaz. Umiditatea se scoale cu AlecoAir/dezumidificatoare, nu a avut bani de instalații de ventilație
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Case din cofraje din polistiren... am o parere 50/50, poate o sa scoatem 2 video despre avantaje si dezavantajele acestor case. Daca sa ma intrebati pe mine, as folosi sistemul doar la fundatie )))
@samuelpripon2567
@samuelpripon2567 3 ай бұрын
Mulțumesc frumos pentru acest video. Eu m-am tot gândit f mult la un asemenea sitl de zidărie dar acum văzând argumentele mă mai gândesc. Am văzut video-urile făcute în Austria la Centrul de Cercetare și printre altele scoteai in evidență că pereții (portanți) din beton se califică cel mai bine la o casă 🏡 in zona seismică la noi in Romania + plus că este cel mai eficient sistem fonic, rezistent, conductivitatea termincă, rezistența la incendiu și cred că ai mai amintit ceva de care nu îmi amintesc. Eu sunt in stadiul cu fundația ridicată și încerc să găsesc la cel mai bun sistem din ce sa fac pereții portanți plus și termoizolația cât și hidroizolația? Cum se izolează cel mai eficient pereții exteriori din beton? Dacă se fac pereții exteriori din beton se impune ca și pereții interiori să fie tot din beton sau ar putea fi executați din zidărie, cu centuri sau lemn? Dacă pereții interiori sunt din lemn nu se poate vorbi de placă de beton peste primul nivel? Se impune una de lemn? Sunt câteva întrebări pe care mi le pun și încă nu am cea mai bună variantă. In proiect, păreții, apar din zidărie de 300mm și polistiren de 100mm. Aș evita placare pereților exteriori cu polistiren pentru că este f ușor de distrus și necesită vopsirea repetată din cauza decolorării. Acum studiez varianta de pereți din beton dar nu știu care ar fi varianta ce mai bună pentru izolația termică și fonică? Ai vreo ideie? Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Cu drag! Dupa studiile celor de la VivaPark, or fi peretii din beton-armat buni la multe capitole, insa la case individuale mici, nu prea se merge pe beton complet. Ei au studiat comportamentul deoarece multe blocuri sunt din beton, case mai putin. Ca e cel mai rezistent - va fi o casa grea, iar cu cat casa e mai grea, rezoneaza mai mult la cutremur decat una mai usoara. Insa cu o proiectare buna, se rezolva. Fonic - cam orice zidarie de 30 cm cu izolatie de 20 cm, cu ferestre de casa pasiva si o ertanseitate foarte buna, nu mai auzi aproape nimic de afara. Intre incaperi, fonoizolarea o rezolvi si cu caramida. Foc - cam orice material de zidarie e si rezistent la foc. Conductivitatea termica la beton e cea mai rea din toate materialele de zidarie sau lemn, deci va avea nevoie de o termoizolare mult mai mare decat BCA-ul sau blocul ceramic de exemplu. In acele video-uri am vorbit de ”masivitatea termica” - care e cu totul altceva. In fond, nu recomand experimentele gen pereti exteriori din beton, pereti interiori lemn sau zidarie, plansee X sau Y ))) Fie mergeti pe casa din zidarie (caci oricum din beton or sa fie placa, planseele, stalpii si grinzii si in final masivitatea termica va fi la mediu), fie daca doriti lemn (si va place lemnul). In proiectul dvs de zidarie din 300 mm, termoizolati cu 200 mm. Se poate si cu polistiren, nu are nimic ”decolorarea lui”, cred ca ati interpretat gresit o informatie. Polistirenul nu se decoloreaza si necesita vopsit deloc! Peste polistiren se aplica masa de spaclu cu plasa, apoi decorativa finala, iar daca e una buna, nu necesita revopsita. Daca decorativa si masa de spaclu e rea, va trebui reinnoire si pe vata si pe orice.
@angel_michael
@angel_michael 3 ай бұрын
Cărămidă plină obișnuită + plută expandată.
@samuelpripon2567
@samuelpripon2567 3 ай бұрын
Mulțumesc pentru sfaturi. Se găsește cărămidă plină de 300mm grosime?
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi 3 ай бұрын
​@@samuelpripon2567aberație asta cu cărămida plină... Și nu există de 300... luați porothrerm... Cu vată in goluri sau polistiren dacă vreți ceva bun... Cărămida plină conduce atât temperatura cât și sunetul...se comportă ca betonul...
@angel_michael
@angel_michael 3 ай бұрын
@@samuelpripon2567 - 300x155x55
@Daniel-iu7ob
@Daniel-iu7ob 3 ай бұрын
De ce englezii fac sistemul asta peste tot ?
@VASILEFELICIANArmas
@VASILEFELICIANArmas 3 ай бұрын
foarte ok ca si perete despartitor la interior intre 2 case insiruite sau 2 apartamente ...asa pentru atenuarea sunetului unde se cere o rezistenta mai mare a peretelui despartitor. Apoi cineva s-a gandit sa faca la fel de jur-imprejur si asta a iesit...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Da, la interior, intre 2 vecini, daca se ancoreaza bine zidul, nu vad nici o problema.
@Daniel_Agro2
@Daniel_Agro2 3 ай бұрын
Salut am o întrebare ce adeziv îmi recomandați pentru zidirea cu bca ???
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, doar adezivi omologati pe BCA. De obicei producatorii au si adezivul lor, sau sunt in comert si de la alti producatori.
@cosmanvalentin3467
@cosmanvalentin3467 3 ай бұрын
Buna seara, nu neaparat o alta parere ci o remarca: golurile de aer nu sunt in logica: perete/aer/perete ci: perete/vata caserata/ aer/ perete (dupa cum arata si in unele imagini din clipul dvs). Intrebare: credeti ca doar obiceiurile ii fac pe englezi sa utilizeze acest sistem? Mie imi pare ca toate sistemele constructive au dezavantaje si avantaje. Nu putem spune despre un sistem ca nu merge intr-o regiune geografica pana ce nu avem proiectu cladirii si niste parametrii ai ei. Sunt de acord doar cu ideea ca se cheltuiesc multi bani in cazul eventualelor reparatii, in schimb nu sunt de acord cu ideile astea exagerate depre riscul seismic. In general pe sistemul asta construiesti doar locuinte, nu va problema asta asa complicata.
@mateise7067
@mateise7067 3 ай бұрын
Buna ziua,sunt la faza de proiect pentru o cladire cu astfel de pereti exteriori cu acea caramida de 120mm,am vazut asta foarte mult in Rusia unde majoritatea au asa constructii.Eu sunt din Romania,la fel se poarta si in Serbia astfel de constructii si ei se declara multumiti !
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Fiecare e liber sa faca ce vrea, insa in Rusia e acelasi lucru ca in UK: e o tara neseismica, unde normele de eficienta energetica abia intra "in piata".
@pentrudreptate3342
@pentrudreptate3342 3 ай бұрын
In Russia o fac ca DECORATIVA acea caramida ,dar nu ca termoizolare.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
@@pentrudreptate3342 Da, o fac, nefiind in zone seismice, folosesc Klinkerul la greu.
@victorcernatescu8886
@victorcernatescu8886 3 ай бұрын
fugi acum cât poți. Sistemul ăsta e și scump și reduce eficiența termosistemului. Eu cred că cine zice că e mulțumit, nu știe ce spune
@mateise7067
@mateise7067 3 ай бұрын
@@victorcernatescu8886 Multumesc pentru atentie,ai ceva aegumente la baza cand spui asta?nu pun la insoiala ceea ce spui,dar eu am cautat siferite materiale care sa ma faca sa inteleg adevarul si nu am gasit!
@user-tv3nu8zs3s
@user-tv3nu8zs3s 3 ай бұрын
Eu am construit ca in Canada- Montreal. Acum stau gratis.
@vladimirspiridon884
@vladimirspiridon884 3 ай бұрын
In loc de vată dacă e bca de 10,8 sau 12?
@clausion
@clausion 3 ай бұрын
N-ai vazut explicatia cu punctul de roua? O sa ai condens in BCA si risc de igrasie.
@danielromaniuk277
@danielromaniuk277 3 ай бұрын
Nustiu ce să zic in Belgia toată lumea construiește așa tip de case cu pereți dubli 80%la sută din case 😅
@tucl7654
@tucl7654 3 ай бұрын
Zidărie / cimentoplast / zidărie sau zidărie / cheramzitobeton / zidărie ??
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Nici o varianta. Nici cu cimentoplast, nici cu cheramzit-beton nu ajungi in parametrii de o casa cu pereti eficienti energetici. Va construiti in 1980 sau in2024? Eficienta termica din ideea dvs e de nivelul a 50 ani in urma.
@tucl7654
@tucl7654 3 ай бұрын
Depinde de grosimi
@ciocoiucristian6312
@ciocoiucristian6312 3 ай бұрын
blocurile din Romania de pe timpul lui Ceausescu asa sunt facute. stau intr-un astfel de bloc si este foarte calduros. nu am probleme cu condensul sau alte probleme
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Des sunt prin Romania, nu prea am vazut asa ceva, insa de la alti abonati am inteles ca se practica blocuri beton + polistiren 3 cm + sapa armata la exterior. Pai acest sistem nu prea face parte din sistemul din acest video, unde avem zidarie + termoizolatie + zidarie, acolo vorbim de prefabricate din uzina cu panouri din beton + 3 cm izolatie + beton/sapa armata la exterior care ia rolul tencuielii si finisajului unui sistem obisnuit. Am locuit si eu in bloc din prefabricate din beton - e calduros, insa cata caldura se consuma?? Stiti cum ingheata acum oamenii in astfel de blocuri cand se da caldura mai putin sau deloc? Masivitatea termica ridicata a betonului + multa caldura = confort si caldura, insa nu si eficient energetic.
@clausion
@clausion 3 ай бұрын
Nu stiu in ce bloc locuiti, dar in Bucuresti pe Bd. Unirii s-au facut cele mai calduroase blocuri din Bucuresti, cele de la bulevard cu rotunjimi, pregatite pentru oamenii de partid, securisti, militari, functionari din ministere. Peretele este din beton de 50 cm, cu izolatie de BCA de 30 de cm si tencuiala de 3 cm. Nu ma crede nimeni. Cand au venit de la o firma de carotaj, sa-mi dea niste gauri in pereti pentru ventilatie, atat muncitorii cat si inginerul s-au crucit. N-am vazut nici un bloc in Bucuresti cu gol in mijloc si cu 2 pereti din zidarie.
@gheorghetataru3063
@gheorghetataru3063 3 ай бұрын
Blocurile din prefabricate de pe vremea odiosului erau făcute la repezeală pentru clasa muncitoare, nici urma de confort, iar la îmbinările dintre panourile de la fațadă și pereții despărțitori se creau punți termice, erau pierderi mari de căldură și mucegai cât cuprinde.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
@@gheorghetataru3063 Adevarat!
@gheorghecutlac3213
@gheorghecutlac3213 3 ай бұрын
Cel mai bine camerele,casa an general izolata pe interior!cu un polistiren subtire de 2 sau 3 cm. De ce sa izolam exterior si sa incalzim toata zidaria,cand caldura poate ramane in interior....fara sa se piarda.
@clausion
@clausion 3 ай бұрын
Pentru ca zidaria are masa mare si inertie termica mare si nu lasi caldura sa iasa punand izolatia la exterior. Daca pui izolatia termica la interior, obligatoriu trebuie sa pui membrana impermeabila la vapori, altfel iti ajunge umiditatea in zidarie si iti apare condens in zidarie.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Termoizolatia la interior mereu este una de compromis, si trebuie realizata cu mare atentie. O termoizolare normala, conform tuturor regulilor termodinamicii, fizicii, eficientei energetice SE FACE LA EXTERIORUL zidului, astfel ca sa lasam peretii calzi, iar punctul de roua sa fie in termoizolatie! Iar 2-3 cm, E O PROSTIE FOARTE MARE! In prezent daca doresti o casa eficienta energetic, mergi macar pe 15-20 cm de termoizolatie! Va recomand sa va uitati la multe video-uri postate de noi despre termoizolatii, reguli de a termoizola, sa cititi si alte surse, chiar manuale de constructii ce sunt pe net, sfatul meu prietenesc este ca aveti o parere gresita acum!
@MaximBagrin-xr1op
@MaximBagrin-xr1op 3 ай бұрын
Și inca cand sunt zidite casele pină se instalează acoperisul acele cavitați cu vata minerală sunt umplute cu apă 🤣🤣🤣 e vai si amar de cum construiesc Englezii
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Foarte corect, am vazut si eu in UK cum sta vata respectiva in ploaie pana se face acoperisul )))
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 3 ай бұрын
🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱NU DORESC SĂ TE CONTRAZIC ,DAR ÎN AUSTRIA SE FAC ASTFEL DE CASE ,DAR CU GOL ÎN MIJLOC ȘI EFICIENtA ESTE ENORM DE MARE ȘI SE FACE CE PEȘTE 80 ANI ,IAR DUPA DESFACEREA UNUI PERETE DE PESTE 70 DE ANI PERETELE ESTE TOT ASA CUM A FOST ZIDIT ! DECI ESTE O ABERAȚIE CHEAR AM VORBIT CU UN INGINER CU ANI DE EXPERIENȚĂ ȘI SPUNEA CA ESTE CEA MAI MARE EFICIENȚĂ DACĂ ESTE FĂCUTĂ CA L-A CARTE !!! SE PARE CA SI TERMOPANUL ESTE INEFICIENT DUPA GÂNDIREA TA !!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Am zis eu oare in video ca in toate 100% din cazuri ale acestor tipuri de cazuri vor fi probleme? Pai daca proiectarea si executia este una foarte buna, se poate adapta solutia data si pentru zona noastra, insa orice beneficiar trebuie informat din timp care sunt riscurile, si eventualile costuri aditionale. Sunt sigur ca in lume exista multe case de acest gen foarte bune, insa la noi, unde sunt inca foarte multi proiectanti, dar si Dorei pe santier, plus e o tara seismica, recomandarea si mesajul acestui video este ca eventualii beneficiari sa fie mai atenti! PS: vad ca recidivati iar cu mesaje jignitoare, mare atentie, v-am avertizat in trecut! "Aberatie" era daca NICI O CASA in lume nu avea problemele date. Ati fost dvs la toate milioanele de case din lume sa le controlati ca nu au astfel de probleme, ca sa veniti si sa scrieti de "aberatii"? Iar comparatia cu "termopanul", chiar e rupta din context, nici nu am inteles de unde ati luat-o?! ))) Despre ferestre eficiente energetic am vorbit mai multe video-uri in trecut, le recomand cu tarie, am oferit chiar si informatie pentru orice om cum sa le aleaga corect dupa parametrii Uw, Uf, Ug, g-value etc. Ultima oara va previn: respect in comentarii, aveti alta parere sau informatie, o expuneti NORMAL! La urmatoarea scapare, va blochez, gata, nu mai vreau sa pierd in viitor timpul meu pretios pe dvs daca nu doriti sa intelegeti lucruri simple de omenie si respect!
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi 3 ай бұрын
​@@EnciclopediaConstructiilorsunt tot felul de habarniști care vorbesc doar așa... Vă mulțumim pentru filmele extraordinar de multe și bine informate, pe restul ...n-are rost să îi luați în seamă. Din păcate se cultivă cultul tupeului... Nimic mai mult 🙄
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 3 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱NU AR TREBUI SĂ TE SUPERI PENTRU UN SIMPLU ADEVĂR DEOARECE TU ÎNSUȚI SPUNEAI CA PUNCTUL DE ROA SE FACE ÎN MIJLOCUL CELOR 2 PEREȚI ,IAR INTRE PERETE ȘI POLIRSTERN ,VATA ETC TOT ASA SE FACE PUNCTUL DE ROUĂ ,DOAR CA IESE CIUPERCA DE MUCEGAI L-A 98% DIN IMOBILE VEI VEDEA MUCEGAIUL PE FAȚADELE CLĂDIRILOR ! IMI CER SCUZE CA IMI PERMIT SA ITI SPUN LUCRURI DE CARE EU MA LOVESC ZILNIC IN DOMENIUL CARE LUCREZ ,ICHEAR DACA ITI URMĂRESC CANALUL SI APRECIEZ CEEA CE FACI !
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 3 ай бұрын
@@raducumilea-is2yi🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱AȘ DORI SĂ IMI SPUI CEVA DIN CEEA CE CUNOȘTI ,DEOARECE ACEST VIDEOCLIP TE DEPĂȘEȘTE 100% ,ITI SPUNE O PERSOANA CARE LUCREAZĂ ÎNTR-UN DOMENIU ÎN CARE VRÂND-NEVRÂND MA LOVESC DE CEEA CE AM VORBIT ,IAR TU VORBEȘTI DIN POVEȘTI 100% !!!
@tehnicianenergetic9794
@tehnicianenergetic9794 3 ай бұрын
🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱CHEAR DORESC SĂ ITI SPUN CA IN DOMENIUL IN CARE LUCREZ SUNTEM OBLGATI SĂ VERIFICĂM ACEST LUCRU ! ESTE ADEVĂRAT L-A TOTI PERETI CARE AU CEVA ÎN MIJLOC ,IAR LA CE-I CU GOL DE AER ÎNTRE EI NU AM GĂSIT ,ȘI SĂ NU UITĂM CA ÎN ZONA CARE LUCREZ CCA 80% DINTRE CLĂDIRI ASA SUNT EXECUTATE !!!
Armarea unui planseu fara grinzi - exemplu din santier
8:30
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 7 М.
버블티로 체감되는 요즘 물가
00:16
진영민yeongmin
Рет қаралды 83 МЛН
Cum TERMOIZOLĂM CORECT casele de zidărie și BCA?
21:47
Marius Soflete
Рет қаралды 19 М.
Termoizolatiile corecte si gresite pentru fatada casei
12:14
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 4,9 М.
#166 Revenim cu jurnalul de casa pasiva premium din Ialoveni! #passivehouse #casapasiva
5:43
Cum protejăm osb-ul?
14:13
Cornel Construct
Рет қаралды 123 М.
7 pasi in transformarea unei case veche in una eficienta energetic
19:27
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 14 М.
CĂRĂMIDA - CELE MAI FOLOSITE TIPURI PENTRU ZIDĂRIE
7:29
Studio Office Kolectiv
Рет қаралды 2,4 М.
10 avantaje ale acoperiselor din tabla prefaltuita si tabla click
9:50
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 2,7 М.